Véleményvezér

vv

Gyöngyösblama

2011.04.26. I 34 komment I Címkék: fidesz orban szelsojobb ciganysag gyongyospata

A kormány hagyta elfajulni az eseményeket, majd ahelyett, hogy megnyugtatta volna az ország polgárait, megpróbálta egyszerűen letagadni a bajt, hogy aztán szerte a világban blamálódjunk. Pedig Gyöngyöspata csak az előszele annak, ami jönni fog. (Fotó: Attila Kisbenedek/AFP)

Gyöngyöspata kapcsán a kormány ijesztő inkompetenciát demonstrált. Tehetetlenségével hagyta elfajulni az eseményeket, majd ahelyett, hogy megnyugtatta volna az ország polgárait, megpróbálta egyszerűen letagadni a bajt, hogy aztán szerte a világban blamálódjunk.

Az első hiba

Először is, a gyöngyöspatai események kapcsán a kormány egy komoly politikai hibát vétett, amiért nem lépett időben és hagyta elfajulni a helyzetet. Pintér Sándor belügyminiszter hétvégi látogatásáról és a rendőrség erélyes beavatkozásáról még ellenzéki politikusok is elismerően szóltak – a hiba nem ebben volt. Hanem abban, hogy minderre csak azután került sor, hogy közel egyheti „szebbjövős” járőrözés után, a helyi cigányokat egy látványosan lelkes aktivista szervezésében busszal menekítették ki a faluból. Akár indokolt volt a félelmük, akár nem, senki nem állíthatja, hogy megdöbbent a fejleményen. Láthatóan a kormány még mindig „a majd kapnak két pofont és hazamennek”-szinten kezeli az önkéntes egyenruhások kérdését, és nem hajlandó felismerni, hogy a probléma túlnőtt ezen a stádiumon.

Egyébként a hasonló esetek kapcsán nagyon jól megmutatkozik a Fidesz-kormány kézivezérléses működésének egyik hátulütője: mivel egyetlen fontos politikai kérdésben sem lehet a miniszterelnök nélkül dönteni, az ő esetleges akadályoztatása vagy rossz helyzetfelismerése esetén az egész kormány reakcióideje válik önsorsrontóan hosszúvá.

Kapcsolódó írásunk: Fidesz: megint a mártír-stratégia


A második hiba

Bár végül maga a rendőrségi fellépés kielégítő volt, az egész ügy kormányzati kommunikációja mégis katasztrofálisra sikerült: Szijjártó Péter emlékezetes módon gyakorlatilag letagadta a konfliktust, és azt állította, a helyi cigányokat nem a félkatonai csoportok elől menekítették ki, hanem szervezett húsvéti kirándulásra vitték őket. Vajon mi vezette a miniszterelnök szóvivőjét, hogy még csak ne is próbálja komolyan venni a helyzetet? Tényleg azt gondolta, hogy ezzel a válasszal megelégszik bárki? Egyáltalán, milyen helyzetben működött volna ez a nyilatkozat? Ha nem kirándulás volt, akkor nyilván nagyon hamar kellemetlen helyzetet eredményez ez a flegma lekezelés. De ha tényleg kirándulás volt, és mégis a szóban forgó szerencsétlen hisztéria alakult ki, akkor vajon kit nyugtat meg az, hogy Szijjártó Péter megrándítja a vállát?

A köztévé péntek esti híradójában megszólalt a miniszterelnök is. Sajnos nem Gyöngyöspatáról beszélt, hanem az aznapi felcsúti Puskás-kupáról, ahol, mint megtudtuk, megtekintette a mérkőzéseket és első kézből szerzett információt a hazai utánpótlás helyzetéről. Akit viszont az egész magyar és nyugati internetet bejáró másik sztori érdekelt, azoknak be kellett érniük Szijjártó Péter már említett vállrándításával.

A harmadik hiba

Végül pedig az immáron rendszeresnek számító rövidlátás: a kormány csakis belpolitikai történésként kezelte az ügyet, belpolitikai fogyasztásra szánt, ám külföldiek számára értelmezhetetlen magyarázattal, még azután is, hogy számtalan tekintélyes nyugati lap tudósított a gyöngyöspatai ügyről. Úgy tettek, mintha nem is sejthették volna, hogy hány külföldi orgánum fog ráugrani erre a sztorira. Mintha nem kellene azonnal hadrendbe állítani a kormányzat angolul is ütőképes részét. Mintha nem ők keseregnének állandóan, hogy a külföldi újságok sosem hozzák a kormány verzióját.

Ezzel pedig sikerült elérni, hogy egy egyébként kezelhető ügyből jókora blamázs legyen.

survey solutions


Pedig csak most kezdődik

Gyöngyöspata egy valóban nagyon bonyolult helyzet volt. De ez nem ok arra, hogy a kormány megbénuljon. Hogy ne tudjon azonnal reagálni a helyszínen. Hogy a miniszterelnök szóvivője ne tudjon valami megnyugtatót és hiteleset mondani az érintetteknek, a magyar választóknak és bizony, a külföldi sajtónak.

Annál is inkább így van ez, mert Gyöngyöspata csak az előszele annak, ami jönni fog. A Széll Kálmán-terv kapcsán kevesebb jut majd az önkormányzatoknak, kevesebb a nem dolgozóknak és új munkahely még csak a láthatáron sem lesz. Lesznek még itt szebbjövősök, véderősök, meg miegymások bőven, és agresszívebben is.

Csak remélni tudjuk, hogy ennél azért több van a kormány tarsolyában.  

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!  

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2011.04.26. 11:09:48

Jól látom, hogy a cikkből kimaradt, hogy a Véderősöket egytől-egyig felmentette a bíróság? Azaz a rendőrségnek semmi joga nem volt lekapcsolni őket. Hiszen nem csináltak semmi olyat, ami a normális, nem bűnöző hajlamú magyarokat zavarta volna...
A bűnöző hajlamú magyar meg rettegjen is, bőrszintől függetlenül!

Viktus 2011.04.26. 11:10:14

A kormány nem ezekből az okokból nem kezelte megfelelően a konfliktust, hanem azon okokból, hogy a rendőrség nem lépett már régen akcióba, és nem csukta le a falut terrorizáló romák közül azokat akik miatt az egész balhé kipattant.
A véleményvezér most jó pesti megmondó módjára okoskodik sajnos fogalma sincsen a magyar vidékről ... a jobbik, gárda, véderő mind csak okozat a rendőrségnek meg az okokkal kellene foglalkoznia.
Nem a szebbjövősök, véderősök az agresszívek, hanem éppen a nagyon üldözött romák ... mindjárt ott az-az érdekesség, hogy a megfélemlített üldözött roma lakosság mindjárt visszatérve a faluba jó szokása szerint mindjárt megfélemlített egy helyi magyar nőt.
Ez most nagy öngól volt a véleményvezérnek.

Rendőrökre lenne szükség, de nem csupán a traffipaxok mögé, hanem a forró megyékbe eleve mindenhova egy készenlétis századot kellett volna már régen telepíteni, akik folyamatosan járőröznének, és fenntartanák a rendet amire az a pár helyi közrendvédelmis meg KMB-s nem képes.

GIBBON 2011.04.26. 11:10:26

...a blama enyhe kifejezés! Nem kívánom, de a helyzet alakul, fokozódik, sőt már adott, és várhatóan lesznek ennél durvább konfliktusok is, amit vállrándítással nem lehet elintézni! A hőn imádott focilabda hamarosan kipukkan és akkor a miniszterelnök is kénytelen idefigyelni!

BISMARCK 2011.04.26. 11:10:35

Az ok egyszerű.
A Véderősök húszan voltak, a Szebb Jövőért Polgárőrség százas nagyságrendben. Húsz Véderősre kiküldtek száz rendőrt, a SzJP-re mennyi rendőr kellett volna?
Ez felveti a következő kérdést is.
Az új jogszabályt ki fogja betartatni? Minden alkalommal odaküldenek több száz rendőrt amikor három járőrre sincs pénz?

Joooe 2011.04.26. 11:10:40

"De ha tényleg kirándulás volt, és mégis a szóban forgó szerencsétlen hisztéria alakult ki, akkor vajon kit nyugtat meg az, hogy Szijjártó Péter megrándítja a vállát?"
Mondjuk azt aki eleve leszarta hogy mit hisztiznek a cigányok.

A "blama" kifejezést olvasva azt hittem arról a blamáról fog szólni az írás hogy egy amcsi üzletember és pár roma milyen óriási médiahekket tudott véghezvinni...

sárkányfő 2011.04.26. 11:10:46

Függetlenül az aktuális botránytól azt javaslom, hogy a cigányokat ezentúl hívjuk így:

cigánymagyarok

Mert hogy ők is magyarok.
És különösebb gógyi nem kell hozzá, hogy belássuk, a nyelv, a megnevezés hat a gondolkodásra, és ha hagyjuk hogy még a nyelv is a különbséget hangsúlyozza, a szétfeszítő, ellentétet generáló erők felé hasson, akkor az egész biztosan nem segíti, hanem nehezíti a párbeszédet, a közeledést.

A példát Amerikából vettem, ott afroamerikaiknak hívják a feketéket. A javaslatom további előnye, hogy még tisztábban látható lesz, hogy ki hogy áll hozzá az ügyhöz, hiszen nyilván lesznek, akik nem lesznek hajlandóak így hívni őket, amit igazolni is fog mindjárt pár rám válaszoló komment.

Ez önmagában persze nem megoldás, még millió teendő lenne mind a magyarok, mind a cigánymagyarok részéről, de abban biztos vagyok, hogy ez egy jó irányba tett lépés lenne.

sztd 2011.04.26. 11:11:09

Nos, nem tudom, hogy ki mit gondol, de szerintem ezúttal egészen egyszerűen csapdába csalták a kormányt. Az első észrevételem az, hogy bár az események eredeti változatán én is megdöbbentem, Szijjártó Péter állításait egyik illetékes sem cáfolta. Nem tudom, hogy a helyzet ilyen formájúra való alakulását szervezték-e, de nekem az egészből inkább a csapda jelleg tűnik elő. Egyszerűen nem világos, hogy mit kellett volna mégis tennie a kormánynak, amikor csütörtökre meg volt szervezve a vöröskeresztes tábor, a lövészgyakorlatos tábor, és szombatra már hatályba is lépett a rendelet, amely alapján fel lehet lépni a rendőrként viselkedők ellen.

Szóval az a kérdés, hogy a Véleményvezér szerint mi történt, mit kellett volna tennie a kormánynak, és a kormány megfelelő cselekedetei esetén mi történt volna? Csak, mert ezeknek a kérdéseknek a tárgyalása nélkül a posztból nem derül ki, hogy tényleg van-e vélemény?

tarackos 2011.04.26. 11:11:16

Hiú remény másról ábrándozni, az elmúlt egy év után már a napnál is világosabb, megint egy teljesen dilettáns kormányunk van. Csak ez agresszív is. A zemberek majd elgondolkodhatnak mi a rosszabb,
hazug+trükk+lopás vagy hazug+trükk+lopás??+arrogáns, pökkhendi, gőgös+tesz a kisemberekre.

quendelapo 2011.04.26. 11:11:30

orbán viktor egy provinciális bunkó, nem sokban különbözik Torgyán doktortól.

Munkahely pedig nem lesz, különösen cigányoknak nem, mert ahhoz befektetőkre lenne szükség, illetve valódi közmunkaprogramokra.
De a befektetőket a különadókkal és a gazdasági szabadságharccal ijesztették el. Arról pedig nem halottunk még, hogy EU forrásokból bicikliutakat, csapadékvíz elvezető rendszereket építenének, légvezetékeket vezetnének föld alá. Ilyen munkákkal lehetne képzetlen emberek számára is munkahelyet teremteni. Utcaseprésből nem lesz munkahely.

Valaki2 2011.04.26. 11:11:45

Talán a legfontosabb dolgokról nem ír a cikkíró.

Az egyik, hogy hogyan lehetséges az, hogy a Véderősök előzőleg egyeztettek a rendőrséggel, az önkormányzattal, és a cigány kisebbségi képviselővel IS!!!!, és ezek után ezt úgy tálalják, hogy ők semmiről nem tudtak semmit. Itt bizony valaki hazudik. A másik: ezek a véderősök katonai ruhában a saját birtokukban lévő területen azt csinálnak, amit akarnak, és ehhez senkinek semmi köze. Ha jól értettem, airsoft játékpuskákkal játszottak volna katonásdit, ami lehet, hogy a helyieknek nem tetszik, de egyáltalán nem indok arra, hogy a rendőrség több száz fővel felvonuljon, és ezeket az embereket garázdaság miatt fogságba helyezze. Mert mi miatt is? Nem tetszett a ruhája? Félelmet kelt? Nevetséges!

Az is egy jó kérdés persze, hogy ez mennyire volt egy provokáció, esetleg a Véderősöknek és a Fidesznek van-e kapcsolatuk, és ez az egész csak egy megrendezett műsor.

"Lesznek még itt szebbjövősök, véderősök, meg miegymások bőven, és agresszívebben is."

Megfordítom: lesznek itt még magyarok ellen elkövetett nagyon brutális atrocitások, ha nem lesz elég segély, ami viszont nem fog megtorlás nélkül maradni.

Lássuk be, hogy a szebbjövős véderős stb. csoport az egy válasz arra, hogy a rendőrség látványosan magára hagyta a vidéket. Gyöngyöspata ezt kiválóan reprezentálja.

Sikamlós Jim DiGriz 2011.04.26. 11:11:57

A VV cikkekben akkor is a lezáró kétségbeesett reménykedés a legjobb, még ha ezt a kommentemet is kimoderáljátok :).

"Ezek hülyék, de hát előbb-utóbb csak megrázzák magukat, ugye?" Valljátok be inkább, hogy mégsem kellett volna ennyire bízni a fiúkban.

Apafarkas 2011.04.26. 11:16:14

Hogy van az, hogy mindig akad több száz rendőr, ha valaki(k) megelégelik a folyamatos bűnözést, de sosincs egy sem, ha éppen uborkát lopnak az öregek kertjéből?
Nem a válaszreakciókat kellene kapkodva kezelni, hanem a kiváltó okokat. Nem azok ellen kellene törvénykezni, akik megelégelték a tehetetlenséget, hanem azokat megfékezni, akik kiváltották a haragot életmódjukkal.
Be kellene számolni a mindennapos apróbb-nagyobb bűncselekményekről is, nem pedig egyoldalúan áldozatnak állítva be az elkövetőket. Dramatizált, manipulált riportokat könyű készíteni. Elkapni K. Romáriót tyúklopás közben nehezebb, meg az ő szavazatai is pont egyet ér...

ö...mikó? 2011.04.26. 11:32:22

Talán bele kellett volna venni az alkotmányba, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék...., valamint rendet kellett volna rakni 2 hét alatt, ahogy ígérték. Az emberek, ha nem védi meg őket az állam, hanem odadobja őket koncként a c*****oknak, akkor ne csodálkozzanak, ha szeretnék megvédeni magukat. Arról mélyen hallgat a fősodrú média, hogy a helyi békés többség örült a polgárőröknek.....

TomT 2011.04.26. 11:32:33

Két tekintetben más a véleményem - ami két ok arra, hogy újfent fennakadjon az előzetes moderáción:
1) A gyöngyöspatai helyzetet kicsit sem látom bonyolultnak.
2) Nem blamálódunk, hanem blamálnak minket.

Szelid sunmalac 2011.04.26. 11:32:42

Nem az ex-garda, vagy a cigany-magyar konfliktus a remiszto. Ezek problemak, de nem remisztoek. A remiszto az, hogy egy magat erosnek lattato kormany mellett gyakorlatilag barmilyen szervezet, vagy felszervezet gyorsabban tud reagalni barmire, mint ok. Az eros kormany es az anarchia nem kifejezetten fer meg egymas mellett.

Diocles 2011.04.26. 11:33:11

1. Kíváncsi volnék a VV megoldási javaslataira. Komolyan!

Mert ahhoz nem kell nagy tudás, h pfúj-pfúj kormány. Ha valaki A-t mond, az mondjon B-t is, szerintem.

Kétféle megoldási javaslat lehetséges, az egyik a "még több segélyt a romáknak, lépjünk fel a rasszista Mari nénikkel szemben" - ballib mantra, a másik egy rendpártibb javaslat, ha nem is a jobbikos értelemben. Önvédelmet lehetővé tevő törvények, akárcsak Texasban, vagy segélyek visszametszése, mint Szlovákiában. Ez persze súlyos konfliktusokkal járna, ahogyan az előbbi is. De a választást, a döntést előbb-utóbb meg kell hozni.

Persze akkor ez mellé oda kell állni a "véleményformáló" értelmiség egy részének, nem a jó öreg szőnyeg alá söprési technikát, avagy a "van sapka, nincs sapka", mindenért a mindenkori kormány a hibás felelősségelhárítási technikát alkalmazni.

(Remélem amiatt nem fogjátok törölni a hozzászólásomat, h rákérdeztem a megoldási javaslataitokra.)

2. A bezzeg'párt LMP érintettségéről is sikerült megfeledkezni, noha a kampányuk fő-fő finanszírozója, és a kampányfőnökük is exponálta magát az ügyben, h a kitelepülő képviselőikről (Dorosz Dávid, Szabó Tímea, stb.) már ne is beszéljünk.

bonobonohu · http://bono.hu 2011.04.26. 11:33:26

szerintem a kormány/rendőrség ROSSZUL kezelte a helyzetet. bevinni embereket csak azért, mert "van rajtad sapka!" (vagyishogy: "öltözéke félelmet kelt, ezáltal ilyen-olyan bla-bla garázdaságot követ el."), egy jogállamban?
értem én, hogy nemrég még cigányokat öltek ilyen és/vagy ehhez hasonló emberek, nade kérem: azért letartóztatni valakit, amit (még) el sem követett... pontosan az a politika, ami alapján be lehetne vinni az összes cigányt, "mert a cigányok lopnak!".
NEM! aki elkövetett valamit, AZT vigyék be, állítsák bíróság elé, és ítéljék el. de öltözék alapján (vagy erre hivatkozva) ugyanaz, mintha bőrszín, származás alapján csuknának le valakit: jogellenes!
(nem is beszélve arról, hogy ilyen precedens alapján bárkit le kéne ezentúl tartóztatni, aki military ruhát vesz fel: paintballozókat, airsoftosokat, erdészeket, de továbbbmegyek: számomra a rohamrendőrség kék egyenruhája is félelemkeltő - most akkor magukat is letartóztatják??)

flamer 2011.04.26. 11:33:31

@sztd: Gyöngyöspatán nem múlt hét szerdán kezdődött a gárdavonulászás, hanem hónapokkal ezelőtt, szóval éppenséggel lett volna ideje a kormánynak kitalálnia valamit mielőtt idáig fajultak a dolgok.

Átutazó 2011.04.26. 11:33:35

Nincs stratégia, csak egyre erősödő kormánypárti agresszió - ami nem lesz elég a megoldáshoz, sőt tovább ront rajta.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.04.26. 11:33:44

Einstein mondása jut eszembe az eset kapcsán: "Azokat a problémákat, amiket egy. bizonyos szintű gondolkodásmód. okozott, nem lehet megoldani. ugyanolyan szintű gondolkodással."

Ide most már nagyon kellene egy más szintű gondolkodás. Az elmúlt 20 évben futott körök már nem elegendőek.

Nem maguk a privát védelmi csoportok a problémák, ezek csupán a probléma tünetei. És a problémát nem lehet azzal megoldani, hogy megpróbálják a tüneteket eltávolítani.

==T== 2011.04.26. 11:34:02

Hát ennyire gáz VV írást még nemigen olvastam.

Ti tényleg bevettétek, hogy a helyi cigányok meg lettek félemlítve? Több száz cigány, akik az elmúlt években élhetetlenné tették a falut most beijedt 5-10, a saját telkén gyakorlatozó embertől?

És szerintetek tényleg kielégítő fellépés, ha a rendőrség magánterületről koholt vádak alapján előállít embereket, akiket több napig jogellenesen fogva tart?

Igen, Gyöngyöspata tényleg gáz. Mert leplezetlenül megmutatta egyrészt a hazai közbiztonsági helyzet tarthatatlanságát. Azt, hogy erre a kormány válasza érdemi lépések híjján az eltusolás, és ahelyett, hogy beismernék, hogy nem tudnak tenni e téren semmit, inkább a polgáraiknak is megtiltják, hogy ők védjék meg magukat.

És megmutatta azt is, hogy a liberálisok pedig minden alkalmat felhasználnak egy kis uszításra, hazaárulásra.

És igen, a "menekítést" tényleg több nappal előre megszervezték, és igen, üdültetés volt.

Ja, egy normális országban Richard Fieldet már ma kiutasították volna.

lyesmith 2011.04.26. 11:34:15

A k0rnyéken volt a nagyapámnak háza. Miután meghalt egy hét sem kellett betörtek elvittek mindent, odaszartak a szoba közepébe. A betörések, rablások, időssek megfélemlítése mindennaposak arafelé. Mikor bejelentettük a rendőrségen azt a választ kaptuk hogy nincs elég ember nincs pénz, ki se mennek megnézni mert úgyse tudnak semmit sem csinálni. Mindenki tudja hogy cigányok felelőssek a bűncselekményekért. Mindenki tudja hogy nem minden cigány felelős de nem is egy ember követi el ezeket. (három-négy család, 50-60 ember)

Ha az állam a rendőrség nem kapja össze magát akkor az önkéntes rendcsinálókat (mindegy hogy véderő, vagy neonácik) tárt karokkal várja és minden erővel védeni fogja a lakosság nagyrésze. Ma magyarországon a rendőrségre nem lehet számítani. Teljesen felesleges hogy egy vidéki faluban bármilyen bűncselekményt bejelentsen az ember mert az nem lesz kivizsgálva.

laci_52 2011.04.26. 11:34:23

"Láthatóan a kormány még mindig „a majd kapnak két pofont és hazamennek”-szinten kezeli az önkéntes egyenruhások kérdését, és nem hajlandó felismerni, hogy a probléma túlnőtt ezen a stádiumon."

Ezenkívül láthatóan a kormány még mindig „a majd kapnak két pofont és hazamennek”-szinten kezeli a (cigány)bűnözés kérdését, és nem hajlandó felismerni, hogy a probléma túlnőtt ezen a stádiumon.

Azok ellen fellépni bezzeg tudnak, akik megpróbálnak valamit tenni ez utóbbi probléma megoldására!

harcsabajuszos 2011.04.26. 11:34:27

Akció és reakció.
Az előzmények valahogy mindig kimaradnak az efféle irományokból, hiába úgy kezdődött, hogy visszaütött.

karlinnyó 2011.04.26. 11:34:42

csillebércen jó helyen van a sok cigány, de még jobb helyen lennének a XII. kerületben és a budai hegyekben lévő villákban, szijjártó szomszédságában például.

szepi79 2011.04.26. 11:34:48

@sárkányfő: akkor már ne cigánymagyarok legyen, hanem mondjuk afromagyarok. vagy, ami mg jobb, és még vicceskedésre is ad okot, az a "romagyar".

Tedat 2011.04.26. 11:34:56

"Szijjártó Péter emlékezetes módon gyakorlatilag letagadta a konfliktust, és azt állította, a helyi cigányokat nem a félkatonai csoportok elől menekítették ki"

He-he-he.

Félkatonai csoport? 3 fő "csoportvezető", 4 fiatal egyetemista korú (2 pár), és egy gyerekes család?

Ez volt olyan ijesztő, hogy 300 embert megijesztett?

Ne szórakozzunk már!

Én egy büdös buznyákot nem adok soha többé a Vöröskeresztnek, akik az egész LMP-s támogatós hecckampányt támogatták.

vkindustrial 2011.04.26. 11:36:00

Én is úgy látom, hogy lesznek még itt komolyabb dolgok, akár még vérfürdő is.
Másrészt ezt az egész ügyet felháborítónak tartom, menekítésestől, rendőri erő demonstrálásostól együtt. Kérdem én, hogy a magyart ki védi meg? Mert olyankor nincs egy rendőr se, mikor Mari nénit fellökik, leköpködik tizenéves cigánykölykök az utcán, vagy Pista bácsi kertjéből ellopják a termést.
Hát persze, a rendőr is ember, félti az életét, a családját, és majd hülye lenne a cigánysorra bemenni az életét kockáztatni szaros havi 100 ezer Forintos fizetésért.

kafferbivalybalamber 2011.04.26. 11:36:12

Na akkor ide is.
Valahogy az Index címlapos blogok szerzői sose találják meg a voroskereszt.hu-t.
Ahol névvel nyilatkozik és cáfol a főigazgató, nem úgy, mint az ismeretlen vöröskatona, izé vöröskeresztes a DPA-nak.
Érdekes. :)

"Budapest, 2011. április 22. – Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, ezen közleményében cáfolja, azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, hogy a gyöngyöspatai gyerekek és édesanyáik előre leszervezett táboroztatása, evakuálásként lenne értelmezhető. Erről szó sincs, kérésükre szerveztük meg a húsvéti tábort – hangsúlyozta a főigazgató.

A Magyar Vöröskereszt a gyöngyöspatai roma családanyák kérésére a húsvéti ünnepek alatt táboroztatást biztosít minden gyöngyöspatai roma gyermek és édesanyáik részére. A húsvéti táborozás célja élményszerzés a gyermekeknek."

voroskereszt.hu/2011.-%C3%A9vi-h%C3%ADrek/sajtokoezlemeny.html

dr. Erika Zangolna 2011.04.26. 11:36:24

A csoportos húsvéti kirándulás volt azt gondolom a legalja ennek a történetnek. A teljes hülyének nézés, és a szemrebbenés nélküli telibe hazugság (ld. mi egyetértünk a tüntetőkkel) a stratégia.

Van egy jelentős réteg, aki magát intelligens, tájékozott és felelős embernek érzi (részben fantáziálja) és ez nem illik össze a fejében azzal, hogy arra a fideszre szavazott, aki most lebontja a köztársaságot és eltávolíthatatlanul bebetonozza magát a hatalomba. Kognitív-disszonancia a szakkifejezés. Ők azok, akiknek nagyon nehéz belátniuk, hogy ostobák és hiszékenyek voltak, amikor elmentek szavazni egy már 2005-2006-ban kommunista, antidemokratikus, a köztársaság fundamentumait megkérdőjelező gondolatokat eregető orbánra.

Akkor divat volt megélhetési rettegőzni azokat, akik kristálytisztán tudtak olvasni a sorok között, és látták, hogy mi jön (csak a töredékét merték ők is rettegni annak, ami azóta történt). Most nagy részük abban a fázisban van, hogy csak azt hallja meg, amit meg akar hallani. Csoportos utazásra mentek a cigányok, hja. Voltak, akik 44-ben is azt hitték, hogy a szomszédaik társasutazásra mentek, mert ezt akarták hinni.

Homeoffice 2011.04.26. 11:36:28

Kiváncsi vagyok, hogy a rettegésben élő idős embereket Ki fogja összeszedni és elszállítani valami kellemes nyugis helyre... Mondjuk egy Wellness központba...

panzermeyer 2011.04.26. 11:36:33

Ha nem lenne a cigányokkal probléma, nem lenne Gárda.
Ezen elgondolkozott már valaki?
Nem hiszem.

kormányzó 2011.04.27. 09:29:25

Bő 20 éve történt a gengszter váltás.Az ápolónők,bányászok,asztalosok lekerültek a parlamenti tablókról.Azóta az értelmiség "vezeti" a zországot.Mit mondhatnánk?Csodás eredményeket mondhatnak magukénak. Igazi XXI.századi arcot szabtak a rántotthúsra!Kezdem úgy érezni, Leninnek igaza lehetett.

Senkifia 2011.04.27. 14:15:56

engem konkréten nem a szebbjövős véderősök számának növekedése aggaszt...





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása