Véleményvezér

vv

Schmitt Pál elnöki lecsója

2010.08.30. I 65 komment I Címkék: fidesz schmitt orban allam

Schmitt lecsóval fogja etetni Orbán politikai magánrendezvényének vendégeit, pedig a legfőbb méltóságok elnökök, uralkodók nem főznek másokra. Legalább a látszatra oda lehetne figyelni! (Fotó: fakanal.freeblog.hu)

Olvasóink már-már azt gondolhatnák, hogy a Véleményvezér pikkel Schmitt Pálra, amiért ismét róla írunk és bíráljuk őt. A valóságban szó nincs erről: sportteljesítményét nagyra értékeljük, köztársasági elnökként pedig mindenképpen tisztelet illeti őt.

Ám úgy tűnik, Schmitt Pál mindent megtesz azért, hogy a sajtónak újra és újra témát szolgáltasson az elnöki tisztséghez nem méltó viselkedésével. A legújabb hír az, hogy most szombaton a miniszterelnök szokásos kötcsei dzsemboriján a Schmitt-házaspár fog főzni Orbán Viktor vendégeire. Lecsót.

Ajánlott írásunk: Schmitt Pál - tisztelet helyett gúnyolódás


Mi a baj a lecsófőzéssel?

Ha ez tavaly lett volna hír, valószínűleg átsiklottunk volna rajta. Idén augusztus 6-án történt azonban egy apróság: Schmitt Pál hivatalba lépett mint a Magyar Köztársaság új elnöke. Innentől fogva ő az ország első polgára.

A legfőbb közjogi méltóságok – elnökök, uralkodók – pedig nem szoktak vendégekre főzni. Főleg nem akkor, ha a rendezvény még csak nem is diplomáciai vagy mondjuk jótékonysági jellegű. És persze főleg nem akkor, ha eleve másnak a rendezvényéről és másnak a vendégeiről van szó.

De nem is az az igazi probléma, hogy Schmitt Pál az arisztokratikus, tekintélyes köztársasági elnöki szerepet valamiféle plebejus, lecsófőző házigazda-pózra cseréli. Hanem, hogy a nemzeti egység megtestesítése, ami az Alkotmány szerint Schmitt Pál feladata volna, úgy egészen biztosan nem fog menni, ha ő és a first lady gondoskodik Orbán Viktor politikai magánrendezvényén a miniszterelnök elvbarátainak etetéséről.

feedback surveys


Hogy csinálták az eddigi elnökök?

Nyilván senki sem várja azt el semelyik köztársasági elnöktől, hogy megválasztása napján dobja el értékrendszerét és gondolkodásmódját. Ám azt már igen, hogy személyes szimpátiáit rendelje alá a tisztsége által előírt kötelezettségeknek, és legalább a látszatra ügyeljen: legalább a nagyon egyértelmű, pártszimpátiát eláruló gesztusoktól és kijelentésektől tartózkodjon.

Annak idején például a magyar jobboldal teljesen jogosan háborodott fel azon, hogy a megválasztása utáni díszszemlét követően Göncz Árpád az őt éltető, SZDSZ-es pártzászlókat lobogtató tömeghez ment oda. Később pedig szintén jogosan bírálták az államfő megannyi kijelentését és tettét, melyekben leplezetlenül kinyilvánította az ellenzéki SZDSZ, majd az MSZP-SZDSZ kormány iránti szimpátiáját.

Mádl Ferenc már sokkal jobban odafigyelt a formaságokra, és csakis elnöki mandátumának lejárta után jelent meg politikai rendezvényeken. Sólyom László pedig mindenféle pártpolitikai elköteleződéstől kínosan távol tartotta magát, és minden egyes megnyilatkozását a lehető legsemlegesebbre próbálta hangolni. (Egészen az új parlament nyitóüléséig, amikor viszont nyíltan kifejezte szimpátiáját az LMP, ellenszenvét pedig a Jobbik iránt.)

feedback surveys


Miben más Schmitt Pál?

Schmitt lecsója igazából csak hab a tortán (jó étvágyat!). Az új elnök nem csak, hogy visszatért a Göncz-féle "hagyományhoz”, hanem túl is tett azon. Megválasztása után két héttel még ott szerepelt a Fidesz-logó személyes weboldalán, de ami igazán aggályos: hogy fél évente részt fog venni az Orbán-kormány kormányülésein.

Természetesen a köztársasági elnöknek tisztában kell lennie a politikai történésekkel, ehhez pedig találkoznia kell a kormányfővel is. Korábban ez normálisan úgy működött, hogy a köztársasági elnök a Sándor-palotában valamilyen rendszerességgel beszámoltatta a kormányfőt. Most azonban mindez megfordult: nem a kormányfő megy fel a Várba, hanem az elnök megy le a kormányfőhöz a Parlamentbe. De vajon megtenné-e ezt Schmitt Pál egy LMP-MSZP, vagy egy Jobbik-kormány miniszterelnökének a kedvéért is?

Nehéz nem arra gondolni, hogy a Fidesz saját politikai hatalmának részeként, eszközeként tekint az elnökre, az elnök ráadásul maga is azonosul ezzel a szereppel. De legalább azzal lehetne valamelyest javítani a helyzeten, ha az elnök adna a formaságokra, ha egy kicsit odafigyelne a látszatra: de nem. Megy lecsót főzni.

(A képen nem Schmitt Pál lecsója látható.)

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.30. 10:54:49

Az ehhez hasonló bornírtságok másodlagosak lesznek, ha a fidesz képes lesz végre rendet tenni a gazdaságban a küszöbön álló választások előtti kötelező populista színjáték után.

Igen, jobb lenne egy tiszteletreméltó köztársasági elnök, de Schmitt bohóckodása mellékes, ha a fidesz mellette megcsinálja, amit kell. A kérdés az, hogy lesz-e bátorsága megcsinálni, és szembemenni a saját híveivel is, akik már most követelnek nyugdíjemelést és egyebet.

Kalmár 2010.08.30. 10:55:04

Én örülök ennek.
A totális hatalom totális felelősséget is jelent.
A Simort is le kellene váltani.
Ha ezek után jobban megy az ország szekere, akkor újráznak.
Ha nem tudnak élni a megszerzett bizalommal, akkor simán mennek a levesbe ők is.
Láthattátok a szocik támogatottsága is szétoszlott mint a szél.
Választások lesznek az fix. Ebben a helyzetben nincs az elnöknek jelentősége.

shwarcz bácsi 2010.08.30. 10:57:55

szánalmas az egész magyar politika

misimisi 2010.08.30. 10:58:07

"köztársasági elnökként pedig mindenképpen tisztelet illeti őt."

Szerintem mások tiszteletét mindenkinek magának kell kivívnia, még a köztársaságai elnöknek is. Schmitt eleddig keveset tett ennek érdekében(finoman fogalmazva.) És tőle a jövőben sem várhatunk szebbet-jobbat. Nála a gumigerinc szériatartozék.

radala 2010.08.30. 10:59:05

Egyszer majd olyankor is hozzászólok, ha egyetértek a VV-vel:-)
Sok baj van SP-vel, de szerintem épp lecsót nyugodtan főzhet. Nekem nagyon tetszett SL stílusa (még az újraválasztási petíciót is aláírtam, őszintén kedveltem, messze a legjobb KE-nek gondolom), de utólag inkább egy rigolyás pöcsnek tűnik, aki túl hiú és túl arisztokrata. Erről a véleményváltozásról leginkább az tehet, hogy folyton ezt a szerencsétlen Schmidtt-et alázza mindenki.
Szerintem a lecsóval nincs baj, nagyon nincs. Sem a kötcsei rendezvénnyel. Ez nem egy pártpolitikai rendezvény, hanem egy "oldal" rendezvénye. Semmivel sem rosszabb, mint Farkasházy Szárszója, Csoóri nem egy Fideszes, hanem egy magyar író, megérdemel egy kis lecsót.
Arról nem is beszélve, hogy teljesen téves hozzáállás lenne bárki részéről úgy tekinteni a 2010-es valóságot, mint a 90-eset. Most nem nagyon vannak oldalak. Vannak a normálisak (Fidesz, LMP, Jobbik), meg a tömegbelövetősök, az MSZP, SZDSZ. Nem hiszem, hogy a KE-nek egyenlő távolságot kellene tartania a pártoktól. Ahogy teljesen legitim és arisztokratikus volt SL Jobbik gyalázó LMP-t éltető magszólalása. Úgy sokkal jogosabb és természetesebb lenne, ha SP vagy az aktuális KE, megmondaná, hogy SENKI az MSZP-böl, senki a hozzájuk kapcsolható értelmiségből, nem lehet része egy demokráciának.
Nem lehet része a demokráciának sem egy holokauszt tagadó sem egy rendőrterrort támogató ember.

Gazz 2010.08.30. 11:00:33

Sokan nem tudják, de az olimpiai (csapat) győzelme után egy edzésen gerinctörése volt, ezért kipróbálták rajt a titkos orosz fejlesztést, a gumigerincet. Ebben van egy huzal, az tartja feszesen, de ha azt meglazítják, akkor Palink simán hátra tud hajolni a lába között a saját fenekéig.
Felépülése után megpróbált újra visszatérni a sportba, ám egy ugrás közben leharapta a nyelvének a végét, amit le is nyelt, így örökre elveszett. Szerencsére a sportkórházban akkoriban dolgozott egy ügyes sebész, aki a Lomonoszov egyetem sebészeti klinikáján műtőssegédként részt vett egy forradalmian új szovjet plasztikai sebészeti eljárás kifejlesztésében. Az eljárás lényege, hogy a csonka nyelvűek nyelvcsonkjára súlyokat aggatnak, és arccal lefelé altatják őket, így pár éjszaka alatt a nyelv eredeti méretére nyúlik vissza. Az ügyeskezű sebész elvállalta Schmittet is, aki egy nap múlva már arccal lefelé, nyelvére rögzített súlyokkal feküdt az Alkotás úti kórház B épületének 2. emeletén. Sajnos azonban a derék doktort a műtétről hazafelé tartva elütötte a villamos, s így Schmitt Pált a szocializmus embertelen gépezete két hétig hagyta arccal lefelé feküdni az ágyon. Elmondása szerint az első héten rettenetes kínokat állt ki, ezután viszont a súly elérte a padlószintet, s nem fejtett ki további húzóerőt jelenlegi köztársasági elnökünk fontos beszédképző szervére. Mikor egy nővérnek feltűnt, hogy egy ideje nem nyög a titokzatos beteg, megpróbálta a hátára fordítani, ekkor döbbenten pillantotta meg Pali bátyánk szájából kilógó hatalmas szervet. Mivel érezte, hogy ő is felelős a beteg állapotának alakulásáért, óvatosan körülnézett, majd a hosszú nyelvet visszagyömöszölte a beteg szájába. Ezután erősítő injekciókat adott be az elnyűtt élsportolónak, amitől az hamarosan talpra állt. Lábadozása közben szívesen szórakoztatta betegtársait légyelkapó tudományával, ami nagyban hozzájárult a kórházi higiénia javulásához. A beszéd eleinte nehezen ment neki, de sok gyakorlással végül szinte tökéletesen visszanyerte korábbi formáját. Eközben a nővérkék csodájára jártak Pali bátyánk légykapó tudományának, s az egyik egy meghitt pillanatban felvetette neki, hogy e nemes orgánumnak más területeken is hasznát lehetne venni.
Így tévedt először Pálunk nyelve altesti tájakra.
A kórházból kikerülvén hősünk a pártbizottságra ment, hogy döntsenek további sorsáról. Hogy hogy nem, épp amikor Apró elvtárs jött szembe a folyosón, a gerincét feszítő madzag kioldódzott, s történetünk főszereplője egy olyan mély hajbókolást produkált önkéntelenül, hogy attól a tekintélyelvű Apró szeme teljesen elkerekedett. Rögtön szóba is elegyedtek egymással s a beszélgetést kisvártatva Apró szobájában folytatták. Ott Apró az amerikai filmekből - elsősorban a Kojak sorozatból - felszedett lazaságát fitogtatandó, cipőjét levetve lazán hátradőlt kényelmes bőrfoteljében, s lábát egy hanyag mozdulattal az asztalra tette. Mivel Apró zárt cipőket hordott, ezért lábának kipárolgása hamarosan egy döglegyet vonzott magához valamelyik sarokból. A légy leszállt Apró lábára, hősünkben pedig működésbe lépett a reflex, s egy gyors nyelvcsapással a legyet megsemmisítette. Aprónak igen tetszett a mozdulat, s jelezte Pálnak, hogy jó irányba haladnak a dolgok, de még dolgozzon egy kicsit az ügyön. Nemsokára Apró talpa már nem volt dögszagú, ellenben volt élsportolónk hatalmas nyelve annál inkább. A művelettel igen elégedett Apró hálából az Astoria igazgatói székét ajánlotta fel hősünknek, aki egy új emberként jött ki Apró irodájából. Ez volt az a pillanat, amikor rájött, olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hatalmas előnyhöz juttatják másokkal szemben, amikor a karrierje egyengetéséről van szó. Ez hát a titka Pali bátyánknak, de mindenkit arra szeretnék kérni, hogy ne mondja tovább, ugyanis ezen információk napvilágra kerülése alapjaiban rengetné meg a magyar közjogi berendezkedést.

Netuddki. 2010.08.30. 11:00:46

Műrácsodálkozás egy köztudottan fideszes mű köztársasági elnökre.
Most akkor játtsza el, hogy egyik párthoz sem kötődik?

Tudok jobbat. Szüntessük meg a köztársasági elnök intézményét! MINEK?

mréveiller 2010.08.30. 11:00:52

Biztos magánemberként megy el nem köz. elnökként! Magánemberként meg oda megy ahova akar. Mint ahogy mindenki más is

becike4 2010.08.30. 11:00:57

Schnitt Pál nem az ország első embere,hanem az ország első emberének a csicskája.

bepe22 2010.08.30. 11:01:02

Ez inkább a Hoppmester feladata lenne.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.08.30. 11:01:07

Utálom a lecsót. És mivel fidesz rendezvényen fog főzni Pali bácsi, így biztos valami szar paprikával fogja készíteni, hogy narancssárga legyen... :D

mittu_domain · http://mittu-domain.blog.hu 2010.08.30. 11:15:53

A képen a kolbász két végéről hiányzik egy-egy vaníliás karika:-). Attól igazi, egyedi és "Schmitt Pálos" lenne.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.30. 11:15:59

"Lecsót főz Orbán vendégeinek."
Gyönyörű metaforája ez annak, hogy formailag elnök ugyan, de gyakorlatilag csak cseléd.

Chicano 2010.08.30. 11:16:26

"Mivel Apró zárt cipőket hordott, ezért lábának kipárolgása hamarosan egy döglegyet vonzott magához valamelyik sarokból. A légy leszállt Apró lábára, hősünkben pedig működésbe lépett a reflex, s egy gyors nyelvcsapással a legyet megsemmisítette."

Ezt majd mutasd meg a kezelőorvosodnak is, szerintem majd dózist kell emelni nálad.

solesz · www.index.hu 2010.08.30. 11:16:34

Nem tartom sokra Schmittet, felőlem még takaríthatna is. De jelenleg ő az ország első embere.

Viselkedjen annak méltóan, ne rombolja az amúgy is gyenge közt.elnöki imázst.

Persze nem az ő döntése volt. Neki megmonták, mikor lesz jófiú.

ODIV 2010.08.30. 11:16:39

hamar lement kutyába az öreg

solesz · www.index.hu 2010.08.30. 11:16:44

@Bence87: neki nincs magáneberi státusza. Még fingani sem tud magánemberként.
A velencei dózsékhoz hasonlítanám leginkább.

staropramen 2010.08.30. 11:16:49

Miért nem pacalt?
Lecsót csinálni mindenki tud!

Chicano 2010.08.30. 11:16:57

@kovi1970: Egyetértek. Teljesen felesleges, idejétmúlt pozíció. Innentől borítékolható hogy a mindenkori kormány jóembere fogja a posztot megkapni.

Arra azért emlékeztetnék mindenkit hogy Szekeresből is akartak a szocik KE-t csinálni, Sólyom meg ugye nem mást mint Szilit golyózta ki a KE választáson. Annak idején Horn Gyulát is emlegették mint KE aspiránst. Szóval nem a FIDESZ maffia demokráciaellenes összeesküvése ez a pártkatonát a KE székbe dolog, csak nekik sikerült először megcsinálni.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.08.30. 11:17:05

Orbán centralizál. Kérdés, hogy ezt az ország, vagy a saját érdekében teszi-e.

Kicsit vicces lenne, ha négy év múlva már 15 százalékon állnának és gyorsan átírnák a választást tisztán listásra, 3 kopogtatócédula után már indulósra.

A Schmitt Pál meg tőlem aztán főzhet lecsót, Fidesz rendezvényen is lehet, amikor ezt politikai giccset megválasztották elnöknek, akkor már minden nyilvánvaló volt.

Jobb is ez így, hogy nem is takarja, hogy OV ölebe. Attól hánynék igazán, ha egy Sólyom Lászlót akarna eljátszani.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.08.30. 11:44:20

Szerintem Schmitt Pál nyugodtan főzhet lecsót a barátainak. A pártok felettiséget, vagy annak látszatát nem az dönti el, hogy vannak-e barátai a kormányban vagy az ellenzékben, akiknek lecsót főz, hanem az, hogy politikai döntéseiben megnyilvánul-e a legfőbb közjogi méltóságtól elvárható pártatlanság. Vagyis képes-e arra, hogy a teljes társadalom elnöke legyen, a teljes társadalom értékrendjét, érdekeit, problémáit és elvárásait artikulálja minden hivatalos megnyilvánulásában.
Még egyszerűbben: nem az a baj, ha a köztársaság elnöke lecsót főz a köztársaság miniszterelnökének, mivel ez magánügy, hanem az, ha a lecsót közpénzből főzi.

márvesztes 2010.08.30. 11:45:27

Nem tudja vki, hogy a felszolgálást és a mosogatást is bevállalta-e? Mert azt is lehetne jól kommunikálni:
- "A magyarember az olyan, hogy ha főz, akkor el is ganajoz maga után."
- "Hatmillió magyar nőnek nem derogál a mosogatás, nekem miért lenne zsenánt?"
- "Volt sportolóként megszoktam, hogy amit elkezdek, azt végig is kell csináli."
- "A háziasszonynak is el kell mosogatni a vendégség végén, én pedig csak egy vagyok az emberek közül."
- "A magyar nemzet híres a vendéglátásról, és abba ez is beletartozik."

kúrórudi 2010.08.30. 11:45:37

@radala:

"Vannak a normálisak (Fidesz, LMP, Jobbik), meg a tömegbelövetősök, az MSZP, SZDSZ"

Á nem vagy elfogult egy picit se.

Szerintem egy demokráciában nincs olyan, hogy van normális párt, meg nem normális. Te az egyiket szereted, más meg a másikat. A köztársasági elnöki pozíció meg olyan, hogy ne szeresse/ne utálja egyiket se, legyen "független", vagy legalábbis törekedjen erre, legyen "semleges" vagy legalábbis törekedjen erre.

Orbánnak való lecsó főzéssel pontosan két probléma van:
1. A Köztársasági Elnöki intézményt degradálja. Ahogy a poszt is írja, a kormányülés látogatásokhoz hasonlóan: ezzel a KE pozíció, nem a kormány és demokrácia feletti legfelsőbb kontrollt jelenti, hanem a kormány (azon belül is a kormányfő) alárendelt bólogató bohóca lesz.
2. A függetlenség és semlegesség minimális látszatának sem tesz eleget.

Nevetséges, szánalmas. Vagy sokkal inkább a 20 éves demokráciánk egyik fontos intézményének felháborító arculköpése ez.

Treuga Mei 2010.08.30. 11:45:47

Tisztelt Véleményvezér!

Be kell vallanom, kiváló cikkében két apró csalódás is ért. Egyrészt az első szavazásnál a PÁRTpolitikai rendezvény helyett szimpla politikai rendezvényt adott meg opciónak, ami, ugye, látogatható a köztársasági elnök által is, ha nem párt-kötődésű. Másrészt a fiktív alternatív kormányok fölemlegetésekor Ön egy LMP-MSzP-koalíciót alakított ki spontán kedélyű jelhasználatával, ami - lássuk be! - inszinuálása a tisztaságára mint hitelességének egyik alapkövére joggal kényes új ökopártnak. Narratívateremtő, hogy nem vessző, hanem kötőjel található Ön szerint a két párt közt. Ez a mesterséges, nyelvi alapú "egy akolba terelés" aligha állná ki a tisztességes diskurzus próbáját...

Üdvözli:

Merlin

50-es anyuka 2010.08.30. 11:46:07

Na itt aztán nagyon érdekes eredmény alakult ki.
Ez külön megérne egy posztot!

Merthogy...

630 ember szavazott eddig arról, hogy melyik elnök áll(t) a leginkább a pártpolitika felett.

Göncz Árpád 29% (184)

Az a Göncz Árpád, aki nyíltan SZDSZ-es volt. Nagyon durván.

Mádl Ferenc 12% (77)

Az a Mádl Ferenc, aki ugyan az MDF-kormány idején miniszter volt ugyan, mégis merészelte bírálni a Fideszt, akik emiatt utálták is és a lehető legaljasabb módszerrel ki is csinálták. Pedig a legjobb elnök volt, aki valaha az ország élén állt :(

Sólyom László 51% (323)

Hm.... nem mondom, Sólyom tényleg egyformán utálta az összes pártot :)

Schmitt Pál 3% (17)

No itt viszont nyílik a bicska a zsebemben. (Ki ne szakítsa a kosztümömet)
Ki merészeli akár egy fél másodpercig is azt mondani, hogy politikán, pártokon felül áll ez az ember? Nem értették a kérdést az olvasók és csak úgy klikkoltak bele a világba??????

Na ez itt, ami nagyon szomorú.

gpetersz 2010.08.30. 11:46:19

Azon hozzászólóknak akik szerint ezzel semmi gond nincs, javaslom a fordított gondolatmenet alkalmazását.

Mondjuk Göncz Árpi mint K.E. főz tejszínes-mandulás angolnát az SZDSZ rendezvényén (akik kormányon vannak). Ez zavar-e? Mert ha ez sem, akkor rendben van. De ha ez "más", akkor egy picit gondold át, hogy biztos tudsz-e függetlenül gondolkodni.

2010.08.30. 11:48:04

A sok vörösből ítélve ez még valami Kádárista vagy MSZP-s lecsó, nem volt narancssárga terítő vagy tányér legalább? Krumplilevest állítólag nagyon jól főz a Pali bácsi

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.30. 21:19:27

@50-es anyuka: nem érted a kérdést: ki áll(t) LEGINKÁBB a pártpolitika felett. A szavazók szerint Smici a legkevésbé, ami rendben is van.

EMU 2010.08.30. 21:19:36

Jobb helyeken tényleg a cseléd főz a felkapaszkodott újgazdagékra, nem a köztársasági elnök. Schmitt "Hyppolit" Pál. Lehet majd lakájmédiázni.

És??? 2010.08.30. 21:19:44

Viktorunknak még saját szakácsa is van aki, nem mellesleg a köztársasági elnökünk ,ez de szép.
főzők ,kiszolgállak többet ér minden szónál.

Dr Kangörény 2010.08.30. 21:20:26

1. Ez az ember egy szimpla csicska, most megeteti a főnökét.
2. Még ezt sem tudja saját ötletből megtenni, ezt is a fidesz PR osztálya találta ki neki, ugyanis a lecsó az a plebsnek szól, lássák, hogy ő (és viktor is persze) is olyan hétköznapi ember, mint bárki más.

Hányinger.

Roy 2010.08.30. 21:20:32

@agyvihar: Képes lesz rendet tenni?
Még hiszel a mesékben?
A számonkérések hol vannak?
Mi történt ideáig a politikai nyilatkozaton kívül? Ennek meg semmi értelme nem volt. Szerintem ideáig semmi pozitívum nincs. Nem ezt vártam tőlük.

pucros 2010.08.30. 21:20:50

Én szívesen megkóstolnám, mert szerintem a köztársasági elnök megítélését alapjaiban érinti, hogy MILYEN lecsót főz.

Ez azért egy nagyon szimbolikus aktus! Köztudott, hogy a lecsó alapvetően a legmegosztóbb ételünk. Egyáltalán nem mindegy, hogy az ország első polgára miképpen tudja közös evezőre hozni nemzetünk igen különböző lecsófőzési hagyományait.

Egyáltalán nem számít, hogy a rendezvényen Orbán elvbarátai vesznek részt! Mivel a lecsókulturális törésvonalak a politikaiaktól teljesen függetlenül szabdalják keresztül-kasul a nemzettestet, ezért ez a grémium is nyugodtan tekinthető olyan reprezentatív mintának, amelyen most igazán megmutathatja Pali bácsi, hogy mire képes, hogy hogyan képes megtalálni a közös hangot (pontosabban: ízeket) minden magyarral.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.08.30. 21:21:09

@radala:

Bár csak lecsót főzne az a dilettáns báb. Lehet lecsófőzőnek jobb lenne mint köztársasági elnöknek.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.08.30. 21:21:11

Felhívnám a figyelmeteket arra a tényre, hogy a Kötcsei Találkozó a címben szereplő állítással ellentétben nem Orbán Viktor magánrendezvénye, hanem a következő jobboldali egyesületek és alapítványok által évente szervezett találkozó és konferencia:
A Polgári Magyarországért Alapítvány mellett a találkozó szervezői között van a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány.

Quentin vagyok, Montargis-ból 2010.08.30. 21:21:23

@szekertabor:
Ha Schmitt Pál lecsót főz Orbán Viktornak egy hétvégi baráti bulin, azzal semmi gond.

Ha a köztársasági elnök főz a kormányfőnek, az bizony már gond, mert nem a kormányfő szakácsának választották meg, hanem a MK KE-ének.

Ha mindezt egy kifejezetten pártpolitikai rendezvényen teszi, az pedig már a KE tekintély óriási mértékű lejáratása.

Samuzia 2010.08.30. 21:21:51

@50-es anyuka: Miért ha Árpi bá - ra ennyien klikkeltek ez még egészen jó arány...

Dr. Klein Imre · http://subnormalia.blog.hu 2010.08.30. 21:21:55

@50-es anyuka:
Schmitt Pál 3% (17) / Ez a vicceskedős része a szavazóknak...

Öreg Sam 2010.08.30. 21:22:10

Ez nem hir!
A hir az lesz,ha Orbán főz lecsót Pali bátyó szülinapján a Fidesz vezéreknek!
Ezt akarta a 2/3-ad,megkaptuk....

staropramen 2010.08.30. 21:22:20

Csask szólok: nem biztos, hogy a lecsót főzik.Sőt!
Inkább a készítés szó felel meg a valóságnak, bár a KE-ből kinézem, hogy fazékban forralva főzi a lecsót.

Iustizmord 2010.08.30. 21:22:46

lecsót bammeg... egy jó vörösboros marhapörkölt galuskával, aaaz igen. vagy ha már előkelőség, akkor konyakos lazacsteak fürjtojással és vajban párolt spárgával. de hogy lecsó... majd még hagymás-zsírosdeszkát is ken nekünk palibá. azannya.

Artie 2010.08.31. 10:30:18

@Öreg Sam: Egyharmad akarta, de a választási rendszerben ez kétharmadot ért. Kétharmad kurvára nem ezt akarta.

@Roy: "Nem ezt vártam tőlük." - Hány éves vagy te, herceg?

Szerintem világos volt, hogy ez lesz.

2010.08.31. 11:00:05

Nem a lecsóval van probléma, hanem a részvétellel. Ezzel egyértelműen saját magát Orbán alá rendeli be. Teljesen hiányzik belőle az önérzet, amely Sólyomban viszont túlbuzgott. Valószínűleg szeretne még 5 évet elnökösködni.

radala 2010.08.31. 11:00:11

@kúrórudi: Nem gondolom elfogultságnak, ha valaki a nácikat nácinak tartja, ha valaki nem szeretne NSDAP vezetőket látni a közéletben. Vannak a világban fekete-fehér dolgok. Ilyen az emberek Dunába lövése és az is, ha azonosító nélküli rendőröket, küldesz az ellenzék szétverésére. Ennek az akciónak támogatója volt GyF-töl Bajnain át Demszky Gáboron át a teljes Heti Hetesig mindenki. Akik ezt tették, azok pont ugyanazon erkölcsi megítélés alá kell, hogy essenek, mint Eichmann vagy Szálasi. Nem elfogult vagyok csak következetes:-)
Egy szó mint száz, nem biztos, hogy SP-nek lecsót kell főznie. Az sem biztos, hogy egy Fidesz rendezvényen kell ezt tennie (de nem tudjuk, hogy ez egy Fidesz rendezvény, gondolom hivatalosan nem az).
Szóval a VV kritikája jogos, megfontolandó, megvitatandó. Csak szerettem volna jelezni, hogy az egyenlő távolság tartása egy hülyeség. Illetve, ha kell ilyet tartania, az az MSZP-re, SZDSZ-re nem vonatkozik, sőt, elvárható lenne a KE-töl, hogy deklarálja, a demokráciát megcsúfoló, sárba tipró erőkkel mondjuk nem tart semmilyen kapcsolatot.

MACISAJT 2010.08.31. 11:00:13

Tegyük szívünket a kezükre.

Ha Schmitt Pál most nem menne el Kötcsére. És ott nem főzne(lecsót).
Attól a bal- és hiszteroliberális oldal nem ismételgetné el ugyanazokat a jelzőket, minősitéseket, melyeket vele szemben immár hónapok óta felvonultattak?

Jaj dehogynem.
Így aztán Schmitt Pál nyugodtan menjen csak Kötcsére, főzönn lecsót és tegyen magasról az egészre...

Ugyanúgy mint "Göncz Árpád" aki " az őt éltető, SZDSZ-es pártzászlókat lobogtató tömeghez ment oda." És aki államfőként "megannyi kijelentésével és tettével, leplezetlenül kinyilvánította az ellenzéki SZDSZ, majd az MSZP-SZDSZ kormány iránti szimpátiáját."

nyünyüge 2010.08.31. 11:00:33

Schmitt Pállal még ma is a MOB-on vagy a Fidesz-en keresztül kell felvenni a kapcsolatot:

www.schmitt.hu/cms/kapcsolat

(ha valakinek erre van ingerenciája).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.31. 11:00:34

Az, hogy a lecsófőzés méltaltan lenne a köztársasági elnöki poszthoz, szerintem túllihegés. Ha van valami, amit értékelek Schmittben, az a lazasága.

Az viszont, hogy milyen alkalomból főzi azt a lecsót, hogy valóban, még a politikai függetlenség látszatára sem ad, na az valóban gond.

ellenszenvesfigura 2010.08.31. 11:00:39

gulyáskommunizmus után a következő fogás: lecsódemokrácia.
az egészséges életmód jegyében pedig gyümölcs is jár: banánköztársaság.

radala 2010.08.31. 11:01:12

@gpetersz: Természetesen az is zavar, meg ez is zavar, de még ennél is jobban zavar az ezen való problémázás.
Kicsit sem fontos ez a kérdés, és főleg nagyon álszent.
SL nagyon jó elnök volt, a népnek mégsem jött be. Nem cél-e, hogy a KE-t szeressék? Nem tudom cél-e, de akár legitim gondolat ezt célnak tekinteni.
Szerintem nem kristálytiszta, hogy mit is csináljon a KE. Elvileg főzhet lecsót, bár én nem főznék a helyében. Elvileg ne járjon pártpolitikai rendezvényekre, de azért Csoórit le pártpolitikai rendezvényezni kicsit erős.
Lehet persze SP, minden tettét VV bejegyzésben értékelni, csak nem tűnik nagyon "független" dolognak.
De igazából egyetértek a kritikával többnyire, csak nem gondolom a dolgot kritikára érdemesnek, pláne nem úgy, hogy a VV saját bevallása szerint szeretné tisztelni a KE-t defaultból. A tisztelet kialakulását segíthetné, ha megpróbálnánk megtudni, hogy SP mi a francot képzel a KE-ségröl. nyilván pont az ellenkezőjét, mint SL. Ezt meg lehetne vitatni fikázás nélkül is, deskriptíven nem pedig ítélkezve.

sprenczl 2010.08.31. 11:01:18

Sólyom nyíltan LMP-s lett, nem pártok feletti. Amúgy meg remélem ezek lesznek a legnagyobb gondjaink...

campobaszo 2010.08.31. 11:01:27

Sokba fog ez kerülni!
Ilyen paprika,paradicsom árak mellett...
Egyébként meg a történet inkább vicces,mint szomorú.
Meg aztán ki tudja,megerősödnek egy kicsit a szocik,aztán jövő májusban majd nekik főz virslit.S lesz nemzeti egység!

Devil 2010.08.31. 11:01:35

@szekertabor:
Egy koztarsasagi elnok tevekenysegenek uzenete van. Ha a szegenyeknek fozne (hajlektalanszallo?) az azt uzenne hogy szocialisan erzekeny, torodik a szegeny, elesett honfitarsainkkal. Ha a Parlamentnek azt jelentene hogy komolyan veszi a demokraciat es mindenkit partnernek tekint. Ugyanugy fozhetne sportot nepszerusito rendezvenyen is vagy egy gyerek-rendezvenyen, vagy egy korhazban, vagy egy olyan rendezvenyen amin pld a szelsojobb ellen lepnek fel vagy a nok jogairol vagy a szabadsagjogokrol szolo rendezvenyen, vagy egy kornyezetvedo rendezvenyen.... de nem.
O inkabb elmegy egy partrendezvenyre segget nyalni - mintha eddig nem tudtuk volna kinek is a halas kis pulija. Az ujdonsag ebben az hogy kiderult hogy annyira hulye hogy meg sajat velemenye sincs amivel kiallhatna az emberek ele, es az elso nem hivatali megnyilvanulasa is seggnyalas (az elso hivatali is az volt, termeszetesen). Nem ciki egy ilyen ember a Fidesznek? Mert nekem bizony ciki hogy a Magyar Koztarsasag elnoke egy ilyen ember...

FIDES AGITÁTOR 2010.08.31. 11:01:44

Tudnotok kell, ezt a lecsót mi álljuk az adónkból. Nem hinném, hogy Pál saját pénzéből vásárol.

Mibe kerül a lecsó és mi az ellentételezés. Az Ország állampolgárai kifizetik a vendéglátás összes költségét, na meg az italozást is. Az Ország népe ad még napidíjat Pálnak, Vikinek és kisérőiknek, majd még csomagolnak nekik, persze gusztusos edényekbe. Pali meg (Az Ország meghívja majd Palit Viktoron keresztül.) A lecsó ára tálanként 25-35 000Ft körül mozoghat. Nem tudom hány Viktor vendéget kínálnak. A baráti körröl volt szó! Emlékezetem szerint Viktor úgy szokott szólítani egyes alkalmakkor kedves Barátaim. Nos meghívót én nem kaptam.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.08.31. 11:01:49

Ezek szerint a hal a tortán vagy a vacsoracsatába már nincsen celeb válogatás....Produkció is lesz a kajálás után?

Zine 2010.08.31. 11:02:10

Általában tetszenek VV írásai, mert ha nem is mindig sikerül a politikai semlegesség mögé rejtőznie, többnyire igyekszik objektív maradni, és ez szimpatikus hozzáállás.
Most viszont már egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy a "halandó polgárok" politizálása, illetve a politikát közbeszéd tárgyává tenni és a mindennapok részének tekinteni egyszerűen felesleges badarság.
Értem én, hogy az elnök ne főzzön lecsót, és teljesen igazava van a szerzőnek, hogy ez közjogi méltósághoz nem illő magatartás, de most őszintén, nem tök mindegy? Biztos sokan úgy érzik, hogy jó ezen csámcsogni, és legalább addig sem unatkozunk, de ettől még nem lesz több ez az esemény annál ami: az elnök közszerepel/magánszerepel/híradóban szerepel, mert hogy ez a dolga, és történetesen lecsót főz. Na és?

Való igaz, hogy kis hazánkban sajnos egy működőképes gazdasághoz még mindig nem áll rendelkezésre egy biztonságos és stabil hátteret adó törvényi háttér, ami az előfeltétele lenne annak, hogy az emberek a politikusokon való nyelvköszörülés helyett inkább dolgozzanak és annak tényleg meg is legyen gyümölcse, de egyszer talán meg kéne fontolni, hogy esetleg mégis ezt kellene tenni. Az örökös sirámoknak semmi értelmük sincs.
Fejezzük már végre be ezt az örökös nyafogást, főleg az ilyen jelentéktelen dolgokon, és kezdjünk el végre tenni valamit az országért. Ha valaki a politikában látja a napos jövő akadályát, akkor legyen szíves, álljon politikusnak és ott tegyen valami hasznosat, de akárhogy is, fogja már be mindenki a száját és dolgozzon végre azért keményen, hogy legyen jobb témánk is, mint hogy az elnök lecsót főz-e vagy netán pacalt, na!

WYW 2010.08.31. 11:02:24

A köztársasági elnök semmilyen formában (szakácsként sem) ne szerepeljen PÁRTRENDEZVÉNYEN.

Mert lehet ezt akármilyen csomagolásban előadni, ez egy fidesz rendezvény.

No de nem hiszem ezen meg kellene lepődnie bárkinek is.

pamut 2010.08.31. 11:02:27

@becike4: "Schnitt Pál nem az ország első embere,hanem az ország első emberének a csicskája."
Pontosan.

@ODIV: "hamar lement kutyába az öreg"
Kb 40 éve...

Ez se rossz, a Szent Jobb kapcsán mondta Schmitt: "Nekem sokat mond a kéz, mert vívó voltam."
www.keh.hu/index.php?submenu=articles&cat=0&id=158&details=1

Komolyan mondom, a haveri köröm fele nagyobb komolysággal tudná eljátszani a közt. elnököt mint Schmitt, pedig átlagemberek. Egyszerűen hülye. Nem érzi, nem tudja, mit lehet és mit nem.

Szerintem felesleges is minden héten csámcsogni az aktuális lecsós-vaníliakarikás hülyeségein. Ha valamiről pártok feletti nemzeti konszenzus alakult ki, akkor az az, hogy Schmitt elvtárs Orbán csicskája, ölebe. Még a gazdái sem veszik komolyan. Ez tehát már szót sem érdemel.

Egy kutya nem érdemel külön cikket, a gazdája az ami számít. Orbán Viktor döntése volt, hogy egy ilyen embert rak fölénk, ill. önmaga alá. Minden hülyesége, bénasága, amit láthatóan heti rendszerességgel, megbízhatóan fog szállítani, Orbánra száll vissza.

hakos2 2010.08.31. 11:02:49

Nagyon jó, hogy ilyen műproblémákon lehet csámcsogni. Szerintem S.P annak főz feleségével együtt, akinek akar és ott ahol akar, amíg magánszemélyként teszi. Nekem személy szerint szimpatikus, hogy nem játsza meg magát, és nem képzeli magáról, hogy mostantól ilyesmi már nem illik magas méltóságához, maradt normális embernek.
Minthogy "magánrendezvényről" van szó, ezért gondolom magánemberként vesz részt rajta, tehát azt csinál ott, amit akar. A főzésben nincs semmi lealacsonyító, vagy közszemérmet sértő, tehát nyugodtan teheti. Ennyi.
A hülyét meg ne játsszuk meg. Nem fogja évtizedes emberi kapcsolatait felszámolni azért, mert páran majd álszent módon szemüket forgatják....

Artie 2010.08.31. 11:02:56

@Belpo: Na azt könnyű, azt még Csermanek elvtárstól tanulta. Ő mondta, hogy a krumplileves legyen krumplileves.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.31. 11:03:04

"Nyilván senki sem várja azt el semelyik köztársasági elnöktől, hogy megválasztása napján dobja el értékrendszerét és gondolkodásmódját. "

Persze, hogy nem. Sőt, azt várjuk el, hogy ne legyen párthoz köthető értékrendszere és gondolkodásmódja. Innentől kezdve tényleg az a kérdés, hogy sikerül a lecsó: tegyen ki magáért, Pali bácsi, a Kegyelmes Úr köztudottan szereti a hasát!

Artie 2010.08.31. 11:43:33

@radala: Kezdje már a fidesszel, ha kérhetem. Tekintve hogy az elmúlt hónapokban semmi mással nem foglalkoztak (meg 98 és 2002 között is), mint a demokratikus intézmények leépítésével, amibe még ez a mégoly súlytalan KE-pozíció is beletartozik (Kotmányunk, miazmás, az mondja ezt, nem én).

Ha meg szerinted a fidesz a demokrácia élharcosa, megtestesítője, akkor a te értékrendeddel vannak komoly problémák (és nem, nem azt mondom ezzel, hogy bezzeg Lendvai elvtársnő mennyire demokratikus, mert nem az, de Martonyi elvtárs sem volt az, amikor a Németh-kormány tagja volt, meg Schmitt elvtárs sem volt az, amikor az OTSH-ban "nyomta").

Quentin vagyok, Montargis-ból 2010.08.31. 19:45:52

@radala:
Elfelejtetted, hogy az a kedves ellenzék ELŐTTE elkezdett már gyújtogatni és autókat szétverni, csak utána küldték rá a rendőrséget.
És aki ilyet tesz, azt verjék is szarrá.

Ugyebár a Dunába lőtt zsidók nem verték szét fél Budapestet a Dunába lövésük előtt.

I. P. S. 2010.09.02. 00:32:03

Kéremszépen, a lecsó ártatlan. A világ legjobb köztársasági elnöke is főzhet lecsót, ámbár ha már népi ételről van szó, én egy halászlevet vagy egy jó gulyást stílusosabbnak éreztem volna. Nem ez a baj. Ha az elnök okos, érett emberként viselkedik, akkor ez csak egy gesztus, hogy ő nem egy elpuhult pártkáder.

Amit Schmitt csinál, így is nevetséges, de csak alkalmazkodás egy szerephez. Elnézést a szóért, de Mádl Ferenc ugyanolyan nevetségesnek hatott a tömegek számára. Sólyom megpróbált ellene küzdeni, de csak vergődött, sokra nem juthatott. Maga a pozíció, a köztársaság vértelen elnökének semmit sem érő trónja garantálja, hogy a benne ülő valamilyen szempontból mindig szánalmas lesz. Mert csak hagyományból tiszteljük, csak a valamikori királyokat helyettesítő "báb".

FIDES AGITÁTOR 2010.09.06. 09:01:06

Smitt Palit nem hívják sehová, ez a baj! Inkább akkor felajánlja főz, csak lehessen már valahol.

50-es anyuka 2010.09.19. 08:48:33

@I. P. S.: Mádl azért nem volt nevetséges, mert nem próbált meg erőlködni, hogy többnek tűnjön, mint aminek a mai alkotmány szerint számít...





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása