Véleményvezér

vv

Kuncze Gábor keveri

2010.04.02. I 46 komment I Címkék: mszp kuncze lmp voks10

Kuncze Gábor nem lett szocialista. Minden bizonnyal azért buzdít az MSZP támogatására, hogy ezzel az LMP pozícióit rontsa.

(Fotó: MTI

Kuncze Gábor furcsa nyugdíjas. Ahhoz képest, hogy 2006 őszén bejelentette visszavonulását a politikától, folyamatosan szerepel és nyilatkozik politikai rendezvényeken és témákban. Egy tegnapi nyilatkozata kapcsán pedig bepillantást kaptunk elképzeléseibe, valószínűsíthető terveibe. 

Keveri vagy nem keveri? 

Kuncze a Fodor-Kóka párharc idején intenzíven támogatta az utóbbit. Ezt követően úton-útfélen az előbbi ellen agitált, majd annak bukása után látványosan temetni kezdte régi pártját. Nem is olyan régen egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy új liberális pártra van szükség.  

És akkor még nem is beszéltünk a megannyi pletykáról, spekulációról: hogy az MDF budapesti listavezetője lesz, hogy a baloldal főpolgármester-jelöltje lesz, vagy, hogy Gyurcsány Ferenccel fog új pártot alapítani a választások után.  

Kuncze Gábor közéleti megnyilvánulásai az elmúlt fél évben.

Annyi biztos, hogy Kuncze Gábor nem vonult vissza és nem dobta be a törülközőt az SZDSZ bukása után.  

Tegnap biztosan keverte

De mit is mondott tegnap Kuncze Gábor? Azt, hogy a szocialistákra fog szavazni, ami pedig világos üzenet minden egykori SZDSZ-szavazónak. Amikor nemrég az Index megkérdezte tőle, hogy esetleg az MSZP-ben akarja-e folytatni politikai pályafutását, azt mondta, ez még viccnek is rossz. A két kijelentés egyáltalán nem zárja ki egymást. 

Kuncze Gábor egész politikai karrierje arra épült, hogy magát az MSZP-től megkülönböztetve legyen a baloldal egyik meghatározó politikusa. Most sem tagadta meg önmagát. Nem lett szocialista. Vallomásában nem az a lényeg, hogy az MSZP-re kell szavazni. Hanem az indoklása, miszerint a kis pártokra nem érdemes, mert azok nem akadályozhatják meg a Fidesz kétharmadát.  

Ő is tudja, mi is tudjuk, hogy ez nem igaz. A helyzet ugyanis az, hogy a jelenlegi helyzetben az 5 százalékos parlamenti küszöb elérhető közelében lévő LMP van leginkább abban a helyzetben, hogy a mandátumok eloszlására jelentős hatással legyen. Ha az LMP nem jut be, hanem csak 4 százalék körüli eredményt ér el, akkor a Fidesznek kb. 3-4 százalékponttal kevesebb listás szavazat is elegendő lesz a kétharmadhoz, mint ellenkező esetben. Az MSZP-nek pedig esélye sincs még ennyit elvenni a Fidesztől. 

Miért keveri? 

Kuncze minden bizonnyal pontosan azért buzdít az MSZP támogatására, hogy ezzel az LMP pozícióit rontsa.  

survey software

A választások után egy viszonylag széles baloldali szavazótábor, később pedig a Fideszben csalódó ingadozók egy új zászlót fognak keresni. Rájuk akár egy új liberális pártot - ahogy Kuncze vizionálja -, akár egy új baloldali pártot - ahogy Gyurcsányról és Kunczéról híresztelik - is fel lehetne építeni. És miközben az MDF esélyei elszálltak, az LMP igenis veszélyt jelent az ehhez hasonló tervekre, hiszen ők is alternatívát kínálnak ezeknek a szavazóknak.

Kuncze Gábort nem az érdekli, hogy mi lesz a választásokon. Főleg nem az, hogy mi lesz az MSZP-vel. Kuncze Gábort az érdekli, hogy mi lesz utána.

>> PUTYIN COMEBACK

>> LEHET, HOGY TÚL MÁS EZ A POLITIKA?

>> korábbi írások

Írások a témában:
Kuncze ellen-SZDSZ-t alapítana (Mandiner/atv.hu, 2009. november 2.)

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kosinva 2010.04.02. 09:40:52

Ez az ember szép példája, azoknak a politikusoknak, akik miatt sok ember utálja a politikát és annak művelőit. Finoman szólva is előbbre tartja politikusként a saját érdekeit, mint az országét. Egy új Kunczés SZDSZ-től mentse meg Magyarországot az Isten és az LMP. Sajnos ebbe a Fidesz nem tud nagyon beleszólni.

gazsi72 2010.04.02. 09:42:13

Rafinált az ürge, addig keveri a sz@rt, hogy elkaszálja jövőbeni riválist. És előbújhasson, mint az új liberális párt vezére. Picit önző, de ezen nem lepődünk meg. Igazi Szadeszes.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.04.02. 09:55:04

Az MSZP-nek az MDF a főellenség, mert a főszavazóbázisukat Bokros tudja a legeredményesebben elszipkázni.

MSZP szavazók elszavazása:

Jobbik - a legprolibb, legegyszerűbb, legorbánfóbb egykori MSZP szavazók választása

LMP - fiatalabb, viszonylag értelmes, de politikához nem értő, naiv jószándékú baloldali szavazók választása

MDF - a szélsőjobbtól távolálló, de a konzervatív jobboldali értékeket respektáló, a balos ideológián túllépett realista emberek választása, akik nem félnek Orbántól, de igényelnek mellé egy POLGÁRI kontrollt.

MSZP - Gyurcsányisták, kunczeisták, kókaisták, deviánsak, akik TÉNYLEG félthetik a túltolerált szabadságjogaikat és a konkrét számonkéréstől rettegők választása. + orbánfóbok, akiknek a Jobbik erős.

bgp 2010.04.02. 10:13:12

@Jobb híján MDF-es: LMP inkább - akik utálják az összes hazug politikust, de nem nácik.

Joseph Adama (törölt) 2010.04.02. 10:20:45

@bgp:
-Ha az összes politikus hazug, akkor ők is.

-Vagy ha csak a hazug politikusokat utálják, és vannak nem hazugok, akkor ezek csak az lmp-ben lennének megtalálhatóak? Ez eleve hazugság volna. :)

Vagy az lmp politikusai nem politikusok? Mi van???:)

karlmax 2010.04.02. 10:23:41

Azt hiszem egyet kell értenem kosinva-val és gazsi72-vel. Tényleg szarkavarásnak tűnik amit művel ez az ember, ahhoz, hogy előrébb jusson. Mintha csak a saját érdekeit és karrierjét nézi.

csorsza 2010.04.02. 10:29:41

@Jobb híján MDF-es: MDF - szerencsétlen ostobák, akiket sikerült egy zsákmánypárttá süllyesztett szervezetnek Bokros nevével megvezetni.

Joseph Adama (törölt) 2010.04.02. 10:32:40

@csorsza: A vicces az, hogy Bokros marad eus képviselő, itt meg Dávid fog akciózni.

Szóval a sok " balos ideológián túllépett realista ember" Dávid Ibi megélhetését és mentelmi jogát szavazza meg. :p :D

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.04.02. 10:33:10

@csorsza:

"egy zsákmánypárttá süllyesztett szervezet"

Az egykori liberális Fidesz, vagy a hök-ös Jobbik?

shamir 2010.04.02. 10:44:25

@Jobb híján MDF-es: Annyira jó, hogy itt vagy Te, aki ennyire biztos képet tud festeni a szavazókról. Legalább írtad volna az elejére, hogy a véleményed szerint így néz ki a helyzet. A valóság azonban szerintem az, hogy ennél sokkal-sokkal árnyaltabb a kép. Pl a jobbikra rengeteg középosztálybeli fog szavazni, nem csak a legprolibbak, ahogy az mszp-re is. De ha az mdf helyzetét és közelmúltját vesszük górcső alá, akkor rájuk a valóban realista emberek pont nem fognak szavazni. Szerintem.

vagyok59 2010.04.02. 10:47:41

Jó srác a Kuncze. Még azt a keveset is megosztja ami balliben maradt.

pruitt igoe 2010.04.02. 11:11:09

ő volt az egyetlen szadeszes, akinek valamennyire bírtam a fejét. aztán kiderült, hogy pont olyan mint a többi... remélem, örökre eltűnik a pártjával együtt.

csorsza 2010.04.02. 11:13:18

@Jobb híján MDF-es: Olvasd el még egyszer, mit írtam. Úgy kezdődik: MDF. Bárhogy fáj is ez neked.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.04.02. 11:15:37

@shamir:

"Legalább írtad volna az elejére, hogy a véleményed szerint így néz ki a helyzet."

Az én nick-em alatt fut. Nem idéztem.

" A valóság azonban szerintem az, hogy ennél sokkal-sokkal árnyaltabb a kép."

Igazad van. Egyszerűsítettem. A volt MSZP szavazókra igyekeztem szűkíteni.
Tényleg van sok Jobbikos értelmiségi, de ezek soha nem szavaztak az MSZP-re, ezek MDF-esek, Kisgazdák, Miép-esek voltak. (mindig a legtávolabb a "zsidós" pártoktól.)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.02. 11:36:15

nagyon remelem, hogy igaza lesz kunczenak..

legyen csak minnel tobb ero, minnel tobb part, minnel tobb parlamenti velemeny, hogy kotelezoen meg kelljen alkudni a partoknak egymassal, ha eredmenyt akarnak elerni.

az egy igaz ut hazugsagaban keptelen vagyok hinni.
a megalkuvas es kompromisszum viszi elore a vilagot.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.02. 11:39:01

@Jobb híján MDF-es: remelem a tobbsege nem igy gondolkodik az mdf-szavazoinak, mert nagyon odafigyelek, milyen tarsasagba keveredem es az ilyen dumat gerinctelennek es aljasnak tartom...:-)

igy konnyen el lehet bukni a voksomat az elkovetkezo egy hetben..;-)

hááááát 2010.04.02. 11:41:08

@Jobb híján MDF-es:
"LMP - fiatalabb, viszonylag értelmes, de politikához nem értő, naiv jószándékú baloldali szavazók választása."

Nekem, aki leginkább ide sorolnám magam tudsz jobb választást?

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.04.02. 11:53:48

@az igazi Sipi:

"az ilyen dumat gerinctelennek es aljasnak tartom."

Sokféle megfontolásból lehet az MDF-re szavazni, lehet orbánfóbságból is, de az orbánfóboknak az MSZP, vagy a Jobbik az igazi választás.
Amúgy nem értem, hogy mondandóm melyik része verte nálad a biztosítékot?

fludd 2010.04.02. 11:57:18

Ki az a Kuncze és miért érdekes, hogy mit mond?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.02. 11:59:47

@Jobb híján MDF-es: hogy is mondjam szepen...

a leirasodbol az jon at, hogy mindenki semmirekello, lumpen elem es elsosorban a gyulolet es/vagy a felelem vezerli, kiveve azt, aki az mdfre szavaz..

Aszpartám 2010.04.02. 12:10:25

Az egyetlen normális szadeszes szerintem Fodor volt. Ahogy megpróbált kicsit is önálló, vagy emberarcú politikát folytatni, a sok öreg róka pár hónap alatt kikészítette az egész pártot.

Annyira jellemző, ahogy a magyar politika legkorruptabb, velejéig romlott emberei - Dávidék, Gyurcsányék, Kunczéék - lepacsiznak egymással, hogy a jövőben "együtt építhessék országunk jövőét". Az is vicces, hogy a két fiatal párt, és az öreg rókák körei között nincs átjárás, az előbbiek magukban, az utóbbiak inkább egymással próbálnak alkotni valami "újat". Ez persze egyrészt azért jó, mert talán tényleg lezajlik egy második rendszerváltás és a parlament már nem a kádári örökség szellemében fog működni, már ha a régiekre nem sokan szavaznak.. másrészt hosszú távon a jobboldal is látni fogja, hogy az LMP nem feleltethető meg a régi baloldali erőknek, mert az szdszező komment trollok hozzászólásai meg az ilyen idióta Kuncze-Kóka pletykák mögött egyszerűen nem lesz valóságérték.

oakeshott 2010.04.02. 12:23:58

Kuncze nem semmi. Mondjuk várható volt, hogy befekszik a szociknak. Egyébként minden közvélemény-kutató a második legnépszerűbb miniszterelnök-jelöltnek méri Bokros Lajost. Az MDF jelöltje mögött több ember áll, mint a szocik vagy a nácik jelöltje mögött.

Az LMP-vel kapcsolatban bennem csak egy kérdés merül fel: Vajon lehet más a politika Kóka Jánossal?

hvg.hu/itthon/20100401_koka_janos_szdsz_lmp

Kötve hiszem. A politika akkor lesz más, ha a szocialista pártok mellett egy felelős, kapitalista hang is ott ül a Parlamentben. Ide Bokros kell!

www.youtube.com/watch?v=z3LniKcAJsY&feature=related

oakeshott 2010.04.02. 12:26:38

@Joseph Adama: nem kellene kamuzni. mandiner.hu/cikk/bokros_hazajon_brusszelbol

Miért tartana ki Bokros az MDF mellett egy ilyen kampányban, ha nem akarna a magyar parlamentben felszólalni a szabad piac védelme érdekében?

Aszpartám 2010.04.02. 12:29:01

@oakeshott

Na erről van szó - egy gyatra cikk, ami egy pletykáról próbálja kideríteni hogy igaz-e - sikertelenül - , és pár nap múlva már trollok százai fogják bemásolni a hvg.hu cikkét, és jön a KÓKA=LMP. Szánalmas.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.02. 12:36:38

@Aszpartám: "Az egyetlen normális szadeszes szerintem Fodor volt."

hat ezzel igen sokan vitaznanak akik poontosan fodor miatt hagytak fel az szdsz tamogatasaval.

mert toketlen. mert hippimentalitasu. mert a liberalizmusa erosen alsagos annak fenyeben, hogy az egyenlosdit hirdeti.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.02. 12:37:39

@baliquez: ha azt veszem figyelembe, hogy mi az amit te kirablasnak hiszel, akkor kunczenak ujra a politikaban a helye:-DDD

Rá Dios 2010.04.02. 12:45:18

"...hogy az LMP esélyeit rontsa."

Rontsa csak, ha ronthatja. :-)

Méghogy LMP... LFS!

hááááát 2010.04.02. 12:46:45

@Jobb híján MDF-es: Akkor az MSZP lenne.
Viszont akkor lehánynám magam.Egyébbként a FIDESZ-nek van most lehetősége megmutatni, hogy felelőség teljesen tudnak politizálni.Ha bebizonyitják akkor a következő választáson nem lesz kérdés a kire!!!!!

iq-budapest 2010.04.02. 13:24:06

@Aszpartám: Egy dolog biztos: az LMP ugyanúgy szocialista politikát hirdet, mint a többi. Egyedül Bokros Lajos áll ki a kaptailizmus, a szabad verseny mellett.

www.youtube.com/watch?v=JH7gx9q70JM

Gest anyó férje 2010.04.02. 13:26:29

Most aztán törhetik a fejüket a libós szavazók, hová helyezzék az 1 százalékos súlyukat!

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2010.04.02. 13:34:51

@oakeshott: Valóban el kell olvasni a belinkelt cikket! Nagyjából a "láttam-már-olyat-akinek-a-nagynénje-már-hallot-olyanról-akinek-a-fiának-a-barátja-tervezte-hogy-megteszi-és-nem-látta-senki-hogy-mégsem-tette-meg" szintet alulról súroló kampánycikk. Nem lepődnék meg, ha kapcsolat lenne Kuncze hivatkozott megnyilvánulás és a HVG-s cikk között. Szándékaikat tekintve mindenképpen: gyengíteni az LMP-t, ahol csak lehet!

soska71 2010.04.02. 14:19:49

Kuncze vitte be az szdsz-be Kókát. Kóka a tipikus magyar politikus vállalkozó, akinek (nagybátyjának) cége állami megredneléseken és visszaosztásokon gazdagodott meg. Volt, hogy a konkurens matáv-nak adták át az adott területre vonatkozó net kiépítését még a sulinetes időkben, mert eccerűen nem volt rá eszközük, de ők nyerték - valami oknál fogva - az állami tendert. Szóval ez az ember emelkedett hetek alatt miniszteri bársonyszékbe és a párt élére. Kuncze annyira utálja Fodort, hogy még Kókát is jobbnak találta nála. Utána az eredmény ismert, a párt külön utat járt, a frakció is a magáét, igazi kisgazdás történet. Kuncze pedig viccesen egy interjúban visszakérdez, mikor a párttagságát firtetják, hogy "lát még szdsz-t?". Hát ehhez gratulákok! És ezen még lehet nevetni. Én valahogy nem tudok annyira, hogy megszűnt a pártom - bár a korrupciós ügyeik miatt (Demszky és társasi) már rég nem szavaztam volna rájuk. Szóval van egy ember, akit amőgy kedveltem a karakánsága miatt, aki aktív szerepet vállalt pártja elsorvadásában, majd a TóPark biatorbágyi gigaprojekthez katapultálta magát az IB elnöki (vagy hasonló) tisztségbe (Petrovszky Gábor ingatlanos guru cége, talán hálából adta e pozíciót Kunczénak?), majd onnan ekézi kicsi demokratikus és csóró pártokat - mint LMP -, hogy rájuk nehogy már szavazzunk és kövessük a példáját, ugyan rosszul van az mszp-től, de oda szavaz, mert veszélyben a haza! Tehát nincs az a korrupcióval terhelt mszp, amire szerinte ne lehetne szavazni a fidesszel szemben. Ez egy vicc, Kuncze már egy vicc, örökre elásta magát előttem.

Rá Dios 2010.04.02. 14:43:06

@hááááát: Úgy érted, nem lesz kire? :-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.02. 15:13:34

@soska71: hat lassuk be, hogy a felkommunista-felidealista lmpre eleg nehez is egy liberalisnak szavazni:-DDD

nem is csodalkoznek rajta, ha fodor feltunne a soraikban. ez a "mi uttorok gitarral es enekszoval megvaltjuk a vilagot" feeling inkabb valo neki, mint a liberalizmus...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.04.02. 15:15:14

@Rá Dios: miert, van kire..?:-)

en is csak jobbhijan valasztok, mert probalok meg egy protestszavazatot lenyomni a jobbik torkan, kulonben fel sem kelnek..:-)

Aszpartám 2010.04.02. 16:34:07

@az igazi Sipi:

És szerinted neoliberális gazdaságpolitikának - amit az MDF képviselne, ha Bokros NEM az EP-ben ülne, és ha nem a Dávid-Herényi bűnözőpáros lenne a vezetője - hány támogatója van Magyarországon? 1%? 0.5%? Valószínűleg még ennél is kevesebb, mivel a felső tízezernek is csak egy része ért vele egyet. Az LMP "kommunizmusa" valójában a skandináv posztmateriális értékek felé haladás, bár ez valóban idealizmus, mivel jelenleg Magyarországon még mindig többnyire az "arra szavazok aki többet ad" elv érvényesül. Hiába na, Kelet-Európa vagyunk.

SevenDeadlySins (törölt) 2010.04.03. 15:43:18

@Aszpartám: 10-15% az és a felső tízezer haszonélvezője a jelenlegi rendszernek mert meg tudják fizetni a 'belépési küszöböt' a jókeresetűek+ vállalkozók örülnének annak ha a politika nem pofázna bele a gazdaságba mert ők azok akiknek nincs politikai tőkéjük csak gazdasági.

Egyébként meg Magyarország premateriális(kurucok, keresztények) és materiális."posztmateriálisból "van úgy 4-5%-nyi.

This_is_Sparta (törölt) 2010.04.06. 19:13:03

"Azt, hogy a szocialistákra fog szavazni, ami pedig világos üzenet minden egykori SZDSZ-szavazónak."

Ki mondta? Kuncze? ... Akkor nem mondta senki!

futura 2010.04.06. 23:29:17

Sokáig nem értettem azt a, pár éve megnyilvánuló hihetetlen ellenszenvet, főleg magát jobboldalinak hazuidott kommentelők részéról., ami az MDF ellen irányul.
Azt hiszem most már világos számomra, ez a hasonlóan jobboldali párt, aki ráadásul mint tükörben, a Fidesz programjának hibáit is megmutatja , borzasztóan idegesítő. Egy liberális, vagy szocialista párt értelemszerúen ellenfél számukra, de egy konzervatív testvérpárt aki még a választási együttműködést is elutasította(2006), csak pária lehet és kiírtandó.

Az SZDSZ elnöke meg úgy látszik bárki lehetett gerinc nélkül. Tölgyesi(bár tisztelem) helyében azért nem lettem volna Fideszes, Kuncze most az MSZP-re szavaz, mint kijelentette,
Mint magánember arra edja a voksát amire akarja, de evvel a kinyilatkozásával, leírta eddigi, még megmaradt hitelességét is.

futura 2010.04.06. 23:43:59

@Aszpartám: Hát itt a baj!
Mint látom valami LMP-s blogról írsz, ezért a pártodat szólítom meg,
Igazat megvallva, nincs még pártválasztásom, ezért az LMP is szóba került. Meghallgatva és elolvasva néhány riportot politikusaival, gyorsan elhessegettem ezt a gondolatot, finoman szólva kiforratlan ez még.A skandináv posztmateriális értékek emlegetése az ország jelenlegi fejlettségi szintjén pedig a valóság teljes negligálása.

futura 2010.04.06. 23:49:35

@Aszpartám
Ahhoz pedig mit szóljon egy érdeklődő olvasó, amikor egy rivális párt vezetőit lebűnözőzik.
Keményen néha kell , és lehet is fogalmazni, elvekről pártokról, de személyeket, ráadásul semmi bizonyíték nélkűl, soha!
Ergo, téged tisztellek, de a pártodnak nagyon furcsa eklektikus kigőzölgése van.

eml 2010.04.12. 03:05:37

Kuncze 5x nyert egyéniben. Ezt azt hiszem nem sokan tették meg rajta kívül.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása