Véleményvezér

vv

A túl komoly és a túl komolytalan elnök

2010.08.15. I 27 komment I Címkék: schmitt szavazas solyom

Olvasóink szerint Sólyom László jó elnök volt, Schmitt Pált viszont túl komolytalannak tartják. Heti szavazás-összesítőnk.

Blogunkban minden hétvégén megnézzük, milyen érdekesebb eredmények születtek a cikkeinkhez mellékelt szavazásoknál. Ezúttal azt mutatjuk meg, hogy mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a régi és az új köztársasági elnökről.

Sólyom László, a túl komoly

Hétfői cikkünkben arról írtunk, hogy szerintünk mik voltak a távozó elnök, Sólyom László igazi hibái (Ami nem fog hiányozni Sólyom Lászlóból). Címszavakban: a természetesség hiánya, túlzott komolysága, állandó feszengése, hiúsága és furcsa, különc viselkedése. Azt állítottuk, hogy ezen tulajdonságai miatt sem alakult ki igazán erős mozgalom Sólyom újrajelöléséért, és a korábbi elnökökhöz képest alacsonyabb népszerűsége végül azt is megkönnyítette, hogy Orbán Viktor ejtse őt.

Hibái ellenére azonban a Véleményvezér úgy gondolja, Sólyom László igen jó köztársasági elnök volt. Kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére is, ezért szavazásra is feltettük szavazásra a kérdést, hogy összességében jó elnök volt-e Sólyom László.


 

Közel 2000 szavazónk többsége, 54%-a szerint összeségében igen, míg 40%-a szerint nem volt jó elnök Sólyom.

Érdemes megjegyezni, hogy egy korábbi, júniusi szavazásunkon például szavazóink 70%-a válaszolta azt, hogy inkább Sólyom maradjon az elnök, egy április végi cikkünkben pedig olvasóink hasonló arányban, 73%-ban mondták azt, hogy az elnöki feladatoknak eddig Sólyom felelt meg a leginkább.

Összességében tehát olvasóink többsége jó, egy további jelentős része pedig relatíve jó elnöknek tartotta Sólyom Lászlót.

Schmitt Pál, a túl komolytalan

Schmitt Pál népszerűsége olvasóink körében ugyanakkor változatlanul igen alacsonynak tűnik. Már egy korábbi szavazás-összesítőnkben is megállapítottuk, hogy Schmitt bizony nem a blogoszféra embere: egy június végi szavazásunkon például olvasóink 85%-a ellenezte Schmitt elnökségének ötletét.

A szerdai cikkünkhöz mellékelt szavazásunk szerint olvasóink véleménye azóta sem változott (Tisztelet helyett gúnyolódás: ami ellen még a kétharmad sem véd).

Cikkünkben arról írtunk, hogy a tömegdemokrácia korában már a köztársasági elnöki tisztség sem garantálja, hogy a poszt betöltőjét automatikusan tiszteljék is. A Schmitt Pált érő gúnyolódások pedig előrevetítik azt a veszélyt, hogy Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc után ő is a mindennapi viccelődés tárgyává, vagyis végképp komolytalanná válhat a közvélemény szemében. Ez pedig magát az elnöki pozíciót is nagymértékben súlytalanná teheti.

Olvasóinkat pedig megkérdeztük, hogy szerintük valóban fennáll-e a veszély, hogy Schmitt Pál komolytalanná válik a közvélemény szemében.


Az eredményhez csak annyit teszünk hozzá: ha fenn is áll a veszély, azért nagyon reméljük, nem válik valóra.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rá Dios 2010.08.15. 19:09:04

Nagyon udvariasan fogalmaztok, de hát már megtörtént.
Ez a "present perfect" tipikus esete.
Hogy miért?
A 2/3, a jelölő, a jelölés, a jelölt, az amorffá tett alkotmány, a vidéki polgármester és pártalelnök, a nyársatnyelt szócső, a helyettes-zarándok-nem-aláíró parlamenti alelnök, a kijelölt baloldali alkotmánybíró a Szent-Koronával, a buzgó koleszvezető és tokaji cégtárs majdnem-jogtudor és megannyi más, most már megyei, helyi szinten is, megannyi törleszkedő, hallgató, véleményét, ha van, magának megtartó alattvaló, mi mind oka vagyunk annak ami van, annak, ami lesz....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.15. 19:09:14

"ha fenn is áll a veszély, azért nagyon reméljük, nem válik valóra."

Hát, azt hiszem ezzel az óhajjal már elkéstetek...

Tibike15 2010.08.15. 19:09:22

komolytalan? na ezt megint ki találta ki? van róla 1db fénykép, ahol keresztül néz egy vanilíás karikán, ami egyébként nagyon finom és ezzel akarják az idióták őt komolytalannak beállítani.
fletó, veres meg a hasonszőrüek után ne akarja már senki az amúgy mindig úriemberként viselkedő Schmittet komolytalannak beállítani. ez már annyira primitív gondolkodás, hogy nehéz mit mondani
kétségtelen, hogy a Schmitt nem az a karótnyelt pléhpofa, de soha nem gondolnám őt komolytalannak

egy-fo-epitesz 2010.08.15. 19:32:46

Az jut eszembe:
-Sólyomról, hogy uncsi pofa, de ért a szakmájához, a profizmus sugárzik róla,
-Mrschmitt meg nem. De tisztességben is találnék a környezetemben alkalmasabbat, aki majd szintén "szakértőkkel" pótolhatná hozzánemértését.
Szóval szerintem nem a komolyság a probléma.
A tv torna kevés gyakorlat. Semmilyen szakmai tapasztalata nincs. Politikában is ügyetlen, túl stréber a Pali bá. Túl jópofa akar lennni. és ez már pojácaság, bohóckodás.

tibike3 2010.08.15. 19:53:27

Szerintem nem válik komolytalanná. Már az is röhejes volt , hogy házelnököt csináltak a Kádár alatt szállodaigazgatóként senyvedő Pali bácsiból.

na__most__akkor 2010.08.15. 20:27:14

Sólyom László jó elnök volt. Kicsit elfogult volt jobbra, de elfogulatlan ember ma nincs. Ő még viszonylag középen volt.
Egyet viszont nem fogok neki megbocsájtani. A hadsereg főparancsnokaként tiltakozni, tüntetni egy szükséges (nem káros, nem veszélyes, stb) radar ellen - szereptévesztés. A tanácsadóknak egy kicsit határozottabbaknak kellett volna lenniük, meg mondjuk hozzáértőbbeknek.

Schmitt Pál? Inkább nem mondok semmit, mert jót aztán nem tudok.

ca2 2010.08.15. 21:50:22

Érdekes! Hogy megkedvelte a baloldal egyszeribe Sólyom Lászlót!
2 éve még "jobber"-nek minősült indexes körökben, ma meg miket olvasok: "független", "szakmailag hozzáértő"...
Most vagy kicsit lassú a felfogás, vagy nem értem a szitut!
Egyébként magam is jobbnak tartottam volna ha Sólyom marad az elnök, azon egyszerű oknál fogva, hogy az egyetlen valóban független volt az eddigi államelnökök között (őt ugye eredetileg nem is politikai párt jelölte)
Göncz és Mádl pártemberekből lettek elnökök, Mádl függetlennek akart látszani de nem volt az, Göncz még a látszatra sem ügyelt...
Nyilván Scmitt sem lesz független, hiszen Gönczhöz és Mádlhoz hasonlóan ő is pártemberből avanzsált elnökké.
Érdekes dolog, hogy a politikai pártok mennyire próbálják maguk alá gyűrni még a napi politikában túl nagy súllyal nem bíró elnöki pozíciót is (ugye az mszp is Szilit akarta anno)
És hát úgy látszik ez többnyire megy is. Ez alól Sólyom volt a kivétel, ezért sajnálom, hogy nem ismételhetett.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.15. 21:50:36

@Tibike15: nem a vaníliás karikától lesz komolytalan, de ez a kép jól kifejezi az általa megtestesített elnökséget

A vanília karikás kép nem számítana, ha egy fajsúlyos személyiség lenne, de sajnos nem az. A fidesz nagy hibát követett el, hogy a holdudvarából éppen egy ilyen könnyen támadható figurát választott. Felesleges támadási felület.

johevi 2010.08.15. 21:50:45

Szerimtem Sólyom se volt jó. Szakmai tudását nem tudta szavakba önteni, nem volt kommunikációs készsége. Schmitt meg egy karrierista szélkakas.

kicsijuti 2010.08.15. 21:50:55

@na__most__akkor: kicsit elfogult? fideszes volt simán, nem öleb mint a Pál, de fideszes.

Nyers Fa 2010.08.15. 22:32:45

@ca2: Az a baj, hogy szerinted aki Scmittet bírálja és Sólymot dicséri az balos. Tévedsz!
A balosoknak most is ugyanaz a véleményük Sólyomról mint volt. Akikre te gondolsz, azok a jobboldali szavazók. Hacsak nem lett megint ilyen népszerű a baloldal, hogy 54%-os a támogatottsága.

pazola 2010.08.15. 22:33:05

@Tibike15: erre a posztra komolytalan. Igy mar erted?

Sherpa_1 2010.08.15. 23:06:11

De, most komolyan! Nem tök mindegy, hogy ki a K.E.? Ha a Böbe majom kezébe nyomnának egy narancsot, az is megtenné. Annak idején habzott a fidesz és pláne OV szája, hogy meg kell kérdezni a népet, nehgy má' nélkülük döntsön bárki is. Most egy héttel előtte, szűk körben eldöntötték. Persze kiszivárgott. Lehet, hogy ez egy nagyobb ívű játszma bevezetője. Ez lenne az izgibb. Persze OV hülye lenne a saját hatalmát gyengíteni, bárki által is. Az, hogy meg ő lenne a következő - nagyobb hatalommal bíró K.E. nem hiszem Gondolom, közvetlenűl kellene megválasztani és már kopik a varázsa. Meg persze ahhoz program is kellene. Jön szembe az ősz amikor költségvetést kell produkálni. Csak valaki ejtse ki a száján, hogy megszorítás....az politikai öngyilok lesz.

Doctor Klauße 2010.08.15. 23:14:16

Szerintem fölösleges ilyeneken vitázni, főleg úgy, hogy a pozíció egyértelműen jelképes, ezt már több olyan ember is elismerte, aki közel áll az olyan körökhöz.
Ez az 1950 olvasóból készült kis szavazás pedig demográfiailag egyáltalán nem reprezentatív, főleg úgy, hogy Indexes blog-körökben készült, mármint az olvasók kerültek ki innen.

bioLarzen 2010.08.16. 09:10:51

@Nyers Fa: Egyetértek. "Balos" embernek Sólyom maximum Schmitthez viszonyítva számít jó köztársasági elnöknek - természetesen, már amennyire én ezt meg tudom ítélni, de nem kevés "ballib" ismerősöm van - és magam sem tartozok a Fidesz/Jobbik táborához...

Sólyomról amúgy ennyit:

- rangkórság (anno, még alkotmánybírósági elnökként megkülönböztetett jelzés kérése és használata? WTF???);
- Magyarország biztonsága másodrendűnek tekintése egy - amúgy a radar által nem veszélyeztetett - virággal szemben;
- A gárda elleni, menthetetlenül elkésett reakció;
- a "nemzet egységének megtestesítése" címén szinte kizárólag balra beszólás;

Én, mondjuk, ott kezdeném, hogy államférfihez megfelelő méltósággal rendelkező ember egy olyan választási procedúra eredményeképp megszavazott elnökséget el se vállalt volna - én sokakkal ellentétben Sólyomból abszolút hiányoltam a méltóságot. A karót nyelt/lassú, szenvtelen beszédstílusú/feltűnően visszahúzódó, máskor pedig inert viselkedés nem azonos a méltósággal.

Göncz Árpádot pedig lehet kritizálni, sok kritika esetén abszolút joggal, de egyet nehéz lenne elvitatni: leginkább az ő érdeme, hogy Magyaroszágon "tradicionálisan" népszerű az államfő. "Árpi bácsi" - ezt a ballib hazugsággyár terjesztette el? Azóta nem volt se "Feri bácsi", se "Laci bácsi" - ez, persze, a személységből fakadó lülönbságtétel is, azzal meg nincs mit kezdeni, ki ilyen ember, ki olyan, mindenki úgy jó, amilyen - de ennek ellenére, ha Gönczöt nem szereti az ország nagyobb része anno, akkor mind Mádl, mind Sólyom népszerűségi mutatói jóval alacsonyabbak lettek volna.
Majd meglátjuk, mennyit sikerül mindebből Schmittnek szorgos és kitartó munkával lefaragni... Mondjuk, a várhatóan teljesen súlytalan munkájával, gondolom, nem sokat... Nem is nagyon fog az látszani, hogy ő van. Meglátjuk.

bio

bioLarzen 2010.08.16. 09:11:44

@valaki ellopta a nevem: Figyu, Magyarország első, kvázi legfontosabb emberéről, a hadsereg főparancsnokáról beszélünk. Őrá azt mondani, hogy tök mindegy ki??? Mármint elviekben?

Nekem nagyon van egy olyan gyanúm, hogy az iskolákban nem tanítják meg rendesen, mondjuk töritanárok, mi a demokrácia, hogy működik, mi a jó és rossz benne. Komolyan, aki azt mondja, hogy mindegy, ki a köztársasági elnök, annak valami nagyon torz képe lehet erről az egészről - vagy, ami ugyanolyan "jó" - semmilyen...

bio

stars7726 2010.08.16. 09:11:52

smitnek olyan múltja van amivel nehéz elszámolni.bár kétségtelen hogy sok vezető is hasonló múlttal rendelkezik.ez lehet az új jövő...

dancsavita 2010.08.16. 09:12:05

@Sherpa_1: Gondolom, közvetlenűl kellene megválasztani

Nem, a m hatályos alkotmány szerint nem közvetlenül.
Abban igazad van, hogy nem tudni, a közeljövőben változik-e az alkotmány ebben.

Schmitt - elődeivel ellentétben - nyilvánvalóan nem alkalmas. Kommunista funkcionárius volt, kinek bármilyen alfél megfelelt és megfelel. Göncz és Mádl ugyan pártemberek voltak, de volt emberi tartásuk - más teljesítmányük alapján: gondoljünk csak a Gyűrűk ura ferdítésre vagy arra, hogy Mádl önerejéből lett professzor -, ellentétben kedves jelenlegi seggnyalónkkal, aki mellesleg komoly tisztséget töltött be a komenizmusban is.

Szal nem a vaníliakarikától komolytalan, hanem egész életútjából következően :-)

@valaki ellopta a nevem
Ja-ja, innen kezdve tényleg jelképes, amúgy pedig ha veszed magadnak a fáradtságot és elolvasod a jelenleg hatályos alkotmány, rájöhetsz, ha akarsz, hogy mégse :-)

@johevi: Igen, Sólyom jobb írásban, mint szóban - de legalább mindkettőben tisztességes, a mai közszereplők zömével ellentétben

@ca2: minden bizonnyal ez azért meglepő számodra, mert a baoldaliaknak "szabad" volt és szabad gondolkodniuk (igen, akár hibásan is!), nem a pártközponból kapják az intrót. Ezért valszeg több tízezer olyan baloldali lehet - hozzám hasonlóan -, aki Sólyom baloldalnak címzett mondatait is el tudta fogadni. Főleg azért, mert az őszödi beszéd pl baloldaliakban is fölvetette ám a lemondás szükségességét... szóval elnök úrral éppen nagyon is egyet lehetett érteni erkölcsi fejtegetéseiben - és még az októbert utána meg lehetett volna úszni: ő megtette, amit tehetett, és ez sok baloldaliban is bizony becsülést váltott ki. (Ezt persze nem kötelező elhinni, de attól még ígyx van. :-) )

ui: ezek az ilyen meg olyan oldalak amúgy is balfószerság, mikor van amiben ezzel, van amniben a másik oldallal ért egyet az ember, nem is beszélve arról, amikor 3. és 4. oldal is van, és azok se mind hülyebeszédek, amik onnan jőnek :-)

donkanyar · http://www.falanszter.blog.hu 2010.08.16. 09:12:36

van egy nagyon szép jelszavunk, immár 8 éve: "Monnyon le!"

Kandabula 2010.08.16. 09:12:48

Részemről:
- Pofa kell ahhoz, hogy valaki a budapesti polgármester-választáson függetlenként induljon és közölje, ha megválasztják, kitisztul a Duna.
- Semmiféle tisztségében nem lehetett érezni, tudni, hogy mit is csinál, mihez ért, mi az erőssége.
- Olyan, mint egy csiga, nincs tartása. Odavan a magyar géniuszért, de kifelé kacsint. Lányai hol élnek?
- Egy érthetetlen, feldolgozhatatlan, indokolhatatlan karrier. Jó lenne, ha csalódnék.
- Csak ismétlésként: függetlenként indulni? Aztán rögtön Fidesz alelnöknek lenni? Hányingerem van.

Kandabula 2010.08.16. 09:13:01

@valaki ellopta a nevem: Nagyon egyetértek. Remélem, hogy meg leszek hálálva.

aww 2010.08.16. 09:13:07

Schmitt Pálról egyszer az volt a vélemény e Zembereknek, hogy inkább ne legyen főpolgármester, hanem inkább maradjon a Demszky.

Furcsa lenne, ha köztársasági elnöknek meg alkalmasnak találnák..

Pékszakállú Henceg 2010.08.16. 09:13:29

Sólyom egy komoly elnök volt, ettől függetlenül nem tartottam jó KE-nek. Hogy is mondjam, sok rigolyája, és felesleges szereplései voltak, pl. a bánáti bazsarózsa megvédése a gonosz lokátor építőktől, több esetben pedig egyértelműen betartott a kormánynak a fidesz érdekében.

Az, hogy Schmitt Pál komolytalan csak egy dolog, de hogy súlytalan, az meg a másik dolog. Amikor kapásból aláírta a csomagban megkapott 13 törvényjavaslatot, és ahelyett, hogy mélyen hallgatott volna, kijelentette, hogy nem látott alkotmányossági aggályokat, hát majd' beszartam a röhögéstől! Palikám, én neked elhiszem, hogy te nem láttál alkotmányossági aggályokat, hiszen nem értesz hozzá, éppen ezért szokott értelmes KE normakontrollt kérni.

Schmittnek egy dolga lesz a következő négy évben: KE-ként mindenben támogatni Orbán Viktort. Ha kell aláír, ha kell nem támogat népi kezdeményezést, és természetesen a tenyérbe simuló modorával a háttérből fogja a gazdáját szolgálni, és népszerűsíteni.

Roy 2010.08.16. 09:13:39

Sólyom legalább megpróbálta megőrizni a függetlenség látszatát, és legalább értett a joghoz.
Schmitt a joghoz egyáltalán nem ért, és még amellett egy Fideszes báb.
Nem lesz hitele külföldön sem. Nálunk egy köztársasági elnök nem rendelkezik hatalommal, de az országot kellene képviselnie. Nos Ő egy dolgot fog képviselni, a pártját fogja maximálisan kiszolgálni.
Amelett politikusnak is pocsék.
Hiteltelen ember aki az összes rendszert kiszolgálta.

Tell Vilmos 2010.08.16. 09:20:37

Sólyom megfelelő elnök volt, ami Schmittről soha nem lesz elmondható. Egész pályafutása a megfelelni akarásról szólt. Minden rendszerhez, hatalomhoz, kormányhoz sikeresen alkalmazkodott. Álláshalmozóként pedig a legtehetségesebb ember volt az országban. Volt idő amikor egyszerre töltött be nagyköveti, NOB alelnöki, MOB elnöki posztot és ezzel egy időben indult a budapesti főpolgármesterségért. Persze, lehet, hogy valamilyen posztot még kihagytam...

TallérossyZebulon 2010.08.16. 13:02:18

"(...)az elnöki pozíciót is nagymértékben súlytalanná teheti. Ez azért nem történhet meg, mert az elnöki pozíció súlytalan.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása