Véleményvezér

vv

Ferihegy: ki védi meg a Fideszt?

2011.03.26. I 89 komment I Címkék: szavazas

Mindig akadnak nagy számban olyanok, akik kedvenc pártjuknak még a legvállalhatatlanabb lépéseit is elnézik, sőt a védelmükre kelnek. Most nem. Heti szavazásaink. (Fotó: MTI/hirado.hu)

Hétvégi szavazás-összesítőnkben most a Véleményvezér történetének legegyértelműbb eredményét mutató szavazását mutatjuk be.

A múlt héten rengetegen foglalkoztak a földrajzinév-bizottság feloszlatásának abszurd történetével, Fidesz: tankkal a nyuszira címmel mi is szenteltünk egy cikket az esetnek. A következőket írtuk: "Ez az eset nem példa nélküli, hiszen számos hasonlót láthattunk már a kormánytól az elmúlt majdnem egy évben. Sőt már sajnos annyit, hogy ezekből általánosabb következtetéseket is levonhatunk a kormány politikai kultúrájára vonatkozóan. (...) Az első nyilvánvaló következtetés: a kormány nem hajlandó elfogadni, hogy rajta kívül bármilyen állami szervnek akár minimális autonómiája is legyen. (...) A másik dolog, amit ismét csak leszűrhettünk az esetből: akármilyen jelentéktelen ellenvéleményt tapasztal is a kormány, azonnal és kegyetlenül odacsap. Úgy látszik, hogy a kormány nem válogat a célpont és az eszközök között. A legkisebb ellenállásra is csak a legdurvább eszközökkel tud válaszolni."

Olvasóinknak a következő kérdést tettük fel: Indokolt reakció volt-e a kormány részéről a földrajzinév-bizottság azonnali feloszlatása és egyes tagok kirúgása, miután a bizottság nem a kormány javaslatát támogatta?

Nyilván nehéz dolog egy ilyen durva reakció jogossága és méltányossága mellett érvelni, mégis döbbenetes volt látni, hogy 6000 szavazónk milyen egyetértésben ítélte azt el: 97% mondta azt, hogy a reakció nem volt indokolt. De miért érdekes ez? Azért, mert jól tudjuk, Magyarországon mindig akadnak nagy számban olyanok, akik a kedvenc pártjuknak, politikusuknak, kormányuknak a legvállalhatatlanabb lépéseket is elnézik, sőt még a védelmükre is kelnek. Most azonban nincs szinte senki. Ugyanis nehezen lehetne azt feltételezni, hogy a fenti 97% csupa MSZP, LMP és Jobbik-szavazót takar.

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!  

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macca17 2011.03.26. 11:20:52

és ilyenkor az ember csak áll hülyén, és nem érti: mi az oka ennek az önsorsrontó hozzáállásnak?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.03.26. 11:23:18

Ha valakit érdekel, én vagyok az egyik a kevés "igen" szavazó közül.
Azért nyomtam rá, mert ez már annyira abszurd, hogy tetszik, a Monty Python nem találhatott volna ki jobbat.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2011.03.26. 11:27:18

osztán a 2+1+97+1-ből hogy is jön ki a 100%??

véleményvezér · http://velemenyvezer.blog.hu 2011.03.26. 11:32:07

@szürke_tapir: kerekít a szavazógép. Pl. "nem tudom megítélni"-re 34 szavazat érkezett (60 lenne az 1%)

fg56 2011.03.26. 17:11:33

Degenerált politizálás ez és a végletekig elfogadhatatlan az egész társadalomra nézve - de nyugodtan találjanak még ki ilyeneket néhányszor, borítékolhatom, hogy az év végére beérik a szocikat népszerűtlenségben.

CyranodeBergerac 2011.03.26. 17:11:39

Azt kellene meglátni emögött, hogy ez nem a FIDESZ, vagy Orbán Viktor döntése volt, hanem a sorban hátrébb álló, ám "pápább a pápánál" attitüdöt képviselő mamelukoké. Ha a FIDESZ vezérkarának egy csöpp józan belátása volna, akkor legalább a bizottsági tagságtól független munkahelyek elvesztésével járó döntéseket azonnal visszavonná. Sajnos úgy tűnik, inkább egyetértenek ezekkel a döntésekkel, mintsem meglátnák a veszélyeit, amiket hordoznak magukban egy későbbi szavazói hozzáállás és döntés idején. Lelkük rajta.

Emiksz 2011.03.26. 17:11:46

"A lelkes turista elindul a belvárosból a reptérre, mivel indul? Metróval. A Ferenc körút állomáson át. Hát ennek vége, Gizike. Nem elég, hogy Feri, de még körút is. Visszatérés Ferihez! Hát még mit nem! Keresünk valami jobb nevet."

emiksz.blog.hu/2011/03/22/feri_tales

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.03.26. 17:12:11

"Most azonban nincs szinte senki. "
Követve a hozzászólások (máshol is): akad!

Kiadták a direktívát: a FNB tagjai hülyék voltak, bele sem gondoltak, hogy miért is ülnek ott! Őket a minisztériumok delegálták, tehát a kormány álláspontját fenntartás, és gondolkodás nélkül meg kell erősíteniük. A szabotőröknek ez a sors jár.

(Ez a "hivatalos" kormányálláspont a pártközpontból)

Ogmand Baybars 2011.03.26. 17:12:14

Igen,

szerintem sem tudott Liszt Ferenc repülni....TÁN INKÁBB gróf Almássy László??!

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2011.03.26. 17:12:17

Én a 2%-ot nem értem. Mármint hogy lehetett olyan élő ember aki szerint ez a döntés jogos volt?

Péntek Esti Bankrabló 2011.03.26. 19:35:56

Az a baj, hogy a hárommillió nyugdíjas országa vagyunk, ők meg itt, a neten nem túl aktívak, ám a szavazófülkében annál inkább. Úgyhogy azt kell, hogy mondjam: vannak, akik nem győznek egyetérteni a kormánnyal, csak őket nem a Véleményvezér (meg egyáltalán az Internet), hanem a Hír TV betelefonálós műsorai tájékán kell keresni.

troll ellenpólus · http://trollhitvallas.blog.hu/ 2011.03.27. 11:02:12

@Sparhelt: Azok szerint, akik jól el tudják képzelni, miféle régi, kipróbált elvtársak ültek abban a bizottságban, és akik el tudják képzelni, miféle kiváló munkát végeztek a párt régi harcosai a bizottságtól független munkahelyükön is, jogos volt ez a lépés. Tudod, vannak, akik azért szavaztak a Fideszre, hogy a régi, betonfejű, évtizedek óta elmozdíthatatlannak hitt kádereket is mozdítsák el a helyükről. Mindenhonnan. És a fiúk, hála istennek, ezt is csinálják. Ezért vannak még mindig emberek - valójában az ország többsége ilyen -, akik a hétről hétre elképzelhetetlen mértékben fokozódó baller hecckampány ellenére még mindig támogatják a nemzeti kormányt. Természetesen nem sok ilyet fogsz találni az elkeserítő mértékben balra tolódott Véleményvezér olvasói között, úgyhogy ha csak ilyen forrásokból szerzed az értesüléseidet, akkor nem csoda, hogy itt értetlenkedsz.

vangogh? 2011.03.27. 11:02:36

Egy olyan fidesz szavazót látnék végre, aki azt mondja..."Bázz, rájuk szavaztam, megbántam..." De ilyen nincs, még a baráti körömben lévő "véresszájú" fideszesek között em...Simán lapítanak...

popocatepetl 2011.03.27. 11:02:46

Véleményvezér vagy véleményvezérlő?

1. hivatalosan elismerte bárki, hogy igaz ez a hír az elbocsátásokról és pláne az összefüggésről?
2. a kormányt utálók olvasgatják főleg az indexes blogokat, így kicsit torzító az ilyen felmérés

Amidazophen 2011.03.27. 11:02:53

Véleményvezér: jó a cikk. De lesz még mit irnod, csak győzzed majd az ősszel!

Marcangoló Korelnök 2011.03.27. 11:03:04

Én sehogy sem szavaztam, de elmondom a véleményemet.

HIÁNYÉRZETEM VAN: itt valami nagyon nem életszerű.

KÉRDEZTÉK a bizottságot? A bizottság másból is áll, mint kormánydelegáltakból? HA ÍGY VAN, akkor az indokolás abszurd ("a kormány delegáltjaitól elvárható, hogy a kormány álláspontját képviseljék").

UTÁNUK is nyúltak? De akit még az eredeti munkahelyéről IS kirúgtak, miért nem mer nyilatkozni?

NAGY A GYANÚM, hogy egy páratlanul izgalmas történetnek ismertük fel az apró, "asztal feletti" részét.

nemecsek ernő áruló 2011.03.27. 11:03:11

@Sparhelt: Bizonyára a kormány tagjai is olvassák a blogot...

dekol84 2011.03.27. 11:04:08

@CyranodeBergerac:
A helyzet az, hogy a fityisz egy igen erősen centralizált párt, még azt is a zorbán dönti el, hogy ki milyen színű wc papírral törölje a seggét. Ezek után ne mondja nekem senki, hogy a zorbán erről nem tudott! Valaki csak beszámolt neki a reptér név körüli agymenésről, és ha nem ért egyet, odadörrentett volna a zilletékeseknek. Ha meg nem szólt oda, akkor egyetért vele.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.03.27. 11:04:16

A véleményvezér is szembehelyezi magát a kormány, azaz maga a NÉP akaratával, tehát antidemokrata és fel kéne oszlatni.

Minden elrendezve, minden megmagyarázva. A foradalom gőzhengere nem akad fenn párezres netes szavazások bukkanóin.

ZBR 2011.03.27. 11:04:24

@vadász2:
Azt értem, hogy a pártközpontból ez a hivatalos magyarázat, de azt nem, hogy vajon ki az, aki elhiszi. Merthogy a bizottság javaslata egyértelműen tartalmazta a kormány szent óhaját, csak egy védendő földrajzi nevet, csupán szakmai okokból mögébiggyesztett volna.

párnalárva 2011.03.27. 11:04:30

A legijesztobb szamomra az hogy egy part amelyik ujra es ujra bebizonyitja hogy nem kepes tanulni nem hogy masok de a sajat orbitalis hibaibol sem (2 eladott valasztas), meg arra sem kepes hogy legalabb latszatra ugycsinaljon mintha demokratikus lenne es nem velejeig korrupt, az hogy a jo eletbe lehet kepes kihuzni egy orszagot a nyakig szarbol ami 1000x nehezebb feladat?

Kard 2011.03.27. 11:04:45

@CyranodeBergerac: Van egy gyanúm, hogy ő volt.
Egy ismerősöm a 2000-es évek elején nagyon jóban volt a fideszesekkel. Annyira, hogy gyakorlatilag ismerte az összes akkori elöljárókat(ilyen Kövér és a többiek kaliberű politikusokra gondolok) kivéve egy embert. Orbán Viktort. Mondta, hogy a Viktor sose járt le a közös pártbulikra de féltek tőle mint tűztől és senki se mert dönteni vagy bármilyen lépést tenni nélküle. A Fidesz már akkor is Orbán Viktor diktatúrája volt. Most pedig, hogy 2/3-ad van a kezében egyre erősebben próbálja rányomni az akaratát az országra. Manapság nagyon sokszor eszembe jutnak az akkor hallottak és sajnos semmit sem változott azóta. Csak most nem egy pártot irányít hanem egy országot.

Viktor_Viccnélkül (törölt) 2011.03.27. 11:04:55

Ezt úgyis kimoderáljátok, de akkor más módon fogom mindenki tudtára adni:

A Véleményvezér statisztikáját nem lehet reprezentatívnak tekinti, mert balliberális olvasói vannak többségben. A 97% csak azt tükrözi, hogy az olvasók ekkora része Fidesz-ellenes. Ennyi.

Baszk Earl 2011.03.27. 11:05:21

A Ferenciek tere mikor jön? Az is Ferenccel kezdődik! Vissza a Felszabadulás teret! :-)

dbeata 2011.03.27. 11:05:32

@CyranodeBergerac:

A legvészjóslóbb az egészben az, hogy a Fidesz vezérkar nem is nyilatkozik az ügyben (vagy én nem találtam nyomát), mint ahogy sok más kínos kérdésben is a hallgatnak, hogy továbbmenjek, az intézményesített ellenállást tanúsítják bárminemű kihívással szemben (esetleg egy kis ballibsizés szóba jöhet). A kormányszóvivő is akkora demagógiákat nyom le, hogy az már egyszerűen nevetséges. Mivel nem tudnak mit kezdeni a szabad véleménynyilvánítással, ami még van itt nálunk, inkább bele sem mernek menni egy konstruktív vitába, hanem csak hallgatnak. Mint a felsőbbrendű várúr, aki azt gondolja, hogy ha nem foglalkozik a "hisztiző" parasztjaival, majd elül a balhé, és mennek vissza dolgozni. Egyáltalán nem nyitottak semmiféle kihívásra, vitára. Ez a bezárkózás (és kurucckodás - a világ szintjén) fogja eredményezni végül a vesztüket.

dr. Aullah 2011.03.27. 11:06:07

"Ferihegy: ki védi meg a Fideszt?"

Izé... egy ilyen lépést nem lehet megvédeni. Ez megbocsáthatatlan, amit tettek, ez egyszerűen védhetetlen.

Tomi1973Wien 2011.03.27. 11:06:11

....semmi gond, csinaljak csak kisded jatekukat... maguk alatt forgacsolnak...

Karipapa01 2011.03.27. 11:06:20

Liszt Ferenc repülőtér. Micsoda pompás elnevezés! Talán arra utal, hogy a dallamok is szállnak. Ezen felbuzdulva lenne pár ötletem. Pl.: Kandó Kálmán Zenekonzervatórium, Fedák Sári Műszaki Főiskola, Szalacsi Sándor Tudományegyetem stb. Csak stílusosan gyerekek!

G. Wolf 2011.03.27. 11:06:30

Amúgy általánosságban is érdemes megnézni bármely politikával foglalkozó bolgbejegyzés kommentjeit. Szerintem elég jól kiolvasható az általános közvélekedés, talán egy jobbos blogon inkább védik, míg egy baloson inkább támadják az aktuális kormányt, de azért a kommentek aránya stílusa sokmindent elárul.

genyamagyar 2011.03.27. 11:06:36

@Péntek Esti Bankrabló: Tehát a nyugdíjasok fidesz-fanok? Húúúúúúha! Eddig komcsi nyuggerek és munkásőrök voltak. Hogy is van ez?

Blogger Géza 2011.03.27. 11:06:47

Na jó, a kedvetekért:

1) Szerintem a Liszt Ferenc reptér sokkal jobban hangzik mind magyarul, mind a külföld számára, mint Ferihegy. (Nyilván nem a teljes nevén fogják emlegetni.) Szerintem maga a Ferihegy elnevezés is vicces, az a "hegy" kb. annyira magas mint egy vakondtúrás.

2) Ha egy szervezet (pl.minisztérium) delegál egy tagot egy bizottságba, általában az a normális, hogy a delegált a szervezet érdekeit, álláspontját képviseli, hacsak ez nincs máshogy leszabályozva. Itt pont az ellentettjét képviselték, ami egy kicsit érdekes. Ők nyilván úgy érezték, hogy nem feladatuk ezzel foglalkozni, ők nem delegáltak, hanem olyan bölcsek, akik önmagukban tudják a tutit.

3) Szerintem az csak jó, ha minden felesleges állami szervet, bizottságot, feloszlatnak, összevonnak stb.

Gazz 2011.03.27. 11:06:52

Pont ez merült fel bennem is, amikor szavaztam a kérdésben, és észrevettem, hogy van aki igennel szavazott.

sga 2011.03.27. 11:07:00

@CyranodeBergerac: Fejétől bűzlik a hal. Mivel a FIDESZ minden lépése ilyen attitűdöt sugall, az aki meg akar maradni az állásában, vagy netán lehetőséget lát az előrelépésre igazodik.

A félelem nagy fegyelmező erő, ezután a lépés után az államapparátusban dolgozók semmiben nem fognak véleményt nyilvánítani. "Nekem az a véleményem erről, amit Sztalin elvtárs gondol"

esef 2011.03.27. 11:07:08

@Péntek Esti Bankrabló:
nálunk is van ilyen nyugdíjas a családban, elvakult fideszes, tegnap szóba került ez az ügy. szerinte ha én kétségbe vonom azt, hogy ezeket az embereket ki kellett rúgni, azzal Gyurcsányt támogatom... pedig nagyon nem

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2011.03.27. 11:07:16

@CyranodeBergerac:

"ez nem a FIDESZ, vagy Orbán Viktor döntése volt" ... "Sajnos úgy tűnik, inkább egyetértenek ezekkel a döntésekkel, mintsem meglátnák a veszélyeit"

- vagyis nem ők döntöttek, de egyetértenek a döntéssel. Ami, kiegészítve a mamelukok odatételével, praktikusan ugyanaz.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2011.03.27. 11:07:22

Minden tiszteletem ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy a Véleményvezér olvasótábora nem feltétlenül reprezentálja a magyar lakosságot... Egy reprezentatív felmérés nyomán az igenek száma akár a 3-4 százalékot is elérhetné :)

Kalóz Pepi 2011.03.27. 11:07:36

Tartok tőle, hogy ez a hsz is moderálásra kerül, de azért megpróbálom.
A Zemberek egy része hajlamos mindenhol a nyuggereket látni, mint kerékkötőket és tébolyult szavazókat.
Szeretném felhívni a posztolók szíves figyelmét, hogy napjainkban egyre több nyugger ül a számítógépnél és érdeklődik az ország sorsa iránt.
A nyuggernek is van gyereke és ha normális, akkor nem az érdekli, hogy Viktorka ad 500.-Ft emelést, hanem az, hogy a gyerekétől rá hivatkozva ellopták a megtakarítását.

Amit ez a banda művel, az egyszerűen felháborító.
Az pedig, hogy az "emberek így akarják" egyenesen undorító.

gorcsev54 2011.03.27. 11:07:47

@Péntek Esti Bankrabló: Én megnézem mindhárom tv betelefonálós műsorait (általában) és bizony egyre több a kritika ott is a kormány működésével kapcsolatban(kivétel persze "Etelka "és a hozzá hasonló, minden nap betelefonáló , Orbán imádó egyének akiknek teljesen mindegy mit csinál mond a kormány , csak lehessen egy kicsit"szoci gazemberezni lopózni ,Gyurcsány hülyézni stb. Amivel még egyetértenék is ,ha nem minden ökörségre ez lenne a válasz . Azt akartam mondani, hogy azért nem minden nyugdíjas csak szavazógép,csak valóban a többség ott sem hallatja a hangját.

eszq 2011.03.27. 11:07:53

Itt az egyetlen jó válasz szerintem a "nem tudom megítélni" lehet, hisz annak ellenére, hogy állítólag nem szabad a sajtó, igaz, megalapozott híreket nehéz találni, kikövetkeztetni.
Nézzük csak Szanyi kapitány esetét, ami remekül bizonyítja, hogy bármit lehet...

bioLarzen 2011.03.27. 11:08:03

@CyranodeBergerac: "Orbán Viktor döntése volt, hanem a sorban hátrébb álló, ám "pápább a pápánál" attitüdöt képviselő mamelukoké."

Node, eddig nem arról volt szó, hogy Orbán minden döntést a kezében tart, hogy minden rajta megy át?

Vagy csak a jó döntések? A hibák, a rossz, antidemokratikus döntéseket mindig mások hozzák?

Ez így nem gömbölyű...

bio

Ab ovo 2011.03.27. 11:08:08

Pofám leszakad. Magyarországon magyar földrajzi nevekröl a magyar kormány akar dönteni?! Micsoda arcátlanság! Emberek, ébresztö, ne hagyjuk!

Színes Géza 2011.03.27. 11:08:15

Ezentúl Liszt Ferihegy lesz a neve :)

Durva, ha engem ennyire nem izgat fel a kérdés? Nekem 8 minek hívják a repteret, csak ne Fletóról nevezzék L!

bioLarzen 2011.03.27. 11:08:26

@Sparhelt: "Én a 2%-ot nem értem. Mármint hogy lehetett olyan élő ember aki szerint ez a döntés jogos volt? "

Nézd, ha azt vesszük, hogy volt olyan ember, aki egy másik blogban a legőszintébben és komolyabban (rákérdeztek, azt mondta hogy nem vicc) azt írta, hogy akik az MSZP-re vagy LMP-re szavaztak tavaly, azokat börtönbe kéne csukni, az MSZP tagjait pedig kivégezni, aki a Fideszt kritizálja, azokat meg deportálni - akkor nem is olyan hihetetlen...

A vélemény szabad, ez is egy vélemény.

bio

sexmachine 2011.03.27. 11:08:35

Beszélni arról, hogy a fideszre fogok szavazni, vagy szavaztam, közvéleménykutatásban részt venni, pártra szavazni merőben más dolgok. A környezetemben már csak az a pár fideszes maradt hű, aki kapott havi 50-100 E forintot havonta. A többiek egy emberként elítélik a fidesz rezsimet. Szinte mindenki. Van ős fideszes ismerősöm is, ő most nagyokat hallgat. Gondolom megkezdődött a fejében a megtisztulási folyamat. Idén kevesebb neki is a nettója... Már csak azt nem értem, hogy hogyan lehettek ilyen kevesen azok, akik emlékeznek 98-2002-re? Vagy azt hitték most jobb lesz? Vagy ilyen sokan és ilyen idióták voltak az új szavazók? Nemhogy ezért vinnék le a korhatárt 16 évre?
Ha lesz még szabad választás, akkor vajon emlékeznek majd a 2002 utáni elkúrt időkre is? Meddig lesz ez még így, hogy egyszer ezt büntetjük, máskor meg a másikat? Mikor kap teret a többség? A "bizonytalanok"? Az igazi többség? Aki emlékszik, és nincs kimosva az agya? Tudom, ha kiharcolja magának.
Inkább úgy kérdezem, hogy mikor indulunk már meg végre? Egy retúr vonatjegy ára, és megmutathatnánk, milyen az, amikor tényleg kétmillió ember van a Parlament körül!

bájgúnár 2011.03.27. 11:08:43

@Péntek Esti Bankrabló:
Dehogynem!Csak sok blog író kitilt vagy nemjelenik meg a véleményünk!Mert csak addig terjed a bátorság mig a szájízük szerint van a vélemény!

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2011.03.27. 11:08:50

@Sparhelt: Ha egy bizottság feladata a szakmai véleményezés, a kormány célja pedig a szakmai vélemények figyelmen kívül hagyása, akkor szükség van-e az adott bizottságra? Kell-e közpénzből alkalmazni ezek tagjait?

Tetszik nem tetszik, a demokrácia úgy működik, hogy felelősséggel kell választani, szavazni. Meg tetszett szavazni a FIDESZt, amikor mindenki ismerte őket? Akkor tessék viselni a következményeit.

Nagyon sokan és sokat tettek azért, hogy a FIDESZ ezt tehesse most. Ehhez képest, most panaszkodnak. Előbb tetszett volna gondolkodni.

dan72 2011.03.27. 11:08:57

Vajon hogy fognak reagálni ha majd a szavazópolgárok hoznak egy olyan döntést, amit nem vártak volna el? Nem túl biztatók a jelek.

Andr3wBoy · http://blog.andrewboy.com 2011.03.27. 11:09:04

Én tényleg nem értem Lisztet miért kell futtatni. Tényleg "fasza gyerek" volt. De még magyarul sem tudott.... De legyen Elvis terünk is, mert végülis, ha már példamutatásról van szó, ő hibátlan.......

jog-ász 2011.03.27. 11:09:12

@Péntek Esti Bankrabló: egyetértek, meg kéne nézni online a müsort hogy téma volt-e benne, mert ott tényleg minden ok mindenkinek amit a kormány tesz.

csaklesekminta 2011.03.27. 11:09:17

@Péntek Esti Bankrabló: Mindig irányba akarják állítani az agyamat, egy mondat sem fejeződhet be náluk enélkül és szűrik a híreket. Az ATV sem jobb, csak közel sem ilyen ügyesek és hatékonyak.

roka 2011.03.27. 11:09:22

Nem értem, hogyan lehet még Keleti pályaudvarunk az miért nem Budapest-Matuska Szilveszter pályaudvar vagy valami más! Meglehetne kérdezni a lakosságot. :)

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2011.03.27. 11:09:33

Tekintve, hogy fideszes általában csak akkor olvassa a Vezért, ha már kint van a címlapon, nem csoda az eredmény. Van jobb dolgunk is, mint ellenzéki oldalakon szavazgatni :)

@vangogh?: én rájuk szavaztam, és nem bántam meg!

lyesmith 2011.03.27. 11:10:58

Zsigmond király mondta. "Róma ura vagyok, én a nyelvtan fölött állok"

De ő Német Római császár volt! És még ő sem büntette meg azokat akik kijavították.

Ezzel a húzással a Fidesz mesmeg bebizonyította hogy despotikus uralmat gyakorol.

lyesmith 2011.03.27. 11:15:56

@OrangeOrder: "Van jobb dolgunk is, mint ellenzéki oldalakon szavazgatni"

Tehát te egyett értesz azzal hogy kirugták a bizottság tagjait a polgári állásukból azért mert:

"Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér"

helyett

"Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy"- et merészeltek JAVASOLNI? Csak azért mert ez így nyelvtanilag és földrajzilag pontosabb.

Itt az alkalom hogy nyilvánosan kifejtsd erről a véleményedet. Esetleg indokold is meg.

csaklesekminta 2011.03.28. 17:50:59

@troll ellenpólus: Véletlen keveredtem ide, nekem cirka mindegy hova írom a véleményem. Itt van mozgás, csatározás, ez érdekes.
Tudnál hasonlót ajánlani?

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2011.03.28. 17:59:18

@lyesmith: személy szerint nem nagyon érdekel, de tudom, hogy erre a Fidesz-szavazók is sokan ingatták a fejüket.

Én belátom annak, hogy szerencsétlenül alakult, járulékos veszteség - ha igaz is a többi része (hogy elbocsátották őket még a polgári munkahelyükről is). Kik voltak ezek az emberek? Töltöttek-e be más funkciót korábban? Végeztek-e érdemi munkát állami pénzen és mennyiért?

tuono 2011.03.28. 17:59:23

Ha a nemmel szavazók csoportja csupa Fidesz rajongóból állna, akkor is az ŐŐŐ számításaik szerint maradt 1.994.000 szavazó, aki majd megvédi őket... :D

is 2011.03.28. 17:59:28

@CyranodeBergerac: "Azt kellene meglátni emögött, hogy ez nem a FIDESZ, vagy Orbán Viktor döntése volt, hanem a sorban hátrébb álló, ám "pápább a pápánál" attitüdöt képviselő mamelukoké."

Azt kellene meglátni, hogy a FIDESZben NINCS Orbán Viktortól független akarat. A Ferihegy elnevezés kiírtása volt itt a lényeg, mert csak az hiányzik a kormány változatából. Nyilván nem a szórend volt itt az érdekes.

@Blogger Géza: de nem értem, hogy a parlamentet, amely egy zsvazógép, a te érvelésed alapján miért is nem oszlatjuk fel. tök felesleges, a kormány eldönti mi legyen, minek erről még szavazgatni, meg a villanysázmlát fizetni. tudod te, mennyibe kerül az Országgyűlés? milliárdokba!... akár elő is vehetnél egy kis gondolkodást, mielőtt az agit.prop brossurát kinyomod.

szerintem a Mátyás templomot is át kellene nevezni, semmilyen Mátyás nincs ott. a Halászbástya röhejes, milyen halász van már ott? a Fertő-tó neve túl negatív, nem illik a nemzeti együttoptimizmusba, tessék azonnal átnevezni! Nyíregyháza holnaptól Nyírsokháza, nem csak egy ház áll ott. Blogger Gézát pedig FIDESZ Brossura Gézának kellene átnevezni, sokkal jobban fedné a valóságot.

is 2011.03.28. 17:59:35

@Emiksz: hu bazmeg, tényleg, erre nem is gondoltam. mindenhonnan törlik a Ferencet? ezért lesz ott az Elvis Presley tér? anyám, borogass, ez már tényleg elmebeteg! a Ferenc-körútból mi lesz? van esetleg Ferencfalva Magyarországon? és az most Viktorfalva lesz? Ferencváros? ahhoz is hozzányúlnak?

Kandabula 2011.03.28. 18:23:35

@Blogger Géza: na jó, a kedvedért:
- Nem "Liszt Ferenccel" volt gond, hanem a magyartalan névtorlódással.
- Egy "minisztériumnak" nem szokott véleménye lenni, legfeljebb egy ottani főnöknek.
- Igazad van, minek kellenének a bizottságok. A főnök megmondja, oszt jónapot. Ha a főnök hülye, annál inkább.

bolemann 2011.03.28. 18:23:41

@sexmachine: "Idén kevesebb neki is a nettója"

Az a szánalmas, hogy milliók választanak fizetési- és nyugdíjcetlik alapján pártot . A szabadságnak, demokráciának, progressziónak nincs értéke.

csaklesekminta 2011.03.28. 18:23:50

Internetet mindenkinek!
Ez pártállásilag milyen vélemény?
A pártoknak nem megítélni, minősíteni kellene a véleményeket, hanem tisztelettel végignyálazni!
Ez most milyen vélemény?

Baldrick68 2011.03.28. 18:24:00

Gyerekek a Hívőket nem lehet lebeszélni a hitről.
Orbán remekül ráérzett arra hogy mi magyarok még kb. honfoglalásnál tartunk agyilag.
Nekünk kell a vezér a főnök aki atyáskodik felettünk, így volt ez Kádár idejében.
Egyszer réges régen valami rádióműsorban hallottam hogy Kádárnak olyan leveleket is írtak hogy a szomszéd hangosan hallgatja a rádiót meg ehhez hasonló baromságokat.
Mintha ő személyesen tudna látna és hallana mindent.

A birkák számára Orbán Viktor mindezek megtestesülése . Kizártnak tartom hogy Orbán tudna olyan dolgot csinálni aminek a birkák ne tapsolnának.
Ha Orbán a hősök tere közepén letolná a nadrágját és oda kulázna majd kitörölné a hátsóját a nemzeti lobogóval ezek annak is tapsolnának és megmagyaráznák hogy ez miért nagyszerű és hazafias cselekedet és akinek ez nem tetszik az miért is rohadt komcsi bérenc. :-)

Mostanság erősen foglalkoztat a gondolat hogy indítani kellene egy politika mentes pártot (tudom paradox).
Az lenne a neve hogy Normális Emberek Pártja és a logójában csak ennyi lenne 2+2=4
(Ugye nyilvánvaló ha valamit nagyon akarunk attól még 2+2 mindig 4 lesz hiába szeretnénk hogy legyen 5 még akkor is 4 ha 2/3 -unk van)

A jelmondata meg valami ilyesmi: Józan ész és empátia.

Szerintem az elmúlt 20 évben ebből a kettőből volt a legkevesebb a magyar politikában.

Pendemonda 2011.03.28. 18:24:05

@Sparhelt: Szerintem teljesen jogos volt a kirúgásuk. A bizottságnak ugyanis nem visel velelősséget, mint a kormány, amelyik legalább ezt viseli. A közigazgatással meg a bizottságokkal egyébként is gyakran az a baj, hogy tele vannak elszabadult hajóágyúkkal - mint például itt is.
Mégegyszer: nem az a kérdés, hogy kinek van igaza, hanem az, hogy egy adóból működtetett szervezet hogy működik. A bizottságnak van egy állami alapítója és fenntartó szervezete, a tagokat pedig szervezetek delegálják - nem azért kerülnek oda, mert ők értenek a legjobban ahhoz, hogy mi lenne a "jó elnevezés".
Ha delegálás van, akkor a delegáltnak legalábbis a fontos kérdésekben illik a delegáló véleményét kikérni, hogy meddig is tart a mandátum. Ez itt láthatóan nem történt meg.

szepi79 2011.03.28. 18:24:41

@vangogh?: na, akkor tessék:
más értelmes pártot anno nem találtam, biztam abban, hogy értelmes dolgot fognak cselekedni a 2/3-ukkal. rájuk szavaztam, de már megbántam. igy utólag, még az MSZP is lehet jobb választás lett volna.

ámbátor 2011.03.29. 11:46:12

@troll ellenpólus: "Azok szerint, akik jól el tudják képzelni, miféle régi, kipróbált elvtársak ültek abban a bizottságban" Az elnök megbízását például 2010 decemberében hosszabították meg újabb négy évre. Akkor még nem tudhatták, hogy ez az 1970-ben született, tehát a rendszerváltáskor 19 éves térképész, aki egyebek közt a "A történelmi megyerendszer átszabása Szlovákiában és Romániában." című publikáció szerzője, valójában kommunista pribék. Még szerencse, hogy most Ferihegy ügyében lelepleződött a gaz áskálódó népellenség.

igényes 2011.03.29. 11:46:14

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, nem tudják hol keressék majd. Egy Ferihegyet nem lehet áthelyezni.

kovacsguszti68 2011.03.29. 11:46:24

Lehet, hogy szeretett vezérünknek a Ferihegy elnevezés láttán is egyből Gyurcsány ugrott be, ezért akart gyorsan változtatni az elnevezésen. Oszt a bizottság döntése láttán egyből elkapta a méreg, hogy ezek a "gyurcsányisták" még itt is alá akarnak tenni... Jól megadta nekik, páros lábbal rúgatta ki az egész bagázst!
Már csak attól retteg, hogy egy valamikori kormányváltást követően lesz-e még egy hozzá hasonlóan "tökös csávó" aki majd az Orbánhegyi utat akarja átkeresztelni... :)

Roy 2011.03.29. 11:46:24

@Péntek Esti Bankrabló: Nos ebben tévedsz. Nem a létszámban, hanem a Fidesz iránti elkötelezettségben.

Rob67 2011.03.29. 11:46:43

@OrangeOrder: Ha rájuk szavatál, akkor jó. Remélhetőleg ingyen kapod az ellátást az újonnan felálló OPNI-ban :)
Legalább nem nekünk kell fizetni a bajodat bogárka.

Blogger Géza 2011.03.29. 11:46:44

@lyesmith: Bár nem nekem címezted, de látszik, hogy tájékozatlan vagy az ügyben. A bizottságnak ugyanis nem javaslattételi, hanem döntési jogköre volt.

Azonkívül mi az, hogy "polgári állás"? Szerintem egyik se katona, tehát ez értelmetlen. Sajtóhírek alapján a 21 tagból 2-nek mondták fel a minisztériumi (illetve annak háttérintézményi) állását.

"Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár azt mondta: azért mentettek fel két tisztviselőt földrajzi nevekről döntő bizottságból, mert a vidékfejlesztési miniszter által alapított bizottság minisztériumok által delegált tagjai nem kérték ki az őket delegáló tárcák véleményét."

A bizottság által megszavazott névvel szerintem az a baj, hogy benn maradt a Ferihegy is. Ez olyan, mintha a Felszabadulás tér helyett Ferenciek - Felszabadulás tér lett volna az új név. Feleslegesen hosszú, és nem segíti elő kellőképpen az átállást az új névre.

A Budapestet szerintem azért hagyták meg elöl, mert BUD a reptér nemzetközi kódja.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2011.03.29. 11:46:45

@Andr3wBoy: Lehet, hogy még magyarul sem tudott, de ugye furcsa lenne, ha ez a Köztársasági Elnök urat, esetleg a nyelvhelyességre figyelmeztető szakmai bizottság ellen keményen fellépő kormányt zavarná.

A magyar népet (beleértve a határon túliakat) nem a közös nyelv, nem is a közös múlt, hanem a FIDESZre leadott szavazat köti majd össze :) Kellenek erős jelképek az új történelemhez.

Mr. Waszabi 2011.03.29. 11:46:48

@OrangeOrder: ezt csak azért mondod, mert becsületes neved Liszt Ferenc, gondolom. A helyedben én is pártolnám:)
Csak azt nem értem, hogy a Ferenc így is benne maradt a névben, tehát nem tünteti el. Vagy majd 2 év múlva, 2.lépésben lesz belőle Victory Repülőtér?
Csak azokat a bizottságiakat sajnálom, azért a munkahelyükről való kirúgás az durva volt.
A pártállami időkben ilyenkor áthelyezték az "renitens" embereket "c-vágányra", de nem kerültek az utcára.

Mr. Waszabi 2011.03.29. 11:46:55

@CyranodeBergerac: már megbocsáss, de a magyar kormány kifejezés elég pontosan behatárolja, hogy kinek az akarata volt. Merthogy az indoklás így szólt: a kormány akarata volt. A kormány pedig kormányülésen dönt, annak meg Vektor a feje, ugye.
Hogy mi a szösznek kellett ezzel foglalkozniuk, amikor számos kidolgozatlan, s valóban kormányhatalmat és döntést igénylő ügy/intézkedés lebeg a levegőben elintézetlenül, nos erre nem tudtam rájönni. Ez szerintem Tarlós és a fővárosi közgyűlés hatásköre volna egyébként, hisz a főváros reptere.

Mr. Waszabi 2011.03.29. 11:46:55

Ezek után, ha Gyurcsánynak van egy kis humora, legközelebb a repülőtéren fog kampánygyűlést tartani, hadd ferizzenek:) s mindenki a Vektor kormányon fog röhögni. Nem kellene ilyen magas labdákat feladni, mint pl ez is.

sztd 2011.03.29. 11:47:01

Nos, én már akkor is úgy szavaztam, hogy "Igen, bár a kirúgás talán túlzás." és valószínűleg most is úgy szavaznék. Sőt! Belegondoltam, hogy hogy mi lett volna, ha Gyurcsány Ferenc "Budapest Károlyi Mihály Nemzetközi Repülőtér"-nek, vagy a leendő kedvenc kormányom "Kiskacsa Nemzetközi Repülőtér"-nek... akarja átnevezni a repteret, és az ellenállókkal így jár el, és arra jutottam, hogy abban az esetben is inkább jogosnak tartanám a kormány lépését.

Valami miatt ugyanis Véleményvezér (és természetesen a 97%) nem veszi észre, hogy ebben a kérdésben kinek kell autonómiát kapnia, és kinek nem. Az ugyanis teljes egészében politikai kérdés, hogy egy köztérnek, egy programnak, egy hídnak, vagy egy repülőtérnek mi a neve, hogy a földrajzi nevet kapja, egy állatét, vagy egy emberét.
Hogy jön ahhoz egy hivatal (erkölcsi értelemben), hogy beledumáljon ebbe? Ez olyan hatásköri túllépés, ami egyébként nagyon is jellemző már évszázadok óta a hivatalokra, és aminek ideje lenne véget vetni. (Emiatt lehet, hogy én is tévedek, és a kirúgás is helyes döntés volt.)

Ez volt a mentalitás, amikor annak idején 3 évente lehetett külföldre menni, de édesanyámat pl. nem engedték, mondván, hogy fiatal, és utazhat még. Ilyen lenne, ha valaki házat akarna magának a saját pénzén építeni, és az önkormányzat úgy engedélyezné, hogy valamelyik szobát kisebbre veszi, mert minek neki akkora. Édesanyám azóta már utazott, szóval végeredményben még tényleg volt ideje, a szoba is lehet túlzás adott esetben, de ezt nem a hivatalnak kell eldöntenie! Semmi köze hozzá! A hivatalnoknak otthon lehet véleménye, de a munkahelyén a feladatát kell ellátni. Ahogy az építőmunkás sem szerelhet (és nem is szerel) majd ki más feliratot, mondván, hogy neki az jobban tetszik!

Való igaz, hogy ezúttal a hivatal elvben döntéshozó volt. Ezzel a gondolattal azonban a kormány is élt, és ő is hozott egy döntést. Ráadásul politikai döntéseket tényleg a kormánynak kell hozni, szóval nagyon helyes, hogy ezek után saját hatáskörbe vonja azt, ami amúgy is az ő döntése.
Tanulja meg mindenki, hogy hol a helye.!

Bárkinek lehet más a véleménye, ha majd magára nézve elfogadja, hogy mondjuk egy törvényes kereteknek megfelelő engedélyezési tervébe (ezek után illetéktelenül) belepiszkál a hivatal (áttervezi), azzal az indokkal, hogy neki az jobb lesz, vagy nem ad útlevelet, mert még fiatal, mert már öreg, mert minek akar Ukrajnába menni, hisz ott van az egész EU nézze meg azt, stb. Aki azonban ezt a viselkedést magára nézve nem fogadná el (ha választhatna), az a kormánytól se várja ugyanezt!

Az sem érv (bár igaz), hogy a kormány is csak egy hivatal. Ők ugyanis azok, akiken a választók számon kérik a dolgokat, és akik hibásak, ha valamit a hivatal nem úgy végez. Szóval amikor bíráljuk pl. a Széll Kálmán tervet, akkor végső soron azt bíráljuk, amit a hivatalnok végrehajt, nem azt, amit Matolcsy kitalált.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.03.29. 11:47:21

@CyranodeBergerac: Konkrétan Keresztelő Szőcs Géza fejéből pattant ki ez a név így ahogy van. Ő az, aki a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat is minden áron át akarta nevezni - konkrétan ki akarta hagyni belőle Szabót (azt még valahol megértem, hogy Szabó Ervinnel mi baja volt, na de Mayerffy Xavér Ferenc mégis mit ártott neki???)

katus949 2011.03.31. 11:28:45

Hölgyeim és uraim, arról beszélünk itt megint,hogy mit-hol-mikor-minek nevezzenek el? Néztem az orsz.gyülés közvetítését, ott P I.arról beszélt többek között, hogy az olasz iskolákban ki vannak függesztve a keresztek, csak kérdezem, nekünk ennél nagyobb gondunk egyáltalán nincs?Én tisztelem mindenkinek a hitét, de én rám ne erőltesse rá senki a magáét.

lyesmith 2011.03.31. 11:28:56

@OrangeOrder:
"Kik voltak ezek az emberek? Töltöttek-e be más funkciót korábban? " Többnyire professzorok tanárok, némelyik nyugdíjjas, némelyik nem

"Végeztek-e érdemi munkát állami pénzen és mennyiért?" Igen bármilyen különös fontos munkát végeztek. Nem tudom mennyi pénzért.

DE EZEK NEM ÉRDEKES KÉRDÉSEK.

A Fidesz kormány nem kérdőjelezte meg a szakmai bizottság létjogosultságát. Kirugta az embereket de nem szüntette meg a bizottságot.

Egy szakmai bizottság amelynek az a neve hogy földrajzi neveket jóvá hagyjon (pl azért hogy a térképekre egységes feliratok kerüljenek) a "Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér" helyett "Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy"-javasolta.

Egyszerűen azért mert földrajzilag, nyelvtanilag így helyes.

lyesmith 2011.03.31. 11:28:58

@Pendemonda: "Ha delegálás van, akkor a delegáltnak legalábbis a fontos kérdésekben illik a delegáló véleményét kikérni, hogy meddig is tart a mandátum. "

Mi ez a hülyeség? Nem a delegálónak kellene megjelölni azt hogy meddig tart a kinevezés? De igen.

"nem azért kerülnek oda, mert ők értenek a legjobban ahhoz, hogy mi lenne a "jó elnevezés""

De igen. Ha nem is a "legjobban" de azért kerülnek oda mert jól értenek hozzá. A kormány nyilvánvalóan nem ért sem a földrajzi nevekhez, sem a helyesíráshoz.

Azért lettek kirúgva mert egy magyartalan földrajzi név helyett egy a magyar nyelv szabályainak megfelelőt javasoltak. Ez pedig szánalmas a kormányra nézve.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2011.03.31. 11:29:00

@Pendemonda: Szerintem nem volt jogos a kirúgásuk, ebben nem értünk egyet. Egy bizottság azért szakmai, mert a politikától függetlenül kell, hogy döntést hozzon. Amúgy is ha eddig jó volt a tevékenységük, miért pont most vált hirtelen rosszá? Úgy gondolom, hogy ha rosszul döntöttek - szüntettessék meg a bizottsági állásuk vagy maga a bizottság, de az eredeti állásukból ezért kirúgni aljasság - főleg, ha más hibájuk nem volt. Amúgy meg előbb illik tisztázni a játékszabályokat és a vétőkkel szankciókat alkalmazni, mint megvárni míg tesznek valamit és ha nem azt teszik amire gondolok, akkor azért lapátra tenni őket mert nem voltak gondolatolvasók. Azt hiszem ez utóbbi senki munkaköri leírásában nem szerepel, mármint hogy ki kellene találnia, mire gondol a másik. Bár nem ismerlek, de én mégsem szeretném ha téged egyszer ilyen ok miatt bocsájtanának el.

Blogger Géza 2011.03.31. 11:29:04

@is: Ha nem érted, mi a legitimációs és jogi különbség az országgyűlés meg egy minisztériumok delegáltjaiból összeállt bizottság között, az igen szomorú. A Halászásbástya tényleg bástya, a Mátyás templom (bár nem is ez a hivatalos neve) tényleg templom, szóval ez is erősen sántít. Nem baj, erőlködjetek csak. :) A kutya ugat, a karaván halad.

Blogger Géza 2011.03.31. 11:29:08

@Kandabula: A kedvedért még egyszer: Szerintem praktikussági okokból hagyták a Budapest szót az elején, hogy megegezzen a reptér BUD rövidítésével. Persze szerinted lehet "magyartalan" egy cégelnevezés, valószínűleg a "Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Nyilvánosan Működő Rt." is magyartalan a te mércéd szerint, de egy intézménynévnél sokszor más normák érvényesülnek.

Kandabula 2011.03.31. 11:31:21

Itten átnevezési kényszer van, oszt annyi. Én megértem. Amit nem értek meg, az az, hogy miért van az országban több száz (ezer?) azonos nevű utca. A magyar nyelv gazdag, lehetne böngészni, bizonyára minden helységnek vannak sajátosságai, ehelyett Rákóczi és Kossuth. (Félreértés ne essék, nincs velük bajom!) De ha már hülyülünk?

Pendemonda 2011.03.31. 11:55:26

@Sparhelt: Az érveid jelentős része teljesen rendben van (először szabályalkotás, utána alkalmazás, stb) - de nem gondolom, hogy egy állásvesztés a tragédia teteje, azt meg pláne nem gondolom, hogy ők ettől rossz emberek lennének. Egyszerűen változott a viselkedési normarendszer, ők pedig ezt nem vették észre - ettől ők nem jó vagy rossz emberek. Az élet sajnos ilyen, hogy értelmes embereknek illik értelmesen reagálni - ha a bizottságalapító (FVM) "főnöke" (magyar kormány) magához vonja a döntés jogát, kvázi elvégzi a munkát, utána tényleg faramuci ugyanerről újra döntést hozni. Nézzünk egy párhuzamot: ha a főnök elkezd kiszolgálni a boltban, teljesen nem várom el, hogy a szakmai eladó a döntés után elmondja, hogy mi a jó választás. Ami itt hiányzott, az az elvárható kooperativitás. Ezzel együtt én sem tartom szerencsésnek a lépést. Szóval messze nem fekete-fehér az ügy, és mivel mindenki beállt az egyszerűbb oldalra, vállatam az ördöhg ügyvédje szerepét:). Az emberiességed egyébként tisztelem, értékelem.

Pendemonda 2011.03.31. 16:02:14

@lyesmith: a világ nem fekete fehér - a meddig tart a mandátum (mit kell képviselni) kijelölése a delegáltnak és a delegálónak is érdeke. A delegáló a döntéssel (névadással) egyúttal kifejezte a delegálás határait is -. a bizottság tagjai számára az ésszerű döntés az lett volna, ha ezt eldöntöttnek tekintik. Ne haragudj - ebből a viselkedésből nem jöhetett ki más konfrontáción kívül
Egyszerű példa: nem tudom van-e gyermeked, és szoktál-e totózni - tegyük fel, hogy igen.
Ha megkéred a fiadat általában, hogy totózzon helyetted, majd az egyik héten közlöd vele, hogy Te fogsz totózni, elmész és feladod a totószelvényt, majd hazajössz és a fiad akkor áll neki megbeszélni az aheti esélyeket - nem biztos, hogy az öröm lesz az első, ami kiül az arcodra.
Hogy el kellett-e küldeni őket ezért, azt nem tudom, de nem is akarok vélelmezésbe bocsátkozni - szerintem hibásan döntöttek a bizottság tagjai.

A névválasztást illetően nem vagyok helységnév-szakértő, ( a magyar csak az anyanyelvem), de a hétköznapi életből úgy látom, hogy a RÖVIDEBB - tulajdonnévhalmozó - nevek jobban működnek (Szabó Ervin Könyvtár, József Attila Színház, stb), míg a HOSSZABBAK kevésbé.

Ebből persze nem vonnék le plusz következtetést a szakmai színvonalukra, - noha a kívácsiság azért furdal, hogy a térinformatikusok milyen arányban nyelvészek is egyben - a kooperációhiány önmagában is elítélendő.

lyesmith 2011.03.31. 16:36:33

@Pendemonda: Könyörgöm. A komány nem azzal indokolta a kirugásukat, hogy leárt a mandátumuk. Hanem azért mert a kormány felkérésére, a kormány álltal kitalált magyartalan név helyett, szakmai véleményt merészeltek JAVASOLNI.

Egy szakmai bizottságról van szó, aminek az volt a dolga hogy szakmai véleményt nyújtson.

Mégegyszer.

"Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér" helyett, helyesen, "Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy"-et javasoltak. Erre kirugták őket.

Tehát eggyetértettek a "Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér"-el csupán azt javasolták, hogy ha már a kormány a repülőtér helyét is be szándékozik venni a névbe, akkor azt pontosan, a földrajzi nevezéktannak, a magyar nyelvtannak megfelelően tegyék.

Csak hogy egyértelmú legyen. Egy a Budapestet kiszolgáló Ferihegyen elhelyezkedő repülőtérről van szó. Akárcsak a "London-Stansted Airport", "Oslo Airport, Gardermoen"

Pendemonda 2011.03.31. 17:23:23

@lyesmith: A kormányfelkérés általános, a javaslatról szóló kormánydöntés meg HATÁROZAT volt. (Döntést a németek hoznak---)
Ha valaki a közigazgatásban dolgozik, igazán ismerhetné a különbséget, vagy ha kétségei vannak, felemelhetné a telefont, megkérdezni. Ha meg valaki ész nélkül akarja végezni a dolgát, azt is lehet, csak csodálkozni nem kell. Megjegyzem a magángazdaságban ilyen kérdés vajon miért fordul elő? MIért csak ott triviális, hogy ha nem vagyok biztos benne, akkor kérdezek? Adófizetőként abszolút helyeslem, hogy gondolkodásra és kommunikációra képtelen embereket ne fizessenek az adómból. Akinek nem tetszik, fizesse a megtakarított pénzéből.
Bocs.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása