Véleményvezér

vv

Budapest Pride: mit akarnak a nagykövetek?

2010.07.08. I 35 komment I Címkék: usa rendorseg homoszexualis budapest pride

Az ilyen szolidaritási nyilatkozatok nem a melegeknek, nem a nem-melegeknek és nem is a magyar belpolitikának szólnak. (Fotó: Huszti István/Index)

A héten zajlik a Budapest Pride melegfesztivál. Ez az úgynevezett haladó szokás rendszeres éves eseménynek tekinthető, hiszen immáron 15 éve kerül megrendezésre Magyarországon is, a melegfelvonulás pedig 13 éve.

Valami fura oknál fogva azonban a hazánkba delegált nyugati diplomaták egy jelentős része még mindig úgy érzi, hogy a rendezvénynek szüksége van az ő támogatásukra, sőt szolidaritásukra.

Rövid szolidaritás-történet

Már 2009-ben is 13 nagykövet biztosította szolidaritásáról a résztvevőket. Az idén sikerült tovább fokozni az aktivitásukat, mert egyrészt még több, 17 nagykövetség (Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Finnország, Hollandia, Írország, Kanada, Luxemburg, Németország, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és Szlovénia magyarországi nagykövetségei) tette ugyanezt, másrészt a rendezvény megnyitóján az amerikai nagykövet élőben, a brit nagykövet videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket.


Gay Pride Index -
gayprideindex.org (zöld: szabad és nagy felvonulások; kék: szabad és kicsi vagy közepes méretű felvonulások; sárga-lila: felvonulók jogai sérülnek, tiltott a felvonulás ill. büntetik a homoszexualitást)


Miért kell egyáltalán szolidarítást vállalni? 

Egyszerűbb lenne arra válaszolni, hogy miért nem. Egyrészt hazánkban a homoszexuális párok jogai nemzetközi összehasonlításban is kifejezetten szélesnek számítanak. Másrészt Magyarországon, szemben mondjuk az Egyesült Államokkal, a kérdés nem politikai téma – és ez nagyon jól is van így.

Minden bizonnyal a 2007-es és 2008-as Budapest Pride-on történt erőszak szolgáltatják az alapot a diplomaták kiállására. Akkor ugyanis az addigra gyakorlatilag teljesen megzavarodott rendőrség nem volt képes megakadályozni, hogy a Budapest Pride résztvevőit az ellentüntők megdobálják és megtámadják.

A rendőrség akkori teljesítménye teljesen elfogadhatatlan volt: az erőszakkal fellépőket azonnal be kellett volna gyűjteni és annak rendje és módja szerint bíróság elé kellett volna állítani őket.

De az elmúlt négy évben a magyar rendőrségnek voltak ennél sokkal-sokkal sötétebb napjai is - azok kapcsán viszont nem szólaltak meg a diplomáciai testületek. Nem volt szolidaritás sem a fél szemére megvakult emberrel, sem az eszméletét vesztő országgyűlési képviselővel, de a szétvert latin-amerikai származású magyar állampolgárral sem.

Van valami a homoszexuális felvonulásokkal, ami egyszerűen vonzza a diplomatákat?

survey software


Mitől más?

Valójában azért nyilvánulnak meg szívesen a Pride kapcsán, mert a helyzet meglehetősen jó. Pontosabban: ez olyan kérdés, amiben nincs jelentős ellentét a fősodorbeli magyar politikai pártok közt. Amennyi pedig van, azt a szőnyeg alá söprik.

Egy diplomatának hivatalból kerülnie kell, hogy belekeveredjen egy másik ország belpolitikájába - mivel itt erről nincs szó, ezért aztán nyugodtan foglalhatnak állást. A szolidaritási nyilatkozattal pedig kipipálhatnak egy demokrácia és/vagy jogállam-védelmi cselekedetet hazaküldött jelentésükben, ugyanis a melegfelvonulás támogatása számukra annak minősül. (Ettől még természetesen egy nagykövet hiheti is meggyőződésből, amit mond, de pusztán azért, mert azt hiszi, még nem mondaná (ezért lett diplomata).)

Az ilyen szolidaritási nyilatkozatok nem a melegeknek, nem a nem-melegeknek és nem is a magyar belpolitikának szólnak.

Nekünk ezért nem is nagyon érdemes foglalkozni velük. 

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezekiel 25,17 2010.07.08. 09:02:44

"Az ilyen szolidaritási nyilatkozatok nem a melegeknek, nem a nem-melegeknek és nem is a magyar belpolitikának szólnak."

De nagyon is, hogy annak szólnak. Üzennek, hogy egyik kormány sem mehet szembe az általuk felállított dogmákkal. És ezt ráadásul olyan formában közlik, ami alkalmas lehet Magyarország rossz színben való feltüntetésre a nemzetközi közvélemény előtt (ugyanis a nyilatkozat szövegéből az jön le, hogy Magyarországon nem érvényesülhetnek az alapvető emberi jogok). Ez egy nagyon jól bevált gyakorlat az elmúlt 15-20 évben, és mélységesen aljas. Általában politikai megrendelésre szokott történni.

A kormánynak azonnal fel kellene ellen lépni, méghozzá határozottan (pl. 1-2 nagykövet berendelése stb).

isssti 2010.07.08. 09:06:00

..gondolom ettől képzelik magukat moder, haladó gondolkodásúnak!
Nem hinném, hogy a politikai korrektségen, mint célon túl, belegondolnának a részletekbe : izléstelen, helyenként perverz, és zömében mások vallási és egyéb értékrendjét sértő eseményről beszélünk!

A szemkilőtt '56-ot ünnepelni szándékozók, ill. eszméletlenre vert magyar parlamenti képviselő mellett szolidaritást vállalni pedig lehet, hogy egyszerűen csak nem trendi!

Ez van!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.08. 09:06:18

Komolyan ezekkel a felvonulásokkal tele a hószandálom!
Ha már felvonulnak akkor miért nem tudják ezt megtenni tisztességes polgári ruhában. Sokkal elfogadhatóbb és nem utolsó sorban alátámaszthatóbb, hogy ugyanolyan emberek mint mi. Az, hogy a bárjaikban mit csinálnak az legyen az Ő dolguk. De ne hozzák ki az utcára. Ez vonatkozik a többi elmeháborodottra is akik a városban vonulgatnak.

Lúdtalp 2010.07.08. 10:05:25

Szerintem amíg megdobálják a melegeket addig sajnos szükség van szolidaritásra.

Terézágyú 2010.07.08. 10:05:35

Volt a magyar kormánynak álláspontja azzal kapcsolatban, hogy levegyék/feltegyék az olasz iskolákban a keresztet??? Volt, ki is nyilvánította, valami nyílt levélben, nyilatkozatban stb. Pedig ugyebár a fenti ügyhöz tényleg nincs közünk.

Akkor most mi a gond ezzel a másik nyilatkozattal?

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2010.07.08. 10:06:23

"izléstelen, helyenként perverz, és zömében mások vallási és egyéb értékrendjét sértő eseményről beszélünk!" Szerintem meg nem, csak mindenki addig lát, hogy a fesztivál = a felvonulás legszínesebb fura figurái. Nézd meg a híradóban a teherautók mellett vonulókat is, meg nézd meg a programokat is - elég világosan rácáfolnak erre a hamis képre. Csak persze a Blikkben sokkal nagyobb szenzáció egy nőnek öltözött férfi, mint 100 férfi farmerben és pólóban.

pucros 2010.07.08. 10:06:31

@Noname Cowboy: állítólag újabban tisztességes polgári ruhában vonulnak.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.07.08. 10:06:48

Azért a magyar politikusok közel sincsenek egy platformon homoszexuális/leszbikus ügyben.

Lehet, hogy egyikük sem akarja gyógykezelésre küldeni a melegeket, de azért Semjén Zsolt álláspontja közel sem azonos mondjuk az LMP-vel.

Például mekkora viták voltak a bejegyzett élettársi viszony körül, a "család" mint férfi és nő középkori definícióját körömszakadtáig próbálta a múltban tartani a KDNP, stb.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.07.08. 10:07:03

Máshol az ilyen parádé, csak mellékeseménye egy nagyobb közös bulinak. Azzal, hogy ezt támadják mások szórakozását is megakadályozzák, mert ez a valós céljuk, hogy mindenki szívjon. A nagykövetek azért állnak ki mellette, mert szerencsésebb helyeken ebből jó dolog sül ki és ezt szeretnék látni nálunk is.

Blue. 2010.07.08. 10:07:48

Azért a cikkben van egy jelentős tárgyi tévedés,miszerint nem kapcsolódik össze a politikával. Az elmúlt évek meleg felvonulás elleni támadásait pont ez okozta hogy úgy kapcsolódott össze a politikával,ahogy sztm nem kellett volna...ergo az szdsz és mszp elleni indulatok csapódtak le rajta.
A nagykövetségek nyilatkozata meg fontos és egyáltalán nem érdektelen. Fontos hogy érzékeljék hogy helyes és jó dolog kiállni a jogokért,még ha ebben a kis országban ezt semmibe is veszik.

kokavec 2010.07.08. 10:08:03

@isssti: jaj de fárasztóak vagytok. Hagyjátok már békében élni a melegeket. Ha meg egy évben egyszer kiengedik a gőzt, fesztiváloznak és esetleg még polgárpukkasztanak is, akkor mi van. Ti vagytok azok a szánalmas álerkölcsös v. akár álkeresztény falusi mentalitású kispolgárok, akik ezt nem bírják elviselni.

készcsók 2010.07.08. 10:08:29

@isssti:

"A szemkilőtt '56-ot ünnepelni szándékozók"... a költői túlzásoknak is azért van egy határa. Ezzel együtt azt gondolom, hogy míg a rendőri erőszak ellen (irányuljon az bárki ellen, ha aránytalan vagy igazságtalan) úgyszintén illendő lenne felszólalni, de a 2006-os hajcihő speciel a hazai belpolitika bűvkörébe tartozott, mélységesen megosztva a társadalmat és a nagypolitikát is. Ilyen kérdésekben külföldről megszólalni (akármelyik véleményt is támogatva) nem helyénvaló.

A homoszexuálisok jogai mellett való kiállás ugyanakkor sokkal inkább olyan "nemzetközi" ügy, amelyben meg lehet külföldről is szólalni. Nincs és valószínűleg sosem lesz a kérdésnek egységes európai szabályozása, de nagyjából minden a nyugati kultúrkörbe tartozó társadalomban hasonló utat járt be a kérdés, mint itthon, ezért egyfajta (társadalmi szintű) "sorsközösség" és közös tapasztalatgyűjtemény alakult ki. Valószínűleg ezért szólalnak meg a kérdésben a külföldi diplomaták. Az meg egy másik vita igazából, hogy a pride-ot, mint olyat támogatja/elutasítja-e a társadalom, illetve, hogy biztosított-e a _valódi_ jogegyenlőség a hazai melegeknek (szerintem nem).

Benedic 2010.07.08. 10:08:52

Igen, feleslegesen polgárpukkasztóak a felvonulások, bár próbáltak normálisabb ruhában is felvonulni, de már késő volt.

A szolidaritással azonban én egyetértek. Ma nálunk nem a kormány és a rendszer nem biztosít elég jogot, hanem az emberek fejében él egy ködös buzitudat, miszerint ezek rossz emberek, aki direkt az ő bosszantásukra vállalta ezt az állapotot. Ez persze egy ordas nagy hülyeség.

Az életösztön erősebb annál bárkiben, hogy önszántából megerőszakolná hetero érzéseit és csakis gonoszságból meleg legyen.

Fel kéne fogni, hogy ez egy állapot és elfogadni. Senkiben ne legyen kétség, hogy a melegek egy részének végletes viselkedését mi generáljuk, akik őket ebbe az extrém helyzetbe szorítjuk hosszú évtizedek óta.

Lehet sírni, hogy páran felöltöznek hülye ruhákba, de a melegek többségét fel se ismerheted, mert ugyanúgy él és viselkedik mint mindenki más, de ha egyszer megtudnád véletlenül (nem mert rád hajt, mert egy meleg nem hajt heteróra), hogy meleg, eddig hiába volt jó haver, kiközösítenéd. Ez a korlátoltság a mi szégyenünk...

domifer 2010.07.08. 10:29:02

Vajon akik itt írnak, nem gondolkodnak-e azon, hogy miért nem zavarja a többi demokratikus államokat, hogy a melegek úgy vonuljanak fel, ahogy akarnak? Miért válik mindenhol egy vidám, karneváli jellegű felvonulássá, ahova a heteroszexuális családok elmennek gyerekestül? (ennek pár nyugat-európai városban voltam szemtanúja) , komolyan azt gondolják , hogy a nyugat mind romlott dekadens társadalom? Vagy pedig mint mindig és mindenhol egyszerűen görcsös, ítéletes, gyűlölettel és kárörömmel teli emberek nyilatkoznak folyamatosan ezeket a kliséket, hogy gusztustalan, másokat sértő stb nyilatkozat? Ha egy picit magukba néznék és nem állandóan mások fikazásával, ellehetetlenítésével foglalkoznak akkor biztosan sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogak emberek lennének, de sajna, ezt a leckét még sok-sok magyarnak meg kellene tanulni, ha nem akar tovább ivási, öngyilkossági , 3. világbeli halálozási statisztikákat vezetni!

fehéregér 2010.07.08. 10:29:22

@Noname Cowboy és @isssti:
a "zöm" nem számít, az nem egy kategória, én is bizonyos "zöm" tagja vagyok, de "zöm"-társaimmal mégis elviselni kényszerülök egy rakás ostoba bunkót magam körül, aki szemetel, agresszív és ronda. Vagy éppen rasszista és homofób.
Nektek ugyanúgy el kell viselni és tolerálni kell, ha valaki más nemi identitású, vagy bármilyen okból más, mint amilyet ti "normálisnak" tartotok. Engem például a heterók pornográfiája, számos szexuális aberrációja, úgy egyáltalán a szexuális szabadosság sért és irritál, de ezt is el kell viselnem, mert egy heterogén közösség tagja vagyok, és nincs jogom beleszólni, hogy ki, mit és hogyan. Ahogy nektek sem.
Noname Cowboy, már miért ne "hozzák ki az utcára" és mit? Nem tűnt fel, hogy már minden kint van az utcán? Hogy gyakran nyíltan pornójelenetekt forgatnak, hogy szinte nem lehet úgy felmenni a netre, hogy ne tolakodjon oda valami aberrált szexuális dolog? Ezzel miért nincs tele a mid? hószandál? atyaég....na, mindegy. De míg a heterók bármit megcsinálhatnak, sőt, az egyik legjobban jövedelmező iparág a pornó, addig a melegek, pusztán mert szabadon akarják egymást szeretni, bújjanak el a vackaikra? Nos, hát egyáltalán ne bújjanak el, addig vonulgassanak, míg végre mindenki felfogja: nincs joga korlátozni őket és kevesebb jogokat biztosítani számukra, mint bárki másnak.

Démonmac1 2010.07.08. 10:29:31

El kéne fogadni végre ezt is, É-Amerikában nagy sikernek örvend egy ilyen fesztivál, nem kevés idegenforgalmi bevételt kreálva ezzel.
Akinek meg nem tetszik az nem megy oda.

Avatar 2010.07.08. 14:06:58

@Noname Cowboy: Úgy érted, hogy a papok se menjenek reverendában az utcára, körmenetre hanem öltözzenek fel úgy, mint a többi normális ember?

is 2010.07.08. 14:08:14

van itt egy poszt, abban tiz logikai lepes, amibol 9 tokeletes, igaz, egyet lehet vele erteni. a diplomata tenyleg nem azt mondja, amit hisz, a melegek jogai _papiron_, es _most mar_ tenyleg szelesek nemzetkozi osszehasonlitasban stb.

de van egy lepes, amiben megbicsaklik az egesz: a 2007-2008-as esemenyek ertekelese. javaslom az idorendet betartani, meg szinkronikusan is gondolkodni. egyreszt az nem ugy van, hogy termeszetes, hogy vannk eroszakos ellentuntetok jelentos szamban, mert a vilag ertelmesebb felen nincsenek. masreszt 2007-ben nem is az itt leirt velemeny volt a dominans, hanem az, hogy úgy kell nekik, minek provokalnak'. ez a tortenelem atirasa, hogy mar 2007-ben ossze kellett volna pakolni az eroszakoskodokat. ha a rendorseg meg volt zavarodva, akkor azt nem kis reszben a tarsadalom fenti hozzaallasa okozta.

orommel latom, hogy 2010-ben velemenyvezerkent azt az allaspontot foglalja el valaki, hogy 2007-ben az eroszakosak voltak a hulyek. de a fentiekbol csak az kovetkezik, hogy 2007 es 2010 kozott szukseg volt a vezervelemeny megvaltoztatasara, es 2007-ben a tarsadalom rosszul gondolta.

lehet elemezni, hogy a nagykoveti nyilatkozat mit jelentett ebben a folyamatban, de azt mondani, hogy attol ez fuggetlen, valamint ertelmetlen es szuksegtelen, az igen nagy logikai bukfenc.tkp. lekukazza az egesz posztot.

Muad\\\'Dib 2010.07.08. 14:08:43

A nagykövetek nagy részének inkább csendben kellene maradnia, és szétnézni emberi jogok terén otthon...

2010.07.08. 14:09:01

A képek visszataszítóak tudnak lenni a számomra, de amíg csak indexen olvasom, addig nem nagy gond. Ne az ablkom alatt vonuljanak minden évben.
Amúgy - ha TÉNYLEG csak arról szól, hogy ne közösítsük ki őket vagyis diszkrimináció ellen akkor azt megértem, nem vitatom a speckó magánéletükhöz való jogukat, ha lenne homo barátom (vagyis tudnék róla) biztos fura lenne egy darabig, de nem hiszem, okozna bármiféle gondot...
... hja, azt hiszem, elég toleráns vagyok, néha túlságosan is :)

Viktus 2010.07.08. 14:09:22

@Démonmac1:

Na azt sem ártana elfogadni, hogy a világ nem Észak-Amerika, hanem sokszínű különböző kultúrák, szokások, életkörülmények. Ez itt Kelet-Európa itt nem szeretik a népek, ha félmeztelen-meztelen azonos nevű párok, párkeresők hetyegnek a főváros közepén. Máskülönben a kutyát nem érdekli a mesterséges heccelés az egész a magyar ember még toleránsabb is a többi környező országbéli népeknél a magyar embert általában nem érdekli az amit nem tolnak az arcába. A homoszexuálisok nyugodtan gyakorolhatják a jogaikat hancúrozhatnak otthon.

rockjano_ 2010.07.08. 14:09:39

Na-na. Ez a poszt keményen csúsztat.

A világon mindenütt vannak akiknek nem tetszenek az ilyen felvonulások de ami nálunk volt az elmúlt két alkalommal és ahogy ezek erősödtek az vérlázító. És persze politikai támogatás is volt az erőszak mögött a jobbik részéről nyíltan a fidesz részéről burkoltan de voltak.

A mi társadalmunk nem olyan demokratikus mint a támogató nagykövetségek országainak társadalmai, mi a demokrácia építésében (mostanság leépítésében) még nem tartunk ott.

Nagyon helyesek és szükségszerüek a támogató nyilatkozatok.

Már nem vagyunk egy balkáni ország, de még nem vagyunk egy pl. belgium vagy németország sem.

Az ős kaján 2010.07.08. 14:09:52

@fovarosi.blog.hu: Egy rohadt alma tönkreteszi az összeset.
1-2 ízléstelen öltözetről általános véleményt alkot a néző.

Mire jó a polgárpukkasztás???

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.08. 14:10:17

@fehéregér: Várj! Én elfogadom a más identitást! Semmi bajom ezzel. Csak nem kell kirívóan hirdetni. Én sem szeretem a kukaborogatókat stb...
Csak mondjuk jelen esetben a tüllruhában kamionon vonagló azonosneműek nem épp a tolerancia irányába vezetnek.
Minenki sokkal inkább elfogadná ezt ha teljesen polgárian tennék ezt. Mert ugye az ilyen felvonulások nélkül is köztünk vannak. Akkor érdekes mód senki sem esik neki Őket vegzálni! Kis kivételtől eltekintve.
Én heteróként a heterók hasonló megnyilvánulását éppúgy elítélném. Mert legyünk következetesek. A heteró közösség szexuális élete sem tartozik a nyilvánosság elé.

G_P 2010.07.08. 14:10:32

Érdekes volt tanulmányozni a gay-pride indexet, viszont nem ért meglepetés vele kapcsolatban (pl. hogy Norvégia zöld, Algéria pedig piros).

Nem volt olyan menüpont, amire szavazhattam volna, az én különvéleményem az; hogy rendben, legyen felvonulás, joguk van hozzá, és nem kell őket dobálni/leszólni, viszont ne DACBÓL legyen felvonulás, ne emlékeztessen arra, mint amikor a kisgyerek direkt azt csinálja, amire megkérték, hogy ne.

A homoszexualitás nem zavar, viszont ma Magyarországon a jelenség és a rá adott ellenséges reakciók kitermeltek egy olyan torz folyamatot, hogy az értelmiségi(nek vallott) közbeszédben gyakran hangzanak el olyan utalások, mint hogy a "melegeknek legalább van érzékük a divathoz", a "melegek legalább udvariasak", vagy a "melegnek lenni haladó dolog". Ez a része számomra már pozitív diszkrimináció, nem kellene egyenlőségjelet tenni a melegek és minden ami fejlett közé. Viszont hangsúlyozom, felőlem vonulhatnak, én soha nem fogok ott állni tojással.

Brucia (törölt) 2010.07.08. 14:10:47

Szép dolog, hogy az lett a haladás, a "valamirevalóság" fokmérője, hogy nyilvánvalóan beteg emberek dorbézolásához hogyan is áll az ember. És mielőtt bármi liberó nyavajogna, nem a "melegeket" betegeztem le, hanem a boában vonagló, gusztustalan köcsögöket. Egyátalán, minek reklámozni? Akkor legyen hideg-felvonulás? Meg hetero pride? Vagy az már akkor fasiszta dolog lenne? Mi lenne, ha mondjuk egyszer családok, apukák, anyukák, gyerekek vonulnának az Andrássyn, demonstrálva, mi is az emberi lét valódi értelme... Mert szerintem, aljas fasiszta szerint, ez volna a követendő példa...

Diamond Dave 2010.07.08. 14:11:03

Melegnek lenni nem bűn, és a meleggé válás folyamatában biztosan sok tényező szerepet játszik, néha magamról is el tudom képzelni, amikor azt látom, hogy a mai fiatal lányok mennyire arrogánsak és közönyösek tudnak lenni, habár ki tudja, hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb.

A vonulás nagyon helyes, viszont kár, hogy van egy hamis utánérzete a túlzott biztosítás miatt.

Brucia (törölt) 2010.07.08. 14:11:16

Neveljenek gyereket is. Mint "Terry Black". Igaz, ő már tizenhatodjára nem tudja eldönteni, hogy apucit, vagy anyucit óhajt-e játszani, de hát Danikának nyilván semmiféle hatással nincs a fejlődésére, hogy apnyuci egyik héten 20literes kannákkal grasszál, másik héten meg úriember... Ez a világ legtermészetesebb dolga, akinek meg nem tetszik, kapcsoljon át.
Így tovább, már csak két sarok az Özönvíz...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.07.08. 14:58:17

@Avatar: Nem kötelező hülyének lenni! A papi reverenda, hogy fészkes fenébe jött ide azt meséld el!

Avatar 2010.07.08. 15:15:09

@Noname Cowboy: Úgy jött ide, hogy ők is megkülönböztetik magukat az öltözködésükben a "normális" emberektől. És még vonulásokat is szerveznek, kiviszik az utcára a különbözőségüket.
Nekik szabad, vagy őket is visszazavarnád a négy fal közé?

sobri jozefin (törölt) 2010.07.09. 12:53:28

Melegnek lenni pont ugyanolyan magánügy, mint zokniban aludni. Mások legintimebb szférájához semmi közöm, tehát nem leskelődöm, nem hallgatózom és nem nézem a felvonulásukat sem, mert tiszteletben tartom, hogy ez az ő magánéletük része. Az egész nem több, csak egy zajos útlezárás (hálát adok az égnek, hogy nem arrafelé lakom és nincs benne a szokásos napi útvonalamban, igy nem akadályoz semmiben)
A diplomata meg azt mondja, amit a küldő állam elvár tőle, annak a hivatalos álláspontját képviseli. Ha nem ezt teszi visszahivják. A legszükebb családján kivül senki sem ismeri a magánvéleményét.

Blue. 2010.07.10. 20:35:33

@Brucia: Lesz szeptemberben Hideg büszkeség napi felvonulás.....ha ennyire zavar hogy egy évben egyszer felvonulnak a melegek,nyugodtan elmehetsz arra.
Ez ugyan sztm végtelenül szánalmas és közel sem a heterókról szól csakis a melegek ellen,de te tudod.

isssti 2010.07.11. 10:49:09

@kokavec: Apuci, erős tárgyi tévedésben vagyol - tudod demokráciában illik figyelembevenni a többiek (pláne ha a többségről van szó!) alaperkölcseit-érzékenységét.. tudod, egy dolog felfonulni és egy egészen másik, szándékosan megbotránkoztatni ( ha pl. lenne gyereked és történetesen belebotlanál egy ilyen menetbe, az hogy tetszene?)

Nemtom mit szólnál, ha pl. a Hitlerkedvelők évente egyszer kiengednék a gőzt... az hogy tetszene a "falusi konzervativ" lelkednek?

..vagy akkor már beindulna a hires liberális kettősmérce?

isssti 2010.07.11. 10:50:58

@készcsók:
1, amig ténylegesen szemét lőtték ki '56-ot ünnepelni szándékozókat, ill. pl. 71 éves édesanyámat leattakolták,s kapualjba kellett bujdokolnia, mint rettegett fideszes '56 pártinak, akkor asszem kár relativizálnod az akkor történteket, ill. epés gúnnyal emlegetni 2006 októberét..

2, jelentős tárgyi tévedést oszlatnék el: egy dolog homoszexuális jogokért sikraszállni és megint egy nagyon más dolog provokativ, mások érzékenységét sértő mód felvonulgatni - nem teccik gondolni?

isssti 2010.07.11. 10:59:27

@fehéregér: Kedves fehéregér, nagyon súlyos rendetlenség van a fejekben, ha nem vesszük észre a különbséget egy kellemes jogvédő felvonulás, és perverz jellegű magamutogatás között! (..mondjuk idén nem volt szerencsém láthatni, de legutóbb kamionon vonulva imitálták az azonos neműek fenékbeszekszualizálását jól/nem/ öltözött fiatalok, mindezt keresztény jelképek hangsúlyos viseletével /értsd nyakban hatalmas kereszt, stb.. / szóval ha ezt a jelenséget véded, kérlek gondold át más érzékenységeit figyelembevéve is a dolgokat.. kicsit/nem kicsit!!/ abszurd amiről beszélsz..)

Arra hivatkozni pedig, hogy minden az utcán van már: pornó, stb.. hát ne haragudj - jó hogy azt nem mondod, akkor vegyük fel az anális szekszet az alaptantervbe!





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása