Véleményvezér

vv

Fidesz: aki nem Meggyessel, az ellenünk?

2010.10.26. I 75 komment I Címkék: fidesz esztergom orban meggyes tamas

A Fidesz ahelyett, hogy megszabadulna a csúfosan megbukott polgármestertől, valamiért kiáll mellette. (Fotó: Mitter Balázs/szeretgom)

Három dolgot biztosan megtudhattunk a tegnapi, Lázár Jánossal készült Magyar Nemzet-interjúból. Az első, hogy a Fidesz vezetősége végre megtárgyalta és kielemezte az esztergomi vereséget. A második, hogy minden józan megfontolással szemben helytelen következtetésre jutottak. A harmadik, hogy – az előzővel összefüggésben – a párt nyilvánvaló érdekét (gy.k. a Meggyestől való mielőbbi megszabadulást) homályos "egyéb érdekek" írják felül.

Kapcsolódó írásunk: Szex és magánélet - a magyar politikai tabuk


Mi történt Esztergomban?

Aki egy kicsit is követi az esztergomi történéseket, annak a legkevesebb kétsége sem lehet afelől, hogy Meggyes Tamás egy egészen döbbenetes figura. Hogy az egykor ígéretes tehetségnek mondott polgármester mára teljesen alkalmatlanná vált bármiféle közéleti tevékenységre, és rengeteget árt pártjának is. Meggyesnek valami olyasmit sikerült elérnie, amit senki másnak: egy tradicionálisan jobboldali vidéken, egy fejlődő és sikeres város hivatalban lévő polgármestereként, a soha nem látott népszerűségnek örvendő Fidesz színeiben is képes volt megbukni. Az a város, mely tízből tíz egyéni önkormányzati képviselői helyet a Fidesznek adott, Meggyes Tamás polgármestert kétharmados arányban leváltotta.



 

Pedig már tavasszal is lehetett érezni, hogy itt baj lesz. Meggyes az egyéni választókerületét ugyan nyerte, de csak 12 ezer szavazatot kapot, miközben a 2006-os vereségénél is össze tudott szedni 15 ezret. Ám mivel a fideszes Meggyesnek 2010. tavaszán az országos politikai viszonyoknak köszönhetően nem volt igazi ellenfele, a vele elégedetlenek és a belőle kiábrándulók inkább otthon maradtak. (A részvételi arány 20 (!) százalékponttal volt alacsonyabb most tavasszal, mint négy évvel korábban.) Őszre azonban megint valami elképzelhetetlen dolog történt: a Jobbik, az LMP és az MSZP közösen beálltak egy független jelölt mögé, így az esztergomiak az otthonmaradáson kívül immár valós alternatívát is kaptak.

Miért védi a Fidesz Meggyest?

A „rám szállt az egész sajtó”-típusú, kivételesen fantáziátlan és szánalmas magyarázkodást Meggyes Tamásnak a veresége óta olyan húzásokkal sikerült túlszárnyalnia, mint hogy képviselőtársaival együtt megfellebbezte a 35-64% arányú választási eredményt, vagy, hogy egészen egyszerűen nem akarta átadni hivatali szobáját utódjának. Meggyes viselkedését meg lehet érteni, hiszen ugyanazt csinálja, mint korábban. A Fideszét viszont nem.

polls & surveys
survey tools


Nem lehet megérteni, hogy miközben az esztergomi polgárok a napnál is világosabban utálják a volt polgármestert, a pártja mégis kiáll mellette. Vannak vad feltételezések, miszerint Meggyes „biztos tud valamit”, ami miatt védeni kell. Ezek azonban pontosan olyan fantazmagóriák, mint hogy az újságírók, a maffia, sőt az egyházba is beépült összeesküvők vadászták le közösen Meggyest.

Egy dolgot lehet tudni: amikor tavaly ősszel Orbán Viktor Esztergomban járt, és a polgármester ellen tüntetők – jellemző módon – „Viktor, segíts!” transzparensekkel vonultak fel, Orbán még kezet sem fogott Meggyessel. Más, természetesen ellenőrizhetetlen és így nem bizonyító erejű információkból is azt lehet leszűrni, hogy Meggyest a Fidesz egy másik erős embere támogatja, és valamilyen paktum alapján nem lehet hozzányúlni.

A Szent István Gimnáziumból elbocsátott hét pedagógus ügye az országos médiát is elérte. Amikor szeptemberben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Esztergomba látogatott, a polgármester ellen tüntetők "Viktor, segíts" feliratú táblákkal várták. Orbán nem találkozott a tüntetőkkel személyesen, nem fogott kezet ugyanakkor Meggyes Tamással sem. "Ha a polgárok nem elégedettek az önkormányzat működésével, megoldást csak a kormányzattól remélhetnek. Készülünk a kormányzásra, de egyelőre semmilyen eszköz nincs a kezünkben, hogy segítsünk az embereknek" - mondta a látogatás végén Orbán Viktor.

Meggyes Tamás esztergomi polgármester portréja (origo)


Szörnyű káderpolitika

A Meggyes-ügy a Fidesz káderpolitikájának egy lesújtó jelensége – több okból is. Egyrészt, mert a vonatkozó személyi döntésbe senki nem lát bele: sehol nem találtunk egyetlen leírást vagy elemzést, de még ötletelést sem arról, hogy a párt vezetői mégis mit szerethetnek ebben az emberben. Teljes az átláthatatlanság: nem tudni, hová van ez az ember bekötve, miközben nyilvánvaló, hogy valakinek fontos az ő személye. Másrészt, mert a személyi döntés teljesen elválik a teljesítményétől: egy láthatatlan szempont, valamiféle sajátos lojalitás vagy régi szívesség felülírja a legsiralmasabb teljesítményt és alkalmatlanságot is.

Ezekhez jön egy harmadik, különösen elszomorító dolog: aki az előbbiekre teljesen legitim módon felhívja a figyelmet, úgy, mint rengeteg esztergomi polgár, az rögtön ellenséggé válik.

A legrosszabb dolog, amit a Fidesz magának csinálhat, ha engedi az ilyen eseteket elszaporodni.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2010.10.26. 10:45:15

És ne felejtsük el, hogy a párt másik erős embere, Kósa Lajos is többször kiállt Meggyes mellett. A választások előtt is és pár napja is ugyanazzal a nagy horderejű, "leleplező" kijelentéssel, hogy ti. milyen független az, akit az mszp, jobbik, lmp támogat.
Mintha nem a kétségbeesés, hanem valami mutyi hozta volna össze ezt az összefogást.

Ezekiel 25,17 2010.10.26. 10:46:19

"A Fidesz nem felejti el mindazt a szemétséget, amit Meggyes Tamással szemben elkövettek az elmúlt években" - ez egészen döbbenetes nyilatkozat, utcai stílus. Először azt hittem rosszul látok.

Hogyan engedheti meg magának egy kormányzó párt frakcióvezetője, hogy úgy fenyegetőzzön mint egy rossz kocsmatöltelék? Jobb helyeken Lázár János másnapra repült volna.

BillyAKolyok 2010.10.26. 10:51:58

Ha marad a patthelyzet Esztergomban, akkor jó eséllyel 6 hónap múlva újra önkormányzati választások lesznek, ahol könnyen megtörténhet, hogy megverik a Fideszt. Ekkora ziccert meg a mégoly töketlen ellenzék se tudna kihagyni, elkezdenék nyomni, hogy az istenadta nép elfordult a kormánytól és most jött csak el az igazi fülkeforradalom. Mindezt akkor, amikor épp új alkotmányt gyárt a Fidesz, konszenzus nélkül. Csúnya vége is lehet, ha ennyire elbízzák magukat.

Diocles 2010.10.26. 10:52:35

Itt most egy a blog (eddigi) színvonalához eléggé méltatlan csúsztatást követtek el, ugyanis ügyesen "lefelejtettétek" Lázár azon mondatát, h mindennek ellenére a Fidesz megküldte a nem selyemzsinórt, hanem kvázi a hajókötelet Meggyesnek.
Mégis mit gondoltok, miért pakolt ki az irodájából végül Meggyes? Azért, mert - mint Ti egy félmondat torz kiemelésével állítjátok - a Fidesz teljes mellszélességgel kiáll mellette? Vagy éppen ellenkezőleg?

Ilyen heccelések eddig a hírszerző.hu-n voltak divatban, kár volna a ti nívótokért.

smartdrive 2010.10.26. 10:55:20

helyes, diszkreditálja csak őket

szeretem az ilyen sztorikat, amikor a végsőkig kiállnak emberek a mi kutyánk kölyke mellett, hogy aztán őket is vércikivé tegye ezzel :)

smartdrive 2010.10.26. 10:56:18

@Diocles: "Mégis mit gondoltok, miért pakolt ki az irodájából végül Meggyes?"

ööö, esetleg mégsem akarta megvárni, amíg rendőrök viszik el onnan?

ODIV 2010.10.26. 11:00:24

Ha ezt így folytatják 6 hónapig, akkora zakót kapnak a fideszes képviselő urak a tavaszi kényszerválasztáson, hogy sátrazhatnak benne a főtéren.
Vagy talán azt gondolják, hogy tavaszig szlovák telepesekkel felhígítják a választópolgárokat? Nem is értem, mit remélnek.

Nick the dick (törölt) 2010.10.26. 11:04:45

A Fidesz közel sem olyan egységes, mint amilyennek mutatja magát. Viszont az egység látszatának az ára az, hogy ország bizonyos részeit helyi kiskirályok uralják. Ők végrehajtják az összes baromságot, amit a pártközpont üzen, cserébe viszont meg kell védeni őket.
Minden esetre érdekes, hogy a Molnárt kivágta Edelényben a párt egy két elszólás miatt, pedig szerette a nép, a Meggyeshez pedig ragaszkonak, pedig utálja a nép.

Valaki a pártközpontban ébredjen már fel.

KG2000 2010.10.26. 11:05:45

Sajnos most a VVt elhagyta az objektivitás igénye. A jó ujságírás alapszabálya ugyanis, hogy hallgatassék meg a másik fél is. Ezt a komcsik (NOL, Népszar, 168 Óra, HVG) általában nem teszik meg, ha a másik fél nem az MSZP holdudvarából kerül ki, de VV igazán megtehetné.

Egy példa egy jobb ujságírásra:
hetivalasz.hu/itthon/meggyes-tamas-bukasanak-tortenete-32675

Az idézet cikk NEM MENTEGETI MEGGYEST néhány TÉNYT is leír:

"Ám politikai pályájára nagyobb hatással volt, hogy 2008-ban egy bűnözői csoport Esztergomra is kiterjesztette működési területét. Előbb védelmi pénz szedésén gondolkodtak, végül úgy döntöttek, keresnek maguknak egy megrendelőt és egy áldozatot. Misznéder János vállalkozó lett a megrendelő, aki egy építési ügy miatt tűzött össze az önkormányzattal.

A nyolc emberből álló bűnszövetkezet 2008. április 7-én nemcsak Meggyes épülőfélben levő házára és autójára dobott Molotov-koktélt, de a polgármester egy fenyegető levelet is kapott. A borítékban levő fotókon egyik alpolgármestere és annak felesége volt látható olyan pillanatokban, amiknél intimebbet nehéz elképzelni. "Ez csak a kezdet, köcsögök" - ez a levél kísérte a fényképeket.

A rendőrség elfogta a merénylőket, a Tatabányai Városi Bíróság hét emberre első fokon összesen 19 év börtönt rótt ki. Bizonyítékot találtak arra is, hogy a bűncselekmény során milliókat költöttek egy Meggyes elleni médiakampányra, ami az ítélettől függetlenül folytatódott tovább, és az alpolgármester ellopott számítógépéről származó fotók is előkerültek - mégpedig az idei választási kampány hajrájában.

A kereskedelmi tévékben és az interneten folyó karaktergyilkolás olyan sikeres volt, hogy ma városszerte azt híresztelik: Meggyes maga gyújtotta fel a házát. "

KG2000 2010.10.26. 11:07:32

A komcsi hazudozókat ezek a tények sem zavarják a sárdobálásban:

"Amikor tavaly kiderült, hogy a házának felgyújtása csak a kezdet volt, gyilkossági kísérletet is terveztek ellene, politikai ellenfelei nemhogy kiálltak volna mellette, de a háta mögött üldözési mániáról kezdtek beszélni. Az egyre sokasodó Meggyes elleni portálokon pedig nyíltan álmerényletről írogattak. Az sem változtatott ezen, hogy azóta emberölés előkészületének bűntette miatt az ügyészség vádat emelt a gépfegyveres merénylet kiötlője ellen."

becketman · http://putritours.blog.hu 2010.10.26. 11:21:55

@KG2000:
Az lehet hogy te úgy gondolod - valahonnét akárhonnan - hogy ez a faszi a ma született bárány, a többi meg csak a komcsi hazudozók dolga, de az én gyerekem jár délután háromkor haza, mert ez a marha kitalálta, hogy heti tíz tornaóra kell a kölköknek Esztergomban.
Igen, a kilencévesnek is, a bejárósnak is. Heti 35-37 óra a kötelező óraszámuk. Akkora a terhelésük, mint egy felnőtté, kilenc évesen. Gondold ezt végig, és azt is, hogy akitől ez kitelik, vajon nem talál-e ki több hasonló marhaságot...

Diocles 2010.10.26. 11:22:01

Félreértés ne essék, nekem is az a véleményem, h Meggyes menjen.
De nézzünk csak pár csúszát, úgy első ránézésre:

1. Meggyes házás mégiscsak felgyújtották valakik (vélhetően ez is közrejátszott abban, h ilyenné lett), ez talán elfogadható "szemétségnek".
Vagy a blogszerzők szerint a házfelgyújtás nem tekinthető szemétségnek? Jelzem, a gyújtogatókat a bíróság elítélte, tehát nem kamu a házfelgyújtás.

2. Az a bizonyos tüntetés a Jobbik szervezésében volt, talán ezt sem kéne elhallgatni, mint ahogy azt sem, hogy abban az iskolában öngyilkos lett egy diák, a vizsgálat szerint a tanárok miatt. (Én nem tudom, h mi az igazság, de nem csupán az egyik oldalról kéne nézni a dolgokat, szerintem.)

3. Kósa lenyilatkozta az országos sajtóban, h beszélnek Meggyessel, mert szerinte rossz irányba mennek a dolgok.

4. Korrekt (lett) volna Lázár említett - Esztergomra vonatkozó - nyilatkozatának teljes beidézése, és nem csupán egy félmondat.

Ez így sajnos csak heccelés, számos dolog miatt bírálható a Fidesz, de nem korrekt olyan miatt bírálni, amit éppen megtett (pl. a színfalak mögött csak "elbeszélgettek" Meggyessel), és nem korrekt elhallgatni azokat a szemétségeket, igen, szemétségeket (a háza felgyújtása, stb.) , amiket Meggyessel, legyen bármennyire antipatikus figura is, mégiscsak megtettek valakik.

ODIV 2010.10.26. 11:22:06

@KG2000: Azért valljuk be, sokat tettek a magyar politikusok azért, hogy egy szavukat sem higgyük. Ha nem lennének teljesen hiteltelenek oldaltól függetlenül, talán elhinnék az emberek, hogy tényleg ki akarnak tolni velük.
Jelen esetben, ha maga a patás ördög jelenne meg civil támogatással, inkább rá szavaznának.

nemecsek ernő áruló 2010.10.26. 11:22:12

Undorító, amit Meggyes csinál, mondjuk fidesz színekben nem is várnék mást, az lenne a meglepő, ha Viktorék kipenderítenék; csak azt nem értem, Esztergom miért szavazott fideszes képviselőkre, ha Meggyest ennyire ki nem állhatják.

A kormánytól való segítség-kérés meg természetesen csakis Bajnaiékra vonatkozott. Neki esze ágában sincs a kis emberekkel törődni. Vagy ha igen, akkor örülnék, ha látnék valamit, ami ennek ellenkezőjét bizonyítja. Sajnos a személyes hatalmi érdekek mindennél előbbre valók a fideszben.

Azt viszont nem értem, hogy az esztergomi képviselőtestület mire játszik. Ha a közgyűlés feloszlatja magát, lehetséges, hogy a fidesz megalázó vereséget szenved, és ezáltal a várost végleg elveszítik. Elég komoly esély van rá, hogy a független polgármester megerősödve jöhet ki ebből. Ha van valamilyen névtelen fidesz-közeli forrás itt, elárulhatná nekem, ez miért jó?

hááááát 2010.10.26. 11:22:36

@KG2000: És mi van ha ez mind igaz.Látunk már mi is olyan képviselőket akik a népharagból próbáltak elönyt kovácsolni.Igenis kinézem abból az emberből, hogy képes még a saját házát is felgyújtani, csak hogy pár szavazatott kapjon.Egyébbként is a vesztes emelt fővel távozzon.Hisztizni a gyerekek szoktak.

Jaffar 2010.10.26. 11:25:48

@BillyAKolyok:
"Csúnya vége is lehet, ha ennyire elbízzák magukat."

A fijjuk már anno is túlságosan elbízták magukat. A szociban kapták a kiképzést és aszerint is cselekednek. Pl lásd a pártstruktúrát, vagy a filozófiát, amivel politizálnak ("ha nem velünk vagy, akkor ellenünk").
Ha a fidesz nem távolítja el Meggyest, akkor csúfos bukta lesz belöle. S, ha abból sem tanulnak, akkor ez az elkövetkezö pár évben folytatódni fog, s talán végre elkezdjük lerázni a rabigát, amit az MSZP és FIDESZ rakott ránk, az örökös gyülölködéssel, oldalakra osztódással. Gyerekcipöben jár még nálunk a demokrácia. A zemberek még tapsolnak is, amikor a zállam lenyúlja a pénzüket, lásd MNYP törv. tervezet.

@KG2000

Milyen tények? Amit a fideszes polgármester állít az mindjárt tény? Az szent és sérthetetlen? Mi van a ZEMBEREK akaratával, akik 2/3-al utasították el ezt a szerencsétlen félnótást? Tették ezt úgy, hogy a fidesz mellett állnak.

Winston Smith 2010.10.26. 11:25:59

@KG2000: Nekem most a Heti Válasz nem tűnt túl objektívnek. (Pedig amúgy egy jó lap.)

Pl. érdekelne, hogy miért dobnak molotov-koktélt a polgármester házára és miért akarják megölni. Megölni a rivális maffiavezéreket szokták. (Esetleg a nagyon határozott bírókat/rendőröket, de inkább csak az olasz maffiafilmekben.) A polgármester megölésének semmi értelme.

Ennek a kibontásával a HV adós maradt.

KG2000 2010.10.26. 11:26:10

Meggyes tehát ugyan bizonyos konfliktushelyzeteket egyszerűen katasztrofálisan kezelt, és lehet, hogy az utóbbi időben rosszul is vezette a várost (ez utóbbit nem tudom), de az biztos, a jogerős bírósági ítéletből következően, hogy a maffia bezony benne volt az ellene folyó kampányban.

Szerintem a Fidesznek tényleg a háttérbe kell állítani Meggyest, mert ha Meggyes nem szerepel, akkor bizony a maffia és csatolt részeinek a működése kerül előbb-utóbb reflektorfénybe.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.26. 11:26:19

@Diocles: "Mégis mit gondoltok, miért pakolt ki az irodájából végül Meggyes? Azért, mert - mint Ti egy félmondat torz kiemelésével állítjátok - a Fidesz teljes mellszélességgel kiáll mellette?"

Talán mert a törvény arra kötelezi?

KG2000 2010.10.26. 14:02:21

@hááááát: Mivel jogerős a bírósági ítélet a 8 maffiózó ellen, ezért a dolog igaz.
Nem tartom jó politikusnak Meggyest egyáltalán, de azért akkor ítéld el légyszíves, ha te nem borulnál ki egyáltalán, ha a maffia felgyújtaná a házadat.

zszimeis 2010.10.26. 14:02:29

Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy Meggyes túlságosan be van ágyazva a Fideszbe. Nem egyszerűen tud valamit valakiről, hanem sok mindent tud. Ha elveszik az egzisztenciáját, akkor elszabadult ágyúgolyó lesz, ezt pedig nem kockáztatják. Ezen felül a többi, nem kis számú polgármester felé is rosz üzenet lenne, ha simán elengednék a kezét.

Jó kis dilemma...

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2010.10.26. 14:02:42

@KG2000: az idézett Heti válasz cikk éppen nem egy jobb újságírásra példa. Ez egy mosdatás, ami úgy tünteti fel M-t, mint jó szándékú jó szakembert kisebb jellemhibával. Sok más eltérő forrás alapján ez bizony hazugságnak tűnik.

bioLarzen 2010.10.26. 14:02:53

Gondolom, nem csak én hallottam azt az összeesküvés-elméletet, hogy a Fidesz nem dühből/arroganciából bojkottálja a munkát az önkormányzati testületben, hanem azért, hogy elérjék az új válaztást, ami előtt látványosan elzárkóznak Meggyestől, mintegy "kiátkozzák", majd indítanak helyette egy népszerűbb figurát. A listás szavazati arányokat tekintve arra játszanak, hogy aki legutóbb a Fideszre, de Meggyes ellen szavazott, az egy új választáson majd a Fidesz jelöltjéhez ikszel, ha azt nem utálja, mint Meggyest...

Logikusnak kétségkívül logikus, de amúgy, gondolom, ugyanolyan spekuláció mindössze, mint az ilyen elméletek zöme.

bio

camaron 2010.10.26. 14:03:01

Persze, hogy Meggyest nem küldik el. Miért tennék? Orbán lemondott az elnökségről az elmúlt 2 Fidesz vereségnél? 2002ben és 2006ban sem volt ilyenről szó. Vagy ha volt is, hamar elhesegették a gondolatot.
Minden épeszű ember egy vereségnél elgondolkodik, hogy vmit rosszul csniált és inkább eltünik a süllyesztőben. Ők nem teszik, mert a hatalomvágy nagyobb.

dzsugasvili 2010.10.26. 14:03:21

Egy ismerősöm mondta tegnap, hogy ő olvasgatott meg hallott ezt-azt esztergomi témában, és úgy gondolja, hogy Meggyes minden józan határon túl való támogatása a párt(Párt) részéről annak köszönhető, hogy ott működik Kövér Laca nagyvállalkozó testvére, aki iszonyú méretű üzletekben (és mocskosságokban) volt és van benne, és Meggyes ezekről mind tud a 11 évi vezetősége után és okán, ezért nem célszerű őt hatalmi szóval a polgármester-jelöltségről leváltani, mert még a végén kitálalna, és az nagyon gáz lehetne mindenkire nézve

Zz_ 2010.10.26. 14:03:27

Ez az ember azt hiszi, hogy ő valami középkori vár úr. És a király támogatását élvezi egyenlőre.

rockjano_ 2010.10.26. 14:03:40

@Fedor: Nem az biztos hogy a pasinak felülről szólt a főnök hogy ezt mégse kéne.

Az szinte szürreális ami ott történik és tényleg egy alapvetően konzervatív település mindig is az volt.

Vannak ám ilyenek, az én jóval kisebb településemen csak jobboldal van de van fideszes meg nem fideszes része, utálják egymást mint a franc és pereskednek jó ideje.
Egységes jobboldalt hatalmon sokkal nehezebb tartani mint ellenzékben.

nemacsuka · http://nemacsuka.blog.hu 2010.10.26. 14:03:52

Koszonjuk az irast, nekem foglamam sincs ki az a Meggyes Tamas valojaban (hamu fejemre), de a frakciovezeto kijelentese dermeszto. Dobbenetesen alpari, egy hatalomtol vegtelenul megtevelyedett ember rajzolodik ki belole.

Az idezett szamok nagyon beszedesek es ravilagitanak arra is, hogy egy politikus szemelyerol valoszinuleg a helyi politika alapjan leszurt (valasztoi) kovetkeztetesek a legmegbizhatobbak es legbesedesebbek.

borovi 2010.10.26. 14:04:28

Esztergomban (és például Szegeden) teljes pompájában látható a Fidesz-féle nemzeti együttműködés rendszere. Vajon miért van az, hogy a látottakon nem csodálkozom. Talán mert már csíráiban sem hittem az orbán-féle lózungoknak?

Önjáró Talajgyalu 2010.10.26. 14:04:51

Az ok amiért a FIDESZ Meggyes mellett van az az, hogy nem tehet mást. Esztergom a masszívan nyereséges Suzuki gyárból befolyó iparűzési és egyéb adókat, pénzeket gyakorlatilag 1:1-ben áttolta a FIDESZ kasszájába. Nyilván senki sem hiszi el, hogy pl. a helyi média költötte el a százmilliókat, meg hogy egy ekkora iparral rendelkező gyakorlatilag kisváros, veszteséges... És ez még csak a felszín. És nyilván mindez a párt "nagyjainak" tudtával zajlott, mert másképp hogyan. Ha kihátrálnak Meggyes mögül, az rájuk borítja mindazt, amit tud.

A másik, hogy a fentiek miatt sosem fogják feladni Esztergomot, túl sok pénz múlik rajta a FIDESZ-nek, viszont Esztergomban Meggyest - pontosan azért amit tud - nem lehet félreállítani. Ilyen egyszerű.

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.26. 14:05:09

@KG2000:

Szerintem, ha Meggyest a maffia akarta volna megölni, akkor megölik.

A házfelgyújtás is, a merénylet is műbalhé. A szándék: figyelemelterelés, illetve Horváth Mihály besározása volt mind a kettővel.

A házfelgyújtás kapcsán egy kis adalék:
- az épülő ház biztosítva volt, a keletkezett kárt kifizette a biztosító
- Meggyes már a házgyújtás előtt 2 héttel látott jeleket, hogy megfúrták az egyik ablakát, mégsem jelentette be a rendőrségen. Vajon miért nem?
- Az elkövetők iszonyú piti alakok voltak, ujjlenyomatoktól hemzsegő bizonyítékokat (a kannákat) a helyszínen hagyták, a rendőrség órákon belül megtalálta a benzinkutat ahol azokat vették, még rajta voltak a videón. Milyen maffia az ilyen? Mintha direkt az lett volna a cél, hogy bukjanak le, és meg tudjanak nevezni egy bizonyos felbujtót.
- A megnevezett és elsőfokon elítélt vállalkozó ellen az a fő bizonyíték, hogy az egyik elkövető rá vallott.
- Meggyes már a vállalkozó letartóztatásának napján közölte, hogy de nem is ő a fő felbujtó, hanem Horváth Mihály. Az emiatt Meggyes ellen indult rágalmazási büntetőeljárásokból (később is még hónapokon át hangoztatta ezt) a parlament és a mentelmi joga mosta ki.
- A vállalkozót később kopasz úriemberek keresték meg, és 50 millió forintot ajánlottak fel neki, valamint azt, hogy kimossák az ügyből, ha Horváth Mihály ellen, mint valódi felbujtó ellen vallomást tesz. Nem tett.

Elég ennyi, vagy meséljek még?

dr kíváncsivagyok 2010.10.26. 14:05:28

Ha megtörténtek - ha nem , az említett " szemétségek" , veszített és csendesen el kellett volna kullognia ! Avagy a Fidesz elleni 2/3 nem 2/3 ??

mozikiller 2010.10.26. 14:05:49

Lehet még igaza is lehetne egy két dologban de amit most művel, a nyilatkozatai, az már nevetséges és csak a saját érdekeiben teszi nem másért ("mi mindent megteszünk a kompromisszumos megoldásokért" "mi akarunk alpolgármestert választani" stb. miközben leveszik a napirendről az alpolgármester megválasztásának napirendi pontját) Az amit a hivatali helység fenntartásával csinált pedig szánalmas és nincs is rá ésszerű magyarázat.

cupidus 2010.10.26. 14:06:07

Ami nekem példamutató, hogy itt a civil összefogás működött. Mert nem lehet elvitatni Tétényitől, civil jelölt, aki mögé már a jelölése után álltak be a támogató pártok. Eddig a Fidesz áltt jobban a civil szervezetekhez, elismerve jogukat a létezéshez, nemcsak pártmutyira használták fel (ugye a híres Zuschlag-ügy). Most mégis kikezdik egy ilyen kezdeményezés eredményét, ami visszaüthet. Esztergom esete rámutat, előbb-utóbb magára talál a civil szektor, s megvédi az érdekeit sokszor a politika ellenében is.
A HV cikke meg nem volt alapos. Harmadik személyben beszél, Meggyes hibájának csak a kompromisszumkészség hiányát tünteti fel. Ez egy ilyen bukáshoz pedig kevés. Nem hiszem, hogy egy kisvárosban olyan médihatalamhoz lehet jutni, amit a cikk Tétényinek tulajdonít.
Volt több város Mo-n, ahol az előző fideszes polgármester helyett egy újat jelöltek, s nyertek vele. Érdekes Várpalota esete pl. Szóval a Fideszben is több út van, Esztergomban elszúrták, de nagyon.
Magyarországon pedig éppen egy párton belüli döntéshozó folyamat a legkérdésesebb a demokrácia szempontjából. Nagyon átláthatatlan. Márcsak ezért is a civil szférát preferálom.

Várúr 2010.10.26. 14:06:15

Felebarátaim, az éremnek (botnak, stb.) két vége van. Az egyik: Meggyes ellen karaktergyilkos hadjárat folyt nyilvánvalóan pszichikai sérült neje bevonásával, ellenfele, Tétényi nagys. asszony "szivárványkoalíció" - mszp, jobbik, lmp - segítségével nyert, irodaátadás-ügyben hamiskártyázott, látványosan sajnáltatja magát, stb. Eddigi pozíciói nyilvánvaló ballib elkötelezettséget mutatnak (kormányzati negyed, terézvárosi főépítész).
A bot másik vége: Meggyes "elszállt". Konfliktuskezelésre alkalmatlan, konfrontatív, híján van a minimális emberi-politikai bölcsességnek. Tétényi manipulatív ravasz sváb asszony, Meggyes bután begázol a neki ásott pocsolyákba. Ami a fidesz-vezérkart illeti: itt egy országgyűlési és önkormányzati képviselőről van szó (aki ellen bizonyított súlyos merényleteket követtek el), tehát nem kezelheti úgy Meggyest, mint egy leváltott segédportást. Azt is figyelembe kell vennie, hogy az általa irányított fidesz-szervezet Esztergomban totális győzelmet aratott. Egyetlen ember miatt a fidesz egészéről következtetéseket levonni szimpla ostobaság. A helyzet fokozódik eeetársak!

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2010.10.26. 14:06:22

@Fedor:

A törvény mikor érdekelte Meggyest? Hosszasan lehetne sorolni a példákat, de hogy a legújabbat hozzam fel: az oktatási törvénnyel nyíltan szembefordulva utasíttatta a képviselőtestülettel az iskolákat, hogy azok vegyék bele a tanrendükbe a heti 10 testnevelésórát. Ilyen a világon nincs.

gorcsev54 2010.10.26. 14:06:33

Az eredmény az eredmény és tessék tiszteletben tartani ,még ha egyesek szenté avatják is Meggyest, vagy a Fideszt aki veszít az vonuljon el méltósággal akárki volt vagy lesz, a többi csak magyarázkodás mind két oldalról.

is 2010.10.26. 14:06:43

@KG2000: Gyurcsány tehát ugyan bizonyos konfliktushelyzeteket egyszerűen katasztrofálisan kezelt, és lehet, hogy az utóbbi időben rosszul is vezette az országot (ez utóbbit nem tudom), de az biztos, hogy a FIDESZ bezony benne volt az ellene folyó kampányban.

Szerintem az MSZPnek tényleg a háttérbe kell állítani Gyurcsányt, mert ha Gyurcsány nem szerepel, akkor bizony a FIDESZ és csatolt részeinek a működése kerül előbb-utóbb reflektorfénybe.

Iustizmord 2010.10.26. 14:06:56

lázár jánost nehogymá etalonnak tekintsük, legfeljebb valami humanoidnak, aki a betáplált szöveget hihetetlen arroganciával adja elő. jah, az arrogancia is a beprogramozott skill része. ill skill a lófaszt, max feature.

engem tkp az idegesít a legjobban, hogy a tényt hogy elzavarta a nép a vébe a szocikat, úgy értelmezik, hogy nekik akkor most szabad a vásár., és ha holnap bevezetik az alkotmányos monarchiát, az is része volt a Nemzeti Konzultációnak - holott tudjuk h pontosan SEMMIT nem mondtak mit akarnak.

Iustizmord 2010.10.26. 14:07:01

@Fedor: Talán mert a törvény arra kötelezi?

nem hinném hogy ez csöppet is befolyásolta volna.

gitáros 2010.10.26. 14:07:13

@Gerzsonka:
Előrebocsátva, hogy kurvára nem vagyok fidesz-fan: miért ne szavaztak a fideszre? Nem a párttal volt bajuk, hanem egy darab ostobával, azt meg kirúgták.
Azzal mondjuk nem számoltak, hogy kedvenc pártjuk helyi emberei konkrétan leszarják a város érdekeit. (Már amennyiben "helyi embereken" fityiszhitű esztergomiakat értünk, és nem odatelepített seggnyalókat.)

Chicano 2010.10.26. 14:07:23

A FIDESZ nagyon nagy hibát követ el avval ahogyan a Meggyes ügyet kezeli. Lehet hogy tényleg ártatlan, de már sokan írták előttem: annak is kéne látszania. És akárhogyan nézem nem látszik annak. A legelegánsabb az volna ha a FIDESZ dobná Meggyest és félretéve a gyerekes sértődését valamilyen szinten elkezdene együtt dolgozni az új polgármesterrel. 4 év múlva már senki nem emlékezne a botrányra és akár újra győzhetnének egy új jelölttel.

Rá Dios 2010.10.26. 14:07:29

Kiábrándító a mindenható kormánypárt merevsége, annál is inkább, mert aki nem alkuszik, aki minden hatalmat magához ragad, az mindenért felel.
Azért is - legelőbb is azért - amiben vétlen.

fehéregér 2010.10.26. 14:07:36

@KG2000: jaj, akadj már le erről a "komcsi hazudozól" szövegről, halál unalmas, és érvkánt alkalmazini szánalmas kispálya. Most itt a fideszed, visz mindent, cserélj lemezt.

fehéregér 2010.10.26. 14:07:44

sok elírás, bocsánat

kej 2010.10.26. 14:08:31

@Sawyer_: nem ez lenne az első eset erre a beszédre. illés: megparancsolom, hogy fejezzék be az építkezést című egypercese megvan? vagy ugyancsak lázár et napirend előttije két-három hete: a nincs kegyelem és balatonfűzfő, meg mosonmagyaróvár lesz a következő című örökbecsűje?

Scala 2010.10.26. 14:08:37

@BillyAKolyok: Valami olyasmi, igen. Várom. Megérdemlik.
A közéleti hullámok ellenére, Esztergomot és az ottani embereket nagyon kedvelem, szívesen élnék ott.

kej 2010.10.26. 14:09:00

vv,

arra nem gondolsz, hogy mint minden ilyen esetben gyak. csak a pénzről van szó? amíg ellenzékben voltak a fideszes önkorik szerinted honnan lehetett pénzt talicskázni a pártközpontba? bingó. az önkorikból. esztergom pedig hála néhány vállalkozásnak azért elég jól el van engedve iparűzési adóból.

arról nem is beszélve, hogy jó néhány önkormányzati beruházás enyhén szólva túl volt számlázva. talán nem véletlen, hogy a korábbi jegyzőt, csomor sanyit akkor golyózta ki meggyes az állásából, amikor az a - gyakorlatilag mai napig nem működő - élményfürdő beruházást kezdte piszkálgatni. de ugyanígy meg lehetne említeni a főtér díszkövezését is.

(az már csak hab a tortán, hogy egyes városi legendák szerint mt és a helyi játékgépes "elit" - hogy is mondjam finoman - nem volt annyira ellenérdekelt fél.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.26. 14:09:12

Miért? miért? - Meggyes maga a fidesz szellemiség megtestesülése. Amennyiben fellépne ellene a párt, az olyan lenne, mintha saját maga ellen lépne fel és akkor bizony a legitimitását kérdőjelezné meg... - no meg az alkalmasságát bárminemű hatalom birtoklására...
Nem a fidesz fogja ezt kimondani saját magáról, hanem a becsapottak tömege. És érvényt is csak a tömeg képes szerezni követelésének - a kormánnyal szemben. Sztrájknak szokták nevezni ezt a kényszerítő megmozdulást... lsd. minden más nemzetnél, ahol van ok az elégedetlenségre.

KG2000 2010.10.26. 14:09:20

@becketman:
Na ez érdekes. Az én elsős gyerekem is 3-ig jár iskolába, és nagyon jónak tartom ezt. Azt is nagyon helyesnek tartanám, ha sok tornaóra lenne. Nagyon fontos a kisgyerekkorban a rendszeres mozgás. Az én gyerekkoromban iskola után jó pár órát a házifeladattal töltöttünk, nyilván ma sincs másképp. Nem árt a gyereknek a tanulás, ha jót és jól tanítanak (ami nem a polgármester feladata). Ha ez mind igaz, amit írsz, akkor én biztosan Meggyesre szavaztam volna, ha Esztergomban élnék.

KG2000 2010.10.26. 14:09:28

@Winston Smith: Mit bontson ki a HV? Te azt állítod gyakorlatilag, hogy Meggyes erőszakos maffiabűncselekményeket követett el, amelynek a következménye volt, hogy felgyújtották a házát a maffiaharc kapcsán. Nem gondolod, hogy valamiféle bizonyítékkal vagy legalább egy linkkel kellene szolgálnod?

szerénységem 2010.10.26. 14:09:35

Senkit nem lep meg Lázár fenyegetőzése. Ő ugyanis, ha valaki ismeri Hódmezővásárhely viszonyait, pontosan ugyanazt csinálja, mint Meggyes Esztergomban. Csak ott a civil kurázsi ezek szerint kisebb. Minden tiszteletem az esztergomiaké.

ostván 2010.10.26. 14:09:49

@KG2000: Ha egy polgármester bizonyos konfliktushelyzeteket katasztrófálisan kezel, az teljesen alkalmatlan polgármesternek.
Alapesetben a maffia még abban az országban sem, ahonnan ered ez a fogalom, még ott sem kezd gyilkossággal. Azt csak a legvégső elkeseredettségükben teszik az emberek. Csak úgy érdekelne, hogy miként jutott oda féltucat ember, hogy házat gyújtsanak, vagy a hatalom képviselőjének a megölésén gondolkozzanak? Ehhez nagyon reménytelen helyzetben kell lenni!

Zotya 2010.10.26. 14:10:00

@Carlos>: "És ne felejtsük el, hogy a párt másik erős embere, Kósa Lajos is többször kiállt Meggyes mellett. "

Ezen nem csodálkozom. Megnéztem egy videót egy esztergomi közgyűlésről. Döbbenetes a hasonlóság a debreceni közgyűlési légkörrel. A két embernek hasonló a habitusa, szeretnek idézgetni (rosszul) és személyeskedni. A polgármester játssza az igazmondó juhász szerepet, aki más véleményen van, az pedig ellenség. Az hogy egy 200 ezres városban mindössze 30 ezer szavazatot kapott, sokat elárul.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2010.10.26. 14:10:09

Nagyon egyetértek. Nem engedheti meg magának a Fidesz a Meggyes féle elmebetegeket.
De ha tegyük fel, és igaza van Lázárnak, és Meggyes makulátlanul vált egy karaktergyilkosság áldozatává (nem így van), akkor is távoznia kell.
Ahogy Gyurcsány se tud már az MSZP-nek hasznára lenni, úgy Meggyes se tud a Fidesznek. Esztergomban legalábbis biztosan nem.
Ha nem váltják le mihamarabb, Esztergomot hamar elveszíti a Fidesz.

szőketisza 2010.10.27. 10:53:54

Szerintem Meggyes el sem tudta képzeli, hogy veszíthet. A vereség annyira váratlanul érte, hogy nem készült fel a rá nézve terhelő dokumentumok eltűntetésére. Ezért nem adta át az irodáját, két hét kellett a nyomok felszámolásához.

Grisa 2010.10.27. 10:54:06

@KG2000: Nagyszerű! Akkor nyilván az a bírósági ítélet is igazolja a volt jegyzőt Csomor Sándort, ami törvénytelennek mondja ki kirúgását és visszahelyezi hivatalába. Kár, hogy ezt a JOGERŐS ítéletet épp Meggyes nem tartotta be szándékosan. Vagy a bírósági döntés csak akkor mérvadó ha nekünk kedvez?

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.10.27. 10:54:19

@Gerzsonka: "Esztergom miért szavazott fideszes képviselőkre, ha Meggyest ennyire ki nem állhatják."

A körzeti jelöltek is messze 50 % alatt kaptak, voltak, akiknek a szavazataránya még Meggyesénél is rosszabb lett. Csak mivel a körzetekben a 60-70 % ellenszavazat szétoszlott, ezzel is nyerni tudtak, a polgármesteri címért folyó versenyben viszont Tétényi Éva egymaga kapta a 65 %-ot.

prampiup 2010.10.27. 10:54:26

Nekem ez jutott eszembe.
A napokban olvastam, szerencse, megtaláltam.
Ez egy másik "szent városunk" mai valósága.

hirszerzo.hu/belfold/20101008_pannonhalma_onkormanyzati_mutyi

horcrux 2010.10.27. 10:54:34

Ugyanez a Lázár mondta ma azt az Alkotmánybíróság elutasító döntése után, hogy "kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság (Ab) hatásköréből."

Nagyon helyes. A töketlen MSZP sosem tudná ezt a szörnyű kormányt megbuktatni, erre csak a FIDESZ lehet képes. Jó úton járnak.

KG2000 2010.10.27. 10:55:03

@ostván: Azért az elképesztő, hogy gyujtogatókat vagy gyilkosságot tervezőt sajnálni kellene, mert "végsőkig elkeseredettek". Ha már sajnáljuk a "végsőkig elkeseredett" maffiózókat, akkor miért ne sajnáljuk magát Meggyest?

Rákesetem a GOOglent Misznéder Jánosra, aki a HV szerint a felbujtó vállalkozó volt a gyujtogatásra. Lássuk például az MSZPs írogatók számára nyilvánvalóan elfogadható HVGt:
hvg.hu/itthon/20100422_meggyes_tamas_esztergom
"Kiderült, hogy a rongálás felbujtója, Misznéder János tízmillió forintot adott Meggyes Tamás polgármester tönkretételére és médiakampányt szervezett a polgármester ellen. Az összegből a bűnügyi láncolat végén, a végrehajtásban részt vevők, 80-100.000 forintot kaptak a ház felgyújtásáért." Sajnos a csodálatos HVG sem tette nyilvánvalóva, miért is tette ezt Misznéder.

Lássuk a Magyar Hírlapot:
www.magyarhirlap.hu/velemeny/majdnem_dozsafalva.html
"Vegyük kiindulópontként azt a gyalázatot, amikor Schleifer Miklós helyi vállalkozó megveri Meggyes Tamás polgármestert. A magyarázat szerint Schleifer Miklós vállalkozó azért veri meg a polgármestert – figyeljenek! Nem fogják elhinni! –, mert egy útfelújítás során, úgymond, rossz felé vitték az utat, s ezért a helyi néniknek nehéz megközelíteniük a kápolnát. És most kérem, képzeljék maguk elé Schleifer Miklós MSZP-s vállalkozót, akit annyira megvisel az idős asszonyok kápolnába járási gondja, hogy nekiesik a polgármesternek…"

Saga 2010.10.27. 10:55:08

@KG2000:
Hát van egy szemellenződ. Le kéne venni és akkor talán látnál egy teljesebb képet.
Nem gyújtják fel senki házát ok nélkül. Látatlanba nyilvánvaló hogy fekete pénzektől bűzlik az egész.

bioLarzen 2010.10.27. 10:55:18

Hihi :)

14:03:
@Zz_: "Ez az ember azt hiszi, hogy ő valami középkori vár úr."

14:06:
@Várúr: "(...) Meggyes ellen karaktergyilkos hadjárat folyt nyilvánvalóan pszichikai sérült neje bevonásával, ellenfele, Tétényi nagys. asszony "szivárványkoalíció" - mszp, jobbik, lmp - segítségével nyert, irodaátadás-ügyben hamiskártyázott, látványosan sajnáltatja magát, stb. Eddigi pozíciói nyilvánvaló ballib elkötelezettséget mutatnak (kormányzati negyed, terézvárosi főépítész)."

A "vár úr" megérkezett? :D

(Nyilvánvalóan poénkodok csak, Várúr írásának volt egy másik része is, de ez a két hozzászólás 3 perc különbséggel így poénos volt sztem :))

bio

PenelopeK 2010.10.27. 10:55:36

Esztergom lakosságát alaposan megvezették a polgármesteri választások előtti kampányban! A Meggyes elleni sorozatos ocsmány lejáratási hadjáratban sikerrel jártak a nyolcak vajasai. Ezeknek az embereknek kezdett el olvadozni a vaj a fején, majd a képükre csorogni. Ezért a vajas emberek, az előző kormánynál már jól bevált minden eszközt bevetve, végső támadásba lendültek egy naív nőt támogatva, a volt polgármester ellen. Most csatát nyertek a vajasok, de a háborút tutira elveszítik majd. És végül lesújt rájuk tetteikért a törvény igazságos keze. Meggyes Tamás úr volt az a személy, aki 30 éves alvó tespedtségből kihozta városunkat. A 10 év alatt többet tett lakhelyünkért, mint az eddigi előző polgármesterek összesen. Mindezt egy olyan időszakban volt képes megtenni, amikor a kormánypárt csak a legminimálisabb összegeket biztosította lakhelyünknek. Sajnos városunk polgárai olyanok, hajlamosak elfogadni azt, ha milliószor hallják valakiktől mennyi minden galádságot követett el városunk ellen a volt polgármester. Meggyes volt a bűnös mert rengeteg eső esett, tök tele lettek a kutak, talajvízzel, vagy mert túl meleg kánikula volt pár hétig, stb:)) Azt viszont dühös elvakultságukban nem látják a nyolcak, milyen sok utcát sártalanított, vagy mennyi új építménnyel beruházással gazdagodott városunk a 10 év alatt. Olyanokkal is, amilyenekről régebben még csak álmodni sem mertünk! De már kezdenek látni is városunk lakói, és nem csak nézni mint a választások előtt. Az meg már tök nevetséges, és csak a vak nem látja milyen fújolásos megjátszott színjátékot rendeznek a vajasok Meggyes T. ellen. Sajnos Meggyes nem tudja folytatni a további szépítő, jobbító munkáit településünkön egy darabig. De az újabb választásokat már tutira Meggyes nyeri 2/3 többséggel. Ezt fontos volt leírnom, tudnia kell mindenkinek milyen érdekcsoport miatt alakult így a választási eredmény városunkban.

bioLarzen 2010.10.27. 10:55:53

Amúgy szerintem eléggé kikristályosodott egyrlszt az első OV-kormány idején, másrlszt az elmúlt pár évben, hogy a Fidesz "alapjárata" az erőből politizálás, a dolgok/problémák/helyzetek/konfliktusdok izomból kezelése, kiváltképp, ha érzik/gondolják maguk mögött a támogatást/felhazalmazást. Nem mondom, hogy ez mindig rossz megoldás, de, hogy ilyen helyzetek garmadához szokott vezetni, az tuti.

Szemléltetésképp: a szocialista potentát úgy lopott, hogy igyekezett eltussolni az egészet, ha pedig kiderült, próbálta minél inkább fű alatt intézni. A Fideszes potentát ezzel szemben kiáll a várfokra közben, aki meg szól, azt elintézi. Lám, most épp az alkotmánybíróságot készülnek sarokba állítani, mert azok beszóltak nekik a 98%-os különadó miatt (ami törvényjavaslatot szerintem minden jóérzésű "egységsugarú pógár" üdvözölt, de, ezek szerint, nem volt a törvénytervezet eléggé jól kidolgozva...)

Nekem néha kezd kicsit olyan érzésem lenni, mintha a kisnövésű OV kompenzálna folyamatosan (lásd, mindig a legkisebb kutya ugat a leghangosabban)... Persze, poénkodok csak megint.

Na, mindegy, elkanyarodtam, bocs :)

bio

KG2000 2010.10.27. 10:56:04

Egy utalás Misznéder János indítékára:

www.hidlap.hu/news/view/elso-fokon-borton-a-gyujtogatoknak

"A nyomozásból kiderült, hogy a társaságot Misznéder János esztergomi vállalkozó az építkezéseivel szemben kiszabott bírságok miatt bérelte fel, az akkori feltételezések alapján hatmillió forintot ajánlva fel az április 8-ai merényletért cserébe."
...
"A bíróság megerősítette az indítékot is, mely szerint az elsőrendű vádlott, Misznéder János építési vállalkozóra jelentős bírságot szabott ki az esztergomi polgármesteri hivatal, aki bosszúból lejárató kampányt kezdeményezett Meggyes Tamás ellen."

Mindezt a kutatást tegnap és ma végeztem a google-val (és a HVnál), mert engem érdekel az igazság, és nem az, amit az MSZP mond.

bioLarzen 2010.10.27. 10:56:09

@Várúr: "Meggyes ellen karaktergyilkos hadjárat folyt"

Mi a véleményed a Gyurcsány ellen folytatott karaktergyilkolásról (melyet maga, Semjén Zsolt ismert el büszkén, mint végrehajtott politikai feladatot, vagyis kezelhetjük tényként, egy keresztény ember sosem hazudna, gondolom...)? Mindkét eset elfogadható? Mindkettő elítélendő? Vagy egyik igen, a másik nem? A cél szentesíti az eszközt?

Tleg érdekelne a véleményed.

bio

megint 2010.10.27. 10:57:15

Le kéne lépnie valóban, nagy bravúr volt ilyen országos környezetben veszteni, orbán sem véletlen nem kedveli, bár ez a tétényi is egy álszent nőszemély, indexes videon úgy jött ki(utolsó kocka) az erkélyre a híveihez(akiket odacsődített) mint amikor a vatikánban felszáll a füst, és kilép a Pápa az erkélyre.

karikaV43 2010.10.27. 10:57:46

@Diocles: az is korrekt lett volna,ha gyurcsány beszédéből nem csak az el kurtuk jutott volna a jobbos sajtó hasábjaira.Amikor ugyanolyan eszközöket kap a fidesz a pofájára amit alkalmaz illik minimum kussolni jó mélyen.A többivel még egyet is értenék,ha nem erről a patkányról lenne szó.A molotov koktél meg olyan mint a torgyáné volt,kamu.Jó pénzért valaki leüli azt a kis időt.

Occam beretvája 2010.10.27. 10:57:52

@KG2000:
Édes Jó Istenem.
Mit nem adtam volna ha boldogult úrfikoromban minden nap lett volna tornaóra.
Igaz így heti 3 edzés azért így is befigyelt. :-)

Winston Smith 2010.10.27. 10:58:10

@KG2000: "Mit bontson ki a HV? Te azt állítod gyakorlatilag, hogy Meggyes erőszakos maffiabűncselekményeket követett el, amelynek a következménye volt, hogy felgyújtották a házát a maffiaharc kapcsán."

Nézd, én ezt nem állítottam, de kétségtelen tény, hogy a maffiagyilkosságokban érintettek nagy része legalábbis "másként vállalkozó". Egy kisvárosi polgármester, ha nem keveredik piszkos ügyekbe, nem nagyon tud olyat tenni, hogy egy gyilkossági kíséreletet kiérdemeljen.

Én készséggel elhiszem, hogy Meggyes nem maffiózó. De azért kíváncsi lennék, hogy ez a Szentéletű, Makulátlan Ember mivel vívta ki a maffia haragját... Figyelembe véve, hogy ezt a rendszerváltás óta hatalmon volt többszáz kis- és nagyvárosi polgármester egyikének sem sikerült elérnie, csak épp az egyik "legbalhésabbnak".

Na erről írhatott volna egy picit a HV.

driopios 2010.10.27. 10:58:18

Fél év vergődés után feloszlatják az esztergomi közgyűlést és vele együtt repül a polgármester asszony is. Utána Meggyest megint megválasztják polgármesternek.

Hogy miért? Mert addigra olyanok lesznek a szabályok.

Dr. No 2010.10.27. 10:58:52

Téves a cikk felfogása. Már miért kéne a Fidesznek megszabadulnia Meggyes Tamástól? Hogy a legsötétebb gyurcsányista reakció lássa igazolva magát? Hogy hagyómiklósok röhögjenek a parizertől lucskos markukba?! Ma Meggyes elvtárs repül mindenféle megvezetett szavazók jóvoltából, akiket sem műveltségi, sem adófizetési cenzus nem szűrt meg, holnap meg Orbán elvtárs?! Ott kell az erőt megmutatni, ahol a komcsi áspis a leggyengébbnek hiszi a Pártot!

Azt, hogy ez elvi kérdés, és nem személyi, és hogy a Párt jóindulata nem valamiféle "magas jóakaró" befolyásán múlik, a gyurcsányista pribékek rémuralma idején megszokottal ellentétben, éppen az mutatta meg, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Őkegyelmessége nem fogott kezet Meggyes Tamással. Más kérdés, hogy a félrevezetett néptömegek megfelelő ideológiai nevelését haladéktalanul meg kell kezdeni annak érdekében, hogy belássák: a Párt irányvonalának győzelme a döntő, nem pedig a végrehajtók személye. A népet eddigi urai sötétségben tartották, ezért nem tudja, mi a jó neki valójában, arra fel kell nyitni a szemét - ez a dialektika lényege.

Robinzon Kurzor 2010.10.27. 11:19:52

@KG2000:

Az a nagy büdös helyzet, hogy bármilyen sztori, akár Meggyes "mellett", akár "ellene" szól, az vagy igaz vagy nem -- ezt közéleti média fogyasztóként nem lehet objektíven megítélni.

Ami viszont egyértelmű, hogy miként viselkedett a vereségét követően.

Ez egyrészt inkább az "ellene" szóló sztorikat teszi hihetővé, másrészt már csak ezért a viselkedésért azonnal és örökre távoznia kellene a közéletből.

suricate 2010.10.29. 09:27:11

Teljesen egyetértek a cikkel. A minap láttam az Echo tévén a Meggyes interjút. Bayer Zsolt volt a kérdező, aki eddig szimpatikus volt számomra. Ordenáré stílusa -és az elvtelen kiállása miatt számomra az ő személye DISLÁJK _ persona non grata ! :((((





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása