Véleményvezér

vv

Fidesz: a helyi vagány Európa ellen

2011.01.06. I 67 komment I Címkék: eu navracsics kulpol mediatorveny

Ne feledjük, a Süddeutsche Zeitung karikatúrájának ősemberére sem az volt írva, hogy „Viktor Orbán”. Hanem az, hogy „Ungarn”. Ez minden magyar embernek kezd rettentő megalázó lenni. (Fotó: Index)

Amit a kormány a médiatörvény és az ismét előkerült különadó európai fogadtatása kapcsán produkált, az valami egészen elképesztő volt. Kívülről szemlélve nehéz megmondani, hogy pontosan mi is történt, de a hazai viszonyok ismeretében nagy valószínűséggel feltételezhetjük, hogy legalább három, a magyar politikára és a „nemzeti együttműködés rendszerére” igencsak jellemző tényező játszhatott leginkább közre.

Katasztrofális kommunikáció...

Egyrészt az ünnepek. A tipikus magyar politikus, legyen az akár államtitkár, miniszter vagy miniszterelnök, ilyenkor egyszerűen nem dolgozik. Még akkor sem, ha közben az ország szempontjából nagyon is fontos dolgok történnek külföldön. Másrészt a kormányfő láthatóan fejébe vette, hogy egyébként is csak az számít, ami Magyarországon történik. Már a Kósa-Szijjártó affér kapcsán kiderült, hogy a miniszterelnök körüli csapatnak tényleg semmi fogalma nincs arról, hogyan is működik a világnak az a része, amit nem Budapestről irányítanak. Harmadrészt, mára bevett kormányzati stratégiává vált az a végtelenül egyszerű gondolkodásmód, miszerint akárhogy is támadnak vagy kritizálnak, egy centit nem szabad engedni. Mint valami ócska helyi vagány, aki abban éli ki magát, hogy mindenkivel megverekszik, aki a szemébe mer nézni.

"Lázárhoz hasonlóan az Indexnek nyilatkozó fideszesek is a kormányzati kommunikációt okolják az elfajult helyzetért, de hozzáteszik, az igazi probléma az, hogy a pártban sem tudja senki, valójában melyik részleget hibáztassa: a miniszterelnöki kabinetet vagy a sok tekintetben párhuzamos feladatokat ellátó kommunikációs államtitkárságot. Az KIM-hez tartozó államtitkárságon a frakcióra vártak, mert szerintük az egész ügy egyéni képviselői indítvány, a megalakuló médiahatóság sem a kormány, hanem az Országgyűlés alá tartozik. A külföldi országkép alakításáért általában felelős külügy pedig azért volt ideges, mert egy szakterületén kívüli ügyet kellett kezelnie úgy, hogy nem kapott hozzá szakmai támogatást. (...) A kormányfő környezete nem vette komolyan a külföldi kritikákat, és kizárólag a magyar választóknak próbálta magyarázni a bizonyítványt. A luxemburgi külügyminiszter leszocialistázása és a Németországból érkező első diplomáciai jelzés elbagatellizálása kínos diplomáciai malőrré vált."

Kommunikációs csőd az első próbatételnél (Index)


A fentiek eredőjeképpen a kormányzati „kommunikáció” december közepe óta leginkább abban merült ki, hogy néhányan azt ismételgették papagájként, hogy a médiatörvényt még le sem fordították angolra, és a bírálók azt még csak el sem olvasták. Igazi hazai fogyasztásra szánt, végtelenül szellemtelen érv volt ez (mi talán megvártuk a szlovák nyelvtörvény elfogadását, majd hivatalos fordítását, mielőtt tiltakoztunk ellene?), amiről már egy napon belül kiderült, hogy nem működik. Ennek ellenére még vagy két héten át ismételgették a kormányzat éppen dolgozó felelősei, miközben a hazánkról gyorsan kialakuló negatív kép szörnyetege önálló életre kelt. Mert ne feledjük: a Süddeutsche Zeitung karikatúrájának ősemberére sem az volt írva, hogy „Viktor Orbán”, hanem az, hogy „Ungarn”.

És ahogyan azt Szily László tegnapi cikke megénekelte, ez pártállástól függetlenül minden magyar embernek kezd rettentő megalázó lenni.

"Konkrét kommunikációs stratégia (...) információink szerint még mindig csak most formálódik a támadások kezelésére. Egy másik névtelenséget kérő kormányzati tisztviselő az [origo]-nak azt mondta, először a hét eleji kormányülésen vetődött fel, hogy az ügyben mindeddig nem illetve rosszul működött a kormányzati kommunikáció és hogy a miniszterelnöki szóvivő, Szijjártó Péter és a külügyminiszter magyarázatai, védekezései helyett átfogóbban kellene kezelni az ügyet. A kormány kommunikációs szakértőinek január közepére kell letenniük az asztalra egy átfogó stratégiát arról, hogyan kell reagálni az ilyen jellegű támadásokra (...). Az [origo] által megkérdezett kormányzati tisztviselők egyébként egybehangzóan arra számítanak, hogy "hamar elül a felhajtás" és a kommunikáció is az uniós elnökség feladataira, illetve a közösség "egyéb gondjaira", például a nehéz helyzetbe került tagállamok gazdasági problémáira terelődik majd. A nyilvánosság előtt ugyan a Fidesz frakciója egységesen kiáll a törvény mellett, háttérbeszélgetésekben a képviselők már kevésbé egyetértőek: a közel tucatnyi megkérdezett politikus egyformán komolynak, kínosnak és károsnak nevezte a kialakult helyzetet."

Zúgolódó fideszesek, keménykedő kormány a médiaviharban (origo)


...és a valódi probléma

Ebben a történetben azonban a kormány valódi problémája természetesen nem a „rossz kommunikáció” volt, hanem a visszacsatolás, a korrekció teljes hiánya. Az, hogy a kormány döntéshozói nem értették meg, vagy még csak el sem jutott hozzájuk, hogy valódi baj lehet. És hogy ez nem csak egy-két kommunikációs szempontból elvesztett hét: hogy a kormányzásuk első évében olyan skatulyába kerülhetnek, és kerülhetünk mindannyian, ahonnan jobb esetben is évekig nem lehet majd kimászni.

Nem látták meg a jeleket, mert elhitték maguknak, hogy békés forradalmat csinálnak. A forradalom célja adott, az eszközöket a szükség diktálja, ezek megkérdőjelezése pedig az egész forradalom megkérdőjelezése lenne – mint ahogyan azt a régi rend hívei teszik is. Kizárólag barát és ellenség van. Aki pedig nyíltan kritizál, az megakasztja a forradalom lendületét és mint ilyen, természetesen csakis ellenség lehet.

Ebben a rendszerben ugyanis egyszerűen nincs helye visszacsatolásnak. Mivel a legtöbb intézkedést, mint például a médiatörvényt, titokban, a bevett államigazgatási-törvényalkotási rend kikerülésével készítik elő, az egyet nem értés hagyományos csatornái megszűntek. Ha valaki ehelyett pedig nyilvánosan fogalmaz meg bírálatot, akkor azon nyomban ellenségnek minősül. Marad tehát a csendes, „lojális” egyet nem értés, amiből persze soha nem lesz semmiféle valódi visszacsatolás. Ilyen környezetben pedig esélyük sem volt, hogy a médiatörvénnyel kapcsolatos kezdeti mellényúlások után később korrigálni tudjanak.

free polls


Van remény?

Ebben a közegben Navracsics Tibor tegnapi interjújának látszólag semleges szavai az eddigi kormányzati kommunikációval való szakításnak tűnnek. Az Index összefoglalója szerint a miniszterelnök-helyettes, a kormányból elsőként, nem a sötétben bujkáló ellenforradalmárokat látta a legnagyobb problémának, hanem azt, hogy Nyugat-Európában alapvető bizalmatlanság alakult ki Magyarországgal szemben. Az ebből levont következtetése, miszerint az elkövetkező hónapokban kiszámíthatóságot kell sugároznia Budapestnek, pedig kimondja, hogy igenis Magyarország térfelén pattog a labda: a kormánynak kell helyrehoznia renoméját.

Reméljük, hogy nem értjük félre, és ez végre tényleg valamilyen változásnak a jele. Ugyanis már tényleg az utolsó utáni pillanatban vagyunk.

Frissítés: "Ha az Európai Unió szükségesnek tartja a médiatörvény módosítását, akkor azt a kormány elfogadja" - mondta Orbán Viktor külföldi újságíróknak csütörtökön.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devil 2011.01.06. 09:37:08

Az elozo Orban-kabinet is bebizonyitotta mennyire nem erti europa nyugatabbi felet, de vannak akik erre csak most csodalkoznak ra :)
Amit csinalnak az nem remenykelto ismet csak onmagukat adjak, egy jottanyit nem halgatjak meg amit mondanak nekik csak most mar nem nekunk hanem Europa osszes orszaganak hazudoznak.
Hogy ezt beveszik-e ott? Tippek?

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2011.01.06. 09:37:10

Majd a 2/3 birtokában visszamenőlegesen megváltoztatják az EU véleményét. Nem lesz itt gond..

Vilidzs Pipöl · http://faluujsag.blog.hu 2011.01.06. 09:37:13

Lassan ott tartunk, hogy skype-on inkább átállitom az országot Azerbajdzsánra, és legfeljebb szakállt növesztek.

Tomivagyok · http://www.genital-herpes-relief.org 2011.01.06. 09:37:18

aránylag megfogalmaztad a véleményem. így még kommentelnem sem kell :)))

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.06. 09:37:27

Szerintem ez egy játék a Fideszben (és ugyanez volt az MSZP-ben is): mindig van valaki, aki az orbitális baromsággal szemben a normálisnak tűnő hang.

Emlékszünk arra, amikor Pozsgay merte forradalomnak nevezni az 1956-os eseményeket? Vagy az 1968-as reformerekre (Nyers Rezső)? Amikor Szili Katalin ki merte mondani, hogy a "nómenklatúrának" mennie kéne? Tölgyessy Péter fél éves SZDSZ elnöksége megvan? Bokros-Horn konfliktus?

Ugyanez a helyzet a Fideszben: egy pár éve még Kósát sikerült a médiában felépíteni majdnem normális embernek, később Rogán lett a "cool" politikus, most éppen Navracsicsé ez a szerep.

Ha visszatekintünk, mi lett a múltban a nagy pártokban finoman/kevésbé finoman egyet nem értőkkel (a Fidesz közelében Fodor, Áder), akkor pontosan el tudjuk képzelni, mi lesz ezután is az efféle véleményformálók sorsa: integrálódás a mainstreambe, vagy elszigetelődés. Magyarországon mindent visz az opportunizmus és a gyávaság.

Navracsics alig pár hete nyilatkozta, hogy apróbb egyet nem értések mellett az értékrend megvalósításáért hajlandó kompromisszumokra (btw: Navracsicsot saját beosztottja cáfolta meg a médiatörvény módosításáról). Mint a cikkből kiderül, egy raklap ilyen Fidesz képviselő van. LOL Egyenként mind Jéust mond, csak a tömeg kiált Barabást.

Röviden az utolsó bekezdésre válaszolva: nincs semmilyen remény.

Devil 2011.01.06. 09:37:47

Nos ha Orban meg sokaig marad hatalmon, evtizedekre el fogja asni Magyarorszagot az EU-ban, kulonosen Nemetorszagban.
A leginkabb nemet vallalatokat sujto kulonadok, az egyre bizonytalanabb jogi kornyezet, az egyre nyiltabb EU ellenesseg nem olyan kormyezet amiben a kulfoldi - elsosorban nemet - toke jol erzi magat. Most meg jonnek befektetesek, de mi van ha vegiggondoljak a kozkazatokat amit Orban szemelye jelent es inkabb kihatralnak? Mit fog lepni a tobbi befekteto?
Orbannak tenyleg az a celja hogy elszakadjon az EUtol? Szellemileg mar megtette, most a gazdasagi is folyasmatban van, a politikai is - vajon erre kert es kapott felhatalmazast?

NYJetsTD 2011.01.06. 09:37:55

Aktuális kormány sláger: Mindig az első pofon a legnagyobb...

Walmer 2011.01.06. 09:38:04

Istenem, szakadjunk már le erről a kommunikációs mellékvágányról.
nem a formáaval van gond most sem elsősorban, hanem a tartalommal. Ha Brezsnyevék kinevezték volna szóvivőnek Miss Krasznojarszkot és a cucialista világ szépségei magyarázták volna a brezsnyev-doktrínát Bonntól Londonig, az attól még ugyanolyan gáz politika.

Nálunk dettó ugyanez a helyzet. nem a nyugdíjpénztári törvény, az alkotmánybíróság szétszopatása, a visszamenőleges törvénykezés, az egykulcsos baromság kommunikációja ill. annak hiánya a baj, hanem az, hogy ezek megtörténtek.

Amíg ezt Orbán nem érti meg, addig nincs változás. Mert ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy a Fideszben/frakcióban/kormányban bármi történhet úgy, hogy arról Orbán nem tud, vagy nem ért vele egyet.
Néha megnézem a naptárt, hogy most tényleg 2011-van, vagy időcsapdába kerültem és még csak 1976-ot írunk.

Peppone Botazzi 2011.01.06. 09:38:16

Jó írás, tetszik. A legjobb benne, hogy nem akarja megmondani a tutit.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2011.01.06. 09:38:21

Azt hiszem, még mindig, egyre aktuálisabb. Csak a játszótér lett egy kicsit nagyobb. Európai.
michaelknight.blog.hu/2010/10/26/na_ki_a_kiraly_11

Zorgo 2011.01.06. 09:38:33

Szeretem a Fideszben,hogy elmegy a végsőkig, ha kell, ha nem.Sőt, amikor már a civilizált világ nagyobbik része szankciókon töri a fejét, akkor még mindig magyarázzák a bizonyítványt.Kedves Kormányunk, nem szükséges angolra fordítani ezt az ostoba törvényt, elhihetitek,hogy pontosan tudják milyen szándékkal készült, és milyen hatása lesz a médiára.Ez azért van, mert létezik a világon kapcsolati háló is, tehát az érintettek direktben elmagyarázzák ezt a nem hazai újságírónak,hogy mi a helyzet ezzel a törvénnyel itthon.Ez pedig sokkal hitelesebb forrás, mint a szóvivők magyarázkodása!

hunyuan 2011.01.06. 09:38:47

sikerült nevetségessé válniuk, elég hamar, ennél szebb forgatókönyvet az ellenfeleiknek sem sikerült volna megírni
+ Pali apó rátesz egy-két lapáttal nekik,
szegény már megszólalni-írni se nagyon mer semmit

fogunk még jókat mulatni a magukat kormánynak nevező Orbán galerin

ostván 2011.01.06. 09:43:04

Orbán mos megmutathatja, mennyire képes alkalmazkodni a változó körülményekhez. Azért érdekes lesz figyelni, hogy a "bólogató jánosok" legjobbjaiból kiválogatott, a főnönek mindig csak igazat adó csapatnak mostantól azt a feladatot adják, hogy legyen véleményük! Kritizálni kellene a vezérek munkáját. Nehéz feladat, időnként lehetetlen, mert az a mesgye, ami a jó munka és a főnök önérzete között húzódik, néha nulla szélességű.
Hátradőlök és várom, melyik talpnyaló tudja ezt jól megoldani.

Szelid sunmalac 2011.01.06. 09:54:19

Meglehetosen nemzetkozi kornyezetben dolgozom es ma mar ketten kerdeztek ra, hogy mi a fasz folyik itt. En meg hulyegyerekkent elekzdek magyarazkodni es alakitom a magam modjan a rolunk kialakult nemzetkozi kepet. Hiaba no, reflexiv konstruktivizmus...

sztd 2011.01.06. 09:54:40

Nem tudom, hogy Török Gábornak igaza van-e, de azt írta, hogy olyan nincs a politikában, hogy a kommunikáció rossz, de az intézkedés jó, mert a kettő összefügg.

Az egészben az a legnagyobb probléma, hogy a kormányzati kommunikáció nem először hibázik hatalmasat. Az első látványos hiba az Alkotmánybíróság jogainak megkurtítása vagy az azt körüllengő kommunikációs zavar volt. Meg lehetett volna normális érvekkel indokolni, hogy miért ne szüntethessen meg adótörvényt, vagy miért ne szólhasson bele, ehelyett elkezdtek össze-vissza beszélni.
A második hiba a magánnyudíjpénztárak elleni támadások kommunikációja volt. Én magam, de többen is tömegével tudunk szerintünk elfogadható érvekkel szolgálni, mégsem történt hetekig semmilyen kísérlet, hogy ezt kommunikálják, sőt, fontos érvek maradtak ki a mai napig a hivatalos kommunikációból.
A harmadik a médiatörvény ügye. Mégiscsak lehetetlen állapot, hogy Orbán Viktoron kívül nem volt senki, aki foglalkozzon az üggyel, miközben komplett kommunikációs csapatok állnak rendelkezésre. December 22 nem ünnep volt még.

A magam részéről elfogadom, hogy ünnepekkor ne dolgozzon egy politikus. Nem árvíz, vagy háború történt, a kommunikáció várhatott volna december 27-28-ig, és az is kommunikálható, hogy a "Karácsony szeretettel teli légkörébe nem fér bele az, hogy gyűlölködő nyugati újságírók átgondolatlan fröcsögéseire válaszoljunk, de nem várhatott volna január 5-ig.

VV azon gondolatát, hogy "a bírálók azt még csak el sem olvasták" című reakció téves, nem osztom. A szlovák nyelvtörvény (amely érdekes módon nem váltott ki ekkora ellenállást) sokkal kiegyensúlyozottabb körülmények között került elfogadásra, szerintem nem nyomtak bele még az utolsó napon is 22 módosítást, és végezetül nem voltak a magyar reakciókban tárgyi tévedések.

Visszacsatolás is van, csak másmilyen. Lehet, hogy hülyeségnek hangzik, de szabályozni kétféleképpen lehet. Az egyik megoldás, hogy mindent előre kitalálunk, és úgy hozunk döntést. Ennek az előnye, hogy később kevesebb korrekció kell, hátránya, hogy a végső eredmény merevebb, és tovább tart így előkészíteni.
A másik megoldás, hogy gyorsan szabályozunk, így az életben kijön valamilyen hibasor, amit korrigálunk. Előnye, hogy gyorsabban lehet valamekkora eredményt elérni, míg később a valós problémákra születnek megoldások, hibatűrőbb az eredmény, és kevesebb energia kell hozzá. Hátránya, hogy van egy fejlődési szakasz, így a folyamat hosszabb, és, hogy peches esetben félremehet az egész. A kormány szemmel láthatóan ezt csinálja.

r123 2011.01.06. 09:54:48

9:47 reuters: "orban says if eu decides media law needs to be changed, we will accept that" - szép nagy pofon volt, csak nem értem mire volt jó még érte is menni.. (plusz tartaniuk a pofájuk röhögve) :)

eremita 2011.01.06. 10:02:33

@ostván:
"Kritizálni kellene a vezérek munkáját. Nehéz feladat, időnként lehetetlen, mert az a mesgye, ami a jó munka és a főnök önérzete között húzódik, néha nulla szélességű.
Hátradőlök és várom, melyik talpnyaló tudja ezt jól megoldani."

Ezt várhatod ítéletnapig. Ezek a fiúk nem olyan családi háttérből jöttek, ahol az önálló véleményalkotás piros pontnak számított. (Inkább a sűrű atyai pofonok uralták a családi légkört)

Kornai Jánosok, Bokros Lajosok kellenének, akik nem a bólogató paprikajancsi szerepét töltenék be a kormányban.

Úgy szar ez az egész, ahogy van. Én csak a fiatalokat sajnálom. Ha harminc alatt lennék a Lajtáig meg sem állnék.

bádogos 2011.01.06. 10:05:34

@RAMBO: Legyünk pontosak: Pozsgay népfelkelésnek nevezte 1956-ot.

pikimiki 2011.01.06. 10:11:34

"Van remény" jeligére:
Biztos, hogy elég lesz, ha Budapest kiszámíthatóságot "sugároz" és a helyreáll a kormány "renoméja" ?
Az rendben van, hogy fontos a hírnevünk a világban, a politológusok lázasan elemezgetik, mi lesz mindannak a hatása a FIDESZRE és Orbánra, amit eddig műveltek.
És a többi majd' 10 millió emberre, aki ebben az országban szeretne ( vagy kénytelen ) élni ? Érdekel ez itt valakit ?

baloo112 2011.01.06. 10:18:34

El kéne fogadni már végre hogy Mo tényleg balkánim kicsit egzotikus hely Európából nézve.
Olyan országból ahol egy költségtérítésen vett Snickers szelet miatt meghurcolnak politikust balkánnak látszik egy olyan hely ahol képviselők bemondásra kapnak havonta annyi pénzt költségre amennyit akarnak...
Az átlag európai max. annyit tud Magyarországról hogy Puskás. Fogalmuk sincs hogy a magyar egy megnemértett zseni nemzet.
Persze lehet sértődöttet játszani, meg szankciókat hozni a "multik" ellen akik aljas módon kirabolják a magyar dolgozót. De hosszútávon ehhez minimum olaj vagy földgáz kéne az ország alá.
És kicsit arrébb élve tényleg balkáni és döbbenetes hazamenni néha, az utcán a zebrán sem lehet átmenni elütnek, csak a politikáról beszél mindenki aki nem velünk van ellenünk van, mindenki panaszkodik, közben tele az utca nagy luxuskocsikkal, sikk az adócsalás, az állam átverése, a rokkanyugdíj, a nagy magyar minimálbéren vagyok bejelentve ha bevagyok. Hivatalokban ügyintézni pedig teljességgel lehetetlen.
Nagy reményekkel vártam, hátha a Fidesz reformokba kezd, ehelyett állampolgársági törvényt, médiatörvényt, meg új alkotmányt csinált, nyugdíj "reformot". Az egészségügyet egy ujjal se piszkálták meg. Azon kívül hogy benyomták mindenhova a saját embereiket, szinte semmi érdemleges nem történt....

Ez van. Persze aki csak a magyar valóságot ismeri annak nagyon felháborító lehet a kintről formált kép, de attól még a tükör nem torzít...

Benny sk 2011.01.06. 10:19:56

Attól tartok, hogy a fidesz szavazók nagy részének cseppet sem kellemetlen a nyugati sajtó bírálata.

A., mert annyit tudnak róla, hogy "a nyugati sajtónak valami gondja van valami médiával ... vagy valami törvénnyel ... lényeg, hogy agyurcsány eltakarodott"

B., mert azt gondolják, hogy "nincs az egésznek semmi jelentőség csak a panaszkodó zsidókommuniták panaszkodnak, ahelyett hogy jól megdöglenének már végre" (lásd.: bayer "a szlovák rendszámos mélymagyar" zsolt)

Amúgy a poszt egész jó. thx

Benny sk 2011.01.06. 11:00:21

nocsak - nocsak, sok lúd mégis disznót győz!?

Orbán Viktor ma megerősítette: ha az unió szükségesnek tartja, változtatnak a törvényen.

index.hu/kultur/media/2011/01/06/orban_megis_valtoztatna_a_mediatorvenyen/

Dr. No 2011.01.06. 11:00:37

Ezzel az ünnepkor nem kommunikálunk dologgal a Fidesz a saját dugájába dőlt. Nem volt véletlen, hogy mikorra időzítették a médiatörvényt (ahogy az sem, hogy a magánnyugdíjpénztári államosítás részletszabályai december 30-án jelentek meg): gondolták, az ünnepek miatt úgysem lesz senkinek alkalma ezzel komolyan foglalkozni. Olyan biztosak voltak az elképzelésükben, hogy akkor ők a maguk részéről szép nyugodtan haza is mentek.

Sajnos a valóság nem vette figyelembe a gyönyörű terveket, és erre a lehetőségre éppen az elbizakodottságuk miatt nem voltak fölkészülve.

Link Elek 2011.01.06. 11:01:13

Orban es a fidesz legnagyobb gondja, hogy keptelenek mas hibajabol tanulni.
2004-ben Kerry elnoki kampanya a "Swiftboot veterans for truth" nevu szervezet kampanya miatt bukott meg, ami szintizta hazugsagokra epult.
Kerry stabja azt gondolta, hogy nem kell semmit tenni, mert ugyis mindenki latja majd, hogy hazugsag.
a tobbseg nem latta.
Azota minden normalis kampany/politikai szereplo fenntart "Rapid respons team"-et. ami orakon (neha perceken) belul valaszol a tamadasokra. legtobbszor eleg, ha elkuldi a pontos adatokat. mind annak aki megjelentette a pontatlan informaciot, mind az osszes konkurenciajanak :)

egy tamadas nem maradhat megvalaszolatlanul.
ha egy vitaban csak az egyik felnek van mondanivaloja a masik meg kussol. akkor az elso nyer. mindig.
VV: amiket a cikkben irsz fideszes tervek azok lofaszok.
ugy folytatjak Mo beskatulyazasat, ahogy akarjak.
nem keves erdekcsoport akar kibaszni Mo-val/Orbannal/a fidesszel most azt latjak, hogy barmit lehet.
csinaljak is.
Orban meg oda fog kerulni Gyurcsany melle a politikai szemetdombra, es kedvukre krogathatjak egymas segget akar legkalapaccsal is. en nem sajnalom egyiket sem.

szerénységem 2011.01.06. 11:01:21

A poszt jó. És végezvén egy mini közvéleménykutatást a környezetemben: nem csak a nem fideszes szavazók zúgolódnak. Most telt be a pohár sok - egyébként hűséges - Fidesz-fannál is.
Erre mi szükség volt?

puffatag 2011.01.06. 11:01:34

@sztd: szépen megmagyarázod a diktatúra felé tett lépéseket, süt a düh belőled, hogy nem jól kommunikálják...

smartdrive 2011.01.06. 11:01:40

csak annak megalázó a karikatúra, aki magára veszi

Zorgo 2011.01.06. 11:01:45

Új hír,hogy Viktor mégis módosítana a törvényt, ha már ennyire ellenkezik az Eu.Miért kellett megvárni azt a pontot , amikor már komoly presztízsveszteséggel lehet csak kihátrálni a sztoriból.Pedig tényleg, szóltak előbb finoman a megtévedt magyaroknak, semmi hatás.Utána keményebben, már felsőbb szintről, na erre már jöttek az ostoba magyarázkodások.Végül, amikor már az Eu "elnökségünket" is szétszedték miatta, na akkor kezdődik el a kormányzati gondolkodás, elképesztő!Szegény Szijjártó, nagyon rendes, keresztény ember (lehet), de ahogyan megmagyarázza a megmagyarázhatatlant, na az valami siralmas.Még az sem tudja elhinni, aki pedig nagyon elszeretné, a többiekről ne is beszéljünk.

Walmer 2011.01.06. 11:01:52

@sztd:
"A másik megoldás, hogy gyorsan szabályozunk, így az életben kijön valamilyen hibasor, amit korrigálunk."

ne haragudj, de ez védhetetlen. akkor még csak elfogadom ezt a módszert egy kormánytól, ha éppen előző nap omlik össze a Lehman Brothers és beszarik a tőkepiac és egyik pillanatról a másikra megváltozik a teljes világgazdaság. esetleg megbukik az éppen hivatalban levő kormány és az újnak azonnal csinálnia kell valamit.
De itt nem erről van szó. Amit csináltak, azt átgondolták (átgondolta a FŐNÖK meg a spanjai), majd megvalósították. Miért kellett volna gyorsan szabályozni? Miért kellett volna gyorsan bevezetni egy egykulcsos adót, ami 100 milliárdokat vesz ki a költségvetésből, miért kellett volna gyorsan egy új médiatörvény?
Ugyan már. pontosan tudták mit akarnak csinálni és meg is csinálták és semmilyen visszahngja nem lett volna, ha a kaukázusban lennénk, egy szovjet utódállam. Hál' istennek nem azok vagyunk. Még...

jani74 2011.01.06. 11:23:46

A kiszámíthatóságot azt nem sugározni kell, ha ezt teszik az megint csak álltatás, hazugság. Úgy kell törvénykezni, nyilatkozni, hogy azt ne kelljen még magyarázni is. Az a baj evvel a társasággal, hogy még most is úgy viselkedik, mintha ellenzékben lenne. Nem életre való banda. A legnagyobb szégyene a kormánynak, a törvényalkotás módja. Olyan az egész, mint egy összeesküvés a parlamentarizmus ellen.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2011.01.06. 11:23:51

A meggyőződés Fideszhű barátom szokta mondani a felvetett kérdéseimre, ha éppen számomra úgy tűnt, elhibázott valamit a kormány, hogy ej, kit érdekel, már, ha a volt komcsik meg komcsibarátok rinyálnak itthon, a külfölddel kapcsolatban meg szintén legyint, mert állítólag a kormány nagyon jól tudja, mit csinál, ez tudatos stratégia, ami mögött jól megtervezett távlati célok vannak (ahogy a SZíjártó/Kósa nyilatkozat is az volt az államcsődről, ami miatt elszállt a svájc frank árfolyam egy időre) és különben is, ez most egy bátor kísérlet, hogy olyan újat hozzanak létre, ami eddig nem volt, és nem számít, hogy pár üzleti érdekcsoport által felhergelt külföldi média és megvett politikus mit fröcsög a magyarok ellen, minden csoda három napig tart, majd megszokják...

asola 2011.01.06. 11:24:11

Ezek a szerencsétlen Fidesz-esek folyamatosan akkora pofonokat kapnak, hogy a fal adja a másikat.

A mókás az, hogy miután felállnak és leporolták magukat, azonnal mennek és kérnek egy újabb maflást.

Egyébként én is egyetértek több előttem szólóval: nem a kommunikációval van baj (bár az is nagyon szar), hanem azzal, hogy szép pici kis Balkáni diktatúrát próbálnak építeni itt Magyarországon, 2011-ben az EU közepén.

Na ezt nem veszi be az EU-s pofongyárosok gyomra ezért igazából a pofonok csak akkor fognak leállni ha Viktátor és "építsd a diktatúrát, magadnak építed" vidám kis csapata meg nem érti, hogy ez nem megy és abba lehet hagyni.

crey7 2011.01.06. 11:26:51

@baloo112:

Ó annyira szépen megfogalmaztad minden gondolatom a Fidesszel kapcsolatban, és úgy általánosan az ország állapotáról...

Csak az a baj, hogy lassan már kezd klisé szerűvé válni egy-egy ilyen hozzászólás, mert mindannyian ugyanezt érezzük.

A "nem történik semmi", de ami igen az is el van cseszve.

Kettőnk között egy pici különbség azért van. . . Én még itthon élek. . . egy ideig.

tarackos 2011.01.06. 11:57:58

@Daili Shark
Pont ezt mondta a tanári testület véleménye ellenére megválasztott narancs gimiigazgató kisvárosunkban, minden csoda három napig tart, majd megszokják...

A megbízhatóság látszatára, a cseheknek van igazuk, OV megint kétszínű módon kifelé mást fog beszélni mint befelé pont mint első regnálása idején. Tehát képmutató ez a keresztény, jóerkölcsös ME. Márpedig képmutatással nem fogunk messzire jutni... Bizonyos értelemben jól jött ez a balhé, legalább rámutatott arra mennyire tehetetlen az ellenzék és fellebbentette a fátylat a képmutatásról is.

Ami a skatulyát illeti, abban már is benne vagyunk, lenne egy fogadásom, megint nem fogja OV betenni a lábát a Fehérházba...

Ami a törvény változtatást illeti, ha az EU vizsgálat végéig vár a változtatáshoz -ami évekig is eltarthat- tk. nem csinál semmit, továbbra is figyelmen kívül hagyja a politikai nyomást, emiatt a támadások folytatódni fognak.

Az egészhez, részemről -bár egyre gázosabb ez mindenkinek- ellenzék híján nincs más mód rámutatni a kormány despota hajlamaira. A híveket ez sem érdekli, de még is lassan egyre többen kételkednek. Aztán februárban megkapják az első bérlapot meg az áremelkedést ami beszédesebb lesz mindennél.

Őszinte Őrült 2011.01.06. 12:01:16

Az a baj, ha valami csoda folytán sikerülne ebből a rettenetes helyzetből kikecmeregni [minap beszéltem münchenben élő magyarral, naponta ég az arcán a bőr pusztán mert mindenkinek az az első kérdése hogy akkor most mi is van nálatok?], nos az alapprobléma megmarad. A fidesz nem működik demokratikusan, nem hallgat meg más véleményt, sokszor még arra sem ad módot hogy elmondják. Teljesen és tökéletesen süketek a kritikára, legyen az bármilyen építő és elfogulatlan. Önkritikájuk pedig nincs, nulla, zéró.

De amit eddig nem emelt ki senki, pedig szerintem a CINIZMUS MAGASISKOLÁJA, az ez: "Az KIM-hez tartozó államtitkárságon a frakcióra vártak, mert szerintük az egész ügy egyéni képviselői indítvány, a megalakuló médiahatóság sem a kormány, hanem az Országgyűlés alá tartozik." Na most menjenek el a jó k**** anyjukba az egyéni képviselői indítványosdival, nehogy már ezzel merészeljenek takarózni! Azért van az országnak kormánya hogy kormányozzon, ha erre nem hajlandó, vagy (mint ugye tudjuk jól) trükközésből, idő- és egyeztetés-spórolásból egyéni indítványokkal operálnak, akkor a _pofátlanság teteje_ a frakcióra mutogatni!

A fidesz minden nappal azt bizonyítja hogy ugyanolyan mértékben alkalmatlan az ország vezetésére mint az mszp - csak éppen más okból, de az eredményt tekintve ez _tökéletesen_ MINDEGY. Miattuk égünk egész Európa előtt és ez _botrány_!

baloo112 2011.01.06. 12:02:29

@crey7: Nem könnyű eljönni, én is "rövid, átmeneti" időre jöttem dolgozni, hogy otthon a kölcsöneimet tudjam fizetni. Aztán megszoktam egy másfajta életet.
És nem mondom hogy ez megoldás, sőt azt hiszem sokkal becsülendőbb otthon maradni, csöndben szépen dolgozni és reménykedni tovább. De én nem akartam csövesen tovább élni, és azokat a kompromisszumokat, amikkel jobban élhettem volna otthon, az adócsalás, számlázás, szürkegazdaság stb meg nem tudtam megkötni magammal.

Pikk 2011.01.06. 12:09:27

A nyugatiak a nyílt pimaszságot is büntetik (pl. Orbán a hírtv-ben lekezelően nyilatkozott Angela Merkelről)
Ahogy a Kósa-Szíjjártó megszólalások eljutottak a világba, azóta külön fülek figyelnek minket, és "értékelik" a "rezgő"-nyelvű hőbörgőket.

atyafi70 2011.01.06. 21:49:35

Vörösmarty Mihály
Az emberek (1846)
…………………….
Az ember fáj a földnek; oly sok
Harc- s békeév után
A testvérgyűlölési átok
Virágzik homlokán;
S midőn azt hinnők, hogy tanúl,
Nagyobb bűnt forral álnokúl.
Az emberfaj sárkányfog-vetemény:
Nincsen remény! nincsen remény!
………………….

tarackos 2011.01.06. 21:49:38

@Pikk
Ha vki belenéz a fórumokba, mindegy jobbos vagy balos fórum, az fele részben tömény zsidózást, libsizést, bankározást, komcsizást etc. olvashat a nyugati kritikák kapcsán. De az ellenzéki kritikák kapcsán is már ha egyáltalán leközlik. Nem véletlen ha ezt is kezdik felemlegetni még ha a nyomtatott sajtóban ez kevésbé is jelenik meg.
Az viszont látszik, a társadalom talán nagyobb része is hajlandó lemondani a szabadságáról, cserébe egy zsákbamacskáért.

Dr Smit Plagius 2011.01.06. 21:49:44

tegnap megnéztem a hírtv 19:00-s híradóját, többször volt a szpetike sajtótájékoztatója, majd a vége felé a lukasenko embere magyarázta a minszki ebesz iroda bezárását. vicces volt, mennyire egyformán beszélt a két csóka!

sztd 2011.01.06. 21:49:48

Az az érzésem, hogy ez a meg-nem-értés a külföld fele, igencsak kölcsönös lehet. Sőt... szerintem a nyugatiak másokat sem értenek, és még nekik áll feljebb. Európában úgy tűnik, senki nem ért semmit. :)

@puffatag: Ha arra gondolsz, hogy idegesít, hogy nem kommunikálnak rendesen, akkor jól gondolod. A düh az nem az én műfajom. ;)
Egyébként 25 éve nem nagyon írta volna meg a Népszabadság, hogy Magyarországon nincs sajtószabadság, most pedig megírta. Ha jól értelek azt gondolod, hogy ez azért van így, mert akkor volt sajtószabadság, most pedig nincs.

@Walmer:
OK. ne fogadd el. Egyébként az adók ügyében szerintem gyorsan kellett lépni (szóval itt nem értek egyet), a médiatörvénynél pedig igen.

Zb74 2011.01.06. 21:49:50

@r123: @Benny sk:
Vegyétek észre, hogy a miniszterelnöki kijelentés nem jelent érdemi változást. Mindössze azt mondja, hogy HA az EU vizsgálatot indít, ÉS ez alapján szükségesnek tartja a médiatörvény módosítását, AKKOR majd lépni fognak. Magyarra fordítva: valószínűleg évekig nem nyúlnak a médiatörvényhez, hiszen egy EU-vizsgálat sokáig tart.

jozicsenko 2011.01.06. 21:49:59

hozzák vissza a régi médiatörvényt de ezzel párhuzamosan b.sszanak ki rájuk 90%-s adót

az adó még hazai feladat, nem?

l3w1n7o 2011.01.06. 21:50:02

Annyit jegyezzünk meg mindenképpen, hogy amit mostanában Magyarországról írnak Európában, az csak a sajtó véleménye, és amint azt mindenki tudja, az eu országok sajtói koncentrált, nemzetközi konszernek kezében vannak. Ergo > bevetésszerű sajtóhadjárat folyik Magyarország ellen az összes médium bevetésével, az önrendelkezési törekvések és a ballib külföldi kézben lévő sajtó leállítására tett kísérlet miatt. DE ebből következik, hogy ezek nem az EU lakosság véleményét tükrözi. Akkor meg kit érdekel ?

jag3 2011.01.06. 21:50:13

:o)

Valaki feltette a kérdést: van remény?

Természetesen az egész hercehurcának Európában sincs semmi köze a józan észhez, a törvényességhez, vagy valamiféle 'fair play'-hez ;o) Az európai politikus is csak politikus.

Miniszterelnökünk rálépett, mit rálépett, végigmasirozott egy csomó nagylábujjon. Persze a nagyobb gyerek "nem üthet vissza" anélkül, hogy az egész udvar ellene fordulna (empátia: az öszebb kisebb mnd magát képzeli a felpofozott lurkó helyébe és rögtön ugrott a "fairness")

Csakhogy ezután az agressziv kismalac (ez vagyunk mi) túlértékelte átmeneti sikerét és okot adott arra, hogy valami teljesen független témában belekössenek.

Az igazi kérdés csak az, a rosszindulat tartós lesz-e. Tekintetbe véve, hogy több szakma is lobbizik ellenünk, azt hiszem mérget lehet rá venni, hogy igen. A kérdés csak az, mibe kerül majd ez nekünk.

borovi 2011.01.06. 21:50:17

Nincs remény. Teljesen elment az eszük.

nemecsek ernő áruló 2011.01.06. 21:50:22

@RAMBO: Pozsgay sosem nevezte forradalomnak az '56-os eseményeket, csak "népfelkelést" mondott az addig kötelezően használt "ellenforradalom" helyett. Ezt a "népfelkelés" kifejezést is kizárólag azért használta, hogy ne kelljen forradalmat mondania. Később bevallotta!

Csak a tévedés tisztázása végett, mivel láthatóan fiatalabb vagy annál, hogy erről élénk emlékeid legyenek.

Doberdo 2011.01.06. 21:50:28

Alázatot igért a miniszterelnök mégis megaláztatás lesz a
vége ? Akkor kinek is van igaza ebben az ügyben és természetesen más ügyekben is ?

nemecsek ernő áruló 2011.01.06. 21:50:31

@RAMBO: Később elolvastam a teljes hozzászólásod, így az utolsó mondatom visszavonom, de a Pozsgay-féle állítást akkor is fontos korrigálni.

lütty 2011.01.06. 21:51:06

Nekem ez már kezd tetszeni! Már ami az orbánékat illeti...teljesen abszurd színházat hoznak létre, ami nap mint nap újabb előadással rukkol elő. És mi csak ámulunk és bámulunk, már megint mivel jöttek elő a diégós fiúk.
A legszebb azért mégis csak az az egészben, hogy orbán a saját farkába harap. Olyan ő, mint a farkas a mesében, az elején félünk tőle, aztán a mese közepén már látni lehet, hogy a végén otthagyja a fogát.

DarthVader 2011.01.06. 21:51:16

"Ugyanis már tényleg az utolsó utáni pillanatban vagyunk."

Hitler anno azt mondta - a vég küszöbén - hogy csak éjfél után öt perccel teszi le a fegyvert. Királyhegyi Pál humorista, aki valamelyik német lágerből gyalogolt hazafelé a háború vége után, szétnézve azt mondta: "Ahogy elnézem, lehettett az negyed egy is. "

Uraim, negyed egy van :)

rotoura1 2011.01.06. 23:14:29

Az Európai Unió működési mechanizmusa nem az, néhány tucat újság elkezd kajabálni lehúzva egy kormányt, egy népet a sárga földig. Ezek a médiumok magáncégek és azt hírdetik, amit a tulajdonosaik diktálnak. Hol voltak ezek az újságok 2006-ban? Magyarország még csak az apróbetüs rovatba is alig került bele.
A német vagy francia kormány pedig nem az Unió döntéshozó testületei.
Nekem az a véleményem, hogy egy szűk 1% hangja hallatszik. És azok azokat képviselik, akik ide juttatták Magyarországot. Most éppen nem feltétlenül az MSZP-ről beszélek.
Az pedig teljesen nonszensz, hogy egy jó pénzügyi hátterű külföldi cég megvásárol egy magyar médiumot és attól kezdve ők tolják az okosságot a nép fejébe. Ezt mindenképpen szabályozni kell és ebbe a politikai oldala is beletartozik.
Azt pedig, hogy a médiatörvény jogállami vagy nem, döntse el az unió, ne külföldi média.

wice 2011.01.06. 23:14:39

ez valszleg a "megfelelo tavolsagrol minden pontszeru"-jelenseg, hasonloan, ahogy egy db reszeg musorvezeto kijelentese miatt a komplett tilos radio "keresztenyirto" lett az azt sosem hallgatok fejeben. es ha a parhuzam helytallo, az eleg rossz jel a jovore nezve: ennek alapjan valszleg meg jopar evvel a mostani kormany regnalasa utan is szorostalpu bunkokent fognak tekinteni nyugaton magyarorszagra emiatt a nehany honap (?) miatt... :(

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2011.01.06. 23:14:43

És mi a helyzet az eltereléssel? Mi van akkor, ha ez csak egy gumicsont? Mindenki ezen a médiaszarságon rágódik, közben pl. csont nélkül lenyelik a magánnyugdíj pénztárak államosítását! És ez még csak, amiről tudunk... A nagy zsé nekik (Győzőéknek) abból jön, nem a média megszájkosarazásából. Szerintem, eddig ököl szorítva ültek, hogy minél hosszabb ideig foglalkozzon a külföld a médiabaromságokkal, mert addig sem az igazi pénzlenyúlással törődnek...

Roy 2011.01.06. 23:14:45

@szerénységem: Dehogy telt be a pohár. Még most is sokan tapsikolnak a fidesznek. Fel se fogják, hogy mi történik annyira elvakultak. Majd akkor ébrednek cak fel, amikor minden uniós forrást elzárnak, és az ország valóban a csőd szélére kerül, amiről a nyáron Kósa- Szijjártó vízionált.

neeskens 2011.01.06. 23:14:49

Ez nem a médiatörvényről szól, az csak az utolsó csepp. Tessék megnézni mit ír az Economist demokrácia jelentése M.o.-ról:

„In the April 2010 election, an extreme nationalistparty, Jobbik, gathered almost as many votes as the former ruling Socialists. Since winning a two thirds parliamentary majority in the election, the centre-right Fidesz party has been systematically taking over the country’s previously independent institutions: the presidency, the state audit office and the media council are now all run by party placemen. Parliament recently voted to severely restrict the constitutional court’s right to adjudicate on budgetary matters”

Ennyi látszik Magyarország elmúlt 10 hónapjából.

Martian (törölt) 2011.01.06. 23:14:57

Érdekesebb cím lett volna a "Nemecsek-gittegylet a Vörösingesek ellen"
:))

biobender 2011.01.06. 23:15:01

Ez vagy vegtelen ostobasag es tehetlenseg vagy egy olyan strategia resze amelyik mar eldontotte, hogy igy vagy ugy de egy ket even belul kikerulunk az EU-bol. Igy vagy ugy: vagy kilepunk vagy kirugnak.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.01.06. 23:15:06

"A forradalom célja adott, az eszközöket a szükség diktálja, ezek megkérdőjelezése pedig az egész forradalom megkérdőjelezése lenne – mint ahogyan azt a régi rend hívei teszik is. Kizárólag barát és ellenség van. Aki pedig nyíltan kritizál, az megakasztja a forradalom lendületét és mint ilyen, természetesen csakis ellenség lehet."
Azért ne hasonlítsuk már jelen helyzetünket a kora-Sztálini Szovjetunióhoz..!

MitTomÉn 2011.01.06. 23:15:36

Ne legyen igazam, illetve nem is vagyok nagy összeesküvés-elméletes, de kavarodhat itt még egy nagyobb kaki!

UD-Zrt-hanganyagok!

A youtube-on már nem tudtam meghallgatni, csak a hírportálokon az összefoglalót: ütős téma!

Érdekes szitu:
- Magyarországi balhék jelenleg "hírértékkel" bírnak
- további szaftos témákra bárhol van vevő
- némi feliratozás nem egy nagy dolog, hamar megvan
- és főleg az, hogy a jelenlegi EU-elnök közvetlen közelében lévők is bőven szerepelnek rajta, igen kényes szitukban.

Ez akkora magas labda, hogy csodálkoznék, ha nem ütné le valaki! Na ekkor lesz nagy gáz, nem "csak" egy kétes elemeket tartalmazó médiatörvény miatt! Ilyeneket még világpolitikai szinten is szívesen le szoktak csapkodni, elvégre nem mindenhol szeretik olyan nagyon az EU-t...

Ja, és a youtube-ról már el is tüntek a cuccok! Tök mindegy, ki szedte le (lehetett akár a felrakó is), de "lám-lám, megpróbálta valaki eltüntetni, amit a média be akart mutatni?" A két balhét össze is lehet kapcsolni!

Szóval jó lesz kapaszkodni kormánykörökben, ha ez nem csak az én paranoiás gondolataimban fordul meg!

Tuti, hogy nem véletlen a hanganyagok időzítése. De hát van a mondás: aki szelet vet, vihart arat...

U.i: ha már balhé lesz, azért remélem kap belőle az előző korrupt csürhe is, bőven dukálna nekik is a korrupciós szarkupac szétfröccsenéséből...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.06. 23:15:40

@Gerzsonka: gondolom igazad van, és rosszul emlékeztem.

Talán azért, mert pont akkor vizsgáztam az AGRÁRegyetemen Tudományos Szocializmus tárgyból, amikor Pozsgay ezt mondta, és emlékszem, a vizsgán ezt kellett volna mondani, ha az 56-os tételt húzza valaki: "1956 forradalomnak indult, DE ellenforradalomba torkollott".

De végül a félreértések elkerülése végett kivették az 56-os tételt a tételsorból :DDDDD

3-4 ilyen politikai tárgyunk volt, enélkül nem lehettünk volna jó mezőgazdászok. :DDDDDDDDDD

Legjobban azon röhögtem, amikor a fele részben lányokból álló évfolyamon levetítették a "Hű társunk, a személyi fegyver" sorozatból az "RPG-7 típusú kézi páncéloselhárító fegyver" c. részt. De volt az AK-47-ről, meg valami pisztolyról, meg távcsöves puskáról (Makarov?) is film.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.01.07. 12:21:42

"Ha az Európai Unió szükségesnek tartja a médiatörvény módosítását, akkor azt a kormány elfogadja" - mondta Orbán Viktor külföldi újságíróknak csütörtökön.

„Természetesen ez csak úgy tudna megtörténni, ha az összes olyan ország médiatörvényeit is megváltoztatják, amikben hasonló passzusok szerepelnek” – mondta Szijjártó Péter,miniszterelnöki szóvivő.

Szijjártó Péter szerint ha csak Magyarországot köztelezné az Unió a médiatörvény megváltoztatására, az diszkrimináció lenne az országgal szemben.
www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/350903

fidesz friend 2011.01.07. 12:21:44

@Walmer: tökéletesen egyetértek: NEM a kommunikációval van a hiba, hanem azzal, amit csinálnak - és védeni próbálnak,
a médiatv. védhetetlen itthon, külföldön, sőt a Holdon is.
de ennek felismeréséhez az kellene, hogy a fideszt nem a fidesz, Orbánt ne Orbán, hanem mindkettőt az ORSZÁG érdeke, haladása, fejlődése érdekelje.
ennek a látható és fájó hiányát sosen fog sikerülni jól kommunikálni.

ave 2011.01.07. 12:29:11

>Ez minden magyar embernek kezd rettentő megalázó lenni

Nem minden magyarnak. En orulok, hogy osztjak a magyar vezetest!
Ezt csak a hulyeken nem tudjak, hogy az bunko(s) osember az az orbanviktor.
Muszaj az osemberre Ungarn-t irni, mert az orban neve semmit nem mond a nemeteknek.

manager2008 2011.01.09. 16:07:33

Tulajdonképpen úgy is fel lehet fogni az egészet ahogy a veréb csinálja, amikor a fejére szarik a tehén.
Kicsit büdös van, meg ragad az egész de voltaképpen meleg van, ami meg jó.
.
Leszart kormánynak lenni azért nem ugyanaz az élmény..

A kísérletnek vége, csinálják azt tovább, ami eddig is jól ment, legyenek ellenzékben megint.

bunji jumping 2011.01.09. 16:07:49

@VÉLEMÉNYVEZÉR: „A kormány kommunikációs szakértőinek január közepére kell letenniük az asztalra egy átfogó stratégiát arról, hogyan kell reagálni az ilyen jellegű támadásokra.”

Inkább azt kellene kidolgozni, hogyan kell megelőzni az ilyen támadásokat.
TISZTESSÉGESEN KELL DOLGOZNI BALF…ÉKEK!!!!!





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása