Véleményvezér

vv

A Fidesz a tűzzel játszik

2011.01.05. I 176 komment I Címkék: fidesz media eu kulpol kulfoldi sajto

A kormány látványosan rosszul mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan megsérti a nyugati alapértékeket, előbb csak ügyeletes rosszfiú, majd nagyon gyorsan xenofób, soviniszta, antiszemita stb. lesz. Abból a klubból pedig nincs kilépés. (Kép: Wolfgang Horsch/Presseurop)

Egyre durvul a médiatörvény miatti nemzetközi felháborodás. A keményebb politikai hangokon túl már megjelentek az abszurd kijelentések is Magyarország fasizálódásáról és a gyűlölet eluralkodó légköréről. Sajnos azonban ezen hangok jelentőségét nem szabad lebecsülni, mint ahogyan a kormány teszi: minél erősebbé válik ez a vélemény nyugaton, annál biztosabb, hogy a Fidesz a jövőben már soha nem fog tudni teljesen elfogadott európai pártként fellépni.

Radikalizálódás

A médiatörvény miatti nemzetközi felháborodás újabb fejezeteként a német kormány tegnap azzal állt elő, hogy Magyarország ne tárgyalhasson médiaügyekben az EU nevében a keleti partnerekkel. Jól látszik, hogy az elmúlt hetekben nemcsak, hogy nem csillapodott a magyar kormány bírálata a világsajtóban és a nemzetközi politikai fórumok előtt, hanem újabb sebességre kapcsolt, és már sokkal többről van szó, mint hogy egyszerűen csak „rossz sajtója” lenne a magyar kormánynak.

Ráadásul elkezdtek megjelenni olyan írások is, melyek már nemcsak azt állítják, hogy az Orbán-kormány intézkedései antidemokratikusak, diszkriminatívak, a jogállamot és a szólásszabadságot korlátozzák, hanem még egy lépéssel tovább is mennek: fasizálódással, sovinizmussal, antiszemitizmussal, homofóbiával és rasszizmussal vádolják az országot.

"A legutóbbi hírek valóban aggasztóak. A toleranciaszint rendkívül alacsony. Rasszizmus, romák diszkriminálása, antiszemitizmus, idegengyűlölet, sovinizmus és reakciós naocianlizmus - ezek a tünetek nagyon riasztóak. Olyan emlékeket idéznek, amelyekről azt reméltük, hogy régen feledésbe merültek. Sok ember meg van rémülve"

Újra Magyarországgal foglalkozik a Washington Post (Index)


Nem igaz

Szögezzük le, utóbbi írások egyszerre ártanak a kormánynak és az egész országnak, ráadásul teljességgel alaptalanok. Ezen vádak megfogalmazói ugyanis a Fidesz-kormány intézkedései mögött lévő motivációkat egyszerűen felcserélik saját félelmeikkel, vagy pedig pontosan ezeket a félelmeket akarják másokban elültetni. A Véleményvezér sosem pártolta a kormány vitatott döntéseit: többször is kifejtettük, hogy azok súlyosan romboljak a jogállamiságot és az államba vetett bizalmat, ám ezeknek az intézkedéseknek semmi közük a fasizálódáshoz vagy más radikális ideológiához.

"A cikk foglalkozik azzal is, hogy karácsony előtt Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatójának leváltásáért tüntetett a Jobbik, a demonstráción pedig azt kiabálták, hogy a színházigazgató "buzi, perverz és zsidó", és ezért alkalmatlan tisztségére. Cohen megjegyzi, hogy a Jobbikkal számolni kell azóta, hogy a választásokon a szavazatok 17 százalékát kapta, és szerinte a Fidesz kész figyelembe venni a párt követeléseit."

 Ronda kis államnak nevezi Magyarországot az Observer (Index)


Gondoljunk csak bele: hiába az összemosási kísérletek, az Alföldi Róbertet "robertázó" Novák Elődöt például az az L. Simon László utasította rendre korábban, akinek egyébként a médiatörvény mellett kellett érvelnie a Parlamentben. Az Alkotmánybíróságot korlátozó drasztikus törvény arcává váló Lázár János többször is kiállt a roma integráció ügye mellett, saját kormányának államtitkárát is bírálva, sőt a szélsőjobboldal folyamatosan azzal támadja, hogy túl jó viszonyt ápol zsidó vallási vezetőkkel. A Költségvetési Tanács botrányos ellehetetlenítésekor pedig egy fideszes képviselői indítvány a KT pénzeit éppen egy roma alapítványnak csoportosította át.

Arról nem is beszélve, hogy többek között éppen egy átfogó uniós romaprogram megalkotása a magyar soros elnökség egyik kiemelt célja – csak éppen a Fidesz cigánypolitikai intézkedéseivel a sajtó nem tud mit kezdeni. A sort folytatnunk sem kell, egy higgadt belpolitikai elemző számára nem kérdéses, hogy a magyar kormány nem fasiszta, sovén vagy rasszista, és hogy intézkedései más okok miatt rendkívül problémásak.

Ajánlott írásunk: A Fidesz és a cigányok - amiről hallgatnak


A Lajtán túl

Látni kell azonban, hogy Nyugat-Európában máshogyan mennek a dolgok. A háború utáni Európában a szélsőjobboldaliság vádja a létező legdurvább vád, és ha egy politikus bármi olyat tesz, amit a nyugati politikai kultúrától eltérőnek tartanak, a talaj rögtön nagyon csúszóssá válik. A Fidesz pedig látványosan nem jól mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan olyan lépéseket tesz, melyek nyugat-európai szemmel sértik a nyugati alapértékeket, különösen a jogállam intézményeit (pl. AB korlátozása), az alapjogokat, a szólásszabadságot (médiatörvény), a magántulajdont (mnyp-vagyonok államosítása), a közös piacot (különadók), akkor előbb csak ügyeletes rosszfiú lesz, de gyorsan eljut oda, hogy elkezdik xenofóbnak, sovinisztának, cigányellenesnek, antiszemitának stb. nevezni.

Akár igazságtalan ez, akár nem: ez az európai politikai realitás. Egy-két populista húzást még bárkinek elnéznek Európában (nyilván egy nyugat-európainak többet, mint egy közép-európainak), de ha egy kormány ezekkel a vitatható intézkedésekkel módszeresen él, akkor előbb-utóbb tényleg nem lesz visszaút. Ugyanis akire egyszer ráragadt a szélsőjobboldali, rasszista, xenofób stb. bélyeg Európában, az már sosem tudta azt magáról levakarni.

polls & surveys


Klubtagság

Éppen ezért a Fidesz a tűzzel játszik, amikor nemcsak a hazai, hanem minden külföldi kritikát arrogáns mosollyal vagy sértettséggel lesöpör magáról, és folytatja, ahol abbahagyta: hogy sorozatosan olyan törvényeket hoz, melyek minimum aggályosak az európai alapértékek szempontjából. A magyar kormánynak komolyan át kellene értékelnie eddigi politikáját, odafigyelni a kritikákra, és az elkövetkezendő fél évben megkétszerezett energiával, a soros elnökség adta lehetőségeket kihasználva arra összpontosítania, hogy tettekkel is bebizonyítsa, a nemzetközi közvélemény által megfogalmazott vádak alaptalanok vagy túlzóak. Ha nem teszi, véglegesen bekerül a „szélsőjobboldaliak” klubjába, ahonnan viszont nincs kilépés.

További ajánlott írásaink:
Balhé Berlinnel
Megvagyunk a külföld nélkül is, nem?
Miért baj, ha rosszakat írnak rólunk külföldön?

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.01.05. 11:29:47

Jó és korrekt volt a poszt. Focistamentalitás, egészpályás letámadás és erőszak. csakhogy mi papírtigrisek vagyunk ehhez nemzetközi szinten.

ursus artos 2011.01.05. 11:29:52

@J.W. Booth: hihetetlen nagyszerű az éleslátásod. Ahogy a probléma pulzusára tapintasz és a sejtelmes lezárással egyúttal beállsz a "tavasszal forradalom lesz itt emberek" verdiktet hirdetők népes táborába.
(Azért tavasszal, mert akkor nincs hideg.)

Ajtony 2011.01.05. 11:30:01

@Robinzon Kurzor: bocs, de szerinted Schiff, vagy Cohen olvasta az új magyar törvényt, vagy telefonon dumcsizott egyet valamelyik haverjával?
Többek között: tiltakoznak a milliós kártérítés lehetősége miatt - nézz körül kint, ha meg akarsz döbbenni

P.Guszti 2011.01.05. 11:30:13

A nyugati sajtószabadságról csak annyit, hogy az említett Observer beli cikkhez, szerző Nick Cohen, sokszázadik olvasói kommentárként kb. a következőket fűztem hozzá:
"Ha a szerző Magyarországot ronda kis államnak nevezi, akkor talán én is nevezhetem a szerzőt kis ronda újságírónak, aki csatlakozott a magyarellenes rágalomhadjárathoz, amelyet multi cégek szponszorálnak a magyar kormány hiteltelenítésére, mert külön adót vetettek ki rájuk."
A szerző a kommentárs törölte.
Ennyit a sajtószabadságról.

J.W. Booth 2011.01.05. 11:30:22

Az viszont egyértelmű, hogy a külföldi vélemények és kommentekben sok a túlzás. Az viszont ostobaság, hogy senkire nem hallgat a kormány, nem ért a diplomáciai kommunikáció nyelvén.

Nem került volna sor ilyen kemény beszólásokra, ha legalább normálisan reagálnának a nemzetközi kritikákra és nem dacosan, majd-én-megmutatom stílusban válaszolnának. A Viktor lassan ciki lesz még a saját táborában is, nemzetközileg.

Akár jól is csinálhatták volna, megvolt a felhatalmazás, viszont a baromságaikkal százmilliárdokat bukik az ország és az emberek. Így viszont egyre inkább hiteltelenné válunk.

A németekkel meg pláne nem szerencsés ujjat húzni, egyrészt mert okosabbak nálunk, másrészt meg ha berágnak, és elviszik a működőtőkéjük egy részét illetve ha leállítják a további fejlesztéseket, akkor leszünk igazán szarban.

De mire ez bekövetkezik, addigra viszont a Viktor megint ellenzékiként fog puffogni és az aktuális kormányt okolni az egészért.

És az okos fidesz-tábor meg elhiszi neki.

forgodssake 2011.01.05. 11:30:31

az ember fia csak rohog azon, hogy milyen ostoba emberek is leteznek, akik beszopnak mindent amit elejuk vet a nagy papai aldassal is rendelkezo gepezet...

gondolok itt a "csak tegnap forditottak le hitelesen a mediatorvenyt, akkor hogy a joedes francba erti azt az uzbeg elnok" kifejezesekre.

Segitek egy picit draga barataim:

a mediatorveny leginkabb vitatott resze, hogy csak EGY PART jeloltjei, allapitjak meg valamirol hogy TORVENYBE UTKOZIK.

ez nem 175 oldalnyi forditas, ez az egy teny, minden maszlag nelkul mar eleg ahhoz, hogy az ember megkerdezze, a postacimunk valtozott e kozelkeletire....

az valoban forditas kerdese, bar nem kell, hogy meghaladja egy atlagosan angolul/magyarul beszelo embertarsunk kepesseget, hogy a CSAK EGY PART ALTAL FELTOLTOTT MEDIATANACS utasithat barmelyik mediat, es operatort, hogy adja at az AKAR UZLETI TITOKNAK MINOSULO ANYAGAT egy vizsgalatnak, ami MEG CSAK NEM IS KELL HOGY BUNCSELEKMENY LEGYEN, eleg ha a PART elkezd vizsgalodni.

ide ertve az oknyomozo ujsagiro eddig tisztelt informatoranak adatait, ami nonszensz.

A fenti kicsit cinikus megfogalmazas hangvetele, termeszetesen nem a nagy atlagnak szol, hanem azoknak akik ahogy a bevezetoben is irtam, beszopnak mindent amit a FIDESZ jelenlegi vezetoi altal iranyitott gepezet kihany magabol...

Jelzem, szo szerint ez az erv megy az echo tvn a magyar nemzetben es a hirtvn. ennel ti okosabbak vagytok...

jah csak a tenyek kedveert:
a magyar kozlony szerint, a torveny nem 170 hanem 111 oldalas.
tudom h igy kevesbe lehet lobogtatni h mekkora adat, es hogy mar a veresszaju kulfold is tiporni akarja anelkul, hogy elolvastak, de ha figyelembe vesszuk h a technikai igazitasok, es a magyar televizios kozalapitvany eves adatainak tablazataval ez a szam meg minusz 20 oldallal csokken.

vegul megjegyeznem, hogy termeszetesen azert csak most keszult el a hivatalos forditas, mert ugye a kozlonyben meghirdetestol ervenyes a torveny, amit a mi bolcs vezerunk es az o alairoja, december 31 en ejtett csak meg, hogy mindenkinek legyen egy teljes napja felkeszulni..

(kopes magam ele)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.05. 11:35:04

"A médiatörvény miatti nemzetközi felháborodás újabb fejezeteként a német kormány tegnap azzal állt elő, hogy Magyarország ne tárgyalhasson médiaügyekben az EU nevében a keleti partnerekkel."

Ennél nagyobb megaláztatás azt hiszem már csak az lenne, ha az EU elnökséget is elvennék tőlünk. Még jó, hogy az azért nem olyan egyszerű.

Orbánék házhoz mentek a pofonért, csak az a baj, hogy az nem csak az ő arcukon csattan, hanem mindannyiunkén.

nyehehe 2011.01.05. 11:38:53

@forgodssake: ez az egypártiság azért van így, mert a fidesz túlnyerte magát. Vagyis miattunk. Mi hoztuk ilyen helyzetbe. És okkal. Ami pedig korábban folyt a "többpárti" médiafelügyeletnél, az egy vicc volt. Nem lehetett egyről a kettőre lépni, csak ha megvették egymást. Most végre felgyorsulnak a dolgok.

GGG77 2011.01.05. 11:38:59

A fasizálódás, sovinizmus, antiszemitizmus, homofóbia és rasszizmus nem vád a Fidesszel szemben. Ezek tények.

efhábé 2011.01.05. 11:45:09

"Nem nagyon kéne komolyan venni addig külföldi politikusok , újságírók véleményét, amíg azok el sem olvashatták a törvényt, ugyanis a napokban jelent meg az angol fordítása.."

Ez a legújabb kormánymantra. Gyönyörű, mert mint a kommentek mutatják, az emberek ész és gondolkodás nélkül kajálják be ezt az ostoba szöveget.

Az, hogy a kormány csak most fordíttatta le angolra, nem jelenti azt, hogy nem létezett előtte egyetlen fordítás sem.

Magyarul és angolul nem csak a kormány által megbízott fordító(k) tudnak ám.

Komolyan képes vagy elhinni, hogy Merkel asztalán nem volt ott a német fordítás már 22-én reggel?

Komolyan képes vagy elhinni, hogy magyarról angolra az egész világon csak a kormány képes fordíttatni?

És komolyan képes vagy ezt nyilvánosan hangoztatni is?

Kb. egy káposzta szellemi szintjén kell lenni ahhoz, hogy az ember magáévá tudja tenni ezt a kormányérvet...

biobender 2011.01.05. 11:49:34

@purga: ny: "én csak azt nem értem, h anno a szlovákokkal miért nem voltak ilyen kemények a nyelvtörvény miatt?"

Szerintem alapvetoen a franciak miatt. Amit ok muvelnek pl. Elzaszban az szerintem nalunk barmikor kiverne a biztositekot. Ahogy atmesz a hataron egy villamosjegynyi tabla nincs mar nemetul.

Szoval ok mindik is nagyon ovatosak voltak a nemzetisegi nyelvekkel az Eu-ban, nem veletlenul. Ezzel szemben a sajtoszabadsag konnyu eset.

efhábé 2011.01.05. 11:49:39

@Sir Galahad: Szerinted hogyan lehet egy tv. szövegét úgy lefordítani, hogy az alkalmas legyen a gyalázkodásra? Bármely fordító, akinek a fordítása jelentősen eltér a "hivatalos" fordítástól, az elveszti a kenyerét.
Döbbenet, hogy mennyire nem vagytok képesek a világot a maga valójában látni, helyette mindenhol összeesküvést szimatoltok...

tyúkarc 2011.01.05. 11:51:50

véletlenül sem akarom védeni a FIDESZ-t, de azért senki ne gondolja már, hogy a "Nyugat" kizárólag a jóság és az igazságosság letéteményese.

biobender 2011.01.05. 11:56:37

@nyehehe: "Most végre felgyorsulnak a dolgok. "

Jah, csak eppen a szakadek fele megyunk :))

dögölj meg 2011.01.05. 11:56:42

A művelt Nyugat vastagon szarik a szlovák nyelvtörvényre,a gyülekezési jog tiltására /2006.okt.23./, akasztanák az amerikai külügy iratainak
nyilvánosságra hozóját,de fenemód aggódnak a mi saj-
tónkért,amit amúgy már csak az elkötelezettek olvasnak!

biobender 2011.01.05. 11:56:47

@tyúkarc: "de azért senki ne gondolja már, hogy a "Nyugat" kizárólag a jóság és az igazságosság letéteményese. "

Bizony keleti szel fujik am. Kina az igazi, ok meg Mugabe-t is vedik, vagy talan Putyin. Ok a mi partnereink, nem am a tetves hanyatlo nyugat.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.01.05. 12:00:24

Na de hát a ballib sajtó azon hőzöng már évek óta, hogy "ha ezt egy német párt tenné Németországban, már mindenki elhatárolódott volna". Most konkrétan itt olyanokra gondolok, mint a BZS-vel való tortázás. A Fidesz az utóbbi mittudomén hány évben egyszerűen nem szalonképes, csak ezt eddig Németországban nem tudták. És épp ez a gond, hogy egy csomóan elhitték, hogy a Fidesz necces dolgai valójában nem gázok, hogy ezek mindenütt így mennek, Sarkozy is kokettál a nácikkal, Berlusconi is hülye, nincs ebben semmi kivetnivaló. A valóság azonban az, hogy sajna van.
Nem "rosszul mérte fel" a Fidesz a következményeket, hanem konkrétan a Fidesz ilyen: tényleg nem felel meg az európai szellemnek. (Ahogy a Jobbik sem úgy szélsőjobbos, ahogy a nyugat-európaiak, a szocikat se vállalná fel minden nyugat-európai szoci stb.)

A Magyarországot xenofóbiával vádoló írások nem alaptalanok: egyszerűen ott nem ugyanazt jelenti a xenofóbia, a homofóbia, a sovinizmus, a stb. mint itt. Ami itt még nem az, az ott már az.

Squid 2011.01.05. 12:01:19

@purga: "én csak azt nem értem, h anno a szlovákokkal miért nem voltak ilyen kemények a nyelvtörvény miatt?
persze jogosak a felháborodások, a fidesz gőgje meg már mérhetetlenül nagy, na de ez akkor is kettős mérce... "

Gondolom az a tény nem zavar, hogy megállították az összes EU kifizetést feléjük amikor kihozták azt az okosságot..

efhábé 2011.01.05. 12:01:57

@nevetőharmadik: Agreed :) Teljes mértékben.
A fidesz sosem volt és nem is lesz szélsőjobbos, rasszista meg pláne nem. Ebből a szempontból teljes mértékben européer a hozzáállásuk. A gond azzal van, hogy populista-utilista a felfogásuk, állandó értékek és érdekek még nyomokban sem fedezhetőek fel náluk.

J.W. Booth 2011.01.05. 12:04:06

@ursus artos:

Nem akarok az utcára menni sem most, sem tavasszal.
Ahogy a fideszt kritizálók döntő többsége sem.

Ez a privilégium megmarad a csordátoknak.

Themisz 2011.01.05. 12:04:12

Nehéz lenne nem összemosni a Fideszt a Jobbikkal akkor, amikor az államtitkáruk nem győzi hetente nyugtatni Novák Elődöt, hogy Alföldi el lesz távolítva, miközben AR alatt lett történeteben először nyereséges a színház, a gazdálkodásuk transzparens és a számaik nyilvánosak minden évben (szemben az Operával), nemzetközi fesztiválok vannak, a fiatalok és a visszatérő nézők száma folyamatosan nő, valamint telt házzal mennek az előadások, ráadásul Alföldinek 2013-ig szerződése van.
Ehhez képest Halász János minden héten elmondja, hogy:
"E egyetértünk azzal, hogy sok jóérzésű magyar ember önérzetét és hazafiságát megbántották az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházban, és valóban sokszor méltatlannak érezhetik a Nemzeti Színházhoz az ott bemutatott darabokat. Kértem önöket ezért, hogy legyenek türelemmel és bízzanak bennünk, bízzanak abban, hogy a megfelelő időben hozzuk meg a megfelelő döntéseket. "
A legújabb pletykák szerint amúgy Balázs Péter, Cseke Péter vagy Eperjes Károly lesz kinevezve, mert Vidnyánszky nem vállalja, ugyanis összeveszett Eperjessel, mert az újonnan létrehozandó Színiakadémiát is ő akarta vezetni, de azt Eperjesnek szánják.

sárkányfő 2011.01.05. 12:07:22

Viccesek, akik szajkózzák a Szijjártó-féle: "még le sincs fordítva" hülyeséget.

Már Szeptember lefordították a törvény-tervezet, és csináltak róla egy 57 oldalas elemzést.

Tessék a link, lehet olvasgatni:
www.osce.org/fom/documents/71218

Magyarország nemzetközileg elszigetelődött, barbár ősemberként tekintenek ránk. Fél év alatt. Ennek súlyos következményei vannak, és főleg lesznek. Politikai, és gazdasági értelemben is. Orbán elkúrta.

A németekkel szarakodni kb olyan, mint amikor a pincsikutya megharapja az őt etető gazdájának a kezét.
Vagy amikor a kisegér nekiesik az elefánt torkának. Mondjuk nevetni lehet is rajta némi morbid önromboló hajlammal, szóval van pozitív oldala is.

Az ős kaján 2011.01.06. 21:40:26

Mindenki seperjen a saját háza /hazája/ előtt, azután ugasson, meg akkor is, ha európai uniós tagország.
Mi köze van másnak a mi törvényeinkhez?

Pl. Franciaország haza toloncolta a romániai romákat. Hőbörgött a liberális Európa, de a kutya ugat, a karaván halad.

1120 2011.01.06. 21:40:33

"A kormány látványosan rosszul mérte fel az európai valóságot: ha valaki sorozatosan megsérti a nyugati alapértékeket, előbb csak ügyeletes rosszfiú, majd nagyon gyorsan xenofób, soviniszta, antiszemita stb. lesz. Abból a klubból pedig nincs kilépés."

Ugyan már, butuskám... 10 évvel ezelőtt Haider miatt Ausztria ugyanezeket a jelzőket (ha nem súlyosabbakat) megkapta. Ma ki emlékszik minderre? Az osztrákok talán a legkevésbé, lásd a mocskolódó cikkeiket...

MiKeyRuLeS 2011.01.06. 21:41:56

Ez mind hidegvérű számítás, Orbán csak okot keres az EU-val való szakításra. 20 éve még a ruszkikat küldte haza Orbán, most a nyugattal teszi ezt meg. Most ismét élő OV korábbi szólása: "Van élet az EU-n kívül is".

Az első ország leszünk, akik/akiket kilépnek/kidobnak az EU-ból. Mert az ország 2/3-a ezt akarta(?)!

gányolás (törölt) 2011.01.06. 21:42:18

Nem leszek hosszú, ezért meg se fog jelenni: az index és blogjai kórusban uszítanak a kormányzat ellen, sok ügyben, így a médiatörvény kapcsán is - minő meglepő módon a balliberális (szélsőséges) oldalra pozicionálva magukat. Noha
1) senki se választotta se az indexet, se a blogokat,
2) _pont azok harcolnak a sajtószabadságért, akiknél ott virít: "HOZZÁSZÓLÁSOD ELŐZETES MODERÁCIÓ UTÁN JELENIK MEG "

Kedves Bloggerek, de ez így __szánalmas__, mégis: miféle hiteletek van nektek szólásszabadság ügyében, ha pont ti magatok is cenzúráztok a blog kezdete óta (és tudott, hogy a hozzászólások tetemes része bizony nem jelenik meg ...).

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.01.06. 21:42:29

Én a cikkíró helyében nem vágnék fel, milyen cigánybarát a mi kormányunk, amikor pont az esélyegyenlőségért felelős ember kampányol az iskolai szegregációért, pl. Merthogy az milyen jó azoknak a gyerekeknek.
Lehet,hogy a következtetések túlzónak tünnek, de valljuk be, amit tett a kormány eddig, az alapján nehéz lenne más következtetésre jutni. Főként olyan resume-vel, amiben benne van, hogy szeretnek a szélsőjobbal összekacsintani, vagy azok agyatlan ötleteit cakk-pakk átvenni, és populista jelzővel illetik.

pokesz70 2011.01.06. 21:42:37

Én sem gondolom, hogy a fidesz fasiszta lenne. Ugyanakkor egyetértek a Washington Postban megfogalmazott aggodalommal, egyrészről mert a társadalomban eléggé megerősödött az idegengyűlölet, a cigányellenesség, az antiszemitizmus és a nacionalizmus az utóbbi években, másrészről mert ennek a visszaszorításáért a hazai jobboldal jó esetben semmit sem tett, de inkább segítette, támogatta ezt a folyamatot. Tehát a kormány és a fidesz nem echte názi, de benne van a veszély, hogy a jobboldali szavazók erre fogékony részét (és ők egyre többen vannak/lesznek) ezeken a pontokon próbálja majd egy kicsit kényeztetni.

okostojáska 2011.01.06. 21:42:42

@dögölj meg: Így van :) A "nyugat" rég eljátszott a hitelét és erkölcsi tőkéjét, ha egyáltalán volt. A 90-es években még rövid ideig össze lehetett hozni ilyen nevetséges indokokkal egy Haider elleni blokkot, de manapság ez kizárt.
Ugyan mi lenne a nyugati értékrend? Lerohanni Irakot, lemészárolni több százezer embert, úgy hogy amikor odamennek tudják, hogy nincs is tömegpusztító fegyver?

Game over liberális elvtársak :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.01.06. 21:42:50

Érdekes, mikor ellenzéki parlamenti képviselőt vertek meg, akkor nem aggódtak ennyire a németek. (Révész Máriusz ügy) Akkor nem volt diktatúra.

szamarhegy 2011.01.06. 21:43:08

Magyarország exportjának 75%-át ezek az 'értetlen' nyugati országok cégei adják, az államkötvény piacokon még rosszabb az arány!!! Van még kérdés?

szamarhegy 2011.01.06. 21:43:57

Magyarország egyetlen gazdasági szexepilje mostanra már csak a 89-es határnyitásra és a németek ezzel kapcsolatos pozitív érzéseire vezethetőek vissza, 'kedves' Vezetőnk ezt teszi most tönkre.

Id. Lencsés István 2011.01.06. 21:44:02

Most Orbánnak indulnia kell! Számoljon el, szervezze a költözését vissza Felcsútra, vagy Alcsútra.

Az EU-nak mindent meg kell tennie a magyarországi sajtószabadság védelmében, mert a Fidesz egypártrendszerével szemben csak a sajtó léphet fel, írja szerkesztőségi vezércikkében a Guardian. A brit lap szerint Orbán "a legkevésbé alkalmas ember Európában" az EU előtt álló feladatok levezénylésére.

Netuddki. 2011.01.06. 21:44:05

@fenehorizont: Kicsihuszár! Azt felejted csak el, hogy orbán viktor a legnagyobb felelős ezekért az állapotokért.
A magyar amúgy is marakodó, klikkeskedő egy népség. Erre rájátszani felelőtlenség, amit a fidesz már kb. 10 éve tesz. Aztán azt hiszik a kis naívak egy papírfecnivel majd ezt a szellemet visszahajthatják a palackba. Hát lqrták. Nem kicsit, nagyon.

Ettől függetlenül én a mellett vagyok, hogy össze kéne már fogniuk a magyar állampolgároknak és elhajtani ezeket a sunyi, tehetetlen, semmirekellő politikusokat maszopostól, fideszestől a francba. Szerintem más út nem létezik, csak múlnak az évek, egyik lehetőséget szalasztjuk el a másik után, és persze nem leszünk már fiatalabbak se.

Ha már az alkotmányozást szóba hozták viktorék.
Az első pontnak szerintem annak kéne lennie, hogy a nép bármikor elkergetheti az arra alkalmatlan vezetőit, ha semmi hasznukat nem veszi...

samer 2011.01.06. 21:44:13

Üdv! Tudjátok amikor a nyugat talpát ny.... az már nevetséges. Tudomásul kell venni az Uniónak nincs jövője, nem lehet megmenteni, lehet próbálni, elodázni, de nekik is szembe kell majd azokkal a problémákkal nézni amivel mi is küszködünk, kicsit olyan ez az egész mint az előző 8 év volt, amikor a gazdasági bajok oka a mindenkori ellenzék, fasiszta, meg mi egymás volt, most az unió csinálja ezt pedig nekik lehetne a legkevesebb okuk erre, ott az embereket kitoloncolják, az újságokat pedig leginkább a liberális baloldal tartja kézben, de már nem sokáig lehet az embereket álomvilágban tartani, majd a müezzin felébreszti őket, és rádöbbenek hogy Európa nincs többé... és szabadság sem...
Kíváncsi vagyok ez kikerül-e vagy a már régóta létező cenzúra nem engedi....

Petykabá 2011.01.06. 21:44:17

@Átutazó: merthogy ez a véleményed és kész. vagy miért is? és egyébként mi az a nacionalista? figyelj van egy nagyon fontos határ aközött amit te nacionalizmusnak értesz és amit én patriotizmusnak gondolok. szerintem minden ország a saját és a saját állampolgárai érdekeit kell, hogy érvényesítse, egyszerű dolgok miatt. értsd: tisztelek másokat, de elsősorban a saját érdekeim szerint cselekszem. Ilyen a fidesz. ez szerinted nacionalizmus, meg sovinizmus? Te talán mindent aszerint teszel, hogy másnak legyen elsősorban jó? Ott van a mintapéldád gondolom az SzdSz, aki tény nem nacionalsta. mindent úgy tesz, hogy a környezet bólogasson. De szerinted ők közben nem azt nézik, hogy az ő polgáraik jól járjanak. fogd már fel, hogy a patriotizmus kell a túléléshez egy patriotista környezetben.

Várúr 2011.01.06. 21:44:26

A nyomásgyakorláshoz ugyancsak ért a sajtó, keleten, nyugaton egyaránt. Netán a maguk házatáján kéne söpörni. Franciaországban Sarközy nevezi ki a tévéelnököt. Mint kiderült, a Le Monde-ot saját kampánytámogató házi nagytőkésének adatta el. Pár tucat újságírót a titkosszolgálat hallgatott le (az ügy eljutott a köztársasági elnöki hivatalig, majd ügyesen elkenték). Németországban a sajtóra 2-300 ezer euro-s büntiket lehet kiszabni. Kőkemény gazdasági érdekekről van szó feleim, a többi duma, duma, duma... Ennek ellenére érdemes lenne a médiatörvényen módosítani, ezzel kihúzni a visongók tépőfogát. Majd felkészülni a következő támadásra. Lesz egypár (a nemzetközi tőke és az újságíró céh nem felejt). Hacsak ki nem robban Nyugaton valami súlyos, tényleges botrány.

Petykabá 2011.01.06. 21:44:32

@mistinguett: te nagy liberális. hogy lehet egy országot xenofóbiával vádolni? embereket talán lehet, de egy országot? köpd már szembe magad légyszi.

Várúr 2011.01.06. 21:44:38

@Fedor:
Tisztességesebb lett volna, ha a német kormány azzal áll elő, amit nagyvállalatai már megtettek: kifogásolják a különadót. Kisegér és elefánt... A végén kiderül, hogy igaza van Kovács eeetársnak: "Merjünk kicsik lenni". Ölég alacsony figura, neki biztos nem esik nehezére.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.01.06. 21:44:45

Csak azt szeretném mondani, hogy....miért nem keresünk egy olyan embert, aki normális, és aki eléggé érett lenne Magyarország miniszterelnökének. Egy olyan embert, aki mögé fellehetne sorakozni, és a legközelebbi választáson emberek milliói szavaznának rá. Akinek van értelme, érdeme, tiszta múltja, jövőképe..stb..stb..Keressünk egy embert, könyörgök!! Ne legyen a legközelebbi választáson olyan, hogy nincs kire szavazni, ezért nem megyek el. Könyörgöm, csak találunk 10 millió embert között EGY EMBERT!!!!!!!

balfék 2011.01.06. 21:44:49

@RAMBO: Akkor már csak azt mondd meg Orbán hány bőrbe bújt már és vetette le egy másikért?

is 2011.01.06. 21:44:55

@Sir Galahad: Majd megunjak ... es hazamennek? Ez mintha valakinek mar nem jott volna be.

Es tenyleg, honapok ota van rendes angol forditasa a torvenynek, ne tessek mar ezzel az ostobasaggal jonni, Ez FIDESZ szint, ne sullyedjel mar odaig, hogy beszopod. Kosz @sárkányfő: , ne vesszen el a link: www.osce.org/fom/documents/71218

balfék 2011.01.06. 21:45:01

Talán nem kellett volna indokot adni ezzel a médiatörvénnyel, hogy ennek mentén védhessék üzleti érdekeiket a multik! Másrészt, ha egy ország kiállhat az érdekleiért miért csodálkozunk, hogy a multi is próbálja védeni a sajátját és majd eldől ki az erősebb. A pakliban ez is benne van. Azért van szükség a diplomáciár és előzetes megbeszélésekre egyeztetésekre pld. a multikkal is , hogy ez a paláver elkerülhető legyen. A Fidesz nem így tett. Ez is egy legitim döntés, de a következménykkel is neki kell elszámolni.

is 2011.01.06. 21:45:05

@biobender: Ja, a szocik a szakadek szelere vittek az orszagot. a FIDESZ azota mar egy nagy lepessel elobbre jutott.

balfék 2011.01.06. 21:45:09

@efhábé: Azért az állandó érdekeket fellelem. Degeszre keresni magukat.

Nádasi Balázs 2011.01.06. 21:45:15

@fenehorizont: Általában kiküldött tudósítóktól. Én is nem eggyel találkoztam már, akik itt élnek Budapesten.

Unbiased 2011.01.06. 21:45:22

Az Index a címlapján idézi a Guardian cikkét, ami valóban véresen Orbán ellenes. De ha valaki veszi a fáradságot, és a cikk alatt elolvassa a kommenteket, azok döntő többségükben Orbán mellett, és a Guardian cikkírója ellen szólnak. Nem tudom, mi lesz ebből a törvényből, de nem szándékozom bedőlni a hisztériás média-császároknak.

Dr.Traktor 2011.01.06. 21:45:29

kövi választásra nem lehet importálni külföldről pártot ha itthon nem akad semmi szimpatikus?

:(

balfék 2011.01.06. 21:45:35

@Themisz: A másik kettő meg teljesen vicc. A jobboldal tehetséges káderhiányban szenved. Majd megmérkőznek nyelhosszúsági és nyelvcsapás/perc versenyben.

misiapu71 2011.01.06. 21:45:39

buta balkáni ország buta balkáni politikusokkal

Google 2011.01.06. 21:45:41

@sárkányfő:

Ja vagy úgy. És mostanáig jegelték a felhorgadásukat az ellenzők, ni máj, pont az elnökség kezdetére indították el a rakétáikat. Vajon miért?
Ami pedig a németeket illeti, gondoltam, hogy azért települtek ide többen, hogy minket etessenek, hát igen, ettől szoktak a gazdagok még gazdagabbak lenni. Sőt, két világháborút is tiszta szívjóságból indítottak, ez van.
A baloldal hívei most szépen elsírhatják magukat, hogy mennyire leszerepelt a pártjuk, rá is kenhetik Orbánra a búbánatuk okát, de attól még nem kellene azt az országot ilyen elánnal köpködniük, melyben ma még laknak. Még kevésbé kellene azok nevében beszélniük, akik a Fideszre szavaztak, mert meglehet, ezek elégedettek. Ezt, ilyesmit vártak, reménykednek.

krisztina69 2011.01.06. 21:45:53

Nem olvastam az összes hozzászólást de ha még nem említették volna jelzem, hogy az Európai Únió korábbi időszakaiban Európai Gazdasági Közösség idején például Franciország ennél cifrábban is ellenszegült a szabályoknak, mégis tagok és élvezik a jelenlegi EU előnyeit! Olvassatok utána! Olaszország és Franciaország állandóan megszegte a diszkrimináció tilalmára vonatkozó alapelvet még az Európai Bíróság elmarasztaló ítéletét követően is!

egy mezei EU szakjogász

Kandabula 2011.01.06. 21:46:08

Ez a "még nincs lefordítva" egy tökéletes baromság. Bármely budapesti nagykövetségen dolgoznak magyarul kitűnően beszélő diplomaták, akik ráadásul a helyesírást is ismerik... Érdekes lesz, amikor rájönnek, hogy a hivatalos fordítás kissé hiányos...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2011.01.06. 21:46:12

Én még reménykedem abban, h ebből az EU-s elnökségből jól is kijöhetünk.
Orbánnak el kéne érnie azt, h végre jobban értsenek bennünket, és nem utolsó sorban érdeket is lássanak abban, h mi EU-tagok vagyunk.
Leginkább az eu-s polgárokra kéne hatnia, s rajtuk keresztül a vezetőikre.
malacnews.freeblog.hu/archives/2011/01/05/Okes_legyunk_bacilusok/

Tience 2011.01.06. 21:46:19

Kedves Szerkesztőség,Kommentelők
Én még emlékszem ,hogy valamikor 2002 után a Fidesz kérésére az Európai Néppárt hivatalos kommünikében itélte el a szoci kormány sajtószabadság-ellenes törekvéseit,együtt említve szép hazánkat 3. világbeli államokkal.Akkor talán Kovács László háborodott fel nagyon és kérte a fideszt,hogy ne járassa le az országot önös érdekeinek megfelelően. A lényeg: valaki szerezze már meg ezt a dokumentumot és tegye közzé,mert baromira kíváncsi vagyok,hogy akkor mi volt a gond,és miért ugrott ránk az Unio Néppárti része, és most miért védi be saját testvérét minimum hasonló ( a világsajtó visszajelzései alapján ennél jóval gázosabb) böszmeségért. Úgy emlékszem akkor nem volt ilyen drámai a visszhang,de a Fidesz kökeményen állt a sajtószabadság mellett!
Szóval várom az anyagot, és ha valaki utánaásna, mondjuk jó lenne mellé a korabeli magyar és külföldi sajtó reagálása is!!
szép napot

samba pa ti 2011.01.06. 21:46:27

kedves vezetőnk még nem tudja,amit egy lorimer nevezetű angol úriember már régóta megmondott,
hogy " a foci az a játék,amikor 2x11 ember kerget egy labdát a mezőn 2x45 percen keresztül és mindig a németek győznek."

Talon 2011.01.06. 21:46:41

Két mondat a fordításról: Az egész törvényben kb. 10 paragrafus van, amit le kell fordítani ahhoz, hogy megértse bárki, a törvény célja a média teljes elfoglalása, fenyegetve vagy büntetve. Ez a fordítás legalább 1 órát vesz igénybe, és az elfogadott törvény rendelkezései lényegileg nem különböznek a tervezetként már sokkal korábban közzétett törvényjavaslat szövegétől.

Jenyei 2011.01.06. 21:46:50

Egy országban, ahol bevallottan meleg a főváros -Berlin- polgármestere, olyan megvető hangon írni egy de facto kormánylapban (magyar hírlap) a melegekről, ahogy csak az utolsó pár napban ungváry zsolt tette, elképzelhetetlen.
Vagy bayer a buzizásával... szvaól van miért magukba szállni.

tarackos 2011.01.06. 21:46:55

Ez van amikor a kitartás politikáját választják az új elvtársak. Csak akkor van bibi, ha ami mellett ki kell tartani az kakis. Belföldön, 0 ellenzék mellett még működik is, de érthető ha más ezt nem nyeli csak úgy le.
Azért örülnék az mgnp mizériát is meg lehetne állítani mielőtt eltapsolnák a pénzt arra. Tényleg, mire?

Másrészt érthetetlen mi csodálkozni való van azon ha egy meozáson át nem esett termékről kiderül hogy selejtes. Mivel egyéni képviselői indítványként terjesztették be -ezt is- kimaradt a szakmai és érdekképviseleti egyeztetés vagyis a minőségbiztosítás. Most meg néznek mint a bárányok, nem értik. Őket minősíti, látszik még egyikük sem dolgozott termelésben...Ez a sokadik ilyen módon készített törvény és a többi sem lett jobb, de azok tényleg belügyek azért nem szól bele az EU.

A külföldi kritika tényleg kezd durvulni, de ott tudják milyen lassú és impotens az Eu, kavarják hát minél előbb és jobban amíg lehet, mert egyébként erre is tennének...

bgp 2011.01.06. 21:47:00

A jó reklám is reklám? Biztos sok amcsi szeretne Kubán nyaralni :)
Figyeljétek meg, idén tele lesz a Balaton katasztrófaturistákkal.

Kalmár 2011.01.06. 21:47:05

@Squid: Nem zavar mert nem állították le.
Most is érvényben vana a törvény sőt a Benes dekrétum is amely szerint minden magyar háborús bűnös.
Vagy te úgy tudod, hogy Szlovákia a mai napig nem kap az Úniótól semmit??
Ja még annyit, hogy a Görögök megsegítésére is beintettek, de nekik lehet.

A Kárpátok Ostora 2011.01.06. 21:47:10

Jól emlékszem, hogy a Fidesz választási ígéretei közül az egyik leghangsúlyosabb az volt, hogy "helyreállítjuk az ország tekintélyét"? Ehhez képest soha nem látott mélyponton van. Megvédik a nyugdíjmegtakarításokat? Pillanatnyi pártcéljaikat finanszírozzák három millió zember megtakarításaiból. Abszurd egy ország ez.

CyranodeBergerac 2011.01.06. 21:47:13

@Sir Galahad: "Majd megunják."
Na ja, majd megunják oszt hazamennek. Mink meg itt maradunk télvíz idején lyukas alsógatyában mezítláb a patakparton. Hogy idézzek kedvencemtől: "Nadrágom rongyos, de nemes szívet takar."
Észre kellene már venni, hogy folyamatosan kölcsöncipőben, kölcsönkabátban, kölcsönszmokingban feszelgünk a gazdagok báljában és, ha belefingunk a nullás lisztbe, akkor nem kapunk vacsorát. Netán még el is hajtanak bennünket vissza a vályog viskóba. Szép dolog a büszkeség, de még szebb, ha nem csak üres szólamok vannak mögötte, hanem teljesítmény, ami elismerésre méltó. Először fel kellene mutatni valami igazán értékállót és csak az után döngetni a mellkast. Ami igazán nagyot és elismerésre méltót magyarok alkottak, annak a 80%-a nem Magyarországon jött létre, mert ez egy ilyen ország, ahol igazzá tették a mondást, hogy senki nem lehet próféta a saját hazájában. És ez folyik most is, gondoljunk csak a szegedi lézerközpontra.

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.06. 21:47:16

Azért lenne a kormány szélsőséges, mert csinált egy normális médiatörvényt ? Nem értem ezeket a szélsőbalos újságokat :(

Templer 2011.01.06. 23:10:03

Engem igazából nem érdekel ez az egész média hisztéria, be kell vallanom valósziinűleg, mert jobboldali voltam, vagyok, leszek. Persze, ha ezt a baloldalon látnám, ugyan ilyen kibasz...t komunikációval már rég a vérnyomás csökkentőket szednék, meg mondjon le!-znék.
De ezt a problémát FIDESZ hamar megtudná oldani ( ha akarná) némi törvénymódosiitással, meg jó komunikációval. De amitől most kezd megint felmenni a vérnyomásom, az amit a FIDESZen belül néhányan megint bepróbálkoznak, gondolok itt a parkolás újboli kiadását offshore cégek kezébe. Na ez az igazán felháboriitó!
Nem akar valaki egy normális jobboldali, konzervatiiv pártot alapiitani?

dr kíváncsivagyok 2011.01.06. 23:10:25

Sajnos Orbánból oly mértékben hiányzik az önkritika , a kompromisszum-készség és a türelem , hogy félő , nem fog a szép szóra hallgatni ( hiszen eddig a legfinomabb eszközökkel próbálták elmagyarázni néki , hogy ez Európában a XXI szd. -ban nem megy !)......és az egész ország fog elszigetelődni és anyagilag is rosszul járni .

tejcsokoládé (törölt) 2011.01.06. 23:10:32

a sok fidesz drukker azt hiszi, nem számít, ha egész Európa ellenünk lesz, nem számít, ha munkahelyek szűnnek majd meg, ha nemkívánatosak leszünk nyugaton kereskedelmi, turisztikai és minden egyéb szempontból..

sok idióta, akik erre szavaztak, csak az a baj, hogy mindenki szívja.

Khayness 2011.01.06. 23:10:38

Az Alzheimer-kór a világsajtóban sem ismeretlen fogalom, tavaly a szemét izlandi vulkán volt a főgonosz, majd a British Petrol volt a világ összes bajának az okozója, csámcsogtak rajta pár hónapot, majd más téma után néztek.

Jövőre már senkit se fog ez érdekelni. Sajnos...

salamander 2011.01.06. 23:10:52

Nos kedves hozzászólók!

Akik olyan véleményen vannak, hogy ez a médiatörvény 1933 nazi Németországot juttatja eszünkbe, és ott is kiválóan működhetne vagy Orbán Hitler utódja, stb. azoktól kérdezném:
1. Hol voltak amikor a szlovák nyelvtörvényt meghozták?
2. Hol voltak amikor Gyurcsány az Orosz "kék áramlatról" úgy nyilatkozott A Nabucco-ban nem sok lehetőséget lát?
3. hol voltak amikor a Benes dekrétumokat nem semmisítették meg sőt elismerte a Cseh és a Szlovák kormányzat?
4. Hol voltak amikor a cigányokat Sarkozy Elnok kiutasította az országból?
5. Hol voltak akkor amikor Obama megkapta a béke Nobel díjat úgy, hogy két aljas háborút folytat az általa irányított ország?
6. Hol voltak akkor, amikor Izrael pusztán "védekezésből" megölt 10 békeaktivistát akik a kiéheztetett gázai övezetbe indultak élelmiszerrel és gyógyszerekkel?
Egyáltalán hol van az EU ebben a kérdésben?

Szóval a médiatörvényünk jó. Agresszív támadások is ezt mutatják.
Magyarország nem lehet többé egy perifériára szorult, becstelen kollaboránsok által vezetett ócska provincia!
Az országok felett kialakult Globális pénzrendszernek az fő problémája, hogy ők vezetnek, viszont őket soha sem választotta senki.
Nem hogy nem demokratikus, hanem kifejezetten autokratikus, amely kis harcias és rettentő agresszív oligarcha csoportokat telepít minden nemzeti államba. Ezek felveszik a kapcsolatot a nemzeti kollaboránsokkal, fizetik és menedzselik őket, és végül - tetszik nem tetszik - hatalomba passzírozza a legjobbakat közülük: Lásd az SZDSZ csapatát.

Ez az autokratikus globális pénzhatalom igen kellemetlen szervezet, mert a hatályos pozitívjogi azaz írott jogi rendszerrel nem lehet felvenni ellene a versenyt.
Rövid Jogbölcseleti háttér:
Tehát ezért kell a jogpozitivista felfogást háttérbe szorítani és jogelveket magasabb erkölcsi szintről kezdeni.
A jelenleg kormány ezt felmérte és ennek egyik eredménye a médiatörvény.
A jogfelfogás megkettőzése és az írott jog alárendelése a természetjogi elveknek elkerülhetetlen.
Mitől jogos ami jogos, és mitől jogtalan ami jogtalan.
Évszázados kérdés a Jog- és Állambölcselet tudósai számára.
Ezt ma nagyon elnagyoltan kezeljük.
Olyan jogszabályokat kell alkotnia a jogalkotónak, hogy a évszázados társadalmi normákba ne ütközzön a jogi norma!
Nem az alkotmánybíróságnak kell norma kontrollt végezni a létrehozott jogi norma felett! Azért mert ez a jog ön-referenciális zártságát eredményezi.
(Emberi nyelven ez olyan, mintha eladót kérdeznénk arról a terméke minősége milyen).
Meg kell erősíteni a társadalmi normákat és azok alapján építeni fel a jogszabályainkat. Nem kell nekünk a Német, Francia, Amerikai, ilyen olyan szöveg ahogyan nekik sem kell ami tanácsunk média vagy gazdasági ügyekben. Az állam azért szuverén, hogy saját ügyeit önállóan kifelé és befelé megfelelően alakítsa és ezt képviselje. Az állam társadalmi objektiváció, alapvető célja a társadalomösszesség újraépülésének elősegítése!
Nos ez eddig nem nagyon sikerült! Lásd a demográfiai adatokat, a gazdasági és energetikai kitettségünket.
Azonban hozzá kell kezdenünk, mert jobb későn mint soha!
Nem kell a Franciáknak Olaszoknak Németeknek Angoloknak Portugáloknak, Belgákban, Luxemburgiaknak, Svájcnak stb. a szomszédba menni, ha nemzeti érdekeiről van szó.

Nekik Szabad? Ők nem miért nem alkalmatlanok az EU-s tagságra/elnökségre? Ők miért nem fasiszták?

tuono 2011.01.06. 23:10:57

Sajnos lényegre törő és éles látó a cikk. El is szomorodtam.

salamander 2011.01.06. 23:11:02

@sárkányfő:
Te nagyon nem vagy tisztában az államelmélettel ha ekkora f@szságokat írogatsz:

"A németekkel szarakodni kb olyan, mint amikor a pincsikutya megharapja az őt etető gazdájának a kezét. "

Magyarország nem a "Németekkel" szarakodik, csak egy kis béna, zsugorodó Európai balliberális közösségnek szúrja a szemét.
Ez szűk társaság a médiában "kicsit harsogóbban" és igen agresszíven jeleníti meg a véleményét, mint ahányan a társadalomban számarányukat tekintve az megilletné őket.
Így volt ez nálunk is és az ő véleményük tematizálta a közbeszédet immár 20 éve.
Az ő hatalmunknak véglegesen befellegzett, csak Neked - aki az árnyakat nézed a barlangfalon - még nem világos ez, mert nem mondta be a "tévéd bemondója" Kálmán Olga.

salamander 2011.01.06. 23:11:07

@Rettegő:
egyetértek az előttem szólóval.
UFF

ne most 2011.01.06. 23:11:10

A kormány még mindig nem látja, hogy az EU egy nagy reality kiszavazó show, ahova Mo két héttel később költözött be.
Ki oktatni az őstagokat! A feszültségeket generálni, mig te vagy a villamester? Jó stratégia ez?

Látom egyre több cikkben, hogy a baloldal generálja a hisztériát. Valami gond van és a kisebbséget okolják a bajokért? Tipikus fasiszta módszer. A 12-es karikát a képernyőről majd át kell tenni a ruhára, hogy tudni lehessen kik azok, akik megrontják az ifjuságot.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.06. 23:11:33

"Ezen vádak megfogalmazói ugyanis a Fidesz-kormány intézkedései mögött lévő motivációkat egyszerűen felcserélik saját félelmeikkel, vagy pedig pontosan ezeket a félelmeket akarják másokban elültetni. "

Osztán milyen motivációi vannak annak a fidesznek, amelyik korlátozta az AB-t, kiherélte a Költségvetési Tanácsot, ad hoc módosítgatja az Alkotmányt, támadja a Jegybank függetlenségét, cenzúratörvényt készít, a törvénykezési gyakorlata az egyéni képviselői indítványokon alapul, kilenc évre nevez ki komisszárokat, indoklás nélküli elbocsájtás lehetőségével zsarolja a közszférát, megváltoztatja a sztrájktörvényt, lenyúlja, kizsarolja a nyugdíjpénzeket, Schmitt Pálból elnököt csinál, stb?

Szóval ezekhez az intézkedésekhez milyen motiváció kell?

Azért kérdem, mert szeretnék tisztán látni a témában, és el szeretném kerülni a hivatásos rettegő (amúgy meglévő) besorolásomat.
Szeretném látni a fenti FOLYAMATBA RENDEZHETŐ események demokratikus végkimenetét, és a mögötte lévő szándékot, motivációt, aminek leírása bizonyára nem okoz nehézséget, hiszen a szerző ezen motivációkról, mint egyértelmű, ám a külföld (és a honi rettegők) szeme elől rejtve maradó, vagy tudatosan ignorált létezőkről beszél.

Köszönöm!

ne most 2011.01.06. 23:11:38

A magyar diplomácia tiltakozik. Ja, ha tiltakozik akkor mindjárt más....
Sikerült benyomni egy tiltakozást, aminek semmi értelme haszna. Nyugati újságiró ilyenkor röhög és ő is ir egy cikket, hiszen újságirónak nincs nagyobb öröm, mint baszakodni egy állammal. Ha a kormánya is mellette áll az meg jobb mint két barátnő az ágyban.

Dr Kangörény 2011.01.06. 23:12:02

A fideszre jellemző kettős beszédet egy elemző posztban azért nem kéne semmibe venni.

A ember ezt modja, B ember azt, C meg amazt.

És ha valakinek gondja van az egyikkel, akkor rögtön lehet mutogatni a másikra, hogy de az mást mondott és az a fontos.

Ez itthon működött, de a külföldet nem etetik meg vele.

Persze szerintem sincs szó semmiféle fasizálódásról.

==T== 2011.01.06. 23:12:07

Én azt mondom, nem kell betojni. Abban az Európában, ahol belefér egy Benes dekrétum vagy egy szlovák nyelvtörvény, ott sok mindent lehet. Ez az európa egy szót se szólt a 2006-os rendőri túlkapások kapcsán, és még lehetne sorolni a dolgokat. Most sem a médiatörvény az ok, hanem a különadót, melyek nagyon is indokoltak. Az érintett cégek rengetek pénzt talicskáznak ki az országból, miközben jóval drágábban működnek az ügyfelek számára, mint anyacégeik(bankok, telekom szektor), vagy pedig a Munak törvénykönyvére tesznek magasról (kisker multik). Szvsz még azt is megkockáztatom, hogy ha nem tetszik nekik, mehetnek (amúgy addig nem fognak menni, amíg nyereségük van, és még így is van).

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.01.06. 23:12:13

A Fidesz a sajat 22-es csapdajat allitotta elo ezzel a torvennyel.

Ha modosit a torvenyen azzal csak a sajat szavazoit kopi szemkozt.
Ha nem modosit azzal csak megtovabb ront a sajat es az orszag megitelesen.

Seregbontó 2011.01.06. 23:12:18

Ez nettó baromság. A médiatörvény nem törli el a sajtószabadságot (jelzem, olvastam) és a különadók sem roppantják meg a külföldi multikat. Az azonban döbbenetes, hogy a hazai ballib értelmiség és az óriáscégek micsoda nemzetközi vihart kavartak Magyarország ellen. Az pedig, hogy vannak akik nekik szurkolnak, egyenesen undorító.

Nincs más lehetőség, ha a kormány nem akar arcvesztést elszenvedni itthon, állnia kell a sarat. Külföldön, úgy tűnik hozzászoktak, hogy a magyar kormány elvtelenül benyal az Uniónak, legyen szó bármilyen kérdésről.

Természetesen a kompromisszumkészség jó és szép dolog, de van bizonyos határa. Luxemburg, Cseh- vagy Németország pedig olyan hangot ütött meg a magyar belpolitikával kapcsolatban, ami már-már a szuverenitásunkat kérdőjelezi meg. Fenyegetnek, parancsolgatnak. A nyugati sajtó detto. Ilyen körülmények között nem lehet értelmes párbeszédet folytatni, hiszen a szándék tökéletesen látszik. Ezzel kapcsolatban csak arra utalnék, hogy a médiatörvényt már azelőtt heves bírálatok érték, hogy egyáltalán a fordítását elkészítették volna.

Európát még mindíg a hatvannyolcas szalonkommunisták eszméi irányítják, na. Akik roppant toleránsak mindenkivel, aki pont az ő szájuk íze szerint intézi a dolgait. Aki meg nem, az rohadt fasiszta meg antidemokrata. De ezt már ismerjük itthonról.

Egyébként elég vicces, hogy aggódnak a magyar demokráciáért nyugaton, holott egy szalmaszálat sem tettek érte keresztbe. Sőt, tudjuk, hogy Thatcher asszony még győzködte is Gorbacsovot anno, nehogy elengedje a csatlósállamokat, mert akkor Németország egyesül. És furcsamód akkor sem volt ajvékolás, meg lukasenkózás, amikor Gyurcsányék rendőrei lőtték és kínozták az ellenzék tüntetésén résztvevő vagy éppen arra járó embereket.

Ezt figyelembevéve kell értékelni ezt az egész hazug rágalomhadjáratot, ami ellenünk folyik. És mint szavazójuk, elvárom, hogy a kormány ne engedjen nekik. A médiatörvénybe természetesen vannak vitatható pontok, amiről lehet tárgyalni. De nem dühtől vörösen ordítozó partnerrel. Előbb meg kell várni amíg lenyugszik.

FüstM 2011.01.06. 23:12:20

A jelenlegi hiszti furcsa érdekkoalíciója a hazai ballibbant köröknek, meg a megmaradt híveiknek (akik eddig is fasisztáztak eleget), a médiaviszonyokra amúgy is érzékenyebb újságíróknak (legyenek akárhol is külföldön), a gazdasági érdekeikben sértett nagyhatalmaknak (pl. németek stb.). Ez van.

Tehát a hiszti nem arról szól, amiről mondják. Ezzel együtt a fidesznek kellett volna okosabnak lennie, hogy ne sértsen ennyi érdeket ill. ne adjon ürügyek az antifasiszta összefogásra amúgy is mindig hajlamos "hasznos idiótáknak", azaz az európai balos értelmiségnek.

Mindenesetre az a ajvaslatom, a baloldalnak, hogyha a erősebb nemzeti karaktert akartak volna kimunkálni maguknak, akkor ugyanezt a kampányt levezethették volna a szlovák nyelvtörvény ellen, annak idején. Mert az valóban szembement azzal, amit az EU-ról gondolni véltünk.

nemjópasi 2011.01.06. 23:12:24

Az mszp már a váasztási kampány elején megmondta, hogy "demokrácia-deficit" lesz. És milyen igazuk lett! :)

FüstM 2011.01.06. 23:12:29

@Zig Zag:
Szóval tényleg arról van szó, hogy az Observer meg a die Welt újságírói tudományos alapossággal kielemezték egy eldugott ország említett témájú törvényét, gondosan mérleget vontak, oszt kiderült, hogy itten totaliarizmus épül.
Neked ez tényleg kerek?

Jamesboci 2011.01.06. 23:12:32

egy lószart, mama. Slotáékkal se lett semmi.

FüstM 2011.01.06. 23:12:36

@Hoppázó Beléndek:
Hiába 9 millió fasisztával nem lehet szocializmust építeni. :-))
Hál' istennek.

Gaius Plinius Secundus 2011.01.06. 23:12:41

Engem jobban erdekel hogy a nemeteknek miert nem tunik fel hogy Europaban egyedul Nemetorszagban vannak olyan torvenyek amik szerint a velemenyedert bortonbe is zarhatnak... Ja meg esetleg Feheroroszorszagban.

Ennyit a "liberalis" "europai" nemetekrol ugyebar

dr. Trebitsch 2011.01.06. 23:12:45

Valóban egy primitív ország vagyunk. És azok is maradunk, amíg nem értjük meg, hogy nem számít, mit tartunk igaznak, és mi a valóság, csak az, hogy az erősek mit tartanak annak. Aggasztó, hogy nálunk akormány abszolút biztos a dolgában, és az egész világot hülyének tartja. Erre van egy jó B. Russel idézet "Az a baja a világnak, hogy az ostobák, idióták mindig holtbiztosak az igazukban, mind az okosak, műveltek mindig kétésgekkel küszködnek." Nos, azt jól látom, hogy nálunk mindenki holtbiztos az igazában, és hülyének tartja az egész világot.

NOGY 2011.01.06. 23:12:50

Hogy nem veszi észre senki - vagy észre veszi mindenki csak egyszerűbb mocskolódni -, hogy nem a médiatörvényről vagy nyugdíjról vagy különadóról szól Magyarország lehúzása. Mennyire lehetnek hitelesek azok a politikus, újságok, akik akkor nem szólaltak meg ilyen kritikusan, és nem védték az emberi jogokat, amikor vertek és aláztak Budapest utcáin egyszerű járókelőket, amikor Szlovákiában kihirdették hogy magyarul beszélni, magyarul leírni szlovákiai városok nevét újságban, vagy akármit magyarul leírni közös helységben az büntetendő stb. Vagy miért nem álltak mellénk, amikor nem engedték át a köztársasági elnökünket Szlovákiába, vagy amikor a románok visszafordították a köztársasági elnökünk repülőgépét és még sorolhatnám száz oldalon keresztül a megalázásainak. Akkor hol voltak? Amúgy a kritizálók országaiban is büntetik, korlátozzák - mindig szubjektív megítélés és előre nem definiált jogszabályok alapján - a médiát a hatóságok, ha valami nem tetszik nekik... Vagy már rég olvasták a saját törvényeiket, amik pont ugyan olyan mint miénk! Olvassák már össze! Máshol is van és volt külön adó, amikor a szükség úgy igényelte...Náluk természetes, nem elítélendő...Mindenütt úgy működik /áll fen a nyugdíjrendszer, ahogy most akarjuk visszaállítani...Miért is kritizálják azt, amit ők is fenntartanak? Talán mert megérte nekik a mi eladósodottságunk? Ők is tudják /tudták, hogy a kieső bevételek náluk is a csőd szélére sodorná országukat, ezért nem változtattak! Birka kelet meg bele is dögölhet? És mehetnénk tovább minden külföldi kritizálás esetében, hogy bagoly módja a verébnek hogy nagy fejű... Szégyellje magát mindenki, aki csak pocskondiázni akar, és mindenki aki nem akarja direkt látni a fától az erdőt... Kinek fáj, hogy nem lehet büntetlenül hazudozni és parasztkondi a médiában. Annak aki tudja hogy olyan...és érintheti.

Ezekiel 25,17 2011.01.06. 23:13:27

Véleményem szerint nagyon rossz helyzetbe került az ország, sokkal rosszabba, mint azt itthon a legtöbben gondolják.

Először is a Fidesz hozott egy törvényt, ami rossz. Nyilvánvaló, hogy saját kényük kedve szerint akarják alakítani a médiát. Másik baj, hogy a törvény felesleges is, az égvilágon semmi hasznot ebből nem fognak ebből húzni.

Tehát van egy rossz és felesleges, pártcélokat szolgáló törvény, ami viszont3 súlyos kárt is okoz:

1. Lehetőséget biztosít, hogy a kormány többi, vitatott intézkedését is ezzel egy kalap alá vegyék ezzel a rossz törvénnyel. A bankadó, a kettős állampolgárság, válságadók ezek mind-mind egy alap alá kerülnek. És ez baj. Mert ezzel a jó intézkedéseket is hitelteleníti az állam.

2. Még nagyobb baj, hogy a médiatörvénnyel az egész magyar jobboldalt diszkreditálja, hagyja, hogy egybemossák a szélsőjobbal, a diktatúrával. Ezzel egyidejűleg lehetőséget biztosít a cenzorokból álló kommunista-opportunista MSZP, a volt-SZDSZ korrupt és hazaáruló holdudvara számára, hogy újfent a demokrácia és a szabadság védelmezőinek hazudják magukat. (Szerintem ez a legnagyobb bűn!!!)

3. Hosszú évekre lerombolja Magyarország tekintélyét és kiírja magát az európai diplomáciából. Ezzel egyrészt nem növeli a határon túliak Magyarország vonzását a határon túli magyarok irányába, de ez semmi ahhoz képest, ahogy külföldön néznek majd a magyar politikusokra.

Az, hogy a Fidesz ezzel a végtelenül ostoba, kompromisszumra képtelen hozzáállásával mennyit árt magának, az túlságosan nem érdekel. De amit az ország, és a jobboldalra szavazó polgárok ellen elkövet az nagy történelmi bűn SZVSZ.

Őszinte Őrült 2011.01.06. 23:13:31

magyar kormányülés, 2011 január:

N T: "Viktor talán lehet mégis finomítanunk kéne ezen a médiatörvényen..."
M Gy: "Nem mintha baj lenne vele, de legalább megkönnyítenénk vele a munkám, szar mindig magyarázkodni"
O V: "Ejnye polgártársak, hagyjuk meg a szabad sajtót a hanyatló Nyugat ópiumának!"

Szélmalomharcos 2011.01.06. 23:13:40

@Fedor: "Orbánék házhoz mentek a pofonért, csak az a baj, hogy az nem csak az ő arcukon csattan, hanem mindannyiunkén.
"

Még mindig jobb ez, mint a Gyurcsány-huszárok gumilövedékei

trabant 2011.01.06. 23:13:46

@RAMBO:
"nem akarom védeni Orbánt, de a KISZ egykori vezetőit bátran lehet kommunistázni - mert azok is."

Orbán Viktorra, a gimnáziumi és egyetemi KISZ titkárra, a rendszerváltás elôtti oxfordi ösztöndíjas diákra gondolsz? Vagy a párttitkár apjára? Vagy Martonyira, Járaira, Pozsgaira, Szûrösre, Csintalanra, Poltra?

Hidd el, idejében felosztották maguk között a terepet. Mindegy, mikor melyik oldal szennyesét teregetik, mert ugyanaz a fészekalja, csak csinálják a palávert, mivel a hatalom megszerzése a másik fél ellehetetlenítésével és lejárató kiiktatásával könnyebben megy.

trabant 2011.01.06. 23:13:51

@Logan Grimnar:
"segítenek nekik a fordításban a hazai baloldal liberális képviselői, ha esetleg valahol megakadnának."

Aha. Élen a hazánkba akkreditált külföldi diplomatákkal, akik hivatalból tudósítanak a helyi történésekrôl. Mit gondolsz, honnét tudtak külföldön többet a médiatörvényrôl, mint a hazai átlagolvasó?

trabant 2011.01.06. 23:13:55

@P.Guszti:

"Ha a szerző Magyarországot ronda kis államnak nevezi, akkor talán én is nevezhetem a szerzőt kis ronda újságírónak, aki csatlakozott a magyarellenes rágalomhadjárathoz, amelyet multi cégek szponszorálnak a magyar kormány hiteltelenítésére, mert külön adót vetettek ki rájuk.
A szerző a kommentárt törölte."

Csodálkozol? Máskor ne személyeskedj és ne rágalmazz meg másokat, akkor bent hagyják a kommentet.
Ez viselkedéskultúra kérdése, és nem a sajtószabadság függvénye.

Fel kellene nôni végre Európához és a nyugati elvárásokhoz.

Zig Zag · http://lemil.blog.hu/ 2011.01.07. 12:22:03

@FüstM: Meg elolvasták a további 50 cikket a témában, hozzávették az EBESZ elemzését, körülnéztek még 5 nemzetközi szervezet és 12 NGO-nál, valamint a FCO-s kapcsolatuktól megszerezték az általuk 2 hete lefordított változatot (amit Kis Gizi a budapesti brit nagykövi hivatásos fordítója 2 nap alatt megevett) és beszéltek 5 további forrással, akik kapcsolódnak az ügyhöz. Szerintem ez egy valószínű forgatókönyv. Sokkal valószínűbb, mint amit Szijjártó úr sulykolt, hogy külföldön senki sem tud magyarul és hogy jön ahhoz a világ, hogy bármit tudjon a Mo-ról, amit nem ők, a hivatalos kormányprop adott ki? Szerinted melyik életszerűbb? Azt nem mondtam, hogy a Die Welt-nél tudományos kutatót is ráállítottak az ügyre, de a Humboldt-on már biztos kiadták PhD témának hogyaszongya: "Ócska kormánykommunikáció, mint biztonságpolitikai kihívás Magyarországon a XXI század elején."

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.01.07. 12:22:10

@Petykabá: Légy szíves, ne liberálisozz.
És akkor. Ha azt mondjuk, a magyarok szeretik a csípős kosztot, az neked mit jelent? "Hogy lehet ilyet mondani egy országról?" Így beszélünk. Ha nem borulna el az agyad, mert "liberális"-t vélsz felfedezni a szavak mögött, szerintem észrevennéd.
Te ne köpd szembe magad. Csak nyugodj le.

bunji jumping 2011.01.10. 17:22:06

@Google: Azt hiszem, kolbászoszsömle fogalmazta meg az utat, ami a nemzetközi sajtó cikkeiig tartott.

Az én véleményem:
A múltból már megismert, nem pedigrés kormánytagok, apeh, ász-vezetők, mechanikus KE, botlatozó hivatallal. Neny, Ner, törvények sorozatának megváltoztatása, melyek nem illettek az éppen soron lévő döntésekhez, visszamenőleges törvények, Kósa-Szijjártó, offshore-lovagozás (nem véve figyelembe saját offshore-lovagjaikat), oligarcházás (nem véve figyelembe saját oligarcháikat), MNB-támadás, shortolás, Alkotmánybíróság, Költségvetési Tanács elkaszálása, brüsszeli túra hiánycél emeléséért, koki a fejecskére, hülye IMF, bankadó, válságadók (mind ideiglenesnek hazudva), Lex-ek á-tól z-ig, manyup... Minden lépés nevetséges, majd kicsit javított magyarázata stb.
Minderre úgy reagáltunk, hogy próbálgatják a körmeiket, kísérleteznek, hogy meddig mehetnek el, de a falig nem fognak.
Erről az egész világ tudott, te is ismered a google-t.
Hónapok óta feszítették a húrt, a médiatörvénynél elszakadt. Passz. Ennyi történt.

A VV másik posztjához egy rövid hozzászólás volt, mely tökéletesebb, mint az én bő lére eresztett írásom.
„… eltörtük anyu kedvenc vázáját, naná, hogy észreveszik, hogy piszkos a fülünk is.”





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása