Véleményvezér

vv

Kiss Ernő, a rendőrség szimbóluma

2010.03.26. I 45 komment I Címkék: rendorseg kiss erno korrupcio

Felesküdni a törvény és az igazság szolgálatára, majd szemet hunyni a politikai és gazdasági elit disznóságai felett: ép személyiséggel, tartással, elmével, egészséggel ebből egyszerűen nem lehet kikeveredni.

Részegen, félmeztelenül, mezítláb, betört fejjel találták meg csütörtök hajnalban Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokot, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság egykori vezetőjét. Még aznap este elhagyta a kórházat. Az igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken eltiltotta az egyenruha viselésétől és rendfokozata használatától Kiss Ernőt.

Legutóbb februárban kapták el ittas vezetésért, egy óra alatt kétszer. Kiss Ernő története személyes tragédia, de egyben szimbólum is. Egy ember, aki a bűnözőket üldözi, de közben magát a törvények felett állónak tekinti.

Mi történt Kiss Ernővel? Mi történt a rendőri vezetőkkel? Mi történt a magyar rendőrséggel?

Hogyan süllyedhettek ilyen mélyre?

Húsz év impotencia

Minden gúnyolódás nélkül: nagyon nehéz lehetett főrendőrnek lenni az elmúlt húsz évben. Felesküdni a törvény és az igazság szolgálatára, majd szemet hunyni a politikai és gazdasági elit disznóságai felett. Ép személyiséggel, tartással, elmével, egészséggel ebből egyszerűen nem lehet kikeveredni: valaki vagy gazember lesz, vagy pedig emberi roncs.

Sajnáljuk persze Kiss Ernőt, hisz nincs okunk feltételezni, hogy gazember lett volna. De rettentően sajnáljuk azt is, hogy a magyar főrendőrök az elmúlt húsz évben nem végezték el a munkájukat.

A magyar rendőrség szinte egészen idáig úgy tett, mintha a politikához kapcsolódó bűncselekmények egyszerűen felderíthetetlenek lennének. Privatizációs bűncselekmény nem létezett, olajmaffia nem létezett, Nyírfa-ügy nem létezett, Postabank-ügy szinte nem létezett, Kiss Elemér ügye nem létezett, Szilvásy György pedig mindenben ártatlan. A bizonyítás minden esetben lehetetlennek tűnt.

survey tools

Aztán Gyurcsány Ferenc végnapjai felé valami átszakadt. Megkezdődött a Zuschlag-ügy, majd mint a lavina, jött a többi: BKV, Eclipse, miegymás.

És ettől hirtelen még gyanúsabbá válik a múlt: ha az elmúlt egy évben ilyen gyorsan fel lehetett tárni ennyi ügyet, akkor tényleg csak akarni kellett. Ezek szerint viszont korábban nem akarták. A vezetők biztosan nem.

Egy elmaradt rendszerváltás

Kevés olyan szektora van a magyar társadalomnak, amit ennyire kevéssé érintett meg a rendszerváltozás: a hatalmi ágak szétválasztása, a demokratikus kontroll, a jogállamiság.

A magyar rendőri vezetők egészen a közelmúltig direkt politikai irányítás alatt álltak. Pont Kiss Ernő például két éve ismerte el, hogy a kilencvenes években a Draskovics Tibor ellen folytatott nyomozását Horn Gyula kérésére leállította.

A magyar rendőri vezetők feladatuknak nem a rend fenntartását, a bűnösök megtalálását, hanem politikai gazdáik kiszolgálását tekintették. A legszégyenletesebb példa erre 2006. október 23-a volt.

Magukat éppen azon törvények fölé helyezték, amiket védelmezniük kellett volna. 

Váljon el az ocsú a búzától!

A magyar rendőrség óriási bajban van. Legitimációja hihetetlen mélységben, morálja még lejjebb. Teljes átalakításra lenne szüksége. Ha úgy tetszik, rendszerváltásra.

Annyit pedig már mi is megtanultunk a közelmúltunkból, hogy annak felelősségre vonással kellene kezdődnie.

>> MIÉRT NE JELENTSÜK FEL A RENDŐRT, HA MEGERŐSZAKOL

>> MIFÉLE VÁLSÁGKEZELÉS? MÉG MINDIG ADÓSSÁGSPIRÁLBAN - csütörtöki vezérvéleményünk

>> MAGYARORSZÁG AZ USA-BÓL, MSZP-S TÁVCSŐVEL - szerdai vezérvéleményünk

>> korábbi írások

Írások a témában:

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lepo 2010.03.26. 11:09:44

Egyre jobban szeretem ezt a blogot.

dz02 2010.03.26. 11:46:59

van egy volt rendőr ismerősöm. vezető volt elmondása szerint. ugyan ezt mondja.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.26. 12:16:07

A nagy kérdés az, hogy a választások után ezen a téren fog-e változni valami, vagy ugyanaz fog menni ellenkező előjellel?

Pintér Sándor neve mire lesz garancia?

mojszipupi 2010.03.26. 12:19:15

Szánalmas szervezet mégszánalmasabb vezetőkkel.
Az egész rohad belülől kifelé, és ez egyhamar nem lesz jobb....ha egyáltalán valamikor jobb lesz. És abban is biztosak lehetünk h ezek a látványos "lebuktatások" is csak a választásokig tartanak ki

kewcheg 2010.03.26. 12:20:05

Nemcsak a rendőrségen nem volt rendszerváltás, hanem az ig.szolgáltatásban se....Sőt a hatalmi ágak el sem válnak Mo.-on, viszont van egy hatalmi ág, ami élesen elkülönül, van pénze,nincs felelőssége és mindent megtehet- a média.
Egyékkén csak elég a tévét nézni pl. bírósági ügyek kapcsán, és megnézni a - többnyire- női bírók fejét. Mindegyik, mintha citromba harapott volna, igazi fapina.Mosoly sehol...Kurvára nagy hivatástudatuk lehet...

sas70 2010.03.26. 12:32:32

Ezenközben meg a 40 éves, nyelveket beszélő, két, vagy több diplomával rendelkező rendőrtisztek nyugdíjba menekülnek, és magán biztonsági cégekben kamatoztatják az adófizetők pénzéből megszerzett tudásukat, a megérdemelt nyugdíjukra támaszkodva.

georg 48 2010.03.26. 12:38:30

Aki egy picit is tisztában volt a fegyveres erők belső világával, az tudhatja jól, ilyenek voltak már 50 éve is!
Lump, részeges disznók gyülekezete, akiket állandóan megvédett a mundér. Azt tehettek, amit akartak, minden következmény nélkül. Tudomásul kell venni, hogy itt, kis hazánkban igy működtek.
Ugyan így fetrengtek a katonatisztek is éjjelente a laktanyák alakuló terein, a vezető rendőrtisztek a Kerepesi úti laktanyában, de lehetne sorolni minden várost, ahol volt laktanya. Az ott élők tanuk rá!
Ha lenne felelősségre vonás, ha lenne elszámoltatás, ha a semmittevő nagyfőnököknek a kenyere függne tőle és az egyenruha viselése dicsőség és becsület feltétele lenne, minden megváltozna!

Zzoorroo 2010.03.26. 12:40:43

@sas70: maradjanak inkább és hagyják, hogy gyomorfekély, szívinfarktus és más következmények mellett bedarálja őket a rendőrség jelenlegi, urambátyámozós, csókoscimborázós, politikailag és szakmailag egyaránt vállalhatatlan rendszere?

Akkor inkább meneküljön, aki tud.

Ha a negyede igaz annak, amiről évek óta hallani, a rendőrség hierarchiájának felső ezer embere nemhogy kirúgásra, hanem börtönre érett.

Neszójábéé 2010.03.26. 13:15:38

esküszöm ide kellenének rendfenntartóerők nem afganisztánba,kíváncsi lennék maradt e még 1 becsületes rendőr akármilyen beosztásban.

egresi 2010.03.26. 13:18:08

Gondolkozz el az ügyészség szerepén, ne a rendőrséget okold mindenért. Az első számú bűnös az ügyészség, aki mindig is irányította, befolyásolta és menipulálta a rendőrséget, most is ezt teszi!
Fideszes

kewcheg 2010.03.26. 13:24:17

@egresi: Tévedsz.Az ügyészség a rendőrségnek csak egészen kicsi szegmensét felügyeli, ez pedig a bűnügyek nyomozása, vizsgálata. Valamint még beleszólhat az előzetesben , őrizetben lévők bánásmódjába. Ennyi.Felső rendőri vezetőknek közük nincs az ügyészséghez...

Bambula 2010.03.26. 13:28:12

Egy sztorit hallottam kezdő rendőrtől : amikor szolgálatba állt, kapott egy listát tele rendszámokkal, és azzal az utasítással hogy nehogy megállítsa ezeket az utcán, egyáltalán észre sem veheti őket.

gitáros 2010.03.26. 13:39:17

"ha az elmúlt egy évben ilyen gyorsan fel lehetett tárni ennyi ügyet,"

Lemaradtam volna valamiről? Kit ítéltek el?

PuruttyaIrto (törölt) 2010.03.26. 14:17:04

Rendőri pálya olyan, mint a tanári, vagy orsvosi: csinálod 30 évig, aztán rájössz, hogy kurvára beszoptad, mert kispénzért, szart takarítottál, és eredménye sem lett.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.26. 14:32:39

Az ügyészség, meg a bíróság ugyan az mint a rendőrség.

Korrupt, politikai érdekeket szolgáló gazemberek gyülekezete.

Pintér Sándorral mi fog változni?

Mindösszesen annyi, hogy a szervezett bűnözés, átveszi az irányítást a rendőrség felett.

Billy the kid 2010.03.26. 14:57:37

Sztem örüljünk, ha már igazságszolgáltatásunk olyan amilyen, legalább bloggereink világszínvonalú koponyák...
Távol áll tőlem a fogadatlan prókátor szerep, de a konkrét esettel kapcsolatban 1 kérdés...az, hogy valakinek megbicsaklik az élete és gyakran túlméretezi a poharat, milyen összefüggésben van szakmai tudásával és 30 éves teljesítményével?

2010.03.26. 15:13:48

Aki tisztességes volt, az otthagyta a rendöri pályát, mert nem volt gyomra hozzá és hányingere volt attól, ami ott megy. Csak az egymás lejáratása, a seggnyalás volt a lényeg, aki dolgozni tudott azt kikezdték, mondvacsinált indokokkal. Igy ma a rendörségünk, egy nivotlan alakulat lett. A vezetök pedig a pártokhoz kötödö személyek, akik csak bábuk voltak, és azok is maradnak. Valahol hallottam, hogy a szervezet bünözés beszivárgott a politikába, a rendörségbe. Akkor azt hittem, nem igaz. Ma már elhiszem és én is azt mondom-igaz.

Billy the kid 2010.03.26. 15:30:14

@jános515: elég komoly világlátás és tapasztalat lehet szükséges 45000 fő nívótlan seggnyalóvá nyilvánításához, sztem inkább savanyú a szőlő.

Zelefánt 2010.03.26. 15:34:06

K. E. egy az egyben úgy néz ki, mint a Klasszikus Vidéki Magyar Rendőr prototípusa az ádáz komenista időkből, hosszúhajú fiatalok és a falusi vasútállomás restijében várakozók basztatására. (Melléktevékenységként pálinkázás a helyi TSZ-párttitkárral, árokbahugyozás és részegen történő biciklizés az országúton még elképzelhető.) Csak a csomagolást baltázták el: számára az a régi kékesszürke egyenruha, váll- és derékszíjjal, gumibottal az igazi; öltönyben és nyakkendőben, mint láthattuk, nem igazán érzi otthon magát, és ettől mindenféle működési zavarai támadnak.

A nem megfelelő ember a nem megfelelő helyen.

nemecsekerno_007 2010.03.26. 15:34:55

@PuruttyaIrto:

De ha azt merem mondani, hogy az a hozzáállás és az a szaktudás amit a felsôoktatásban elsajátít egy tanár v. egy orvos az nem elég v. nem elég jó, akkor én vagyok a rohadék, hogy szóvá teszem. Meg nem is értek hozzá, meg nem olyan egyszerû meg jön a többi kifogás. Az a baj, hogy nem mûködik a civil kontroll a rendôrségnél sem. Sem az egészségügyben, sem az oktatásban. Mindenki védi a maga kis szemétdombját, eredményeket csak a közösség rovására tud felmutatni és vérig van sértve ha kritizálják. Ez nagyon gáz. Azért nagyon, nagyon gáz mert a "civil kontroll" alatt azt (is) értem, hogy adott esetben a civilek segíthetnek is a rendszernek, adhatnak ötleteket és még sorolhatnám. Ez a nagyon fontos potenciál, hiányzik a magyar döntéshozói renszerbôl, mert 50+20 évig ügyeltek rá, hogy hiányozzon. Sajnos ez a reflex, mind a mai napig megvan. Miért titkosak az olajügyek, a kádári titkoszsolgálat jelentései, a romák elleni támadások jegyzôkönyvei?
A Kis Ernô tipikus példa. Csak az a baj, hogy nagyon sok névtelen "Kis Ernô" van, akik nem úszták meg ilyen olcsón azt, hogy szólni mertek.

mpreston 2010.03.26. 15:37:51

@kewcheg: belegondoltál abba, amit irtál? miért kellett volna rendszert váltani a rendőrségen. a törvény megmondja, mi a bünös magatartás és a rendőrnek ezt kell üldöznie. az ügyészség és a biróság vált átpolitizálttá és a rendőrséget egyszerüen rövidre zárta a bizonytalanság. a közrend védelme nem politikai nézetek kérdése. nem a politika rendőrségről beszélünk. a törvénykezés nem követte a változásokat, az ügyészség nem követelte meg a törvények betartását. mit mutatott a sokat hivatkozott 2006 oktober 23? csak nem gondolod politikamentesen komolyan, hogy egy közintézményt büntetlenül meg lehet támadni, felgyújtani és kifosztani? mit kellett volna tennie egy felkészült rendőrségnek?
nézni a hir-tv adását? mit tett volna itt egy amerikai vagy német rendőrség? kevesebb pofont osztott volna ki? nem hiszem, hamarabb és brutálisan lerendezték volna a gyújtogatókat, mint a felkészületlen és megfélemlitett rendőrök nálunk tették. nem kell idekeverni a politikát. több rendőrt büntettek meg, mint gyújtogatót. a politikai tiltakozásnak is vannak elfogadott eszközei a parlamenttől kezdve a felvonulásig. olyan a rendőrség, amilyenné a politika tette.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.03.26. 15:44:13

@mpreston:

Te nagyon hülye!

A tv székház nem október 23-án votlt!

Október 23-án ki randalírozott, vagy gyújtott fel autót?

Te vagy nagyon idióta vagy, vagy ott voltál, és lőttél a tömegbe köcsög!

balfék 2010.03.26. 16:13:26

Szerintetetek mit érezhet az a rendőr, aki megfogja a csibészt és a bíró másnap elengedi, mert van egy jó ügyvédje, vagy komálósa, vagy a politika ugat bele? Azért Kiss Ernő még nem= Rendőrség. Az ügyészséget meg egyértelműen a Fidesz kézivezérli Polt Petya vezényletével. Onnatól kezdve, hogy a Fidesz kinevezte egy volt képviselőjelöltjüket Főügyésznek, egyértelművé tette , hogy a politika átvette ott a hatalmat.

zotyo1986 2010.03.26. 16:14:48

Hála istennek itt vannak az erkölcsben megkérdőjelezhetetlen, keresztény értékrendű, hibáikat, vétkeiket felvállaló magyar állampolgárok, akik bár mindent megtesznek, hogy ez az ország majd egyszer tényleg a nyugati demokratikus államokhoz tudjon hasonlítani, de hát vissza húzzák őket sajnos. Akik panaszkodás és mások hibáztatása helyett a sarkukra tudnak állni, mert egy hihetetlen összetartó nép, akiket nem könnyű manipulálni, hiszen igen jól képzett emberekről van szó, akik nem csak a Győzike showból tájékozódnak. Akik nem csinálnak sztárokat Fekete Pákóból, Győzikéből, Bejából, Benkő úrból..etc. Akik tudják mi a rend, a fegyelem. Biztos vagyok benne, hogy amint az MSZP távozik itt minden varázsütésre jobb lesz, mert egyébként itt senki/semmi mással nincs probléma. Jah és persze a rendőrség, tűzoltóság, önkormányzatok megreformálása, mert emiatt nem tudunk 1 ről a 2 re lépni. Továbbá követel a rendőrség felelősségre vonását amiért nem politikai mentesen hajtják végre a feladataikat, mind attól függetlenül, hogy tisztába vagyok vele, a mindenkori kormány által kinevezett rendészeti miniszter a rendőrség vezetője.

Kalmár 2010.03.26. 16:19:27

@mpreston: Kár volt leülnöd a gép elé.
Összekevered a szezont a fazonnal.
A tv székházat egy felkészült rendőrség simán megvédte volna. Itt pár peches közrendőrt tűzben tartottak a vezetők, hátha meghal pár közülük.
Akármikor odavezényeltek volna 300 rohamrendőrt ha akarnak és összecsomagolják azt a pár macskajancsit. Ja, hogy Gyurcsány takarodj pólós rendőrök is voltak köztük, mint megfigyelők?
Na persze. Emlékeztetnélek arra a srácra aki törölgette a rendőr sisakját, előtte meg a tömegben randalírozott.
Ja és a dátumot sem tudod.

Nick Leeson 2010.03.26. 16:27:00

@Kalmár: Dehogy keveri, direkt ferdít! Mint a kolegái annak idején a bíróságon!

Átlagpóóógár 2010.03.26. 17:01:40

Sziasztok!

Lehet, hogy a mondandómért sokan meg akarnak majd kövezni, de muszáj, hogy néhány gondolatot leírjak mert a cikk, illetve a kommentek nyomán ezek kikívánkoznak.
Rögtön az elején elmondom, hogy 27 év hivatásos szolgálat után vonultam nyugállományba. Az előző rendszer vége felé szereltem fel tehát némi rálátásom van mind az "akkor"-ra és a "most"-ra. Szolgáltam bűnügyesként, szolgáltam közrendesként (gyk. egyenruhás) változatos beosztásokban, mind a BRFK-n, mind pedig az ORFK-n.
A rendszerváltásig a "Cég" így úgy, de működött - nem szólok a különböző államvédelmi, majd állambiztosági szolgálatokról, mert azok bár "rendőrök" voltak mégsem volt sok közük a klasszikus rendőri munkához.

Az első pofont és megingást a rendőrség ott szenvedte el, hogy a rendszerváltást követően, nem csupán azok mentek el - vagy önszántukból vagy azért mert elzavarták őket - akikre semmi szükség nem volt, hanem számos (nagyon sok) kiváló szakember is akiknek a tudása és tapasztalata elengedhetetlen lett volna az új, mondjuk demokratikus(abb) rendőrség működtétéséhez. Olyan sokan mentek el - egy meghatározott korúak -, hogy szinte teljesen kimaradt egy generáció. Megmaradtak az "őskövületek" akik rendszerváltás ide, rendszerváltás oda továbbra is szemellenzősök maradtak (persze papíron MSZP, SZDSZ, FIDESZ és még sorolhatnám lelkes hívei) és persze maradtak vagy jöttek az újak akiknek SEMMILYEN tapasztalatuk nem volt, de a fenti őskövületi vezetők irányították őket. Ezek a fiatalok azok - nagyrészt - akik ma a rendőrség vezetői (tisztelet a kivételnek). Tapasztalatom az, hogy a mai "Cég"nél szinte semmi sem változott csak van új egyenruha, szolgálati gépkocsi, no meg számítógép "oszt slussz"!

Politikamentes rendőrség?! HAHAHA. Kivétel nélkül MINDEGYIK hatalmon lévő kormány beleszólt a rendőrség munkájába - néha igen igen surva módon, hogy az már szinte önmagában bűncselekmény - és ez ÍGY IS FOG MARADNI!

Nem egy, nem két megoldási javaslatot terjesztettek, terjesztettünk elő a rendőri vezetők és/vagy politikusok asztalára, hogy hogyan működhetne jobban a "Cég", de ezek intézkedés és véleményezés nélkül kerültek a kukába.

Sajnos meg kell állapítani, hogy a mai magyar valóságban az állampolgáron kívül senkinek sem érdeke az, hogy itt egy erős rendőrség legyen, mert akkor sok sok politikus már a "Csillag"-ban ülné körbe az ebédlőasztalt és nem a parlamenti padsorokat koptatná.

Egyenlőre ennyi

similarthings 2010.03.26. 17:53:07

Kiss Ernő egy maradvány. Akadnak ilyenek még, de talán egyre kevesebben - bármilyen állami szervezetről van szó. Habár ehhez nem kell állami szervezet.

Aki megkülönbözteti az országa rendőrségét az országa társadalmától az vak.

A rendőrség jobban címlapon van, volt és lesz is, emiatt a mi hibáink értelemszerűen ilyen helyeken fognak először előtűnni. Ha nem tetszik amit ott látunk, és általánosítunk negatív irányban közben azt gondoljuk hogy ott, ahol mi élünk, dolgozunk másképpen mennek a dolgok (pozitív értelemben), akkor talán először magunkban kellene rendet tenni. Mert a baj egyik forrása ez a janus arcú gondolkodás.

Ha körülnézünk az országban mindenütt azt látjuk amit a rendőrségnél láthatunk. Akár állami szféra akár magánszféráról van szó.

Mindenki - manapság egyre többször jogszabályok áthágása mellett - csak az önnön boldogulásával foglalkozik, és közben értetlenkedik hogy a dolgok hogy is fajulhattak el ennyire. Mert magát valahogy kívül helyezi ezeken a rossz dolgokon, és arra gondol hogy a környezete a rossz, és önnön magának azokat a bocsánatos rossz dolgokat azért kell(ett) elkövetnie, mert a rossz környezete megköveteli.

Ez önámítás.

Először otthon kezdjünk el söprögetni, legyünk önnön magunkkal szemben nagyon szigorúak, és csak azután kezdjünk el kissé kritikusabban kifelé tekinteni más emberekre.

Egy progresszív társadalomban ez a fajta szemlélet alapvető.

A miénk hanyatló társadalom - egyelőre.

Nick Leeson 2010.03.26. 18:15:49

@similarthings: Na azért ne mossuk már össze a rendőrséget meg a társadalmat!

1. Szakmaiság. manapság már kis túlzással egy egyszerű igazoltatást se tudnak úgy végrehajtani, hogy az ne lenne szakmailag, törvényileg, vagy emberileg szar!
Ha egy átlagember így végezné a munkáját, azt úgy kirúgnák mint a sicc!

2. Emberi tulajdonságok. Egy rendőr óriási hatalmat kap az államtól (közvetve a lakosságtól), azért hogy kézre tudja keríteni a bűnözőket. Abban az esetben ha ezt a hatalmat az állampolgárok ellen fordítja, akkor .... inkább nem írok semmit mert kimoderálnak. Gondolom sejti mindenki mi következne a pontok helyén.

Ha egy átlagember visszaél a hatalmával annak előbb utóbb keményen megissza a levét. Nyilván egy rendőr az nem, mert a kollegák is ugyan így működnek és kéz kezet most alapon...

Nick Leeson 2010.03.26. 18:18:18

@Átlagpóóógár: Köszönjük de ez senkit nem érdekel!
Ha eltöritek valakinek a kezét miközben már meg van bilincselve, akkor mindenki leszarja, mi van a "cég"-ben, meg milyen volt a rendszerváltás...

Bíróságon hazudni meg ugyebár szintén nem szép dolog...

Átlagpóóógár 2010.03.26. 18:22:17

@az aki:

Azt azért figyelembe kell venned, hogy a rendőrség, illetve az állomány nem más mint keresztmetszete a társadalomnak. A 35 ezeregynéhányas létszám már egy elég mérvadó reprezentatív minta.

Nem tudsz olyat mondani ami létezik a társadalomban, ami nyilván kisebb formában ne létezne a rendőrségen.

Vannak jók, rosszak, erkölcsösek erkölcstelenek, becsületesek korruptak (alkoholistás és absztinensek) stb., stb., stb!

Átlagpóóógár 2010.03.26. 18:24:55

@az aki: teljesen igazad van! Gondolom nem ezt a válasz vártad. Aki így tett azt el kell ítélni, aki hamisan tanuskodott szintén. ...de PONT EZÉRT van ilyen mert NEM TÖRTÉNT RENDSZERVÁLTÁS! Gengszterváltás történt!!!

Szabó Péter Lajos 2010.03.26. 18:32:00

Az általánosítás nagyon merész dolog! A rendőrségen sem csak alkoholista, brutális, posztkommunista "egyedek" dolgoznak ( ezek vannak sokkal kevesebben), hanem többnyire, becsületes, agilis, fiatal fiúk és lányok. Átlagpóóógár nagyon jól mondta, hogy kiesett egy nagyon tapasztalt, rutinos középvezetői réteg, akik meg tudták volna tanítani a fiatal rendőrt az igazi rendőri munkára. Most is megtanulják, csak sokkal nehezebben és sokkal több hibával, de azért sikerülni fog nekik. Akik maradtak és nem mentek nyugdíjba, azok sem idióták, csak ők hivatásuknak érzik a pályát, és nem a politika irányítja őket. Egy bizonyos szint fölött lehet, hogy igen, de mindenhol azért nem ám!

ridegfarkas 2010.03.26. 18:33:31

Ez az ember egy roncs,szétesett,alkoholista,élete zátonyra futott,valószínűleg már nem fog normális,boldog emberi életet élni ebben az életében.

A magyar rendőrség meg a politika játéka,áldozata lett.Újra kellene építeni,függetlenné kellene tenni.A mostani helyzet okozója a jelenlegi politikai elit,mint a fentebbi hozzászóló írja,nem volt érdekük egy hatékony,független,valódi rendőrség kiépítése,mert akkor ez az elit a börtönökben csücsülne most is.Ha a mostani korrupt politikusok eltakarodnának és a helyükre tisztességesek kerülnének,lehetne rövid időn belül jó rendőrség.A rendőrség is pont annyira rossz,mint az egész társadalom.Egy valódi rendszerváltás kell,tiszta lap új embereknek,a lejáratódottakat pedig el kell tűntetni,ha kell a börtönbe.A képesség meg van most is az egészséges megújulásra a nemzetben,még ennyi pusztítás után is,csak elhatározás és megfelő vezetők kellenek hozzá és nem utolsósorban hit önmagunkban,hogy még nem veszett el minden.

Az ellenség nem pisztollyal támad minket,hanem a pozitív hitünket rombolja,negatívan állít be minket,sulykolja agyunkba naponta a rosszat,gyengíti immunrendszerünket,hogy a kellő pillanatban könnyedén a rabszolgáivá tehessen bennünket.

Nick Leeson 2010.03.26. 18:33:48

@Átlagpóóógár: Bocs, de ez a mindenhol van erkölcsös meg nem erkölcsös, ez eléggé "nesze semmi fogd meg jól" érvelés.
Ugyanis elvileg egy rendőr csak addig lehetne erkölcstelen amíg a törvény engedi!!!! Ugyanis ha ő megszegi, akkor már eléggé gáz van!

Minden szakmához kell valami aminek ha nincs birtokában az ember akkor egészen egyszerűen totálisan szarul tudja csak végezni a munkáját!
A festőnek kézügyesség kell, az informatikusnak logika, az építésznek precizitás/térlátás, stb...
A rendőrnek meg az hogy képes legyen a lakosságot szolgálni és a törvényeket betartani és betartatni! ("szolgálunk és védünk" ha dereng valami...)

Ha a rendőrségnél teljesen természetes a bűn elkövetése, akkor nyilván csak szarul tudják végezni a munkájukat! Mert nem valók rendőrnek!

herut 2010.03.26. 18:35:10

Semmi különös.Amilyen a társadalom,olyan a rendőrség .Meg olyan a sport,a gazdaság,a közélet is.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.26. 18:39:54

Átlehet matricázni a rendőrautókat.

"Szopatunk és Verünk!"

Mondjuk tisztességes közlekedsi rendőrrel már találkoztam, bár olyannal is, aki azért álított meg, mert saját kocsikijárómon kifordulva nem indexeltem. Az üres utcán, pláne, hogy megálltam, beálltam a "hídra", hogy bezárjam a kaput. Le akart vágni a rendőr. Elkértem az igazolványát, majd ügyvédemet tárcsáztam, ott előtte. Hirtelen elállt a birságtól, majd elmesélte, hogy a főnöke küldte ki azzal, hogy ma x forintot be kell hajtani, ha kell azért birságoljon, mert nem indexel az illető.

Feltehetőleg a kapitányság kisfőnökeitől korrupt bűnöző az összes. Még csodálják, hogy nincs respektjük, nincs feléjük minimális tisztelet sem. A Fideszes Poltpeti által vezetett ügyészség pedig, nos OV vezérli az igazságszolgáltatást. Ennek a csúcsa lesz, ha az "OlajKeresztapa" hatalmat kap. Szép jövő vár az egyszeri adófizető kisemberre.

Nick Leeson 2010.03.26. 18:44:15

@herut: Bocs, de ez csak maszatolás...
A társadalomra vetítve sokkal kevesebb a mocsok, mint a rendőrségen és politikán beleül... arányaiban.

Viharzóna 2010.03.26. 18:51:06

@Átlagpóóógár: Az általad leírtakban sok-sok igazság van. Sajnos a mostani fiatal rendőröknek nincsenek példaképeik. Sokan, hirtelen és nagyon fiatalon magas beosztásba és rendfokozatba kerülnek. Nincs megfelelő tapasztalatuk, tudásuk, csak az amit a tisztképző illetve a tts. képző tanintézetekben oktatnak nekik, mert nem volt aki megtanítsa őket a szolgálati helyükön.

A rendőrhiány miatt bedobják őket a mély vízbe, aki tud úszni az fenn marad, aki nem az sajnos lesüllyed, azt nem írom, hogy hová.

Mint ahogy írtad okkal illetve ok nélkül küldtek el tapasztalt rendőri vezetőket. Ennek issza a levét a mai Magyar Rendőrség. Meg annak, hogy meg kell felelniük a politika elvárásainak, pedig ezt a HSZT tiltja. A fiatal rendőrök, sajnos nem mentesek a politikai ráhatásoktól, valamint attól a baráti körtől ahonnan a rendőrség állományába kerültek. Ez egy ördögi kör. Meg aztán valljuk meg őszintén , hogy sokan azért mennek el rendőrnek, mert a középiskolai végzettségük alacsony szintű tanulmányi eredménye alapján, máshová nem nyernek felvételt. Sokan tisztelet a kivételeknek a rendőri pályát nem hívatásnak tekintik, hanem pénz kereseti és biztos megélhetési lehetőségnek. Ugyanez elmondható sajnos a magasabb beosztású rendőri vezetőkről is, itt nem általánosítani akarok, de vannak köztük ilyenek, lásd a sorozatban napvilágra kerülő leváltott magas beosztású rendőri vezetőinket, amit a sajtó nyilvánosságra hoz.
A fő témához visszatérve az alábbi ajánlást teszem az itt kommentelőknek.
Bartus László: Maffiaregény, Szerzõi kiadás (2001.)
„Ez nem tényfeltáró riportkönyv, hanem regény, amely a valóságról szól. Valódi helyszínekkel és valódi szereplőkkel. Egy magyar származású filmrendező élményanyagot gyűjt az orosz maffiáról szóló filmhez. Két hónapra érkezik, de három évig marad, annyira megdöbbenti, amivel találkozik. Maffiának dolgozó rendőrökkel, akik megbilincselve adják át a gyilkosoknak az áldozatot. Fordított nyomozásokkal, ahol a rendőrség tanúi az elkövetők, és a vádlottak az áldozatok. Alvilági háborúval, olyan rendőrök részvételével, akik az ukrán-orosz maffia szálláscsinálói. A könyv azt mutatja be, mivel találkozna egy kívülálló, ha az orosz maffia és a magyar rendőrség kapcsolatát kutatná.” Aki hozzáfér olvassa el, egyszer jelent meg, valószínűleg nem véletlenül. Sok-sok mindenre választ ad a mű, és segít eligazodni a jelenleg Magyarországon uralkodó állapotokban. Ajánlom továbbá a rövid ismertető miatt a: www.szekelyistvan.hu/irasok/maffiaregeny.php, valamint a : eszakindex.hu/hir?tip=4&melyiknap=2001-12-05&melyikid=71,in, internetes oldalakat, hogy kedvet kapjatok az elolvasásához. További kommentárt és magánvéleményt nem fűznék hozzá, csak annyit, hogy elgondolkodtatja az olvasót.
Bartus László neve korábban meglehetősen jól ismert volt a hazai médiában. Az újságíró jelenleg az Egyesült Államokban él, és ír. Gondolom, hogy nem véletlenül.

herut 2010.03.26. 19:02:20

@az aki: Nem értünk egyet.Az a maszatolás,amit az arányokra hivatkozva írsz.A rendőrség a társadalom része.Tájékozatlanság az egész rendőrséget elítélni,sőt hiba.A többségük rendesen dolgozik,de a sajtó csak az aljáról ír.Azokról,akiket ők is (remélem) elítélnek.Elhiszed,hogy Ernőkére egyik sem büszke?
A társadalom tükre a rendőrség is.IS.
Nem hiszem,hogy erről tovább vitatkozni érdemes.Nem is teszem.Bármit írsz.

Nick Leeson 2010.03.26. 19:14:53

@herut: Nem baj ha nem válaszolsz...
Ernőke csak egy sok közül.

A társadalom mocsadék "indexe" nem állandó. Sőt szabályozható! Pontosan a politikának és a rendőrségnek kéne szabályozni. Ha mégis ezen a két utóbbi helyen van a legtöbb mocsadék, akkor nyilván az egész szabályozás kútba fullad. Ergó terjed a mocsadékiság...

mpreston 2010.03.27. 02:31:37

@anti_troll: tapló stilusod ellenére igazad van, elkevertem a dátumot, egyelőre még nem nemzeti ünep

mpreston 2010.03.27. 02:38:28

@Kalmár: neked is köszönet, hogy figyelmeztettél a dátumra. valóban nem voltam ott. nade, hogyan következik egy sisaktörlésből, vagy a rendőrök csunya tekintetéből-szándékából, hogy egy közintézményt szabad, sőt illik felgyújtani és kifosztani. ?

alex58 2010.03.31. 09:19:34

Bár csak a legutóbbi kommenteket olvastam, nem értem ezt a felháborodást. Ki az aki még nem ismerte fel, hogy a mindenkori politikai elit a saját embereit ülteti a vezetői székekbe és azoknak úgy kell táncolia, ahogy a "gazdáik" tapsolnak ?
Hát persze, hogy nem indítanak eljárást ellenük, sőt ők biztosítják a védelmüket! Ha pl. egy város vezetése évente, legálisan /!/ több tízmillióval támogatja az a központilag alulfinanszírozott rendőrséget, akkor a rendőr-főkapitány azon töri majd a fejét, hogy buktassa meg azt aki pénzt juttat az általa vezetett szervezet működtetéséhez ? Gondolják, hogy ez majd Pintér Úr időszakában másként lesz ?

Ja és aki nem emlékezne rá: Pintér Sándor és Kiss Ernő pár kormánnyal korábban óriási haverok voltak. Gondolom,hogy ha Kiss Ernő nem nullázza le magát a piával, valószínűleg komoly pozicióba került volna egy Pintér által vezetett minisztériumban.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása