Véleményvezér

vv

Jobbik: a két pofon kiosztva

2010.03.02. I 181 komment I Címkék: fidesz jobbik szelsojobb voks10

Vona Gáborék most méretnek meg először. Kiderül, hogy valódi politikai erő-e a Jobbik, vagy csak szerencsés hullámlovas.

(Fotó: jobbik.hu)

A múlt héten új időszámítás kezdődött a Jobbik életében. Elkezdték őket komolyan venni. Ott kezdték el a pártot támadni, ahol valóban gyengék, és olyanok tették, akiknek a szava akár számíthat is a Jobbik szavazóinak. Kiosztották hát a két pofont, amit Orbán Viktor beígért. 

A két pofon...

A múlt héten az RTL Klub Akták című műsorában megjelent egy Budaházy Györgyről szóló rendőrségi nyomozati anyag, most pedig azt szellőztették meg, hogy a Magyarok Nyilai bűncselekményeiben érintett lehet egy jobbikos elnök is. Ha ez nem lett volna elég, számos médiumban meghatározó jobboldali közszereplők támadtak a pártra. Semmi kétértelműség, semmi összekacsintás, hanem nagyon világos össztűz.

web surveys

 

A Jobbik eddigi életét burokban töltötte: többé-kevésbé azt mondhattak, amit csak akartak, mivel a nagy pártok egymással, az újságírók pedig a nagy pártokkal voltak elfoglalva. A szokásos és ezért hatástalan fasisztázáson kívül semmivel nem támadták eddig a Jobbikot koncentráltan. Egy-egy oldalvágást kaptak legfeljebb, de a valódi kényes kérdésekről eddig nem volt szó, senki nem ment utána úgy igazából a gyanús jobbikos ügyeknek.

... és ami utána következik

A kegyelmi állapotnak azonban vége. A legnagyobb ellenzéki párt valószínűleg belátta, hogy a kétharmadot a radikálisoktól kell megvédenie. Az MSZP esetében pedig lassan érni látszik a felismerés, hogy legalább annyi szavazót veszítenek a Jobbik felé, mint a Fidesz irányába. Ma az egyik, holnap talán már mindkettő ellenfélnek tekinti a Jobbikot. 

És minden bizonnyal elő fogják venni azokat a témákat, amikről már hónapok óta beszélhetnének – az alábbiakban a magyar sajtóban már megjelent, bár kevés figyelmet kapott „kellemetlen kérdésekből” szemlézünk.  

 

Vona Gáborék most méretnek meg először. Mert egészen idáig csak egy számukra szerencsés hullámot lovagoltak meg többé-kevésbé zavartalanul. 

Hamarosan kiderül, hogy miként állják, ha nagy pártnak kijáró figyelem irányul rájuk – annak minden negatívumával. Kiderül, hogy támogatóik csak „jobb híján” szimpatizálnak velük, vagy tényleg elkötelezettek. Hogy hogyan bírják a kiosztott két pofont. Hogy valódi politikai erő-e a Jobbik.

>> A CSŐD SZIMBÓLUMA: MALÉV - hétfői vezérvéleményünk

>> CHILÉBŐL NEM LESZ MÁSODIK HAITI - szombati vezérvéleményünk

>> BUDAHÁZY: NEM MÁRTÍR, MARTALÓC! - pénteki vezérvéleményünk

>> korábbi írások

Írások a témában:
"Nem leszek jobbikos" (Makovecz Imre, Heti Válasz)
Nagyon kis koalíció (Bayer Zsolt, Magyar Hírlap)

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

II.Briandrew 2010.03.02. 15:09:29

@Viktus:

az Isten szerelmére ne gyere már mindig a vidékkel...te jártál ott barátom? érdekes módon az észak-keleti végeken nem látom ezt a "jobblik a megváltó, jertek barátim, szavazzuk meg a messiást" dolgot...gyanítom, hogy még nagyon sok helyen nem kérnek az egyszeri emberek a jobblik fröcsögéséből, szóval ne gyere(sem a jobblik) nekem mindig a vidékkel!

Ianas 2010.03.02. 15:10:56

@Viktus: Milyen kár, hogy ezt a kis problémát sem a gárda, sem a Jobbik nem fogja megoldani a bohóckodásával.

II.Briandrew 2010.03.02. 15:13:51

@Nzoltan:

jaja és talán még kétharmadot is szereznek és vonát királlyá koronázzák, nem? hahaha

Ianas 2010.03.02. 15:16:01

@II.Briandrew: Én is mindig ezt a távoli vidéket hallom. Vannak helyek a világon, amelyeknek rosszabb a közbiztonsága, mint más helyeknek, és ezt általában erőszakkal megoldani nem lehet.

Afrikát sem lehet "felfejleszteni". Ugyanúgy, ahogy egy gyereket nem lehet nevelni azzal, hogy addig verjük, amíg jó nem lesz, embercsoportokat és területeket sem lehet ilyen módon "civilizálni".

De sajnos mivel mások szerint ordas baromságokat beszélek, inkább hallgatok, és csendben röhögök.

Viktus 2010.03.02. 15:16:17

@II.Briandrew:

www.valasztas.hu/hu/ep2009/index.html nézelődj ... most még erősebb lesz a Jobbik.

@Ianas:

A Jobbik programjában vannak a témakörben értelmes kezdeményezések másoknál nem látok.

2010.03.02. 15:17:33

@II.Briandrew: A jobbik eddig nem vett el se tőlem se tőled egy forintot sem. Ellenben a többivel. Nem értem mire a nagy utálat.

II.Briandrew 2010.03.02. 15:17:34

@Viktus:

csakhogy sokkal többen fognak elmenni szavazni és akkor már nem olyan a gyerek fekvése ugye...de ez ne zavarjon ám :)

Nzoltan 2010.03.02. 15:19:27

@II.Briandrew: A szüleim középmagyarországon laknak, egyszer mégis majdnem Olaszliszka lett a ház előtt. Az öregemet akarták meglincselni. Aztán a terménylopás is mindennapos, volt hogy egy éjszaka mindent vittek. Akkor szereztünk egy kuvaszt mikor szó szerint cigánykölkök potyogtak az égből( a kertben álló gyümölcsfákról). És a házunk falára is kurvanagy lyukat ütöttek a retkek egy szép nyári délután. És amikor szóltunk, akkor még nekeik állt feljebb.

A probléma valós, ne bagatelizáljuk el.

Viktus 2010.03.02. 15:20:39

@Jankove:

Konkurencia kevesebb jut neki meg nem tud majd olyan nyugodtan kiemelni a családnak.
Itt igazán nálam az döntött el mindent a Jobbik javára, amikor a helyi Fidesz a környék egyik hírneves elmebajos rablóját nevezte be.

Ianas 2010.03.02. 15:21:33

@Jankove: A kulcsszó az "eddig". Párt. Politikusok.

És tudod, annál, hogy ugyanolyanok, mint a többi, csak az lenne ijesztőbb, ha mind komolyan is gondolnák, amit mondanak. :)

De végül is tűnődtem, hogy mi történt Lipótmező felszámolása után a bentlakókkal.

II.Briandrew 2010.03.02. 15:21:58

@Jankove:

ellenben párszor már kiverte a biztosítékot az állandó zsidózással és cigányozással...meg ha már nem azt a nézetet osztom, amit a jobblik, máris hazaáruló vagyok és persze buzi, meg ki tudja még mit aggatnak rám itt az idők során...aztán ha egyes zsidó emberek kapzsiságát vagy izrael állam és a moszad pofátlanságait írom le kritikával, akkor meg arról az oldalról azt kapom, hogy habzó szájú náci vagyok és antiszemita...szóval köszi, egyik se kell, mind a két oldal pont olyan gyomorforgató!

Bert Milton 2010.03.02. 15:23:30

Vessünk egy pillantást a választékra:MSZP,MDF, FIDESZ,JOBBIK, LMP...
Ezek közül lehet választani.Az első 3 már bizonyított, látjuk, hogy mi tellett tőlük.
A Jobbik meg ígérget.(Milyen szokatlan...)
Ez tényleg a puding próbája.
Mi lesz, ha bejut a Jobbik? Legfeljebb semmi( feloszlanak maguktól, vagy besimulnak a többi közé).
De mi lesz, ha valami olyat tesznek(egészen meglepően),ami vmi fejlődést is hoz?
Elképzelhetetlen? Akkor nincs elég fantáziátok.
Valószínűtlen? Hát...mindenesetre csodálkoznánk.( De ez még nem baj)
De csak a lejáratókampányból senki sem fogja kisakkozni, hogy mire képesek.
A másik: ez az erőszak dolog.
Most komolyan, elhiszi valaki-mondjuk egy Jobbik lakossági fórumot megnézve-hogy a választóik legalább 99%-a egy fasiszta népírtásra adja a voksát?
Már tényleg itt tartotok?
El tudja képzelni vki, hogy ez egy új Hitler-jugend, ami ha hatalomra kerül, majd vagonokban szállítja a zsidókat, cigányokat a lágerbe?
Ez tényleg a valóság talaján mozgó jövökép?
Volt már olyan, hogy gárdisták vertek halálra valakit ( videó kéretik)?
Oké, hogy fúj-fúj, de ennyire azért ne szakadjatok már el a világtól. Ezek a szavazók csak vmi MÁST akarnak, mert a többieket már ismerik.
Aztán legfeljebb át lesznek verve ( és ezt majd ők is tudni fogják), ehhez vannak szokva, velünk együtt.
De alapból így fikázni?

Muad\\\'Dib 2010.03.02. 15:24:42

@vlgymir:
" Alakítsuk meg a csendőrséget, majd az kezeli a cigánykérdést. Mi van? Kell egy újabb erőszakszervezet? Ami most van azt nem is lehetne a bűnözés üldözésére felhasználni?"
A csendőrség nem azért működött régebben sem, mert gondolták szórni kellene valamire a pénzt, hanem azért, mert a vidéki bűnözés alapvetően különbözik a várositól, és nem mindegy a képzés során mire készítik fel az adott szervezetet. Mint ahogy számtalan EU országban működik is a "csendőrség" intézménye. Nyilván ők is hülyék.

" ...Külön beszél a cigánybűnözésről. Kéremszépen, nem szeretnék olyan országban élni, ahol a bűnözést így különböztetik meg. Szerintem vannak bűnözők és nem bűnözők. Aki vét a törvény ellen, azt tessék jól megbüntetni..."
Halkan megjegyezném, hogy az USA-ban, külön nyomozócsoport volt megbízva az olasz bevándorlók és leszármazottaik figyelésével, amikor elszabadult a maffia. Amennyiben a te ostoba logikád szerint működtek volna, még mindig ugyanazon csoportok irányítanák az alvilágot. A cigánybűnözés, nem valami rasszista szörnyű meghatározás, hanem egy csoportra jellemző bűnözési forma. Érdekes, hogy szintén az USA-ban, ahol a nigger szót kimondani is bűn, pontos statisztikák készülnek az afroamerikaiak bűnözési szokásairól. Nyilván nem rasszista náczifaszista indíttatásból.

"...Állítsuk vissza a kisgazdaságokat a mezőgazdaságban. Jól hangzik, de nézzük meg közgazdaságilag működik-e. Csak úgy, ha államilag támogatjuk a dolgot..."
Az EU pontosan ezt csinálja. Osztogatja a pénzt azon országok kistermelőinek, akiknek nem tökéletesen nyomorult politikusaik vannak (pl. Nagy-Britannia, Franciaország)

"...Zsidó kérdés..."
Erről annyi elég, hogy amennyiben a mazsihisz nem csak akkor üvöltözne, amikor épp a teljes lakosságot kell lefasisztázni, hanem akkor is, amikor az ország pénzét szereznék elperelni az elmebetegek, vagy épp arról nyilatkozik valaki, hogy felvásárolja az országot, rögtön kevesebben szólnának be.

" Az utolsó a kedvencem: Elszámoltathatóvá kell tenni a politikusokat. Ezzel egyetértek, de ez mindenkire vonatkozik, még a jobbikra is."
Na ezzel egyetértek.

II.Briandrew 2010.03.02. 15:25:24

@Nzoltan:

nem bagatelizálom el, én is olyan helyen nőttem fel, ahol megéri ám a pénzét néhány nem idén barnult barátunk, de a megoldás és az egész dologhoz való hozzáállás a jobblik és közöttem fényévekre van egymástól...

Nzoltan 2010.03.02. 15:26:31

@Viktus: Ahonnan származom ott is a Fideszes polármester-képviselő bácsi lop szét mindent. A fazonnak a volt tanárnő felesége öngyilkos lett, az akkor még nem polgi nőügyei miatt.

A fideszben is megvan mindenkinek a helye.

hááááát 2010.03.02. 15:26:32

@Viktus: Általános iskolában egy hat fős csoport belémkötöt.Hazamentem, elmeséltem.Másnap bátyám besétált kiosztot négy -öt pofont azután senki nem cseszegetett.Ehez nem kell gárda.Hozáteszem 5-en voltunk gádzsók az osztályban.Az a magyar valóság, ha ki mersz állni magadért akkor nem fogsz a kuki rossz végére kerülni folyamatosan.

Viktus 2010.03.02. 15:26:39

@II.Briandrew:

Farkas Flóri megoldja tutira.

II.Briandrew 2010.03.02. 15:30:15

@Viktus:

hol mondtam én ilyet? jaaa, hogy sehol? mit számít az, igaz?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 15:30:44

@vlgymir:

1. Ez alapján szerinted a jelenlegi rendőrség is erőszakszervezet, hiszen ez az ő feladatuk.. Volna...

2. Sajnos az említett kisebbség tagjai különböztetik meg magukat tőlünk, amikor faji alapon kifejezetten magyarokat támadnak meg. Ez tény, ezt kezelni kell. Hogy tagadod az nem elfogadható kezelés.

3. Sajnos csak ez maradt. Mivel bányáink, nyersanyagunk, iparunk, túrizmusunk nincs, maradt a mezőgazdaság. Vagy kezdünk valamit, vagy vegyünk fel újabb hitelt a gyerekeink számlájára. Én az előbbit választom.

4. A becsületes megállapodás alapja, hogy tisztázzuk, mindkét oldal szándékát. Utána lehet tárgyalni, hogy is tovább.

5. Nem értem a problémád.
A törvény által előírt elszámolásokat benyújtották. Az elszámoltatást annyira komolyan veszik, hogy erről a saját képviselőik írásban nyilatkoznak is, ha később esetleg "meggondolnék magukat".

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.03.02. 15:33:41

Ha már egy éve megvannak a felvételek, miért égette magát Draskovics a kamu videókkal?
(Az antifák és szélibbantak által oly' sokszor megénekelt,szent devla nyugaton minimum lemondott volna egy olyan után a miniszter,sebaj,szokásos kettős mérce)

Ianas 2010.03.02. 15:36:19

@Muad\\\'Dib:

1.) Csendőrség: Igaz, hogy a vidéki bűnözés más, de ehhez nem kell egy másik szerv, a vidéki rendőrségi erőnek kezelnie kell tudni a helyzetet. Ezért van ott. Ha nem tudja, fejleszteni kell.

Következtetés: puszta kampányfogás.

2.) Cigánybűnözés: Igen, Amerika jó példa. Csakhogy ott ezekbe a csoportokba épp nem véletlenül megfelelő nemzetiségű rendőrök szolgálnak. Továbbá ez szakmai téma, nem pártpolitikai, mint itt. Hogy a rendőrség használ -- nem pejoratíve -- egy kifejezést, az egy dolog. De itt, Magyarországon ennek pejoratív értelme van.

Következtetés: propaganda

3.) Mezőgazdaság: Olyan országokat sorolsz fel, amelyek megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy olyan ágazatokat támogassanak politikai okokból, amelyek veszteségesek.

Következtetés: demagógia.

4.) Zsidózás: Bárki nyilatkozhat hülyeséget, Simon Perez is. Továbbá bárkinek lehet annyi pénze, hogy megmozdítsa kis államok gazdaságát -- Neked is. Csak nincs.

Következtetés: A szokásos hülyeség, amit ezrével kajálnak be emberek.

5.) Politikusok elszámoltatása: Ha nincs mentelmi jog, az összes politikus a parlament helyett a bíróságon ülne, és leállna a jogalkotás.

Következtetés: Demagógiának is hülyeség.

Ianas 2010.03.02. 15:37:30

@Ianas: Ja, én most jogi elszámoltatásra gondoltam, nem pénzügyire.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 15:44:32

@Ianas: Igazából a válaszokat kikerülöd olyan közhelyekkel, hogy: Ennek működnie kéne, de máshol ezt megoldják, vagy hogy máshol sem jó.

De ez nem konstruktív, megoldásorientált gondolkozás, hanem épp a kifogások keresése, hogy miért is nem az én hibám.
Holott a szitu egyszerű, szinte Móriczka szintű: Ez van, mit csináljunk vele?
Erre nem válasz, hogy de máshol is ezzel szívnak.. Azt mond, mi a megoldás, mert hogy miért nem megy, azt már hallottuk párszor. ..

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.03.02. 15:45:11

@Ianas: Szerinted a mezőgazdaság Magyarországon ,úgy ááánnn blllllloookkk alapból úgy indul ,hogy veszteséges?

Ianas 2010.03.02. 15:51:57

@newtehen: Nem érted. Nem azt vitatom, hogy van jó megoldás, és nem azt mondom, hogy én tudom, mi az.

Ugyanis arról beszélek, mennyire kilóg a lóláb, hogy ez az egész nem más, mint parasztvakítás.

Egregor 2010.03.02. 15:52:22

Kedves II. Briandrew és más fidesz-, meg lmp-aktivisták!

Úgy elég nehéz számon kérni egy párton, hogy mit tettek, ha nem juthattak még lehetőséghez (az EP-s tevékenységükről hány "független" médium is számol be?), vagy bármely párton számon kérni, hogy "de miből valósítanák meg a programjukat", amikor az ország tényleges gazdasági helyzetét még a Fidesz sem ismerheti (hivatalosan), ahogy 2006-ban a választások előtt is kizárólag egy-két ember ismerte az összes pontos adatot.

A postban feltett kérdésekre már többen is megadták a válaszokat. Ha ezeket ti szubjektív véleménynek tekintitek, akkor nézzetek kicsit tükörbe, mert ebben az esetben a ti hozzászólásaitok is puszta szubjektív vélemények, amik nem mérvadóak.

Az a helyzet, hogy tényleg sokan gyakorlatilag ingyen dolgoztak és dolgoznak a Jobbikért, és egy óriásplakát elkészítése harmadannyiba sem kerül, ha csak a tényleges gyártási- és anyagköltséget kell kifizetni, minden mást "ingyen" adnak.

A pártfinanszírozás pont annyira hiteles adat hazánkban, mint a képviselői vagyonnyilatkozat. Aki elhiszi bármelyiket is, az inkább ne menjen szavazni, mert csúnyán átverik.

A Jobbikról e téren legfeljebb azt lehet mondani, hogy ugyanazt csinálta, mint bármelyik másik párt: jó könyvelőket alkalmazott.

Bármilyen hihetetlen, de nagyon sokan vannak, akik tényleg hajlandók anyagi áldozatra a Jobbikért (ahogy mindegyik másik pártért is). Csakhogy Irán bizonyosan nem pénzeli, különben már rég szóltak volna Washingtonból, hogy "fijjug, ottan nálatok terroristákat pénzelnek".
Ha volna bármi bizonyíték is az iráni forrásra, akkor már rég kijátszották volna!
Megszokhattuk, hogy hazánkban képzeletbeli szlovák terroristák, meg rendőrpalotára lövöldözők és Nyulak vannak, akik ténykedését egy hamisított, régi videofelvétellel tudták csak bizonyítani.

Tehát a regnáló hatalom bármikor kész hazudni és hamisítani, politikai érdekekből. Mit tenne akkor valódi bizonyítékokkal?!

Hasonló a helyzet Oroszországgal. Ha bármi is igaz volna belőle, akkor is az szdsz-mszp környékén kéne keresni az oroszoktól kapott pénzt, mivel a pánszláv érdekeket nem a Jobbik, hanem ez a két (ill. a fidesszel és mdf-fel együtt négy) párt szolgálja.

Ami a k.infós összefonódást illeti: Polgár Tomcat Tamás és Blogin mentek és köptek a rendőrségen. Ennek ellenére sem tartóztatták még le egyik jobbikos prominenst sem. Vajon miért?
Vagy van bizonyíték, és akkor későbbre tartogatják, vagy, ami valószínűbb, erre sincs semmi bizonyítékuk, azon túl, hogy a k.infó szimpatizál velük.

A különféle nemzeti gárdák közötti meglepő hasonlóság legalább olyan szenzáció, mint az, hogy öltönyt hord amerikai, európai, izraeli, orosz, kínai, japán politikus is. Hűha.

Szóval, kedves pártaktivisták, annyit pofáztok, amennyit csak akartok, a helyzet az, hogy mind többen látnak át a pártjaitokon, és pontosan tudják, hogy ha a Jobbik ugyanolyan tolvaj gazember is lesz, mint a ti pártjaitok, de egy keveset segít azért a magyarokon, már akkor biztos befutó marad.

Valószínűbb azonban, hogy a Jobbik feleakkora hazaáruló tolvaj szemétkupac sem lesz, mint az elmúlt húsz év kormányzó erői közül bármelyik.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 15:53:46

@II.Briandrew: Nagyon tanácstalan lehetsz, ha tőlem várod a megoldást.
Minden esetre nekem legalább van konkrét elképzelésem, hogy merre kéne elindulni, nem csak azt szajkózom, hogy "nem baj, hogy tévúton járunk, de legalább nem vagyunk egyedül. "

Muad\\\'Dib 2010.03.02. 15:54:35

@Ianas:
"...a vidéki rendőrségi erőnek kezelnie kell tudni a helyzetet. Ezért van ott. Ha nem tudja, fejleszteni kell..."
Tehát magyarul a vidéki rendőrségnek külön képzési program kell. Meg kell oldani, hogy ne helyezzék át az ottani rendőrt nagyvárosba és vica versa. Innentől kezdve már szimplán szakmai kérdés, hogy külön szervezetet hozol létre erre, vagy a rendőrséget bővíted. Nem értem mi itt a gond, ha ők a külön szervezetben látják a megoldást.

"...Továbbá ez szakmai téma, nem pártpolitikai, mint itt..."
A Jobbiknak nyugodtan lehetne szakmai kérdéseket feltenni ebben a témában. Ez valahogy még senkinek nem jutott eszébe. Persze nyilván azért nem, mert úgy már nehezebb fasisztázni, ha valakivel szakmai vitát kezdeményezel.

"...Olyan országokat sorolsz fel, amelyek megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy olyan ágazatokat támogassanak politikai okokból, amelyek veszteségesek..."
Az EU támogatja, tehát te is. És ez nem luxus, hanem pontosan tervezett dolog. Én lenyelem a pénzt, majd jutányos áron megveszem tőled, amit nem tudsz eladni.

"...Bárki nyilatkozhat hülyeséget, Simon Perez is. Továbbá bárkinek lehet annyi pénze, hogy megmozdítsa kis államok gazdaságát -- Neked is. Csak nincs..."
Amennyiben jól gondolom, ez zavarja a magyarországi zsidókat is, hiszen magyarok. Akkor illene ilyenkor is felháborodni. Ha lenne pénzem és felvásárolnám Bögyöröföld tartományt, gondolom az ottaniak felszólalnának ellene, és amennyiben a bögyörői magyarok ehelyett tapsikolnának, nem lenne maxon a népszerűségük.

"...Ha nincs mentelmi jog, az összes politikus a parlament helyett a bíróságon ülne, és leállna a jogalkotás..."
Ausztriában például megfigyelhetnek, letartoztathatnak politikusokat mindenféle hasonló hercehurca nélkül, mégsem hallottam, hogy összeomlott volna a jogalkotás.

Ianas 2010.03.02. 15:55:10

@Blás Sailor von Wolfhausery: A tények ezt mutatják. A veszteséges azt jelenti, hogy nem nyereséges, és nem önfenntartó. Ha állami támogatás kell, akkor veszteséges.

Ha megállna a saját lábán, akkor már most is pörögne.

Ez a konkrét helyzet...

II.Briandrew 2010.03.02. 15:55:49

@newtehen:

ne kertelj, válaszolj! merre, hogyan oldanád meg a kérdést...egyáltalán nem vagyok tanácstalan, csak szeretném hallani a csodálatos és működő elképzelést a cigánykérdés megoldásáról! tied a pálya barátom!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 15:58:57

@Ianas: Ilyen alapon bármire rámondhatod, hogy parasztvakítás vagy demagógia!
Minek eszel tányérból? Parasztvakítás! Jó az szalvétáról is.
Ezt a legkönnyebb. Állni a pálya szélén, és huhogni. De egy értelmes érv az nincs, hogy miért is parasztvakítás.
Szerinted parasztvakítás a közbiztonság fenntartása?
Szerinted parasztvakítás egy hitelből fedezett működést átalakítani termelésből fedezett működéssé?
Szerinted parasztvakítás a nemzetiségi kérdések kezelése, mielőtt polgárháború törne ki?
Szerinted parasztvakítás egy számonkérhetőségi rendszer kialakítása azokon a posztokon, ahova eddig csak születni lehetett?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 16:02:04

@II.Briandrew:
Két dolgot szeretnék tisztázni:
Sosem voltam a "barátod"
Hogy kivel mit osztok meg, és mit beszélek meg, azt sajnos még ebben a szólásszabadsággal fűszerezett demokráciában is ÉN választom meg, szóval a felszólításod visszautasítom.

Ezen kívül TE szólítottál meg ENGEM, szóval maximum szívességet kérhetsz tőlem, elszámolni Neked semmivel sem vagyok köteles, különösen nem a nézeteimet illetően.
Alászolgája.

blah 2010.03.02. 16:06:27

@Muad\\\'Dib: az, hogy az EU támogat valamit az még nem azt jelenti, hogy nem kell az adott államnak a támogatás összegének a többszörösét belefektetni.
Az meg, hogy a multikat basztatnák, illetve jobban megadóztatnák nem biztos, hogy mindegyik multinak tetszene és ha csak 1-2 összepakol és elhúzza a csíkot az kemény veszteség lenne az államnak, a beszállítóknak és persze az utcára kerülőknek.
Ezek a fontos kérdések nem pedig a cigánybűnözés meg faszom tudja mi, mert pénz nélkül az elképzelésekből nem lesz semmi.

II.Briandrew 2010.03.02. 16:07:46

@Egregor:

ha már így megszólítottál...

mindez nagyon szép és jó és nem várok egzakt választ sem tőled, sem mástól ezen az oldalon...ezek amolyan költői kérdések, nem kell rá válaszolni mindig, tudod...

az elmúlt időszakban(kb 2006-tól) egyre unszimpatikusabb lett a fidesz, tudjuk miért: nem szavazunk, leszavazunk, nem megyünk be, hisztizünk, stb, a lemez mindig ugyanaz volt. de nem felejtem el nekik 98 és 2002 közötti időszakot, amikor is meglepő módon jól mentek a dolgaink...valószínű loptak ők is, de bőven hagytak nekünk is és nem kommunikáltak úgy, mint valami forradalmár meg világmegváltó, ahogyan ezt vona meg a jobblik itt teszi, miközben ahol tud, csak mocskos zsidózik(nem hivatalosan)cigányozik és hasonló stílusban kezel le mindenkit, aki nem rájuk szavaz(én pl hazaáruló vagyok és lógni fogok állítólag)...nos nekem már bemutatkozott a jobblik és bár az első kossuth téri keresztállításon én magam is ott voltam(meghívottként!), utána nem telt el sok idő és hamar kiábrándultam ebből az egészből, nem kellett ehhez parlamenti pártnak vagy szervezetnek lennie...

és mióta egyre hangosabban nyomják a nagymagyar szöveget és jönnek a vidékkel meg mi majd megváltjuk az országot szöveggel és az orbánozással, rájöttem, hogy én mégis inkább a fideszre szavazok, minél jobban szidják. persze ezek után lehet azt mondani, hogy nem használom az eszem, de különösebben nem érdekel a dolog, mindig próbáltam mérsékelt és reális gondolkodású lenni, a szitok és a fröcskölés nem fogja ezt megváltoztatni. ez a szemlélet igazolt eddig, ezért tartok ott ahol most, amit sokan irigyelnének! lopás, hazugság, politika és minden egyéb nélkül, magyarként!
szóval köszi, nem kérek én a jobblikból, nem jobb semmivel sem az oly gyűlölt zsidóktól, csak éppen a másik végén áll a botnak!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 16:08:37

@II.Briandrew:
Mellesleg a cigánykérdés kezelésére a "Aki nem dolgozik ne is egyék" irányelv sok száz évig megoldás volt, nem tudom ezt miért kellett felrúgni...

II.Briandrew 2010.03.02. 16:09:27

@newtehen:

csak te jössz itt nekem megoldással meg leszólod a másik párt erre vonatkozó tervét, erre mondtam, hogy csicseregd már el, miről is van szó, de látom most sértődött kislány módjára elviharzol...nincs is több kérdésem!

vlgymir 2010.03.02. 16:10:07

@Muad\\\'Dib: Nem szerettem volna megváltoztatni a véleményed, és nem minősítettelek. Ezzel szemben Te azt írtad, hogy ostoba a logikám. Mi jogosít fel arra, hogy másokat minősíts? Véleménye persze mindenkinek lehet, de ha nekem más, mint a Tiéd, miért gondolnám, hogy ostoba vagy. Nem gondolom. Így nem is írtam.
Sosem állítottam azt sem, hogy egyetértek az EU támogatási rendszerrel, de ha egyetértenék, akkor nem írtam volna, amit írtam. Nem is működik rendesen.
Szóval szerinted az "álljon ki és mondja el mit akar" az csak a mazsihiszre vonatkozik? Akkor miért nem emlegette Gábor azt? Mert nem emlegette.
Szóval ez a véleményem, tetszik, vagy nem tetszik, nekem mind1.

II.Briandrew 2010.03.02. 16:10:23

@newtehen:

kár, hogy ez a Bibliában úgy szerepel, hogy "aki nem AKAR dolgozni, ne is egyék", de nem baj...

Egregor 2010.03.02. 16:14:39

@Ianas: "1.) Csendőrség: Igaz, hogy a vidéki bűnözés más, de ehhez nem kell egy másik szerv, a vidéki rendőrségi erőnek kezelnie kell tudni a helyzetet. Ezért van ott. Ha nem tudja, fejleszteni kell.

Következtetés: puszta kampányfogás."

Egyáltalán nem az! 45 előtt hazánkban is működött, ahogy a mai napig működik pl. Franciaországban. Tehát a két szerv kiválóan megfér egymás mellett, ahogy a határőrség és a katonaság is (igaz, már határőrségünk sincs, azt is beolvasztották a rendőrségbe).

Tehát: nem puszta kampányfogás, hanem egy jelenleg is működő, kitűnő rendszer ismételt bevezetését célozza.

"2.) Cigánybűnözés: Igen, Amerika jó példa. Csakhogy ott ezekbe a csoportokba épp nem véletlenül megfelelő nemzetiségű rendőrök szolgálnak. Továbbá ez szakmai téma, nem pártpolitikai, mint itt. Hogy a rendőrség használ -- nem pejoratíve -- egy kifejezést, az egy dolog. De itt, Magyarországon ennek pejoratív értelme van.

Következtetés: propaganda"

Csúsztatsz. A cigánybűnözés olyan társadalmi, gazdasági és politikai okok miatt létezhet, amelyek csak másodsorban szakmai kérdések, mindenek előtt politikaiak. Tehát a cigánybűnözés megoldása is kizárólag pártpolitikai kezdeményezéssel történhet.

Amerikában egyébként lelőheted a kertedbe illegálisan behatoló feketét, és csak a jogvédők fognak rasszizmusról óbégatni, a liberális törvények ott téged védenek. Mert a magántulajdon szent és sérthetetlen.

"3.) Mezőgazdaság: Olyan országokat sorolsz fel, amelyek megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy olyan ágazatokat támogassanak politikai okokból, amelyek veszteségesek.

Következtetés: demagógia."

Csúsztatsz. Más az, ha egy ágazat eleve nem lehet nyereséges (hazai nehézipar), és más az, ha korszerűsítés híján, összefogás nélkül, politikai ellenszélben veszteséges (hazai agrárium). Megfelelő politikával, támogatásokkal a magyar agrárium 10 éven belül tisztán nyereségessé tehető.

"4.) Zsidózás: Bárki nyilatkozhat hülyeséget, Simon Perez is. Továbbá bárkinek lehet annyi pénze, hogy megmozdítsa kis államok gazdaságát -- Neked is. Csak nincs.

Következtetés: A szokásos hülyeség, amit ezrével kajálnak be emberek."

Sukoró, King City?

"5.) Politikusok elszámoltatása: Ha nincs mentelmi jog, az összes politikus a parlament helyett a bíróságon ülne, és leállna a jogalkotás.

Következtetés: Demagógiának is hülyeség. "

Vélhetően egyszerűsítették a dolgot, mert elég nehéz úgy tematizálni egy kérdést, hogy tíz percig tart megfogalmazni a jelmondatot.

Abban igazuk van, hogy a jelenlegi szabályozás lényegében minden politikust a törvények fölé emel, és szinte képtelenség bárkit is elítélni, kivéve, ha a többség összefog ellene. Azaz puszta pártérdekből történhet és nem pedig azért, mert a törvény előtt mindenki egyenlő.

Ianas 2010.03.02. 16:15:10

@newtehen: Bakker. Nem érted, amit mondok.

Nem a probléma a parasztvakítás.

AZ a parasztvakítás, hogy a Jobbik ezeket meg tudja oldani, mert csak demagóg közhelyeket puffogtat.

Mint minden más politikai erő is, hozzáteszem.

Ui. egy pártnak NEM a Te jóléted az érdeke. Miért lenne az? A párt érdeke kérlek szépen a SZAVAZÓK ELNYERÉSE.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 16:15:24

@II.Briandrew: Akkor igazából úgy látom, hogy a dologgal alapvetően egyetértesz, csak a büszkeséged ezt nem engedi bevallani.

II.Briandrew 2010.03.02. 16:16:55

@newtehen:

persze, hogy egyetértek, ezt nem tagadtam eddig sem!de a "hogyan"és a "miként" kérdése...na az már más tészta!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 16:18:22

@Ianas: Ezen változtat kissé az, ha egy párt képviselői visszahívhatóak.

gitáros 2010.03.02. 16:22:48

@newtehen:
Ami egyúttal azt is jelenti, hogy a parlamenti ciklus alatt folyamatosan zajlanak a képviselőcserék, időközi választások. Gyakorlatilag ezért szüntették meg a visszahívhatóságot anno.

II.Briandrew 2010.03.02. 16:24:10

@newtehen:

a segélyből élés és tengődés nem csak a cigányok sajátossága, ne ringasd magad illúziókba...ezen kell változtatni, pl a szociális kártyával vagy igenis közmunkával, ha nincs munkája...de ez meg nem a jobblik találmánya...én már 2006-ban ezzel kampányoltam otthon az önkormányzati választáson...hogy is mondjam, a "kedvezményezettek" körében nem nagy sikerrel...

vlgymir 2010.03.02. 16:26:01

@II.Briandrew: "a "hogyan"és a "miként" kérdése...na az már más tészta! "

Na ezaz! Ez a helyes kifejezés! Dumálni, szép célokat kitűzni szinte mindenki tud. Ígérni is mindenki tud. De aztán megvalósítani, a szép dolgokat, már nem mindenki. Az pedig egy off-topic, ki hogy számol el a lelkiismeretével és azokkal, akik hittek az ígéretekben.

Bert Milton 2010.03.02. 16:29:33

Ha már a demagógia szóbe került:
az igazi értékek hangoztatása normális politikai tevékenység, önmagában nem parasztvakítás.
De ha vmilyen triviálisnak vehető igazságot ( pl. alacsonyabb adót a népnek ) hangoztat egy párt, amelyik az elmúlt 20 évben semmit sem tett azért, hogy ez megvalósuljon, csak most a választások elött lövöldöz ilyeneket, nos szerintem ez a prasztvakítás.
A Jobbik nyugodtan mondhat ilyeneket, róla csak utólag mondható majd el, hogy vakított, de addig újonnan érkezőként megteheti. Csak 1 dobása van neki is.
Az összes többi párt már bőven túl van az elsőn.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 16:30:42

@gitáros: Ez a probléma kikerülése.

@II.Briandrew: Nem mondtam, hogy ez bármelyik kisebbség sajátja volna, csak van akire ez jellemző.
Az pedig természetes, hogy az érintettek körében ez nem lesz népszerű.

Lovastengerész 2010.03.02. 16:31:27

én nem gondolom hogy a Jobbik egy a szó klasszikus értelmében vett párt lenne. A "médiahack" szónak kéne egy megfelelője ami nem a médiára vonatkozik hanem ugy zusammen a közéletre. segítsetek!
Leginkább ez egy kommunikációs termék, vagy egy brand.

megfelelő szó hijján csak körülirhatjuk, vegyük észere ennek a (para)jelenségnek a létezése mindenkinek jót tesz.
1. a komcsiknak, és az ál libsiknek egyaránt, hiszen létezése alátámasztja sokszor tulzó, ostoba félelem kirohanásaikat, fasizmussal való fenyegetést.
2. az un. "polgári" vagy jobb oldalnak ugyszintén, hiszen fölvállalnak egy csomo mindent amire a párt szavazótáborában igény lenne, de egy európai, civilizált párt nem vállalhatja föl. tehát, ezúttal sikerrel eljátszható az ami annakidején a miéppel nem sikerült: ezek mellett az elmebeteg fizetett fajmagyarok mellett a fidesz lesz a világ leg kultúráltab centráljkobb keresztény, mégis nyitott befogadó, szélsőségesekkel elbánó MINTAPÁRTJA.

:)

vegyük észre, legfelsőbb szinteken is bekajálták a dolgot, volt olyan mszps képviselő aki a fidesszel való összefogásra szólított fel a "szélsőségek megfékezése érdekében" .

azér vona gábort megvizsgáltatnám egy elmeszakértővel mielőtt "miniszterelnökjelölt"ként nyilvántartásba veszik, de ez csak magán vélemény.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.02. 16:34:15

@vlgymir: Hogy indulsz el bármerre, ha nem tűzül ki célt? Vaktában? Toronyiránt?

Egregor 2010.03.02. 16:46:01

@II.Briandrew: íme, a szubjektív indíttatású ellenszenv objektivizálásának forrása. Kiváló példát szolgáltattál rá.

Anno, a Horthy korszakban nagyon sokan szívtak a gazdaság reformálása és modernizálása miatt, mégis, az ország érdekeit szolgálta, és minden politikai baklövéstől és viszontagságtól eltekintve egy évtized leforgása alatt a rommá vert, szétzilált és kifacsart gazdaságból egy európai színvonalú gazdaságot varázsolt.

Szubjektív viszonylatban tényleg sokan rühelhették, okkal.

Hasonló most is a helyzet. A Jobbiktól elsősorban azért félnek, mert komoly elszámoltatásra készülnek, és ezért bármit kitalálnak, amivel ellehetetlenítik őket.

Elhiszem, hogy személyes problémáid is lehetnek/vannak, de túl kell látni a szubjektív helyzeten. A Jobbikkal nem azért szimpatizálnak sokan, mert valami személyes bosszú hajtja őket, hanem mert ez az egyedüli pártformáció, ami egyáltalán kecsegtet azzal a reménnyel, hogy tényleg tesz is valamit a hazáért.

A többi parlamenti nagy, meg törpe párt is leszerepelt már

hoplita 2010.03.02. 16:51:41

Már Török Gábor blogján leírtam, de ide is bepötyögöm....

Majd alkalomadtán a Jobbik viszonozza ezt a retekklubos "kedvességet"....
Nem feltétlen egy petíció átnyújtásával - bár arra is lenne jelentkező és ami késik nem múlik - hanem majd nem felejtünk, amikor beülünk az ORTT-be és szavazunk, hogy 2, vagy 3 hétig legyen-e sötét a képernyő....meg ugyebár lesz itt még frekvencia újratárgyalás is, kedves ertéel..
Sokba fog még nektek az a szarozás kerülni, nem ismeritek ti Vona Gábort, faszfejek.:DDD

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.03.02. 16:52:32

Nem tudok elképzelni roszabb arcokat mint akik most ülnek a parlamentben. Akárkire hajlandó lennék szavazni aki a parlamenten kivülről érkezik és a pártjában senki nincs aki az elmúlt 20 évben a parlamentben volt. Ha nem lenne a Jobbik akkor az LMP-re, hanem a Kétfarkú kutyapártra. Az összes sajtótámadás csak abban a meggyőződésemben erősít meg, hogy a fazék közelében üllők nagyon nem szeretnék ha valaki a körmükre nézne.
Amit én várok a Jobbiktól azt tutti teljesíteni fogják: képviselőként nem lopták szét az országot ez elmúlt 20 évben. Nálam ez a minimum, ezen eddig mind a 386 képviselő elbukkott. A Jobbik még nem.

le vent 2010.03.02. 16:53:44

Így legyen lottóötösöm. Egy ideje erős megérzésem van hogy a Jobbik az oroszok kreációja vagy legalábbis erős érdekükben áll az ilyesfajta zavarkeltés az EU-ban. Mintahogy a Slota féle agymenés és a szlovák-magyar ellentét is erősen gyanus. Kell az oroszoknak egy kis zűrzavar a birodalom határvidékén.

II.Briandrew 2010.03.02. 16:54:23

@Egregor:

nem tudom hányszor kell még leírni, hogy ezt az idegesítő messiásvárás a jobblikkal kapcsolatban hagyjátok már, mert ez nekem és másoknak sem től szimpatikus...a helyzet pedig a Horthy-időszakkal kicsit sem hasonló, jó, hogy nem már a következőkben előkerül egy javasasszony jóslása 1320-ból, ahol megjövendöli a jobblik-messiás eljövetelét 2010-ben...
bocsánat a cinizmusért és az iróniáért, nyilván sarkítok, de csak azért, hogy rávilágítsak arra a "vakon bízok" látásmódban, amivel ezt a kérdést kezeled pl te is...annyira elvakít a keserűség és a változtatni akarás, hogy már ilyen föld fölött lebegünk 1 méterrel című dolgot adtok elő a jobblikot várva...neee, ezt nem kell, ezt még a fidesszel szemben sem teszem, hiába támogatom...

Egregor 2010.03.02. 16:56:21

@cukicica: Többszörösen is tévedsz!

1. a baloldal által hangoztatott fasisztaveszélytől messze esik a Jobbik. Egy szlovák, román, vagy brit nacionalista párthoz képest a Jobbik egy konszolidált jobboldali párt.

2. nem igaz, hogy nem europeer az, amit kimondanak! Azt csak errefelé, ill. a magyarokkal szemben szokás állítani! A szlovákok már rég megoldották a cigányproblémájukat, és az is europeer volt. Az olaszoknál tényleges fasiszta párt működik, és ők is táborokkal oldják meg a cigányproblémát. Az is europeer. A BNP-nél csak néhány hete talán, hogy lehet nem fehér ember is tag. Mégsem tiltatta be őket a brit alkotmánybíróság.

Egregor 2010.03.02. 16:59:08

@II.Briandrew: nézd, teljesen igazad van. Én sem messiást várok, csak éppen tudom, mire lehet számítani a parlamenti tolvajelittől.
Nagyon sokan viszont ténylegesen csak a Jobbikban bízhatnak, mert mindenki más cserben hagyta őket. És hidd el, ha napi szinten, hosszú időn át a Maslow-piramis legalsó fokára szorítanak, te is messiásként tekintenél azokra, akik azt mondják: hathatós változásokat hoznak.

És még meg is védenek, szemben a rendőrséggel.

KCB 2010.03.02. 16:59:39

Az a párt amelyik vállal egy olyan nőt mint Morvai, reméljük nem sokra viheti. Idióta az a nő és azok az ámokfutások amiket az EP-ben rendez, egyszerűen a hülye picsa kategória. Nincs az a pénz Orzág Image-ra ami helyrehozza ezeket.
A jobbik pedig egyértelműen megélhetési politikát folytat. Mi lett a Magyar Gárdával, arra jó volt hogy betolja a jobbik szekerét a közfigyelembe, aztán el is vannak felejtve (nem mintha sajnálnám).
És honnét van ez a sok kampánypézt, hányan tartják majd a markukat?
Hiteltelen banda. Persze ahol a cigány rájár a kertekre, ott rá fognak szavazni, mit tehetnek, nem hibáztatom őket.

II.Briandrew 2010.03.02. 16:59:51

@Egregor:

Atya Isten, te mégis milyen táborokról beszélsz Olaszországban? nem kevered véletlenül a bevándorlók menekülttáborával egy csöppet???

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.03.02. 17:00:43

Nem is értem miért kell támadni, vagy vitatkozni. Aki szélsőséges eszméket vall, annak is leesik hogy a Jobbik egy szélsőséges párt, mely most konszolidálódni próbál, de nem hiszem hogy az emberek felejtenek. A legnagyobb baj, hogy a tehetetlen igazságszolgáltatásunk képtelen volt még a folyamat elején kifogni a szelet ennek a rasszista, gyülöletkeltő bandának a vitorlájából. Egy párt sem szervezhet félkatonai szervezetet, ezt már a legelején nagyon keményen meg kellett volna akadályozni. Az újságíróknak pedig konkrétan nem venni róluk tudomást - ez ennyire egyszerű. Most már persze próbálnak szalonzsidózni, és a cigánykérdésből is visszavettek, de én még pontosan emlékszem hogyan is kezdődött ez az egész, és azt hiszem a normális emberek is. Teljesen mindegy hogy milyen a programjuk, hogy mit mondanak, vagy milyen kérdések vannak. Szerintem Európában nem szabadna beleférnie a demokrácia keretei közé hogy egy ilyen párt működhessen. Ez ennyire egyszerű. A párt által ki nem mondott, vagy körmönfontan megfogalmazott szélsőségeket pedig egy ez egyben kimondja a párt megszerevezésében és életben tartásában jelentős szerepet vállaló kurucinfo. Teljesen mindegy hogy a jelenlegi politikai "elit" mennyire errodálódott, hiteltelen. A problémát, miszerint az emberek bizalma megingott a közintézmenykben, egyértelműen nem lehet kezelni egy szélsőséges párt nacionalista vagdalkozásával.
Nagyon nagyon szomroúnak tartom hogy a társadalom odáig jutott, hogy szó nélkül hagyja ami történik. Már a magyarország a magyaroké plakátnál azt kellett volna mondania mindenkinek hogy elég az ordas eszmékből, ebből nem kérünk újra. Csak sajnos mindenki a saját politikai haszonszerzésére probálta felhasználni a jelenséget, aköztünk élő szélsőségesek pedig meglepődve vették észre hogy azok a mondatok, amelyeket ha korábban egy társaságban kimondtak kínosnak, és cikinek minősülte, ma már a közbeszéd részei. Ez az igazi probléma. Az, hogy a tényeket nélkülöző, általánosító, kirekesztő és összesküvéselméletetkre alapozó közbeszéd ellen sem tesz semmit a többségi társadalom. Pedig ideje lenne elkezdeni!

Egregor 2010.03.02. 17:05:45

@le vent: A Fidesz Soros-kreáció, az MSZP az MSZMP reformkommunistáiból átvedlett vadkapitalista csapat, washingtoni érdekeket szolgálva, Az SZDSZ megszűnt, akik átmentek az MDF-be, azok meg lényegében szintén washingtoni érdekeket szolgálnak, csak tisztán az ottani liberálisokét.

Egregor 2010.03.02. 17:10:24

@II.Briandrew: azokról a táborokról, ahova a cigányokat gyűjtik.

"A korábban a közlekedési lámpáknál ablakot mosó és kéregető romák így eltűntek a városok utcáiról, és a külföldi, nomád és munkakerülő romák ellen meghirdetett harc nevében a római kormány az olasz állampolgárnak született, dolgozó romákat is táborba szorította - bármilyen állami támogatás nélkül."

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.03.02. 17:12:17

@Egregor: te egészen sepciálisan értelmezed azt hogy mit jelent, mit képvisel az "europeer" kifejezés...nagyon szomorú hogy európában is növekszik a szélsőséges tömörülések száma, de azt azért tudnod érdemes hogy Szlovákiáról mondjuk mit gonolnak a szerencsés nyugaton...nos, a legmélyebben sajnálom hogy hamarosan rólunk is hasonlókat...
Olaszországgal kapcsolatban pedig egyszerűen megdöbbentő hogy milyen hihetetlen a tájékozatlanságod...inkább dermesztő...

le vent 2010.03.02. 17:13:07

@Egregor: Jaja, ez így van. Csak az nem mindegy hogy merre van az arra. Ez tudod olyan régi tapasztalat. Meg nehogy azt gondolják a támogatók, hogy kokárdából, meg árpádsávos zászlóból ki lehet árulni két kampányt költségét.

Egregor 2010.03.02. 17:13:15

@Legelő Őse: "Szerintem Európában nem szabadna beleférnie a demokrácia keretei közé hogy egy ilyen párt működhessen"

Akkor bizony az összes kommunista és nacionalista pártot is be kéne tiltani, velük együtt a szélsőliberálisokat is.

II.Briandrew 2010.03.02. 17:13:24

@Egregor:

ezt melyik hiteles olasz lapban vagy közleményben olvastad? mind1, ez egy agyrém...ez aztán a megoldás! amúgy ha ez valóban így lenne, már pár emberjogi szervezet világraszóló botrányt csinált volna, de nem tette, mert nincs ilyenről szó sem, max szeretnék egyesek...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.03.02. 17:16:48

@Egregor: te ne haragudj, de ez komolyan megdöbbentő: nálunk a velünk élő roma kisebbség - magyar állampolgárok, és nem pedig bevándorlók, azt a hétszázát. Akikről Te beszélsz Olaszországban, azok a mélyszegénységben élők, akik gyakorlatilag papírok nélkül, illegálisan próbálnak megélni...nem mellékesen, Olaszország hosszú éveken keresztül Afrika kapujának is nevezhető volt, hiszen rajta keresztül érkeztek a menekültek, bár a Román romákat, és a román szerencsétpróbálókat sem kellett félteni. Az egy más kérdés hogy a hosszú évek alatt az olasz gazdaság nincs éppen a legjobb bőrben, ilyenkor különösen nem könnyű finanszírozni ilyesmit, ráadásul nem is igen van ötletük arra hogy mit csináljanak a többségében nyelvet nem beszélő, szakma és általános kultúra és papírokat nélkülöző százezrekről...nem tudom érzékeled a különbséget...

Egregor 2010.03.02. 17:17:27

@Legelő Őse: inkább az a probléma, hogy amit sokan europeernek neveznek, az egy túlkompenzálásos társadalmi öngyilkosság. Európa nyugati fele részben a Holokauszt, részben a gyarmatosítás, rabszolgakereskedelem, stb. miatt lényegében megszüntette a saját immunrendszerét, ennek köszönhetően Párizs egyes negyedeibe fehér ember be sem teszi a lábát.

Szlovákia szélsőséges fordulatot vett, de már euróval fizetnek. Ki nem tesz magasról arra, mit gondolnak? A gazdasági teljesítményük igazolta a politikai húzásaikat.

Olaszországgal kapcsolatban valóban vannak fehér foltok, bár azért az internet korában ezt csak percek kérdése orvosolni.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.03.02. 17:19:44

@Egregor: ó, én nem beszéltem betiltásról - csak a törvények betartásáról. Ha már nincs gyűlöletbeszéd törványünk, attól még a már meglévőket szigorúan be kellene tartatni. A gárdát már sokkal régebben, és sokkal korábban fel kellett volna számolni, ide értve a kurucot is. A média felelőssége is hatalmas. stb. Nem mellékesen szélsőliberális pártról én nem tudok a köztudatban.-..

Lovastengerész 2010.03.02. 17:19:50

@Egregor: ez a heves és érdemén túl alapos reakció csak abban erősít meg hogy valami ilyesmiről lehet szó mint amire laikusként gondolok...

azthiszem eltévedtem, nem tudtam h ez itt egy jobbikszakkör, bocsánat gyerekek, nem akartam beleszarni a turulmadaratokba.

pusszantás

Egregor 2010.03.02. 17:21:17

@Legelő Őse: Úgy beszélsz, mintha a határok megszűntével túl sok jelentősége lenne annak, hogy az útleveledet melyik állam állítja ki. Ha nem maradtak otthon, akkor az az állam kell eltartsa őket, ahova mentek. Ezt pedig jelenleg az olaszok nem tudják bevállalni.

Egregor 2010.03.02. 17:22:37

@cukicica: Ejnye, ha megcáfolnak, ne menekülj :)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.03.02. 17:23:28

@Egregor: nem pontosan értem - a bevándorlás problémája hatalmas egész Európában, de nem értem hogy erre milyen választ adnak a szélsőséges eszmék. Sem pedig azt, hogy milyen választ ad a jobbik. Szlovákia pedig Euro szempontból lehet hogy jobb példa - de én inkább Szlovéniához szeretnék hasonlítani, ha nem baj. Ott már rég euro van, és kikerülték a szélsőséges bénázást is. Talán valami ilyesmi lenne a jérható út.

le vent 2010.03.02. 17:26:54

@Egregor: Az a nagy baj, hogy ebben csúnyán igazad van.

inkább az a probléma, hogy amit sokan europeernek neveznek, az egy túlkompenzálásos társadalmi öngyilkosság. Európa nyugati fele részben a Holokauszt, részben a gyarmatosítás, rabszolgakereskedelem, stb. miatt lényegében megszüntette a saját immunrendszerét, ennek köszönhetően Párizs egyes negyedeibe fehér ember be sem teszi a lábát.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.03.02. 17:29:29

@Ianas: Tények.Jaj te jó ég ,Te meg a tényeid....Szerintem keress elő először egy Magyarország térképet ... meg kérdezz meg egy-két értelmesebb embert milyen Mg.-i potenciálja van ennek az országnak ne ezt a fostos ,hazug szdszes szart nyomjad.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.03.02. 17:29:30

@Egregor: ne haragudj, de sajnos ebben is tévedsz, igazán kötlezővé tennám az állapolgári ismeretek és az EU ismeretk oktatását az iskolákban...Bizonyára tudod hogy sok ország szabályozza a terültén való munkaválalás, tartózkodás, letelepedés stb feltételeit. A határok megszünése az utazást könnyíti, de minden más továbbra is szabályozva van, Olaszország esetén ez most három hónap bünti nélkül, utánna be kell jelentkezni, munkát igazolni, megélhetést stb...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.03.02. 17:31:20

@le vent: hm a orobléma adott - de a megoldás valami fajji alapon szerveződő, vagy kirekesztő szélsőséges nacionalista katyvasz lenne??? kérdezem..

Egregor 2010.03.02. 17:33:10

@II.Briandrew: Népszabadság Függelékében volt

II.Briandrew 2010.03.02. 17:35:45

@Egregor:

és ott bizony a bevándorló, illetve illegálisan ott tartózkodókról van szó, legalábbis ami a táborokat illeti, az ezen felüli következtetés súlyos csúsztatás!

Lovastengerész 2010.03.02. 17:35:47

@Egregor: bocs, nem cáfoltál, ha nem veszed észre a nyilvánvalót, arról nem tehetek.

képzeld el hogy mondjuk összeülnek az aktív politikai erők kommunikációs szakemberei és megjelenik az aranyhal...mit kívánhatnának? hát pont ezt.
mondjuk hármat kivánnak. a komcsik a cigánybűnözés aktív kommunikációját anélkül hogy nekik kéne kellemetlen dolgokról beszélni,
a liberálisok kőkemény zsidózást...a fidesz pedig hátradől és csak egy sört kér, addig is amig a többiek lefektetik nekik a biztos kormányzás és kényelmes kommunikáció alapjait. ügyes :)

ne érts félre, nem zavar a dolog, mosoylogtató időnként, csak nem értem mért kell démonizálni.

hoplita 2010.03.02. 17:37:17

@Legelő Őse:
Hát még mit kéne felszámolni, libbancs barátom...?
Mongyad tovább, hiszen biztos van még..:DD

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.03.02. 17:37:22

Hihetetlen, hogy mennyire nem a cselekedetei alapján itélnek meg egy pártot Magyarországon. Nem az a kérdés, hogy ki hogyan cselekedett amikor helyzetben volt hanem a kommunikációs trükkök felhőjében ki mikor mit villantott.
Minden egészséges társadalom kitermeli a megfelelő immunválaszt a létét fenyegető veszélyek ellen. Ha az a gond, hogy az országot eladták a multiknak akkor a Jobbikot termeli ki, ha az a gond, hogy az országot a fasiszták nyomorítják meg akkor a megfelelő ellentábort termeli ki.
Lehet túlpörgetni a központi idegrendszert figyelmen kívül hagyva a test szükségeleteit, ha a test nem kapja meg a nekivalót akkor megbetegszik és magával rántja az iszonyatos magasságokba törekvő lángelmét is.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.03.02. 17:57:24

@hoplita: hol írtam én le azt a szót hogy betiltás? pusztán azt említettem meg, hogy minden másképpen van, ha betartattják a törvényeket, és működik egy normális társadalmi szelekció...ez egy vélemény - betiltásról én egy szót sem említettem - ez valami vízió itt vagy mi??

hoplita 2010.03.02. 18:09:25

@Legelő Őse:
Én a felszámolást használtam, csakúgy, min te.
Betiltásról szót sem ejtettem.
De ne tégy úgy, mintha nem szinonímaként használnád.
A Gárdát meg jobb lesz békén hagyni, bele fog törni a Fidesz bicskája is.:D

Bőnyeg 2010.03.02. 18:20:49

@Egregor:
azt írod, hogy "Csakhogy Irán bizonyosan nem pénzeli, különben már rég szóltak volna Washingtonból, hogy "fijjug, ottan nálatok terroristákat pénzelnek"."

hvg.hu/itthon/20100120_jobbik_merleg_koltsegvetes

nol.hu/belfold/a_cia_kerdez__iranbol_penzelik_a_jobbikot_

vagy ez csak félrevezetés és saját zsebpénzükből futja helyes kis választási füzetekre, kabátkára az aktivistáknak, óriásplakátra, stb.

Bert Milton 2010.03.02. 18:29:26

"– Joggal vethető fel a kérdés, hogy a Jobbik pénzt kap-e Irántól. Nehéz hinni az állításuknak, miszerint kiadásaikat teljesen fedezik a tagdíjak és a helyi szimpatizánsok adományai - állítja válaszul a washingtoni külügy és a CIA munkatársai által feltett kérdésre Balogh."

"Nehéz hinni."-EZ most egy komoly érv?
Valami konkrétabb nincs?

hoplita 2010.03.02. 18:57:20

@Bőnyeg:
Nem csak Iránból, Oszama, a Hezbollah meg a Hamasz is pénzeli.
Persze Putyinon kívül, mert ő az elsőszámú pénzforrás.

Ennyi barmot..!
Vagy ennyi szemét g.cit inkább...?

Ianas 2010.03.02. 20:04:48

@Blás Sailor von Wolfhausery: Ahha. Ahhoz tudnom kellene, mit mond az SzDSz, mert pl. fogalmam sincs.

Ez az én véleményem.

Ami nyilván hihetetlen olyan emberek számára, akiknek a PÁRT véleményén kívül nem létezik más. Csak az a baj, hogy nekem van sajátom. ;)

TV-m viszont nincs.

Ianas 2010.03.02. 20:08:22

@hoplita: Nem isteníteném a Gárdát a helyedben. Ha komoly problémát okoz, úgy szájba vágják, hogy mind sírva szalad haza az elrontott életéhez.

Eddig csak mint jelképet, nem mint katonai jellegű erőt támadták, ezt ne feledd.

De nekem aztán mindegy. Úgyis mindenki a maga kárán tanul.

jampilaci 2010.03.02. 22:05:17

@Ianas: Ez a meglátásod szerintem hamar megdőlne,azt ne feledd,hogy ezek a fiúk nem pénzért csinálják,és szerintem hamarabb találsz közöttük olyan embert aki életét adná a hazáért mint a másik oldalon!

Tonuz 2010.03.03. 12:02:28

Ez pofon?:D
így még hitelesebbé válik a Jobbik, mert megalkuvást nem tűrő ellenállók is tagjai.

Tonuz 2010.03.03. 12:04:09

Hahaha, azt, hogy a Soros-fiúkat ki pénzeli, felsorolni is nehéz lenne :D

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.03.03. 14:50:34

@Bőnyeg: HVG!! :-) Népszabadság online!!!!
Ezek ám a hiteles források. :-D :-D

jobbikolo 2010.03.10. 18:08:12

Ez a jobbik párt full náci vezetőkből áll, lehet most tagadják, de attól igaz. Ez a gyökerük, csak most, hogy esélyt éreznek a választásokra, átmentek nemzeti érzelmű kampányba, meg azt mondják, amit a sok megkeseredett ember hallani szeretne. Kérdem nekünk tényleg ilyen vezetőkre lenne szükségünk, milyen erkölcsiséget várhatunk majd töllük?

Itt van például Füzzesy Zoltán, aki már régóta az egyik legnagyobb nemzetközi neonáci vezető és egyben a jobbik külügyi kabinet alelnöke és Krisztinának is az egyik segítője Brüsszelben.

Itt a cikk 2008-as

www.hurut.info/2008/11/hrhedt-emigrns-jfasiszta-fzessy-zoltnt.html

Erre a barikád írja, hogy gyomorfogató hazugság, mivel ő nem is alelnök (2008)
barikad.hu/node/20270

Majd rá mostani cikkben meg itt publikálják, hogy alelnök, ja a jobbiknak minden gyomorforgató hazugság, ami rájuk nézve nem vett jó fényt.

barikad.hu/node/48637

Aztán itt van Gyenge Zsoltot aki, a Terézvárosi Önkormányzatban csücsül jobbikos képviselőként, és náci egyenruhában pózolt régebben, de pártja nem indítja most képviselőjelöltnek.

cikk itt: piroslapok.blog.hu/2010/03/09/kikbol_all_a_jobbik

Ezek igazságok, amiket nem lehet le tagadni, ja és nem vagyok zsidó se cigány, hanem egy gondolkodó magyar.

WonderCsabo 2010.03.31. 09:20:23

Azt nem értem, hogy a Fideszt mért mossátok össze a MSZPvel és az SZDSZ-el. Mi az hogy nem csinált semmit? 1998-2002 között milyen állapotban volt az ország? Csak nem a régió éllovasa? És most?

Ez a 20 év közös hibája az ütőkártyátok, az MSZP és a Jobbik is ezt szajkózza.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása