Véleményvezér

vv

Portik-Laborc: mit szól az MSZP?

2013.04.23. I 1 komment I Címkék: mszp rendorseg korrupcio portik-laborc

laborc.jpgAkik ebből a régi csapatból most azt gondolják, hogy az Orbán-kormány szörnyű teljesítményének hátán visszakapaszkodhatnak a politikába, vagy éppen újra elfogadott közszereplők lehetnek, azok csak a Fidesz újraválasztásának ágyaznak meg. (Fotó: MTI)

A Portik Tamás és Laborc Sándor közötti beszélgetések jegyzőkönyve kiváló alkalom arra, hogy mindannyian felidézzük, miért is volt olyan borzasztó a Gyurcsány-rezsim. Akiknek bármi kétségük volt afelől, hogy ezeknek az embereknek örökre el kell-e tűnniük a magyar politikának még csak a közeléből is, azoknak lassan talán ideje lenne kijózanodniuk.

Ajánlott írásunk: Durvul: nyomozókat küldtek Simorékra

Miről szólnak a beszélgetések?

A tegnap nyilvánosságra került, a magyar titkosszolgálat által korábban rögzített beszélgetések leiratából az olvasható ki, hogy a magyar titkosszolgálat feje, Laborc Sándor az egyik legismertebb magyar bűnözőtől várja, hogy az az ellenzékre nézve terhelő adatokat szállítson neki. Sőt azt is hangsúlyozza, az sem baj, ha ezeket az információkat a bűnöző úgymond saját maga generálja. Például azzal, hogy „egy kupiba" csal egy ellenzéki politikust, és ott kompromittáló felvételeket készít róla.

Laborcékat az a felület érdekli, ahol bírákat, ügyészeket politikusokat tudnának befolyásolni. "És rendőröket", egészíti ki Portik. "De azt remélem, hogy azt tisztázzuk, hogy a szándék az egyértelmű a mi részünkről is" - összegez Laborc. Amire Portik válasza: "bármit, bármit megcsinálunk". Laborc nem spájzolni akar, azaz nem olyan dolgokat, amiket fél év vagy két év múlva elővehetnek, hogy "bevédjék a feneküket", hanem "ha valamit elkezdünk, akkor azt végig fogjuk csinálni". A rendőröket kihagyná a történetből, ahogy látszik, nem bízik bennük.

"Én mindenben, amit önök mondanak. Én bármit 150 százalékig elhatároztam, régóta a lelkemben, meg a szívemben. Nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg" – mondja erre Portik Tamás. Erre Laborc kifejti, hogy olyanra van szükségük, amikor "valaki megpróbálja befolyásolni a döntéshozókat. Ez kábszerrel, bármivel, médiafelülettel, akár kupiba elvinni". Minden ilyet érdekesnek mond. A kupiban egyeznek meg, mert amint Portik említi, neki van ilyen érdekeltsége.


Így beszélgetett egymással a titkosszolgálat és az alvilág
(Index)

Az is világos tovább, hogy Portik Tamás fél a jobboldali irányultságú rendőrségtől, míg kiválóan elvan a baloldali vezetésű alatt. Ha ez nem egy égbekiáltó botrány és az MSZP teljes züllöttségének bizonyítéka, akkor mégis mi lenne az?

Véleményvezérek a Véleményvezéren - Blogunkon újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők fejtik ki véleményüket a hozzászólásokban.

Az MSZP most bizonyíthat

Aki emlékszik Gyurcsány Ferenc kormányzására, azokra az időkre, amikor Laborc Sándor és Szilvásy György irányították a titkosszolgálatokat, és amikor Hagyó Miklós még rettentő befolyásos embernek számított, az igazából nem is kellene, hogy most meglepődjön a napvilágra került dokumentumokon. Velejéig romlott volt az a társaság, és pontosan ezért is nyerhetett kétharmaddal a Fidesz, valamint ezért lehet még három év katasztrofális kormányzás után is komoly esélye az újrázásra.

A Portik-Laborc-ügyekből, a Gyurcsány Ferencekből és az őket éltető és nagy demokrataként felkenő sleppből ugyanis az ország döntő többségének örökre elege van. Hála égnek. Mert lehetséges ugyan, hogy négy évnél több kell ahhoz, hogy a demokratikus öntisztulási folyamat kiköpje magából az ilyen alakokat, de az ő példájuk azt mutatja, hogy előbb-utóbb igenis kiköpi őket.

És akik ebből a régi csapatból most azt gondolják, hogy az Orbán-kormány egyébként vitathatatlanul szörnyű teljesítményének hátán visszakapaszkodhatnak a politikába, vagy éppen újra elfogadott közszereplők lehetnek, azok csak a Fidesz újraválasztásának ágyaznak meg. Ők maguk jelentik ugyanis messze a legerősebb érvet arra, hogy megint Orbán Viktorra ikszeljen bárki.

Olvasd el ezt is: Orbán már az EU-pénzek elbukására készülhet

Az MSZP most bizonyíthat

Azt halljuk, hogy az MSZP állítólag megújult, a régi motorosokat háttérbe szorította Mesterházy Attila. Nem ártana mindezt most bizonyítani is. Kíváncsian várjuk Mesterházy Attila reakcióját, vajon kiáll és elmondja-e, micsoda óriási veszélyt jelentett a magyar demokráciára, hogy az akkori MSZP-kormány feketeöves bűnözőkkel játszott össze az ellenzék lejáratása céljából. És hogy egy demokratikus pártban ilyet jóváhagyó vagy cinkosan megtűrő személyeknek nincs helye. Amíg viszont nem hallunk teljesen egyértelmű elhatárolódást ebben az ügyben, addig sajnos azt kell gondolnunk, hogy az MSZP is csak addig demokrata, amíg más van kormányon.

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brückner Gergő 2013.04.23. 11:39:08

Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást.

Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

 • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
 • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
 • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
 • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

 • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
 • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
 • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
 • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
 • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
 • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
 • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
 • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
 • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
 • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
 • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
 • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása