Véleményvezér

vv

Fidesz: ez végre a jó irány?

2011.01.15. I 53 komment I Címkék: szavazas

Orbán Viktor szavai alapján úgy tűnik, kormánya végre hozzá mer nyúlni a költségvetés kiadási oldalához is. A lakosságnak ez nyilván nem fog tetszeni, a blogoszférának viszont igen. Heti szavazás-összesítőnk.

Hétvégi szavazás-összesítőnkben most azt nézzük meg, hogy mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a kormány februárra tervezett átalakításainak fő irányáról, legalábbis arról, amit Orbán Viktor a The Wall Street Journalnak azokról elárult. A miniszterelnök ugyanis azt ígérte, hogy a kormány hozzá fog látni a nyugdíjkiadások, a munkanélküli járadékok, a tömegközlekedési támogatások és a gyógyszerkassza kiadásainak csökkentéséhez. Ezt az irányt mi helyeseltük - de nézzük most meg, mit gondolnak az olvasók!

Ötezernél is több szavazónk majd' fele, 47%-a szerint ezekkel a kiadáscsökkentő lépésekkel valóban jó irányba indulna el végre a kormány, további 32% részben ért egyet az iránnyal, "nem"-választ pedig mindössze 16% adott.

A hozzászólásokból ugyanakkor az is kitűnik, hogy a bejelentéseket sokan kétkedve fogadták: többen nem hisznek benne, hogy ezek a tervek tényleg meg is valósulnak, illetve tartanak attól, hogy a végére teljesen fel fognak puhulni. Egyesek nem értik, hogy miért kellett a kormánynak közel egy évet elvesztegetnie, mire elszánta magát a kiadáscsökkentésre - mások ellenben egy végiggondolt tervet látnak a kormány eddigi tevékenysége mögött, és számukra a pozíciófoglalás, az intézményrendszer átalakítása, a vélt vagy valós ellenállás felszámolása utólag, a "kemény" intézkedések felől nyer értelmet.

Akárhogy is legyen, az mind a szavazásból, mind a hozzászólásokból világosan látszik, hogy az Orbán Viktor által bejelentett kiadáscsökkentő lépések fogadtatása pozitív. Legalábbis a blogoszférában - hiszen a lakosságnak nyilván nem fogja elnyerni a tetszését sem a gyógyszerek drágulása, sem adott esetben az utazási kedvezmények szigorodása.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lujo22 2011.01.16. 10:51:38

Jó irányba megy. Csak ha az előző kormány csinálja, akkor népnyúzás, nemzethalál, ha ők akkor struktúraátalakítás, szerkezetváltás.
De a lényeg uaz, a nép fizet, vagy kevesebbet kap. Eben-guba. Ha amit elkúrtak a szocik, és akkor hagyták volna nekik vmennyire helyrehozni -a 2010-es választást úgyis simán elveszítették volna-, nem lenne ennyire égő a helyzet. Így a Fidesz hülyét csinál magából, mert hitelességét elveszti, hiszen alapjában uazt csinálja. De itt a vezér nem követi el azt a hibát, m GyF, h ő sohasem hazudott, még politikai okokból sem. :-)

titantoma 2011.01.16. 10:51:41

Remélem véghezviszi a reformjait. Biztos sokan fognak anyázni, de szükségesek. Végre itt tartunk, azt hittem semmi se lesz itt négy évig.

sga 2011.01.16. 11:07:15

Én nagyon várom, de őszintén szólva hiszem ha látom. Nagyon félek, hogy megint valami Matolcsy majszter féle ámokfutást fogunk látni, 29 pontos nemzetmentő programot, vagy a túró tudja mit.

Szerintem a legfőbb gond az, hogy a nemzetmentő lila ködben bóklászva teljesen elvesztették a realitásérzéküket, vagy talán a józan eszüket is. Emiatt már képtelenek visszatérni a realitások talajára, arról nem is beszélve, hogy ez mekkora arcvesztés lenne. Ne legyen igazam!

tölgyes 2011.01.16. 11:07:19

A blogszférának se fog tetszeni.. mert őket az is dühíti ha van sapka és az is, ha nincs sapka.

Acmee 2011.01.16. 11:07:24

Inkább abban reménykedjünk, hogy a felszabaduló pénz ne magánzsebekbe és pártkasszákba vándoroljon.

Kalmár 2011.01.16. 13:13:04

Nem látok újdonságot.
Ugyanez a cél, mint a választások előtt.
A munka segítségével kikapaszkodni.
Az első perctől ezzel kampányoltak. A dolgozó, gyermeket nevelő családokat segítik.
A bürokrácia drasztikus leépítése padig sok közalkalmazott elküldésével jár majd.
(Csak azért, ha valaki meglepődne...)
Minden lépéssel ezeket készítik elő, folyamatos egyirányba mutató kormányzás van, nem értem mi a meglepő ebben a bejelentésben.

2011.01.16. 13:13:09

A most bejelentett irány sztem is lehet jó - de várjuk ki a végét, még akármi lehet belőle. Ahogy eddig működtek a dolgok, simán lehet, hogy pont az ellenkezőjét fogja csinálni, mint amit beszél...
Sztem abba is bele kell azért gondolni, hogy az állami nyugdíjkiadások (értsd kifizetendő nyugdíjak) lefaragása előtt mindenkit átléptetnek a fiúk az állami rendszerbe... Vajon ez mekkora aljasság? Így már a jó iránynak sem tudok örülni...

Várúr 2011.01.16. 13:13:12

Az a "közel egy év" alig háromnegyed év. A kormány "végre hozzálát" szimpla hülyeség vagy figyelmetlenség. Többször is elhangzott elég nyomatékosan: jelentős változások 2011-ben várhatók. Megcsontosodott nagy rendszerekhez nem lehet pár hónap alatt hozzányúlni.

egy maréknyi dollár 2011.01.16. 13:13:24

Mi az, hogy végre hozzá mernek nyúlni?!
Nagy bátorság kell hozzá, mondhatom.
Csirke-mellcsontban dúskáló nyugdíjasok(a minimál-nyugdíj 28500 ft!),havi 50-60 ezer forintot bekaszáló és abból dőzsölő minimálbéresek és munkanélküliek.Reménytelen helyzetbe került devizahitelesek százezrei.Folyamatosan csökkenő bérű köztisztviselők, három millió létminimum alatt élő ember.Százon felüli fagyhalált halt szerencsétlen a tél közepéig.
Persze fentről rózsásabbnak látszik a helyzet.Gomba módra szaporodó sóhivatalok, telinyomva a mi kutyánk kölkeivel,jó kis pénzért.Busásan fizető kormányzati megbízások irritáló faszságokra.
"Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert....nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget,hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat.Erre tesszük fel életünk most következő éveit."(A Magyar Köztársaság Kormánya)
Látjuk.

eccerüvagyok 2011.01.16. 13:13:27

@Acmee:
Pedig félő, hogy nem pl. munkahelyteremtésre, vállalkozásösztönzésre fog fordítódni, hanem a költségvetési lyukak további tömködésére. Hisz egy szót se lehetett eddig hallani arról, hogy a megszorításokkal, költség-lefaragásokkal párhuzamosan milyen intézkedéseket akarnak érvénybe léptetni, amik megoldást kínálnak a felmerülő problémára.

Indriq 2011.01.16. 13:13:39

miért lenne ez jó irány? tény, vannak olyanok, nem is kevesen, akik meglopják az államot. De azért mert X ezer ember jogtalanul csinál valamit, a maradékot aki tényleg rászorul miért bünteti? Szűrje ki azokat, akik lopnak, csalnak.
Lásd: - minimálbéres vállalkozók, büntessék meg, de ne úgy, hogy a tényleg minimálbért keresőket ellehetetlenítik
-korkedvezményes nyugdíj, csak annyit fizessen ki az alap, amennyi befolyik, és utána kiáll az év végén a nyugdíjasok elé, és azt mondja, hogy nesztek, a sok ingyenélő miatt most ti is éhen fogtok dögleni?
-gyógyszertámogatás, az emberi életciklus velejárója, hogy az öregkor felé több gyógyszer kell, elvonja a támogatás, az így is megsarcolt nyugdíjasoktól? Nem ám, hogy bevezetné a sporólást a'la amerika, ahol darabszámra adják ki a gyógyszert, az egyszerűbb utat választja
-munkanélküli segély, k*rva elegánsan csökkenti, nem munkahelyet teremt (az nem elég, hogy matolcsy leteszi a nagyesküt, hogy 2014ig lesz 400e munkahely), hanem egyszerűen kiírja őket a regisztráltak közül.
Ezek után jó magyar szokáshoz híven, akinek van munkahelye leszarja a munkanélkülit, aki nem nyugdíjas, háborog a nyugdíjasok miatt, és aki nem beteg, az sarcoltatná a rászorulókat. Ja és mindehhez lelkesen tapsol Orbánnak mert neki 1000 forinttal több jut az új SZJA miatt.

sashimi 2011.01.16. 13:13:47

Szijártó máris cáfolta, hogy bármi megszorítás lenne.
A költségvetés szövege is ellentmond OV állításának arra nézve, hogy mostantól csak a nyudgijjárulékok befizetéseit költhetjük kifizetésekre, hisz a "biztonságba helyezett" manyupos megtakaritások egy része is folyó kiadásokra megy el.

Kedves VV, te nem érted a fidesz kommunikációját!
Miniszterelnökünk mindnenkinek hajlandó azt mondani, amit az illetők hallani akarnak, ha úgy itáli meg, hogy ez számára előnyös: esetünkben a gazdasági lapok tervezett megszoritásokról szerettek volna infot kapni. Hát megkapták! Ez azonban a világon semmit sem jelent arra nézve, hoigy mi is fog a valóságban történni.

Csak beugrottam 2011.01.16. 13:13:58

Sajnos nem tudom hol olvastam,de lehet így is nézni ezt az irányt:
"A beigért megtakarítás kb. annyi amit a manyup pénzből beterveztek a költségvetésbe.Tehát ez csak egy B terv ha az AB elkaszálná a manyup államosítását."

pneumónia 2011.01.16. 13:14:05

"Csak ha az előző kormány csinálja, akkor népnyúzás, nemzethalál, ha ők akkor struktúraátalakítás, szerkezetváltás."
Nem tudom mennyi idős lehetsz már ne haragudj, de minimum 30-nak kellene legyél hogy teljesen legyen rálátásod a dolgokra! (vagy több)

Ha a nickedből indulok ki, akkor 10 éve kb. pokémont gyűjthettél, de most komolyan úgy bírom mikor ilyen húszon párévesek bekommentelgetnek, és egyszerűen nincs viszonyítási alapjuk, mert vagy nem éltek úgymond önálló felnőtt életet, és apa anya mondta meg mit kell csinálni vagy netán a szülők is pénzelték őket nonszensz. Már árulkodó ez a bezzeg a másik alap gondolkodás logikai, viccen kívül minek írnak be az ilyenek? Megvolt a 8 éve az előző hatalomnak, bármit megvalósíthatott volna, bármit..
A legnagyobb baj mindig az hogy el is hiszik magukról hogy tudnak bármit is, mert apaanya azt mondta, katasztrófa. Ne haragudj nem akartam személyeskedni valahogy kicsúszott... sorry :)

Jelenés 2011.01.16. 13:14:10

@lujo22: "ő sohasem hazudott, még politikai okokból sem"

Várjunk csak, szószerint azt mondta, hogy "sosem hazudtam a zembereknek". Itt definiálni kéne hogy kit tekint embernek, csak a nemzeti oldalt vagy esetleg ebbe még belefér valaki ellenzéki is.

Netuddki. 2011.01.16. 13:14:13

A probléma csak az, hogy megint nem saját magukon kezdik a megszorítósdit.

De szerintem ezt is l fogják qrni.
- Nyugdíjaknál túl sok mozgástér nincsen, hacsak a rokkantnyugdíjasokat nem nézzük.
- Tömegközlekedés? Eladják talán végre a pártok bukszáját a MÁV-ot és a BKV-t? Vagy mit akarnak? Ha még kevesebb utas lesz, még kevesebb bevétele lesz a tömegközlekedési cégeknek. Már most elég drága ahhoz, hogy 2-3 embernél már ne igen érje meg a tömegközlekedést választani.
- Gyógyszerkassza? Hát itt speciel meg lehetne nézni mennyi az árrés a gyógyszereken és ki mennyit rak el belőle.

De viktor megmondta, nem lehet majd elbújni a munka elől. Ami egyet jelent, lesz munka. Normális fizetéssel persze...

Exe Géza · http://igyjartal.blog.hu/ 2011.01.16. 13:14:19

Bocs, de remélem tudjátok, hogy mind a szavazás, mind az idézett kommentek csupán annyit jelentenek, hogy a blogszférában rendesen felülreprezentált a balliberális szubkultúra. Ennyi és semmi több.

Annál betegebb dolgot meg nem nagyon tudok elképzelni, hogy ahhoz tapsoljon vki, hogy az ország olyan helyzetben van, hogy a kormány kénytelen szociális elvonásokat végrehajtani.

Tegyem hozzá, hogy az a balliberális politikai elit, amelyik ennek a megszorító politikának az első számú propagátora Magyarországon, semmilyen formában nem érintett a megszorítások okozta hátrányos következményekben. Mondhatnám úgy is, hogy mások életlehetőségeivel verik a csalánt.

Nem vitás, hogy bőven van mit racionalizálni az állami kiadásokon, de visszataszító az a tapsvihar, amivel az ország brutális 80% fölötti GDP arányos eladósodásáért felelős balliberális szubkultúra fogadja, hogy tovább kell nyomorgatni az embereket, további bőröket kell lehúzni róluk.

Tájékoztatásul közölném, hogy ez nem az a vegytiszta "Na ugye, megmondtam!" szituáció, mivel a honi balliberális társaság és külföldi pártfogói a problémának nem elsősorban megoldói, hanem előidézői. S mint ilyen, lényegesen szerényebb arcméret elővezetése lenne ildomos.

Martian (törölt) 2011.01.16. 13:14:22

Ezt is lehet jól is és rosszul is csinálni...

szltk70 2011.01.16. 13:14:24

@lujo22: "Ha amit elkúrtak a szocik, és akkor hagyták volna nekik vmennyire helyrehozni..."

Hát persze. Ők erről híresek. Elkúrnak valamit, és azt utána helyrehozzák. Naná. Azért tartunk itt, mert ők rendbe hozták a dolgokat.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.01.16. 13:14:26

Most lesz a nagy meglepetes a csodavaroknak, hogy a Fidesz ugyan ugy be fogja vezetni a megszoritasokat ahogy az elozo kormany csinalta.

DOOOOOOOOOOOOM! 2011.01.16. 13:14:29

@lujo22: nem csinál hülyét magából, épp az általad felsorolt okok miatt, nevezetesen, ha az én kommunistám csinálja, akkor "struktúraátalakítás, szerkezetváltás" ha nem az én kommunistám csinálja, akkor "népnyúzás, nemzethalál" sőt hazaárulás. :(

korxi 2011.01.16. 13:14:37

Nagyon leegyszerűsítve n is arra az álláspontra helyezkedem, hogy igen, ezt kell csinálni, de nem csak kevesebbet elnyeletni az emlegetett pénznyelőkkel, hanem átalakítani, és igen, hiszem ha látom, mert Orbánnak a vérében van a populizmus, tudta hogy most a WSJ újságírójával beszél, helyesen azonosította be hogy annak ezt kell mondania mondani, mert most nem a zemberekhez beszél.
És igen, ha ezek meg is valósulnak, akkor is elkúrt fél évet, mire rájött arra amit rajta kívül minden értelmesebb ember tudott már az elején, hogy tehát a szocializmus működésképtelen és feltámaszthatatlan, akkor is ha a gulyáskommunizmust nemzeti együttműködés rendszerének hívjuk, és marxista ideológia helyett nemzeti dumával öntjük le.

És persze az is igaz, hogy ezzel homlokegyenest ellentétes antikapitalista dumával lett kétharmados, de ez valójában nem érdekel, leszarom. Belátom, hogy Kádár népétől csak ezzel lehetett kétharmadnak megfelelő szavazatot kapni.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.16. 13:45:58

@Exe Géza: "Annál betegebb dolgot meg nem nagyon tudok elképzelni, hogy ahhoz tapsoljon vki, hogy az ország olyan helyzetben van, hogy a kormány kénytelen szociális elvonásokat végrehajtani."

Sikerült majdnem szöveghelyesen idézni a Szeretett Vezért. :))

Szerintem annak senki se örül, ha megszorítások lesznek. De az biztos, hogy a nincs még egy olyan ország, amely minden évben azért adósodik el jobban és jobban, mert olyan járandóságokat fizet ki jogosult / nem jogosult valamint egyszerűen lusta polgárainak, amely összeg előteremtésére nem képes. BÁRKI, aki szakít ezzel a gyakorlattal, a józan és gondolkozó emberek (az ország kb. 10%-a) jóváhagyását fogja kapni ezért.

A nyavajás eszementek meg megígérik, hogy semmiképpen nem vesznek el semmit senkitől, ha tudjuk fizetni, ha nem, sőt, még többet is adnak nekik (pl. Megyó). De az általa kezdett őrült osztogatást is megköpködték a gondolkozó emberek.

puffatag 2011.01.16. 13:46:03

@egy maréknyi dollár: tarlós kirakta az aluljárókból a hajléktalanokat (télen!!!) most pedig harmadával csökkentette a menhelyek üzemeltetésének összegét... persze ez is tetszik nagyon sok embernek

korxi 2011.01.16. 14:14:52

@Exe Géza: na ez a lényeg, te sem szavaztál volna a Fideszre, ha nem a posztkádárista, azaz, állambácsi mindenkit ellát, állami dotációkkal olcsón tartja az árakat, büdöskapitalistglobalistákat megsopatjuk, stb stb. dumával jön.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2011.01.16. 14:14:59

Vajon kiírom magam a nemzettestből, ha azt mondom, nem vagyok beájulva ezektől a minden konkrétumok nélkül belengetett reformoktól? A fidesz ugyanazt csinálja, mint 12 évvel ezelőtt, a komolyabb érdekérvényesítő-képesség nélküliektől próbál elvenni.
Nyugdíjak? Gabika épp most akarja megvédeni őket (nem véletlen az új magyar átok: védjen meg téged a Selmeczi!), arra hivatkozva, hogy az állam biztonságos, az állam szép, az állam jó. A nyugdíjakat pillanatnyilag sem fedezik a befizetések, arról nem is beszélve, hogy az egységsugarú fidesz-fan szaros ingyenélő nyuggereknek tekinti őket, akik kussoljanak és örüljenek annak, amit kapnak. Mégis, mit lehetne itt reformálni (ha már épp visszacsinálják a témában eddig felmutatott egyetlen reformot)? Oké, kéne egy átfogó felülvizsgálat a rokkantnyugdíjakkal kapcsolatban, de ez sem annyira egyszerű. Ennek eleve lenne egy brutális költsége, plusz elkerülhetetlen lenne az is, hogy számtalan szerencsétlent szopassanak végleg halálra. Továbbá meg kéne reformálni hozzá a komplett orvostársadalmat, nem véletlen, hogy ez a helyzet kialakult... Hosszú távon lehetne nyerni valamit esetleg.
Tömegközlekedés? Miközben minden tömegközlekedési vállalat masszívan veszteséges? Mi lenne a reform? Kirúgnak embereket (-> munkanélküliség)? Csökkentik ("racionalizálják") a járatokat? Most nyitottak újra néhány racionalizált vasútjáratot. A bkv olyan szinten zsúfolt most is, hogy alig lehet közlekedni. Kik fognak szopni? A kispénzűek. És még? Mindenki más is, mert a szopóágra tett tömegközlekedésre nyilván sokkal kevesebb autós lesz hajlandó átülni, nőni fog a forgalom...
Gyógyszerek? Itt lehetne kapirgálni, nekem van is egy 5-6 éve kitalált tervem, azzal meg lehetne fogni (jó)pár milliárdot, de itt nyilván nem ilyesmiről lenne szó... Amocskoskapitalistagenya gyógyszergyártókat próbálják majd sarcolni, a generikus gyógyszerek felé nyomni az orvosokat és persze csökkenteni az ártámogatást. Ki fog szívni? A leginkább rászorultak, a nyugdíjasok, a betegek, a kórházak...
Munkanélküliek? Szuper, csökkentsük a kiadásokat és a maradék kevéske pénzt osszuk még több felé, az innen-onnan kirúgott (kireformált) sok frissensült munkanélkülinek.

A probléma az ezzel az egésszel, hogy nyilvánvalóan jól csengő, de valódi, komoly tartalommal nem rendelkező témákat érint, amire a mai (fideszközeli) közbeszéd eleve úgy tekint, mint a véres rongyra, nulla szociális és társadalmi érzékenységgel.
Közben meg a milliós fizetésekre mehet a 16 százalékos adó...

reccs 2011.01.16. 14:15:02

@sashimi: Szijártó máris cáfolta, hogy bármi megszorítás lenne.

Ha Szijártó cáfolta, akkor már biztos, hogy lesz.

Fikusz_Kukisz 2011.01.16. 14:20:14

Maradéktalanul egyetértek az új intézkedésekkel. Ha bátor a kormány, és az értelmiség, de legalábbis a vezető társadalmi csoportok körében támogatást nyernek az új lépések, remélem mernek végigmenni ezen az úton, és megvalósítani a szükséges és jövőnk szempontjából dicsőséges megoldásokat.

Szélsőségesen fogalmazva szociális rendszer csak a termelőerők visszafogására, a piacgazdaság megnyomorítására szolgál. Szerintem további kívánatos intézkedés volna:

1) a nyugdíjak maximalizálása a minimálbér mindenkori szintjére
2) a munkanélküli járadék teljes megszüntetése, ellehetetlenítve ezáltal, hogy valaki ne dolgozzon
3) a további nyugdíjazások végleges megszüntetése
4) a nyugdíjjárulékon túl a TB járulék további emelése és az állami egészségügy felszámolása
5) a minimálbér megadóztatásán túl be kellene vezetni egy fix adóösszeget is, amit mindenkinek fizetnie kellene függetlenül attól, hogy rendelkezik-e egyáltalán jövedelemmel

Magyarország csak akkor lehet ismét erős, az egész világ számára utat mutató nagyhatalom, ha a szociállibokrata nemzetpusztításnak véget vetve a növekedésre és a végtelen prosperálásra helyezzük a hangsúlyt.

usernev 2011.01.16. 14:37:53

Ez mind érthető lenne, ha jól mennének a dolgok, az emberek a byugdíjból meg a munkanélküli segélyből vígan élnének, de hát nem ez van. Ez már előfordult néhányszor és mindig ugyanaz a forgatókönyv. Még jobban felgyorsul az a folyamat, hogy aki épp csak megélt valahogy annak még rosszabb lesz, aki meg annyit keres amennyit el sem tud költeni egy hónapban annak meg még több pénze marad. Az lesz majd, hogy az emberek még kevesebbet költenek, még többen nem tudják fizetni a rezsit/törlesztőt, amitől még kevesebb lesz a bevétel, amitől még többb lesz az elvonás és még több a szegény ember. Aki meg jól él az pont lesz*ja a többit. Ettől romlik a közbiztonság és amikor az éhezők száma eléri a kritikus tömeget a szegények kifenik a kaszát és véget vetnek a királyságnak.

mir78 2011.01.16. 14:37:56

@Fikusz_Kukisz: Tényleg sőt fizetést se kapjanak azok akik minimálbéresek. Komolyan van akinek ilyenek eszébe jutnak, rajtad kéne kezdeni ha már ennyire okos vagy.

Lucky Larry Silverstein 2011.01.18. 14:09:28

Az egész indexes blogszféra éhen pusztulna, ha vki véletlenül ránézne néha a számokra, tényekre. Nézzétek át a ktgvetési és makrogazdasági adatokra '98-2010. A többi süket duma.

Lehet birálni a kormányt, kell is, de alternativa egy szál se. Ov-n és csapatán kivül Mo-nak csak kárt okoztak 98 óta. Ennyi.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.01.18. 14:09:30

Abszolút üdvözölni tudom, ha hozzányúlnak a kiadásokhoz.
A problémám egyedül az, hogy mindezt 2010. májusában kellett volna elkezdeni, nem pedig most. Ezért vagyok szkeptikus az átalakításokkal kapcsolatosan: úgy gondolom, hogy a kijelentések ellenére semmilyen konkrétum nem áll rendelkezésre ezek végrehajtásáról.
Az idő pedig fogy...

usernev 2011.01.18. 14:09:32

@Fikusz_Kukisz: Ez nettó marhaság. Nem igazán vagy tisztában hogyan is működik a világ valójában.

1. Serinted olyan sokat kapnak a nyugdíjasok, hogy dőszölnek? Ugyan áruld már el szerinted mennyi pénz kell ahhoz, hogy kényelmesen eléldegljél? Ezt vesd össze azzal amit a nyugdíjasok kapnak és nagyon meg fogsz lepődni. Aki öreg az halljon éhen a te véleményed szerint ahogy látom.
2. Tévedésben vagy, ha azt hiszed azért nem dolgoznak az emberek, mert nem akarnak. Azért nem dolgoznak az emberek, mert nincs mit? Próbáltál már állást találni? Tudod hányan állnak sorban minden nap a munkaügyi központban munkára várva? Azért nem dolgoznak az emberek, mert a cégek sajnálják a pénzt munkaerőre, több marad nekik, ha feketén dolgoztatnak, bármikor kirughatnak valakit ha a havi nyereség nem éri el az elvárt szintet és sokkal olcsóbb nekik ha 3 havonta kirugják az embereket és felvesznek másikat. Nyugodtan dolgoztathatják minimálbéren az embereket, mert százak állnak sorban annak a helyére akinek ez nem tetszik.
3. aki öreg halljon éhen 2.
4. aki nem tud dolgozni az dögöljön is meg.
5. még több hajléktalant és munkanélkülit hozzunk az utcára. A minibálbér milyen arányban van azzal az összeggel amiből te élsz havonta? Ha neked kellene minimál bérből életben maradni meddig bírnád?

Mitől lenne növekedés, ha nincs fizetőképes kereslet? Ha nincsenek emberek akik megvennnék amit az ipar és a mezőgazdaság megtermel azok miből tartják majd fent a kényelmes életüket? Ezen még nem gondolkoztál sokat ahogy látom. Amíg nekebb jobb lesz, addig les*arom a többieket hozzállás miatt tartunk itt ahol tartunk.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2011.01.18. 14:09:36

ha ezt meglépik, ezt sehogy se fogják tudni lekommunikálni (mondjuk a kommunikálás mostanában kudarcos is náluk erősen) a zembereknek, az őket megválasztóknak, hiszen vagy az lesz, hogy kénytelenek beismerni hogy 1. hazudtak (nem lesz megszorítás, csak kánaán), vagy 2. kénytelenek folytatni az ország tönkretételét (a korábbi 8 év hagyományainak folytatásaként).

ebből sehogy se fognak jól kijönni, most már nem tolerálnak a zemberek, mint a korábbi években, mert nincsenek tartalékaik, amikből tudnak tolerálni... így vagy 1. hazugnak fogja őket tartani mindeki (még az is, aki eddig nem), és mehetnek a süllyesztőbe, vagy 2. a nemzetépítő vállakozás kudarca (járni a régi utat továbbra is) viszi őket a süllyesztőbe.

hát... érdekes jövő elé nézünk. :)

bgp 2011.01.18. 14:09:41

@tölgyes: A blogoszféra se homogén, vannak mindennek tapsolók, mindenen huhogók, meg olyanok is akiknek van valami ötlete mit kellene tenni.

shinichi 2011.01.18. 14:09:43

@pneumónia:
"Megvolt a 8 éve az előző hatalomnak, bármit megvalósíthatott volna, bármit.."

Nem tehettek meg bármit, a Fidesz megakadályozta. Volt pl egy szociális népszavazás. Te ott hogy szavaztál? Ha igennel, bánod-e már? Kezded-e érteni mibe került nekünk az?

@Exe Géza:
"Tájékoztatásul közölném, hogy ez nem az a vegytiszta "Na ugye, megmondtam!" szituáció, mivel a honi balliberális társaság és külföldi pártfogói a problémának nem elsősorban megoldói, hanem előidézői. S mint ilyen, lényegesen szerényebb arcméret elővezetése lenne ildomos."

Talán majd idővel felfogja az emberek többsége, hogy hogy a problémák okozója a túlzott újraelosztás, mérhetetlen nagy szociális állam/álom amitől képtelenek vagyunk elszakadni. Hogy még mindíg az nyeri a választást, aki megígéri hogy lesz ingyen pályinka, meg kerítés kolbászból? Három gyerek ingyé' negyediket az állam fizeti? Nem gyanús hogy előbb-utóbb mindenki aki hatalomra jut belátja hogy ez nem működik?
Nem furcsa, hogy a világ minden épkézláb közgazdásza rázza a fejét hogy nem jó ez így, a nemzeti-forradalmár meg vivátozik, levegőbe dobálja a sapkáját, úgy örül. Oszt eddig tartott. Érdekes módón nem sikerült a kísérlet.
A mai magyar társadalom a matematika legalapvetőbb szabályai szerint fenntarthatatlan. Nem pedig cionista vagy szabadkőműves összeesküvés miatt.
Szóval igenis "na ugye megmondtam" mert sokan megmondták, mégsem hittél senkinek. Hittél a Vezérben, és a tejjel-vajjal folyó kánaánban. És amikor kiderül a turpisság, akkor a tetű ballib banda a hibás.
Sajnálom, hogy csalódtál, de tényleg sokan szóltunk előre. És hol van még február. Akkora pofáraesés lesz ebből, hogy az űrből is látszani fog a gombafelhője.
Sürgősen fel kéne ébredni, mert lassan leesünk az álomvilág pereméről. Nincs hová hátrálni, egy párt maradt ami még ígér. De attól az Isten irgalmazzon.

bebe tv 2011.01.18. 14:09:47

@Fikusz_Kukisz:
1) a nyugdíjak maximalizálása a minimálbér mindenkori szintjére
3) a további nyugdíjazások végleges megszüntetése

Tudod mit fikusz kukisz, amíg neked még van élő libád, addig nekem is vannak ötleteim.
Például:
1. Ha nincs semmilyen jövedelme akkor is be kéne fizetnie a minimálbér utáni adót.
2. Aktív dolgozók esetén az adó a keresett bruttó 200%-a. Mit képzel az a minimálbérre bejelentett melós! Kisíbolni a fekete pénzt offshore számlákra?
3. Szolidaritási alap képzése. A bruttó bér 20%-ból
támogatni a tiszteletdíjakból tengődő országgyűlési képviselőket.
4.Minden hívő embere kivetni 10 % egyházadót.
Aki magát nem vallja hívőnek, annak 20% ateista adót, amit a történelmi egyházak kapnak meg.
5.Minden 50 m2-nél nagyobb lakással rendelkező
lakós köteles lenne a lakásába befogadni 1 határon túli magát magyar nemzetiségűnek valló családot. Törvényi kötelezettsége a befogadott család gond nélküli megélhetéséről gondoskodni. A külhoni magyarok ezen jogait az alkotmány biztosítaná. Amennyiben a befogadásra és eltartásra jogosult család panaszai alapján bizonyságot nyerne, hogy a befogadó nem teljesítette a számukra biztosított jogokat, úgy a nemzeti együttműködés kormánya kötelezettségszegés címén határozatban kötelezi a lakás eddigi tulajdonosait, hogy a XXII / 2011.04.15-én életbe lépő Trianon törvény 1. paragrafus 3/a bekezdése értelmében köteles a lakásából kiköltözni és azt az igaz magyar családnak ajándékozni.
Mivel az ajándékozás nem egyenesági ill. nem rokonok esetén illeték köteles, a törvény kötelezi az ajándékozót 40% illeték megfizetésére. Az ajándékozás ténye azonban nem mentesíti az ajándékozót a megajándékozott családról való további gondoskodása alól.
6. Minden határon túli személy akinek a felmenői nemzetiségüktől függetlenül az Osztrák-magyar monarchia alatt magyar állampolgárok voltak azok szavazata kettő magyarországi lakós szavazatával ér fel. Lásd Választási törvény 2011/ MMXI. 3. paragrafusát.
Amennyiben a megajándékozó a tartási kötelezettség
teljesítése alól külföldre távozik, a tartási kötelezettség
ennek ellenére továbbra is fennáll. A tartási kötelezettség külföldről történő teljesítését a FIDESZ-KDMP EU parlamenti képviselőiből létre hozandó "Nemzeti Együttműködési Kötelezettségeket Ellenőrző Hivatal" fogja ellenőrizni. A hivatal kötelezheti az illető külföldi ország adóhivatalát a tartási összeg levonására és a Magyar Népköztársaság
kincstárába utalására. A külföldi ország adóhivatala köteles magát a hivatal aláírásainak alávetni.

2011.01.18. 14:10:13

Az egész elbaszott nyugdíjrendszert kellene végre helyre tenni.

Amikor bevezették, hogy a nyugdíjat nem a btto, hanem a ntto után számolják, nem visongott senki, pedig a nyugdijjam 1/3 része ugrott azonnal,
Gyorsan elment korkedvezményes nyugdíjba aki tudott.

Volnának öttleteim: jelenleg a nyugdíj korhatár 65 év, ez alatt senkinek nem adnék nyugdíj emelést, örüljön annak amit addig kap. Miért kell különbeséget tenni az emberek között?

Nyugdíj után kötelező járulék fizetés, és a közlekedési kedvezmények megszüntetése.

Közlekedésben az kapjon kedveményt, aki elővételben vásárol, vagy vesz magának kedvezményre jogosító igazolványt.

Gyógyszer: nincs közgyógy, csak a legszükségesebbeket támogassa a TB.

Munkanélküli támogatás: vegyék figyelembe a a munkanélküli vagyoni helyzetét és hogy hány eltartottról kell gondoskodnia. A rendszer biztosítási alapokra kellene helyezni, most is van szolidaritási alap, de legyen ez választható, aki többet fizet, több ellátásra jogosult.

Kevesebb adót, és sokkal szigorúbb adótörvényeket! Az adócsalás ne legyen bocsánatos bűn, kapjon végre hajthatót az adócsaló, mint rendes kultur államokban.

Vannak még ötleteim.

Dr Kangörény 2011.01.18. 14:10:17

Akkor most nem lesz népszavazás, mint a 300 forintokról?
Akkor viktornak mindenki örömmel fizet?
A blogszféra is seggfejek gyülekezete, hiszen a 300 forint ellen szétkampányolták magukat, most meg kell a megszorítás?

És egyébként nem arról volt szó, hogy ne az emberekkel fizettessék meg?

És a lényeg: a válságadókra és a magánnyugdíj pénzekre ezek szerint tényleg csak a szabadrablás miatt volt szükség.

kvasztics47 2011.01.18. 14:10:21

@RAMBO:
Nem emlékszel arra a szövegre, hogy "ne a zemberekkel fizettessék meg": a 300 Ft vizit díjat, a gázárat, a benzin árat, a liszt árat, a közlekedési díjat, stb!
Most meg a minimális élet lehetőségtől is megfosztják majd a zembereket.
Ennyit ér a MAGYAR zember!

Yasashi Tanuki 2011.01.18. 14:10:35

Első körben nem fog sokat hozni a konyhára a megszorítás, mert a rokkantnyugdíjazás szigorítása és a többi szociális juttatás leépítése elsősorban a cigányokat fogja sújtani, azok pedig a jól bevált recept szerint "éhséglázadásokkal" fognak reagálni, így a plusz forrásokat a közbiztonság megerősítésére kell majd fordítani, de hosszú távon mindenképpen megéri, mert ez az utolsó esély a szemléletváltásra. Hamarosan többségbe kerülnek az inaktívak és az adófizetők menekülnek majd a környező országokba.

Tiszabőn kicsiben már látható, hogy mi vár az országra, ha az inaktív réteg érdeke érvényesül: a segélyt a bérek rovására fizetik ki.

Dr.Bio74 2011.01.18. 14:12:57

Az újjáteremtés és reformálás ígéretén kívül láttunk eddig mást? Hát igen, láttunk. Akkor most a reménykedés hatására már be is vizionáltunk magunknak egy cselekvőképes, munkát és teljesítményt preferáló, az ország érdekeit a populista hatalomépítés és pártérdekek elé helyező kormányt és nagyvezírt? Na ne ! Szeretnék már látni valami előre mutató komplex tervet, melyet kőbe vésnek, hogy ne tudjanak hip-hop az ellenkezőjére váltani és hülyének nézni az embereket, hogy ők elsőre miért értették félre őket. Látnám már, hogy összeszorított szájjal, vállalva magukat cselekednek, nem pedig állandóan vissza mutogatnak, szinte előre mentegetőzve, és felelősséget csúsztatva. Mert ezek már nem érdekelnek. Nagy ívben leszarom az egész politikus bandát és a bennük hívő dilettáns önpusztító ökröket szintúgy. Lássak végre valamit amire elmondhatom végre: ez jó, - mert az elmúlt hónapokban ilyet nem sikerült fellelnem.

Karachar Nevian (törölt) 2011.01.18. 14:13:03

@Fikusz_Kukisz:
Most ébredtem fel a röhögésből, úgyhogy fel tudok tenni egy kérdést:
Szerinted ki a fasz fizetne be bármit az államnak(adó, járulék, áfa,stb.) ha cserébe nem kap nyugdíjat, TB-t?

Az állam nem bank, nem a pénz felhalmozása a feladata és jelzem hogy a TB, nyugdíj, közoktatás és az állami szférában dolgozók bérköltsége viszi el a pénz 80-90%-át.

Alf (törölt) 2011.01.18. 14:13:08

nem értem, miért lenne jó az az irány, ami nem volt jó 8 évig, és kellemetlen helyzetbe hozta az országot.

dtk74 2011.01.18. 14:13:10

kétféle ember dolgozik. Aki rászorul, vagy akinek ambíciói vannak, és persze az ezek metszetébe tartozók.
Nálunk manapság ebből leginkább a rászorulással van baj úgy tűnik, mert kiskapukkal segélyekkel és járulékokkal nem az ambíciók csökkentek, viszont lényegesen kevesebb ember dolgozik mint aki tehetné, mert beéri azzal amit ingyen kap.
Bizonyítékként most csak a parlagföldekre utalnék, ami régen nem volt.
Nekem soha nem volt olyan, hogy kevés a fizetés. A legtöbb helyen minimálbérrel kezdtem, a diákmunka még annyit sem hozott, de csináltam, ahogy most a vállalkozásaimat is, pedig senki nem garantálja, hogy lesz eredménye.
Ambíció injekció nincs, a segélyezésen kell változtatni, a minimálbér pedig adózzon, hogy aki többet termel, ezért többre számíthat, az kaphasson is rendes fizetést, anélkül hogy munkaadója belerokkanna az adókba. Most 150.000 Ft nettó 370 ezer forintjába kerül mindennel együtt a munkáltatónak, mert aki többet kap, az állja adóival mindenért a számlát.

Harom harmad 2011.01.18. 14:13:12

A kiadáscsökkentés nem történik meg, mert a kiadásokat egyszerűen csak átcsoportosították. Szociális kiadások helyett a Széchenyi Tervre költik a pénzt. Hogy mennyire számoltak bárminek is utána? A Költségvetési Tanácsot sem véletlenül oszlatták fel, az ÁSZ élén sem véletlenül trónol egy pártkatona... nincs független, hiteles kontroll akinek hihetnénk.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.01.18. 14:13:18

"egy végiggondolt tervet látnak a kormány eddigi tevékenysége mögött"
Igen. A terv az, hogy ami kevés eddig jutott a szegényeknek, azt átcsoportosítják a gazdagokhoz. Mindezek az elvonások ugyanis a legjobban keresőknek jutattandó csillagászati összegek fedezésére kellenek.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.01.18. 14:13:22

Jó, hogy említed a blogszférát, mert valljuk be, hogy azokat a szerencsétleneket, akiken spórolásba fogott a nagy hatalmú egyeduralomra törő, nem itt találjuk meg, hanem az utcáról (ki tudja hova) eltakarítottak között, a már villanyra sem futja - nem hogy kajára segélyen tengődők sorában, illetve a nyugdíjas szülők nyakán élősködő munkanélküliek között, akik hát... nem a monitorok előtt tengetik mindennapjaikat.
Itt természetesen azok bírtak szavazni, akikhez már eljutott az adócsökkentés örömhíre és mindjárt a kártyájukon élvezik az üdvözölt megszorítások eredményeit. A létminimumon élőktől megszerzett lét - amit voltak szívesek átcsoportosítani (felhatalmazásukkal!) a kormány nagyeszű gazdasági emberei a jóléttől, és erőtől duzzadóak zsebébe. Hurrá!
Ez aztán a gazdasági fejlődés - csak úgy robogunk ...
És milyen emberi, keresztényi megfontolások alapján...
Költségvetés helyett... költsétek gyógyszerre! Az is örömteli elvonásokat tartalmaz :)
Rajta! Lehet örvendezni és ünnepelni - de azért előtte nézzétek meg Esztergom fideszes költségvetését is, hála a képviselő fidesz rablóbandának - szépen összehozták a polgármester okos javaslata ellenében, hogyan váljon működésképtelenné egy város... úgy lesz az egész országgal is. Hát nem baba?!

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.18. 14:44:42

@Harom harmad: "a kiadásokat egyszerűen csak átcsoportosították. Szociális kiadások helyett a Széchenyi Tervre költik a pénzt"

Ez súlyos tévedés. A Széchenyi Terv nem más, mint az EU támogatások elosztásának rendszere. Eddig is volt ilyen (csak nem így hívták). Ezen a téren semmi sem változott azon kívül, hogy most szép, magyar neve is van neki és hogy - részben - más prioritásokat jelöltek ki.

Tehát nincs köze a szociális támogatásokhoz, sem forrás szinten, sem a kitűzött célok tekintében.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.18. 14:44:44

@kvasztics47: "a minimális élet lehetőségtől is megfosztják majd a zembereket"

Ezt nem értem, ne haragudj. Arra gondolsz, hogy azok az emberek, akik eddig jövedelempótló támogatásból, vagy ésszerűtlenül, csak a GYES/GYED miatt vállaltak gyereket ezután rosszabbul fognak élni? Esetleg a csalók kikerülnek a rokkantnyugdíjasi rendszerből, így nem lesz biztosítva az ingyen élet? Vagy a 38 éves katonazenészek nem kapnak 40 éven át nyugdíjat, csak 65 éves koruktól, ezért a Bon-Bon együttessel továbbra is turnézniuk kell? Kétségtelen. De az én szolidaritásom nem terjed odáig, hogy minden, a környezetemben élő léhűtőt eltartsak.

Egyetlen jogos kritika ezzel az intézkedéscsomaggal szemben az lehet, hogy ELŐBB kéne sok-sok munkahelyet teremteni (iszonyat nagy belvíz van, lehetne csatornákat építeni, mint a New Deal idején az USA-ban) és csak UTÁNA csökkenteni a segélyeket.

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2011.01.19. 09:42:36

@RAMBO: "csak a GYES/GYED miatt vállaltak gyereket"

Ezt más oldalról is nézhetnéd. GYES/GYED *nélkül* a család nem *képes* nevelni a gyereket.
Persze én sem preferálom a készpénzt. Én szinte mindent ingyen adnák a gyerekeknek (ezzel tehermentesítve a családokat), de semmilyen KP kifizetést nem tennék lehetővé. Ahogy segélyként is pl. kifizethetné az önkormányzat a lakbért, meg a fűtést, de pénzt, na azt nem adhat.

Részletesebben erről: www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=68447

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.01.19. 09:50:54

@eMeL: azzal egyetértek, hogy a gyerekvállalást támogatni kell. Három gyerekem van, tudom, hogy a minimum biztonség kell.

DE. A modern kori rabszolgaság egyik formájának tartom a "megélhetési" gyerekvállalást. Elsősorban az olaszliszkai úr nyilatkozatára gondolok: "amíg a f@szomból meg tudok élni, miért mennék dolgozni?". Szerintem ez a nők kizsákmányolása, arról nem beszélve, hogy a gyereket csak mint pénzforrást kezelik - na ez az, ami vállalhatatlan. Mert ezek a gyerekek nem az értékek átadása miatt születnek, nem néznek semmilyen jövő elé, hanem kizárólag az elérhető támogatás miatt jönnek világra. Hallunk GYES/GYED/segély fizetésére időzített pénzbehajtásokól, amikor a "kopaszok" a pénz felvétele után már el is szedik a támogatást - így a gyereknek nem is jut belőle.

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2011.01.19. 11:14:40

@RAMBO: "De az én szolidaritásom nem terjed odáig, hogy minden, a környezetemben élő léhűtőt eltartsak."

Jogos, talán ezért füstölög itt a legtöbbet mindenki.
Sajnos az a legnagyobb hiba, hogy itt valóban még mindig a 'fogjuk meg és vigyétek' mentalitás az uralkodó.

"Egyetlen jogos kritika ezzel az intézkedéscsomaggal szemben az lehet, hogy ELŐBB kéne sok-sok munkahelyet teremteni (iszonyat nagy belvíz van, lehetne csatornákat építeni, mint a New Deal idején az USA-ban) és csak UTÁNA csökkenteni a segélyeket."

Mindig ugyanoda lyukadunk ki. Orbán 'nagy csapata' az improvizálásban és jogi kiskapuk keresésében erős, de a tervezésben és következetes munkában teljesen impotens. Pedig kompetens politikai gárda hiányában nemhogy fejlődés és kitörés nem lesz itt, de az orbán által visszavetett 20 évet sem leszünk képesek soha ledolgozni többé.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása