Véleményvezér

vv

Újra Való Világ

2010.08.19. I 38 komment I Címkék: fidesz media valo vilag

A jobboldali kisebbségi tulaj értékrendje és a VV kultúrája közt mély szakadék tátong. Beleszólnak-e a szerkesztésbe? Mit fog tenni a médiahatóság új fideszes vezetője, aki korábban szigorúbb büntetéseket követelt?

Az RTL Klub bejelentette, hogy ősszel újraindul a Való Világ című valóságshow. A VV a magyar reality tévézés igazi klasszikusa, mindhárom eddigi szériája rendkívül sikeres volt. Ráadásul a műsor amolyan „RTL Klub-zanza” is volt egyben – tartalmazott mindent, ami miatt ez a csatorna a magyar tévézés királya.

Ajánlott írásunk: A TV2 és a magyar kapitalizmus rákfenéje


Mi tette sikeressé a Való Világot?

Először is, maga a műsor egy külföldi ötlet okos adaptációja volt, nem pedig egyenes másolása, mint a konkurens Big Brother. A szereplőválogatáshoz is lényegesen „körültekintőbben” álltak hozzá, mint a többiek: elképesztő mennyiségben kerültek be a Való Világ-villába orvosi esetnek minősülő, magamutogató szereplők, köztük nagy arányban a legősibb szakma képviselői. És ha még így sem volt elég a villalakók között az eufemisztikusan pl. táncoslánynak nevezett szereplők száma, akkor még bevittek ráadásnak egy-két prostituáltat - dolgozni.


És hogy az adottságok rendesen ki legyenek használva, olyan premier plán szexjelenetekre került sor, amilyeneket a comment:com blog szerint „az ilyen reality-k egyetlen külföldi inkarnációjában sem láthattunk”.

De ennél azért többről volt szó. A szereplők okos, jól eltervezett befolyásolásával is meg lett dobva a nézettséget. Ennek talán az egyik legemlékezetesebb példája, amikor a Kismocsok művésznéven futó szereplő a kamera előtt „térített” leszbikussá egy jól láthatóan kimerült, kiszolgáltatott és pszichikailag nagyon gyenge nőt.

Végezetül mindehhez hozzájárult a profi felhajtás, a fenti szereplők – akik közül az egyiket később egyébként bűnszervezetben elkövetett kábítószerrel való visszaélésért hét évre ítélték – heroizálása, példaképpé emelése (ezt hívják úgy, hogy „felépítése”).

Mitől válik a Való Világ közéleti témává?

A Való Világ újraindítása nem is érdemelne különösebb figyelmet részünkről, mert hát ugye Benkő Dániel feleségkereséséről sem írtunk. Csakhogy fél éve részleges tulajdonosváltás történt az RTL Klubban.

Az egykori kisebbségi tulajdonos, aki a tévézés előtt még a jól jövedelmező gumióvszer-gyártásban utazott, eladta részesedését annak az Infocenter.hu Zrt-nek, amelyik a Lánchíd Rádiót, a Class FM-et és a Heti Választ is birtokolja. Mindenki készpénznek veszi a magyar közéletben, hogy ez a vállalkozás jobboldali kötődésű, ezért aztán mi most feltesszük, hogy ez tényleg így van. A jobboldaliság Magyarországon hagyományosan egy értékrend iránti elkötelezettséget is jelent. Ahogy a portfolióba tartozó Heti Válasz hirdeti is magáról: „értéket közvetít”.


A probléma az, hogy a kisebbségi tulajdonos cég által vallott értékrend és a Való Világ kultúrája között igen mély szakadék tátong.

Mi lesz így a Való Világgal?

Ez a probléma pedig logikus módon rengeteg kérdést vet fel.

Bele tud-e és bele fog-e szólni a kisebbségi tulajdonos a szerkesztésbe? Le fogja-e „tompítani” a Való Világot? És ha igen, mi lesz a profitelvárásokkal? Ha nem, akkor ezt hogyan tudja összeegyeztetni a feltételezett jobboldalisággal?

És hogy egy politikailag még kényesebb kérdést feszegessünk: mit fog tenni a médiahatóság? Korábban ugyanis rendszeresen büntette ezeket a műsorokat. Ráadásul Szalai Annamáriának, aki mára a szuper-médiahatóság vezetője, korábban a TV2 és az RTL Klub hasonló büntetései sosem voltak elég szigorúak. Vajon most is így lesz?

polls & surveys

Nem ezek a legfontosabb közéleti kérdések Magyarországon, de ettől még nagyon érdekesek és tanulságosak.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Olvasd el ezt is: Rogán Antal, a celebpolitikus

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

véleményvezér · http://velemenyvezer.blog.hu 2010.08.19. 08:43:14

Hozzászólóknak, még mielőtt: a Véleményvezér és a Való Világ rövidítésének azonosságáról, igen, van tudomásunk.:)

Dr Kangörény 2010.08.19. 09:13:28

Az a kisebbségi tulajdonos nem annyira kisebbségi és pontosan a posztban vázolt problémák feloldására engedték az rtl közelébe. Az új tulaj pedig pontosan a várható hatalmas bevételért vásárolta be magát oda, tehát szalai annamária kiélheti sokéves frusztrációját és gennyesre bírságolhatja az rtl-t az egyik kezével, de a másikkal vödörszám önti majd bele a különféle pályázati pénzeket.

Na ez a való világ, nem az a szutyok, amit most újra a képernyőre enged az rtl.

mojszipupi 2010.08.19. 09:13:43

Akkor most a Vélemény Vezér benne lesz a TV-ben? ;)))

Samott 2010.08.19. 09:13:52

A penznek nincs szaga, Szalainak meg meg lesz mondva mit tehet. Gyanitom semmit. De szerintem az igazan mocskos reszek az RTL testvercsatornajan, a Cool-on fognak adasba kerulni, az meg nem itthon van bejegyezve.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.19. 09:14:01

Azért ez örvendetes, hogy hét év balliberális médiaterror után ismét a jobbkonzervatív értékrend érvényesül.
Vissza a fideszkorszakba, vissza a valóságsókba...

Én marha, azt hittem, ha Stumf alkotmánybíró résztulaj lesz az ertéelben, akkor szőlőkertész műsorok lesznek narancskeretben.

Balek 2010.08.19. 09:14:09

Na melyik a hihetőbb:
1.azért vásárolta be magát, hogy azután lerohassza a profittermelő képességét az ideológiailag nem megfelelő műsornak
2.azon van, hogy a befektetése minél gyorsabban megtérüljön és hasznot termeljen

Esperes úr 2010.08.19. 09:15:23

Politika ide vagy oda, csak egy számít: a della, a cipi, a lé

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.08.19. 09:15:29

Gondolom a jobboldali kisebbségi tulajdonos is félre tudja tenni az erkölcsi érzékét a várható haszon reményében. A politikusoknak ez meglepően jól megy, mióta világ a világ.

lone 2010.08.19. 09:51:54

szex, durvaság=nézettség
nézettség = pénz

ma már igen magasan van az emberek ingerküszöbe, így rendesen beleválogatnak majd a szemétjébe

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.08.19. 09:52:56

Két és fél éve nincs tévém.
Ez a kérdéskör kilőve.
Az profit az profit, akár jobb, akár baloldali a tulaj, minden üzletembernél csak addig tart a morális értékrend, ameddig nem veszélyezteti a profitot.
Amúgy meg ha a népnek ez kell, kapja ezt.
Egy baj van, hogy ezek után a a lebirkázott nép már sajnos ugyanaz, aki kétharmaddal megszavazta a Fideszt, így kicsit mégis kínos, nem? :)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.08.19. 09:52:59

"nem pedig egyenes másolása, mint a konkurens Big Brother"

Na most a TV2-es BB annyira volt "másolás", mint a sarki McDonalds. Tudod, lehet licenszelni a műsort, meg is tették, ennyi. Nem kell lopásnak beállítani.

Mr. Ray · http://bluray.blog.hu 2010.08.19. 09:53:13

Most komolyan, van olyan ember, akit ez még érdekel? Tipikusan azok az emberek bambulják, akiknek azt szokták harsogni, hogy "get a life bazz". Megint a fos fog folyni a képernyőről, normális filmek pedig sehol.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.08.19. 10:13:36

@Mr. Ray: mert eddig voltak normális filmek? Nem voltak. Úgyhogy nem emiatt nem lesznek továbbra sem.

sztd 2010.08.19. 10:32:09

Nem tudom, hogy most az események véletlen egymásmellettisége, vagy az összeesküvéselmélet az igaz, de érdekes a gondolatmenet.

Azt gondolom ugyanis, hogy nem megfelelő viselkedés esetén Szalai Annamária le fog csapni, és elég ereje lesz ahhoz, hogy ez most már fájjon. @Samott: Az pedig tök mindegy, hogy a Cool hol van bejegyezve, mert itt sugároz, így nem menekülhet. Ettől függetlenül a harc boritékolható, a győzelem azonban nem.

Végül is az egész ősszel lesz, amikor már kiderül, hogy a költségvetésben milyen vérveszteségek lesznek, és azokat a politikai harcokat elnyomhatja a médiacsatazaj.

Azt a változatot viszont nehezen tudom elképzelni, hogy Szalai Annamáriára ráparancsoljanak. Ezúttal ő a főnök a tulaj pedig csak pénzember, akiből sok van mostanában a Fidesz tájékán.

Fatman 2010.08.19. 10:32:29

@Samott
Az u.n. médiaalkotmány lényege (ha jól értelmezem), hogy hiába mész külföldre, attól még vonatkozik rád a törvény, mert vagy befenyítik a magyarországi apparátust, vagy ORTT határozattal letiltanak a kábelrendszerekről (a Mindigről is, de az kit érdekel), sőt szerintem a Mo.-i terjesztésű műholdas csomagokból is! Maradna a szabadon fogható műhold, külföldön székelő szerkesztőséggel, ami viszont aligha lenne kifizetődő!
----------------
Ami a VV-t illeti: Az ellen BB, amit Árpai talált ki, elég erőteljes nyúlás! Amikor a formátumot megpróbálták eladni külföldre is, a BB tulajdonosa perelt, és nyert! Nem tudom, hogy Mo.-n miért nem perelt annak idején, de még most is megteheti!
----------------
Én, a magam részéről a pokolba kívántam a Nagy Reality Korszakot, és remélem, hogy nem fog visszatérni!

F.

balazsman 2010.08.19. 10:33:02

Rákosi "Rako condom" Tamás továbbra is többségi tulajdonosa az IKO csoportnak, tehát sem szemlélet, sem pedig hatalomváltás nem történt, csak a kisebb tulajdonosok cseréltek helyet.
A csatorna (csatornák) pedig hűen tükrözik a vezetés erkölcsi hozzáállását a világhoz...

Szőkebácsi 2010.08.19. 12:30:08

@Mr. Ray: Hogyne volna itt az új generáció aki lemaradt az előző epizódokról! van már mobiltelcsijük, tudnak szavazatot küldeni a legjobb seggü pasira illetve a legjobban szopó csajra. A büntik meg aprópénzek lesznek a reklámbevételek mellett...

tommybravo 2010.08.19. 12:30:09

@Fatman: A ValóVilág ment Szlovákiában és Csehországban is, vagyis el tudták adni külföldre.

Samott 2010.08.19. 12:30:24

@sztd: @Fatman: a mediaalkotmannyal kb. kitorolhetik egy kulfoldon bejegyzett csatorna kapcsan, ugyanis azokra csak az ottani szabalyok ervenyesek. Ha megis beprobalkoznak valamivel akkor meg az EU csap a kezukre.

index.hu/kultur/media/2010/07/28/elhagyja_az_orszagot_az_mtv/

darkmirjam 2010.08.19. 12:30:36

Különös változásokra nem számítok. Beztos lesz majd feszület a falon, meg Orbán bulla, esetleg egy gyónószoba események utánra, és máris értéket közvetít.

xido 2010.08.19. 12:30:50

Lehet isteníteni a Való Világ szereplőit oda meg vissza..alázni a Big Brothert,hogy az csak ócska koppintás mindenféle eredetiség nélkül..de a BB 1.évadának is jól sikerült a castingja,érdekes és változatos arcok voltak benne..3.évadra egyértelműen a VV vitte a pálmát..minden csak a szereplőkön múlik..
ha ki tudja hozni a nézőből a szimpátiát/utálatot,akkor már nyertek a készítők..

balazsman 2010.08.19. 12:31:01

@Fatman: anno itthon is perelt az Endemol, de valamiért elvesztették. később, amikor a horvátoknak adta el az IKO a VV "formátumát" akkor perelt újra

Mikrobi 2010.08.19. 12:31:07

Ó, megint lesz Faló Világ! Egyszer egy egész részt végignéztem belőle, sőt, a Big Bránerből is, már tiszta bunkónak éreztem magam, hogy körülöttem mindenki ezekről beszél, én meg csak a címüket ismertem!

Kiß B. 2010.08.19. 12:31:20

Annyit remélek, hogy a médiahatóság a törvény betűjének megfelelően fog eljárni. Nagyon szomorú, hogy ez egyáltalán kérdés. Ha nem így lett volna, akkor most vagy odafigyelnének a kereskedelmi tv-is a szerkesztési elveikre, vagy már meg lenne szüntetve mindkét csatorna sugárzási joga. A mostani helyzetnél mindkettő jobb lenne!

el periodista 2010.08.19. 12:31:34

Annamária FOG bírságolni. S hova folyik be majd a pénz? A Médiahatósághoz, amely milyen befolyás alatt van? Na, milyen?
Na ugye!
Pártkasszába dől a lé így is, úgy is. legfeljebb tisztára mossák.
Ne legyenek illúzióink mindenféle (jobb- meg baloldali) értékrendről. Ha a húsosfazéknál vagy, kell a zsíros falat. Gyarló az ember. Szerintem sokan megszédülnénk.

nagyon gromek 2010.08.19. 12:31:41

a kereskedelmi tévé üzlet, nem jótékonysági intézmény, nem hittérítés és nem kultúraközvetítés. ilyen egyszerű szerintem.

irónika 2010.08.19. 12:31:57

Szerintem pedig nem lesz itt semmilyen VV.
Villa még sehol, a casting sem 20 nap, az egész csak porhintés, mert a TV2 korábban kezdi a MEGA5-öt, mint ők, ezért pont azon a héten, amikor a M5 indul, bedobták, hogy tematizálják vele a médiapiacot. A teljes médiacsövön (óriásplakát, TV, újsághirdetés, online...), mindenütt az Xfaktor dübörög. A TV2 kezdésben beelőz, még a Jóban rosszban is korábban indult mint szokott (20-a előtt még nyaralás van). Szóval kellett valami ami nagyot szól, erre a VV pedig tökéletesen alkalmas. Szerintem már azt is tudják, mivel indokolják majd, hogy nem lesz. Ugyanis a programstruktúrában nincs helye. Se a fókuszt, se a Bariköztöt nem fogják érte beáldozni. A célcsoport pedig 21:30 után már nem azt nézi, hogy mi folyik mások ágyában, hanem saját maga gyakorlatozik.

bocsitibi 2010.08.19. 12:32:32

@Zka:

Hmmm.
Nem gondoltam volna, hogy van ilyen szintű funkcionális analfabéta.
A másolást a szerző a Lincencelt műsor itthoni beindítására értette. Valószínű nem lett volna gatyaszaggató per belőle, ha még a név is azonos mint amivel külföldön fut mi?

Bár lehet, hogy csak trollkodsz, bocs.

Lefetyke 2010.08.19. 13:03:08

Ejj, hogy én mennyire rühelltem ezeket a műsorokat. Korhatáros szappanopera a Maunika showba illő retartdáltakkal és exhibicionistákkal. A célközönség viszont 14-18 év között mozog.
Azt hittem, túl vagyunk már ezen az időszakon.

Egyébként mehetnének ilyen műsorok, persze miért is ne, ha a helyén kezelnénk őket. Ha mindannyian röhögnénk az összes majmon meg a ripacskodásukon/kurválkodásukon. De sajna van egy rakás gyerek, akinek senki nem magyarázza el, hogy ez amúgy se nem trendi, se nem normális.

Pong 2010.08.19. 13:03:10

Alapvetően szimpatikus volt, hogy lenyúltuk Endemolékat, de kurvára nem akarok 1 embert sem hallani, hogy beszél arról, kimithogyandugottmeg, mert szinte instant retardációt élek meg, ha bármi ilyen eljut hozzám.

Még jó, hogy kb. több mint 10 éve nem nézek TVt, ez sokat segít.

-MCsaba- · http://barsonyszek.blog.hu/ 2010.08.19. 13:03:32

Én arra lennék kíváncsi, hogy ha netán-netán büntetné is a hatóság a műsort azt milyen gyorsan tenné meg?? A tv2 is valami hároméves bűnért sötétült el tegnap.. és mivel a bevétel azonnal jön ezt a rizikót simán bevállalja kisebbségi-többségi tulajdonos egyaránt.

+ Műsorpolitika szempontjából is logikus ez a lépés, hisz maunika show helyett kell adni valami más "trash"-t a népnek

Kiß B. 2010.08.19. 13:03:38

@el periodista: Nem a bírság összege miatt támogatom a bírságot, hanem, hogy ne lehessen ilyen szarokat sugározni!

sztd 2010.08.19. 13:45:10

@Samott: Az, hogy Magyarországon sugározhat-e, az az ország hatásköre. Fizetnek is érte, be is hajthatnak pénzt stb. Az egyetlen amiben igazad lehet, hogy nem biztos, hogy külföldön be tudják hajtani a büntetést. De innen a komplett csatornát kitilthatják.

@-MCsaba-:
Ezért készül elvileg a médiaalkotmány, ezért van a médiahatóság is. Ők saját hatáskörben elvben elintézhetik, és utólag lehet bíróságon panaszkodni, de az nem lesz halasztó hatályú. Persze azt nem tudom, hogy mi lesz a gyakorlatban.

Samott 2010.08.19. 14:05:28

@sztd: dehogy tilthat ki komplett csatornat, szep is lenne ha Szalai Annamaria donthetne el, hogy a kabel/muholdas szolgaltatom (amibol pl. a UPC digital nehany honapja egy luxemburgi ceg lett) adhatja-e a CNN-t vagy az EuroSport-ot... vagy eppen egy akarmilyen pornocsatornat.

Mellesleg a Cool 100%-ban a fidesz "tulajdonolta" IKO erdekeltsege. Nem lesz itt semmifele buntetes, tudja hogy hol a helye a huberesnek.

-MCsaba- · http://barsonyszek.blog.hu/ 2010.08.19. 15:28:41

@sztd: Ráadásul Szalai azt mondta, hogy most átmeneti időszak jön (gondolom az átszervezések miatt) mire rend lesz médiaszabályozás terén (bármit is tervezzenek) a VV4 is véget ér.. szóval most úgymond "szabad a pálya" :)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.08.20. 14:19:20

A VV4-nek nem volt már valamikor egy szereplőválogatása?

Amúgy meg emlékszem, hogy pont e műsor miatt lett bevezetve a karikázás. Pedig azt hittem, hogy idővel eltűnnek, csak sajnos maradt (gondolom aki ezért büntet, sokat kaszálhat rajta).

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.08.22. 20:15:31

Világosítsatok már fel! Azt mondják, hogy nézettség legyen és az pénzt hoz a tévének... de én hiába nézem a sok leadott szart (illetve nem nézem épp azért, mert szar), egy kanyi garasomat nem adom senkinek... (mert a reklám nem hat rám, és mert aki ráér tévézni, az nem dolgozik, nem keres, tehát nem is költ) Nem téves nézet ez ma már? Én még embert nem hallottam, aki a Tv-knek köszönhetően bármiért is fizetett volna, vagy legalább elégedett lett volna a műsorukkal. Nem magukat fényezik ezekkel a süket dumákkal? Véletlenül nem csak azt a látszatot keltik mindenkiben, hogy a televíziós megjelenésre szükség van, pláne ezekre a mocskokra, azért, hogy támogatást szerezzenek maguknak a mi adóinkból, pályázatok útján persze, meg a nagy büdös alapítványoktól? Közvetetten ugyan, de mind a költségvetésből folyik át pákó, tüncike, zimány, mónika,jáksó,győzike,balázs,és apámfasza idióták zsebeibe, a szerkesztők buxájáról nem is beszélve. Jó emberek! Hát nehogy ne lássuk, hogy a nézőre hivatkozással fejnek meg minden nézőt, a befizetett adókból a költségvetésen keresztül a mi pénzünkért kapjuk a sok amcsi lejárt szavatosságú szar filmeket, showkat és minden mást, amit nem szégyellnek a nézettségre hivatkozva a mi igényeinkre fogni. Kel a francnak ez a régi szemét! Lassan ember nincs aki nézni tudná... nem hogy a nézettségből lesz a pénzük... ugyan már! Ezek szétlopják az agyunkat is, csak hogy frizbizhessen az a takony is. Végül kinyírják a szerencsétlen hülyéket, akik odamennek magukat mutogatni... lsd . Párkányi Évi

koc · http://tablasjatek.blogspot.com 2010.08.24. 11:33:19

@térfél: Kedves Évi! A tévét nem érdekli, hogy te mit veszel vagy mit nem. Őket az érdekli, hogy a reklámozó azért fizet, hogy a reklámanyaga eljusson a tévénézőhöz, Minel többhöz. Erre akkor van esély ha 2 millióan ott kuporognak a készülék előtt és izgulnak, hogy VV Lajos vagyon lenyírja-e a bajszát, de azt csak a reklám után mutatják meg.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása