Véleményvezér

vv

Aki egy polgárháború megnyeréséről fantáziál, a nemzete pusztulását kívánja

2012.04.20. I 3 komment I Címkék: jobbik allam szelsojobb ciganysag

polgarhaboru.jpgHa elmarad a határozott fellépés, az erőszakos megmozdulásoknak ágyazhat meg. Nemrég sorozatgyilkosságot követtek el magyar cigányok ellen: senki nem legyinthet erre a veszélyre. (Fotó: Huszti István/Index)

A magyar politikában borzasztó sok hülyeség hangzik el. Rengeteg támadás, sértés, összeesküvés-elmélet és szimpla ostobaság. Az ATV által a minap közzétett felvételen hallható személy – aki állítólag a gyöngyöspatai jobbikos polgármester – által elmondottak azonban nem ebbe a kategóriába tartoznak. Egy esetleges polgárháború kívánatos voltán való elmélkedés minden politikai közösségben tabu. Olyan tabu, melynek a megszegéséért súlyos büntetést kell fizetnie az elkövetőnek, az őt pozícióba helyezőknek pedig vállalniuk kell a következményeket.

Ajánlott írásunk: A zsidóknak félniük kell a Fidesztől?

Nem lehet tolerálni

Az ATV által bemutatott hangfelvétel tanúsága szerint Gyöngyöspata jobbikos polgármestere tavaly egy zárt körű beszélgetésen arról elmélkedett, hogy előbb-utóbb eljön az idő, amikor végre megnyerhetnének egy polgárháborút. Egyelőre ezt még nem tartotta időszerűnek, mert a rendőrség jól kiképzett alakulatai állítólag a „Zsideszre" hallgatnak, de részletesebben nem vázolt folyamatok eredményeképpen eljöhet az a pillanat, amikor ettől már nem kell félniük. És ha ez a pillanat eljön, akkor gyorsan „le kell darálniuk azt a fajtát".

A Véleményvezért nem jellemzik sem a túl színes jelzők, sem a szélsőjobboldali veszély miatti folyamatos rettegés, de aki ilyet tud mondani, az egyszerűen nem normális. Továbbá közveszélyes.

Az, aki egy polgárháború megnyeréséről fantáziál, az saját nemzete pusztulását kívánja látni, és ezt egyetlen közösség sem tolerálhatja. Jelen esetben az a minimum, hogy amennyiben valóban ő hallható a felvételen, úgy a polgármestert a Jobbik azonnali hatállyal kizárja a pártból. Ellenkező esetben védhetőnek és elfogadhatónak minősíti a kijelentéseket. Ugyanez vonatkozik a beszélgetésben elhangzottakat helyeslő állítólagos jobbikosokra is: teljesen egyértelmű módon kell a pártnak nyilatkoznia arról, hogy ilyen gondolatokat semmilyen formában és senkitől nem tart elfogadhatónak.

A többi politikai erőnek pedig saját eszközeikkel mindent meg kell tenniük, hogy elérjék az illető lemondását. Magyarországon nem lehet polgármester olyan alak, aki polgárháborúban gondolkodik.

Véleményvezérek a Véleményvezéren - Blogunkon újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők fejtik ki véleményüket a hozzászólásokban.

Lépnie kell az államnak

Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy mit tesz a magyar állam. Minden nemzeti közösségnek a legfontosabb célja ugyanis önmaga fenntartása, és semmi sem jelent nagyobb fenyegetést egy közösségre, mint ha azon belül történik tömeges gyilkolás, például polgárháború formájában. A nemzetek jelentős részben éppen azért törekszenek saját állam létrehozására, hogy ezzel túlélésüket biztosítani tudják. Ezért aztán az állam egyik legfontosabb feladata pontosan az, hogy mindent megtegyen a közösséget fenyegető erőszakos cselekmények megakadályozására.

Az illetékes titkosszolgálati és rendvédelmi szervek több mint elegendő indokot kaptak arra, hogy a gyöngyöspatai polgármestert megfigyelés alá helyezzék, a rendőrségnek pedig hivatalból vizsgálatot kell indítania. Amennyiben pedig bármilyen megalapozott gyanú van arra, hogy a Jobbikon belül mások is támogatják ezeket az elképzeléseket, úgy a hatóságoknak ellenük is fel kell lépniük a törvény minden erejével.

Ezen pedig semmit nem változtat az, hogy hányan szavaztak a Jobbikra. A magyar állam megfelelő tisztviselőinek kötelessége az állam rendje, a közösség békéje érdekében cselekedni.

Olvasd el ezt is: Nincs több sunnyogás, Orbán és Matolcsy beint

Nem szabad legyinteni

A gyöngyöspatai polgármester nyilvánosságra került szavai kapcsán egy tabu megrepedt. Ez nyilvánvalóan nem jelenti azt, hogy holnap bárki lázadást kívánna kirobbantani, de ha nincs látványos és határozott fellépés, akkor a tehetetlenség könnyen megágyazhat későbbi erőszakos megmozdulásoknak.

Egy olyan országban pedig, ahol nem is olyan régen magyar cigányok ellen követtek el kizárólag származási alapon sorozatgyilkosságot, senki nem legyinthet erre a veszélyre.

Ha tetszett, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.
A blogon meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg. 

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyLevin 2012.04.20. 09:55:28

A VV-nek, persze, igaza van, de ez az akcióterv már kevés. Ebből a szempontból egyáltalán nem mindegy, hányan szavaztak és szavaznának most a felmérések szerint a Jobbikra. Akiket kétségbeesett döntésüktől nem tántorít el a vérvádas eszelősség és ez se. Ez nagyon-nagyon súlyos társadalmi válságot jelez, ezt nem oldja meg a szükséges rendvédelmi fellépés. És egyáltalán semmi - sem szándék, sem képesség - nem látszik megoldására, kezelésére, mederben tartására. Egyedül a szerencsében bízhatunk. A nemzetére támadó, hazaáruló ál-hazafiságot pedig korántsem most látjuk először, megdöbbentő a felvétel, de tulajdonképpen, a Jobbik eddigi történetét tekintve, nem meglepő ( feltéve, hogy ő beszél stb).

Rényi P.D. (Magyar Narancs) 2012.04.20. 13:25:11

az MSZP és a Fidesz egyaránt felelőtlen kormányzati és ellenzéki politizálása nem csak ahhoz járult hozzá, hogy Magyarországon a szélsőjobboldal térségünkben példátlan mód megerősödjön; abban is felelősek, hogy nem húzták meg újra és újra - minden ehhez hasonló esettel kapcsolatban - azt a határt, amit a politikai közbeszéd egy kulturált európai országban soha nem léphet át.
nagyon határozott és együttes fellépésre volna szükség a radikális elmebajjal szemben, olyan fellépés, ami teljesen egyértelművé teszi a többség számára, hogy ez a politikai felfogás elfogadhatatlan.

ez az igazi tragédiája a magyar demokráciának, hogy ti. annyira elvált egymástól a (nem radikális) bal és jobboldal valóságlátása, hogy még az ilyen teljesen egyértelmű esetekben is kétszer meggondolják, egyetértsenek-e a másikkal.

Magyari Péter 2012.04.20. 14:53:05

Rendőrt hívni azért túlzás szerintem. Fogalmunk sincs hol készült a felvétel, (mondjuk, hogy valóban a gyöngyöspatai polgármester beszél), de a kissé kásás beszéd, és némely zörejek alapján itt poharazgatás közben hergelik egymást a hülyék. Ezt hatósági eszközzel üldözni szerintem nagyon rossz lenne. Hogy valaki ellen egy lehallgatott magánbeszélgetése miatt rendőrségi eljárást kezdjenek, az igazán ijesztő volna szerintem. Ettől még lehet követelni a Jobbiktól, hogy közösítse ki stb., de büntetőügy ne legyen már abból, hogy két ember beszélget.
Jobb lenne komolyan arról kérdezni inkább, hogy TÉNYLEG szerinte hány napig tudnánk harcolni az USA katonai beavatkozása esetén, és a Jobbiknak van-e terve adott esetben a lopakodók megfékezésére.
Betegesnek tartom, hogy ilyenek járnak egy etnikai feszültséggel megvert magyarországi település polgármesterének a fejében, de magánbeszélgetésre rendőrt hívni nem a megoldás felé vezető út.

Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

 • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
 • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
 • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
 • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

 • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
 • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
 • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
 • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
 • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
 • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
 • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
 • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
 • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
 • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
 • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása