Véleményvezér

vv

Top5: 2010 legjobb belpolitikai fejleményei

2010.12.22. I 36 komment I Címkék: mszp demszky jobbik korrupcio savoly

Véget ér a Demszky-korszak, meghiúsult a sávolyi motorpálya, kipukkant a Jobbik-lufi, megadták a kettős állampolgárságot, megbukott az MSZP. Nem is volt ez olyan rossz év!

2010 legnagyobb magyar politikai bukásai után az idei év legpozitívabb belpolitikai fejleményeit rangsoroljuk – az idei azonban egy olyan év volt, amikor a legjobb dolgok is leginkább személyek, projektek, pártok bukásához kapcsolódnak.

5. A Demszky-korszak vége

Nem hogy adottságait ki nem használó, hanem lassan élhetetlenné váló Budapest, tartalom és önálló teljesítmény nélküli politikai kommunikáció, a soha el nem készülő metró miatt mindig a másra mutogatás – a Demszky-korszak lezárulása 2010. egyik legjobb és legfontosabb fejleménye. Az az unalomig ismételt tény, miszerint olyan főpolgármesterünk volt, aki nem is Budapesten lakott, mindent kifejez erről az időszakról. Demszky Gábor nem maga az ördög, aminek sokan beállítani szeretnék, hanem egy végtelenül alkalmatlan, tehetségtelen és rossz politikus, akinek 2010-re minden kicsúszott egyébként is gyenge kezéből. Hosszú regnálása során hagyta, hogy a koalíciós pártok elzavarják a városházáról a hozzáértő és alkalmas embereket, így végül a hatalom egyre inkább politikai vállalkozóké és maffiózóké lett. És mindeközben Demszky magabiztosan azt hirdette, hogy Budapest liberális város, összetévesztve a néhány tízezres liberális értelmiségit azokkal a tömegekkel, akik a baloldali koalíciót valójában a hatalomban tartották, és közben azt sem tudták, hogy a liberalizmust eszik vagy isszák.

Ajánljuk: A Demszky-titok


4. Bodoky Tamás indexes cikksorozata és a meghiúsult sávolyi motorpálya

A rendszerváltozás óta eltelt időszakban talán először történt meg az, hogy a nyilvánosság erejével sikerült meghiúsítani egy olyan, jó előre lezsírozott gigaprojektet, amelyet egyébként szinte az egész magyar politikai elit támogatott – az utóbbi tényt mi sem mutatta jobban, mint a pártokhoz közel álló sajtó fülsüketítő hallgatása a botrány kritikus szakaszában. Elkötelezett, alapos oknyomozói újságírói munkával mégis sikerült sakkban tartani az egész magyar politikát. A botrány során nem csak a magyar pártok korruptságára, hanem borzasztó balkáni amatörizmusukra is fény derült: még csak lopni sem tudnak okosan.

Ajánljuk: Sávoly igazi tétje


3. A Jobbik-lufi kipukkadása

A Jobbik-lufi olyannyira kipukkadt, hogy gyakorlatilag már most alig emlékszünk rá, pedig így volt: a választások előtt és körül bizony a nyugat-európai és amerikai sajtó szinte kizárólag csak a Jobbikkal és a Magyar Gárdával foglalkozott. Magyar politikus vagy diplomata nem találkozhatott úgy külföldi kollégájával, hogy a megbeszélésen szóba ne kerüljön a fenyegető magyarországi szélsőjobboldal. Persze a kicsit is józan és mérsékelt véleményformálók mindvégig tudták, hogy a Jobbik és a Gárda csak egy válságtünet, és hogy ezek a szervezetek a baloldali kormányzás idején egyre növekvő káoszból táplálkoznak, a baloldali média mégis elképesztő mértékben túldimenzionálta Vona pártjának erejét. A Jobbik már az áprilisi választásokon is a várakozásokon alul szerepelt, az őszi önkormányzati választásokra pedig még tovább gyengült, mostanra pedig a belső feszültségek is megszaporodtak. 2010 egyik legpozitívabb fejleménye, hogy végre mindenki számára nyilvánvaló lett, hogy a jobboldali radikalizmus Magyarországon semmivel sem jelent nagyobb problémát, mint bárhol Nyugat-Európában.

2. Kettős állampolgárság

Bár szerintünk jobb lett volna a kettős állampolgárságról szóló törvénnyel megvárni a szlovákiai választásokat, a fideszes törvénynek az elfogadása önmagában mégiscsak egy elképesztően fontos lépés. Kilencven évvel Trianon után, NATO- és európai uniós tagországként a kettős állampolgárság egyszerűen a magyar nemzet egységes nemzetként való fellépésének elengedhetetlen eszköze. Rendkívül szomorú, hogy ez eddig a magyar politikában egyáltalán nem volt magától értetődő dolog, nem is beszélve a 2004-es szégyenletes ellenkampányról. A Véleményvezérnek meggyőződése, hogy történelmi távlatból nézve Gyurcsány Ferenc igazi és legfőbb bűne nem is hazugságra alapozott politikája vagy a 2006. őszi történések lesznek, hanem ez, a kettős állampolgárság elleni demagóg hecckampánya. A szomorú történetnek azonban méltó lezárása, hogy a Fidesz törvényjavaslatát az Országgyűlés 3 nem és 5 tartózkodás mellett az ellenzéki képviselők túlnyomó többségének a támogatásával elfogadta, vagyis a kettős állampolgárság kérdésében 2010-re végre teljes lett az egyetértés.

Ajánljuk: Kettős állampolgárság: nemzeti, nem pártérdek!


1. Az MSZP és a balliberális értelmiség bukása

Úgy alakult, hogy két ötös listánk első helyezettje megegyezik: a baloldali pártok, gazdasági és szellemi holdudvaruk veresége nemcsak 2010. legnagyobb bukását jelenti, de ez egyben az idei év legpozitívabb fejleménye is. Ami megbukott: rossz politika és rossz politikusok; ahogy megbuktak: politikailag, erkölcsileg és mindenhogyan. Gyurcsány Ferenc egyre jobban marginalizálódik, az MSZP fiatalodását jelképezni hivatott ifjú janicsárokban a tehetség és a fantázia szikráját sem látni, és hogy Aczél Endre, Farkasházy Tivadar vagy Lengyel László mit mond, az már végképp senkit nem érdekel. Ez a rendszerváltozás valódi befejezése 2010-ben, nem a fülkeforradalom!

online survey


Holnap 2010 legpozitívabb világpolitikai fejleményeit szedjük listába!

Sorozatunk eddigi részei:
2010 legnagyobb bukásai
2010 legelképesztőbb karrierjei
2010 legpofátlanabb mondatai
2010 legnagyobb belpolitikai csalódásai
2010 legrosszabb világpolitikai fejleményei

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kridli 2010.12.22. 09:32:29

Azért az sokat elmond erről az évről, hogy ezen lista szerint az 5 legjobb politikai eseményből 4 valakinek vagy valaminek a bukása. Igazán pozitív eredményeket nem ért el az országunk. Sajnos.

S.O.A. 2010.12.22. 09:32:34

Bodoky nagyon eltűnt.. vagy csak én nem találom?

sztd 2010.12.22. 09:32:37

Hm. :)
Véleményvezér esetben örül a Jobbik lufi kidurranásának, és az MSZP és a balliberális értelmiség bukásának, szomorkodik a Fidesz mítosz bukásán, és tudomásul veszi, hogy az LMP-nek sem megy (ez nem volt Top5, de volt erről cikk is).

Biztos, hogy nincs benne valahol a Top5-ben, hogy ma M.o-n nincs a VV szerint nem, hogy életképes alternatíva, de még normális párt sem?

Szóval valami koherenciát kérnék belevinni a politikai véleménynyilvánításba. - Köszönöm.

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.12.22. 09:48:55

10 éve vagyok Budapesten, és a legtöbb, amit meg tudok említeni, hogy baromira megdrágult és lerongyolódott a BKV. Felelősök? Persze nincsenek. Az évtized híre nálam Demszky bukása, a börtönbe vonulása lenne a csúcs.

Amúgy ne haragudjatok, de nekem a Jobbik-lufi kipukkanása az év egyik legnagyobb csalódása. Nem érdekelt már régen sem a szélsőjobb-blabla, de voltak benne lehetőségek. Mondom voltak.

érdeklődő 2010.12.22. 10:08:00

Én a jobbik miépizálódását már rég megjósoltam, a szélsőjobb politikai genetikájába ez a sors van kódolva MO-n.

Styxx 2010.12.22. 14:09:16

"A Véleményvezérnek meggyőződése, hogy történelmi távlatból nézve Gyurcsány Ferenc igazi és legfőbb bűne nem is hazugságra alapozott politikája vagy a 2006. őszi történések lesznek, hanem ez, a kettős állampolgárság elleni demagóg hecckampánya."

Egyetértek.

A 2ÁP és Bodoky Sávoly megállítása szerintem a top 2, a szavazás eddigi állása szerint meg fordítva. Érdekel a szavazás vége, de sajnos elég szkeptikus vagyok.

2010.12.22. 18:57:57

Hiába csökkent a Jobbik támogatottsága, abban mindenképp óriási érdemük van, hogy a szadeszt szemétdombra küldték. Már csak az mszp van hátra és bonthatjuk a második üveg pezsgőt is.

Historikus 2010.12.22. 18:58:34

Jellemző a véleményvezér hozzáállására,hogy az áprilisi választások óta eltelt eseményeket alig említi, mármint azokat, amelyek a kormányzással függnek össze.
Csak egy-két példa: 1 millió munkahely, azonnali radikális adócsökkentés, gazdasági növekedés vagy éppen a legjobb, amihez a VV is részben asszisztált: médiatörvény.
hiteleshely.nolblog.hu

Historikus 2010.12.22. 18:58:39

No az ellentétes vélemény már meg sem jelenik?
Még nem lépett életbe az új médiatörvény.
Ez mindent elmond rólatok!

Táskás Tóni 2010.12.22. 21:52:44

Csak tegyétek hozzá a fidesz intézkedéseit és már nem is lesz olyan jó kedvetek, mert nincs miért örülni.

sannya 2010.12.22. 21:52:47

@Historikus:

elirta a nevet az elvtars...
nem historikus,hiszterikus...
:))))

BŐS 2010.12.22. 21:52:52

Hiányozni fog még nektek a megbukott "balliberális" értelmiség...

Nem baj, nekem az is elég, ha a lengyel liberális lapok idézik Bibó Istvánt.

J.W. Booth 2010.12.22. 21:53:03

Comment 1: az MSZP nem 2010-ben bukott meg.

Comment 2: a Jobbik sose volt "lufi", egyszerű politikai melléktermék, amelynek a világgazdasági válság biztosított táptalajt.

Comment 3: Demszkyt akkor kell nyugtával dícsérni, ha Tarlósék jobbak lesznek.

Comment 4: ezeket a "pozitívumokat" bőségesen ellensúlyozza a Fidesz teljhatalmi törekvése és eddigi kormányzati tevékenysége.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2010.12.22. 21:53:06

Elég mozgalmas év volt ! Remélem jövőre már kimozdulunk a gödör aljáról.

Krapulax_ 2010.12.22. 21:53:20

Azért Sávoly mellett Sukoróról is emlékezzünk meg, nem is tudom, hogy melyik a nagyobb disznóság, bár Sukoró talán korábban kezdődött.

Az itt előkelő helyezéssel szereplő "lufi" ügyhöz pedig érdemes lenne megemlíteni a sajtó remekül időzített, és régóta gyüjtögetett "botrányait" is, amit olyan profi módon sikerült tálalni, hogy a kevés médiajelenlét ezen botrányokra ment el, és nem kevés százalékot jelentett minuszban a választásokon. Ami itt elment, annyival bőven nem lett volna meg az isteni kétharmad, és most máshogy mennének a dolgok, még urambocsá' az is lehet, hogy jobb lenne a helyzet. De ezt nem lehet megítélni, az a lényeg, hogy a vv örülhessen.

sárkányfő 2010.12.22. 21:54:01

Demszky: 20 év sok volt. Még a legjobb képességű politikusok is elhasználódnak ennyi idő alatt. még 10 év alatt is. Azért ne felejtsük, volt jelölt Schmitt Pál is, nála még a legrosszabb Demszky is jobb.
"végtelenül alkalmatlan, tehetségtelen és rossz" na azért a VV nem felejti a gyökereit, van itt némi fóbia. Tetszik vagy sem, mesze a legsikeresebb magyar politkus, 20 éven folyamatosan újraválasztották, ilyen magas szinten még csak hasonló sincs senki a magyar politikában. Nem is szólva az életképtelen főváros-kerülti rendszerről, amit persze eddig nem főpolgi miatt nem lehetett megváltoztatni.

Bodoky: nálam ez az 1.! Alulbecsülitek. Akkor lesz itt demokrácia, amikor a civilek érdemben hatnak a politikára.

Jobbik: " nyilvánvaló lett, hogy a jobboldali radikalizmus Magyarországon semmivel sem jelent nagyobb problémát, mint bárhol Nyugat-Európában."
Ez most bagatellizálás, vagy wishful? :) Hány európai országot mondjak, amelynél nagyobb a problémánk?

Kettős állampolgárság: "Bár szerintünk jobb lett volna a kettős állampolgárságról szóló törvénnyel megvárni a szlovákiai választásokat".
Igen? végül is csak annyi történt, hogy Orbán és a fidesz bejuttatta Slota magyargyűlölő pártját a szlovák parlamentbe, és kilökte onnan az MKP-t. Nem kell ilyen keményen fogalmazni, hogy "jobb lett volna", nem nagy ügy. 5-10 százalék nem sokat számít egy parlamentben... Bár ha Gyurcsány csinálta volna, akkor zengett volna a hazaárulózás, és nem tudom, a VV is beállt volna-e a kórusba?

Szoci bukás: ne ez tényleg jó, bár ha így folytatja orbán, visszahozza őket a sírból.

CRP_nulla 2010.12.22. 21:54:11

"Ez a rendszerváltozás valódi befejezése 2010-ben, nem a fülkeforradalom."

Na ne túlozzunk már!
Majd akkor lesz igazi rendszerváltás, amikor a biszkubélák igazán megkapják, ami nekik jár + a fidesz sem lesz kitömve volt mszmp káderekkel, nyilvánosságra hozzák az ügynöklistákat, stb...
A "fülkeforradalom" semmi más nem volt, minthogy mindenki az mszp ellen szavazott, ennyi.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2010.12.22. 21:54:20

Tekintettel arra, hogy a Grupo Milton gyakorlatilag a felcsúti fociakadémia főszponzorának tekinthető, a sávolyi pálya meg nem épülésének én önmagában annyira nem örülök. Ehelyett majd máshol (pl. Telkiben) kárpotolják magukat sokszorosan.

xtolzig 2010.12.22. 21:54:23

@Historikus: 1 millió munkahely, hülye vagy apám leülhetsz(ha ez teljesült volna fél év alatt(vagyis a közszférába létrehozzák) régen rossz lenne).
adócsökkentés? 17-32%ról 16%ra? nem, ez adóemelés igazad van.
gazdasági növekedés? Bajnai Feriék alatt erre az évre(még az mnb is!) 0,9%os visszaeséssel számolt, ennek ellenére idén több mint 1%os növekedés lesz.
médiatv, még hatályba se lépett(és egy konkrét kritikát nem tud senki megfogalmazni(mert ahhoz el is kéne olvasni ugyebár), csak a fröcsögés megy.
te hiteles népszabi.

HúszTíz 2010.12.22. 21:54:28

@érdeklődő: Ne fesd az ördögöt a falra; ez szerintem még nem lefutott ügy.

Ha a Fidesz bebukja (márpedig hasonló politikával be fogja...), akkor az emberek vajon mit fognak választani ? Újra az MSZP-t ? Vagy a már most súlytalan és szintén belső feszültségektől terhes LMP-t ?

Nem azt mondom, hogy a Jobbikot fogják, mint utolsó lehetőséget, vagy egyáltalán nem választanak semmit - de azért ennek a politikai formációnak még korántsem alkonyult be annyira, amennyire mások látni/láttatni akarják, vagy remélik. Az igazság az, hogy sajnos ma Magyarországon nemigazán van olyan politikai erő, akire szívesen lehetne bízni az ország irányítását, mert tényleg felelősségteljesen bánna vele - sajnos.

Itt szerintem utólag akkor volt felelősségteljes politizálás, amikor Trianon után nem sokkal felállt a Bethlen-kormány; azzal a politikával, amit akkoriban műveltek, ahogyan szó szerint a szarból, a tönk széléről húzták vissza az országot, szóval azzal tökéletesen egyet lehet érteni. Utánuk már csak maximum 1956-ban volt annyira egységes a nemzet, hogy tényleg valami komoly ügy érdekében fogott össze.

Nem azt mondom, hogy egy még egyszer ugyanakkora katasztrófa kellene az országnak, mint amekkora Trianon, vagy 1956 leverése volt, DE akkor legalább megmutatta a nemzet, hogy össze tud fogni a közös jó érdekében.

Szóval az írásom kissé zagyvára sikeredett, de csak azt szerettem volna mondani, hogy Jobbik ide, vagy oda, azért a mai politikai elitet nézve nem látok olyant, aki méltó lenne arra, hogy ezt az országot vezesse. Lám, mekkora hatalmat kaptak Viktorék, azután mennyire megrészegültek tőle. Sajnos.

HúszTíz 2010.12.22. 21:54:31

@imperial: Ha őszintén nem is örülnék annak, hogy ők lennének a második erő, azért annak én is örülnék, ha az MSZP-t is küldenék az SZDSZ után, ahová valóak. Megérdemelnék bizony.

lorantka_a_gall 2010.12.22. 22:30:29

@imperial: a szadeszt nem igazán a Jobbik küldte szemétdombra...

Ha okokat keresel, ajánlom a figyelmedbe a következőket:

-ők maguk (no komment)
-a (volt) szavazóik (mert nem szavaztak rájuk)
-az LMP (mert ő szívta el a szavazóik többségét)

A Jobbiknak viszont tagadhatatlan érdeme, hogy kegyetlen mélyütést vitt be az mszp-nek MO. keleti részén. :)

itzakbendavid 2010.12.23. 19:57:18

Végignéztem a szavazás eredményeit. MEGDÖBBENTŐ !
Normális embereknél a sorrend a következő 2010 legjobb eseményeire:
1. a kettős állampolgárság megadása
2. MSZP és ballilbsik bukása
3. Jobbik lufi kipukkanás (ezt előre lehetett tudni)
4. Demszkij bukása
Más mi ?

2010.12.23. 19:57:26

@lorantka_a_gall:

Dehogynem.

A Jobbik és a kuruc.info élen járt abban, hogy hiteltelenítették a liberális újbeszélt és ezzel a szadeszt is. Ezek után a belvárosi kettő állampolgárokon kívül senki sem szavazott egy olyan szektára, amelyik elég ocsmány módon hazudozott és bagatellizált el egy nagyon súlyos problémát.

Magyarország keleti része más, arrafelé természetesen hiába hantázott az szdsz annak a nemlétéről, amit az ott élők naponta tapasztalnak.

SzaGyu 2010.12.23. 19:57:31

A Véleményvezér már régen bevezette a 2011-es médiatörvényt. Csontig benyalt a Fidesznek, de ideje lenne tükör elé állni.
Vajon kitüztétek azt az 50x70cm-es irományt?

Hozzászólásom előzetes moderáció után jelenik meg.
-Ha megjelenik.

Bebes 2010.12.23. 19:57:34

@ó jaj: Demszky ügyében alapvetően egyetértek, rohadtul elhasználódott, és nem csak ő tehet róla. Egyrészt abszurd, hogy a főpolgi korlátlanul újraválasztható, extrém esetben csak lábbal előre vihető ki a hivatalból, mint egy szovjet pártfőtitkár... Másrészt mi választottuk meg újra és újra, akkor is, amikor totál elegünk volt belőle, mert egyszerűen nem indítottak a pártok vele szemben jobb jelöltet.

Gyurcsány vs. kettős állampolgárság ügyben a poszt mellé teszem le a garast: ott mutatkozott meg először, miféle politikus ő, bár a szerepét csak utólag ismertük meg, ti. hogy tőle származott az X millió románnal való fenyegetés, ami velejéig demagóg, cinikus taktika volt, és ami a legnagyobb bűn a szememben: a választók alantas ösztöneire játszott rá. (Erre sajnos OV és a Fidesz is erősen hajlamos, eddig csak egy ME, Antall kerülte el ezt az eredendő bűnt.)

Azt se felejtsük, hogy a 2004-es szavazás szerencsétlen történet, amelybe a MVSZ és Patrubány hajszolta bele az országot, rosszkor és rosszul, előkészítetlenül és átgondolatlanul. Szerintem sokan erre mondtak nemet, és nem a határontúli magyarokra. Csapdahelyzet volt, a Fidesz sem így akarta, de nem tehette meg, hogy nem áll mögé.

Vlad, a Sündisznó 2010.12.23. 19:57:38

Azért az ilyen kijenetésekkel vigyázzunk: " a jobboldali radikalizmus Magyarországon semmivel sem jelent nagyobb problémát, mint bárhol Nyugat-Európában"

Ne mossuk össze a szélsőségességet (vagy ha úgy tetszik, extrémizmust) a radikalizmussal, mert Bajcsy-Zsilinszky forog a sírjában...

papugaja 2010.12.23. 19:57:43

Nem valami hosszú ez a lista...
:-/

==T== 2010.12.23. 19:57:44

@Szekuriti Blogger: Voltak, ez tény, de még mindig alakulóban van a párt, szóval én még adok nekik egy esélyt. Visszaesésükben jelentős szerepet játszott a médiaelhallgatás ill. ellenszél is. Még a reklámjaikat sem adták le, amit a törvény szerint le kellett volna + kevesebbet szerepelhetnek még az LMP nevű viccpártnál is.

==T== 2010.12.23. 19:57:47

@J.W. Booth: A Jobbikot nem a gazdasági válság, hanem a cigányság termelte ki. A Jobbik ott erős, ahol sok a cigány, és az emberek a mindennapjaikban érzik ezt. 2014-ben még többen lesznek.

rulla 2010.12.23. 19:57:51

@J.W. Booth:

Comment 1: egyet értek.

Comment 2: de, bizony lufi, és nem a gazdasági világválság fújta nagyra, hanem főleg az erősödő cigánybűnözés, ami viszont még "nem eresztett le"...

Comment 3: mi köze Tarlós leendő teljesítményéhez annak a nagyszerű dolognak, hogy az impotens és korrupt, szarházi demszki végre eltakarodott?
Ha Tarlós (is) béna lesz, ez még akkor is jó hír marad.

Comment 4: újfent ugyanez: a Fidesz teljhatalmi törekvése, eddigi kormányzati tevékenysége és az előttük regnáló, szemét tolvaj banda jól megérdemelt bukása szintén két külön dolog. Akárhogy is, a posztkomcsik eltakarodása akkor is jó hír marad.

patyicasino 2010.12.23. 19:57:57

@Rettegő: Bodoky megvan, csak 70-30-as ügyekben is túrt, és emiatt távoznia kellett az indextől...Ez az én szubjektív summám.

lorantka_a_gall 2010.12.24. 23:41:45

@imperial: és nyilván a kuruc a célközönség legolvasottabb forrása, ugye? :D

Képzeld csak el, amint a magyarnarancsban és az és-ben közölnek leleplező cikksorozatot a Jobbikról... ;)

balambher 2010.12.25. 10:49:30

Comment 1 (a Demszky-korszak vége): tipikus példa az elhomályosult emlékezetre. Demszky azért felújította a város legfontosabb közútjait, és ez annak a fényében, hogy Tarlós le akar állítani néhány folyó munkálatot, nem is olyan kis dolog. Demszky alatt akkor csúsztak el nagyon a dolgok, amikor elküldte Atkáryt, azóta tényleg minősíthetetlen, ami történt.
Comment 2: Bodoky és a tényfeltáró újságírás. Becsüljük meg, mert ilyen többet már nem lesz, hála az új médiarendnek.
Comment 3: (Jobbik). Azért várjuk ki a végét. Jó lenne, ha csak lufi lett volna, de azt is észre kéne venni, hogy ha a Jobbik el is tűnik, a Fidesz (és ami a legnagyobb baj, a szavazó bázisa is) erősen tolódik a szélsőjobb gondolkodásmód felé.
Comment 4: (Kettős állampolgárság). Nem látom át egyelőre, hogy miért volt jó megadni. Szerintem a magyarigazolvány jogkörét kellene inkább bővíteni, mert a surranópályán nagyobb eredményt lehetne elérni, mint így.
Comment 5: Az MSZP nem bukott meg, mert továbbra is a 2. legerősebb parlamenti párt. (Ha az a bukás, hogy nem az 1., akkor meg 2006-ban bukott meg...) Igazán megbukni majd akkor fog, amikor a Parlamentből kivesznek az elvtársak, de ehhez a fideszes elvtársaknak is el kéne tűnniük. Egyébként ezt pozitívumként felfogni elég röhejes, kb. olyan, mint amikor a Vörös Hadsereg felszabadított minket a nyilasoktól.





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása