Véleményvezér

vv

Orbán az EP-ben: az erő vele volt

2011.01.20. I 111 komment I Címkék: fidesz media eu orban demokracia

A beszéd arról szólt, hogy idehaza úgy adja el a Strasbourgban kötött kompromisszumot, mintha valójában semmiféle engedményt nem tett volna. Mert Orbán itthon nem bölcsnek, hanem erősnek akar látszani. (Fotó: Index)

Ahogyan az várható volt, tegnap az Európai Parlamentben a médiatörvény ügye teljesen elhomályosította a magyar EU-elnökség témáit. És amit szintén lehetett sejteni – hiszen a történet máshogyan nem nagyon végződhetett –, Orbán Viktor engedett az európai nyomásnak. Sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy amennyiben az Európai Bizottság módosítani akar a médiatörvényen, akkor „a magyar kormány fenntartások nélkül, gyorsan engedelmeskedni fog.”

Persze, aki csak Orbán beszédét és a vitában nyújtott szereplését figyelte, az pont az ellenkezőjét láthatta. A miniszterelnök beszéde ugyanis arról szólt, hogy idehaza úgy adja el a Strasbourgban kötött kompromisszumot, mintha valójában semmiféle engedményt nem tett volna.

Mint a magyar elnökségről szóló vita utáni sajtótájékoztatóján elmondta, nem várja meg, hogy eljárást indítson a bizottság Magyarország ellen. Ha a bizottság módosítani akar a médiatörvényen, akkor a magyar kormány fenntartások nélkül, gyorsan engedelmeskedni fog. A bizottság pedig megígérte, hogy gyorsan eldönti, hogy mit akar változtatni, nem húzzák az időt. Így akár már február végére leállhat a magyar médiatörvény körüli hisztéria. Mostantól az Európai Bizottság lesz a hunyó ha valami kifogás éri még a törvényt, hiszen a brüsszeli testületnek lényegében teljes felhatalmazást adott Orbán a módosításokra.

(...) Ugyan január elején még kizárta, hogy módosítsanak a médiatörvényen, mostanra az EU jelentősen felpuhította Orbán Viktor álláspontját. Január 7-én Barroso bizottsági elnöknek ígérte meg, hogy kész engedni a jogi kifogásoknak, most pedig már azt is megígérte, hogy gyorsan és vita nélkül változtat a kormány a törvényen. Most már azt sem vetette fel, hogy ha Magyarország változtat, akkor változtasson más európai ország is a saját médiatörvényén. A bizottság várhatóan még ezen a héten elküldi a kifogásait a magyar kormánynak.

Orbán kompromisszumkészségével elérte, hogy az EU három nagy intézményenek vezetője – Van Rompuy a tanácstól, Barroso a bizottságtól és Buzek a parlamenttől – egyaránt bizakodással szóljanak Strasbourgban a magyar elnökségről, és együtt kérjék az EP támogatását.

Orbán engedett Európának (Index)


Kinek beszélt?

Orbán Viktor pontosan tudta, hogy a médiatörvény értelmezéséről szóló csatát semmilyen nemzetközi fórumon, így az Európai Parlamentben sem nyerheti meg. Ahogyan azt is jól mérte fel, hogy az EP politikailag meglehetősen súlytalan intézmény, melyet ugyanakkor nagyon jól fel tud használni arra, hogy saját hazai közönségének üzenjen. A tegnapi vita nem volt több, mint egy show: a magyar miniszterelnök egyszerűen píárkérdésként fogta fel az EP-beli szereplését. Nem európai, hanem magyarországi píárkérdésként.



Amit tegnap a vitában Orbántól hallottunk, azok mind-mind a jól ismert, hazai fogyasztásra készült érvek voltak. Ezeket fűszerezte meg egy-két olyan kurucos odamondogatással, mint hogy ő készen áll a harcra, vagy hogy a kritikákkal valójában a magyar népet sértették meg. Már a beszéd első percében teljesen világos volt, hogy Orbán nem az EP képviselőit, vagy a szélesebb külföldi közvéleményt akarja meggyőzni, hanem minket, magyarokat. Minden arról szólt, hogy mi kerüljön majd be a magyar híradókba, hogy mit idézzen majd beszédéből az MTI.

A magyar választó pedig egy kemény, harcias és hajthatatlan kormányfőt láthatott, aki nem inog meg vezető európai politikusok támadásaitól sem.

online surveys
web survey


Mi történt a valóságban?

A valóságban azonban Orbán Viktor nagyon is beadta a derekát: biztosította az EU vezetőit, hogy együtt fog működni és hajlandó módosítani a médiatörvényt. Ez pedig a Véleményvezér szerint kétségtelenül egy jelentős és pozitív fejlemény, mely elengedhetetlen Nyugat-Európa bizalmának visszaszerzéséhez. Reméljük, a megvalósítás is valóban gyors és zökkenőmentes lesz.

Emellett meggyőződhettünk arról is, hogy – amint arra pár hete a The Economist egy cikke már rámutatott – a magyar miniszterelnök itthon elsősorban erősnek akar látszani. Nem bölcsnek, józannak, taktikusnak vagy esetleg példamutatónak, hanem olyan vezetőnek, aki mindig kiáll a vélt igazáért, soha nem hátrál meg, és soha nem is veszít. Ebben pedig megint sikeres volt Orbán Viktor: a tegnapi híradókban és összefoglalókban a magyar nézők valóban egy erős miniszterelnököt láthattak, aki "jól megmondta nekik".

Azt meg mindenki döntse el magának, hogy elsősorban erőt keres-e egy miniszterelnökben, vagy valami mást.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tokfalv 2011.01.20. 09:00:45

Jó, de azon az áron tökösködik az amúgy is bombabiztos hazai híveinek, hogy az EP többsége egy szalonképtelen, hazug, agresszív kirgiznek nézi? (Az EPP egy része is, csak azt "köti a pártfegyelem".) Hogy akar így soros elnök lenni?

A másik, hogy a "kompromisszum" hatálya a bizonytalan jövőbe nyúlik, a korrigálási folyamat nem lesz gyors, Barroso egyelőre nem kifogásolt semmit, csak bizonyos pontok "tisztázását" kérte. A törvény teljes áttanulmányozásáig és a javaslatig, ha lesz ilyen, sok idő telik el. Orbán vsz. "most hatástalanítsuk a bombát, aztán majd lesz valahogy"-alapon ment bele a kompromisszumba, és ehhez is egy Barroso kellett, kisebb hatalom - pl. a német diplomácia- nem volt elég.

A nép fia 2011.01.20. 09:00:50

Kétfrontos háborút nyert.
Először is a magyarok egy kemény, tökös embernek látják, és ez így is van jól. Kellett ez a PR, mert az elmúlt pár hónap sikertelensége után demonstrálni kellett az erőt.
Másodszor pedig megmutatta, hogy hajlandó kompromisszumokra. Minden bizonnyal a médiatörvény első, kemény lekommunikálása a stratégia része volt, hogy aztán legyen miből engedni, és azt lássa a Nyugat, hogy igen, ez a fazon tárgyalóképes.

tarackos 2011.01.20. 09:01:00

Egyetértek a vezérrel, a hazai paneleket puffogtatta OV, nyilván a hazai közönségnek játszott. Az is nyilvánvaló, hogy az "eszünk ágában sincs módosítani" kijelentéshez képest a mostani ígéret egyértelmű visszavonuló, ami dicséretes.

Részemről egy dolog biztosan nem szempont egy ME-nél, az pedig az erő. Egy közszolgánál nem is lehet értelmezni ezt a kifejezést. Ez tk. a pártpolitika logikájának azonosítása közszolgálat logikájával ami teljes félreértése a közszolgálatnak. Az ellentétes felfogás egyébként megjelenik a kommunikációban is, pl. nemrég PSZÁF vezér helyesbítette a riportert, nem hatalom(erő) hanem szolgálat(alázat). vö. sorozatos kettős beszéddel.

Mivel nagyon sokan azonosítják a fideszt és a kormányt az országgal, OV is él vele, -ezt tegnap OV szemére is vetteték, "populista érvelés"- ezért sokaknál az erős kormányból következik az erős ország, ami talán még nagyobb képtelenség mint az előző. (focihasonlattal: ugye nem a csapatkapitány játsza a meccset...)

Tehát semmi szükség erőre, nem is értelmezhető a közigazgatásban, továbbá sem a fidesz sem a kormány (bármilyen párt és kormány sem) nem egyenlő az országgal, akármekkora többséggel is rendelkezzen a parlamentben. Csak egy többség a sok közül, egy érdek a sok közül, ahogy ez a pluralizmusban szok lenni.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2011.01.20. 09:01:11

Azért érdekes, hogy Viktor Cohn-Bendit beszéde után is megpróbálta kihangsúlyozni, hogy a magyar demokrácia, a magyarok, Magyarország vannak támadva.
www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY&feature=player_embedded

Vitéz Kőbányai Világos 2011.01.20. 09:01:14

Én ugyan nem érzem magam személyesen sértve, de mégiscsak fasza lesz elmagyarázni nyugaton, hogy attól, hogy a miniszterelnökünk ekkora tapló paraszt, még nem vagyunk mind ilyenek. Megint nem Cohn-Benditre vagyok megsértődve, hanem Vityeszre, ismét.
Bölcsészeknek, diplomatáknak ugyanez: bár nem sokat számít, de talán nem kéne hazánk imidzsét azért rombolni, hogy itthon, a tanulatlanabb/konzervatívabb/irracionálisabb választók körébe ne veszítsünk pár tízezer szavazatot átmenetileg. Ez bármelyik magyar politikustól buta és felelőtlen cselekedet.

J.W. Booth 2011.01.20. 09:32:55

Tényleg píárosként viselkedett.
Nagyon rossz és a saját zsákutcáját nem felismerő píárosként.

Szégyelltem, hogy magyar vagyok.

HÚÚ 2011.01.20. 09:33:01

Szegény Európa!

Hibbant képviselők még mindig egymás marhaságait szajkózzák, és nem veszik észre, hogy Európa a vesztébe rohan. Látszatviták, valóságshow, ürülékben fetrengés. Ez az EU parlamentje. Azt se tudják miről beszélnek, de szerepelni szeretnek az adófizetők pénzén. Jó lenne észrevenni, hogy van egy Orbán nevű ember, aki hozzányúlt a lényeghez, és megpróbál tenni a végtelen fecsegés helyett.
Döbbenetes, hogy eddig egyetlen sajtószabadság-lovag sem írt le egyetlen paragrafust sem, ami nem tetszik neki. Csak úgy.. bele a vakvilágba kritizálunk.
Mi magyarok megleszünk Európa nélkül is, rothadjon nélkülünk, ha a gyógyulás helyett a morfiumot választják .

Ting Fu doktor 2011.01.20. 09:33:21

Kedves VV is kihagy egy aprócska momentumot, amit viszont szintén a média törvény módosításával kapcsolatban mondott Orbán.

Ez pedig az, hogy noha Ők zökkenőmentesen és azonnal módosítanak a médiatörvényen, ha a bizottág azt úgy találja, hogy érdemes módosítani, Orbán azt is világossá tette, hogy egységes mércét kell alkalmazni EU összes országával szemben és ha ugyan az a passzus megtalálható más ország jjogrendjében, akkor ott is módosítani kell.

Bizony ezt is mondta és ez mintha úgy elfelejtődött volna.

Mert mi következik ebből?

Hogy a EB nyílván fog találni kifogásokat, de ezek harmadrangú apró részletszabályozások lesznek. Semmi lényeges. Mert ha lényeges ponthoz nyúlnak, akkor azzal más (nagy) országot is sérthetnének.

És ezt Orbán pontosan tudta, mert neki előre megsúgták, hogy a kifogások apró és lényegtelen részleteket érintenek.

bariga 2011.01.20. 09:33:23

Kérném szépen, hogy az én nevemben ne harcoljon, én békét szeretnék.

[Marci] 2011.01.20. 09:33:26

Szerintem Orbán a magyar választók előtt nagyon is jól pozicionálta magát, ha elsősorban erőt mutat feléjük. Egy vezetőnek elnézik, ha nem a legnagyobb stratéga (legfeljebb a következményeket nem), vagy hogy nem egy úriember. Azt viszont nem nézik el, ha meghajol más vezetőkkel, vagy a saját ellenzékével szemben, esetleg bizonytalannak tűnik céljaival vagy azok elérésének módjával kapcsolatban. A népnek nem ez kell. És Orbán nagyon jól tudja ezt.
Persze az EU-ban elég kicsik vagyunk ahhoz, hogy ránk kényszerítsék az akaratukat (joggal). Befelé soha nem lesz elismerve a kudarc és nem azért mert diktatúra van, hanem azért, mert a demokratikus politizálás egyik legfontosabb eszköze a marketing. Öröm látni, mennyire képes kétszínűvé válni, ha a szavazatok elnyeréséről van szó:)

gorcsev54 2011.01.20. 09:38:57

"Emellett meggyőződhettünk arról is, hogy – amint arra pár hete a The Economist egy cikke már rámutatott – a magyar miniszterelnök itthon elsősorban erősnek akar látszani. Nem bölcsnek, józannak, taktikusnak vagy esetleg példamutatónak, hanem olyan vezetőnek, aki mindig kiáll a vélt igazáért, soha nem hátrál meg, és soha nem is veszít. Ebben pedig megint sikeres volt Orbán Viktor: a tegnapi híradókban és összefoglalókban a magyar nézők valóban egy erős miniszterelnököt láthattak, aki "jól megmondta nekik"." Pontosan így van ! Ez kell az ECHO Tv betelefonáló Mari néniknek , hogy el leessen mondani a mi Viktorunk milyen fasza gyerek, és a többi aki nem így gondolja az mind mocskos szoci libsi ,hazátlan szenny magyar.(bocsánat csak idéztem , mert nem vagyok rest meg nézni a műsoraikat)

Robinzon Kurzor 2011.01.20. 09:39:03

A tegnapi EP-szereplést majd annak fényében lehet megítélni, hogy konkrétan mi lesz módosítva a médiatörvényben.

Egyelőre csak az nyilvánvaló, hogy Orbán ország-világ előtt beégett az "eszünk ágában sincs" dumájával.

Ám még bőven benne van a pakliban, hogy az EB csak néhány módosítást mond tollba, átmegyünk egy kegyelem kettessel, de a médiatörvény megmarad egy autoriter, hatalmi visszaélésre alkalmas jogszabálynak.

Minden azon múlik, hogy inkább politikai (mégiscsak az EU soros elnöke, ne csesztessük nagyon) vagy inkább szakmai ügyként viszik ezt tovább az EU-ban.

Rive 2011.01.20. 09:39:07

- Ahogy már más témában mondottam volt: majd, ha meg lesz módositva, és látom, hogy miképpen, akko elhiszem. Addig igéret, mint a 'megvédjük a nyugdijpénztárakat'.

- Nehéz lesz erős európát épiteni, ha a magyar törvények 'védelme' érdekében nemzet nem marad beszólatlan - nem csak a változtatást kell megigérni, hanem azt a hülye 'mindent máshonnan loptunk, ha nem jó, máshol is változtassanak' érvelést is el kellene felejteni végre

- Úgy általában is el kellene felejteni a beszólogatást végre. Amit a sajtótájékoztatón is művelt, azért még bőven kapunk a fejünkre. Kiváncsi vagyok az első- és másodnapos nemzetközi reakciókra.

- Oké, hogy 'innen szép győzni', de ha a nehéz helyzetet saját kezűleg állitja be valaki, az kicsit furán veszi ki magát.

tkrizsa · http://blohon.com 2011.01.20. 09:39:13

Valamit azért csak jól kommunikál.
Egy hónap múlva visszavonnak a médiatörvényből három passzust, és szépen minden elcsendesedik.

Közben megszűnt a KT, behúzták a nyugdíjakat, elmegy Simor, mi meg elvoltunk két hónapig a médiatörvénnyel.

Slejmi bá 2011.01.20. 11:02:19

akik "parasztozzák" az Orbánt : KONKRÉTAN mi volt a parasztság? Tehát Orbán a paraszt,a Cohn-Bendit meg a felvilágosult európai zsidó aki mindig valami bölcset mond? Ember, halottad te már mi megy európa egyik legrégebbi parlamentjében, az angolban? Orbán egyáltalán nem volt paraszt, elmondta amit akart slussz-passz. Hazánk imidzsét rombolni... ez nagyon vicces. Milyen imidzsét szerinted? a "4 évig nem csináltunk semmit" imidzset vagy "a rendőrök kilövik a szemdet ha pofázni mersz" imidzset? vagy azt az imidzset amit a Konrád Györgyök meg társaik "építenek"? ááá, ne viccelj. Sajnos itt az ideje ráébredni hogy az EU egy vicc. A kis országokkal szigorúak, a nagyok azt csinálnak amit akarnak, és "bírálat" is csak akkor van ha az az érdekük. Most hogy a bankjaikat meg akarták sarcolni mi vagyunk "a fasizálódó kis gengszterállam" ahol "veszélyben a sajtó szabadsága", de amikor a Fico meg a Slota ámokot futottak az senkit nem érdekelt, félrenéztek, hümmögtek, "Szlovákia belügye". Hánynom kell ezektől a dagadt brüsszeli férgektől, pedig nem vagyok se náci se semmi.

Őszinte Őrült 2011.01.20. 11:02:35

Ha kicsit megfordítjuk a dolgot teljes hülyét csinált magából. Az EP-ben ülők előtt főleg, pattogott nekik miközben már mindenki tudta hogy beadta a derekát - ő aki decemberben még "nem nem nem módosítjuk" szólamot fújt. Itthon meg azért ne gondolja, hogy aki gondolkodik és elolvassa a híreket annak nem egyértelmű, hogy ez totális vereség volt a részéről, másfél hónapig védték a védhetetlent és közben feltörölték velünk a padlót. Bravó!

Btw, Kövér is a legjobbkor nyilatkozott oda a határon túliak szavazati jogáról, most hogy lecseng a médiatörvény itt az új csont a külföldi sajtónak, most aztán lehetünk irredenták és múltba fordulók. ISmét bravó!

2011.01.20. 11:02:40

Bravó Viktor!
Tegnap végignéztem az ülést (3 nyelven követtem) és azt mondhatom, jól állta a sarat.
A "vörös Danny" ugyanolyan krakéler, mint anarchista korában volt (ha valaki elég öreg, hogy az 1968-as francia dolgokra emlékezzen).

Hungeralien 2011.01.20. 11:02:49

Daniel Cohn-Bendit beszéde után át kell gondolnom azt az általam sokszor hangoztatott dolgot, miszerint Orbán jó szónok. Max közepes. Daniel Cohn-Bendit jó szónok.

Az viszont ahogy a beszéde közben Orbán nézett...
Na, az a nézés az nagyon ellenszenves fülkeforradalmi...

Balek 2011.01.20. 11:02:55

"Figyelj ide, kölyök – magyarázta élesen Hupple-nak valamelyik este, nagyon későn –, ha ebben a sátorban akarsz lakni, azt csinálod, amit én. Minden este tekerd be az órádat egy pár gyapjúzokniba, és tartsd a sátor másik felében, a zsákod legalján.
Hupple férfiasan előrelökte állkapcsát, hogy Éhenkórász Joe vegye tudomásul, nem hajlandó megjátszani a paprikajancsit, aztán pontosan végrehajtotta azt, amit mondtak neki."

Joseph Heller: A 22-es csapdája

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.20. 11:03:03

Orbán korrekt volt.Nem csípem,de most jól megfingatta a majmokat. :)

sztd 2011.01.20. 11:03:18

Nos, a többiekkel szemben, én szégyelltem, hogy európai vagyok.
Az Index cikkeiből én azt szűrtem le, hogy kerestek három kamukifogást, amit Orbán elfogadott, és ez volt az oka a visszavonulásának. Majd kijön a kifogás, módosítják, majd minden marad a régiben, egy dolgot leszámítva: ha jól érzékelem a helyzetet, az alkotmánynál már nem lesznek ilyen hadakozások, mert ellőtték a puskaport.
Eredmény: értékelhető áldozatok árán, de OV szabad kezet kapott a továbbiakra. Ez még nem lenne baj, mert van, hogy egy összecsapásban nem döntetlen az eredmény, hanem az egyik fél eredményesebb.
A magyar elnökség korábban vitatott témáit is itt mindenki támogatta, szóval a siker lehetősége elég nagy, DE:

Az EU a szakadék szélén van, olyan adósságválsággal küzd, hogy az USA és Kína együtt sem tud már segíteni, és ezért Japánnak is be kell szállni. Ilyen körülmények között hogy jut valakinek eszébe, hogy egy olyan jogszabályon rugózzon, ami minimum mellékes, de, egyébként el sem olvasta. Daniel Cohn-Bendit-nek valaki elmagyarázhatná, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás nagyon is létezik, és a valóságból indul ki, és lehet rá törekedni. Ha pedig ő foglalkozna a valósággal, akkor lehet, hogy észrevenné, hogy ÉG A HÁZ a feje fölött.
Olyan tökéletes volt a magyar program? Semmi érdemi konstruktív vitára nem volt már szükség? Téynyleg három mondatot kell ezzel foglalkozni? Akkor is érdemes átbeszélni, hiszen elég égetőek a problémák! Nevezhetnénk a dolgot aránytévesztésnek, ha 40%-os lett volna a médiatörvénnyel való foglalkozás aránya, ez viszont már a valóságtól való elrugaszkodás.
Emiatt szégyelltem, hogy Európai vagyok.

valasz a KE-nek 2011.01.20. 11:03:23

Abból ítélve, ami eddig kiszivárgott a médiatörvény EB-s kritikájáról, ezt a csörtét bizony a magyar kormány nyerte. Három súlytalan ponton fogalmaztak meg kritikát. Persze ez majd úgy lesz csomagolva, hogy egyik fél számára se jelentsen arcvesztést. Az EB majd mondhatja, hogy megvizsgáltuk, és ami kritikát megfogalmaztunk, azt a magyar kormány meg is fogadta. A magyar kormány pedig majd mérhetetlen kompromisszumképességéről és az európai értékek iránti elkötelezettségéről tanúságot téve ezen a három lényegtelen ponton módosítja a törvényt.
Ebből csak azok jönnek majd ki buktával, akik bejelentették a sajtószabadság végét, cenzúrát kiálltottak. Mert innentől kezdve majd vitatkozhatnak az EB-vel. És próbálhatják menteni a menthetőt az olyan megfogalmazásokkal, hogy Orbán engedett az európai nyomásnak, azt a látszatot próbálva kelteni, mintha ugyanazokon a lényegi pontokon engedett volna, mint amit ők támadtak.

ben2 2011.01.20. 11:03:27

Orbán legalább foglalkozott az EU elnökség programjával, nem úgy, mint a szocialista és a liberális Ep képviselők, akiktől a médiatörvény mantrán kívül érdemi hozzászólást nem hallottunk.
Egy dologra jó volt a tegnapi EP balhé: a magyar közvélemény számára is világossá tette, hogy európai modern baloldal márpedig nem létezik, ugyanaz a gagyi hazugságdömping zajlik az eu akármelyik szocialista és liberális pártjában, mint itthon az MSZP-ben vagy a néhai SZDSZ-ben.
Jah és aki abban reménykedik, hogy az EUs hecckampány hatására itthon belpolitikai változás indul be, az pofára fog esni. Elég visszagondolni mi történt annak idején Ausztria meghurcolásával Haiderék miatt: az osztrák jobboldal a nemtelen támadások hatására soha nem látott erősödésnek indult.

ZOH 2011.01.20. 11:03:34

Szerencsétlen EP-képviselők, ilyeneket kell hallgatniuk b+ és nem nyomhatják ki, mint én a videót. Akkor már inkább az informatika. :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.20. 11:03:42

Nem érdekel az itthoni hatása.

Mi már ismerjük és teljhatalmat adtunk neki - nem vitás.

" Egyetlen reményünk " - hát ez jellemző...,
úgyhogy
ha külföldön véleményezik,
akkor az egész népünket véleményezik - ebben igaza van.

Ezek után az a kérdés, mit szóltak a pattogásához mások...?
Talán kiderül.

Petykabá 2011.01.20. 11:03:50

@pancho_sanza: jó hogy megtette, mert különben rohadtul sértve érezném magam. így is egy senkiházinak tartom az összes pofaragasztgató majmot, akiknek kimaradt az egyetemi bábszínházasdi, és érvek helyett látványt alkalmaznak és megdöbbenést.

Sokak írják, hogy mennyire utálják ahogyan Orbán kezeli a helyzetet. Sokan meg szeretik, és nekem pl. elegem van abból, hogy az Európaiak jelennek meg mint etalon. Ezt a nyugatistenítést el lehet kezdeni elfelejteni.

Lehet, hogy nem tetszik, és talán jó is, de a politikában erőt kell néha demonstrálni. Aki folyton enged, attól megszokják...

BenőBá 2011.01.20. 11:03:56

Azért engedhetett, mert megtudta, Barrosoék mit fognak kérni. Nem hinném, hogy valami fajsúlyos változtatást. Leviszik esetleg az Annamari kinevezését 9 évről 8 és félre.

ben2 2011.01.20. 11:04:00

@Rive:

"Úgy általában is el kellene felejteni a beszólogatást végre. Amit a sajtótájékoztatón is művelt, azért még bőven kapunk a fejünkre."

Oszt mit kapunk a fejünkre? A francia vagy a német szocialisták megint hőbörögnek? So what?

agent T 2011.01.20. 11:04:04

Elégedetlen vagyok. Erőt várok, nem az erő látszatát. mondjuk hogy már legalább a látszata megjelenik az erőnek, bajnaiékhoz képest az is valami. De ettől függetlenül az az ember, aki - relatíve - rövid idővel ezelőtt mondott valami olyat, hogy a világ legalább félig akaratból áll, de ha jobban megnézzük, akkor teljesen abból... az az ember ne látszatokkal operáljon.
Nem PR munkát várok el, hanem az Akarat Diadalát.

S.O.A. 2011.01.20. 11:04:13

Én már a kezdetetktől fogva nem vettem komolyan a médiahisztit, mégpedig azért, mert volt rá 8 évünk, hogy megtanuljuk: csak azt kötik az orrunkra, amit arra érdemesnek tartanak... Az, hogy szabélyozni akarják a ker.tv-ket, újságokat, stb. nekem egyáltalán nem baj, a jelenlegi működésüket, hírszolgáltatási színvonalukat a béka segge allattí színvonalhoz hasonlítom... és teljesen megértem, hogy ők, akikről szó van, minden eszközt bevetnek a hiszti táplálására.

A blogok regisztrációja (mint ötlet) akkora oltári baromság, hogy ha halál komolyan akarnák venni, akkor is kivitelezhetetlen, amúgy meg soha nem látott népszerűtlenésget okozott volna, úgyhogy elég rövid életűnek gondolnám. Teljes képtelenség elhallgattatni és ellenőrizni azokat, akiket eddig se tudtak, csírájában elfojtani nem lehet, úgyhogy eleve halott ötlet (ugyanakkor kétségtelenül gusztustalan felvetés).

Ennek fényében Orbán, akire én nem szavaztam (és nem is fogok) évtizedek óta az első magyar politikus, aki vissza mert utasítani külföldről érekező, mesterségesen felfújt hisztikből fakadó hőbörgést. Egyáltalán nem kell lenyelni és csendben bólogatni egy félalkesz liberális, egy önelletmondásos zöldpárti meg egy fogalmatlan szocialista EP képviselő baromságaira. Tény, hogy OV először előadta itthon a rendíthetetlen terminátort, ami olaj volt a tűzre, kint meg bemutatta a határozott, de kompromisszumépes államférfi című előadást... de akkor is hosszú évek óta váratott már magára az, hogy valaki visszautasítson nyilvánvaló baromságokat, és kérdőre vonja a szuperliberális emberi jogokért Kínával és Lukasnekóval szembeszálló Európai Parlamentet, hogy ugyan hol a bánatban volt az ajvékolás, amikor az egyik tagországban tiltották egy másik tagország hivatalos nyelvét, hol volt a hisztéria, mikor a Benes-dekrétumok egyáltalán szóba kerültek (utóbbiak miatti kérdőre vonásért Szegedi Csanádé az "érdem").

Legalább ekkora médiahisztit és felháborodást mindig, ahányszor az egyik országból kitiltják a másik ország köztársasági elnökét! Csak az a síri, hallottak napi csend ne lett volna legutóbb, mikor ez történt...

Mr. Pink2 2011.01.20. 11:04:22

@HÚÚ: Sajnos Európa sokkal jobban meglenne nélkülünk, mint mi Európa nélkül...

Balek 2011.01.20. 11:04:28

@HÚÚ: kérlek szépen:
181.§
(1) Az Smtv . 13 . § (2) bekezdésében és e törvény 12 . § (2) bekezdésében meghatározott kiegyensúlyozottsági kötelezettség megsértése esetén a kifejezésre nem juttatott álláspont képviselője, illetve bármely néző vagy hallgató (a (2)-(6) bekezdés alkalmazásában a továbbiakban: kérelmező) hatósági eljárást kezdeményezhet . A kérelem elbírálására a JBE médiaszolgáltatók és a közszolgálati médiaszolgáltatók médiaszolgáltatásai tekintetében a Médiatanács, más médiaszolgáltatások vonatkozásában a Hivatal rendelkezik hatáskörrel. A kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettségének megsértése miatt a Hatóság hivatalból nem indíthat eljárást.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott hatósági eljárás kezdeményezését megelőzően a kérelmező köteles kifogásával a médiaszolgáltatóhoz fordulni. A kérelmező az általa kifogásolt tájékoztatás közzétételétől, ismétlés esetén az utolsó ismétléstől számított hetvenkét órán belül írásban kérheti a médiaszolgáltatótól azon álláspont — megfelelő, a kifogásolt tájékoztatás közzétételéhez hasonló körülmények közötti — közzétételét, amelynek közzététele a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz szükséges . Nem élhet a kifogásolás jogával a kérelmez ő, ha az ismertetésre nem került álláspont kifejtésére ezen álláspont valamely képvisel ője már lehetőséget kapott, vagy ha e lehetőséget a kérelmezőkapta, de azzal nem élt.

Csak éppen sem a hivatkozott 2010. évi CIV. törvény (sajtószabadság), sem a 2011. évi CLXXXV. törvény (médiatörvény) nem határozza meg, hogy mi a kiegyensúlyozott, ennek eldöntését a hatóságra bízza.

Khayness 2011.01.20. 11:04:43

Mekkora reményeket fűztek az elnökséget tárgyaló politikai lapok a magyarok szerepléséhez (egységes és erős kormányerő az előző belga kormányválság után, a cseh és belga elnökség után visszaszerzi a poszt presztízsét), azt mi lett belőle.

pucros 2011.01.20. 11:04:52

Hát ez jó.
Nem volt színigaz, de baromi jól hangzott.

Nem értek egyet azzal, hogy ez a hangzás különösebben "taplóparaszt" lenne európai szemmel. A többiek se különbek.

Ők is politikusok, megértik, hogy kell a píár, és szakmailag értékelik is a produkciót. Talán még nyúlnak is ötleteket maguknak.

Színház.

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2011.01.20. 11:04:59

Magasabbra csap a szar, mint a médiatörvény, és tény hogy a nagyközönség vak, hogy csak az elé dobott gumicsontot rágja. Még mindig.

Az évek meg a rutin 2011.01.20. 11:05:07

Itt olvasgatom, hogy Orbán mekkora taktikus a médiatörvénnyel.

De ha a vitatott passzusokat csak fél év múlva vezetik be, miért nem vártak az egész törvénnyel fél évig? Megspórolhatták volna a pergőtüzet.

BenőBá 2011.01.20. 11:05:12

@Ting Fu doktor: A németek gondolom a hátuk közepére nem kívánják, hogy most a médiatörvényükkel kelljen bíbelődni. Ráadásul egy ilyen kis koszos balkáni ország hisztije miatt.

Hoppázó Beléndek 2011.01.20. 11:05:22

@neuronartist: nem a magyar választók előtt pozicionálta magát, hanem a 3 millió rajongója előtt, akik pontosan ezt várták. nem tudják, nem értik miről megy a vita, csak azt látják, hogy viktorka nem hagyja magát, hiába báncsák a gonosz kapitalistákok. azonban a csendes többség, mi, normális emberek viszolyogva néztük zavart kapálózását és roppant kellemetlen hazudozásait, összemosásait.
szerencsére kint komolyabb játékosok vannak, mint az itthoni mesterházifélék, bele is verték viktorunk orrát saját piszkába. jól tették!

lehet más a handa-banda 2011.01.20. 11:05:24

Nem tudom mennyire zavar bárkit, hogy OVi már 2 hete megmondta hogy elfogadja a Bizottság észrevételeit

Ezt friss hírként, pálfordulásként eladni, hát több mint necces

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2011.01.20. 11:05:31

@HÚÚ: a leragasztott szájú képviselők röhögcsélésen is látszott, hogy ezt csak egy jópofa poénnak tartják. Ezeket miért is vegyem komolyan?

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2011.01.20. 11:05:39

Én még mindig azon gondolkodom, hogy azt mondatát, miszerint az egész magyar népet sértették meg a felszólalók azzal, hogy azt állítják, M.o-gon diktatúra van kialakulóban, senki nem érzi illogikusnak.
A diktatúrát a vezető(k) alakítják, az állampolgárok meg megszívják, tehát, ha valaki ilyennel kritizálja Orbánt, akkor csak és kizárólag ŐT és kormányát, és csak és kizárólag az állampolgárok védelmében fogalmazzák meg ezt a kritikát, azaz a magyar nemzetet nem kritizálják, hanem védeni próbálják!
És én ezt innen köszönöm Nekik!
Bár elképzelhető, hogy OV. már úgy gondolja, hogy "Az állam én vagyok".

S kérem, kérem, ne erős (arrogans, indulatos) legyen, mert azzal a saját oldalán egyre nagyobb rajongást, az kritikusaiban egyre nagyobb ellenérzést vált ki! Ez egyre nagyobb megosztáshoz vezet. Egyesítenie kellene, nem megosztani, a saját érdekében is: az adottságai megvannak hozzá, a bölcsessége hiányzik még!

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2011.01.20. 11:05:49

"...Ebben pedig megint sikeres volt Orbán Viktor: a tegnapi híradókban és összefoglalókban a magyar nézők valóban egy erős miniszterelnököt láthattak, aki "jól megmondta nekik..."

Én akkor más tudósítást láttam, pedig végignéztem az egészet.
Én egy békát láttam aki felfújja magát, hogy akkorának látszódjon mint az ökör (ez itt most népmesei példa volt, nem pedig sértés) majd amikor ez nem jön be,a magyar néppel takaródzik.

Én részemről nem voltam megsértve pedig magyar vagyok. A kormány lehet sértődött de ne kenje rá a szart az állampolgárokra. A média törvéyn pedig valójában nagyon szarul sikerült.

A tegnapi beszéd gyöngyszemei egyébként:
"MO-n a médiatanács tagjait a parlament nevezte ki nem pedig a kormány mint az euban máshol"

ez itt a szar kenés tipikus esete, mert ugyan hol van máshol kétharmad? ott persze, hoyg a kormány nevezi ki őket! ha a orbánnak nem kétharmada hanem 66,50%-a, akkor már itt is a kormány nevezné ki őket.

"mi a facebookon nyertük meg a választásokat"
Mi van? Hol?

és még hosszan lehetne sorolni!

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2011.01.20. 11:05:53

@Robinzon Kurzor: "a médiatörvény megmarad egy autoriter, hatalmi visszaélésre alkalmas jogszabálynak."

A költségvetési adatok közlésére vonatkozó jogszabályokkal vissza lehetett élni? Biztos remek szabályok, de mégis visszaéltek velük.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.20. 11:06:00

@A nép fia: szerintem max azoknál nyert két fronton, akiknek nincs más tájékozódási lehetősége mint a tv hiradó. Nekem Anulunak tünt, tudod a Kincs ami nincs bárgyú törzsvezetője. Aki pattog, hősködik, hogy elhigyjék róla, hogy erős, fasza harcos, de ha kap egy pofont, elkettyen. Van egy olyan érzésem, aki máshonnan is tájékozódik, mint az m1 hiradója, neki is ez ötlött fel.

azAttis 2011.01.20. 11:06:10

Remek beszédet mondott. Tökös, felkészült volt a felszólaló szocik egy részének kapitális baromságaival szemben.

A Magyarországot szívesen gyalázókat is helyre rakta. Így kell ezt. Ez a dolga.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.20. 11:06:16

@HÚÚ: Tudod ezeket a szépen hangzó frázisokat azért nem puffogtathatod az itthoni parlamentre, mert már nem teheted. Most legalább láthattad, hogy kellene itthon is működnie egy parlamentnek. Ahol egy képviselő felállhat, támadhatja az ország szent tehenét, a miniszterelnököt, aki nem bújhat ki ilyen-olyan módon a konfliktus elől. Ezért a szarban fetrengős cirkuszért tartjuk a parlamentet. Mert az az ingyenélő érted vegzálja a miniszterelnököt, hogy legyen ellenvélemény, legyen tükör. Tudod, nem jó az, ha mindig csak egyetértenek az emberrel mindenben, elveszti a realitás érzékét, és tévedhetetlennek hiszi magát.

Vanek B. Eduard 2011.01.20. 11:06:21

Az egész médiatörvény egy nagy álca szerintem: dobott egy gumicsontot, fújt egy bazi nagy lufit, ami eltakarja a buta európéerek elől a többi malackodást: a 3000 milliárd lenyúlását, az AB-t, ASz-t, KT-t, Palibát...

Majd rugalmasan engedünk abban, ami csak maszkírovka. Ügyes...

Dezsoke a kem 2011.01.20. 11:06:25

Ugyan ritkán szoktam kommentelni, de ez kicsapta a biztosítékot:

Szégyelltem, hogy magyar vagyok.

Akkor add le a magyar allampolgárságod és mint az előző kormányfőd megmondta, el lehet költözni.

devilstrueface 2011.01.20. 11:06:29

Nem vagyok se Fidesz, sem pedig Orbán szimpatizáns.
Én is végigkövettem a tegnapi ülést. A show-műsor jelzővel egyet értek. Ez az EP elég vicces, megy a rongyrázás, mindenki beszél mindenről.
Viktor szereplése nekem tetszett, jól beszélt, és egyáltalán nem égett be. Ha valaki jól figyelt, akkor láthatta, hogy beszéde alatt és utána is elég szépen tapsolták. És ezek a tapsolók bizony többen voltak mint a nem tapsolók...
Persze, most ez nem fontos, nem dobok ettől hátast, csak feleslegesen ne dobálózzunk már ilyen "így beégett, úgy beégett" szavakkal.
Cohn-Bendit pedig egy ellenszenves ember, csak rá kellett néznem és nekem is elment az étvágyam.

sajtos pogi 2011.01.20. 11:06:35

Kíváncsian várom, hogy milyen konkrétumokat fog javasolni az EP.

Link Elek 2011.01.20. 11:06:39

ez nem csak Orbanra igaz.

az EU-nak ez egy lenyeges problemaja, hogy alig vannak csak EU-s politikusok, minden lenyeges szereplonek megvan a maga belpolitikai problemaja.
Merkel, Sarkozy, Berlusconi mind-mind ugy politizal EU ugyekben, hogy elsosorban a hazai kozonsegnek beszel.

szerintem emiatt tunik az EU (amerikahoz, vagy kinahoz kepest) toketlen fecskenek.

Martian (törölt) 2011.01.20. 11:06:41

@Ting Fu doktor: "egységes mércét kell alkalmazni EU összes országával szemben és ha ugyan az a passzus megtalálható más ország jjogrendjében, akkor ott is módosítani kell."

Mert gyanítható, hogy az EU "más fürdővendégei is csendben belehugyoznak a medencébe", de milyen klassz kollektív birkanyáj-érzés, amikor egyvalakit rajtakapva le lehet verni rajta...
:)

decens 2011.01.20. 11:06:53

"Mint a magyar elnökségről szóló vita utáni sajtótájékoztatóján elmondta, nem várja meg, hogy eljárást indítson a bizottság Magyarország ellen. Ha a bizottság módosítani akar a médiatörvényen, akkor a magyar kormány fenntartások nélkül, gyorsan engedelmeskedni fog. "

A fenti állítás egyszerűen hazugság!

Azt mondta, hogy a tételes kifogásokra tételes választ fognak adni, amiről azután lefolytatnak egy tételes vitát, és a vita végén, ha szükséges változtatni fognak....

Ne próbáljunk ide hazugságokat becsempészni bármennyire is jól hangzik az ilyen állítás az index kedvelőinek!

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2011.01.20. 11:06:57

a kérdés csak az, hogy meddig működik majd az ilyesféle (valljuk be meglehetősen elvtelen) lavírozás, a kétkulacsos politika.

mert hardcore kurucnak és diplomatikus európainak igen nehéz egyszerre lenni.

kapiksz 2011.01.20. 11:07:01

Hihetetlen profi ez az Orbán gyerek

VoLk&StRoY 2011.01.20. 13:06:10

@HÚÚ: "Mi magyarok megleszünk Európa nélkül is, rothadjon nélkülünk, ha a gyógyulás helyett a morfiumot választják ."
Azé óvatosan, azok a sztyeppék most Oroszországhoz tartoznak! Biztos megleszel Európa nélkül!

Pico 2011.01.20. 13:06:16

Lehet-e és hol lehet megtekinteni az ülés teljes video anyagát? Köszönöm.

Pantagruel 2011.01.20. 13:06:22

A 2. VH után Magyarország adta a legtöbb életet és vért a demokráciáért?

Korea?

szamarhegy 2011.01.20. 13:06:29

Már látom magam előtt a magyarokat, akik a romlott, bűnös, süllyedő Nyugatról hazatérő tökös Elnöküket várják ünnepi hangulatban, karikással és kalasnyikovval pattogtatva. Aztán hazamennek a mákföldekre. azzal a megnyugtató érzéssel, hogy ez legalább a miénk és már megint jól megadtuk nekik....

hosiminy 2011.01.20. 13:06:50

A térség főnöke az USA, megbízásából pedig alfőnöke Németország, mely azért vetette fel a térség országait az EU-ba, hogy ellenőrzése alatt álljanak és eltévelyedéseknek - bármi legyen is az - operatíve elejét vehesse. A térség renitens rendszerét próbálja az alfőnök megfegyelmezni. Ma nem a Pravda, vagy uram bocsá' a Neues Deutschland vezércikke, hanem a FAZ és a Berliner Rundschau közvetítik az ukázt. Orbán szerintem belátta, hogy a balib elit kiszorítása és a nyugati érdekeltségek megregulázása terén lassítania kell, mert erről a magyar nép - mint látható - nem jogosult a szavazófülkékben dönteni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.01.20. 13:06:57

@lecsekkoltam: igen, igazad van, és kár hogy ez a hozzáállás nem zsigeri szinte mindenkinél. Mert igenis a politikában kell kérdéseket feltenni, kell vitatkozni, nem csak kinyilatkoztatni. Ami nálunk megy az egy vicc. Maguk hogy képzelik? Maguk meg loptak. Ennek semmi értelme....

rockjano_ 2011.01.20. 13:07:02

Fiúk és mi volt az a marhaság hogy a Facebook-al nyertek választást????

Lemaradtam volna valamiről??? nemhiszem végig itt voltam

jano

rockjano_ 2011.01.20. 13:07:15

Egyébként a nagy kerTV-k műsorába be sem fért az egész balhé, a West-Balkán vitte a sztoryt.

Hogy jó erősnek látszott...hát saját híveinek biztos de nem őket kell meggyőzni.

terensz szpenszer 2011.01.20. 13:07:18

Ez a média-törvény-hiszti még nincs lefutva, várjuk ki a végét.
Ha kell is módosítani rajta, nem hiszem, hogy lényegi változások lesznek benne.
Persze itthon majd úgy tálalják, hogy zorbán meghunyászkodott a nyugat előtt.
Egyébként ha a hazai ep-képviselőket úgy tartjátok számon, mint parkolópályára állított kínos emberek gyülekezetét, akkor ez a többi (német, francia stb) képviselőre is igaz. Súlytalan testület, túlfizetett, szájtépő, érdekemberekkel.
Európaiztok itt, közben elfelejtitek, hogy 1000 éve csak 3 olyan állam volt ami ma is létezik.
A másik kettő nem német- és franciaország volt, hanem lengyelország és bulgária. Ostoba kaftánosok.

Rive 2011.01.20. 13:07:21

@ben2: már úgy érted, az EU két legbefolyásosabb államának (legfőbb európai piacainknak, mellesleg) miféle eszközei vannak keresztbe tenni egy bolhafaszonapattanás jelentőségű országocskának, ami ellen épp vagy féltucat vizsgálat folyik hiány, különadó, törvények satöbbi miatt?

lobster thermidor 2011.01.20. 13:07:24

Én egy szánalmas paprikajancsit láttam, aki kétségbeesetten erőlködik azon, hogy megőrizze a "faszgyerek" látszatot ország-világ előtt.

Fánkevő Fáncsi 2011.01.20. 13:07:40

Ugyan már ez a cikk már megint egy légből kapott hablaty. Miért kellene Orbánnak erősnek látszódnia ebben a kérdésben? Ez nagyon klasszul hangzik, de azért nem egy jól átgondolt előfeltevés. A médiatörvény a lakosságnak, népnek, választóknak...vagy akárminek hívjuk őket, nem olyan nagy jelentőségű kérdés, a szakmai részleteket nem is értik, nem ismerik, de nem is érdekli őket túlzottan. Számukra a ellenzék a sajtó és a média vitájaként csapódott le a dolog, nem pedig az életüket érintő fontos ügyként. A médiatörvény legfőképpen az ellenzéket és a sajtót érdekelte, na és persze praktikus okokból magát Viktort. De nem olyan borzasztóan, hogy frontokat nyisson ezer helyen. Valószínű elszámította magát, nem gondolt ekkora ellenállásra. De ezzel a lépésével gyakorlatilag kifogja a szelet az ellenzék vitorlájából, de teljesen. Akkor pislogsz majd kedves Szabolcs nagyokat, hogyha majd látod, hogy a médiatörvényt nem is változtatja meg olyan nagyon az EU. Viszont ezek után senki nem mondhatja rá, hogy diktátor, mert azok tényleg nem úgy viselkednek, hogy átengedik a terepet a bírálóknak, ez tény. Ha nem mondhatják rá, hogy önkényúr akkor mit fognak csinálni, kérdem én? Bajban lesznek Szabi. Ez a cikk könnyű menetnek tűnt számodra, hiszen ha Viktor visszavonul akkor az a baj (mint most), ha kitart és erőlködik akkor meg az. De már megint borzasztóan nem látod mi a lényeg. Ezzel a lépéssel alkalmat teremtett arra, hogy elegánsan visszvonulhasson az akinek ez nem ez szívügye, és kicirkuszolta már magát, másrészt tönkrezúzta egy csomó ellensége érvrendszerét. És mit veszített ? Arről majd akkor nyilatkozz amikor meglátod mennyiben módosult az új médiatörvény. Szerintem akkor sem fog olyan nagyon tetszeni, de már nem lesz mit tenni.
Mondjuk sejtheted hogy, valami nem kaffa, mert bár Viktor visszvonulót fújt, azért mégsem tűnik győzelemittasnak a cikk hangulata. Miért nem? Hmmm.

walker57 2011.01.20. 13:08:12

Láttuk sokan a műsort, de láttuk-e és értelmeztük-e a körítést?

Felszólalt a zöldek szónoka, támadta a magyar elnököt és közben a terem.....figyelt.
nem olvastak újságot,nem játszottak több százezres notebookokon, nem vonultak ki, aki háttal ült a szónoknak az odafordult megtisztelte figyelmével.

Ami feltünt: nem kiabáltak közbe,nem tapsoltak bele, nem fügyyültek bele, nem zsidóztak nem komcsiztak közben, pedig voltak ott bővel olyanok is, akik Viktorral szimpatizálta és akiknek nem szimpatikus.

Van még mit tanulnunk

fg56 2011.01.20. 13:08:18

Nagy taktikus ez a fazon, de azért az soha nem lesz szimpatikus számomra, hogy ha veszít, vagy kompromisszumot köt, az nem ismeri el és mindig mindenkivel szemben neki áll feljebb. januárban még esze ágába sincs dumával jött, most már gyorsan és kérdések nélkül hajlandó változtatni. Eme nyilvánvaló hazugságait is úgy állítja be, mint aki semmit nem engedett. A hülye nép pedig beveszi ezt a fals kommunikációt. Bár rengeteg kárt okozott eddig az országnak, talán most (fű alatt) megváltoztathatja ezt a helyzetet.

walker57 2011.01.20. 13:08:27

Lesz még beégés bőven.
Kövér házelnök, választójogot igért a külhoni magyaroknak, meg sem kérdezve őket akarják e.
Palibácsi üzeent a Szolvákoknak érti ő hogy félnek állampolgárságot kérni, de tessék csak tessék itt van...lehet.

Nem kell a magyar állampolgárság tömegesen, de még csak sokaknak sem.
Egyedül Erdélyből kérik nem tömegesen, de eddig pár ezren.
3 csoportba sorolhatók:
az idős korosztály tisztán magyar érzelemből, megkaptuk végre sokáig vártunk rá.
Azok akik itt dolgoznak-élnek
A szélsőségesek, akik egyike azt mondta: ezt követően már leszünk annyian magyrok,hogy erdélyt visszacsatoltassuk A Hazához.

Burgerland-Kárpátalja-Bánát Bácska-Felvidék lakói nem tolonganak.
Okafogyott a dolog, nincsnek már határok szabadon mehetek lakhatok dolgozhatok.

Nagy égés lesz, ha egy év múlva összesen pár tízezer papíron magyart tud felmuttani a nagy felhajtás eredménye.

Publius Decius Mus 2011.01.20. 13:08:32

Ne zavarja a cikkírót, hogy már több hete megmondta Orbán, hogy elfogadják z EB értékelését.

Az meg az indexet ne zavarja, hogy a biztos asszony sem talált a médiatörvényen fogást, csak elproblémázgatott három helyen, de nem talált igazi gondot.

Az megsenkit se zavarjon, hogy a konkrétumok nélküli EP hőzöngés mellett (amit a pedofil Cohn-Bendit vezetett) hányan védték meg Orbánt (szolvén, német, osztrák, francia, stb.). Hogy azt már ne is említsem, hogy az elnökségi programot még az ellenfelek is MIND elismerték.

A magyar média megint lejáratta magát, az, hogy a szlovén és a cseh elnökség is ugyanilyen dolgokkal nézett szembe, az osztrákok meg rosszabbal is, azt senki meg sem említette.

barang 2011.01.20. 13:19:15

aki vette a faradsagot, hogy az egesz ülest vegignezze, lathatta, hogy Orban egyszeruen lemosta a mediatrovenyezoket a palyarol. ehhez kepest ma a nemet sajto azzal jelent meg, hogy herr Schulz lecket adott Orbannak a demokraciabol. ZDF nemet kozszolgalati televizio ugy vagta ossze a kepeket, hogy ugy tunt, hogy Orban zavarban van, es alig tud megszolalni.

Kedves VV, nagyon örulnek, ha kepes lennel az önkorrekciora, es a tegnapi hozsannat amit a nyugati sajthoz inteztel korrigalnad. Amit ez a csapat ebben az ugyben osszehozott, az semmivel sem különb a jerevani radional.

magam reszerol meg a Deutsche Presserathoz fordulok, aminek Sajtokodexe igy kezdodik:
"Die Achtung vor der Wahrheit, die Wahrung der Menschenwürde und die wahrhaftige Unterrichtung der Öffentlichkeit sind oberste Gebote der Presse.
Jede in der Presse tätige Person wahrt auf dieser Grundlage das Ansehen und die Glaubwürdigkeit der Medien."
majd meglatjuk, hogy mennyire veszik magukat komolyan.

özvegytóthné (törölt) 2011.01.20. 13:19:20

Aki itt olyanról ír, hogy szégyellte, hogy magyar: húzzon is el innen! Én az ilyenek miatt szégyellem a magyarságom! A rohadt széthúzó, fikázó banda miatt...a nyilvánosság előtt meghunyászkodó, névtelenül meg fröcsögő okostojások miatt! Ezért nem fogunk mi soha elérni Európába, mert holló a hollónak, ugyan nem vájja ki, de magyar a magyarnak annál inkább! A demokrácia tolerancia és engedmény is , nem csak jog ehhez vagy ahhoz!!!

HÚÚ 2011.01.20. 13:19:28

(Majdnem) minden hozzászólás megerősít abban, hogy szigorítani kellene a médiatörvényen. Amíg ti itt egymás lábára meg saját lábatokra pisáltok, mert másra nem vagytok képesek, addig a világ halad. Pocsék érzés lehet, hogy valaki helyretesz benneteket. Legalább 8 évig Orbánt kell hallgatnotok. HAJRÁ!!

hoseman 2011.01.20. 13:19:36

@kapiksz: miben is?? kifejtenéd jóbarát?

hoseman 2011.01.20. 13:19:46

@azAttis:" azAttis 2011.01.20. 11:06:10
Remek beszédet mondott. Tökös, felkészült volt a felszólaló szocik egy részének kapitális baromságaival szemben.

A Magyarországot szívesen gyalázókat is helyre rakta. Így kell ezt. Ez a dolga."

..a médiatörvény nevében tiltakozom hogy ilyen hozzászólásokkal leszívják az agyamat!!

Jofiu 2011.01.20. 13:19:54

Nekem meg mindig az nem tetszik, hogy azonositja a vezetest Magyarorszaggal.
Max kepviseli. Jobban mondva szolgalja.
Es mikor kritizaljak mi tortenik itt, a mediatorveny kapcsan, mondjuk azt mondjak, diktatura fele halad az orszag - akar igaz, akar nem -, akkor azokat kritizaljak, akik kormanyozzak abba az iranyba ami nem tetszik valakinek. Azokat akik torvenyeket hoznak. Es azt ahogy teszik.

Ezt ennyire nehez felfogni?
Magadat vedd ne Magyarorszagot, Viktor! Teged tamadnak! Ne bujj minden magyar moge, legyszi.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.20. 13:19:58

Ma több ismerősöm telefonált Németországból:)

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2011.01.20. 13:20:05

Szerintem nagyot alakított, ha nem is értek teljesen egyet sem a médiatörvénnyel, sem a média tanáccsal (vagy hogy hívják), sem jó pár más dologgal. Odabaszott úgymond, nagyon határozott, nagyon kemény beszéd volt a második. Én büszke vagyok rá.

Kicsit rekedtre kiabálta magát :)

Mondjuk vannak benne szép csúsztatások:
1. Attól hogy Magyarország a diktatúra felé haladna még nem a népet sértegetik, hanem a kormányt akik "nem erre kaptak felhatalmazást", szóval ez szép terelés
2. Azt mondja Orbán, hogy a mai világban hogyan szabályoznák az internetet... a külföldi szerverek lekapcsolása, a kurucinfo már jelzett ellehetetlenítése nem efelé halad?

HÚÚ 2011.01.20. 13:20:11

@Mr. Kobayashi:
Mit kaptunk mi Európától Trianonon kívül??

tölgyes 2011.01.20. 13:20:16

@decens:

No, de hiosz ez a baj a magyar sajtómunkásokkal. Vagy szövegértési gondjaik vannak, vagy tudatosan hazudnak.
Én tegnap megint azzal szembesültem, hogy Európa nagyon nagy bajban van, és komolyan megnövekedtem az aggodalmaim. Ha Európa csak erre képes, akkor a térvesztése elkerülhetetlen és feltartóztathatalan lesz. Úgy tűnik a képviselők nem értik: Európának dolgoznia kell, nem bízhatja a munkát arabokra, indiaiakra, kínaiakra, négerekre.. mert ha rájuk bízza, akkor úgy fogja feladni európai értékrendjét, hogy fel se tűnik nekik.

bandos 2011.01.20. 13:20:29

Milyen hülye kérdés ez?
"Helyes döntés volt-e, hogy Orbán Viktor és a magyar kormány engedett Európának a médiatörvény ügyében?"

Talán akkor kéne feltenni, HA a bizottság talál kivetnivalót, és AZUTÁN módosítanak Orbánék rajta.
Vagy engedésnek számít az, hogy a Bizottság vizsgálja? Azt azért nem nevezném annak, azt vizsgálnak amit akarnak :D

bandos 2011.01.20. 13:20:31

Sajnos ez az egész poszt, teljesen ferde.
Mondjuk megértem, aki a médiából él, annak biztos rossz bármiféle szabályozás. Az eddigi szabadosság a leginkább kedvükrevaló.

JohnHenry 2011.01.20. 13:20:38

korrekt poszt, nincs is mit hozzátenni.

legalább ti írhatnátok arról, hogy matolcsy a héten kiakasztotta az euro-zónás pénzügyminisztereket.

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.20. 13:22:08

Jesszus,most méginkább ordítani fog a liberális csürhe,miután Orbán így felmosta velük a padlót! :/

Eric Teodor Cartman 2011.01.20. 13:23:07

Ha Orbán enged, akkor egy gyáva szar, ha nem enged, akkor diktatúrát épít. Kedves szociálisták, nem lehet egyszerre hideget is és meleget is fújni!
Kádár halott, de Acél György él, kihallatszik ebből az írásból.

Várúr 2011.01.20. 13:52:04

@HÚÚ:
Lassan szétrohad az euro, az adósság a véres torokig ér, erre Kohn Bandi süvöltözése a fő műsorszám.... Legalább olyan nevetséges, mint a hazai ballib béketábor seggnyalása pár törpepárti hordószónoknak. Nekem az üvöltő brit volt a csúcs. A "kőkeménynek" reklámozott szoci Martin Schulz is szanaszét ordította, hogy a szövegírója olvasott Márait. Bruhaha.

Publius Decius Mus 2011.01.20. 13:52:16

Csak szólok, hogy az EP-ben mindenki PR kérdésnek fogja fe a szereplését. Ez nem csak a mindekori viták bohóckodásaiból látszik, hanem onnan is lehet tudni, hogy az Európa Parlamentnek nincsen semmilyen gyakorlati szerepe a Únió döntéshozatalában.

Csak a Bizottság számít bármit is, ott meg nem lesz gond. Az EP mindig is egy komolytalan médiahekk volt, de persze csillagászati fizetésekért.

jani74 2011.01.20. 13:56:23

A Tanács magyar elnökségének tevékenységi programja (vita) : 1r.hu/c7c Cohn-Bendit felszólalásától magyar szinkron hang

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2011.01.20. 18:11:27

Mondjuk ahhoz képest hogy a facebookon nyerték meg a választást, ez vicces:

www.youtube.com/watch?v=ibEu_s21ddU&feature=player_embedded

Lucky Larry Silverstein 2011.01.20. 18:11:34

@Publius Decius Mus: Miért gondolod, hogy Strasbourgban csillagászati fizetés havi 8ezer euró? Éltél már ott? Elárulom hogy bármelyik céges kis-középvezető ennyit keres.

Nem a fizetésért EP-képviselő valaki, ahogy itthon sem a 3-400 ft-os képviselői pénzért.

lehoako 2011.01.20. 18:11:50

Viktor még mindig/már megint a Hazával és a Nemzettel azonosítja magát. A tegnapi show-ja égés volt. A f@szbúkforradalmár...

Az egyennyakkendője Matolcsyval übergáz volt, a Viktor mellett ülő Martonyi a fenekét verheti a földhöz, hogy nem őt, hanem Matolcsy grimaszait mutattát Viktor válla felett.

Cohn-Bendit viszont a fiatalabb Jerry Springerre hasonlít, már vártam is, hogy -"Jerry! Jerry! Jerry! Jerry!

Robinzon Kurzor 2011.01.20. 18:11:58

@Eric Teodor Cartman: "Ha Orbán enged, akkor egy gyáva szar, ha nem enged, akkor diktatúrát épít."

Ezt a csapdát Orbán építette fel magának.
Hosszú, kemény, áldozatos munkával.

Erik Bálint 2011.01.20. 18:12:12

Nem akarom azt mondani, hogy én megmondtam pedig igen. Szóval mondom. Nem tudom mennyire kell naivnak (vagy szimplán hülyének) lenni ahhoz, hogy valaki azt higyje, hogy az EU majd kényszeríti a kormányt a törvény visszavonására, vagy érdemi változtatásra. Viszont Orbán-t alulbecsültem.
Most vagy ő vagy a tanácsadói eszméletlen taktikai érzékkel bírnak. Olyan ez a médiatörvény mint a piros posztó a bikaviadalon. :)

Baromméter 2011.01.20. 18:45:41

A plenárison tegnap nem mondta, hogy feltétel nélkül elfogadja a kormány az EB észrevételeit a médiatörvénnyel kapcsolatban.

Azt mondta, hogy amennyiben az észrevételek verifikálhatóak, akkor készek a változtatásra. Ez - egyébként az eljárás ezen szakaszában -helyesen azt jelenti, hogy ha a kormány mint az ország vezetője is egyetért, majd akkor.

Semmilyen mértékben tehát nem pucsított be az EU-nak Orbán, sőt, helyére tette az EB-levél jogi/szakmai helyét.

szamarhegy 2011.01.20. 18:45:51

@HÚÚ: Végül csak az ukrán,moldáv,belorusz vs. magyar gazdasági helyzet közötti különbséget...

KG2000 2011.01.20. 18:46:05

Ami látszik, az nem az igazság, hanem az egyes blogolók személyes indulatai. A VV nem tudja eltagadni utálatát Orbán ellen. Jó, utálja. Jó ez a sajtószabadság, mert az ember minél többet olvas, annál világosabban el lehet választani a személyes indulatot az valódi érveléstől.

Először is szerintem médiatörvény ügyében nem az igazságról ment a vita, hanem arról, hogy ki kit győzzön le. Más szóval, ki az erősebb. Daniel Cohn-Bendit sem mást akart mutogatni, mint az erejét, és sokak szerint undorítóbb volt a viselkedése, mint Orbáné. Az erő mutatása és a kompromisszumkészség között nincs ellentmondás, nincs fordított arány. A valóság jóval bonyolultabb.

Jofiu 2011.01.20. 18:47:02

Nem allom meg, hogy ne irjak meg egyet.

Mikor Viktor meg akarja vedeni Magyarorszagot az azt ert tamodasoktol, az olyan, mintha a buszvezeto kikerne maganak, mit sertegetik az utasait, mikor azt mondjak, rossz fele megy a busz....

Igazan abbahagyhatna mar, hogy a kormanyzo eroket tekinti Magyarorszagnak.

gyurbánisztán 2011.01.20. 18:47:16

@barang: lemosta? Te egy másik ülést néztél? feltörölték vele a padlót!

gyurbánisztán 2011.01.20. 18:47:20

@Publius Decius Mus: az EP szerepe felértékelődőben van, egyre több az együttes döntés. A Bizottság számít, persze, de az mindig is érdekcsoportok markában volt.

gyurbánisztán 2011.01.20. 18:47:25

@HÚÚ: már régen nem lennénk, ha nem lenne Európa. Lassan napirendre térhetnétek Trianon felett. Szörnyűség volt, szörnyűség ma is, de ma már leginkább miattatok.

Dezsoke a kem 2011.01.20. 21:56:52

@gyurbánisztán: rohadtul nem az lett a vége, hogy Orbánnal mosták fel a padlót. Épp ellenkezőleg. Teljesen jól helyére rakta azt az ocsmány "csegevarautánzatot" és a többi gyökeret. Durván itt volt már az ideje egy erőteljesebb külpolitikának.

Amúgy ha ennyire faszagyerekek ezek, akkor hol voltak például a szlovák nyelvtörvény kihirdetésekor? Mély kussban, sőt, az EBESZ nem győzte vállon veregetni Ficot és csak suttyomban böködték meg egy kicsit, hogy te, pár pont azért nem az igazi. Aztán elfogadták. Nagyjából ennyit ér a szavuk, élén ezzel a kretén Cohn-Bendittel.

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2011.01.21. 08:47:51

Kedves Véleményvezér!

Sajnos kénytelen vagyok tájékoztatni téged, hogy Orbán a sajtótájékoztatóján semmi olyat nem mondott, hogy

"a magyar kormány fenntartások nélkül, gyorsan engedelmeskedni fog."

Élőben, online néztem végig a sajtótájékoztatót és ilyenről szó nem volt. Gondolom, ti is az Index.hu-ról szedtétek ezt a szöveget, ami gyorsan terjed, mint a nátha, s így nyilván hamarosan számon is fogják kérni Orbánon, pedig csupán arról van szó, hogy szemlátomást az indexen végképp fantáziából kezdenek dolgozni a hírszerkesztők - gondolom ez lehet szerintük az igazi sajtószabadság.

Orbán csupán annyit közölt (nem szó szerint idézem), hogy várják az Unió véleményét, és ha megjön aztán meg tárgyalni fognak róla, és ha megállapodnak, akkor módosítanak a törvényen. Továbbá olyan megjegyzést is tett, hogy azért ment bele az Uniós vizsgálatba (a médiatörvény ugyanis nemzeti hatáskör), mert Barroso meggyőzte, hogy a viszgálat pártatlan és diszkrimináció-mentes lesz. Ez utóbbi jelző azért fontos, mert azt sejteti, hogy olyan módosításba megy bele, ami nem szerepel más uniós állam médiatörvényében.

Egyébként a sajtótájékoztatót ti is megnézhetitek itt:
www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player?eventCode=20110119-1200-SPECIAL&language=hu&byLeftMenu=researchotherevents&category=SPECIAL&format=wmv#anchor1

(Orbán erről a témáról magyarul nyilatkozott.)

nyg 2011.01.21. 08:48:09

@Dezsoke a kem:
Vörös Dannyl (Cohn-Bendit) hiteltelen figura. Nemcsak terroristagyanús múltja, hanem pedofil hajlamai és frakciókat váltogató (vörösöktől a zöldekig) magatartása miatt is. Vegyük most a pedofiliát, mert az mégis érdekes, hogy ilyen figurák mernek beszélni tisztességről.

Az 1975-ös, The Grand Bazaar című könyvben Cohn-Bendit maga ír arról, hogy nevelőtanárként intim testi kapcsolatba került gyerekekkel.

Ugyanezt a vádat vetette szemére Bayrou (francia centrista politikus), aki egy televíziós vita során így nyilatkozott: Cohn-Bendit feltűnően rokonszenvezik a pedofíliával: „olyan tapasztalatokat ír le, próbál alátámasztani és igazolni gyerekekkel és igen fiatal személyekkel kapcsolatban, amelyeket én soha nem tudnék elfogadni”.
Bayrou állítását azóta sem vonta vissza.

Baromméter 2011.01.21. 17:11:25

@Bathory: "Miért gondolod, hogy Strasbourgban csillagászati fizetés havi 8ezer euró? Éltél már ott? Elárulom hogy bármelyik céges kis-középvezető ennyit keres."

1) Miért gondolod, hogy egy EP-képviselő Strasbourgban él és ezért az ottani körülményekhez kellene viszonyítani? Hiszen az a dolga, hogy a valálasztói körzete közelében tartsa ujjbegyét a történések ütőerén.

2) "Elárulom hogy bármelyik céges kis-középvezető ennyit keres"

ebből a mondatból nyilván lemaradt az "ott" szócska, és nem azt akarod állítani, hogy itthon a kis- és középvezetői fizetések havi bruttó 4 és fél milla körül mozognának.

Baromméter 2011.01.21. 17:11:32

@gyurbánisztán: "A Bizottság számít, persze, de az mindig is érdekcsoportok markában volt. "

Ja, igen, mert az EP meg nem :))

Kotkodus 2011.01.21. 17:12:02

@özvegytóthné: én magyarságom miatt nem szégyelltem magam, csak a kormányfőm miatt...

akkor is húzzak el innen?

mi a jobb szerinted: a véleménykülönbségek konszenzusos közelebbhozása, vagy 1 adott vélemény ráerőltetése a többségre?
(még mielőtt a 2/3-os parlamenti többséget említenéd, gondolkozz el azon miért nem kampányolt a fidesz ezzel a médiatörvénnyel a választások előtt, illetve, hogy miért nem vállalná a törvény nép általi közvetlen megszsvazását...)





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása