Véleményvezér

vv

Több pénzt a cigányoknak!

2011.03.12. I 32 komment I Címkék: szavazas

A határon túli magyarok pedig költözzenek át Magyarországra. Hogyan lehet harcolni a népességfogyás ellen? Heti szavazás-összesítőnk.

Ezen a héten is több érdekes eredmény született a Véleményvezér szavazásain. Hogy blogunk olvasóinak az új alkotmánytervezet meglepően nem nyerte el a tetszését, már mások megírták. Megítélésünk szerint azonban a legizgalmasabb eredmények a Demográfia: anyák, cigányok, határon túliak c. írásunkhoz mellékelt szavazásokon születtek.

Cikkünkben az Országgyűlés demográfiai vitanapja kapcsán arról írtunk, hogy az igazi kérdések nem, vagy csak alig kerültek szóba. Ezek a kérdések szerintünk a következőek: "Képes-e a jelenlegi kormányzat a társadalmi és gazdasági ösztönzőrendszereket gyorsan és alapvetően olyan irányba változtatni, hogy a Ratkó-unokák a következő négy évben (mert négy év múlva már késő lesz) többlet gyerekvállalásukkal még az utolsó pillanatban le tudják fektetni egy demográfiai fordulat alapjait? (...) Képes-e a kormány azt felvállalni, hogy tízmilliárdos tételeket vonjon el másoktól a cigány gyerekek bölcsődei és óvodai integrációjának előmozdítására? (...) Ha a fenti két kérdésre a válasz nemleges, akkor itt a következő dilemma: a határon túli magyarokat kívánjuk szülőföldjük elhagyására ösztönözni, vagy inkább idegen népek bevándorlóival pótoljuk saját meg nem született gyerekeink munkaerejét?"

Nézzük, mit gondolnak szavazóink a fenti kérdésekről!

A Véleményvezér blog olvasóinak elsöprő többsége, 78%-a mondja azt, hogy az állam vonjon el másoktól százmilliárdokat óvodák, bölcsődék építésére és fenntartására, illetve az anyák munkaerőpiacra történő visszatérésének támogatására. Ennél érezhetően, 21%-kal kevesebben, de még így is többség (57%) támogatná, hogy az állam vonjon el másoktól tízmilliárdokat a cigány gyerekek integrációjára.

Végezetül pedig abban az esetben, ha a népességfogyást nem sikerülne megállítani, olvasóink majd' kétharmada (64%) inkább a határon túli magyarokkal pótolná a hiányzó magyarországi aktív népességet, és mindössze 36% más népek bevándorlóival.  

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!  

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kacagány 2011.03.13. 18:05:33

Rossz a cím.
"Több pénzt az integrációra" volna a helyes. Az idézőjelben lévő problémát kell megoldani.
Mint ahogyan azt a problémát is, hogy ma nagyon sokan úgy gondolják hogy nagyon sokminden nekik csak úgy automatikusan jár (segély, lakás, kamumunka, költségtérítés, S8-a "Ódi", sok szavazat - ki-ki válassza ki a magáét). Részben ezért tartunk ma ott, ahol.

Tudod mit látnék szívesen? Hogy cigányok több munkáért vonulnak fel. Vagy politikusok az állami beruházásokat, vagy a saját költségtérítésüket, vagy új állások kiírásának, és betöltésének szabályozását oldják meg olyan hévvel, és százezermillió szabállyal, korláttal, mint ahogyan a pl. az egyszeri ember munkába járásának költségtérítése szabályozva van, vagy mint ahogyan a multiadókat csak úgy kivetették.

Esetleg szívesen látnám még, hogy a fekete munkások tömege a bejelentésükért tüntet, vagy a közszférában érdemi munkát nem végző léhűtők harcolnának azért, hogy értelmes feladatot láthassanak el.

De sok más ötletem van még, pl. szeretnék ölre menő harcot látni azért is, ahogyan a nagy építési vállalatok, vállalkozók lobogtatják a friss könyvvizsgálati eredményeiket, hogy eldöntsék, kinek a cége az átláthatóbb, és ennélfogva ki nyújthat be ajánlatot a következő állami megrendelésre...

Tibike15 2011.03.13. 18:05:40

Az a baj, hogy rossz volt a kérdés feltevés. "Elvonjon másoktól". Másoktól elvonhat, az senkit nem érdekel, de ha az lett volna a kérdés, hogy elvonjon-e öntől, vagy emelje-e az ön adóját az állam a kívánt cél érdekében, akkor máris nem lett volna ennyi igen.

2011.03.13. 18:05:42

szerintem nincs Magyarországon épeszű ember, aki a cigányoknak még egyetlen egy plusz garast is adna

nem, a liberálisok nem épeszűek.

Haloványfény · http://halovanyfeny.wordpress.com 2011.03.13. 18:05:46

ezek szerint minden vállalkozó, cég és alkalmazott, az egész gazdaság pusztuljon bele az adókba, az ingyen élők pedig kapjanak meg mindent

nemecsek ernő áruló 2011.03.13. 18:05:49

Biztos, hogy harcolni kell a népesség-fogyás ellen? De miért is? A jelenleg élő aktívaknak sincs elég munkahely, és nem úgy néz ki, hogy az "1 millió munkahely" szlogen akár 20 éven belül is valósággá válhatna... De ha igen, akkor is csak a jelenlegi feketék/szürkék fehérítése történhet meg, az viszont alacsonyabb adókkal.

A nyugdíj problémára pedig egyetlen megoldás létezik, az, ami nyugaton már többször bizonyított: a dolgozó félretesz, spórol, megtakarítási számlákat hoz létre, mert néhány év múlva az állami nyugdíj egy viccnek is rossz lesz.

F173 2011.03.13. 18:05:57

Elég demagóg a kérdésfelvétel! Egy meghatározatlan csoporttól való pénzelvételt persze mindenki támogatja, de amikor arról van szó elvonjunk-e pénzt a nyugdíjasoktól, a rákos betegektől, a BKV-tól vagy egyéb céltól máris másképpen állna a szavazás!
Az egészben csak az a pozitív, hogy a többség támogatja a cigány gyerekek integrációját, ami az egyetlen út, hogy a cigányokból eltartott réteg helyett minimum önfentartó réteg legyen!

Rob67 2011.03.13. 18:06:09

Ez nagyon jópofa...
Ha nem sikerül megállítani a népességfogyást akkor kivel pótoljuk a hiányt? A külföldre emigrált magyarokkal...
Ezt melyik barom találte fel?
A többség aki elhagyta a pannon puma lelőhelyét, azért tette mert akár politikailag, akér gazdaságilag elege volt abból a mocsokból am jellemzi az országot.
Valaki felsorolná vajon mi változott ezekből?
Lószar sem.
Emiatt aztán nem fognak tömegekben visszavándorolni mondjuk az Egyesült Királyságból.
Onnan ahol bátorítanak és segítenek a vállalkozásban, az adórendszer kiszámítható, a hivatalok és az emberek segítőkészek, az alapfokú iskolarendszer valóban ingyenes és mindenféle nemzetiségi vagy szélsőséges elemtől mentes?
Mit tud erre kínálni a viktorka által gründolt szemétdomb?
Semmit, akinek van esze annak semmit.

MittuDomain 2011.03.13. 18:06:13

A második ablakon kidobott pénz, már bebizonyododott jópárszor... tudom-tudom, muszáj :)

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2011.03.13. 18:06:23

Érdekes lenne megnézni, az első kérdésre igennel szavazók közül hányan szavaztak igennel a másodikra is.

Dr Kangörény 2011.03.13. 18:06:24

A kérdések, azok tartalmának kifejtése nélkül szart sem érnek. Kb olyanok, mint a kormány alkotmánnyal kapcsolatos látszat kérdései.

Vonjon el az állam másoktól tízmilliárdokat a cigány gyerekek olyan módon történő integrácójára, mint az eddigi? A válasz teljesen más lenne, mint most.

Nem az összeg számít, hanem az eredmény, ami a módszertől függ.
A jelenlegi eredményeket figyelve nemhogy többet, egyenesen egy fillért sem szabad az integrációra költeni, mert ennyi erővel rögtön a szemétégetőbe is szórhatnánk azt a pénzt.

Ösztöndíj azoknak, akik VALÓBAN tehetségesek, ez jó lenne. De nem olyan módon, mint most, amikor ha valaki nem teljesen hülye, de cigány, akkor nincs az az Isten, ami megakadályozza, hogy diplomát szerezzen, ha egyszer valaki támogatni kezdte.

Vagy a bentlakásos iskolák, kapja a szülő a családi pótlékot, akár többet is, mint most, de a gyerek lakjon bentlakásos iskolában. Ha nem tud viselkedni, akkor rakják ki normál iskolába.

maxwell murder 2011.03.13. 18:06:28

gratulálok! megint költsünk több milliárdot egy olyan programra, aminek eddig se volt semmi eredménye se itt se a többi országban! mivel a demokráciáknak más alternatívájuk nincsen ezt fogják nyomatni, amíg bele nem döglünk. soha nem fog ez a kérdés megoldódni, még egy ilyen népség nincs a földön..

mahet 2011.03.13. 18:06:31

Inkább csökkenteni kellene a népességet, nem növelni.

Fogyjanak a kínaiak, indiaiak és az amerikaiak is! Ilyen technológiai szint mellett úgysem lesz 9 milliárd embernek munkája, csak kizsákmányoljuk a földet: éhen halunk, háborúzunk vagy egy betegség kiírtja az emberiséget.

Az a problémamegoldás ami "hosszú távon" biztos kihaláshoz vezet nem az igazi.

Persze szükség lenne kicsit józanabb gondolkozásra, de azt a világ nagy részén nem divat.

Giba 2011.03.13. 18:06:38

Aki igennel szavazott mind a kettőre, az a magyarság kihalását akarja elintézni 5-10 éven belül... A cigány integrációra minden kormány egyre többet áldoz, amit a cigány vezetők elsikkasztanak... akkor miért éri meg több pénzt odarakni ha valaki úgy is benyeli, és maguk a cigányok nem akarnak integrálódni, mert nekik ez tökéletes ami van, ők csak több segélyt akarnak!
Itt egy valamit lehet tenni, olyan munkahelyeket kel létrehozni amiből meg lehet élni, és mindenhova egy ép elméjű vezetőt rakni, hogy a dolgozó biztonságban érezze magát!

Tetves Dög 2011.03.13. 18:06:46

Micsoda? OK, 'pótoljuk saját meg nem született gyerekeink munkaerejét' meg 'az anyák munkaerőpiacra történő visszatérésének támogatása', rendben. De nem ez a kérdés, hanem hogy mi a nagy túrós lófaszt fognak CSINÁLNI? ):-O

sztd 2011.03.13. 18:06:51

Azért nekem még volnának ötleteim, hogy mi az, ami még hiányzik.
- Először is kellenének szociális energiahatékony bérlakások nagycsaládosoknak. Lakást értelemszerűen sokkal egyszerűbb energiahatékonnyá tenni, mint egy házat, és ez azt jelenthetné, hogy minimális rezsi mellett, csak ételre, és ruhára kellene komolyabban költeni (információhoz neten is hozzá lehet férni, könyvet a könyvtárból is lehet kölcsönözni, stb.) Ez felpörgetné az építőipart is, szóval sok előnye lenne.
- Valamilyen módon kötelezni kellene a felsőoktatási intézményeket (valamilyen szinten maguktól is megteszik), hogy tegyék minél reálisabbá, hogy a szülők elvégezhessék a szakokat. (Pl. a távoktatás ebben biztosan segítene, letölthető előadásokkal.) Szóbeli vizsga is lehet online, stb.
- Ennél fontosabb, hogy minél előb (már 15 éves kortól) kezdjenek el az emberek dolgozni, és megtakarítani. Ehhez is kell a lehetőség, ami nem csak munkahelyet jelent, hanem olyan tanrendet, ami nem terheli le annyira az embert, hogy a munka ne férjen bele. Ez különösen a műszaki felsőoktatásban probléma, és jó megoldást mutatott azt hiszem az ÁVF a munka biztosításával/megszervezésével.
- Gonosz módszer, de a nyugdíjaz úgy is lehet számítani, hogy egy része a gyerek megtakarítása alapján gyűlik (vagy a befizetéséből fedeződik). Ennek bevezetését lehet úgy időzíteni, hogy a Ratkó unokákat már mindenképpen érintse.
- Végül de első sorban a szemléletet is jó lenne népszerűsíteni, hogy neveljenek gyereket, és erre jó a médiatörvény is (persze, csak, ha tartalmazza, de nem olvastam, szóval nem tudom, hogy tartalmazza-e).

Pepe135 2011.03.13. 18:06:54

Igazából a Magyar gazdaság kb. 8 millió embert képes eltartani optimális esetben. Erre kellene berendezkedni, hosszú távon, nem pedig a 10 millióhoz ragaszkodni!

MLaszlo 2011.03.13. 18:06:58

Valójában egy gyermek központú társadalom a megoldás. Nálunk ilyenről szó sincs. Mi nyugdíjas központú társadalom vagyunk. Nálunk az a siker, ha valakinek sikerül valahogy nyugdíjba menni. Ha valahol feltűnik egy sokgyerekes család, és netán a gyerekek csintalanok, mindenki rosszallóan hümmög. Általában az, akinek gyereke van, hátrányt szenved minden téren. Főleg a nők, akik a gyermekvállalással azonnal totálisan kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek. Csoda, hogy ennyi gyerek van! Ez a normális álláspont. Nem az, ha azt taglaljuk miért nincs gyerek. Semmi nem támogatja a gyerekvállalást. Súlyos adókedvezményeket, intézményfejlesztést, és jogszabályok egész sorának a megváltoztatását kellene elérni. Pozitív diszkrimináció kell, de sürgősen. A szórvány magyarságot pedig repatriálni kell, ez nem is kérdés. Az államnak fel kellene vásárolni az elnéptelenedett falvak házait, telkeit, és térítésmentesen átadni a bevándorló magyaroknak. Például.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.03.13. 18:07:01

Intergráció? Mi abban a ráció? Nincs más variáció?

Egy avas alma bekerül a kosárba a többi is megromlik.

zati 2011.03.13. 18:07:06

A mindenáron történő betelepítéshez és a romaintegrációhoz egy gondolat:
A népességfogyás nem önmagában probléma. A gondokat nem a létszám mindenáron történő növelése oldja meg.
A gond az, hogy a fiatalok és gyermekek száma csökken, miközben az emberek egyre hosszabb kort érnek meg. Az eredmény az, hogy a majdani nagyszámú, 50-es és 80-as évek között született idős embert kell eltartania a 90-es években és később született kevés számú akkori fiatalnak. Ha valami szörnyű járvány a 60 év felettieket tizedelné, a jelentős népességfogyás ellenére gazdaságilag javulna az államháztartás, és a járványt túlélt nyugdíjasoknak magasabb ellátás jutna.
Ez persze fikció, és senki épelméjű nem kíván ilyet.
De tény, hogy az országnak jövőbeni munkáskezekre és elmékre van (lesz) szüksége. Aki nem mellesleg fogyaszt is, szükségletet generálva a belső fogyasztásra és szolgáltatásokra is. Arra, aki majd megteremti a mi nyugdíjunk fedezetét azzal, hogy nem csak jelenlétével tisztel meg minket, hanem hasznos munkájával és befizetett adójával és járulékaival.

shinny bayaar (törölt) 2011.03.13. 18:07:14

"...és mindössze 36% más népek bevándorlóival."

Mindössze? Szerintem ez baromi sok. Egy normális társadalomban ilyen sok külföldre szakított honfitárssal ez olyan max. 5% körül lenne, de mint tudjuk a miénk távolról sem az. Ahogy a "költő" mondotta vala, a kommunizmus néppé gyúrta a nemzetet.

Sir Galahad 2011.03.13. 18:07:33

Az 1. válaszban nem tudom, mi az érdekes... A 2. szerintem akkor volna sokak szerint támogatható, ha a cigányságnak juttatott pénz átcsoportosításával oldanák meg (így a poszt címadása kissé csalóka), a 3. szavazás eredményéről meg megint nem tudom, miért lepte meg a VV stábját. Nyilván mindenki úgy gondolja, hogy könnyebben illeszkednek be hasonló kultúrkörből érkező, azonos nyelvet beszélő bevándorlók, mint idegenek.

igazságos 2011.03.13. 18:07:42

Jaj, már a fejemet fogom az ilyen szavazástól. Elvonjon-e másoktól, na itt lehidaltam, mégis kiktől? Mikor már így sem bírja az állam eltartani a kisebbséget, illetve már a magyarok vannak kisebbségben. Honnan fog elvonni az állam pénzt, ha a magyarok elhúznak innét, a cigányok meg nem dolgoznak, csak a postást várják, hónap végén meg rabolnak, fosztogatnak? Tőlem csinálják, de meglesz ennek a böjtje, már most sem bírja az állam eltartani a cigányságot. Ezért kellett elvenni a nyugdíjpénzeket, de nem lehet mindig rabolni, egyszer már nem lesz miből. Akinek meg van egy csepp kis esze, az első diploma után elhúz az országból, hadd fulladjanak bele a politikusok saját mocskukba.

kvadrillio 2011.03.13. 18:07:48

VÉLEMÉNYEM SZERINT A CIGÁNY GYEREKEK INTEGRÁCIÓJÁRA ÉS A BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK FENNTARTÁSÁRA, ÉPÍTÉSÉRE, AZ ANYÁK MUNKAERŐPIACRA VALÓ VISSZATÉSÉRE.....ELSŐSORBAN A HATÁRON TÚLIAKTÓL VONJON EL MILLIÁRDOKAT !!!! :)

hamár-homár.....

kvadrillio 2011.03.13. 18:07:51

..tőlem pedig már ne vonjon le semmit, mert üres a BUGYELLÁRIS !!!!!!!!!!!!!

Grigorij Pantyelejevics 2011.03.13. 18:08:01

"A Véleményvezér blog olvasóinak elsöprő többsége, 78%-a mondja azt, hogy az állam vonjon el másoktól százmilliárdokat óvodák, bölcsődék építésére és fenntartására, illetve az anyák munkaerőpiacra történő visszatérésének támogatására. Ennél érezhetően, 21%-kal kevesebben, de még így is többség (57%) támogatná, hogy az állam vonjon el másoktól tízmilliárdokat a cigány gyerekek integrációjára."

Későn szóltok. Már elment a Demján adócsökkentésére. :P

rockjano_ 2011.03.13. 18:08:10

Érdekes blog.

A VV olvasói alapvetően a fiatal és többségében szerintem mérséjekelt jobboldali elkötelezettségüek (meg néhány liberális talán mint jómagam :-), tehát a szavazást azért ennek fényében kell mérlegelni.

Félek nem tud a hatalom olyan ösztönzőket hozni az elkövetkező 4 évben ami lényegesen több gyereket eredményezne. A határon túliak szavazati joga meg éppen nem a bevándorlást erősíti. Lassan nincs miért ide jönni.

Nem tudom mi lenne az ami tényleg rávenné az emebereket több utód "előállítására", talán egy jobb gazdasági környezet, biztosabb jövőkép és persze sok ház ,lakás, vagy az ehhez jutás radikális elősegítése.

Szerintem egyikre sem lesz pénz akárki is kormányozzon. Az alapvető strukturális problémákhoz meg ez a kormány sem akar radikálisan hozzányúlni, van néhány pozitív dolog az Orbán-Szél csomagban de kevés és nagyon kidolgozatlan.

szerjóska 2011.03.16. 12:24:51

@mahet: biztos kihaláshoz egyáltalán nem, a galaktikus kolonizáció kényszeréhez azonban biztosan. márpedig az Evolúció és a Biblia parancsa egy és ugyanaz: szaporodj és sokasodj (igaz a Biblia csak a Földet szeretné megtölteni, bár ha elvesszük a nagy betűt, máris igazolható az a kolonizáció).

űrre fel! :)

nemecsek ernő áruló 2011.03.16. 12:25:09

Viccesek az emberek, mennyire nem tudnak gondolkodni ebben az országban. A magas jövedelmű fiatalok feltehetőleg úgy döntöttek, maradnak a magánnyugdíjban. Nekik kiváló nyelvtudásuk van, és igazán lenne lehetőségük gyermeket vállalni. A nyugdíjukat azonban elrabolták, és most kívánják kétharmadban rögzíteni, hogy a büdös életben ne lehessen a magánosoknak esélyük SOHA visszakapni azt az összeget.

És akkor így akarnak népességnövekedést...

Sírnom kell. Mi a feleségemmel az elmúlt két hónap hatására döntöttük el, hogy nem tudom, mikor lesz gyerekünk, nem tudom, hogy hol, de hogy ebbe az országba nem szülünk, az az egy egészen biztos!

Majd legfeljebb akkor, ha az EU föderációs jellegű lesz, és a magyar kormány nem lesz nagyobb súlyú egy egyszerű megyei önkormányzatnál.

@MLaszlo: "bevándorló magyaroknak. "
Mégis miért, és honnan vándorolnának be akárkik is, ha nincs munka, és sem létbiztonság, sem jogbiztonság? Inkább az ellenkezője jellemző, és az elmúlt hónapok hatására még gyanítom lassan el is kezd felpörögni a kivándorlás. Gondolj bele: Ausztriában munkaerő-hiány van, nem is kell messzire menni, várják a magyarokat. És aki egyszer kiment, az életben nem jön vissza!

shinichi 2011.03.16. 12:25:13

@Gerzsonka: Teljes mértékben egyetértek.
Arrol írhatna cikket a Véleményvezér, hogy a mennyit költöttünk arra, hogy ne fogyjon népesség. Mondjuk az elmúlt 20 évben, de lehetne az elmúlt 50 évet is vizsgálni.
Lefordulna a székről a kedves olvasó ha tudná mi erőforrást beleöltünk ebbe a kérdésbe. A demográfiai növekedés nem fogja megoldani sem a gazdasági problémákat, sem a társadalmi aránytalanságokat.

Miért lenne olyan nagy tragédia, ha mondjuk 2075-re csak 9 millió ember élne az országban , de minden család önfenntartó lenne? Nem szorulna senki állami alamizsnára? Minden embernek lenne saját élet- baleset- egészség- és nyugdíjbiztosítása. Nem lenne állami költségtérítéses oktatás, mert mindenki, ismétlem mindenki röhögve, zsebből kifizetné a tandíjat, és a pénzért cserébe lehetne színvonalat követelni?
Persze nem lenne szükség ilyen mindenre rátelepülő, atyáskodó államra. Nem kéne folytonos jelleggel nemzetet menteni. Vagy nemzetet védeni. Mert megvédené magát, ha kissebb lélekszámú, de végre versenyképes lenne ez a nemzet. Nem érdemeljük meg? Kevesebben lennénk 1 millióval, de nem élne százezer család a kilakoltatás árnyékában. Mindenkinek lenne saját háza, nem állami eszközkezelő könyöradománya.

Nem tudom miért annyira uralkodó beidegződés a "konzervatív" gondolkodásban a népességfogyás megállítása. A máltaiak 200 ezren vannak és nagyon jól érzik magukat. A szlovákok 5 millióan vannak, és köszönik szépen megvannak. Mivel is fizetnek? Mennyi ott az államadósság? Aha. Tehát nem pusztul el az a nép amelyik 10 milliónál kissebb lélekszámú.

shinichi 2011.03.16. 12:25:18

@mahet: szintén nyert. +1
Ha a nagyokosok szétnéznének, hogy mi történik a Kárpátokon túl, rájöhetnének, hogy a népesség növekedése azonos az elszegényedéssel, a népességrobbanás nyomort hoz.
A népesség lassú csökkenése, vagy stagnálása jelenti a társadalmi fellendülés útját.
Persze ez a gondolat borzasztó a bálványimádók, beidegződések szerint élők számára, de attól még igaz. Tudományos tény.
Aki a növelni akarja a magyarság létszámát, az a nemzet elszegényítésén dolgozik. Ez a hazaszeretet? Értem én, hogy a saját vallásos meggyőződését folyamatos külső megerősítésekkel kell táplálnia az embernek, de ne mások, főleg ne egy teljes nemzet kontójára tegyük.
Meggyőződésre nem lehet nemzetpolitikát alapozni.
Modern társadalom nem épülhet annak a bármi áron való felmgasztalására amire a zöldmoszat is képes.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.03.16. 12:25:20

@MLaszlo: "Az államnak fel kellene vásárolni az elnéptelenedett falvak házait, telkeit, és térítésmentesen átadni a bevándorló magyaroknak. Például."
Nem hiszem, hogy a határontúliak pont egy elnéptelenedett faluba - nem véletlenül néptelenedett el - akarnának Magyarországra költözni, hanem mondjuk valami nagyvárosba, ahol esetleg több munka van mint otthon (már ha...) :-(

@kvadrillio:
:-DDD

@Grigorij Pantyelejevics:
:-)

sashimi 2011.03.16. 12:25:35

Hacsak nem hisz a Véleményvezér abban, hogy jelentős és hazavágyó magyar kolónia él a Sziriuszon, nem világos, hogy honnan vennénk azokat a határon túlról bevándorló magyar tömegeket, akik megoldanák a demográfiai problémákat.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása