Véleményvezér

vv

Top5: 2010 legelképesztőbb politikai karrierjei

2010.12.20. I 76 komment I Címkék: fidesz schmitt posztkommunizmus demokracia

Szkinhed a szociális bizottság élén, egy kommunista számol le a kommunista alkotmánnyal, egy pártkatona ellenőrzi a kormány költekezését – 2010 egy kifejezetten abszurd év lett.

Folytatjuk 2010 "legjeit" összegyűjtő listáinkat: mostani cikkünkben 2010 legelképesztőbb hazai politikai karrierjei rangsoroljuk. Igen nehéz dolgunk volt, hiszen a 2010-es mezőny rettentően szoros, de az első hely sorsa még így sem lehetett kérdéses. Íme!

5. Sneider Tamás

Sneider Tamás jobbikos politikus önéletrajza szerint a ’90-es évek elején ő volt az elnöke az „első csonkaországi nemzeti ifjúsági szervezetnek” – ami a valóságban azt takarja, hogy Roy néven szkinhedvezérként harcolta végig Egerben a cigány-szkinhed háborút. Pár éve elszámolási vitába keveredett saját szüleivel, akiket gyámság alá akart helyeztetni, egy, a Jobbik gyöngyösi botrányai kapcsán előkerült hangfelvételen pedig arról beszél, hogy „a maffiózókkal is jóban kell lenni.” 2010-ben Magyarországon a választópolgárok, valamint a bizottsági helyeken osztozkodó ellenzéki pártok akaratából a szociális és családi problémák kezelésében sajátos tapasztalatokkal rendelkező Sneider Tamás a magyar Országgyűlés szociális, ifjúsági és családügyi bizottságának elnöke lett, ami valószínűleg a rendszerváltozás utáni magyar politika egyik legabszurdabb és legelképesztőbb karrierje.

4. Pozsgay Imre

A kommunista pártba már Rákosi Mátyás idején, 1950-ben belépő Pozsgay gyakorlatilag mindent elért a szocialista pártszervezetben: tényleg minden plecsnije megvolt, “A Hős Anya” kivételével. Az elmúlt húsz évben kitartóan építi imázsát, miszerint a rendszerváltozáskor ő volt a „jó” kommunista, aki segített békében lebontani a rendszert. Ha azonban alaposabban megnézzük, sokkal inkább úgy tűnik, hogy az utolsó pillanatig az MSZMP és saját pozícióit védelmezte, illetve próbálta átmenteni az új rendszerbe. Például saját egykori magyarázata szerint 1956-ot is azért nevezte népfelkelésnek abban a bizonyos 1989-es interjúban, hogy ne kelljen forradalmat mondania. És tegyük hozzá: a kerekasztal-tárgyalásoknál a pártállam képviseletében többek között éppen ő akadályozta meg, hogy hazánknak akkor teljesen új alkotmánya lehessen. De ugorjunk előre húsz évet! Miért is van szükség most új alkotmányra? A hivatalos magyarázat szerint azért, hogy végre lezárjuk az átmenet „zavaros” húsz évét, és mert a mostani alkotmányunk „kommunista”. Kit kérnek fel 2010-ben az új, a posztkommunizmus korszakát lezáró alkotmány kidolgozására? Persze, hogy Pozsgay Imrét. Elképesztő karrier, elképesztő ország.

Ajánljuk: Az új magyar Alapító Atyák


3. Domokos László

Domokos László 1990-től foglalkozik gazdasági- és pénzügyekkel – politikusként. Hol békéscsabai alpolgármesterként, hol különféle bizottságok pártdelegáltjaként, emellett pedig Békés Megye Önkormányzatának elnökeként tevékenykedett Fidesz-színekben. Domokost gazdasági, pénzügyi szakértőként a szakma nem jegyzi sehol, ahogy sokadvonalbeli Fidesz-káderként sem hallhatta eddig a nevét a szélesebb közvélemény. A magyar Országgyűlés azonban 2010-ben úgy döntött, hogy a fideszes padsorokból választ meg valakit az Állami Számvevőszék, vagyis az állam (és a kormány) pénzügyei felett ellenőrzést gyakorló, nagy hozzáértést igénylő független szervezet élére, és a döntés őrá esett. Bár Domokos esete elsőre talán nem olyan abszurd, mint amikor egy volt szkinhed kerül a szociális bizottság élére, vagy amikor a kommunizmussal leszámolni akaró alkotmányt egy volt kommunista írja, a független, a kormányt is ellenőrző intézmény élére került ismeretlen kormánypárti pártkatona tisztsége az előbbieknél sajnos mégis jóval komolyabb.

2. Selmeczi Gabriella

Amikor már úgy gondoltuk, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok zsarolását, „közösségből kizárását” és hülyének nézését nem lehet túlszárnyalni, akkor jött Selmeczi Gabriella. Az ő nyugdíjvédelmi megbízotti kinevezése világosan megmutatta, hogy a kormány mennyire semmibe veszi a magyar állampolgárokat: egy olyan embert választottak ki ugyanis egy rendkívül bonyolult rendszer rendkívül drasztikus megváltoztatásának elmagyarázására, akinek láthatóan semmi fogalma nincs az egészről. (Selmeczi vonatkozó „szakmai” múltja, hogy az első Orbán-kormány idején egy évig társadalom-biztosítási alapokért felelős államtitkár volt, amíg egy korrupciós botrány miatt távoznia nem kellett.) Selmeczi a sajtótájékoztatóin az elé tett papírokból is rendre alig tudott valamit kiolvasni – emlékezetes módon az mnyp-rendszer által okozott állítólagos kárt például úgy értette félre, mintha valamiféle bűncselekményről lenne szó, és szörnyülködve, kikerekedett szemekkel beszélt róla.

Ajánljuk: A kormány érvei a pénztárak ellen


1. Schmitt Pál

Valószínűleg kevés olvasónk vitatja csak, hogy 2010 legelképesztőbb politikai karrierje egyértelműen Schmitt Pálé. A sem jogi felkészültséggel, sem politikai önállósággal nem rendelkező, de mindig szépen mosolygó karrierdiplomatát a Fidesz szinte már mindennek bevetette, így lett valódi saját teljesítmény nélkül korábban főpolgármester-jelölt, idén pedig házelnök, majd a Magyar Köztársaság Elnöke. Karrierjének számos elképesztő eleme közül mi most csak kettőt emelnénk ki: az egyik, hogy a pályaív a Kádár-rendszertől a Nemzeti Együttműködés Rendszeréig teljesen töretlen. A másik, hogy ennyi évtized után sem derült még ki, hogy vajon mi az, amihez a víváson kívül Schmitt Pál annyira jól ért.

survey software


Holnap 2010 legnagyobb hazai bukásait rangsoroljuk!

Sorozatunk eddigi részei:
2010 legpofátlanabb mondatai
2010 legnagyobb belpolitikai csalódásai
2010 legrosszabb világpolitikai fejleményei

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.12.20. 09:50:59

A Jobbikon nem kell meglepődni, olyan hirtelen került be a parlamentbe, hogy nem igazán volt még ideje felépíteni az embereit. Így sokszor a legjobban cigányozó, zsidózó tulok került előre, az erősebb bika baszik elvén, nem pedig a hosszú távon mindig győztes értelmiség.

És ezt mondom úgy, hogy erős szimpátiám van/volt a párt felé, de számos részük egyszerűen vállalhatatlan. Ugyanúgy vállalhatatlan, mint az egész MSZP, vagy a FIDESZ Schmitt-féle ősvonulata, esetleg a SZDSZ/LMP "húdeleza pesti gyerek vagyok, szívjunk egy el jointot a Gödörnél" felfogása.

Tényleg nagyon kellene egy új jobboldali párt, amely a Fidesznél radikálisabb, de a Jobbiknál kevésbé vállalhatatlan. Ha lesz ilyen, övék lesz a szavazatom.

azAttis 2010.12.20. 09:51:11

Schmitt Pál kiváló diplomata és kétszeres olimpiai bajnok. Ezeket nem nagyon lehet elvitatni tőle.

Azt viszont nem értem, hogy a személyes ellenszenven kívül mi tette ennek a listának az első helyére, ahol a létező legnagyobb tirpák Sneider "majd odakinn megbeszéljük" az 5. ? Az az ember a magyar országgyűlés szégyene, Schmitt Pállal nem is említeném őket egy lapon.

walker_23 2010.12.20. 09:56:34

az nem Bokros Lajos képe ott a háttérben?

Dub hadnagy 2010.12.20. 10:33:04

Azért Domonkos László esetében ennél némileg terjedelmesebb a lajstrom, a Mancs több esetben is foglakozott vele, hogy a békési pozícióiban milyen kevés munkáért milyen kapitális jutalmakat vett fel (pl. egy ciklus alatt negyedévenkénti 4,5 milliós jutalommal 72 milliót), az elmúlt két évben pedig az általa vezetett önkormányzatnak volt három kételyeket ébresztő közbeszerzéses beruházása, (asszem 2 döntőbírósági elmeszeléssel), amikor a legalacsonyabb (és persze kizárt) ajánlatnál több száz millióval lett drágább a buli, ennek az időszaknak a számvevőszéki vizsgálata pedig éppen mostanságra van beütemezve, mindnyájan nyugodtak lehetünk, hogy a Domonkos László által vezetett ÁSZ rá fog mutatni a Domonkos László által vezetett Békés Megyei Önkormányzat gazdálkodásában mutatkozó hiányosságokra.

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.12.20. 10:39:17

@azAttis: Pont az a probléma Schmitt Úrral, hogy igen nagy a különbség korábbi nimbusza, és elnöki tevékenysége között. Igen, kiváló sportoló, sportdiplomata volt, és az EP-ben is volt tekintélye.
Ehhez képest államfőként pedig minden lépésével az intézmény tekintélyét rombolja. Az elhangzott tévészózat, amiben maga vallja be, hogy megsértette az Alkotmányt, a berohangálás a törvények kiiktatására mind-mind olyan lépések, amik rombolják a tekintélyt, de ezek elhagyásával még ugyanúgy lojális lehetne a kormányhoz.

Amúgy a jobbikos tagot Zagyva Gyulával kevered, vele, meg az olyan kiválóságokkal, mint Selmeczi Gabriella, vagy Pozsgay, az a helyzet, hogy nem volt egy személyiség-fejlődés náluk, mert ugyanoda kerültek, ahol voltak, max a pozíció változott. Schmittnek viszont súlyosan sikerült lejáratni magát.

sztd 2010.12.20. 10:52:25

Az első helyet nem vitatom, annak ellenére, hogy VV kissé igazságtalan több megnevezettel szemben, így Schmitt Pállal szemben is. Az lehet, ugyanis, hogy nincs saját teljesítménye (vagy csak nem ismert, nem tudom), de pl. főpolgármesterként szinte biztos vagyok benne, hogy jobban jártunk volna vele, mint Demszkyvel.

Pozsgay Imrével is sikerült kicsit igazságtalannak lenni. Először is az Ellenzéki Kerekasztal nem akarta, hogy a kommunista parlament írja és szavazza meg az új alkotmányt, és nem Pozsgay. Az volt az elképzelése az akkori ellenzéki kerekasztalnak, hogy megcsinálják az ideiglenes alkotmányt, majd az új parlament megalkotja a véglegeset. Azóta is alkotja. :)

Ha figyelembe vesszük, hogy a szovjet hadsereg 46 évig volt itt ideiglenesen, és az alkotmány 22 évig lesz ideiglenes, szerintem a Fidesz diktatórikus hajlamát az bizonyítaná, ha bejelentené, hogy ez a 2/3 is ideiglenes. ;)

A másik igazságtalanság a népfelkeléses beszólás. A népfelkelés azt jelenti, hogy akár forradalom volt '56, akár ellenforradalom, mindenképpen a nép lépett fel a fennálló hatalommal szemben, és az eltiprás a népakarat eltiprása volt. Lehet, hogy 2010-ben már másként látszik, de 1989 januárjában elég komoly bátorság kellett egy ilyen kijelentéshez. Börtöntől talán már nem kellett félni, de a komplett ellehetetlenüléstől igen, és akkor még nem lehetett tudni, hogy a SZU feladja-e Közép-Európát.

azAttis 2010.12.20. 10:55:17

@tothh: teljesen igazad van, tényleg összekevertem őket de nem ismerem az urakat szegről végről. Nem is akarom.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2010.12.20. 11:14:04

Szerintem a legnagyobb baj ezzel a listával, hogy még legalább háromszor ennyi nevet rá lehetne tenni.

mojszipupi 2010.12.20. 11:21:43

snitt pali sztem nem elképesztő, mert mindig is ott legyeskedett, nyalt az aktuális politikai erőnek.
Ami a legalja az ez a szkinhed senkiházi "karrierje"
DE! Ezeket az embereket a forradalmároknak köszönhetjük ezt ne felejtsük el. Hát most láthatja mindenki kiket szabdított rá az országra.
Pozsgay már nevetséges kategória ugyanúgy mint Boros Péter. Sztem már maguk sem tudják a szélrózsa melyik irányába állnak éppen
Lehetne még sorolni. Az ex náci cser palkovics is megért vna egy külön említést

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.12.20. 11:21:52

A listázott fideszes emberekben az a legmegdöbbentőbb, hogy a fidesz láthatólag képtelen lojális, de hiteles embereket találni az egyes posztokra.

Úgy látszik, a lojalitás és a hitelesség nem jön össze, mert aki kicsit is hiteles, annak már önálló véleménye is lehetne, ami veszélyesnek találtatik.

annyi amennyi · http://gadgetshop.blog.hu/ 2010.12.20. 11:21:54

Valaki meg tudná szerezni nagy méretben Pali bácsi képét a vaníliás karikákkal? Betenném háttérképnek, annyira megfogott.

Napkutya 2010.12.20. 11:35:39

Hát, ezek valóban népmesei karrierek...

Ha summáznom kellene egyetlen tanulsággal:

- Ha elég nagyot fordul a köpönyeg, lehet belőle Kincskereső kis ködmön...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2010.12.20. 11:36:02

Domokos László, Selmeczi Gabriella, Schmitt Pál trióra szavaznék, az első kettő csak simán nem ért ahhoz amit csinál, a harmadik meg...
Nos ő sem...

sanyisanyi 2010.12.20. 11:43:32

A szkinhedek nem sok embert öltek meg Magyarországon, ellentétben a kommunistákkal.
És érdekes módon a Fidesz tele van "volt" kommunistákkal.
Vajon akkor kitől is kéne félni...

haga1 2010.12.20. 11:45:02

Ezek a "nagy" karrierek, amik közül azért Vitézy Dávidét vagy Szalai Annamáriáét sem hagynám ki. De ezek legalább szem előtt vannak, és a nyilvánosság legalább egy kis kontrollt ad. (Remélem...)

A sok pici karrier sokkal több árt az országnak. Az "apróbb" intézmények vezetésében szakembereket váltó és az önkormányzatokat elárasztó pártkáderek hada apró döntéseibe lehet igazán tönkremenni.

Ez a következménye annak, hogy a Fidesz túlnyerte magát, és erőlteti az egész pályás letámadást. Ennyi embert még akkor sem tudna előteremteni egyszerre, ha a szervilitás nem lenne alapkövetelmény, és az elmúlt hónapok eseményei nem rettentenék el az alapvetően pártsemlegeseket még az együttműködés látszatától is.

Homeoffice 2010.12.20. 11:46:11

@mojszipupi:

Ex náci Cser-Palkó?
Na ne szórakozzál már:))))

Napkutya 2010.12.20. 12:21:08

Apropó, mi van a számos államtitkárunkkal, akikkel Dunát lehetne rekeszteni? Az egyik ismerősöm szerint, ott is van egy komoly csapat hirtelen nőtt emberekből... :)

(A cimborám ugyan mérnök, nem politikus, de állítólag lelt már egy-két arcot, amelyik kilométerekről kioltja a fényt.)

átlátó 2010.12.20. 12:21:16

Nekem tetsző dolog, hogy egy szkínhed figyeli a szociálisan kicsordogáló pénzeket. Az egyéb képeket nézve pedig röhögnöm kéne, de nem tudok.

ddrum77 2010.12.20. 12:21:18

Nesze nektek fülkeforradalom: Őskomcsik és jobber huligánok.

Melee 2010.12.20. 12:21:42

Sneider kijelölése egyértelműen mutatja, hogy a pártok mennyire veszik komolyan Magyarországon a szociális, ifjúsági és családügyi szekciót.
Pozsgay, az örök túlélő, jelen pozícióján kevésbé csodálkozom, lévén a rendszerváltás óta az 1998-2002-es Fidesz kormány volt az, amely a legtöbb előző rendszerben pártfunkcionáriusi tisztséget betöltő politikust szerepeltetett a parlamenti frakciójában.
Domokos szerintem a legbotrányosabb, kinevezése az ellenőrzésen alapuló modernkori gazdaságpolitika megcsúfolása. Ezzel Magyarország zárszámadásának hitele albániai szintre esett vissza.
Selmeczi bármely témához egységesen semmit nem tud hozzátenni, úgyhogy bárhol bármikor bevethető.
Schmitt az az ember, aki Orbán Viktor szerint bármely esetben nulla ellenállást tanúsít vele szemben, ezért került pozícióba.

sityak 2010.12.20. 12:21:51

@azAttis:
"Schmitt Pál kiváló diplomata és kétszeres olimpiai bajnok. "
Az országod, a hazád ELNÖKE kellene hogy legyen. Kiváló diplomata? Akinek csak arra volt gondja, hogy Madridban és Svájcban az ő rezidenciája legyen a legggazdagabb??!! Akintől diszkréten hátrébb léptek a komolyabb országok diplomatái, hogy ne fotózzák őket vele?? Kérdezz méeg néhány vérbeli külügyest, mielőtt "kiváló diplomatázol" - szakértő...
Kétszeres olimpiai bajnok? Vagyis az országod, a hazád ELNÖKE lehet? Nem tévesztesz össze néhány dolgot? Próbáld megfogalmazni magadnak, mi egy ország ELNÖKE. Biztos nem egy ide-oda szaljtott, vaníliakarikás fullajtár. Ha rejta röhögnek, rajtad is röhögnek meg az országodon, a hazádon is.

Fabius 2010.12.20. 12:23:14

@sztd:

Divat ma Pozsgay fölmentésére a népfölkelés kimondását emlegetni. Az talán kevésbé ismert, a jó Imre mivel indokolta ezt a pártbizottság következő ülésén:

"a kompromisszumos javaslat, vagyis ami az albizottság jelentésében a népfelkelésről olvasható, nem bántja azokat sem, egyáltalán nem sérti azokat, akik a Szocialista Hazáért Érdemrenddel honoráltattak áldozatos tevékenységükért."

A Szocialista Hazáért érdemrenddel a munkásmozgalmi hősöket, és az 56'-os forradalom leverésében szerepet vállalókat honorálták.

piros pipacs 2010.12.20. 12:29:42

@Szekuriti Blogger: Álom, álom, édes álom. Emberke még szavazni sem fogsz, mert választás sem lesz. Majd csak figyelj!

blacklord 2010.12.20. 12:29:52

@haga1: azért csak egy picit olvass utána, hogy Dávid mennyire felkészült, hivatástudatos és tisztességes, OK? A cipőfűzőjéig nem ér fel ez az ötösfogat, csak 1 nyilatkozatát hallgasd meg, és rájössz. Bár olyan fiatallal lenne tele az Országgyűlés, mint ő... Kb. megháromszorozódna a GDP növekedésünk 8-10 év alatt.

piros pipacs 2010.12.20. 12:36:07

Olyan deli köztársasági elnökünk van, hogy szinte már szerelmes vagyok bele, hogy az ördög vigye el.

MakoG 2010.12.20. 12:36:10

Stumpf alkotmánybírói kinevezése mindennél durvább.

dr kíváncsivagyok 2010.12.20. 12:37:35

Ez az öt eset "csak" a jéghegy csúcsa ....ez a Fidesz ! Nem baj , ha nem ért hozzá , de legyen jó nagy füle a kádernek , hogy meghallja az utasításokat a bölcs vezértől.....

melakovics 2010.12.20. 12:44:57

@haga1: csak csatlakozni tudok.. viszont ami megdöbbentő, hogy addig se hagyják a szakmát alkotnni amíg meg nem találják az embereiket arra a posztra.. fél év alatt mindent lefejeztek ami működött .. itt van pl az ántsz.. kineveznek valakit, majd 3 hónap múlva ki is szervezik alóla a céget.. profi..

Zz_ 2010.12.20. 12:44:59

Ezek jók, de semmi másra mint magamat újfent felidegesíteni...

dr kíváncsivagyok 2010.12.20. 14:42:34

..........és ezek az emberek irányítják az Országot , ezeken múlik a jövőnk , a jólétünk....... szégyen és tűrhetetlen....

pepin_nymburk 2010.12.20. 14:42:42

@Melee: Ez hülyeség, természetesen az MSZP nyomatta a legtöbb régi funkcit a frakciójában, és minden létező poszton, nem pedig a Fidesz. A "nyomasztó" káderhiány (hahaha) jópár ex-komcsi karrieristát a Fideszbe terelt, de arányokat azért ne tévesszünk. A 5 arc telitalálat, de SZijjártót hiányolom, egy ekkora pénisznek ott kellene lennie

orient 2010.12.20. 14:42:47

Mondjam azt, hogy ez a jéghegy csúcsa a valóságban? Rémisztő végiggondolni, hogy minden fontos pozícióban ilyen pártkatonák ülnek, akiknek fogalmuk sincs a hozzájuk tartozó területhez szakmailag. Ők döntenek mindannyiunk jövőjéről, vérlázító.

l3v1 2010.12.20. 14:42:55

Lehet gondolkodni és rangsorolni őket, de ha arra figyelünk, hogy ki kapott a semmiből olyan posztot, ami nagyon fontos, súlyos, és kiemelten fontos lenne az erős szakmai hozzáértés és intelligencia, akkor szerintem Selmeczi simán viszi a pálmát. Minden egyes publikus megnyilvánulásakor az emberfiának egyetlen késztetése van, hogy lemarja a saját arcát. Eszméletlen.

balfék 2010.12.20. 14:42:58

A legnagyobb baj, hogy a közigazgatást is teletömik pártkáderekkel, ahol a szakmaiság hiánya már közvetlenül az állampolgárt fogja érinteni.

Gandalf(helyett) 2010.12.20. 14:43:11

Azért ne felejtsük el, hogy a bizottsági jelölésekkor a Jobbik a költségvetési bizottság mellett vagy a nemzetbiztonsági, vagy az ifjusági bizottságot "kérte".
Namost azért hogy úgy fogalmazzak gárdista "szimpatizáns" párt tagja ne legyen a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

Melyik ujjunkat harapjuk?

Schmitt Pál pedig tényleg elismerésre méltó sportember, de rövid idő alatt valóban "autogram" osztogatássá silányította a Köztársaság első emberének a munkáját.
Mondom ezt úgy, hogy én leginkább egy embert tudtam tisztelni ezen a poszton, és a Göncz Árpád volt.

balfék 2010.12.20. 14:43:19

Schmittel kapcsolatban csak a meztelencsiga és a gerincoszlop összefüggés jut eszembe a'la Hofi.

Indriq 2010.12.20. 14:43:26

szerintem is Stumpf nyert és szorosan utána Domonkos, a többiek (nem teljesen) de azért súlytalanok. Schmitt Pál is mert tudja mindenki, hogy a KEnek gyak. nem kell értenie semmihez.

Őszinte Őrült 2010.12.20. 14:43:30

"ennyi évtized után sem derült még ki, hogy vajon mi az, amihez a víváson kívül Schmitt Pál annyira jól ért."

de hát pont most derült ki mihez is ért: szép az aláírása

Roy 2010.12.20. 14:43:55

@azAttis: Mi tette az első helyre? Ezt komolyan kérdezed? Kiváló diplomata? Na ne már!
Ismerd meg előbb az egész sport, és politikai karrierjét mielőtt hülyeségeket mondasz.
Csak a pártok akiknek nyalt, nyal, és poziciókat is betöltött:
MSZMP
MSZP
FIDESZ
Mondjuk Pozsgai se semmi.

flippant 2010.12.20. 14:44:00

Pozsgay volt már minden csak akasztott ember nem. Gabriellát meg kiflilopással gyanúsították meg a tescóban.

borzzz 2010.12.20. 14:44:33

@Melee: Azért Domokos "szakértelmét" nem kéne már semmibe venni! Lehet, hogy nem ért a területhez, viszont a magához való esze kétségtelenül megvan, ha egyszer totál ismeretlen figuraként, a Fideszen belül is csak a harmadvonalba férve be simán el tudta intézni magának, hogy több éven át is ő legyen az ország legtöbbet kereső politikusa. Ez azt sejteti, hogy tudhat egyet-mást a közpénzekről:-))

martianhellacopter 2010.12.20. 14:45:02

A "skinhead" szót el kéne már ebben a kontextusban felejteni. A skinek nem igazán voltak nemzeti érzelműek, esetleg akármilyenvonalas nacionalisták. A "bonehead"-ek igen. Attól, hogy minden mainstream médium ezzel a tévképzettel él és évek (évtizedek) óta összemossa a két dolgot, nektek nem kell...

Vicc az egész...ha még neadjisten sikeresek is lennének (vagy lettek volna) "politikai" téren és adnának valamit annak a nyomorult országnak, még el is felejtenénk a múltjukat, de így csak röhejes.

sárkányfő 2010.12.20. 14:45:15

A VV alulinformált Domokos úr életrajzát illetően. Ha kellően informált lenne, talán az első helyre tenné.
Domokos kinevezése kb. akkora cinizmus, pofátlanság és gátlástalan arrogancia, mint szabad választásnak hívott zsarolás. Javaslom a mancs.hu archívumát böngészni, milliók, százmilliók, és a megye terhére többmilliárdos kibocsátosok vannak, amiket meg sem próbált elmagyarázni a helyi ellenzéki kipviselőknek, hogy mégis mire kell, mir költik... még az akkori ÁSZ is kifogásolta a dolgot, de bízzunk benne, hogy a mostani ÁSZ vezetője, Domokos úr már megértőbb lesz a Békés megyei Domokos úr múltját illetően.

Selmeczi nem pofátlanabb, mint mondjuk Szíjjártó, akinek aktivitása folytán sokkal több baromság fűződik a nevéhez, én akkor már inább a miniszterelnök úr száját tettem volna ide, bármelyik megszólalásával illusztrálva.

Polt Péter, Szalai Annamária, Vitázy Dávid, Stumpf... van még bőven..

És hát itt vannak a keresztény"demokrata" kormánytagok, akik láthatóan nagyobb hatással vannak az új alkotmány szövegére, vagy az oktatásra, stb, mint a fidesz, miközben a támogatttságuk valahol a nulla és mínusz egy között leledz.

Mindezzel együtt Pozsgay tán a leggázabb, személyével (meg a több volt komcsival) relativizálva lett az egész kommunista diktatúra, minden emberetelen bűnével együtt. Ez az, amit és soha nem fogok elfogadni, és ép eszű ember szerintem nem fogadhat el.

sárkányfő 2010.12.20. 14:45:20

Pozsgayhoz még két dolgot: akik képesek őt is mosdatni, azok már bárkit képesek, ha fideszes lesz. Ez szomorú, láthatóan sokakban nincs semmilyen belső határ.

A másik, hogy a rendszerváltás idején nem volt net, az újságok szénné voltak cenzúrázva, és általában is kőkemény információs elnyomás (is) volt. Amit az ország nem tudott ezek miatt, azt pontosan tudta Pozsgay és a kommunista felső-vezetés, nem 89-ben, de már 86-87-ban is: hogy a kommunista rendszer fenntarthatatlan, megbukott, veszített, vége. Már csak a tehetetlenségi nyomaték tartotta a víz fölött az utolsó években.
Épp ezért 89-ben "nagy bátran" nyilatkozni Pozsgaynak messze nem volt olyan nagy dolog, mint az alulinformált, a kommunizmust még erősnek és félelmetesen hívő nép gondolta. Ő már tudta mi a helyzet, nem volt semmi tétje a nyilatkozatának.

Poszgaynak ma a börtön mélyén lenne a helye, mint a kommunista diktatúra egyik csúcs-vezetőjének, emberiség ellenes bűnök, elnyomás, diktatúra fenntartása, továbbá emberek megölésében, megkínzásában, meghurcolásában való bűnrészesség miatt. Orbán és a Fidesz szégyene, hogy kollaborálnak vele.

Thoer 2010.12.20. 14:45:30

@sanyisanyi: azért a legtöbb embert szerintem a barna hajúak ölték meg magyarországon, féljünk tőlük!

dzsugasvili 2010.12.20. 14:45:33

@Szekuriti Blogger: Nagyjából egyetértek. A fő problémám viszont nekem a hülyeségen, a hülye megnyilvánulásokon kívül viszont még a Fideszhez való törleszkedés. Azok után, ahogy a kampányban viselkedtek, Fideszék világosan megmutatták, hogy számukra csak a saját pártjuk létezik, és soha a büdös életbe nem szövetkeznek senkivel. Gondolom az MDF meg a kisgazdák ügye megfeküdte Orbán gyomrát. Ezek után azzal büszkélkedni a Barikádon, hogy ők előfutárai a Fidesznek és nem ellenségei, hát...Meg ez a folytonos szentkoronázás, és egyéb idejétmúlt ügyekkel való pörgés is lefutott már. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy ez nem vezet sehova. De úgy látszik, ezzel se tudnak mit kezdeni.

Gera74 2010.12.20. 14:46:14

Nem értem miért bántjátok a Domokos Lacit nagyon rendes ember. Amíg itt volt békés megyében rengeteget segített az ismerőseimnek: volt, akinek a gyorshajtását intézte el, másoknak extra támogatást szerzet vállalkozás (saját zseb) fejlesztéshez, volt, akinek a karrierjét egyengette (érdemtelenül), és Ő ezért alig kapott valamit cserébe. Az hogy évente alig maradt zsebben 20-30 milla az még meleg vízre is éppenhogy elég. Biztos csak az irigység beszél belőletek. Szépen vagyunk.

Dinkainka 2010.12.20. 14:46:24

Szalai Annamária egy pornóújság( Miami Press) főszerkesztője volt. Őszintén és kulturáltan az erotikáról.
Most pedig a TV műsorok főcenzora.

"Schmitt Pál kiváló diplomata és kétszeres olimpiai bajnok. "
Legjobban azzal járult hozzá az olimpiai aranyéremhez ( csapatban nyert), hogy nem lépett pástra 1968-ban.

Selmeczi Gabriella szenátorasszonynak volt egy kiflicsücsök ügye. Most a nyugdíjpénztárak legfőbb őre.

Vaszilics Fedor Emánuel 2010.12.20. 14:46:30

Jogászként hiányolom Polt Pétert aki egyszer már teljesen lerombolta a magyar igazságszolgáltatásba vetett bizalmat.

haga1 2010.12.20. 14:47:03

@blacklord: Vitézy Dávid témában: nem kívánom tőle elvitatni sem a tehetségét, sem a tisztességét, sőt, valahol még drukkolok is neki.

Csak annyi a bajom, hogy
1. valószínűleg még 20 hasonlóan tehetséges, felkészült és tisztességes ember végzett vele együtt a BME-n, és legalább ugyanannyi a Közgázon, hogy a többi egyetemet ne soroljam. Ezek az emberek kezdő diplomásként dolgoznak most, ha egyáltalán találtak állást.

2. Én is fiatalon (30 évesen) lettem vezető egy multinál. Azóta eltelt 15 év, és visszanézve látom, milyen elemi hibákat vétettem eleinte. A saját bőrömön megtapasztalva mondom: az emberek irányításához, a vállalati politizáláshoz, a stratégiai döntések átlátásához kell egy csomó gyakorlat, tapasztalat, hibázás. Dávid is megtanulja majd, csak az ő elkerülhetetlen bakijait több százezer budapesti fogja megszenvedni, és a rossz döntéseire milliárdok fognak rámenni. Pusztán azért, mert túl tapasztalatlanul kapott túl nagy hatalmat.

De mindannyiunk érdekében kívánom, hogy Neked legyen igazad.

szemtanú 2010.12.20. 14:47:09

Ezzel ne állj le! Javaslom az évtized karrierje és az elmúlt húsz év karrierje listák felállítását is. Érdekesebb és változatosabb lenne:)

gipsz1234 2010.12.20. 14:47:18

Nehéz sorrendiséget felállítani. Olyan mintha azt kérdezném mitől undorodnék jobban ha elém tolnák. Egy tányér ürüléktől egy tányér hányástól, egy tányér döglött csótánytól, vagy egy tányér takonytól .

sunázósün 2010.12.20. 15:23:49

Csak azt tudom mondani amit Horn Gábor Kókamókának a felvonult szocikról az ominózus "Feri, nem ezt mondták, azt mondták menj a picsába"- jelenetnél.

EZ KEMÉNY CSAPAT

balfék 2010.12.20. 15:23:54

Nehogy azt higgyétek Orbán használja Pozsgayt. Szerintem pont fordítva . Pozsgay most nyújtotta be a számlát neveltjeinél. (Bibó Kollégium)

blacklord 2010.12.20. 15:24:01

@haga1: ezek nagyon helyes érvek, de a magyar közéleti valóságfaktor hiányzik belőlük.

ad1: nincs minden évfolyamban 20 olyan ember, aki már gyerekkora óta a megszállottja a tömegközlekedésnek, és 10 éve aktívan tevékenykedik is körülötte, ebből min. 2 évet a BKV felügyelőbizottságában.

ad2: a BKV és a MÁV eddigi vezetését tekintve, akik papíron a neked lefektetett elveknek maximálisan megfeleltek, nem igazán látszik, hogy ez helyes válogatási elv lett volna.

Hiába fog hibákat elkövetni, ennél sokkal fontosabb az, hogy megalkuvás nélkül, bulldogszerűen akarja ő azt, hogy jobb legyen a Bp környéki tömegközlekedés, ami az összes elődjéről már vsz hivatalba lépésük pillanatában se volt igaz, de utána a politikai és "alkotmányos" nyomásgyakorlás után végképp nem maradt semmi. Azt nem érted meg, hogy neki ez van, és nincs más. Ha ezt elcseszi, akkor nem egy zsíros állásból kibukott, majd megy máshova, hanem akkor ő élete értelmét veszti el. Az ilyen ember aranyat, nem is, gyémántot ér, és minél előbb kerül a gombok közelébe, annál jobb.

Más: itt a feladat az, hogy egészen újszerű, Magyarországon ismeretlen elgondolások alapján kell felépíteni a régió közlekedését. Jelenleg ő valószínűleg azon max. 5 ember egyike, aki rendelkezik akkora ismeretanyaggal a sikeres nyugat-európai példák kapcsán, hogy legyen esélye jó irányba alakítani azt. Ezen felül mivel nagyon fiatal, nem fogja szégyelleni, ha teszem azt bizonyos területeken ezen vállalatoktól tanácsot kell kérnie.

Ha az utóbbi x évben tényleg a magyar multik közegében forogtál, akkor azt is tudod, hogy még ott sem egészen ismeretlen a kontraszelekció (sőt...), mert néha sokkal többet számít, hogy egy adott vezérigazgatónak pl. minden részlegét bizalmi embere vezesse, mint teszem azt az elérhető legjobb ember (ld. régebben a posztot betöltő), amit sokszor a számok is igazolnak utólag. Na mindegy. Remélem érted, mit akarok ezzel mondani...

Dohányzó Zsiráf 2010.12.21. 09:05:48

Kicsit off... meg tudja mondani nekem valaki, h ez a vaníliáskarikás Schmitt Pál kép csak fotosop, vagy ezt ő tényleg megcselekedte, és pont _ezért_ kering ennyire ez a fotó? Illetve mi a háttértörténete? Én erről valahogy lemaradtam... előre is köszönöm.

sztd 2010.12.21. 09:05:51

@Fabius:
Hát azért ezt a szöveget értelmes ember nem nagyon vehette be, szóval Pozsgaynak szerencséje volt, ha ennyivel megúszta a dolgot.

@ó jaj:
Utólag sokszor hiszi azt el az ember, hogy a dolgokat előre lehet tudni, de az igazság az, hogy óriási mázlink volt. Az, hogy a rendszer fenntarthatatlan (amit általában pont az nem lát, aki fent akarja tartani, vagyis a felsővezetés), nem jelenti azt, hogy ne húzza még évekig, és addigra sok embert el lehet süllyeszteni. 89 elején még az sem volt biztos, hogy Magyarországon és Lengyelországban meglesz az átalakulás, és szerintem Ceauşescuis időben ment volna el Romániából, ha sejti, hogy kivégzik.

Pl.: te magad bíráltad a kormányt, hogy úgy szavazta meg a kettős állampolgárságot ahogy (gyorsan). Ha az MKP néhány ezer szavazattal többet kap, és Slota kevesebbet, akkor most 27 magyar van a szlovák parlamentben, és nem lennél olyan biztos magadban, de, ha Meciar kap néhány ezer szavazattal többet, akkor most a korábbi koalíciónak lenne többsége, ami még inkább téged igazolna.
Sok ilyen eset van, de az egésszel csak arra akartam rávilágítani, hogy a dolgok a jövőt illetően sosem olyan egyértelműek, mint a jövőből visszanézve, vagy, ahogy a közhely mondja: "utólag könnyű okosnak lenni!"

Napkutya 2010.12.21. 09:05:56

Végigolvastam a kommenteket. Hmm... Csak egy gondolat, -nem biztos, hogy igazam van, de talán lássuk jól-, OV senkit, de tényleg SENKIT sem fog pozícióba helyezni, aki túlélné, ha bukik...

Ez olyan neki, mint a biztonsági öv a kocsiban. Sőt, szerintem a füttyösök is tudják magukról, amikor a székeikre ülnek.

Mégis, mi a jó francot várunk?

Nádasi Balázs 2010.12.21. 09:06:00

Leghülyébbek listája :) Lájk

Melee 2010.12.21. 09:06:02

@pepin_nymburk: A parlamenti képviselők közül a Fidesz 1998-2002-es frakciója tartalmazta a legtöbb előző rendszerbeli pártfunkcionáriust. A háttérkáderekkel kapcsolatban nincs ilyen kimutatásról tudomásom, szerintem is az MSZP vezet e téren.

dr kíváncsivagyok 2010.12.21. 09:06:20

azért Szíjjártó karrierje se kutya, anélkül ,hogy valaha is érdemben dolgozott volna, ( és értene egyáltalán valamihez !), valamit letett volna az asztalra.....elég szép pozícióban találta magát.....(apropó , valaki szólhatna néki, hogy megint pénzt várok németből ezért jó lenne ha nyilatkozna valami okosat , mert a múltkori nyilatkozata ( és a gyengeelméjű barátjáé ) után 287 ft -ért váltotta az OTP az eurót a számlámra......)

Id. Lencsés István 2010.12.21. 09:07:02

Van egy hír, és van egy kérdésem. Három év múltán ki is tud majd földet vásárolni, lehet az akár állami föld is.

A 16%-os szja jelentős megtakarítást eredményezhet nem a választóknak. Ki vásárol majd földet?
Az Európai Bizottság hétfőn úgy döntött, hogy engedélyezi Magyarország számára a termőföld-vásárlási moratórium, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező uniós polgárok és valamennyi jogi személy termőföldszerzésének korlátozására vonatkozó átmeneti időszak meghosszabbítását három évvel.

the_line 2010.12.21. 09:08:17

Elég nehéz lehetett 5öt kiemelni, Stumpf simán befért volna(ahhoz aztán tényleg pofa kellett hogy a jogászi pálya csúcsára őt feltegyék, ami mellesleg nagyon fontos pozíció), de Boros Péter vagy a reaktiváltak, Polt, Pintér, Szalai is. Schneider mellett Zagyva Gy. Gyulának is kijárt volna egy holtversenyes pozíció, szóval egy top10ből se nagyon nézhetnénk ki senkit...

ui:Egyébként, csak mert az ügy kapcsán mindenhol ezt láttam, látom leírva, Roy a szüleit max gondnokság alá akarta helyeztetni, nem gyámság alá, mert az csak a kiskorúakat érintheti!

szekertabor · provo.blog.hu 2010.12.21. 09:08:29

@sityak: Ez nagyon érdekes, hogy "diszkréten hátrébb léptek a komolyabb országok diplomatái, hogy ne fotózzák őket vele". Van ilyen fotó a neten? Csak mert legalább olyan izgalmas, mint a vaniliás karika.

Közbiztonság Szilárd? 2010.12.21. 09:08:42

Smitt Pali a víváshoz SEM ért jól.

Úgy lett olimpiai bajnok, hogy egyszer sem lépett pástra, ő volt a csapat tartalékja.

Akár én is lehettem volna. Vagy nagyanyám. A tartalékszéken mi is el tudtunk volna ücsörögni, pedig kard egyikünk kezében sem volt még soha.

Behajtó70 2010.12.21. 09:08:51

És akkor még nem is foglalkoztál Kóka Jánossal, az üstökös szdsz-essel, a Gyurcsány Feri haveroddal, aki a fél ország elrablása ellenére is lehetett az mszp kormányfő jelöltje, és kihagytad Horn Gyulát, aki '56-ban a tömegbe lövetett, s az ezt firtató kérdésre így válaszolt: "És akkor mi van!", és kihagytad Veress János is, akinek pont annyi köze volt a pénzügyminiszterkedéshez, mint galambnak a lövészethez, és elfeledted a Szili Katit, aki akár pécsi polgármester is lehetett volna, ha az mszp-n múlik, és persze Lendvay Ildikó, aki a gázárak alakulásának kiváló specialistája...

ugye....

véleményvezér, mi!

kibírod röhögés nélkül, ha a tükörbe nézel?

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.12.21. 09:09:06

A jövőben csak óvatosan az ilyen postokkal, mert jön a 25 milla büntetés!

Egyébként meglepődtem, hogy nem Pozsgay vezet!

sityak 2010.12.22. 00:55:39

@szekertabor:
Pongyolán fogalmaztam. "Hátrébb léptek" szimbolikusan értendő, nem úgy, hogy előtérbe engedték SP-t, hanem éppen úgy, hogy nem szívesen szerepeltek vele együtt.
(Tolmácsként volt alkalmam mindenféle pártbéli személyekkel összeismerkedni és ide-oda látogatni Európában.)

gt_ 2010.12.22. 16:35:23

@azAttis: "Schmitt Pál kiváló diplomata és kétszeres olimpiai bajnok. Ezeket nem nagyon lehet elvitatni tőle.
Azt viszont nem értem, hogy a személyes ellenszenven kívül mi tette ennek a listának az első helyére"

Hát nincs igazad. Schmitt maximum jó diplomata a Fidesz felé. Kétszeres olimpiai bajnok? És? Egerszegi lesz akkor következő? Naneee....

Az meg megint csak nem igaz, hogy személyes a vélemény... nézd meg a szavazást. Amúgy én is egyetértek a listával.

Tekincsa Wakumba 2010.12.22. 18:57:49

@Behajtó70: Olvasni tudsz-e? Ha igen, akkor olvasd el a poszt címét még egyszer!
Segítek, nem kell a lap tetejére görgess: "Top5: 2010 legelképesztőbb politikai karrierjei."

2010-ről van szó.

Kibírod röhögés nélkül ha a tükörbe nézel?

gt_ 2010.12.23. 19:56:52

@Behajtó70: Már úgy hiányoztak mindegymiazdegyurcsánytakarodj jellegű kommentek. Ahelyett, hogy elolvasnád miről van szó, már rögtön fújod a kötelezőt. Más nem megy? Mi a fenéért kell leírnod mindenhova ugyan azt. Miért kell minden blogot, online újságot teleszemetelni? Rohadtul unom már.

Mylady 2010.12.27. 08:29:40

@Közbiztonság Szilárd?:
Anélkül, hogy S.P.-t védeném... azt azért ugye te is érzed, hogy mekkora baromság, amit írtál? A tartalék helyzete sokszor sokkal rosszabb, mint a csapattagoké, mert ugyanazzal a tudással és felkészültséggel kell ott ücsörögni, ugyanazt az edzésmunkát kell végezni, csak éppen nem kapja meg ugyanazt a dicsőséget, díjazást, elismerést, mert nincs lehetősége szerepelni. Ha mégis, akkor hirtelen kell beugrani, mindenféle előzmény nélkül. És úgy kell megállnia a helyét, hogy a legtöbb ember azt gondolja róla: á, ez csak egy tartalék.
De azt mindenki elvárja, hogy legalább ugyanazt a teljesítményt hozza, mint akit helyettesít.
És hozzáteszem, egy ilyen csapatot úgy építenek fel, hogy van balkezes, jobbkezes, alacsony, magas, támadó, védekező stb. És van hozzá 1, azaz 1 db tartalék. Akinek bármelyik csapattagot tudni kell helyettesíteni.

Nem, hidd el, kevés vagy te ahhoz, hogy a kispadon ücsörögj. Meg a nagyanyád is.

(Egyébként ez pont olyan, mint a vezető helyettese: csak akkor van rá szükség, ha a vezető nincs jelen. Kevesebb a lóvé, kevesebb az elismerés, kevesebb az info, de a felelősség ugyanaz, a munka ugyanaz és mindig legyen pontosan képben, hogy váratlanul beugorhasson (akár instrukciók nélkül is), ha a vezető pont nem ér rá.)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.28. 08:19:14

@Mylady:

A médiafőcenzor múltja sem túl biztató

Szalai Annamária homoerotikus szexlapszerkesztő múltja:

www.pilu.blog.hu/2010/02/06/ime_az_ortt_hivatalos_lapja





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása