Véleményvezér

vv

Gyurcsány a kapuk előtt

2010.03.12. I 80 komment I Címkék: mszp gyurcsany voks10

Gyurcsány Ferenc visszatér. A Fidesszel közös érdeke és reménye, hogy a magyar baloldal elválaszthatatlan legyen tőle. 

Eddig bírta Gyurcsány Ferenc a hallgatást. Az elmúlt hónapban már számos zártkörű pártrendezvényen vett részt, sőt két nyilvános fórumot is tartott. Mindez azonban, úgy tűnik, csak a kezdet: a Demokratikus Charta felkérésére a volt miniszterelnök „nyolcév-értékelőt” fog tartani március 19-én.

Hallgatni mégsem arany?

Gyurcsánynak nem jött be a hallgatás. A kampány során ugyanis az MSZP és a kormány tényként kezelte, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya megbukott. Bajnai Gordon az utóbbi hónapokban folyamatosan arról beszélt, hogy ők hogyan tették rendbe azt, amit előttük valaki nagyon elrontott. Közben jött Mesterházy és a vele fémjelezett szocialista kampány, mely arról szól, hogy ők mások, ők nem olyanok, mint Orbán – de nem is olyanok, mint az a ki nem mondott valaki.

Mindeközben nem akadt egyetlen fajsúlyos MSZP-s sem, aki nyilvánosan Gyurcsány védelmére kelt volna.

Miért tagadja meg Gyurcsányt az MSZP? Azért, mert a volt miniszterelnök még pártjánál is népszerűtlenebb: vele nagyon nem jó kampányolni. Az MSZP érdeke azt kívánná, hogy Gyurcsány Ferencet felejtsék el az emberek.

Mit akar Gyurcsány?

Gyurcsány azonban nem akarja, hogy elfelejtsék. Pontosabban: nem akarja, hogy az MSZP biztos bázisa, az a 10-15 százaléknyi szavazó, akik még most is a szocialistákra szavazna, elfelejtse. 

És ezen a ponton bizony ütköznek az MSZP és Gyurcsány rövid távú érdekei. Előbbi ugyanis a mindhalálig kitartó kemény magon kívül másokat is meg akar szólítani, hogy maximalizálja szavazatait a 2010-es választásokon. Utóbbit viszont csak azok érdeklik, akik szavazni fognak a nagy választási vereséget követő MSZP Kongresszuson. Előbbi távolodna 2004-2009-től, utóbbi a szépet akarja láttatni benne. Előbbi munkahelyekről és megújulásról beszélne, utóbbi viszont antifasizmusról és baloldali büszkeségről. 

web survey

Ezért fog Gyurcsány Ferenc éppen március 19-én, Magyarország Harmadik Birodalom általi megszállásának évfordulóján beszélni. Ezért választotta a kilencvenes évek baloldali összefogását felidéző Demokratikus Charta rendezvényét.

És ezért nem találtak sehogy sem helyet Mesterházy Attilának a pódiumon. 

Mit jelent ez a magyar politikának?

A minden valószínűség szerint óriási áprilisi veresége meg fogja rengetni a szocialista pártot. Az állásukat, önbizalmukat és megélhetésüket veszítő funkcionáriusok és holdudvaruk kétségbeesetten fogják keresni a biztos pontot a számukra szétesőnek tűnő rendszerben. 

Egy karizmatikus önként jelentkező már van is. 

Hosszú idő után először Gyurcsány Ferenc és a Fidesz érdekei megegyeznek. Mindkettő azt szeretné, ha a magyar baloldal bázisa előbbi mögött sorakozna fel – lehetőleg minél hamarabb.

És egyikük sem bánja, ha ezért az MSZP még néhány elveszített százalékkal fizet áprilisban. 

>> MIÉRT NE JELENTSÜK FEL A RENDŐRT, HA MEGERŐSZAKOL - csütörtöki vezérvéleményünk

>> SÁVOLY IGAZI TÉTJE - szerdai vezérvéleményünk

>> korábbi írások

Írások a témában:

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hááááát 2010.03.12. 09:44:30

Biztos hogy veszit vele pár százalékot?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.12. 09:47:32

A szociknak ténylag annyi lesz, ha ezt a hodkóros idiótát nem zavarják el a halálfaszára!

Mondjuk én már amikor megláttam sportminiszterként sejtettem, hogy ez a pojáca sok kárt fog okozni ennek az országnak, de valahogy mégis bíztam valamiben.

Most már csak akkor leszek nyugodt, ha Gyurcsány emigrál. :-(

levi009 2010.03.12. 09:50:47

Jönne vissza elqró, mert kellene a mentelmi jog. Ott lebeg a feje fölött Cusi, Sukoró és egyéb válogatott bűncselekmények. Tudja jól, hogy egyszer számon kérhetik rajta. Mikor lépjen, ha nem most?
Peche, hogy utálja már kellőképp a közvélemény, úgyhogy vissza egyenlőre aligha tudna jönni, de arra mindenképp jó, hogy magára vehesse ezáltal a mentőmellény.
Ne engedjük! Bűnhődnie kell gazságaiért a böszmének!!!

__ 2010.03.12. 09:56:42

Rosszul tudjátok. Fecó a baloldali hagyományok védelmezőjeként március 21-én fog beszélni.

2010.03.12. 09:59:36

Idézném Bedét cca. 2005 elejéről:

"Most hogy jobban végiggondolom, az elõbb hazudtam. Mégsem a crack a legborzasztóbb dolog, azt nagyon szívesen ki fogom próbálni, amikor dörömbölve átmegyek a szomszédban pipázó cigánygyerekhez. Gyurcsány Ferencet viszont nem próbálnám ki, mert patás a lába és kénköves bûz árad belõle. Gyurcsány Ferenc az ördög, aki azért jött, hogy elõbb megkísértse Magyarországot, majd elpusztítsa... "

209.85.135.132/search?q=cache:dQ6aqUStNogJ:matula.hu/index.php%3Fsection%3Darticle%26rel%3D12%26id%3D149+matula+gyurcs%E1ny+pat%E1ja&cd=1&hl=hu&ct=clnk

érdektelen 2010.03.12. 09:59:47

"utóbbi viszont antifasizmusról és baloldali büszkeségről. "

Ennyi maradt? Szánalmas.

Balaint 2010.03.12. 10:04:34

@Jobb híján MDF-es:

Ne emigráljon mint Schröder az Északi áralmatba vagy hova. Menjen börtönbe vagy ideggyógyintézetbe. Mindegy csak minimum tíz évig ott legyen.

2010.03.12. 10:07:09

Én már régóta mondogatom, hogy ez egy mentálisan zavar ember. Önértékelési zavarai vannak az bizonyos.

cirkof 2010.03.12. 10:14:11

"Gyerekek! Akasszuk fel!"

Sealed tender 2010.03.12. 10:14:12

Amit a poszt felvet jogos és érdekes kérdés, de már sokan feszegetik ezt.

Ami engem ennél sokkal jobban érdekel, hogy hogy van az, hogy csak úgy "önállósíthatja" magát.

Mesterházynak meg annyi tartása sincs, hogy legalább nyilvánossan felvesse, hogy most akkor ki is az MSZP miniszterelnök jelöltje???

Miért hagyja hogy ez az idióta feltörölje vele a padlót???

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.03.12. 10:14:35

@leila iron: Mert, eddig mi volt? A teljesítményük pozitív tartományban mérhetetlen. Maradt a fasiztásázás meg az általános komancs virtus.

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.03.12. 10:15:57

@Sealed tender: Na vajon miért, bakker.

Mert csak egy báb, azt látom hogy szeretnéd hogy ne az legyen mert a végén még te is megrendülsz itt.
Mégis mia faszt hittél, hol éltél eddig?
Beszarok az ilyen embereken.

mindegykivagyok 2010.03.12. 10:18:18

Feco megint hibàzott mint mindig!Megszüntette a
dilihàzakat!Igy kénytelen lesz beérni a szegedi
"csillaggal!:)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.03.12. 10:20:45

...és Gyurcsány lesz-e valaha is még miniszterelnök?

IGEN.

Hogy miért? A másik oldalon közel 20 éve egyetlen miniszterelnökjelölttel, több elbukott választással, diktatórikus, egyszemélyes önkényuralommal is nyeregben lehet maradni. Ezt megirigyelte Gyurcsány.

A következő 20 év választási lehetősége: OV or GYF? Tessék csak tessék....

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.12. 10:24:44

@troll:

Azt értem, hogy bábnak tartod, de ő (Mesterházy) is beletörődik ebbe a szerepbe? Vagy megvették kilóra, sarolják, hogy legyen MSZP-miniszterelnök-jelölt, de közben meg ne? Csak szerepet játszik?

És ha fellázadna és komolyan venné, hogy ő me-jelölt, nem Gyurcsi. Közjogilag megtehetné, vagy szerinted a háttérben nagyobb erők állnak, mint a közjog?

Ez itt a kérdés! Erre Mesterházy tudna felelni.

Roa 2010.03.12. 10:29:35

@Sealed tender: Mesterházy nagyon csúnyán meg fog lepődni, amikor a választások utány Gyurcsány hátbaszúrja. De hát ez már csak ilyen. Medgyessy is csúnyán ráfaragott.

Invictus 2010.03.12. 10:31:31

Nem kell lebecsülni Gyurcsányt, és kétlem, hogy a Fidesz érdekelt és reménykedik a visszatérésében, inkább nagyon is fosnak tőle még mindig. Gyurcsány arra készül, hogy "visszafoglalja" az MSZP-t (amelyre a háttérből az elmúlt 1 évben is volt némi befolyása, ahogy a Bajnai-kormányra is), és vissza is fog térni. Ehhez megvan a színfalak mögötti befolyása (és nem kevés pénz áll mögötte), rajta kívül pedig nincs egyetlen tökös, karizmatikus figura az egész szélesen vett baloldalon, így nincs alternatívája. Mesterházy? Szili Katalin? Ugyan. Csak akkor lehetne kilőni, ha egyértelműen rá lehetne verni a korrupciót, mint Hagyóra, de őt fedezni fogják, és nem is volt annyira buta, hogy személyesen, nokiásdobozokban vegyen át pénzt meg ilyenek. Emlékeztetnék rá, hogy Orbánt is már háromszor eltemették politikailag, a végleges bukását vizionálták az ellendrukkerei (1994, 2002, 2006).
Fletó arra játszik, hogy alámerülve kibekkeli, amíg a Fidesz kormányzása alatt az elpártolt MSZP-szavazók visszatérnek hozzá, amikor a nép rövid memóriájában a Fideszben való csalódás felülírja majd az elmúlt éveket... Tessék csak megnézni, hány százalékot kapott az MSZP 1990-ben és hányat 4 évvel később.

micu · http://www.ingyentv.hu 2010.03.12. 10:32:03

@levi009: Teljesen igazad van. Nagyon sokat veszíthet mentelmi jog nélkül, az neki mindennél fontosabb. Ráadásul tudatában van annak, hogy az ország 85%-a őt már örökre elqrónak fogja tartani.
Így fog bevonulni a történelemkönyvekbe.
Megérdemli.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.12. 10:35:12

@Invictus:

"Gyurcsány arra készül, hogy "visszafoglalja" az MSZP-t"

Nem lenne inkább jobb, ha menne az MSZP márkanév a kukába? (mondjuk Gyurcsánnyal együtt) Én nem hiszem, hogy annyira hatalmas, befolyásos ember lenne ez a bohóc! Mekkora lehet a tábora?

tlac 2010.03.12. 10:35:28

azér Mesterházynak nem kell Fletó segítsége, maga is megtett mindent azért hogy fel legyen vele mosva a padló. nem kötelező végig csinálni. Szarember Imre mennyivel ügyesebb!

leclerc 2010.03.12. 10:36:27

a kapuk előtt egy torgyán, csurka ...színtű politikus figura van , akinek a tevékenységét jórészt csak btk értelmezési tartományán lehetséges leírni
gyurcsány egy közönséges bűnöző , aki a lassan betegen vánszorgó mszp-t szadesz segédlettel lendületesen tolta rá hatalmi maffiaszervezetté alakulás útjára

az hogy még mindig politikai szereplőnek próbálja álcázni magát... egy nyomorult szar ember menekülési kísérlete , hogy valamilyen hatalom közeli szervezet mögé bújva hatása legyen az eseményekre , amiket már rég nem irányít

is 2010.03.12. 10:38:22

@micu: azzal a 85%-kal beáll Bokros mellé. de ha azt a 15%-ot meg megkapja, mint Bokros, akkor viszont miről beszélünk? Orbán se kapott soha a teljes választói körben 35%-nál többet (most _talán_ kap 40%-ot). akkor őt meg az ország 60-65%-a tartja elkúrónak, aztán 20 éve itt van a nyakunkon?

bigthereal 2010.03.12. 10:48:18

@is: és orbán mit kúrt el, aranycsillagom?

klacus 2010.03.12. 10:50:51

Szerintem tudjukki a fidesz embere. Amint megszólal, pár nagyon nagyon korlátozott képességű emberen kívül, senki sem fog a bal oldalra szavazni. Milyen jó is lesz, majd nézni a tv-ben ahogyan több radikális barom lesz kint, mint fanatikus fél hülye odabent. Igazán vidám kép ez, kár kihagyni..

Szíjártó, meg többi csinovnyik már remegő szájszéllel várja, hogy feri beszéljen, és el lehessen pufogtatni, pár hiteltelen, hazug és egyéb jelzőket. Amikre van is némi jogalapjuk. Legalábbis kívülről úgy tűnik.

Valaki szóljon már ferinek, hogy a megnyergelt loval nem kell már tovább öltöztetni, pompásan fog kinézni Viki segge alatt. Március 19 után nem is ló hanem paripa lesz, vagy kínai sárkány.

stratez 2010.03.12. 10:52:18

Mekkora seggfejek ezek a szocik, ha anno nem teszik a lista 4. helyére, hanem nyugdíjazzák, akkor most legalább nem kellene 2 frontos háborút vívniuk. Egyiket Gyurcsánnyal, aminek tétje van, és egyet a Fidesszel, aminek nincs...

nestrot10 2010.03.12. 10:53:10

Nagyon el fog csodálkozni az Orsós Orbán és bandája ápr.11 én.
A Jobbik meg fel fogja mosni a padlót az Orbánnal.
Lesz itt hamarosan ORBÁN TAKARODJ!!!!

ben2 2010.03.12. 10:54:34

@Invictus:

Tévedsz, ha analógiát látsz Orbán szívóssága és Gyurcsányé között.
Orbán ugyanis, amikor kormányon volt, nem kúrta el az országot. Hiába vesztette el a Fidesz többször is az országgyűlési választásokat, alapvetően erős és egységes pártként került a parlamentbe, mert a kormányzati teljesítménye sohasem kérdőjeleződött meg, a törzstagsága sohasem bomlott meg.
Ráadásul a veszteség nagyjából úgy állt, hogy Orbán még a legrosszabb időkben is személyesen hozott kb. 35% szavazót a Fidesznek, csak a kampányban ezt nem tudták 50% fölé vinni. Gyurcsány ezzel szemben súlyos százalékban VISZ szavazókat az MSZP-től és nagy valószínűleg a "nagy elkúróként" és mint a "leghazugabb magyar" kerül a történelem lapjaira.
Gyurcsány ki tud alakítani maga körül egyfajta Torgyánéhoz hasonló szurkolói kört, de a baloldali blokk - nem csak az MSZP, de a véleményformáló értelmiség, gazdasági elit, stb. - már lemondott róla. Nekik ugyanis nem elég, ha valaki fel tud hergelni pár százalék nyugdíjast, nekik olyan ember kell, akire felelősen rá lehet bízni az országot. Gyurcsány pedig vitán felül bebizonyította, hogy erre a feladatra nem alkalmas.

cirkof 2010.03.12. 10:56:10

@is: Igazad van! Orbán a hibás! :)

Roa 2010.03.12. 10:56:23

@bigthereal: Á, á. Hadd válaszoljak én erre. Hülyenépszavazás?

nigh5 2010.03.12. 10:56:55

gyucsánynak megmondta az Anyósa (apró piroska), hogy addig nem dughatja a lányát, amig fel nem szólal valahol antifasiztázva. S apró piroskát komolyan kell venne, nagyapjától apró antal) megtanulta a kinzás mesterségét is. gyurcsány meg dugni akarja gyurcsánynét. Lám, ilyen egyszerű.

klacus 2010.03.12. 10:57:16

@Valahol Máshol: Te csak szeretnéd. Az Mszp azt veszélyezteti, hogy mint váltópárt, mint alternatíva jelenjen meg. Ezt ássa most a feri éppen alá kőkeményen.

Mi szól majd nyugat, ha egy radikális alapokra építkező, nyilván 4 év alatt konszolidáló jobbik lesz a váltópárt?

Nem lesz ám vidámság...

A sok szittya nadrágos vad magyar honnan fog pénzt szerezni?

__ 2010.03.12. 10:57:43

@nestrot10:
Orsós vs. Zazrivecz?
Erre gondoltál?

Dezsőjóska 2010.03.12. 10:58:38

Húznám a billenőkapcsolót, ha abban a bizonyos székben ülne Fecó!

klacus 2010.03.12. 11:01:47

@nestrot10: Nna ez már megint a régi lemez.

A Jobbik majd megépíti a nagy magyar álmot, kérdés kinek? Lehet, hogy jobb lenne tényleg ha nyernének, mert akkor azonnal menekültstátuszt kérnék valami értelmesebb helyen....

tölgyes 2010.03.12. 11:03:54

Az tény, hogy Gyurcsánnyal csak veszített az MSZP. Elveszítette hitelességét, elveszítette a baloldaliságát, elveszítette tömegbázisát, elveszítette belső egységének még a látszatát is...Az elmúlt évben ha megszólalt Gyurcsány, akkor azonnal veszített 3-4%-ot az MSZP: )Éppen elég baja az az MSZP-nek, hogy néhány szegény öreg eszement vénember és levitézlett SZDSZ-es lelkesedik érte.

ben2 2010.03.12. 11:05:10

@nestrot10:

A Jobbik elérte a növekedése határát. A cigányozással, zsidózással megszólítható politikailag überaktív választói réteg vitathatatlanul felsorakozott mögötte és ez azt az illúziót kelti, hogy a Jobbik növekedése robbanásszerű és megállíthatatlan.
Csakhogy amint túl terjeszkedik az aktív szavazóin, már csak a bizonytalanok maradnak. Az ő táborukban pedig nem lehet ajtóstól berontani, egy rossz mondat, egy vidéki pártvezető rosszul időzített lebukása százezreket taszíthat el a Jobbiktól egyik napról a másikra. És innentől a Jobbiknak be kell szállnia a politikusi köntörfalazás, a megfontolt kommunikáció világába. Azaz egy adott szint fölött nem lehet tovább a partvonalról bekiabálni. Lehet abszurd ökörségekkel hülyíteni 10-15%-nyi szavazót, mert ők akarják is, hogy harsány mondatokkal hülyítsék őket, de kb. ennyiben ki is fog fulladni a Jobbik előretörése, mert amint maximalizálja a szavazótáborát, elfogy körülötte e levegő.

tölgyes 2010.03.12. 11:05:32

@klacus: A Jobbik hülyesége se nem mentség, se nem magyarázat Gyurcsány hülyeségére.. Gondoljon csak arra, hogy a Jobbiknak a kampányhoz épp Gyurcsány adott 25 milliót..:)

bigthereal 2010.03.12. 11:05:42

@Roa: igen? az a 15 milliárd (maximum) ami bejött volna ezekből a díjakból? tényleg ez hiányzik? persze

na meg a lárifárival kezdődő okoskodás, hogy vonja vissza a hamis vádakat elnök úr...

oszkár-díj:)

tölgyes 2010.03.12. 11:06:25

@ben2: Vagy nem.. még a szocialisták között van tartaléka ÍÍÍÍÍÍÍÍ:)

bigthereal 2010.03.12. 11:07:35

@klacus: miafaszér kell mindig azt nézni, hogy mit szól a nyugat?

szóljanak bele a saját életükbe!

56-ban sem szóltak, pedig akkor kellett volna

tölgyes 2010.03.12. 11:09:29

ERgy bizonyos Gyurcsány meg fogja könnyíteni a pártok számára a kampányolást. Gyurcsány előjön.. Őt kell mutatni és időnként egy megjegyzést kell fűzni a mondanivalójához.. mint ahogy Horn Gábor tette...sőt: elég lesz Hornékat elővenni.. és mindenki halálba röhögi magát rajtuk!

CSÉ 2010.03.12. 11:10:23

Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de azért az sem lehet véletlen, hogy az országos lista negyedik helyére került. Legvalószínűbb, hogy míg Szilvásy volt a titkosszolgálatokért felelős jópár MSzP-s képviselőről sikerült terhelő bizonyítékokat beszerezniük vagy kényes titkokat megtudniuk és most ezzel zsarolja őket, különben miért nem küldik el Ferencet a halál jó büdös f.szára azok az MSzP-s politikusok, akik még nem szennyeződtek be, és akiknek semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy Ferenc a párt közelében maradjon. Hogy új pártot grundolna? Nem hiszem, mert az őskommerek előtt is bármikor könnyen bemárthatná az MSzP azzal a beszédével, amiben élesen elhatárolódik Kádár Jánostól.

kasztor 2010.03.12. 11:20:33

"Tessék csak megnézni, hány százalékot kapott az MSZP 1990-ben és hányat 4 évvel később."
Bizony, bizony!
Ettől félnek sokan és szeretnék rács mögött tudni.
Aztán változnak az idők és a dicsőségtáblán új hazafiak jelennek meg és új bűnözők kerülnek rács mögé.
Nincs új a Nap alatt!

tölgyes 2010.03.12. 11:23:34

@kasztor: Vagyis maga azt reméli, hogy Gyurcsány nem elriasztja, hanem urnákhoz viszi a szavazókat?? Az elkúrt 18.000 milliárddal???amit maga fizet vissza Gyurcsány helyett???Mindig mondom: ISTEN HÜLYESÉGGEL BÜNTETI AZT AKI ARRA RÁSZOLGÁLT.. Gyurcsány fellépése a 10% alá nyomhatja az MSZP-t. Most ez ismét reális esély!!

CSÉ 2010.03.12. 11:34:38

@tölgyes: Ebben igazad van, de lehet úgy számolnak (bár szerintem tévednek), hogy Gy. bevetésével majd "fokozódik a nemzetközi helyzet" és ez a Fidesz és a Jobbik között vacillálókat inkább az utóbbihoz tolja, ezzel is csökkentve a 2/3 esélyeit.

discretio 2010.03.12. 11:35:50

Jó lesz még Ferinek egyszer az a pápai panel , a Katusé. Klárika egyszer kiteszi a szűrét, abban fogadni mernék.

CSÉ 2010.03.12. 11:38:07

Vki írta: "Tessék csak megnézni, hány százalékot kapott az MSZP 1990-ben és hányat 4 évvel később."
Abban a ciklusban annyi minden változott,nemcsak a kormányon lévők személye és a változásokat túlzott elvárások kísérték. Az választó polgárok kiábrándultságának az elsődleges oka nem a rossz kormányzás volt, hanem az irreális elvárások. Az 1994-es választások nem is annyira a politikáról, mint a kapitalizmus és a rendszerváltás ellenni protest szavazásról szólt. Bármit is tegyen Viktor a 2004-ben nem ismétlődik meg a '94-es választás.

tron. 2010.03.12. 11:39:39

kedves Gyurcsány...sikerült akkora útálatot kíváltanod az emberekben ,amit talán még senkinek Magyarországon és pofátlanul visszajönnél? mit szertnél ezek után..letagadni ezt a 8 évet,a bkvt..és társait ,hogy hagytad az országot tönkremenni és tovajok bandáját hagytad garázdálkodni és közben leépítetted az ország gazdasági erejét...meghasaltál a külföldi érdekek elöött....tudod azért útálnak ennyire ,mert mindenki bízott benned és hitt neked és szerettek...és ezt senki sem bocsájtja meg neked...bölcsebb lenne ha befognád a szád..mert elkúrtad nem kicsit...nagyon

Yasashi Tanuki 2010.03.12. 11:41:32

Érdemes elolvasni Debreczeni könyvében (Az új miniszterelnök) Gyurcsány véleményét Mesterházyról.
Az sokmindent megmagyaráz.

CSÉ 2010.03.12. 11:43:56

@Yasashi Tanuki: Ne haragudj, tudom, nagy szégyen, de nekem nincs meg. Megosztanád velünk?

Roa 2010.03.12. 11:50:24

@bigthereal: Ó, baszod. Már ironikus sem lehet az ember.

parttalan 2010.03.12. 11:58:19

Jobbosoknak, meg az un. "népi baloldaliaknak" tetszik-nem tetszik: Gyurcsány még hosszú ideig a magyar baloldal, így a hazai közélet meghatározó egyénisége lesz. Nincs mit hozzátenni.

CSÉ 2010.03.12. 12:07:14

@parttalan: A poszt lényegében arról szól, hogy Gy. jelenléte az MSzP-nek sem érdeke sőt, lehet, hogy jót is tesz a Fidesznek, szerintem akár a Jobbiknak is. Az értő olvasás biztos nem volt az erősséged.

parttalan 2010.03.12. 12:11:26

@CSÉ:

megismétlem: "Jobbosoknak, meg az un. "népi baloldaliaknak" tetszik-nem tetszik: Gyurcsány még hosszú ideig a magyar baloldal, így a hazai közélet meghatározó egyénisége lesz."

Az, hogy Te, v bárki más mit gondol arról, hogy Gyurcsány jelenléte érdeke v nem az Mszp-nek, magánvélemény.

Üdv.

freely 2010.03.12. 12:12:47

Mi ez a nagy aggódás a Gyurcsány beszéde kapcsán?
Még az is lehet, hogy érdekes dolgokat fog mondani. Én kíváncsi vagyok rá.
Orbánra is kíváncsi lennék, ha egyszer végre már
igazat mondana.
Tudom, sokaknak a gyurcsányozásért fizetnek.
Csak remélni tudom, hogy jól élnek belőle.

Egyébként a környezetemben én nem érzékelem
ezt a nagy utálatot, gyűlöletet Gyurcsány felé.
Egy két EVA-s vállalkozó barátomnak, és nekem is,
kimondottan sikeres évek voltak ezek.
Jóval kevesebb adót kellett fizetni, mint Orbán
idején. Azon meg mindig csodálkozom, amikor
azt mondják, hogy romokban az ország.
Kinézek az ablakon és 3-4 építkezést is látok.
Persze ezt mondta a nagy vezér, a zombiknak
habzó szájjal ezt kell üvölteni.
A lopás meg pártsemleges. Mindenkit büntessenek
meg. ( De akkor se évüljön el, ha fideszes a tolvaj.)

Persze, Gyurcsányt sikerült leamortizálni.
De ki van itt hiteles politikus?
Akinek nincs gumiból a gerince, aki nem hazudott.
Akinek lehet hinni?

lepojka 2010.03.12. 12:29:34

Csak szerényen megjegyzem, hogy az a tíz-tizenkét százalék aki elmegy szavazni nem Mesterházyra, nem is az MSZP- re (csak áttételesen), hanem Gyurcsányra fog szavazni. Ez az ami miatt izzad Orbán feje, hiába próbálta teljesen leamortizálni Gyurcsányt, jelentős réteg szimpátiáját élvezi még mindig. A többi az csak mellék zönge.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.03.12. 12:32:37

@nestrot10:

Nem sanszos. Csak a nagyon deviánsak fognak Orbán takarodj-ozni, de azokon az első blikre látszik, hogy kifélék-mifélék, nem fogja a normális polgárokat zavarni.
Gyurcsány ellen népfront volt: a tényleg gáz focihuligánoktól a nemzeti érzelmű, kissé egyszerű hétköznapi emberekig Gyurcsány takarodj-oztak.

Johnny336 2010.03.12. 12:37:49

Vajon azért március 19, hogy fasisztázzon egyet, és párhuzamot vonhasson a '44-es, és 2010-es hatalomátvetel között?
A helyében én nem hagynám ki :D

Joseph Adama (törölt) 2010.03.12. 12:38:06

@nestrot10:
Ne a szád járjon. Indulj ki a Kussuth térre, aztán hajrá! ;)
Öltözz fel, mert hideg van . :)

radír2010 2010.03.12. 12:43:27

Persze! Van olyan vállalkozó amelyik visszasírja fletót? Ugyanmár.Az ország 99 százaléka nem is akarja látni,inkább látnák sínylödni a cellájában.Éltessétek nyugodtan,több kárt okozott az országban 6 év alatt,mint bárki más a történelemben.2006-ban sem ö nyert volna,ha az Ibolya nem hagyja cserbe a jobboldali szavazókat, meg fogja érdemelni a sorsát,majd mehet fletó mellé segget nyalni a börtönbe.Egy ilyen emberre akarjátok bizni sorsotokat,akinek minden második szava hazugság? Azt se látjátok hogy most is csak a mentelmi jog mögé akar bújni hogy megússza a felelösségre vonást.Hány ember élete szárad a lelkén,amíg ö volt a vezér.(tüzijáték,kórházreform halottai stb.....)Most is csak azért jelent meg hogy utálatot keltsen az emberekben,és minél többen szavazzanak a Jobbikra,ezért tesz jót nekik pusztán.Szándékosan gerjeszti az indulatokat,ahogy tette a 6 év alatt,szerintem még az öszödi beszédet is ő szivárogtatta ki,meg kiáll a melegekkel felvonulni nehogymá megbotránkoztasson mindenkit.Szégyen hogy idejutottunk.Az Mszp-nek most kell lépni,és kizárni a pártból örökre,különben hivhatják a sírásót....

Toporodottordog 2010.03.12. 12:46:51

@nestrot10: Még nincs is Fidesz kormány, de már megjött az mszp-s csürhe :P Irány hugyozd össze magad a Kossuth-téren!

Kire fogsz szavazni?

parttalan 2010.03.12. 12:51:23

@fantasztikus!:

Szirénhang!

Te Gyurcsány eltűnésé esetén is szívesen temetnéd az Mszp-t.

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.03.12. 13:03:39

Hát csak ne térjen ő vissza! Még akkor sem, ha háttal nem kezdünk mondatot! :)

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2010.03.12. 13:07:40

@lepojka: Akik még mindig szimpatizálnak vele, előbb-utóbb kihalnak..

Benbe · http://www.benbe.hu 2010.03.12. 13:34:25

@freely: Ja. Gondolom EVÁ-s vállalkozótársaidnak nem volt szüksége fejlesztési támogatásra vagy hazai megrendelésre, mert ez a kettő dolog viszont nemigen volt adott Fletó alatt.

jabba74 2010.03.12. 13:36:22

@Valahol Máshol: Szerintem is lesz még belőle, ha más nem, miniszterelnök jelölt. Ha Bokros Lajosból is lehetett...
Az csak a baj, hogy úgy ugrándozik, hogy a valódi politikai felelősséget nem ő viszi el.
A baj megint csak azzal van, hogy ugyan nem látványosan, mindenki előtt, de nagy nagy átverés történik! Ha bejön Gyurcsánynak ez a húzása, komolyan mondom, megérdemli, hogy miniszterelnök legyen! Az ország is...

sanyix 2010.03.12. 13:36:22

@freely: persze az elvtársak nem érzékelik hogy szarban van az ország, loptok ti rendesen ;)

radír2010 2010.03.12. 13:42:03

@sanyix:

mivel ök hozták szarba a 6 év alatt

radír2010 2010.03.12. 13:44:04

Ha van a szavazásnál alsó határ,akkor legyen felsö is,hogy a sok hülye nyugger ne tudjon szavazni erre az idiótára.Milyen szavazás az ahol azt mondják nekik már úgyis mindegy,akkor másnak se legyen jó?

parttalan 2010.03.12. 14:56:24

@fantasztikus!:

"Ha van a szavazásnál alsó határ,akkor legyen felsö is,hogy a sok hülye nyugger ne tudjon szavazni erre az idiótára."

Ha ez megvalósulna, a Fidesz nagyon sok szavazatot veszítene, mivel ma az általad lehülyézett nyugdíjasok többsége is a Fidesz mellett van.

jabba74 2010.03.12. 15:35:39

@freely: Tudjuk, hogy Gyurcsány nem hazudott... Meg azt is, hogy minden milyen szépen alakul itt Magyarországon. Voltak nekünk szép élményeink ez alatt a pár év alatt.
Csak épp amíg más normális országban két fizetésből félre lehet rakni egy kis megtakarításra, addig itt nullára jössz ki hó végére úgy, hogy közben nem láttál két éve mozit belülről.
És most ne gyere azzal, hogy mér nem ügyeskedtem mert csúnyán nézek!

CSÉ 2010.03.12. 15:57:28

@parttalan: Az előbbi érvelésed nagyon brilliáns, tehát én és a poszt írója, meg Török Gábor és még sokan mások, ne állítsuk, hogy az MSzP-nek nem érdeke Fletó visszatérése, hiszen ezt csak mi állítjuk és nem ők mondják. OK, de ha ezentúl csúnya dolog mások nevében beszélni, akkor légyszi te se mond már, hogy a "Jobbosoknak, meg az un. "népi baloldaliaknak" " mi a véleménye, mert akkor te is csak az ő nevükben beszélnél és azt nekünk sem szabad szal neked sem.
A fatasztikusnak írt válaszodban szintén sikerült rátapintanod a lényegre. Tehát, ha a Fidesz sok szavazatot veszítene, de az MSzP számszerűen is többet, meg ráadásul a rájuk leadott szavazatok kb 80-90%-át az a Fidesznek nem lenne érdeke. Ez tényleg bámulatos naivitás.

vidéki suttyó 2010.03.12. 16:41:59

Érdekelne, hogy gyurcsány (nem vagyok hajlandó nagybetűvel megtisztelni) milyen minőségében tart bármilyen értékelőt is? Mert ugye nem miniszterelnök, nem pártvezér... csak egy leszerepelt ideg- és elmebeteg senki.

vidéki suttyó 2010.03.12. 16:51:06

Ha hivatalosan a 65. évtől számít valaki öregnek, akkor igenis ne szavazhasson többet, ahogy nem szavazhat valaki 18 év alatt, ugyanabból az indokból.
Csak meg kell nézni az mszp kampányhelyszínein keszült fotókat: lelkes "srácok" tapsikálnak és ugrabugrálnak az "óvóbácsi" körül, a buli utáni ingyenkakaó mámorában.
Ezek lennének a felelős választópolgárok?

SzaGyu 2010.03.18. 19:47:27

@vidéki suttyó: Te sem vagy normális. Már ne haragudj de egy 65 éves ember teljes testi, szellemi képességének birtokában van! Míg egy 18 év alatti gyerek nagyon sok esetben szülői felügyeletre szorúl mert sem testi sem szellemi képessége nem egyenlő a felnőtt 18 éven felüli személlyel. STB.......................

SzaGyu 2010.03.18. 19:50:43

@vidéki suttyó: Te tényleg SUTTYÓ vagy!
A NÉV leírásának szabályai és az illem is megköveteli a NAGY kezdő betűt. Függetlenűl attól, hogy ki kicsoda. Suttyókám.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása