Véleményvezér

vv

Az igazság pillanata: Jávor és Tarlós győzött!

2010.10.03. I 17 komment I Címkék: szavazas

Mi is meglepődtünk, hiszen nem fogadtunk volna az LMP-s Jávor Benedek győzelmére. Persze, Tarlós sem szerepelt rosszul… Heti szavazás-összesítőnk. (Fotó: javorbenedek.blog.hu)

A Véleményvezér blog olvasói megszokhatták, hogy minden írásunkhoz mellékelünk egy-egy szavazást, hétvégente pedig ezek eredményeiből szemlézünk. Most azt nézzük meg, hogy olvasóink mit gondolnak a négy budapesti főpolgármester-jelölt személyéről. Nem akarjuk lelőni a poént, de annyit már most elárulunk, hogy rendkívül tanulságos lesz!

Pénteki cikkünkben (Futottak még… Horváth, Jávor, Staudt) azt írtuk, nem lennénk meglepődve, ha a budapesti részvétel alacsony lenne, és az ellenzéki szavazók közül sokan otthon maradnának. Jóslatunk első fele, úgy tűnik, már biztosan bevált. Hamarosan megtudjuk azt is, mi a helyzet a második felével. Mindenesetre saját házi szavazásainkból nagyon szépen kirajzolódik, hogy olvasóinknak mi a véleménye Horváth Csabáról, Jávor Benedekről, Staudt Gáborról és Tarlós Istvánról.

Írásaink az önkormányzati választásról:
Tarlós István, és amit ő tud
Futottak még... Horváth, Jávor, Staudt
Önkormányzati választás: lefutott ügy!

Ingyenes BKV: fiatalítás Kádárral


Mi azt állítottuk, az ellenzéki jelöltek nincsenek egy súlycsoportban Tarlóssal, meglévő erényeik ellenére sem. Olvasóinktól pedig azt akartuk megtudni, hogy túl azon, kit tartanak a legalkalmasabbnak Budapest vezetésére, szerintük melyik jelölt rendelkezik a leginkább bizonyos meghatározott erényekkel (megjelenés, műveltség, megbízhatóság, jófejség), valamint negatív tulajdonságokkal (ellenszenvesség, felkészületlenség). Az egyes kérdésekre eltérő számú, de hasonló nagyságrendű (860-900) válasz érkezett. Szavazásunk nem reprezentatív, nem tudományos igényű, de tanulságos!

Nézzük először a négy pozitív tulajdonságot, sorrendben: a megjelenést, a műveltséget, a megbízhatóságot és a jófejséget! 

Mi is meglepődtünk, hiszen nem fogadtunk volna az LMP-s Jávor Benedek elsöprő győzelmére. Megjelenésben egyedül Staudt Gábor tudta legyőzni, a bájgúnár-imázzsal kampányoló Horvárth Csaba pedig, mint látni fogjuk, a felé irányuló ellenszenv miatt lehetett csak utolsó. 

És végezetül nézzük, mit ér a szimpátia, mit érnek a fenti pozitív tulajdonságok akkor, ha komoly dolgokról van szó, és főpolgármestert kell választani!


 

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazsi72 2010.10.03. 19:18:11

Jávor Benedek korunkbeli, joviális, értelmes fazon. Esetleg tetszik is nekünk, dumálgatunk vele, ha úgy jön ki még pecázni is szívesen látjuk, rábízunk kisebb dolgokat, de Budapestet ne vezesse! LOL Vajon tényleg győzött? Nézőpont kérdése, mert ezeket általában az ember a barátaitól várja el. Ő itt egyetlen egy dologért küzdött: a "székért", amire nem sokan látnák szívesen.

piritytamas 2010.10.03. 20:07:54

Mondjuk ha a Narancspárt támogatná, ugye nem gondolod, hogy nem választották volna meg?
De persze nem véletlen, hogy a narancsosok nem őt támogatják, ő túl jó fej ahhoz, hogy vállalná a
Bólogatójános/Schmitt/Tarlós szerepet...

Mikrobi 2010.10.03. 20:08:27

erősen manipulatív, Jávor Benedek javára megalkotott kérdések. Eszem ágába nem jutott volna egy ilyen álmodozó, mezítlábas szerencsétlenre bízni a fővárost, a kérdésekre viszont én is majdnem mindenhol őt helyeztem volna az első helyre.

2010.10.03. 20:16:28

Legalább ennek örüljenek a ballibák :D

Anti Anyag (törölt) 2010.10.03. 20:22:11

Már megijedtem.

Itt hülyére nyerheti magát, az nem érdekel.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 20:34:45

Az utolsó kérdés az egyetlen fontos.

Ennél már csak egy fontosabb kérdés van :

- Budapesti vagy e ?

Merthogy a hárommillió fideszes kire bízná Budapest vezetését onnan a széles nagy vidékből, azt eddig is tudtuk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.03. 20:48:52

Itt második lett Jávor, a valóságban épphogy megcsípi a harmadikat.

gazsi72 2010.10.03. 20:53:07

@piritytamas: Pont azért volt jó ez a teszt, mert nem volt benne protest szavazás, ha Fidesz támogatásban lett volna, akkor nem nyernének, ennyi. Ezt gondolom.

Sztyepan Asztahov 2010.10.03. 21:58:24

@simonmondja.: jó a kérdés. Amúgy úgy általánosságban sem ártana egy olvasókör felmérés ezen a blogon. Engem speciel érdekelne, hogy kik szoktak itt szavazgatni nem reprezentatívan.

Átlag életkor, vidéki-pesti arány, végzettség, stb., ilyesmikre gondolok.

drukkker 2010.10.03. 21:58:39

Tarlós nyert, gratulálni kell neki.
Pontosan abba a folyóba lép, mint a főnök Orbán Viktor.
Viktor ellenzékben megakadályozott mindent, amit most kormányon neki kell megoldania.
Tarlós hasonlóan fog cselekedni, például az északi vasúti összekötő mellé építendő közúti híd megépítését muszáj megcsinálnia, pedig Ő mint a III. ker. polgármestere megakadályozta ebbéli munkájában Demszkyt, olyan követelésekkel, amit józan ésszel akkor a fővárosi vezetés nem teljesíthett.
Tarlós símán megcsinlja, csupán a város lakói szívtak e miatt pontosan 7 évet.

Rotfuchs 2010.10.03. 21:58:53

Staudt szép, de nem okos.

Horváth agressziót vált ki az emberekből.

Egy piaci rést lehet ezzel betömni. Politikai brandeket bevezetni a mindennapos fogyasztásba. Staudttal eladatni alsóneműt, a ladyboy pedig szerepelhetne a Mr. Muscle-ön amint a kopasz fickó kiszorítja belőle a szuszt. Vinnék, mint a cukrot.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.10.03. 23:11:40

Vicces, hogy itt osztjátok, kire bíznátok, kire nem bíznátok a főváros vezetését. Közben meg a szavazók nagy része akkor is megszavazta volna a Fidesz jelöltjét, ha az Fekete Pákó, Győzike vagy egy hajléktalan lenne.

flippant 2010.10.03. 23:18:04

@Zabalint: Ha egy lovat vagy kutyát indítottak volna aminek a farkára egy narancssárga lufit kötnek, ezek azt is megszavazták volna

Diocles 2010.10.04. 00:19:35

Jávor Benedek szerinte szégyellheti magát, mert alkalmasabb emberektől vette el a jelöltséget.
Akár Kaltenbach, akár Somfai Ágnes lett volna (pusztán azért is, mert egy csinos és hozzáértő építésznő jóval feltűnőbb lett volna a kampányban, az ilyen igenis számít), egészen biztosan jobb eredményt értek volna el, csak Jávor volt a haver, a bennfentes, a pártvezetés liblingje.

Persze én örülök annak, h mégis ő indult, és elcseszte a szintelen (ill. lehet, h jó fej, csak képernyőn nem jön át) az LMP eredményét, de a saját pártjával bizony jól kitolt.

Perillustris 2010.10.04. 00:54:05

@drukkker: Szerencsére nem lesz rá pénz a következő években, utána meg remélhetőleg már senkinek nem jut eszébe ez a baromság.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.04. 13:14:13

No igen... már a válaszadás során is jót röhögtem (nem igaz - rossz ízű mosoly volt csak), mennyit ér a politika kis hazánkban? Sokat és semmit... soha még ennyire nem szakadt el a valóság annak megítélésétől, ha szavazatra kell váltani. Súlyos helyzetünkön meg baromi sokat röhögcsélünk - tenni viszont semmit nem teszünk józan mérlegelés után...
Mindig csodálkozom, hogy emberek mennyire szeretik szemen köpni saját magukat ( is) - soha nem fogom viszont megérteni őket.

Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

 • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
 • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
 • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
 • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

 • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
 • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
 • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
 • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
 • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
 • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
 • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
 • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
 • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
 • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
 • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása