Véleményvezér

vv

Martonyi a titkos Bilderberg-csoportban?

2010.05.28. I 25 komment I Címkék: martonyi jobbik kulpol bilderberg

Szerte a világon tízmilliók tényleg elhiszik, hogy kicsi titkos társaságok döntenek a világ nagy ügyeiről. De meghívása helyett miért nem inkább az a baj, hogy túl ritkán hívják meg Martonyit a Világkormányba? (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu)

"Hogyan bízhatja a kormány a külügyi tárcát egy olyan személyre, aki részt vesz a - egy jól körülírható érdekkört képviselő - Bilderberg-csoport ülésein?" - ezt a kérdést tette fel Martonyi János külügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatásán a jobbikos Gyöngyösi Márton.

A Véleményvezért először szíven ütötte a kérdés, pedig nem kellett volna. Bármekkora sületlenség is, Gyöngyösi Márton kérdése egy, a szavazók számottevő része által is vallott hiedelemvilágot tükröz.

Bildermicsoda?

A világ minden fő ügyéről egy szűk, ámde nagyon titkos kör dönt, saját gazdasági érdekeik, vagy egy Nagy Gonosz Terv megvalósítása érdekében. Ez az az alaptoposz, mely rengeteg variácóban terjedt és - köszönhetően az internetnek - terjed egyre gyorsabban. Trilaterális Bizottság, szabadkőművesek, illuminátusok, vagy éppen a Bilderberg-csoport: rengeteg ilyen és ehhez hasonló nagyhatású mítosz született, hol kevesebb, hol pedig semmiféle valóságmaggal.

Közös bennük, hogy a világ feltételezett urai valamiért imádják a titkos társaságokat és találkozókat. Persze, azért annyira sosem titkosak, hogy néhány jól értesült ne tudja fellebbenteni a fátylat mindenről, még a titkos célokról is, amiket megbeszélnek.

Szerte a világon tízmilliók, és nálunk is bizonyára tíz- és százezrek tényleg elhiszik, hogy ezek a kicsi titkos társaságok döntenek a világ nagy ügyeiről. A jelenség egyik igazi gyöngyszeme volt, amikor a Matulán megjelent Energiamezők Magyarországon című cikk sokezer honfitársunkat győzte meg arról, hogy a magyar politikát egy gázmezők megszerzésére irányuló összeesküvés mozgatja.

A titkos Világkormány lehetetlenségéről

Most viszont csípjük meg magunkat és nézzük a tényeket! A világ elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független személy tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni. Bármilyen terv ennek irányítására nevetségesen reménytelen vállalkozás volna.

Száz évvel ezelőtt, az I. világháború után rengeteg spekuláció jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a nagy vérontást valójában a fegyvergyárosok tervezték el és provokálták ki. A kommunisták és anarchisták által vadul terjesztett elmélet látszólag nagyon meggyőző volt. Az I. világháború ugyanis teljesen irracionális és önsorsrontó volt valamennyi európai hatalom számára, miközben a hadibeszállítók mind-mind nagyon sok pénzt kerestek. A levéltárak megnyitása és a vonatkozó visszaemlékezések összegzése óta persze tudjuk, hogy a nagy világégéshez ütköző érdekek, információhiány, félreértések és félreértelmezések sorozata vezetett.

Amiben persze semmi meglepő nem kellene, hogy legyen, hisz mindez az emberi természetből fakad. Egy vállalat, egy település vagy egy ország ügyei esetében is ezek a tényezők befolyásolják a dolgok – szerencsés vagy szerencsétlen – alakulását.

Ezzel szemben a kizárólag a „kinek az érdeke lehetett?” kérdésből kiinduló elméletek mind-mind ugyanabba a klasszikus érvelési hibába, a post hoc ergo propter hoc (utána, tehát miatta) jelenségbe szaladnak bele.

survey service


Most akkor mi a helyzet Martonyival?

Martonyi válasza szerint egyszer hívták meg a Bilderberg-csoportnak nevezett, befolyásos politikai és gazdasági vezetőkből álló, rendszeres éves találkozót szervező csoport egyik összejövetelére. Ahogy számos egyéb hasonló, fontos embereket felvonultató, csak éppen kevésbé misztifikált találkozón részt vett már – külpolitikusként ez a munkája. Gyöngyösi szerint azonban ez a meghívás kizárja Martonyi alkalmasságát a külügyminiszteri posztra: mert nyilván a titkos Világkormány érdekeit szolgája.

A Véleményvezér viszont más problémákat lát.

Egyrészt elképesztő, hogy a magyar parlamentben egy olyan figura ülhet, aki nulla tényalappal, összeesküvés-elméletek vádjai és az internetes folklór alapján nyilvánosan alkalmatlannak minősít valakit. Másrészt ez az illető a Külügyi Bizottság tagja, vagyis elméletileg ő számít a pártjában nemzetközi ügyekben tájékozottnak (ő a Jobbik külügyminiszter-jelöltje is!).

survey software


Végül, de nem utolsó sorban: miért nem azon siránkozik inkább Gyöngyösi, hogy kicsi Martonyi és rajta keresztül Magyarország befolyása, hiszen túl ritkán hívják meg a Világkormányba?

Továbbra is támogatjuk a kisebb parlament gondolatát!

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-oldalához!
Hozzászólás előtt olvasd el
moderációs elveinket!

>> ÍGY FOGJA KI A FIDESZ A JOBBIK VITORLÁJÁBÓL A SZELET

>> MI A BAJ ISTENNEL?

>>  korábbi írásaink

 

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikkamakkamocska (törölt) 2010.05.28. 10:14:34

nekem erről az oda-vissza hisztiről ez jut eszembe:

Baudelaire szerint a Sátán legnagyobb trükkje az, hogy elhiteti magáról, nem létezik.

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.05.28. 10:35:37

"A világ elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független személy tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni. Bármilyen terv ennek irányítására nevetségesen reménytelen vállalkozás volna."
itt a pont!!!! már maga a káoszelmélet is ugyanezt támasztja alá, és ha esetleg mégis tevékenykedik valahol egy titkos világkormány (persze nincs) (de tegyük fel, van), az az első beavatkozása óta nem tesz mást, csakis improvizál

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.05.28. 10:37:44

Ha ez így van:

"A világ elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független személy tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni."

akkor hogyan lehet több kontinensen tevékenykedő szupranacionális céget irányítani pár tucat fős igazgatói tanács révén?

kendeffybotond 2010.05.28. 10:40:10

Igazatok van, a probléma az, hogy csak egyszer hívták Martonyit a Bilderberg-csoportba. De legalább tudják, hogy kicsoda. Ez még jól is jöhet a külpolitika csinálásánál.

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.05.28. 10:52:00

@a nyugalom megzavarására alkalmas: először is más azért egy cég, és más a komplett világ szerintem
másodszor pediglen az sem megy mindig zökkenőmentesen - lásd BP és olajfúrótornya

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.05.28. 10:52:13

Aggasztónak tartom,

hogy informális és zártkörű megbeszéléseken egyeztetnek üzletemberek és közhatalommal bíró emberek, mely egyezségek ezek után a hivatalos döntétsekben is megjelenhetnek.

Az magán üzleti érdekek beszivárgását a közhatalomba tisztességes helyeken korrupciónak vagy maffiiának nevezik.

vomit 2010.05.28. 10:52:28

martonyi tobbek kozott ennek az alaknak a csicskaja.
ZB sajat szavaival adja elo, hogy milyen komoly gondot jelent a terveik szamara az emberek ontudatra ebredese. pontosan tudjak, mit tudunk veluk tenni.
CFR Meeting: Zbigniew Brzezinski Fears The Global Awakening
www.youtube.com/watch?v=oDBlABD01U0

Zbigniew Brzezinski is "Deeply Troubled"
www.youtube.com/watch?v=1HFaJohG2vo

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.05.28. 10:52:48

Hehe, ezek a jobbikos szakértők (volt szerencsém párszor beszélni egy települési önkormányzati bizottságban menőjenősködő "külső szakértőjükkel") egyre kínosabbak. :)

Cooper82 2010.05.28. 10:52:58

Ennek a titkos csoportnak néhány tagja rendelkezik annyi tőkével és befolyással, hogy bármilyen kormányra rábírja az akaratát. A pénz az úr, nem pedig néhány ember.
Amúgy meg miért van az, hogy ezek a vezető politikusok, bankárok és multimilliárdosok találkozóiról sosem lehet hallani semmi konkrétumot, hogy miről is tárgyaltak és minek, mi a célja a találkozóknak stb?
Ha már ilyen befolyásos emberek összeüllnek, akkor illene tájékoztatni az embereket, hogy miről is van szó, nem pedig hermetikusan lezárni az adott találkozó helyszínét is...

meronem 2010.05.28. 10:53:08

"A világ elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független személy tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni."
De lehet, a pszichohistória segítségével.
Na meg a személyen nem függetlenek, az ő tetteiket összességében irányíthatják a politikai döntések, hibák egyebek. Ezt nem belátni balgaság.

Joejszaka 2010.05.28. 10:53:20

@a nyugalom megzavarására alkalmas:

Először is, nem lehet. :)

Másodszor a multicégek szerkezete elég egyszerű egy országhoz képest: struktúrálisan fel vannak készítve a felsővezetés lehetőségére. De a vezetők lehetőségei ott is korlátozottak.

Ajánlom L. Tolsztoj Háború és Béke című könyvét, erről szól, amikor leírja az orosz admirális ténykedését a csatában.

A témába vág még K. Kelly: Out of controll című munkája.

Felülről a nagy szervezeteket nem lehet hatékonyan irányítani, maximum terelgetni.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.05.28. 10:53:41

@a nyugalom megzavarására alkalmas: Nem lehet, és nem is történik meg. Ha mégis úgy gondolod, hogy lehetséges, küzdd fel magad egy nagy cég középvezetôi szintjéig, és gyôzôdj meg róla, hogy még a lokális igazgatóságnak sincs sok képe arról mit csinálsz, legfeljebb egyes kisebb hatásait látják.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.05.28. 11:11:24

@a nyugalom megzavarására alkalmas: a magánérdekek beszivárgását a politikába egyszerûen demokráciának nevezzük. A magánemberek üzleti céljai egy állam számára adóbevételként jelentkezik.
Az egyetlen aggasztó az, amikor az állam az adóbevételek kárára engedi beszivárogni a magánérdekeket. Ez alól természetesen kivétel az adócsökkentés, mivel az sok magánérdeket érint.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.28. 11:11:50

Nem hiszem, hogy a Bilderberg-csoport kapcsán bárki világkormányról beszélne, egyszerűen csak egy neolib érdekcsoport, ami igyekszik hálózatot építeni, és a befolyását növelni. Ilyen azért van néhány, elvégre igény is van rá.

Legközelebb majd azt tételezzük fel, hogy pl. a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége sem a munkaadók és gyáriparosok érdekeit hivatott szolgálni, hanem csak beszélgetnek mindenféléről, főleg gyors kocsikról és könnyű nőkről?

Az ilyen szervezetek nem vezérlik a folyamatokat, hanem terelni próbálják azokat. Hogy milyen hatékonysággal, az elsősorban a szervezettségük szintje határozza meg. Ami viszont biztos, hogy a megítélésük értékrend függő...

Várúr 2010.05.28. 11:35:07

Gyöngyösi tekintetes úr paranoiás felkészületlensége cseppet se meglepő. A Bilderberg sok hasonlóval együtt egy érdekcsoport. Azonkívül a befolyásos embörök fecsegni különösen szeretnek. Úgy látszik, Gyöngyösi is befolyásosnak hiszi magát.

borsikm 2010.05.28. 11:59:59

Azért így kapásból leinjekciósozni azt, akinek gondja van a Bilderberg tagsággal, azon az alapon, hogy ez csupán egy összeesküvés-elmélet, és mint ilyen, per definitionem semmilyen alapja sem lehet, kicsit erős. Különösen úgy, hogy az írásban semmilyen perdöntő tény nem szerepel, ami alátámasztaná, hogy itt valóban egy jelentéktelen, évente megrendezett VIP- kocsmapartyról lenne csupán szó. Ellenben ha csak a valós tényeket nézzük, azaz például megnézzük a résztvevők és meghívottak névsorát az elmúlt években, továbbá azt, hogy ezen illetők milyen pozíciókba kerültek a meghívás után, akkor legalábbis merész naivitás azt kijelenteni, hogy itt egy jelentéktelen csoportulásról lenne szó. Nyilvánvalóan nem arról van szó, hogy a világ minden fontos kérdéséről ezen csoport dönt, ám világosan látszik, hogy ez az informális, ám alapvetően mégis szervezett és sok tekintetben titkos csoportosulás jelentős befolyással rendelkezik, amit nem lehet csak egy kézlegyintéssel elintézni, és teljesen jogosan tehető fel a kérdés, hogy egy ilyen csoportban való részvétel milyen viszonyban áll a nemzeti érdekkel. Lehet persze, hogy a B-csoportban való részvétel éppenséggel nemzeti érdek, de ez éppen az információk hiánya miatt nem triviális.

A végére egy ide illő idézet: "Ha azonos üzletágban tevékenykedő emberek találkoznak, akárha szórakozás, kikapcsolódás céljából, a társalgás végeredménye többnyire a közjó elleni konspiráció, vagy valamilyen rafinált terv az árak felhajtására."

Adam Smith

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.28. 12:08:52

Gyöngyösi csak azt képviseli, amit a választói hisznek. Ebből a szempontból a demokrácia mintapéldája :-)

Persze minden más szempontból meg a szégyene...

RoFä 2010.05.28. 18:13:21

@borsikm:
1. Definiald kerlek a nemzeti erdek fogalmat. Nagyon sokan hivatkoznak ra, de meg egy jo definiciot nem hallottam ra.

2. Ezt erdemes elolvasni
konteo.blog.hu/2009/05/04/a_bilderberg_csoport

Minden szep sorba van szedve.

Amugy formallogika:
- Ha nincs nagy hatalmuk, akkor leszarom
- Ha ok a Vilagkormany, akkor jobb benne lenni, mint kimaradni :))

millesei (törölt) 2010.05.28. 18:13:32

"A világ elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független személy tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni."

Egy repülőgép elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független alkatrész tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni.

Az amerikai hadsereg elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független személy tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni.

Az elektromos hálózatunk elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független elektron tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni.

Magyarország elképesztően nagy, bonyolult és rengeteg független személy tevékenykedik benne: az ő tetteik eredőjét lehetetlen előrelátni. A politikusok nálunk is tisztességes emberek, a média független, nincs korrupció.

Asidotus 2010.05.28. 18:13:54

Én a Bilderberg-csoportban nem hiszek, mármint abban az értelemben, ahogy a konteósok vélekednek róla. Ahhoz túl sokan szerepelnek benne.
Ha én világhatalomra törnék, nem sok emberrel osztanám meg. Ha titkos lenne a dolog, mert a demokratikus jellegű országokban a nyílt hatalmi aspirációk nem működnek, mert könnyen ellenérzést váltanak ki, és leszavazódnak, akkor meg még kevesebb emberrel működnék össze.
Az tény, hogy a mai technikai, gazdasági körülmények között egy-egy irreálisan gazdag család nagyon-nagy hatalomra tehet szert. Egy család azzal több, mint mondjuk egy Bill Gates, hogy az egyén bukása után is lesz, aki mögötte áll, aki tesz érte valamit. És ezek a családok. Ahol öröklődik a vagyon, befolyás.
Nem, Martonyit nem hívják oda, ahol tényleg történnek dolgok.
De azt feltételezni, hogy egymással rokonságban álló emberek, akik együtt nőttek fel (pl. egyetemek), nem beszélnek meg egymás közt semmit sem, és nem törekednek arra, hogy befolyásolják a kormányokat... Hát erősen naív feltételezés.

Avar1 2010.05.28. 18:14:07

Nézzük meg Gyöngyösi Márton beszédét ezzel kapcsolatban! Azt mondja, hogy "ha igaz az, hogy Martonyi a világ legbefolyásosabb és leggazdagabb embereit tömörítő, titokzatos Bilderberg-csoportnak a tagja, akkor máris értelmet nyer a bejelentés." Vagyis ő sem biztos teljesen ebben az állításban.
Megnézhetjük a Gyöngyösivel készített interjút teljes egészében is: barikad.hu/node/53590
Másrészt nézzük meg, mit írt Csath Magdolna a Bilderberg-csoportról:
barikad.hu/node/11260

Jiszajah 2010.05.28. 18:15:08

Titkos nemzetközi pedofil-hálózatok vannak. Olykor le is buknak.
Titkos nemzetközi politikai és gazdasági érdekcsoportok viszont nincsenek. A bizonyíték erre, hogy sosem buknak le.
Merthogy már Könyves Kálmán királyunk is megmondott volt: BOSZORKÁNYOK MÁRPEDIG NINCSENEK.
(Ám ha valaki mégis fog nekem egy élő, röpülő boszorkányt, hát én lemondok az Árpádházi-tagságomról. Is.)
:))

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2010.05.29. 01:41:21

Továbbá ez a Gyöngyösi kb legitimálta a kádári alkut a Barikádnak adott interjújában, ahol közölte, minek utálnák a kínaiak a nemzeti kommunizmust, ha jól élnek?

andrewboy 2010.06.15. 10:44:56

Nem szívesen támasztok látszólag alá konteókat - éppen elég misztika lopakodik az életünkbe ezeken kívül is.

A Bilderberg csoport létezik. Titkos? Nem? Ahhoz eléggé nyitott, hogy különféle infók kiszivárogjanak. Ahhoz viszont még mindig eléggé titkos, hogy a konteóknak alapot adjanak.

A Bilderberg csoport üléseire különösen befolyásos embereket hívnak meg. Ez tény, és éppen ezért érdeklődik mindenki a dolog kimenete, eredménye után.

Ha egy csoport összeül, méghozzá rendszeresen, akkor legalábbis megpróbálnak közös véleményeket kialakítani, egyébként nem ülnének össze többet. Ha a tagok befolyásosak, akkor a közös vélemények sajátmagukat is befolyásolják, amit a környezetükben továbbadnak...

Nem hiszem, hogy Világkormány lenne. Nem hiszem, hogy formális, kötelező döntéseket hoznának. De azt mégis úgy gondolom, hogy az ott elhangzottak komolyan befolyásolhatják az életünket.

Valahogy úgy, mint az átkosban a pártszervezetek. A cégeket formálisan nem a párt irányította. Viszont a befolyásosabb vezetők párttagok voltak. A csúcsvezetők mellett ott volt a másik csúcs, a párttitkár, a viszony kötelezőszerűen jó volt. Őszülő halántékú kor- és sorstársaim! Tudjuk: igen sok kérdés nem a vezetői üléseken, hanem a pártgyűlésen dőlt el...

aggyonisten!

Fényharcos. 2010.06.20. 02:34:55

Nyilvánvalóan sokan azért tartják elképzelhetetlennek hogy egy Bilderberg-csoport,CFR,Trilateriális Bizottság komoly befolyással rendelkezik, mert "túl sokan" vannak benne.
Azonban ez egy tévedés.Ezek a szervezetek a globális hatalom "think-tank"-jeiként működnek. Nyilvánvaló hogy a meghívottak döntő többsége nem rendelkezik döntő befolyással. Ha valaki objektív véleményt szeretne megfogalmazni a kérdésről, akkor érdemes kicsit kutakodni az interneten, megéri.
Más: Az a félrevezető leginkább, hogy a világ legbefolyásosabb családjait nem lehet megtalálni az évenkénti Forbes-listán.Ugyanis amíg mondjuk egy Bill Gates vagyona(kb. 50mrd $) vagy egy Carlos Slim(kb. 55 mrd$) egy vagy esetleg néhány a tulajdonukban lévő cég névértékétől függ, addig az elmult 1-2 évszázadban felemelkedő bankárdinasztiák(Rotschild,Rockefeller,Warburg,Coen,..) különféle befektetéseik révén nem csak hogy elképesztő vagyonnal rendelkeznek, (becslések a vezető családok vagyonát 10 és 300 billió(!!) $ közé teszik.), de tulajdonukban van többekközött pl a FED.
Tudom, hogy elképesztően hangzik, de érdemes utánakutatni, meglepő lesz.
ÜDv





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása