Véleményvezér

vv

Top5: 2010 legpofátlanabb mondatai

2010.12.16. I 40 komment I Címkék: toplista jobbik gyurcsany korrupcio matolcsy vorosiszap

Volt bőven miből válogatni, hiszen a politikai és gazdasági elit pofátlansága, úgy tűnik, örök. Ki volt pofátlanabb: Bakonyi Zoltán vagy Matolcsy György? (Fotó: Huszti István/Index)

A kormánynak a magánnyugdíjpénztárak elleni érvei, valamint 2010 legnagyobb belpolitikai csalódásai után most a 2010-es év legpofátlanabb mondatait szedjük listába. Rangsorunk természetesen szubjektív, lehet, és kell is vele vitatkozni!

5. „Ezt majd a folyosón megbeszéljük!”

A listánkon szereplő többi pofátlan mondat mindegyike vérforraló cinizmust, hazugságot és sunyiságot takar. Ez a mondat ellenben éppen a maga pőre bunkóságában és erőszakosságában pofátlan, és persze azért, mert nem egy késdobálóban, hanem a magyar Országgyűlésben (jobbikos kifejezéssel: a Nemzet Templomában) hangzott el egy képviselői felszólalás részeként. Bár jobbikosoktól rengeteg felháborító kijelentést lehetne idézni, Zagyva György Gyulának ez mondata, melyet egy fideszes képviselőnek címzett, valószínűleg mindent elárul, amit a Jobbikról, a párt politikájáról és képviselőiről tudnunk kell.

Ajánljuk: Bunkó maradjon-e a Jobbik?


4. „Mi '89-es demokraták vagyunk.”

Már abban is van egy adag pofátlanság és önhittség, hogy Gyurcsány Ferenc tényleg úgy érzi, ha a közvéleményt az Orbán-kormány ellen lehetne hangolni, akkor az emberek majd automatikusan hozzá térnek vissza. De maga a megfogalmazás, miszerint az egykori KISZ-vezér ’89 örököse lenne, miközben huszonegynéhány éve többek között a Fidesszel vagy a Dialógus-békecsoporttal szemben sem éppen demokrataként viselkedett, a pofátlanság egy újabb csúcsa. Tegyük hozzá a rend kedvéért, hogy bármennyire is pofátlan ez a kijelentés, a Gyurcsány-életműbe problémátlanul illeszkedik.

Ajánljuk: Gyurcsány-bukta: ezért nincs visszaút


3. „Azért tört ki botrány, mert nem hagytam magam zsarolni.”

Kovács Bence János a Grupo Milton sajtótájékoztatóján február 24-én szólalt meg a több tízmilliárdos sávolyi beruházás kapcsán kirobbant botrányban. Azt állította, hogy az Indexet és az LMP-t felhasználva zsarolják őt bizonyos üzleti körök, egyébként pedig természetesen ártatlan, mint a ma született bárány. KBJ kijelentésében és reakcióiban benne volt minden, ami a hozzá hasonlókat az elmúlt húsz évben mindig is jellemezte: az arrogancia, a közvélemény hülyének nézése és a gyorsan magára öltött áldozati szerep, a végtelen önsajnálat, amit akkor mutatnak, ha valaki véletlenül fülön csípi őket. Igazi korrajz, egy mondatba sűrítve.

Ajánljuk: Sávoly igazi tétje


2. „De meg kell mondanom egyenesen, ő már nem része a szolidaritáson alapuló állami nyugdíjrendszernek (…) kiírta magát a közösségből, szakított a közösséggel, és egyéni úton jár...”

Matolcsy György valószínűleg a fenti „társadalomfilozófiai” magyarázattal ásta el magát végleg milliók szemében. Hiszen azon túl, hogy a nyugdíjintézkedéssel a magyar kormány gyakorlatilag megzsarolt több millió embert, a mellékelt magyarázattal még erkölcsileg is megbélyegezte őket. Bár ezzel a mondatával Matolcsy csak a második helyet szerezte meg listánkon, egy másik kijelentése miatt a „2010 legcinikusabb mondata”-különdíjat is neki ítéljük. Mégpedig ezért: „Mert az államosítás lenne, az pedig ellentétes egy konzervatív polgári kormány közgazdasági gondolkozásával. Mi biztosítjuk a szabad választás lehetőségét, aminek viszont vannak következményei.”

Ajánljuk: Az út a Fidesz-kormány bukásához


1.„A vörös iszap nem veszélyes, (...) ártalmatlan anyagról van szó. (…) Az iszapot egy erős slagos lemosással el lehet távolítani.”

Hiába kért később bocsánatot a Mal Zrt. a cég és vezetőinek, különösen Bakonyi Zoltánnak a bicskanyitogató első reakciói miatt, nem is lehet kérdés, hogy ezek voltak 2010 legpofátlanabb mondatai Magyarországon. A vörösiszap-katasztrófában tíz ember meghalt, rengetegen súlyos égési sérüléseket szereztek, a sérültek száma több mint másfélszáz. És akkor még a természetben okozott károkról, a tíz négyzetkilométeren kipusztuló élővilágról és a lakhatatlanná vált házakról nem is beszéltünk. Ahogy az Index tesztje is megmutatta, a vörösiszapot nem lehet csak úgy, erős slaggal lecsapatni, és persze, ha minden ilyen egyszerű volna, talán nem kerülne súlyos milliárdokba a helyreállítás. Természetesen a kiömlő folyadék összetételében pedig nem maga a vörösiszap, hanem a maró lúg volt az igazán veszélyes, ami az első perctől kezdve mindenki számára nyilvánvaló volt. Éppen ezért azt a mondatot, mellyel a cég vezetője védekezett, miszerint „a vörös iszap nem veszélyes”, a maga sunyiságával és aljasságával valószínűleg egy jó ideig nem fogjuk elfelejteni. A magas labdát egyébként a belügyminiszter csapta le: ,„Fürödjön meg benne, és akkor megtudja, veszélyes-e.”

Szerinted mi volt 2010 legpofátlanabb mondata?

online surveys


Holnap 2010 legrosszabb világpolitikai fejleményeit rangsoroljuk!

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci_52 (törölt) 2010.12.16. 09:25:36

Zagyvának kívül a parlamenten, Gyurcsánynak az elmeosztályon, Kovácsnak rágalmazásért a bíróság előtt, Matolcsynak kívül a parlamenten, Bakonyinak börtönben kellene lennie.

Turanga Leela 2010.12.16. 09:25:46

Azt hiszem, egy Lexikon kötetsorozat tele lenne az ehhez hasonló mondatokkal még sajnos.

Lutetia 2010.12.16. 09:25:49

Azért a Nagy Annácska ama kijelentése sem volt semmi, amikor az alacsony jövedelműeket azzal vigasztalta, hogy legalább nem kell sokat bíbelődniük majd az adóbevallásuk kitöltésével.

barsled 2010.12.16. 09:25:54

"..a magyar nyugdíjasok minden várakozást felülmúló aktivitással vettek részt a Nemzeti Konzultációban, hiszen több, mint egymillió időskorú tisztelt meg a bizalmával és válaszolt a levelemre." Orbán Viktor levele a nyugdíjasokhoz., dátum nélkül. A hazugságot fizette: ONYF

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.12.16. 09:25:59

Most hallottam, hogy az Únió egy új rendelete alapján 1 milló aláírással új törvényt lehet alkotni. 3 Milló MNYP tag van.. Hol itt a probléma?

Ringlósztár 2010.12.16. 09:26:08

Nekem így elsőre Matolcsy Szellemifogyatékos György a kedvencem.
Remélem neki is belengetik majd a bilincset az eggyel, esetleg kettővel ezutáni kormány részéről.
Mondjuk Gyurcsány is elmehet a picsába, mert ez nélküle nem jöhetett volna létre.

VJV Man 2010.12.16. 09:26:19

Zagyva idézethez szerintem azt azért tedd hozzá, hogy egy fideszes beszólására "Ülj már le te hülye gyerek" reagált.

Szerinted ez lehet bunkóság, de egy ilyen "hülyegyerkézésrt" pár éve még kardélre hányták az embereket a becsületük védelmében.

Sajnos a mai világban a divat a megalkuvás és a hason csúszás... Ha valaki nem hajt fejet az meg bunkó...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.16. 09:33:59

Megint egy követ fújok a többséggel. A vörösiszap körül "maszatolást" választottam. Tönkretették több száz ember életét, kiírtották az élővilágot, de a szar, gyáva, lavírozó fajtájuk még mindig próbálkozik, hátha beveszi bárki is, hogy a világon mindenütt veszélyes hulladéknak számító anyag nem árt. Anyátok!

Matolcsy most az ezüstéremmel vigasztalüdik. A dobogó harmadik fokán Kovács Bence jános.

Gyurcsány - mint az MSZP tavaszi listáján - most is be kell érje a negyedik hellyel.

Az, hogy egy skinhead suttyó paraszt, nem újdonság. Semmi felháborító nincs benne, ezek ilyenek. Az már nagyobb baj, hogy beszavazták az Országgyűlésbe.

laci_52 (törölt) 2010.12.16. 09:36:15

@laci_52: Helyesbítek: Matolcsynak a kormányon és a parlamenten kívül kellene lennie. A többi stimmel.

háténvagyokaz 2010.12.16. 11:43:12

Kimaradt a dobogóra esélyes Nagy Anna RTL Klubon mutatott tájékoztatója: www.rtlklub.hu/musorok/hazonkivul/videok/106853.
3:54-től "Ez arányos és igazságos is";
7:12-nél "Itt mindenki jól jár.... Hogyha valaki csak 2000 forinttal keres kevesebbet, viszont nem egy teljes napon keresztül tölti ki az adóbevallását akkor már jobban járt és már egyszerűbb lett az élete."

==T== 2010.12.16. 11:43:22

Szerintem Zagyva beszólásával semmi gond. Persze lehet mondani, hogy az Országház, meg minden, de ha belegondoltok mi minden történt már abban a házban...

Zagyva legalább őszinte volt.

Ami a választékot illeti, erős a mezőny, részemről a 2 és a 4 a legerősebb (figyelembe vettem azt is, hogy milyen pozícióban lévő emberek mondták).

koc · http://tablasjatek.blogspot.com 2010.12.16. 11:43:31

A legpofátlanabb egyértelműen nem a Matolcsy féle bejelentés, vagy akár az alkotmánybíróság jogkörének korlátozása, nem a Költségvetési Tanács ellehetetlenítése, de még csak nem is a Fidesz invázió minden létező poszton, hanem ezek magyarázata.

A Fidesz nem megvédi a demokráciát és a jogállamot!
(c) Szíjjártó "rinóbőr" Péter

Merthogy, ugye őket 2/3-ad választotta meg, demokratikusan - tehát minden amit tesznek demokratikus. Értjük a logikát ugye?

De bánom is én, nézzenek hülyének, rúgjanak gazdasági tökön, köpjenek erkölcsileg le, csak amit csinálnak, annak lenne hosszútávon értelme. De erre egyelőre csak Viktor esküszik. A Magyarok Istenére.

b.juha 2010.12.16. 11:43:45

@Lutetia: tényleg, ez is lehetett booms még egy '+1' a listán, hogy bár havi 2000 ft-al kevesebbet keres man's, de valójában neki is jobb lesz, mert hamarabb kitöltheti az adóbevallását... bicskanyitogatás felsőfokon :)

Ronald 2010.12.16. 11:43:51

Mééér, az nem volt fasza, amikor a kormányszóvivő azt mondta, hogy "megér az 4-5 ezer Ft-ot havonta a prolinak, hogy egyszerűbb kitölteni az adó-papírt?"

szerjóska 2010.12.16. 11:43:57

szerintem Matolcsy viszi a prímet, a vörösiszap vs. lúg játékban Bakonyi megjegyzése maximum cinikus volt, de betudható valamiféle önvédelmi reflexnek. Matolcsy ellenben pofátlan és arrogáns módon bejelentette a rablást, majd leköpte a sértetteket, aranyérem, nem kétséges.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.12.16. 11:44:05

Szerintem a legpofatlaanabb mondat Demjan Sandortol hangzott el, amelyben azert sirankozott, hogy Magyarorszagon keves a fizikai munkas.

ps.
1. Miert nem megy Demjan fizikai munkasnak ?

bozon 2010.12.16. 11:44:13

"A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált."

Ez mindent visz.

(Érdekesség: írjátok be a Google-be azt, hogy "A jogállam", és már kitalálja, hogy mit kerestek!)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.12.16. 11:44:34

Azért nálam dobogós Lázár János is az alábbi opusszal:

"A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilyen széles jogköre mára indokolatlanná vált."

CsG 2010.12.16. 11:44:38

0. helyezett: "A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét és megvédi a nyugdíjpénztárakat.", 2010. április.

ZOH 2010.12.16. 11:44:46

A kettyós Matolcsyval önmagában nincs gond, istenem, nem az eszéért szeretjük. A gond azzal van, hogy annak a bizonyos sajtótájékoztatónak a végén még mindig ő volt a gazdasági miniszter.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.12.16. 11:44:55

A vörös iszapos, ma is úgy gondolom, hogy meg kéne a csókát fürdetni benne...

Q-rious 2010.12.16. 11:45:20

Én is hiányoltam azt a mondatot, hogy akik rosszul járnak az új adókulccsal, azok is jól járnak, mert könnyebb lesz kitölteni az adóbevallásukat. Ezen lepadlóztam annak idején.

rockjano_ 2010.12.16. 11:45:28

Nem az a gond hogy pofátlan dogokat mondanak, hanem hogy olyan dolgokat tesznek amiket senki nem gondolt volna (még saját táborukon belül sem).

Ez a gond. Beszélni mindenki tud, de a Mal elnökének vagy GyF-nek nincs hatalma, nekik meg van.
Ez nagy különbség.

Murderface 2010.12.16. 11:45:33

Én azért csínján bánnék az ilyen toplistákkal, az évnek még nincs vége :D

nemecsek ernő áruló 2010.12.16. 11:54:23

Hm... Gyurcsány nem demokrata, mert KISZ-es volt, ami gyakorlatilag nem más, mint az akkori HÖK, mert így hívták, pont. Ellenben OV '89-es demokrata úgy, hogy Pozsgay elvtárssal bratyizva Rákosi szellemét idézi meg. Világos.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.12.16. 13:00:26

@háténvagyokaz: Én ugyan a felsoroltakból Matolcsyra szavaztam, de ez igazi gyöngyszem, abszolút aranyérmes!

@Fedor: Ez is hasonlóan bicskanyitogató, érmes mondat volt.

@Murderface: Én is ezen gondolkodom :-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.12.16. 13:00:30

Matolcsyra nyomtam, mert ő kormányon van.
Ez a nem mindegy.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.12.16. 13:00:37

Matolcsynak az a mondata pofátlanabb volt, amikor azt ecselte, hogy hagynak választási lehetőséget az embereknek MNYP ügyben, mert ők demokraták! Ja, kb olyan választási lehetőség van, hogy melyik egészséges kezed akarod levágatni. Szánalmas.

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 13:00:41

@háténvagyokaz: Egyvalamit ne felejtsünk el : Nagy Anna KORMÁNYSZÓVIVŐ , tehát a kormány (cinikus) véleményét tolmácsolta.....szomorú....

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 13:00:46

@rockjano_: Igen , az ellenzéki cinizmus még talán megbocsátható , de a kormány részéről.....visszataszító és félelmetes....

sárkányfő 2010.12.16. 13:00:52

oldalakat lehetne írni. pl. Szíjjártó összes megnyilatkozása.

Még pár:
- Nyugdíjreform kinyírása, pénz lenyúlása fideszes dumával: "nyugdíjreform"
- Zsarolás, fenyegetés fideszes dumával: "szabad választás"
- Navracsis dumája Grupo Milton ügyben
- Lázár dumája amikor indokolta az AB -s törvényjavaslatát
- Kormányszóvivő dumája az egyszerűbb adóbevallásról, ami kompenzálja az csökkenő bért
- Úgy általában az adócsökkentéses duma, miközben közvetett adókat gyártanak
- Orbán levele és főleg hivatkozása az államadósságra
- Orbán dumája hogy mostantól még nagyobb lesz a sajtószabadság

De talán a legpofátlanabb a folyamatos hivatkozás a zemberekre, meg a felhatalmazásra, miközben pont az ellenkezőjét csinálják, mint amit ígértek.

rockjano_ 2010.12.16. 13:27:46

@kíváncsivagyok: Szimplán ez a legaljasabb, legrohadtabb , legdemagógabb kormányzat amely a rendszerváltás óta hatalomra jutott.

Sokan nagyon sokat és nagyon jogosan kritizáltuk a szocialista kormányokat, tehetetlenségük, bénaságuk, szörnyű beidegződéseik okán. De az mára egyértelmű hogy minden hibájuk (igen a szemkilövetéssel együtt) ellenére ők sokkal inkább tartották be a jogállami normákat mint a mostani rezsim.

Nagy szerencsejáték ez, csak egy nagyon nagy gazdasági növekedés legitimizálhatja őket hosszú távon (3-4% nem lesz elég azt még nem érzi senki) szerintem kétséges hogy ez meglegyen.

Olyan ez a komány mint egy vírusos fertőzés, az ország most még lázban ég és hosszú lesz a gyógyulás, de szerintem kigyógyulunk belőllük.

ToF 2010.12.16. 15:22:22

Szar az egész úgy ahogy van. Gondoljátok el, hogy ha a nyilvánosság előtt mondanak ilyet, mi lehet amikor egymás között társalognak. Az őszödi beszéd ehhez képest lófütty.....

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.12.16. 22:06:38

@rockjano_:

Nem értek egyet. Az mszpnél kártékonyabbb alakulatot ritkán találni, mert
1. az 1988as előprivatizációval gazdagodtak meg
2. ezt a gazdagságot arra használták, hogy visszatérjenek a politikába. Ahol az alacsonyabb néposztályt kultiválták ( nameg a vörös milliárdosokat ) a középosztály pénzén.

A jelen kormányzatnak több hibája is van, de lagalább a középosztályt is engedi gyarapodni az adócsökkentéssel. Na az adócsökkentés miatt még akkor is megszavaznám a zOrbánt, ha p.l. háborús bűnös lenne. Az mszpvel ugyanis visszatérnének a borzasztó adókulcsok, a lopkodás meg az eladósitás.

bozon 2010.12.17. 14:52:52

@Scaramella va alla guerra:
"1. az 1988as előprivatizációval gazdagodtak meg
2. ezt a gazdagságot arra használták, hogy visszatérjenek a politikába. Ahol az alacsonyabb néposztályt kultiválták ( nameg a vörös milliárdosokat ) a középosztály pénzén."
Akkor most én mint az utódpárt egyik legkérlelhetetlenebb kritikusa és legnagyobb ellendrukkere megkérdezem:
- Hát, a Fidesz mi a jó büdös francra fogja használni a megszerzett gazdagságát (ezek nem kispályások, még Leisztingertől is beszedik a védelmi pénzt, a belvárost meg lerombolják...)? Majd 2014-ben vagy 2018-ban azt mondják, hogy "elég volt, fiúk", és önként lelépnek?
- Mi lesz akkor, ha ezek majd nem a kádári nosztalgiát, a kommer káderek nagypofájúságát, a szürkeséget és az internacionalizmust viszik magukkal a sírba, amikor végképp leszerepelnek, hanem a maguknak hazudott konzervatív, keresztény, magyar stb. értékeket? Belegondolt ebbe bárki, aki még elhiszi nekik ezt az ideológiai mázt?
- Jó lesz majd az ő dilettáns és önérdekérvényesítő gazdaságpolitikájukkal a középosztálynak?

Krapulax_ 2010.12.17. 17:08:24

Bár pontosan idézni nem tudom, de ideférne az elhíresült: "...szavazófülkékben lezajlott forradalom..." duma is ami ugye lezárta 56-ot a vezír szerint.

A folyosós mondat sem odavaló, de biztosan lehetne válogatni még tucatjával ilyeneket, az "üljél már le hülyegyerek"-től Fónagy Jani zikkhájl"-ozásáig, prosztóságban is magasan a fidesz viszi a prímet, a "forradalmi nagyarc"-nak köszönhetően.

nwp 2010.12.20. 12:00:13

"A XXI. század elsô évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az
átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát
és képességét." :D

ludmanzsolti 2010.12.21. 09:04:58

Én védelmembe venném a MAL vezérét. A "Nem kell benne fürödni" labor-szleng. Hasonló még a "Nem kell meginni" is. Ezek a tűz és balesetvédelmi tájékoztatók végső summáiként szoktak elhangozni - amikor a hivatalos beszédről átváltunk köznyelvre. A srác nyilván elkezdett korrekt tájékoztatást adni, emlegette a pH-t, hogy ez logaritmikus skála - a nagy tudású újságírók néztek, mint kurva a rendőrbálon - mire elengedte ezt a mondatot, hogy a fogyatékosok is értsék.

Nem lett volna szabad - nem véletlenül "érthetetlen" a gyógyszerek tájékoztatói sem. Az érthető tájékoztatásnak - vagyis a húgyagyúak nyelvének - könnyen büntetőjogi következményei lehetnek, mint ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja.

Azon kívül a vörös iszapba az emberek belefulladtak - ennyi erővel a tiszta víz is veszélyes anyag.... Ha meg valaki Coca Cola-ban áztatja a lábát órákig, nem ússza meg olyan olcsón mint a Kolontáriak. A Coca Cola-t megisszuk mert trendi, és a koffein is jót tesz. De eszetekbe ne jusson megfürödni benne...

subtotal 2010.12.21. 12:03:11

Az első helyezettet nem értem, annyira átlagos. A Fidesz tipikus kommunikációs trükkjén alapul, hogy mondunk egy olyat, amibe bele lehet magyarázni azt, ami a valóságban megtörtént és később ártatlan arccal védhető. Ez dettó olyan. Hol van innen a "vége az oligarháknak", a "készen állunk a kormányzásra"?

Vagy lesz majd Orbán Viktor bestof, esetleg OV akkor és most best of is?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.12.21. 12:03:15

@bozon:
Tökéletesen igazad van.
Van azonban egy különbség a kommerek és a fodesz között.
A kommerek a politikájukat deklaráltan a középosztály ellen folytatták. Szerintem valami zsigeri gyűlölet élt bennük irántunk.

namármost a fidesz a kommerek ellenében határozza meg magát. Nagyon jól tudom ( egy óvatlan pillanatban elárulták ugyanis ) hogy mit gondol a fidesz rólunk ( Pesti Imre lecsőcselékezett bennünket a színfalak mögött ). Azonban valamit kell nekönk is adni, ha már ... Ez a valami az adócsökkentés.

A fidesz gazdaságpolitikája idáig egy hármas alá. Gyenge, gyenge, de ugye, mindent a megfelelő vonatkoztatási rendszerben ( elkúrás, 12.ooo milliárd adósság, stb ) kell nézni.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása