Véleményvezér

vv

Miért baj, ha külföldön rosszakat írnak Magyarországról?

2010.04.22. I 96 komment I Címkék: fidesz media jobbik szelsojobb kulfoldi sajto

Egy ország  nemzetközi megítélését, divatosabban „puha erejét” igenis befolyásolják a róla megjelenő külföldi vélemények. Leszűkíthetik mozgásterét, ronthatják alkupozícióit.

A bécsi Kurierban Paul Lendvai arra figyelmeztette az osztrák olvasót - állítását Gyurcsány Ferenc legnagyobb híveinek véleményével alátámasztva -, hogy a Fidesz még a Jobbiknál is veszélyesebb.

Jobb, ha már most mindenki hozzászokik a gondolathoz, hogy ez csak a kezdet. Ennél sokkal durvább dolgokat is le fognak írni a külföldi sajtóban Magyarországról.

Miért írnak ilyeneket?

Először is mondjuk ki: egy jobb helyen a Jobbik minimum, hogy kellemetlen. Itthon is, külföldön is. El lehet magyarázni, hogy mi mozgatja az indulataikat, de ettől még az állandó gárdázás, cigányozás, zsidózás nem lesz szalonképesebb. Ez egy valós probléma.

Ugyanakkor vannak emberek és újságok, akik egészen egyszerűen ezekre a témákra vannak kihegyezve. Nem csak Magyarország esetében utaznak ebben, hanem az egész nyugati civilizációban mindenütt a rasszizmust és a fasizmust keresik. Mint a szólásbeli kalapácsos ember, aki mindent szögnek néz. A Jobbik pedig a maga kifejezés- és szimbólumrendszerével fasisztának fog számítani.

web survey

Aki meg nem harcol, vagy nem az antifasiszta baloldali koalícióból harcol a fasizmus ellen, az fasisztabérenc lesz. Ez egy ilyen bicikli.

Miért probléma a jobbikozás?

Magyarországon igencsak hajlamosak vagyunk arra, hogy túlértékeljük a külföldi véleményeket. Akár még a mínuszos újságokban megjelenő mínuszos újságírók cikkeit is. Pedig ahogy a mi Svédországról vagy Ausztriáról kialakított képünket sem az befolyásolja, hogy mit írnak róluk a magyar napilapok publicisztikái, úgy ez fordítva is igaz.

Mégis, egy ország tekintélyét, nemzetközi megítélését, divatosabban „puha erejét” igenis befolyásolják a róla megjelenő külföldi vélemények. Főleg, ha azok tendenciaszerűen ugyanazt mondják. Ha Magyarországot állandóan ugyanazzal az üggyel vegzálják, az leszűkítheti a mozgásterét, és rontja diplomáciai alkupozícióit.

Ahogyan annak idején az állandó csurkázás is korlátozta az akkori kormány lehetőségeit, úgy most a jobbikozás is korlátozni fogja.

Mit lehet ellene tenni?

A kormánynak fel kell ismernie, hogy mindennek egy jelentős része adottság. Adottság, amit megszüntetni nem lehet, legfeljebb kezelhető szintre szorítani.

Először is nagyon nyitottnak kell lenni a külföldi újságírók és tudósítók felé. Amint mond valami vállalhatatlant a Jobbik, rögtön fel kell hívni a legfontosabb tudósítókat és elmondani nekik, hogy ez miért nagy baj. Ezzel talán ki lehet védeni a legkeményebb támadásokat és összemosási kísérleteket. De nem többet.

survey service

A hosszú távú megoldás az, ha Magyarország sikeres lesz. Jó példa erre Észtország, akiket a nemzetközi sajtó szintén folyamatosan vegzált az orosz kisebbség helyzetével, ám ez a téma mégis csak mellékes hír lehetett velük kapcsolatban, mert az észtek a kétezres évek közepéig nagy tiszteletnek örvendtek. Észtország minden probléma ellenére a korrupció elleni harc, a tisztaság, a technológia iránti nyitottság szimbóluma volt.

Mi is háboroghatunk azon, hogy túlzó és igazságtalan, Magyarországot rossz színben feltüntető dolgok jelennek meg a külföldi sajtóban. De ez van, és ez lesz.

Minél sikeresebbek leszünk, annál kevesebbet fog ez számítani.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Írások a témában:
A Fidesz rosszabb a Jobbiknál (Paul Lendvai/Kurier/Mandiner)
A Newsweek téves állításairól (Mandiner)
Europe's New Politics of Fear (Denis MacShane/Newsweek)
Magyarország útja a gyűlölet felé (Ervin Rosenberg/Dagens Nyheter/Mandiner)
Hogyan fasisztázd a magyarodat? (Mandiner)
Íme, Orbán Viktor legjobb ismerői! (Horkay Hörcher Ferenc/Heti Válasz)

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damján · http://magyarispita.blog.hu/ 2010.04.22. 10:06:39

Az, hogy csúnyákat mondanak rólunk, az max. bosszantó - már az oviban is az volt.

Az valódi baj az, hogy
1) hazudnak
2) koncepciózus egészpályás nemzetközi lejáratókampányt végeznek.

Mivel a teljes nemzetközi (és persze hazai) fősordú média ilyen rettegőkből, rasszistázókból és fasisztázókból áll, sajnos széllel szembe vizelünk... (Btw kevésbé szofisztikáltan, rasszista leegyszerűsítéssel úgy fogalmazzák meg ezt a problémát az egyszeri nácikok, hogy a zsidók kezében van a média..)

Egy ideális világban, ahol kiegyensúlyozott a média (hajrá internet!) a következő mondat is alapvetés lenne: "egy jobb helyen Paul Lendvai minimum, hogy kellemetlen. Itthon is, külföldön is. El lehet magyarázni, hogy mi mozgatja az ilyenek indulatait, de ettől még az állandó rasszistázás, fasisztázás, nácizás nem lesz szalonképesebb."

pillantás · http://www.eloszto.hu/ 2010.04.22. 10:08:21

Ezek az emberek pont nem a rosszak

wow12 2010.04.22. 10:17:18

Európaszerte a Nádas, Konrád, Imre Kertesz es Esterházy barátai, és az ezeket fordítók és egyéb megélhetési rettegők ontják az ilyen cikkeket. Ezek egyik jellemzője, hogy akár simogatod, akár ütöd őket, ugyanúgy vonyítanak.
Nem lehet ezekkel igazából mit kezdeni. Perelni lehetne őket esetleg, de rengeteg erőforrást lekötne.

riksafighter 2010.04.22. 10:19:56

paul lendvai meg a népszava , és a bérrettegők ...ez nem újságírás ... hanem a közvélemény öncélú és iparszerű manipulálása ...a médiaprosti iparág ... aki fizet az megkapja amit fizet ... elkurvult elüzletiesedett intellektuális nyomorultak

Vitéz Kőbányai Világos 2010.04.22. 10:25:29

Óriási! Az első 5 kommentből 4 simán megátkozta a tükröt! Hajrá aggresszív kismalac, tudjuk, hogy így szoktál leszállni!

Megfigyelo 2010.04.22. 10:26:50

Nem az a baj, hogz rosszakat írnak Magyarországról, hanem az, hogy sajnos igaz mindaz az a rossz, amit írnak. Persze, fáj az igauság, de szembe kell vele nézni...

szkeptikus vagyok 2010.04.22. 10:29:59

A külföldről írt vélemény nem más, mint beleszólás a magyarországi politikába. Most eltekintek attól, hogy Paul LENDVAI, aki Eszterházy-t Nádas-t és Konrád GY-t idézget, és mindezt "független" véleménynek beállítva miért mindig ugyanazokra a "hitközségi elemekre" hivatkozik. De célja egyértelmű. A Jobbik (korábban Fidesz) démonizálásával egy megfelelési kényszert generáljon az adott (valamilyen szinten nemzeti pártban), amely ezáltal állandó magyarázkodásokra kényszerül. Pont úgy, ahogy a poszt írója "javasolja". De aki ismeri a hivatkozó szerzőkben uralkodó zsigeri gyűlöletet mindaz ellen, ami magyar, ami nemzeti, az tudhatja, hogy ettől nem fog megoldódni semmi, ugyanis az állandó kettős-mérce fennáll. Ezeknek az fáj, hogy a magyar kormány nem a magyarokat gyalázza, lehetetleníti el, sőt esetleg tartást, önbecsülést ad nekik. Vagyis a szidás, lejáratás addig marad meg, amíg a Fidesz nem lesz MSZP-vé. (De ezeknek a tollából soha egy cikk nem született a szlovákiai nyelvtörvény ellen, vagy a magyarverések kapcsán). A lényeg: a kormány marketingbe kezd, teljes erővel a Jobbikot próbálja ellehetetleníteni (mert ez azért jó pont a szemükben), csak éppen nem marad ideje és ereje az ország TÉNYLEGES PROBLÉMÁINAK a megoldására. Ez pedig ellehetetlenített Jobbikkal csakis újabb baloldali fordulatot eredményezhet, Lendvai legnagyobb örömére...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.04.22. 10:31:00

Ja, hogy utoljára a Csurka témában mondtak rosszakat rólunk...
Fidesznyik csipások, az is ártott, amikor Orbán komcsizta és elmebetegezte, meg hazugozta a sleppjével együtt a kormányt az unióban.
Akkor miért nem ártott?
Ha akkor nem ártott, akkor most sem árt?
Hogy Csurka óta hogy maradt ki a narancsszinű kis fejetekből az a néhány évtized, az nekem rejtély.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.22. 10:32:09

A szlovák gazdaságot is a porba taszította a nyelvtörvény meg a c-típusú betonfalak,bizony.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.04.22. 10:38:01

6:2 eddig :D. Hátha elmondják még délutánig 800-an, hogy juszt is nekünk van igazunk, és egész Európa meg hülye, degenerált, liberális, buzi, zsidó, bolsevik, és egyébként sem a Fradinak szurkol.

Megfigyelo 2010.04.22. 10:39:49

@szkeptikus vagyok: Teljes félreértésben vagy. A külföldön írt vélemény nem a magyarországi politikába való beleszólás, hanem a külföldi olvasó tájékoztatása a magyarországi politikai helyzetről. A magyar sajtó is ír pl. a kirgíz eseményekről, és beállítottsága szerint helyesel vagy ellenez különböző dolgokat, amik ott történnek...

riksafighter 2010.04.22. 10:44:48

@Vitéz Kőbányai Világos:

ja tükröt majd az mutat aki nem is él itt hanem norvégiában vagy egy berlini cukrászdában felböfögi, a nyilas csendőrös emlékeit ... nyilván nem fog torzítani ... mert elfogult is... öreg is és persze ennek megfelelő intellektuális állapotban van (hogy finom legyek )

a külföldiek még ha jószándékúan objektivitásra törekednek is is , ami nem mindig igaz ... gyakran csak kiragadott infókat pakolnak össze saját lét közegükben tapasztaltra alapuló észjárásul , és hát gyakran a lap profiljára jellemző elvárások szerint ...

a die welt ben pl soha le nem írnák , hogy vaze tényleg magas a cigány származású bűnelkövetők száma ..bizonyos térségekben... pedig ez tény
mert akkor ugye ojojoj rasszista képzeteket táplálnak ?

Art Mooney 2010.04.22. 10:49:48

1. mit lehet ellene tenni? talán meg kéne oldani azokat a problémákat, amiből a jobbik támogatottságot szerez, nem csak maszatolni, meg tömni az "értelmiség" zsebét a cigányság problémáira szánt pénzzel

2. emellett valaki seggberúghatná már azokat az újságírókat/szereplőket, akik Mo.on kizárólag a gonosznácikról tudnak írni/nyilatkozni, és ott is persze ajvékolva, a probléma hátterét soha meg nem világítva

riksafighter 2010.04.22. 10:53:32

@Megfigyelo:

szerintem meg ez hazugság , a média hatalom is ...ld sólyom laca esete a szombat c lap borítójával ...épp amikor a holotagadós büntethetőség alkotmányos mizériája folyt

szó nincs erről az álszent jaj mi csak épp tájékoztatunk -ról ... tájékoztatunk is, befolyásolunk is , sőt zsarolunk , nyomást gyakorlunk , közvéleményt hangolunk is ..

hitler óta ez a média ... ez az ő legnagyobb öröksége : a propaganda , a véleménymarketing

Kristl 2010.04.22. 10:55:44

Általános "magyar" mentalitássá vált az ovi ezen a téren. :]
Nem az orbán hanem a bölcsi és a suli közti 3 év.
Mivel a "Külföld jobban tuttya" ezért sietnek nyalni meg kikérni a véleményüket, hogy lám a küfőd is tuttya".
Na ezt azóta tovább is fejlesztették. Mert ha mitőlünk informlálódik a külföld, akkor azt tudja amit mi mondunk nekik. -> Azt "tudják majd jobban" amit mi adunk a szájukba.

Kialakult egy remek posztkommunista hírháló aminek Lendvai Pál (Paul Lendvai) remek példája.
A legtöbb külföldi lap stb vagy "jó magyarországi kapcsolatokkal bír" vagy szimplán nem jön ide, nem tájékozódik hanem a "kész híranyagot" veszi át. Így ismeretük eleve egyoldalú.

Ennek másik része hogy a külföld mint bíró szemében el kell lehetetleníteni a másik felet, mert ez majd micsoda pozitiv hozadékot ad (a valódi gyarmati lét). Mert majd onnan (régebben berlin, london, moszkva, most meg washington meg brüsszel) minket támogatnak őket meg majd jól leszólják és hurrá. :]

A cikk pont eme össznépi ovi keretében íródott. Meghatározott oldallal. (a posztkomcsi mr. Lendvaira hivatkozni nem menő...)

Megoldási javaslatok:
-Kirugni mindenkit a külügyi hircsatorna környékéről.
-Kirugni mindenkit a magyar hírügynökségtől.
-Lecserélni jó pár alkalmazottat a külképviseleteknél. (nem csak nagykövet)
-Kiszámítható elvek és jól felfogott érdekek menti külpolitika folytatása stabilan... (több év-évtizeden keresztül.) a kurválkodás helyett.
-A külföldi sajtóribiket felkérni, ha mo-ról akarnak cikket irni, méltóztassanak idejönni és körbenézni.
-Valótlan/egyoldalú manipulativ cikkek esetén kártéritési per indítása... v ellencikk...

szkeptikus vagyok 2010.04.22. 11:06:14

@Megfigyelo:

Nyilván ugyanolyan súllyal olvassa egy osztrák a kirgízekről szóló híreket, mint a szomszédairól...
Nyilván a Kirgizisztán is tisztában van vele, hogy más uniós országoknak milyen zsarolási potenciáljuk van (neked: ezt hívják diplomáciának), mert ő is próbál az oroszok felé jófiúzni, hisz annak a tágabb közösségnek a tagja, és nem szeretné, ha összefognának ellene. Tudvalevő az is, hogy Ausztria, meg a többi befogadó ország nem azért retteg az emberi jogokért, óv a szélsőségesektől, mert annyira humánusak, hanem mert nem hiányzik neki a törökök, balkániak mellé még egy jó párszázezer cigány, vagyis szeretné, ha a mi kontónkra lenne megoldva az ügy. Na most egy ilyen cikk kapcsán a lakosság nem is, de a megcímzett politikusok felkapják a fejüket, és amikor a helyi izraeli nagykövettel beszélnek, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ezt a cikket dugja az orruk alá, hogy "kellene valami "nyomást gyakorolni" Magyarországra, mert "beláthatatlanok" a következmények, és különben is könnyen bajba kerülhet a karriered is" vagy valami hasonló. Mire az osztrák diplomata "aggodalmának ad hangot" az "euro stabilitása" a "jószomszédi viszony" a "kisebbségek helyzete" kapcsán Magyarország felé, vagy az IMF embere jelzi, hogy a "bizonytalanságra tekintettel nem tudnak további kölcsönöket folyósítani, vagy drágábban", vagy a "német" befektető úgy dönt, hogy mégsem itt épül meg az összeszerelő üzem, mert az ország egy "diktatúra küszöbén" van, mert már a "mértéktartó" osztrák lapok is erről cikkeznek. Ekkor pedig lépés és megfelelési kényszer van, mert az ország pillanatok alatt térdre kényszeríthető. Így születnek majd az olyan törvények, hogy pl. a segély munkához kötött, kivéve ha kisebbségi az illető.
Talán kicsit sarkosan fogalmaztam, de a tendenciák ezek, és ezekben nagyon jó hivatkozási alap egy ilyen cikk, az ügy bármelyik szintjén...

Vitéz Kőbányai Világos 2010.04.22. 11:08:53

@riksafighter: Azért ne felejtsük ki azt a szempontot se, hogy az illetők nem élik meg napi szinten a problémákat, ergo viszonylag könnyebb dolguk van, ha az összes résztvevő fél szempontjait meg kívánják érteni. Mellesleg rendszerint meg is teszik. (Persze az átlag Jobbikos számára ez nem tűnik fel, hiszen a cigányok/zsidók/buzik szempontjai IS értékelve vannak, tehát az újságíró cigánybuzizsidó. 1 biten nehéz, értem én.)
A résztvevő véleményformálóval az a baj (egyébként ez itthon mindkét oldalra igaz, bár nem mindegy a mérték), hogy rohadtul szolidáris a hozzá hasonlókkal, és mechanikus viselkedés-mintákat követő robotnak tekint mindenki mást.

szavazzfasszal · http://szavazzfasszal.blog.hu 2010.04.22. 11:13:24

Demagóg hülyeségek a Szomszédokban is elhangzottak, csak ott még viccesek voltak:
szavazzfasszal.blog.hu/2010/04/22/szomszedok_valasztasi_epizod

Marianer 2010.04.22. 11:22:30

"Magyarországon béke honol" ez a cím hány klikket hoz?
"Magyarországon fasiszták masíroznak" ez a cím hány klikket hoz?
Ugyebár. Ez a magyarázat.

Siona 2010.04.22. 11:23:49

Nem elég nem kurvának lenni, annak is kell látszani...vagy ugye ne siránkozzon akit b@sztatnak, ha külön kiáll érte a sarokra.

Mo. történelme a legjobb példa, hogy nem hozott megoldást a fasiszta vagy náci politika, mint ahogy a kommunista sem.

A problémák tagadhatatlanok, de a megoldásukban nem segít a habzó, önfeledt cigányozás, zsidózás - egyáltalán: a másra mutogatás pusztán. A megoldásuk és problémák világos feltárása bámely hazaszerető pártnak kulturált hangnemben is menne. Csak persze ahhoz tenni kéne mellesleg, és nem lehetne az egyszerű emberekkel hörögni, mint a focimeccsen, adrenalin kieresztésképpen.

Biztosan vannak nyugaton zsidó újságírók, politikusok (és persze nem zsidók is), akinek ez nem tetszik.

De balgaság lenne nem tudomásul venni, hogy azokban az országokban, akiket megszálltak a németek, vagy akik a németek ellen harcoltak (Oroszo.-tól Amerikáig) nem hogy nem divatos a fasiszta, náci retorika, egyenruha, de kimondottan nem kívánatos a nem zsidó, cigány lakosság többségének köreiben sem, főleg nem a politikájukban.

Ott ugyanis nem felejtették még el a saját felmenőiket, családtagjaikat, rombadőlt országukat akik/ami ennek a politikának, háborúnak lett/ek áldozatai.
Ők nem kívántak volna ilyen áron megszabadulni kisebbségeiktől, pedig nem mindenki rajongó ott sem, nyilván.

Talán inkább a cikk második felére kéne összpontosítani (ez a nehezebb, de szlovákoknak ment), hogy jobb gazdaságot kéne felmutatni vagy lesz lejjebb is. Azon meg már végképp nem fog segíteni a szájtépés.

Megfigyelo 2010.04.22. 11:26:15

@riksafighter: A média hatalom, igaz. De itt pl. az osztrák médiáról van szó, ami lehet Ausztriában hatalom, de Magyarországon nem az -- itthon még közvetve is csak nagyon kevés emberhez jut el. Magyarországon a magyar média tekinthető hatalomnak, az oszták nem. Aki bele akar szólni a magyar ügyekbe, annak a magyar médiát kell használnia. Ha osztrák lapba ír, akkor egyszerűen újságírást művel...

histar007 2010.04.22. 11:28:36

Bizonyos tollnokonál lesznek politikusok, akik zsinagógát építve is antiszemiták lesznek, és lesznek mások akik akár tankban ülve, tömeget géppuskázva is a demokráciát és a szabadságot védik.
Ez a kettős mérce.

érdeklődő 2010.04.22. 11:32:47

Azt kellene vizsgálni, hogy más országokat is így vegzálnak a jobboldali tendenciák miatt, mint Magyarországot. Vonyítanak-e az olaszországi Lega Nord előretörése miatt, vagy slotáék nacionalizmusa miatt? Ha nem, vagy nem egyenlő mértékben, akkor valami nagyon gáz a nemzetközi sajtó véleményében, feltehetően még mindig működnek az antant reflexek, kibe lehet belerúgni? A legbénább egykori tengelyhatalomba, ami természetesen Magyarország ( már ami maradt belőle... ).

Megfigyelo 2010.04.22. 11:34:47

@szkeptikus vagyok: Erre csak azt tudom mondani, hogy nem a tükröt vagy a fényképezőgépet kell szidní, ha randa pofát mutat... És bizony nagyon randa a pofánk. Ez ellen kell tenni, Pl. ha a KE nem engedte volna meg, hogy a magyar SA-t az ablaka alatt eskessék fel, akkor ezt nem írták volna meg a külföldi lapok, stb, stb.

Megfigyelo 2010.04.22. 11:37:01

@érdeklődő: Egyszerűen itt sokkal előrébb tart és sokkal gusztustalanabb a fasizálódás, mint más európai országokban -- és sokkal közvetlenebbül kapcsolódik a II VH-s előképekhez.

riksafighter 2010.04.22. 11:37:50

@Megfigyelo:

és echte osztrák szerzőkről mint pl lendvai pál , aki ugye az osztrák polgárok tökéletes és elfogulatlanul objektív tájékoztatásában érdekelt ... ezért pl közli mindkét, vagy három oldal érveit ellenérveit anélkül hogy akármelyik mellé leszúrná a cerkáját

szerintem erről az elfogulatlanságról , párt és hatalom, és ideológia semleges objektivitásról szó nincsen ...gyakran a magyarországot fikázó érdekes módon , hát hogy hogynem egy ballib, lib beállítódású zsidó identitású médiaszereplő... akinek pl a jobbik zsidó ellenes kicsapongásai szúrják a szemét ...de azért elfogulatlan nyilván

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.04.22. 11:44:50

Egy országnak nem a magukat politikai elemzőnek kikiáltó médiapotkányok agyfosásai ártanak a legrosszabbat, mert abból a kintiek is képesek gyököt vonni. Egy újságcikk önmagában lófütyi, a mai világban kizárólag az írott szónak nem hisz senki. Ha viszont már fotók és videofelvételek is vannak, azokkal már jobban lehet manipulálni. Erre viszont ezek lusták, és tényleg csak ilyen látványos eseményekre kapják fel a fejüket, mint egy gárdavonulás, egy cigánytelep, vagy egy "gyurcsánytakaroggy"-os tüntetés...

...az igazi rossz összkép viszont képek nélkül is a mindennapokból jön. Egy ide látogató átlagember - akár turistaként, akár üzleti célból jön ide, netán úgy is, ha segíteni akar - véleménye jóval inkább oda tud csapni nekünk. És ez azért rossz, mert ha lefasisztáznak minket, arra már csak legyintenek. De ha azzal jönnek haza, hogy ilyen-olyan formában káruk keletkezett, azzal mindekit elriasztanak.

érdeklődő 2010.04.22. 11:45:42

@Megfigyelo: Ezt mire alapozod? A nagy románia párt eu-konform fasiszta? Az a szlovákia eu-konform fasiszta, akinek az egykori egyik bankjegyén a fasiszta Tiso volt látható?

Ugyanmár.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 11:45:50

A rossz és negatív vélemények akkor a legveszélyesebbek, ha lecsapódnak a gazdasági élet területére. Mivel tranzit ország vagyunk, és ezt azt előnyt ki is használjuk, nem szabadna elfelejteni, hogy milyen lehetőségeink vannak, melyeket meg kell tartani, sőt fejleszteni szükséges.
Viszont ha gazdaságilag negligálnak és ebből kifolyólag megkerülnek bennünket, óriási károk érhetik az országot.
Ez nem egyik napról a másikra történik természetesen, hanem hosszabb folyamat.
Ezt minden politikusnak észben kéne tartani, s ennek megfelelően nyilatkozgatni hülyeségeket.
És persze előre kellene haladni, nem pedig visszafelé, felélesztve egy olyan retorikát, amely nem kis károkat okozott annak idején az országnak.
Ez a gárda buli nemzetközi megítélésünket nem hiszem, hogy erősítené, és akkor nagyon finoman fogalmaztam.
Mindenféle politikai elkötelezettségtől mentesen, bárki nyugodtan megkérdezheti: ti még itt tartotok?
2010-ben az a megoldási képletetek egy kisebbségi problémára, hogy előveszitek a történelemkönyvet és visszalapoztok benne 65 évet?
Ti semmit nem tanultatok?
És erre mit mondunk?

Megfigyelo 2010.04.22. 11:48:51

Nincs olyan, hogy elfogulatlan újságírás, mindenki természetesen a saját szeművegén keresztül nézi a dolgokat. De szerencsére Ausztriában sajtószabadság van, a Haider-párthoz közelálló médiumok nyilván nagy szeretettel írnak a magyar újnyilasokról. Az viszont érdekes, hogy azok a lapok valamiért nem számítanak mérvadónak...

2010.04.22. 11:49:14

Mit várhat egy ország, ahol pro és kontra--a pártok vezetöi, kormányzó párt politikusai és ellenzékiek, egyformán b@sztatják a másikat külföldön. Mert mindkét oldal szeretne megfelelni a testvérpártok kérésének, óhajának, a külföldiek elvárásainak. Talán nem itthon kéne megbeszélni a hazai, belföldi problémákat? Ugyanis csak mi tudjuk megoldani és nem a német, olasz, angol, osztrák politikai elit, vagy az adott ország.Csak hát egy nagy baj van nálunk.Mindig és mindenkinél okosabb az aki hatalomba kerül.Erre mondják azt, hogy 2 féle embertöl ments meg minket Uram. A butáktól és a politikusoktól. A többivel elbánunk magunk is.Csak ez a baj nálunk, idehaza.De ez a legnagyobb.

riksafighter 2010.04.22. 11:50:32

@Megfigyelo:

mert minden ami zsidó érdeket direktbe sért, vagy ellenérdekelt az bizony könnyedén fasiszta bélyeget kap .. ez a holokauszt mai napig kiaknázható öröksége talán ?

és mert fasiszta diszkriminálni lehet és kell ... ezmeg ugye az a gusztustalan hatalmi retorika ami mindenféle nemzeti radikális mozgalmat gyorsan és hatékonyan meszel el ... tol át a politikai szalonképtelenségbe ... és ez bizony érdeke ... kinek is ?
natehátakkor a jobbikot jól meg kell cigóztatni zsidóztatni , minél elvadultabbak annál jobb (beleértve az öntudatlan hasznos idiótáikat is)
mégjobbra tolni , és akkor náci , és ha náci akkor már a pl nemzeti identitás felépülésének a veszélyét (később öntudatos önérdekvédő nemzeti tip gazdasággal ) hatékonyan kezelték...és azmeg már megint pénzt jelent , azmeg hatalmat és pénz ... igy aztán gyakorlatilag a média is iparág , pénzt lehet termeltetni az emberek befolyásolásával hülyítésével ...20 év közvetlen szadesz tapasztalat után ez sem olyan elvont hogy ne lehetne érteni

harcsabajuszos 2010.04.22. 11:51:34

Miért is baj? Maradjunk annyiban, hogy baj, mindenkinek kellemetlen, ha jöttment senkiháziak rágalmazzák.
Én vagyok annyira kíváncsi, hogy megkeresem a bérrettegő rágalmazókat helyreigazításra.
Nos ez úton is tudatnám azokkal, akiknek még esetleg kétségeik volnának, két típussal találkoztam eddig összesen.
Az egyik a Magyarországról évtizedekkel ezelőtt kivándorolt zsidó, vagy annak leszármazottja, akinek hivatása, hogy rettegjen és a legszélesebb nyilvánosság segítségével minden olyan jelenséget fasisztaveszélyként tálaljon, ami minden nemzet egészséges önvédelmi reflexe az idegenek térhódításával szemben.
Ezt nem részletezem, lásd pl. google izraeli_terhatas
A másik típus pedig az elérhetetlen újságíró, valamely "mértékadó" külhoni lapnál, amely szintén azonos érdekkörtől kaphatja az erőteljesen eltorzított információkat, mert kísértetiesen azonos, tényeket makacsul figyelmen kívül hagyó kisiskolás dolgozatok a munkáik.
Megjegyzem, az első típustól sem kaptam soha semmilyen választ.
Számomra ez egyet jelent, egy jól koordinált nemzetközi médiakampány zajlik az érinthetetlenek szorgos közreműködésével, dolgozik az újbeszél.

Megfigyelo 2010.04.22. 11:52:15

@érdeklődő: És hány százalékon áll a Nagyrománia párt? És zsidózik-cigányozik, metéltfarkincázik? (Azt meg kizártnak tartom, hogy Tiso képe mai szlovák bankjegyen legyen, ez valami félreértés lesz.)

Nahoten 2010.04.22. 11:52:39

Nem csak rólunk írnak rosszakat. El kell olvasni néhány cikket a SUN-ban pl. a németekről. Még mindig fasiszták, a gúnynevükön emlegetik őket stb.

Amit a cikk ír az igaz. Erősnek kell lenni, utána már senkit nem érdekel, hogy mit irkálnak az újságírók, éppúgy mint a németek vs. SUN viszonylatban.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.04.22. 11:55:09

@riksafighter: "kinek is ? "
Mindenkinek, aki szeretne békén élni, és nem vágyik rá, hogy folyton mindenféle nemzeti handabandával zargassák.
Ez az, amit az átlag nemzeti radikális nem lát át. Feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy lehet-e valaki úgy magyar, hogy nem nemzeti radikális?

Vitéz Kőbányai Világos 2010.04.22. 11:57:41

@Oreg: Segíthetek? Nem kéne koptatnod a billentyűezet! Összefoglalom röviden, amit írtál: "Aki nem szeret minket, az zsidó!". Hát kellett itten tökölni?!

Megfigyelo 2010.04.22. 12:00:01

@riksafighter: Mi az, hogy "a jobbikot jól meg kell cigóztatni zsidóztatni , minél elvadultabbak annál jobb"? Mi ez a műveltető alak? A Jobbik magától zsidózott-cigányozott (-ik), nem ment oda senki, és nem lényszerítette erre!
Aztán ne csodálkozzék, hogy megírja a nemzetközi sajtó! Persze, hogy megírja, az a dolga!

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 12:03:39

@Vitéz Kőbányai Világos:

Jaj, hát nem baj az, ha valaki nemzeti, még az sem ha radikális, de könyörgöm, a tudása legalább a nyolc általános szintjét üsse meg!
E nem egy akkora nagy dolog.

Megfigyelo 2010.04.22. 12:03:58

@Oreg: Ez a kifejezésed: "minden nemzet egészséges önvédelmi reflexe az idegenek térhódításával
szemben" az (alig) kódolt antiszemita uszítás klasszikus példája.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.04.22. 12:08:04

@ÁkiBáki: Időnként megüti. Az empátia nem feltétlen műveltés függő.

sztd 2010.04.22. 12:08:47

Általában nem szoktam ilyen kemény lenni, de nem lehet ez ellen fellépni?

Agresszíven, finoman, folyamatosan, tájékoztatva, és problémát exportálva.

Nem vagyok Jobbikos, de mégiscsak felháborító, hogy a nemzetközi közvélemény szeme láttára vertek szét békés ellenzéki megemlékezést, a világ nyilvánossága előtt beismerik az MSZP de facto választási csalását, és akkor most a Jobbik miatt szót emelnek.
Elfogadtam azt, hogy nem szólnak bele, ez a mi ügyünk, rendezzük le magunk között. De akkor most mit ugatnak? Rendben van, hogy csupa MSZP-s kapcsolatokon keresztül tájékozódnak, de ez azért nem menti fel őket. Láttak amit láttak.

Az a minimum lenne, hogy minden ilyen reakciót vissza kellene utasítani, és közölni, hogy jelen állás szerint a jogvédők (pl. Morvai Krisztina) ellen emelnek szót, míg a jogtiprók (MSZP) kormányzását szó nélkül figyelték.
Nyugodtan tekinthetik a Jobbikot a javulás útján megtett első lépésnek (ami mindig nehéz és fájdalmas).

Szerintem amit tenni kellene:
- a Fidesznek és a Jobbiknak is kapcsolatokat kiépíteni, a korábbi tájékoztató félőrülteket hitelteleníteni, és újakkal helyettesíteni
- a megfelelő helyekre problémákat exportálni
Pl. a borsodi cigányfalvakból 1000 embert betenni a New York Times irodáinak a közelébe, és akkor nem itt igazolná a Jobbik téziseit, ott pedig nekiállnának józanodni
- O.V. keverje le a két pofont a gárdának. Egyik pofonnak javaslom a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítását, a másiknak a kérdéses helyeken munkahelyek teremtését.

riksafighter 2010.04.22. 12:10:27

@Vitéz Kőbányai Világos:

neked a nemzeti handabanda 48 ,... 56 az is handabanda ... az árpád ház is handabanda , a kereszténység is nyilván ....

akkor olvassad bede mártont ...a tórát, tótát vagy amit akarsz ...ebben senki nem akadályoz .. .de légyszíves másokat se akadályozzál, fikázzál ha saját identitásukat keresgélik szkítiában vagy akárhol ...ok ? hagyjad őket békében pl és akkor ez liberális demokrácia , ha pártjuk van akkor van
naés ?

... ha nem szeretik a zsidókat, vagy bizonyos zsidókat , és bizonyos módon viselkedő cigókat zsidókat akkor ne szeressék a zsidókat (ha közben tiszteletben tartják a mindenkire egyenlően vonatkozó, többségi érdeket tükröző törvényeket , mert az a lényeg )

soniq 2010.04.22. 12:10:34

@simonmondja.: erre azért adhatnál némi hivatkozást. Könnyen el tudom képzelni, hogy Orbánék fúrták a szocikat, bár erre nem volt nagy szükség, a szocik alapból akkora balfaszok hogy saját magukat járatták le állandóan.

Pl Gyurcsány tavalyi performansza a lemondása előtt, amikor úgy gondolta hogy ő majd jól kiharcolja a pénzügyi segítséget, vagy amikor többoldalas fizetett cikket jelentettek meg az egyik legnagyobb pénzügyi lapban a dübörgő gazdaságunkról, pár hónapra rá meg szaladtunk az IMF-hez hogy szánjanak meg minket:-))

ugyanugyan 2010.04.22. 12:10:54

nézzük csak meg, miket kötnek a városaikhoz külföldön és itt pagepos.com azért a kommunista párt honlapja odacsap. svédek vagy finnek? nemtom. hülyék mindenütt vannak.

Skeptic 2010.04.22. 12:14:41

Mennyire fasiszta vajon Magyarország, ha gond és atrocitás nélkül tartják meg az Élet menete rendezvényt? Ahol a zsidó származású emberek különösebb fizikai atrocitás nélkül élhetnek?

Szlovákiában pedig a jan slota-félék szabadon garázdálkodhatnak (magyar-, cigány- és multiellenes felhangokkal) minden következmény nélkül, amire érdekes módon nem kapja fel a fejét a nyugati sajtó. Pedig Szlovákia semmilyen értelemben nem nagyhatalom, hogy tartani kelljen tőle, vagy esetleg a kegyeit kelljen keresni. Érdekes ez a kettős mérce.

karlmax 2010.04.22. 12:15:57

A média hatalom, nem is kicsi. Tehát ha rosszat mondanak rólunk külföldön (amin egyébként nem csodálkozom), az kihat az országra, méghozzá negatív irányba.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 12:17:49

@Vitéz Kőbányai Világos:

Viszont a műveltség és a tudás empatikusabbá tesz.

bryan 2010.04.22. 12:33:04

@riksafighter:
Szerintem te a Hetekre gondolsz, ami nem szidó, hanem hitgyülis lap.

sztd 2010.04.22. 12:34:32

@Siona:
"Ott ugyanis nem felejtették még el a saját felmenőiket, családtagjaikat, rombadőlt országukat akik/ami ennek a politikának, háborúnak lett/ek áldozatai."

Azt hiszem ez a lényeg. Csak mi sem felejtettük el (mivel az emlékek is frissebbek), hogy ezt az országot elsősorben nem a nácik, hanem a kommunisták döntötték romba, és itt többségben nekik vannak áldozataik.

Rivaldina 2010.04.22. 12:39:42

@Damján: Nagyban egyetértek veled.
Már maga P.L. ciki.
És melyik ország az, amire nem mondanak rosszakat?? Csak azok nem szarnak be, hogy jajmostmilesz??
Nekünk se kéne, de még mindig keresztcsontig igyekszünk nyugatra, és be vagyunk rezelve, hogy mit szól majd a nagytestvér. Ha rossz megítélésünk, vállaljuk, először nehéz, aztán saját erőből meg lehet oldani sok mindent. Nem úgy, ahogy most van, elhitetve mindenkivel, hogy jaj, de rá vagyunk mi szorulva mindenkinek a jóindulatára. Mindenki megítélése rossz, aki önállósodni mer, ezt nem lehet látni?

Elég durván félre vannak tájékoztatva nyugaton. Itt van mindjárt a Szlovák-Magyar konfliktus. Szerintetek az EU parlamentben/ bizottságban hány ember tudja pontosan, mi a konfliktus alapja? Kb nulla. Vagy a cigánykérdés. Ki tudja közülük, nálunk mi megy valójában? Kb nulla. Mert mutatjuk a nagy tökélyt kifelé, amikor tárgyalni megyünk, hogy legyen befektetés (kenőpénz), aztán meg kiderül, hogy itt nem iy olyan fasza minden. Nem kéne többet hazudni, meg önös érdekből szépíteni a valóságot. Oszt jónapot. Ha a valóságot írják le, az meg lehet nem szép, de igaz. Lehet rajta dolgozni. Hányinger ez a képmutatás. Jajistenem, mit gondolnak rólunk..

érdeklődő 2010.04.22. 12:40:44

@Megfigyelo:

"Lettországban a Haza és Szabadság nevű formáció (ami retorikájában nacionalista-konzervatív, de egyébként szabadpiac-párti) 2004-ben 29,8 százalékot szerzett az EP-választáson. Parlamenti választáson 1998-ban értek el 14,7 százalékot, azóta kevesebbet.

Litvániában Rolandas Paksas személyében 2003-04-ben még államfõje is volt a populista jobboldalnak, a politikus jelenleg az EP-ben a szélsõjobb frakciójában ül, a pártja tizenegynéhány százalék körül szokott mozogni.

Romániában a Nagy Románia Párt 2000-ben 19,48 százalékot szerzett. 2004-ben 13 százalékig jutottak, 2008-ban viszont nem kerültek be a parlamentbe.

Szlovákiában Meciar pártja még 1994-ben 37,26 százalékig jutott, a Nemzeti Párt pedig 2006-ban 11,73 százalékot ért el. "

torokgaborelemez.blog.hu/2010/04/07/125_peldatlan_lesz_e_a_jobbik_eredmenye

Rivaldina 2010.04.22. 12:43:52

@Rivaldina: Pont le--rom. Az érdekel, mi folyik idehaza, nem az, mit gondol erről bárki.
Tudom, hogy függünk tőlük, de a borzasztó megítélés miatt még csak-csak idejöttek befektetni, földet venni, stb.
Ugyan!

kalhana 2010.04.22. 12:44:19

1. Dzsingisz kánnak a. milyen volt a sajtóvisszhangja? b. ártott-e ez Mongóliának?
2. A sztálini Szovjetúniónak a. milyen volt a nyugat-európai sajtója? b. ártott-e ez neki avagy használt?
3. a.Milyen volt Ausztria-Magyarország európai és amerikai sajtója ? b. ártott-e ez avagy használt neki a békeszerződésnél?
4.a.Milyen volt a terrorista Szerbia sajtója az I.VH. előtt? b. Ártott-e ez neki avagy használt a békeszerződésnél?

kertesz 2010.04.22. 12:45:22

Miért NEM baj, ha külföldön rosszat írnak rólunk?

Jaj, hagyjuk már abba ezt az állandó félős kitekintgetést. Valaki hozhatna már egy kis statisztikát arról, hogy mivel és hányszor karcoltuk meg a nemzetközi média felületét az elmúlt 20 évben. Mondjuk az CNN, Al Jazeera, euronews, szintjén. Szerintem 10 alkalomnál alig lesz több, és abból 7 biztos a Gyurcsány -féle beszéd miatt kitört zavargásokkal kapcsolatos.

A hivatásos rettegők hivatásos rettegő lapokba írnak, és csak itthon van visszhangja ezeknek. A világot teljesen más érdekli. Lepkefing Paul Lendvai, Kertész, Nádas és Esterházy rettegése. A régi média rettegői ők. Csak a lelkiismeretfurdalásos német magaskultúra vevő a nyüszögésükre. Németországon kívül senki nem figyel ránk, nyugi. Sehol nincsenek a youtube-on, a blogvilágban. Simán el lehet őket már felejteni.

Igen. Kicsit szürkék, kicsit középeurópaiak, kicsit nácik (16%), kicsit mucsaiak vagyunk. Egyébként a kutyát sem érdekli, mi van itt.

Egyszer már le kell húzni végre a 90 éve itt kavargó szart a budin. Egyszer már végre meg kell engedni a társadalmunknak, hogy az összes ballépését, történelmi bukását a maga módján elsirassa, és előre tudjon nézni.

A tályogot sem úgy gyógyítják, hogy leragasztják és bepúderezik a tetejét, hanem engedik felfakadni, kiürülni. Utána heg marad, de gyógyul. A társadalmunk gennye ürül a Jobbikon keresztül, és kb 15-20 év, míg teljesen meggyógyulunk. Ha hagyják.

Még szerencse, hogy a hivatásos rettegők már nem tudnak púderezni. Van esély a gyógyulásra.

Rivaldina 2010.04.22. 12:49:48

@Oreg: Tényleg utána mentél? Hasznos az írásod. Köszi.

troll · http://picsogo.blog.hu/ 2010.04.22. 12:50:07

Tehát nevezhetjük hazaárulásnak a külföldi lapokban való sírást (FT, NYT)?
Amit szadeszes és szoci vezetőink rendszeresen bevetnek saját kis céljaik érdekében (még pár %)?

???

totálandi 2010.04.22. 12:57:21

Anyáznak az indexesek
altnyil.nolblog.hu/archives/2010/04/22/Anyaznak_az_indexesek/
Köszörülni kéne a csorbán!
(Off bocs!)

dean23 2010.04.22. 13:02:48

Az Orbán, Pintér duó nem fogja hagyni a gárda víg masírozását. Csak amíg tartanak a választások addig a szép mosolygós arcukat mutatják!
Érdekes lesz amint Pintér rápillant a szétütött Pörzse Sanyira a Parlamentben!

336 2010.04.22. 13:04:46

@riksafighter: Hosszú hónapok óta próbálom megtudni, hogy mi a "zsidó érdek". Most te említetted utoljára, szóval plíz fejtsd már ki nekem.

harcsabajuszos 2010.04.22. 13:27:51

@Rivaldina: Tényleg, van elég médiás kapcsolatom. Megkerestem a kontaktokat, leveleket írtam, telefonáltam, válasz semmi.
Lehet, hogy az a baj, hogy nem héberül írtam, bár az angolt megfelelőnek ítéltem a szokásos "mértékadó" külföldi lapoknál. Megjegyzem, nekem nem mértékadó egy olyan lap, akinek a szerkesztői észrevételek a 4o4-re futnak és újságírói elérhetetlenek. Ez inkább szánalmas és gerinctelen tevékenység, ez a magukfajtának lehet csak mérték.
Szeretem a kiegyensúlyozott tájékozódást, nekem nem tabu semmilyen oldal és lap, leszűröm a handabandákból az információt és beillesztem a rendszerbe.
Sajnos az a nemzetközi uszítás, ami permanensen folyik a magyar érdekek képviselői ellen, a Jobbik térhódításával felerősödött, negatív gazdasági következményei is lehetnek. Ettől retteg a fidesz is, mert ők már az ősszel megkapták az ukázt az imftől, mik is a koordinátáik.
Lehet, hogy rövid távon rossz lesz az országnak, de ha kibírják az emberek, új alapokra lehet helyezni a gazdaságot a jelen rabszolgasors helyett, de én nem látok a jövőbe, csak szeretném, hogy így legyen.

harcsabajuszos 2010.04.22. 13:33:45

@Megfigyelo: Nem kenyerem az obszcénitás, ezért maradjunk annyiban, amit te képviselsz, az a legmesszebb áll tőlem.
Én a tényeket írom. Ha valaki azt állítja magáról, hogy zsidó, akkor az. Ha ő írja az aljasul csúsztató, Magyarország ellen uszító cikkeket, akkor nem kérdéses az elkötelezettsége sem. Ha minden lapban azonos ferdítések jelennek meg egy szűk időseletben, akkor összehangolt tevékenységről van szó.
Ennyi. Az uszítók a másik oldalon vannak.

Logan Grimnar 2010.04.22. 13:44:45

póllendvaik és társaik mindig is voltak és lesznek. Egyet lehet tenni: magasról szarni a "bolhábol csinálok elefántot" hazudozásaikra és megpróbálni helyrerakni az ország gazdaságát, bár ilyen 8 év termonukleáris pusztítás után ez nem lesz könnyű egyáltalán. Viszont ha sikerül, akkor a póllendvaik szánalmas vergődése még annak a kb. 300 -500 aluliskolázott embernek is nevetséges lesz, akik ma komolyan veszik őket esetleg.

F. A. Hayek 2010.04.22. 14:08:15

"Először is nagyon nyitottnak kell lenni a külföldi újságírók és tudósítók felé. Amint mond valami vállalhatatlant a Jobbik, rögtön fel kell hívni a legfontosabb tudósítókat és elmondani nekik, hogy ez miért nagy baj. Ezzel talán ki lehet védeni a legkeményebb támadásokat és összemosási kísérleteket. De nem többet."

Az eszmefuttatás ezen része téves. Az országot eláztató cikkeket olyan újságírók írják, akik alapvetően ellenségesek a Fidesszel, mint jobboldali párttal szemben. Nem politikailag korrekt kifejezés, de ők a nemzetközi kommunizmus megmondóemberei. A tollukat csatabárdként forgatják, és mivel a tények egyébként sem befolyásolják őket, bármilyen előttük való magyarázkodás csak ront a helyzeten. Ráadásul egy kormány részéről visszatetsző, ha a külföld irányában szélsőségesezi a tőle eltérő nézeteket valló állampolgárait.

Rövidtávú megoldás nincs, legfeljebb meg lehet próbálni a bolsevik hazudozást ellensúlyozó cikkeket megjelentetni a kiegyensúlyozottabb sajtótermékekben.

Középtávon a Fidesznek fejlődnie kell a külkapcsolataiban, a médiát illetően is. Gyakornokokat kell kiküldeni a jobboldallal szimpatizáló újságokhoz, elérni azt, hogy legalább annyi tárgyilagos cikk jelenjen meg hazánkról, mint ahány sárdobáló.

A hosszú távú megoldást meg valóban a véleményvezér által leírtak jelentik.

bryan 2010.04.22. 14:34:39

@F. A. Hayek:
"Az országot eláztató cikkeket olyan újságírók írják, akik alapvetően ellenségesek a Fidesszel, mint jobboldali párttal szemben."
Lószart mama. Vannak olyan újságírók, akik ellenségesek, de a New York Times szintjén már magasról szarnak Magyarországra. Legfeljebb az történik, hogy az elsődleges forrásaik ellenségesek a Fidesszel. Ezt azért is tehetik meg könnyedén, mert a Fidesz sunnyog a széljobbal szemben, nem akar szavazatokat veszteni mert a zászló az mindenképpen egy (volt).
A világsajtó ingerküszöbét Magyarországgal kapcsolatban a világgazdasági válságban való érintettségen kívül olyan események lépték át, amelyeknek rasszista vagy antiszemita felhangjai voltak. (Mocskos zsidózó árpádsávosok, cigánygyilkosságok, Magyar Gárda ) A Fidesz nem kereste meg a sajtót, Reuterst, bármit, hogy elhatárolódjon ezektől az eseményektől, nem volt ott azokon az eseményeken, amelyek erről az elhatárolódásról szóltak és ezt hajlamos vagyok a Fidesz hagyományosan gyenge kommunikációjára fogni. Egész egyszerűen nem értenek a sajtóhoz, kivéve a saját pártjuk sajtóját. Őket a sajtó csak bántja, mert balos és kész. Nem az az ok, hogy mikolákat, grespikeket és hasonlókat engednek nyilatkozni, hanem csak szegény ártatlanok és kész. Ez antalli örökség, de kurva sürgősen le kéne vetkőzni, mert nem csak a külföldi, hanem a hazai sajtóval is bajok lesznek így. Választói támogatás nélkül meg nem lehet végrehajtani azokat a változásokat, amikre az országnak szüksége lenne. A Fidesz helyében elkezdenék keresni egy normálisabb sajtófőnököt, mert az olyan aki például a Fidesz számára kínos cikket egy sorban akar letiltani (Balog-interjú), nem alkalmas ilyesmire.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2010.04.22. 14:42:57

@véleményvezér

Dezsavű érzésem támadt...

2007-ben a Magyar Gárda alakulásakor a média a baloldali rémület-sikolyával volt faszig tele. Persze az kiegészült a józanész "mit szól mindehhez a külföld" érvelésével. Lássuk be, teljesen jogosan.
Ezzel egyidejűleg ezeket a baloldali nyilatkozatokat az orbáni-jobboldal nyílt cinizmussal kommentálta. Természetesen a fizetett/fizetetlen fórumozó pártkatonák is nagy örömmel "mszp-s félelmet" vizionáltattak.

Hölgyeim és Uraim,

csak nem terhessé vált a kreálmányotok?

:)))
Hajrá köztörvényes orbán
Hajrá magyarok
:)))

eremita 2010.04.22. 14:47:37

Nem akarok elkeseríteni senkit, de ez egy végtelenül egyszerű dolog. Persze csak azok számára, akiknek nem töröl az agya automatikusan három hónap után.
Az elmúlt húsz évben, amikor a komcsik voltak ellenzékben, akkor a problémák külföldre hurcolása minimum hazaárulás volt. Amikor a FIDESZ volt ellenzékben , akkor a problémák külföldre hurcolása hazafias ügy volt. De hát ez ésszerű, mert egy komcsi ha igazat mond akkor is hazudik. Ha pedig egy vérfideszes hazudik az akkor is igazat mond.
Aki ezt nem érti, az iratkozzon be egy jófajta népfőiskolára.

Logan Grimnar 2010.04.22. 15:01:51

@eremita: nem tudom mit szívsz, de nagyon ütős anyag...

kündü 2010.04.22. 15:15:37

A Fideszből, annak nemzet-jobb széléről
odanyilatkozok,

hogy NEM ÉRDEKES, mit pofáznak a puhapöcsű, ún. polgári országok hiéna sajtói!

A MI történelmi hátterünkkel, a 65-8 év posztkomcsi-zsidó diktatúrája után
ezek, akik örökösen szívattak és átvágtak minket (Trianon, Jalta, '56)

szarjuk le a véleményüket,

és folytassuk az utolsó legitim magyar nemzetállami naptól, 1944 március 18.-tól!!!

A zsidótörvények sem illegitimek, azonban a Párizsi Béke (1947) kikötései - VIS MAIOR minősítésben! - azok hatálytalanítását jelentik.

A cikkíró is egy megfelelési kényszerben javasolgat NEMZETELLENES magatartást:

semmiképpen ne tegyük azt, ami a globális multináci érdek, meg a az "europidok" PC-elvárása:

legyünk DOMINÁNS MAGYAR FÉRFIAK, köpjünk egy hegyeset, eb ura fakó, kussoljon az ÖRÖKKÉ HAZUG nyugat,

s a saját MAGYAR érdekeink szerint cselekedjünk!

Példánk az utóbbi öt év Lengyelországa legyen, ne a vadidegen Antant,
sem a saját mocskait leplező germán hazudozás!

2010.04.22. 15:38:55

Lefizetett korcsok, akik megrendelésre mocskolják Magyarországot. Nem lehet mondani, hogy hazaárulók, mivel mindenki tudja, hogy nem magyarokról van szó, csak beszélik ezt nyelvet...

flort 2010.04.22. 15:45:07

Hát, ahogy végigolvastam a kommenteket, arra jutottam, hogy igen mély itten a provincializmus.

Igenis, meg kell felelni a szomszédok ízlésének, nem azért, hogy lefeküdjünk nekik, hanem mert a józan ész és az ízlés azt kívánja.

Igenis, meg kell felelni az EU-ban elvárt színvonalnak és stílusnak, ugyanis oda tartozunk.

Igenis, adni kell arra, hogy a mértékadó újságok (nem a Sun, hanem mondjuk a FAZ) mit ír rólunk, mert az átlagos külföldi ezt olvassa. Vagy nézi a tv-ket.

Lehet játszani, hogy a virtigli magyar legények tesznek a szomszédokra és megmutatjuk a világnak, miegymás - de hát ez legfeljebb elnéző, rosszabb esetben szánakozó mosolyt fog csalni mindenki arcára. A legrosszabb esetet most nem is mondom.

Martian (törölt) 2010.04.22. 16:11:41

Ha ellenérdekeltségű forrásból támadnak, akkor valószínűleg jól végzem a dolgom. Ha dícsérnek, ez viszont azt kódolja, hogy az ő szekerüket tolom.

Martian (törölt) 2010.04.22. 16:18:30

Másrészt be lehet vetni az információs fegyvert, amit az amcsik használnak, ha olyesmit láttak valahol, amit nem kellett volna. A leleplező cikke egyidőben megjelentetnek különféle vadabbnál-vadabb bulváros híreszteléseket, ami után már az igazi leleplezésre is csak legyintenek.
Például ha a magyar oldal leadná, hogy ufonauták cigányokat raboltak el, vagy a feltámasztott Hitler felbukkant Borsodban, egy idő után a kinti tipikus hírfogyasztók már a Magyar Gárdával kapcsolatos közleményekre is rálegyintenének.

harcsabajuszos 2010.04.22. 17:47:48

@flort: Segítek, hogy láss egy kicsi mást.
A Jobbik programja egy olyan ország megteremtését célozza meg, mint pl. a jelenkori Ausztria.
Erős, fegyelmezett, független, gazdaságilag szinte önellátó, kiszámítható gazdaságpolitikájú, kőkeményen protekcionista, nacionalista, patrióta, bevándorlóellenes és a többi.
Vajon hány uszító cikk jelent meg Ausztriáról a magukfajták lapjaiban? Melyik országnak is van nagyobb tisztelete? Melyikben is emberhez méltó élni?
Magyarország egy kupleráj az elosztogatott nemzeti vagyonnal, zavarosan működő intézményekkel és folyamatokkal, politikavezérelt, erőtlen rendfenntartással és bíróságokkal, kettős állampolgársággal, elszakított magyarok szégyenlésével - aki ezt fent szeretné tartani, annak érdeke a zavarosban halászgatás és csak a nyelvében magyar.
Te ilyen vagy?

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.22. 21:24:21

@Oreg: Érdekes, amit írsz, de emlékezz. Annak idején a Kurt Waldheim ügy, a Haider féle Szabadságpárt, nem mondhatni, hogy jót tett Ausztria külföldi megítélésének. Persze, az osztrákok igyekeztek amennyire lehetett ezeket megfelelően kezelni a nemzetközi porondon, de hogy nem tett jót, az bizonyos.
Mindamellett biztos vagyok benne, hogy a belföldi megítélés sem volt egyöntetű, mert biztosan másképp érzékelte ezt egy bécsi szállodatulajdonos, mint egy karintiai gazdálkodó.
De nézzünk csak egy kicsit vissza. Nem lenne szabad elfelejteni, hogy az osztrákok hogy jöttek ki az utolsó háborúból, annak ellenére, hogy Hitler osztrák származású volt, és ha megnézed az Anschlussról készült felvételeket, nem a passzív rezisztencia képeivel szembesülsz a német bevonuláskor.
Ezeken viszont keresztül kellett lépni.
Szóval a jelenkori Ausztria kialakításához nem kevés áldozat, lemondás árán és a nemzeti egységet megteremtve jutottak el. Ez biztosan nem tetszett mindenkinek, de a politikusaik meg tudták magyarázni az embereknek, hogy nincs más út, csak ez. És ezt a nép tudomásul vette és elfogadta.
De ezt meg kellett tenni.

Martian (törölt) 2010.04.22. 21:50:03

@ÁkiBáki: "a Haider féle Szabadságpárt, nem mondhatni, hogy jót tett Ausztria külföldi megítélésének."

Aha... a demokrácia jó dolog, addig amíg a Nagy Testvérek favoritjait választják meg.

flort 2010.04.23. 09:18:35

@Oreg: Nézd, nehéz dolgom van, mert a hívőkkel, mint Te, nehéz értelmesen beszélni.

Lehet, hogy véletlenül kattintottál a kommentemre, de amit írtál, még véletlenül sem reflektál arra, amit én vetettem képernyőre.

Sebaj. Lássuk, mit mondsz!

"a magukfajták lapjai" konkrlétan mire gondolsz? Én a Frankfurter Allgemeine Zeitungot írtam (a Sun-al szemben), ha esetleg nem olvasnál világnyelveket:

hu.wikipedia.org/wiki/Frankfurter_Allgemeine_Zeitung

"annak érdeke a zavarosban halászgatás és csak a nyelvében magyar. Te ilyen vagy?"

Nem. De abból, amit felsoroltál, nem következik, hogy aki nem ért egyet Veled, kedves Oreg, ilyennek kell lennie. Pl. mi az a nemzeti vagyon? politikavezérelt, erőtlen rendfenntartás? Ki vezette be a politikavezérelt bíróságokat? Ki delirált a kettős állampolgárságról? Ki rühelli az "elszakított magyarok"-at?

És egyáltalán, vedd már észre, ez a XXI. század, nem a régi sérelmeket kell pátyolgatni, nem az ötvenes évek óta alakuló-formálódó Ausztriára kell mutogatni (ajánlom inkább Szlovéniát), hanem ma is alkalmazható megoldásokra van szükség.

Na.

ÁkiBáki (törölt) 2010.04.23. 09:53:16

@Martian: Jó, nem mondom, hogy nincs igazad, de azt igen, hogy valamilyen formában kell tudni kompromisszumot kötni.
Széllel szemben nehéz, tudod, de ha nagyon erőlteted elázol teljesen. És végül is nem ez a cél, nem?

dupla vé 2010.04.23. 11:32:22

én ezt nem értem. tényleg. írjátok hogy önfeledt zsidózás, cigányozás zajlik, és ez rossz fényt vet ránk. namármost a külföldi lapok a magyar cikkek alapján írják amiket írnak, maguktól eszükbe nem jutna hogy fasiszta egy gárdista, csak nálunk ezt nyomják a pártok a kampány miatt. ha lenne végre annyi esze a magyar ujságíróknak, hogy belássa, igaz amit mondanak jobbikék, és a cigánybűnözés létezik, mint ahogy a fiatalkorú bűnözés, (ausztriában a "ne lopjatok magyarok" feliratok is elsősorban a cigányoknak köszönhető) a cigánybűnözést nem genetikai alapon tekintik, mint ahogy az állítólagos rasszistafasiszta kurucinfó is rengetegszer megírja, hogy cigánybűnöző lehet "fehér"ember is. a zsidó kérdés szintén valós "probléma" saját bevallásuk szerint vesznek meg minket kilóra. akkor miért kell a saját országának vagy nemzetének ártania azzal egy magyar ujságírónak, hogy nácizik, fasisztázik? le kell ülni a jobbikkal, a gárdával, és beszélgetni velük a valódi problémákról, hogy emberek más értékrend szerint nevelkedve félelemben tartják a magyarokat, és náluk az a menő a minél barbárabb bűnökért minél többet ült. azokról is lehet, beszélni, hogy amit én befizettem tavaj adóba, annak a sokszorosát osztották szét a szomszédaim között, akik életükben nem dolgoztak, és biztos hogy nem is fognak. ja és jobban élnek mint 4 éve, vagy 8 éve vagy 12éve, rájuk nincs hatással a politika alakulása, rám meg igen. sziovesen elviszem egy körsétára az összes olyan ujságírót médiaszereplőt aki nem képes felfogni miről beszél a jobbik, csak sétáljanak velem 10 percet a környéken szürkület után. amikor úgy megy el melleted a cigány, hogy köp egyet és a javát a szél feléd hordja, közben néz a szemedbe és várja hogy beszólj hogy üthessen. hogy hordákba verődve járkálnak úgy mint a királyok, és minden ok nélkül megölnének bárkit aki nem tetszik nekik. szívesen elviszem őket péntek este egyik ismerősöm szórakozóhelyére, mikor a "biztonsági funkciókat" ellátó "üzlettársaival" tárgyal, akiket nem ő vett be az üzletbe. akik kikiáltják maguknak a területeket, és ha nem fizetsz nekik rádgyújtják, agyonvernek kibeleznek, és nem tekintik másnak csak egy jó poénnak.
nem kell szopatni saját népeteket kedves fasisztázó, nácizó médiaakárkicsodák, mert azzal hogy kussol a jobbik és megszűnik a gárda, a cigányok nem lesznek kultúráltabbak, nem fognak dolgozni, nem fognak iskolába járni és nem fognak 10 gyereknél kevesebbet gyártani. a problémák nem oldódnak meg. kedves ujságírók mikor azt írjátok cigányellenes a gárda, akkor azt is írjátok meg miért. mert az értelmiség látom gondolkodik meg ír dolgokat, az alapján amit már egy másik "értelmiségi" leírt, de sosem látott, csak egyszer már ált a boltban egy olyan ember mellett aki már hallotta valakitől hogy egy ismerősének ismerőse tudja hogy náci valaki. faszom el kell menni és meg kell nézni miről beszél a gárda.
végigvonultak egy falun, félelmet keltettek a néptáncruhájukkal és akkor már nácik? akkor mi a fasz az mikor a cigányok kb 200an kardokkal botokkal késekkel vonultak végig siófokon? az nem félelemkeltő? arról nem kéne beszélni? csak azokról akik tenni akarnak ellenük? először is meg kéne szüntetni azokat az okokat amik miatt utálják mondjuk a cigányokat. nem adni nekik ingyen pénzt, ingyen lakást, elvenni tőlük a mit összelopkodtak, és nem pozitívan diszkriminálni őket a bűnügyekben. közmunkára fogni, és iskolába járatni, ha nem teszi lesittelni. és láss csodát nem fogják utálni a cigányokat. meg kell szüntetni a cigánybűnözést, és nem fogja mondani a jobbik hogy van olyan.
nem a jobbik vagy a gárda teszi tönkre az ország hirnevét, hanem a magyar média, és magyar politikusok, akiknek ez az érdeke, és szándékosan így tálalja külföld felé.

flort 2010.04.23. 13:36:12

@dupla vé: barátom, te nem érted, miről beszélsz.

Vidd körbe az országban a külföldi újságírókat nyugodtan, vidd el alkonyat után andalogni. Vsz arra jut, hogy ez olyan vadregényes táj, mint pl. a marseilles-i arab negyed, vagy valamely törökök lakta utca Németországban.

Másrészt, súlyosan torzítasz, amikor általánosítasz, 200 (khm, kis túlzás...sebaj) cigány vonulását az egész népességre vetíted, míg a maskarába öltözött kissebbségi komplexusos faszfejek (=gárda) csak meg akarják "szüntetni azokat az okokat amik miatt utálják mondjuk a cigányokat".

ja, nem az ő dolguk? Ja, hogy amit csinálnak, az pont az indulatok felkorbácsolására jó?

dupla vé 2010.04.23. 14:38:18

@flort: az indulatok felkorbácsolására? nem a felkorbácsolt indulatok hozták létre a gárdát? kissebbségi komplexusos? igen igazad van azok. hogy miért? mert a saját hazájukban el vannak nyomva a kissebség által. nem vetítem az egész népre azt, hogy fél óra alatt össze tudtask szaladni 200an felvonulni olyan emberek akik sosem járták ki a 8 általánost, nem dolgoztak. csak jeleztem hogy nem csak a gárda szokott vonulgatni. és csak és kizárólag annak kell tőlük tartani, akik bűnöző életmódot folytatnak. az indulatokat nálatok korbácsolják a magyar média képviselői a gárdával szemben, mert pl azt a videót nem mutatták be mikor a gárdisták cigányoknak segítettek az árvíznél. érdekes ők nem féltek tőlük és elfogadták a segítségüket. az MTI pl (dokumentum formályában fellelhető a bizonyíték) a tudósítóknak azt az utasítást adta, hogy "csak akkor tudósítunk ha balhé van különben egy szót sem." erről sem hallani a tévében. miért? nem gyanús, hogy azt akarják hogy ne lehessen kimondani a problémákat és belülről őrölje fel az országot? ha nem beszélünk róla hogy a bűncselekményeket 80%ban cigányok követik el akkor megszűnik a cigánybűnözés? nem, nem szűnik meg. csak rosszabb lesz. ismersz cigányt? igazi cigányt? mert szerintem nem. eleve többféle cigány népcsoport létezik, mind különböző értékrenddel. és egyiküké sem egyezik meg a normális emberek értékrendjével. nem akarok én senkit sem bántani, minden embert egyenlőnek tartok addig amig azok emberi értékrend szerint élnek. de könyörgöm ne mondja azt senki, hogy a magyarországi cigányság egészében egyenértékű a magyarral, mert attól függetleül hogy van köztük normális (egyet én is ismerek, és ugyanaz a véleménye a cigányokról mint nekem) élősködő népség. ezzel lehet vitatkozni, csak nincs értelme, mert ugyan ez a többségi társadalom hibája hogy azok, mégiscsak a 3.generáció nő fel belőlük aki a munkát nem ismeri, vagy visszautasítja, és segélyekért gyártanak gyereket. 17 évvel ezelőtt végeztem az általános iskolában. a cigánylány osztálytársam 16éves volt, 7. évvégén befejezte a sulit, mert terhes lett. 12en voltak testvérek és kb palotában laktak, úgy hogy a szülők nem dolgoztak. már akkor az összes osztálytársam arról beszélt, hogy a segélyek miatt vannak ennyien. a 17 év alatt ez a fajta életmód szerintem csak terjedt közöttük, nem csökkent a tendencia. és a legszörnyűbb az egészben ha valaki kimondja ezeket, azt nyugodtan le lehet rasszistázni, holott csak ki kell nyitni a szemünket és nyilvánvaló a helyzet.

harcsabajuszos 2010.04.23. 14:41:29

@flort: Szlovénia is csodálatos példa, de arra, ahogy erős államnak kell kinéznie. Mikor is verték oda a jugoszláv hadsereget? Mióta is formálódik az ország? Kevesebb idejük volt az attrakcióra, mint a magyaroknak, de náluk már évek óta euro a fizetőeszköz és rend, fegyelem van az országban.
Egy különbség van, nekik nincsenek kisebbségi problémáik, az utolsó cigányokat kiűzték a lakosok, nacionalisták a végletekig, a Jobik kiscserkész lehet csak mellettük.
Piszok erős a gazdaságuk, javarészt hazai cégek táplálják a kasszát és masszív piacvédelmük van.
Ezeket személyesen is megtapasztaltam, járok eleget hozzájuk.
Ez is csak a nézeteim igazolják, ha a kormány a haza érdekeit képviseli, csak akkor működik az erős állam és jó gazdaság.
Hasonlítsd a magyar viszonyokhoz.
Szégyen az eredmény.

harcsabajuszos 2010.04.23. 15:00:23

@flort: Mondd ezt azoknak, akik már meghaltak a védenceid indokolatlan brutalitása miatt, a sokszorosan kifosztott embereknek, akik már évek óta nem aratnak, ahol vetettek, akiknek téglákként hordják el az évtizedek óta nyugalom szigetét jelentő házát, akik menekülni kényszerülnek a szomszédság miatt.
Nem tudod te milyen az élet azokon a helyeken.
Hogy mered kritizálni azokat, akiket rég cserbenhagyott a rendszer, kiszolgáltatva őket a bűnöző csürhéknek, hogy utolsó mentsvárként a Gárda és a Jobbik a menedékük? Akik évek óta nem kaptak védelmet sem a rendőrségtől, sem a bíróságoktól, a Gárda mentette őket ki szorult helyzetükből. Egykőjük Kanadába menekült családostól, s dolgoznak, nem úgy mint a hasonlóan Kanadáig "menekülő" védenceid. Lehet látni a csinos képeiket az iwiwen, ahogy a dollár-kábítószer-szamurájkard-gyúrás-banda témakörében mozognak. Gratulálok.

És igen, hívő vagyok. Hiszek minden olyan programban, ami egy országot erőssé tehet, az önellátás lehetőségében, az összefogásban, a protekcionizmusban.
Hiszek a rendben, a törvények tiszteletében, a békés együttélésben.
Ezek eredője, hogy aki képtelen erre, az kiírta magát a társadalomból.
A védenceid javarésze már megtette.
Nem kívánom neked, hogy eszkalálódjanak ezek a problémák, mert akkor egyes régiókban megszűnik a törvény, s hullik a forgács is a nagy indulatban.

flort 2010.04.23. 15:01:54

@dupla vé: nézd

1. "csak és kizárólag annak kell tőlük tartani, akik bűnöző életmódot folytatnak" - tudtommal én nem folytatok, nem is félek, pillanatnyilag csak szánalmasnak tartom azt a bagázst, illetve rossz megoldásnak, olyasminek, mint amikor a hét törpe megbeszéli, hogy amilyen erősek, akár meg is dughatják a gonosz mostohát.
És még valami: a magyar bíróság a gárda létét jogellenesnek minősítette, érdemes lenne tán figyelembe venni ezt az aprócska tényt. Nem tudom, van-e fellebbezési lehetőségetek, de amíg nem születik ellenkező irányú döntés, addig minden újraalakulási bohózat szimplán a törvény és az ő szellemének a kijátszása.

2. "pl azt a videót nem mutatták be mikor a gárdisták cigányoknak segítettek az árvíznél" tényleg nem, de te nyilván szívesen megosztod velünk.

3. "nem gyanús, hogy azt akarják hogy ne lehessen kimondani a problémákat és belülről őrölje fel az országot?" nem. De had kérdezzek egy személyeset: bakker hogy bírsz így élni? Az élet szép, nincs kozmikus összeesküvés, hogy kibasszon a magyarokkal, veled, vagy akárkivel.

4. "ha nem beszélünk róla hogy a bűncselekményeket 80%ban cigányok követik el " - ez szimplán nem igaz. De csak beszélj róla, majd megszűnik akkor. Nem?

5. "dokumentum formályában fellelhető a bizonyíték" (haggyuk a hejesirást) - hol lelhető fel?

6. "ismersz cigányt? igazi cigányt?" bár az égvilágon semmi közöd hozzá, sőt egy sorral lejjebb írod, hogy ilyen kategória nincs szerinted (de van cigánybűnözés), azt kell mondjam, hogy igen, ismerek. Most boldog vagy?

stb. Belefáradtam. Elmondok inkább egy anekdotát:

A nyolcvanas években Brezsnyev (vagy valamelyik utóda) találkozott az amerikai elnökkel, aki szemére vetette, hogy a SzU-ban nagy teret nyert az antiszemitizmus. Erre a szovjet felháborodva visszautasította, mondván, a moszkvai szimfónikusok között három zsidó származású zenész is van. Hány zsidó játszik a new yorki szimfónikusoknál? kérdezett vissza. Fogalmam sincs, jött a válasz. Nálunk a származás érdektelen, ha jó a zenész.

flort 2010.04.23. 15:16:54

@Oreg: Nem fogom felhúzni magam, mert nem érdemled meg. Védencekről szó sem volt. Árnyakkal hadakozol, de azok a sötét fejedben vannak. Nem tudom, milyen az élet azokon a helyeken, mondod te. De milyen helyeken? Tudom, neked a szüleid / ismerőseid / szüleid ismerősei / ismerőseid szülei élnek ott és te hiszel nekik, hogy ott (akárhol is van ez) a pokol.

Egyébként tévedsz, tudom.

Nem azokat kritizáltam, akiket cserben hagyott a rendszer, hanem azokat, akik nem néznek szembe a realitásokkal, minden tehetetlenségükért másokat hibáztatnak, tévedhetetlennek vélve magukat hangosan kiabálják a marhaságaikat, és elfelejtik, hogy a szemellenző mellé fék és ostor is jár.

Csak egy utolsó szó Szlovéniáról: egyetértek azokkal, akik szerint azért klassz hely, mert megvan bennük a németes preciziás (a pitiánerség nélkül), a szlávok lezsersége (a trehányság nélkül) és az olaszok vendégszeretete (a tolakodás nélkül). Magyarországon ellenben a - hadd mondjam most én - magadfajták adják meg az alaphangot, mert azt hiszitek annak van igaza, aki a leghangosabban hőbörög.

flort 2010.04.23. 15:19:59

@Oreg: "ami egy országot erőssé tehet, az önellátás lehetőségében, az összefogásban, a protekcionizmusban"

ez jó lehetne mondjuk az USA-ban, Kínában, de (a hittől eltekintve) hogy a tetves rossebbe kívánod megoldani - mondjuk - a földgáz és az urán terén az önellátást? vagy a protekcionizmust, az EU-ban (tudod, tagja M.o.)?

dupla vé 2010.04.23. 16:27:11

@flort: a videót nem találtam meg, de képek itt:

barikad.hu/node/16110
barikad.hu/fgallery/98

az mti-s témához itt
barikad.hu/node/50109

veszekedhetünk rajta tényleg, hogy én rasszista vagyok-e, mert azt mondom van cigánybűnözés, de értelmetlen mivel nem ismersz és én tudom hogy nem vagyok az. fiatalkorú bűnözés is van, mégsem tüntetnek a fiatalkorúak hogy ez azt jelenti minden fiatalkorú bűnöző.

"A cigánybűnözés egy szóösszetétel, amelyet szakmai fogalomként használtak a magyar kriminalisztikában"

"A cigányok magas bűnelkövetési mutatói azonban nem közvetlenül származásukkal, hanem a körükben gyakran tapasztalható halmozottan hátrányos helyzettel és az esetenkénti önkéntes szegregációval függnek össze."

"A szó a Kádár-rendszerben a rendőri, hatósági, kriminológiai szókincs részét képezte, a rendszerváltás óta használatát általában kerülik"

"Az európai társadalmak és intézményeik korábban évszázadokig „közbiztonsági fenyegetésként”[4] észlelték a romák jelenlétét, de a mai magyar spontán közvélekedésben is gyakori a cigányok és a bűnözés fogalmának szoros összekapcsolása"

http://hu.wikipedia.org/wiki/Cigánybűnözés

ok a 80%ot nem tudom alátámasztani, valami statisztikában olvastam, de jó legyen akkor kevesebb. nem mindegy? a jelenség létezik.

igazad van, az összeesküvés ha már említetted, nem azért van hogy kibasszon a magyarokkal. ez egy teljesen más kérdéskör és igen hosszúra nyúlna, de maga az összeesküvés az nem elmélet.

dupla vé 2010.04.23. 16:34:11

@flort: "hogy a tetves rossebbe kívánod megoldani - mondjuk - a földgáz és az urán terén az önellátást?"

ezzel az a baj, hogy egy olyan országban élünk ami a világ 3. Nobel díjas kitermelésben a népesség arányához képest. pl amin most gépelsz az alapjait magyar ember rakta le. ebből kiindulva, ha az oktatást nem vernék szét egyre jobban, ha az emberek nem azzal kötnék le az agyukat hogy túléljék a mindennapokat, nem csak tesco árufeltöltésre alkalmaznák őket, és nem a profitérdekek határoznák meg a "feltalálásokat" már rég nem lenne szükségünk földgázra vagy uránra, mert megtaláltuk volna az alternatíváit.

flort 2010.04.23. 17:01:39

@dupla vé: Te figyu, még utoljára, mert mennem kell. Hagyd már ezt a-világon-a-3.-a-Nobel-díjak-terén témát! Lehet, hogy volt egy olyan időszak, amikor volt egy jó középiskola Magyarországon, ahol felismerték a jó adottságú gyerekeket (bár ugyanott megbukott egy bizonyos Neumann János), de 2 (kettő) ember érte el itthoni teljesítményével az említett díjat. Ez tán figylemeztető kellene, hogy legyen.

Csak neked: amikor Szentgyörgyi Albert megkapta, a pesti professzorok állítólag tiltakozó levelet írtak a svéd királyi akadémiának, hogy egy ilyen niemand hogy kaphat egyáltalán valamit. na, ennyit a sikeres feltalálmányokról...

harcsabajuszos 2010.04.24. 01:34:13

@flort: Nem is kérdés, bölcsész vagy, sokat írsz, csak veleje nincs. Én ennél gyakorlatiasabb és jóval többet látott ember, így ha leesett a seggedről a tojáshéj, majd folytassuk. Ignore on.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2010.05.06. 13:40:45

no kérem. itt a megfejtés, miért esett a newsweek szinvonala oda ahová.
comment.blog.hu/2010/05/06/elado_a_newsweek_1





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása