Véleményvezér

vv

A kormány fogadtatása pozitív, Pintér Sándoré nem az - heti szavazásaink

2010.05.09. I 56 komment I Címkék: szavazas

Pintér Sándor gergényis megjegyzése igenis ártott, és százalékokban mérhető kárt okozott. A leendő kormány bizalmi tőkéje a Véleményvezér olvasóinak körében magas, Horváth Csaba ötletét pedig mindenki ökörségnek tartja. Az elmúlt hét eseményei szavazásaink tükrében.

Most induló hétvégi rovatunkban megnézzük, hogy milyen érdekesebb eredmények születtek az adott héten írt cikkeinkhez mellékelt szavazásoknál. Természetesen a szavazások nem reprezentatívak vagy tudományosak, de nem is ez a céljuk.

A hét vesztese: Pintér Sándor

Első összegzésünk kifejezetten izgalmasan indul. Volt ugyanis egy kérdés, amit a héten kétszer is feltettünk. Először május 4-én, amikor az új kormányfelállást értékeltük (Orbán-kormány:gyorsértékelő), másodszor pedig május 6-án, amikor Pintér Sándorról írtunk (Pintér Sándor, a Fidesz első ballasztja). A kérdés: Ön is minimum kínosnak érzi Pintér Sándor kinevezését? Először 2301 szavazat érkezett, az alábbi megoszlásban:

 

Ezt a kérdést azért tettük fel másodszor is, mert időközben vezető hír lett abból, hogy Pintér szembe ment hosszú évek fideszes kommunikációjával és a párt álláspontjával, amikor azt mondta, nem feltételezi Gergényiről, hogy az jogsértést követett volna el 2006. októberében. Másodszor 2295 szavazat érkezett:

 

A Véleményvezér olvasóinak túlnyomó többsége eleve "minimum kínosnak" tartotta Pintér kinevezését, de a gergényis megjegyzés tovább rontott ezen. A kínos-nem kínos válaszok aránya 68/26%-ról 82/12%-ra változott, miközben a "nem tudom / nem érdekel" választ adók aránya változatlanul 6% maradt.

Pintér Sándor gergényis megjegyzése tehát igenis ártott, és százalékokban mérhető kárt okozott saját, illetve kinevezésének megítélésében - legalábbis a Véleményvezér olvasóinak körében. (Arra természetesen nem vennénk a bátorságot, hogy szavazásunkból általánosító következetéseket vonjunk le.) Egyébként vasárnap délután 16 óráig mindkét szavazásra közel azonos válasz (2300 körüli) érkezett, ami megkönnyíti az eredmények összevetését.

A hét nyertese: a leendő kormány

Az új kormányfelállást értékelő cikkünket a következővel zártuk: "ez a kormányfelállás egy elszalasztott lehetőség is, hiszen egy egyenletesen erős, egyértelműen bizalmat ébresztő csapattal rengeteg bizalmi tőkét lehetett volna szerezni már az induláskor."

A Véleményvezér olvasói körében a leendő kormány bizalmi tőkéje mégis elég magas, amit jól mutat a "Hogyan értékelné összességében az új kormányfelállást?" kérdésünkre adott válaszok aránya (2210 szavazat).

 

Olvasóink az országos politikában eddig ismeretlen három leendő miniszter közül leginkább Réthelyi Miklósról gondolják úgy, hogy pozitív meglepetést okozhat (Réthelyi Miklós 40%, Fellegi Tamás 37%, Fazekas Sándor 24% szerint okozhat leginkább pozitív meglepetést;1445 szavazat.)

A három, általunk legjobbra értékelt leendő miniszter közül pedig a Véleményvezér olvasói Navracsics Tibortól várják a legtöbbet. (Hármójuk közül ki lesz a legjobb miniszter? Navracsics Tibor 56%, Martonyi János 28%, Matolcsy György 17%; 1520 szavazat.)

Futottak még

Horváth Csaba jó híre, a díjmentes BKV olvasóink 94%-a szerint eszement ökörség - ilyen szavazatarányra ritkán van példa blogunkon (1066 szavazat). Ugyanitt 66% szerint az MSZP-nek soha nem fog sikerülni a szakítás a kádárizmussal (974 szavazat). (MSZP: fiatalítás Kádárral)

Gyurcsány Ferenc visszatérésére olvasónik közül nem fogadnának túl sokan: 69% szerint már soha nem lesz, és csupán 26% szerint lesz még belőle magyar miniszterelnök (1770 szavazat). (Kibaszott jó röpirat a modern baloldalról)

A leginkább megosztó kérdés a határon túli magyarok szavazati joga volt. 35% támogatja azt az elképzelést, amit a Fidesz politikusaitól is hallani, miszerint csak magyarországi bejelentett lakcím esetén szavazhatnak majd az új kettős állampolgárok. 15% valamilyen korlátozott szavazati jogot szeretne, 11%-nak pedig az az álláspont szimpatikus, hogy a határon túliak a visszaállított Felsőházban képviseltethessék magukat. Mindössze 4% támogatná a magyar választási rendszer teljes átírását és azt, hogy magyarországi lakcím hiányában is szavazhassanak a határon túli kettős állampolgárok, 33% pedig nem hogy bármiféle szavazati jogot, de már eleve a határon túliak kettős állampolgárságát ellenzi (összesen 1688 szavazat érkezett). (Kettős állampolgárság: nemzeti, nem pártérdek)

Folytatás egy hét múlva, addig is további jó szavazást!

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli 29 2010.05.09. 18:50:13

"Pintér Sándor gergényis megjegyzése igenis ártott, és százalékokban mérhető kárt okozott." - próbálja sugallni a Véleményvezér. A blog azt elfelejtette hozzátenni, hogy felmérése nem reprezentatív, illetve hogy valójában nem tudhatjuk, csökkent-e a Fidesz népszerűsége Pintér szavai hatására.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.05.09. 18:54:02

@Zoli 29:

mármint Pintérnek ártott a megjegyzés, és neki okozott (a második szavazásnál) százalékokban mérhető kárt, nem a fidesznek. ki beszélt itt a fidesz népszerűségvesztéséről?

azt sem állította senki, hogy a felmérés reprezentatív: " legalábbis a Véleményvezér olvasóinak körében"

apc 2010.05.09. 18:54:19

Gyurcsány monnyon le!!

Bélabácsi 2010.05.09. 18:56:54

...továbbá azt is elfelejtette hozzátenni, hogy ez itt és most tökéletesen és teljesen mindegy. Senkit sem érdekel ez MOST.

Ugyanis MOST nyerték meg a választást, két-két és fél évig nem a százalékos népszerűségről szól majd a műsor, hanem a cselekedetekről mindazon témákban, amiről a választási kampány előtt és alatt ígéreteket tettek.

Megfordítom: aki Pintér kijelentése okán népszerűségi problémákat feszeget, az nem kicsit buta. Erre csomót kötni egy kétharmados többséggel bíró kormánypárt esetében mindenkor butaság, de most aztán pláne. Emögé felmérést tenni meg felesleges időpocsékolás. Ilyen erővel azt is felmérhetnék az illetők, hogy kinek tetszik az óra-átállítás tavasszal és ősszel.

torró 2010.05.09. 18:57:59

Egyet értek!! Nekem már akkor fel állt a szőr a hátamon amikor meg lengették a Pintér nevét.Ez szerintem nagy melléfogás a FIDESZ részéről. Jobban járnak ha gyorsan túlteszik magukat rajta. Oszt jó napot. :DDD.

Zoli 29 2010.05.09. 19:00:10

@dark future:

"ki beszélt itt a fidesz népszerűségvesztéséről?"

Nyilvánvalóan ezt próbálja sugallni.

"azt sem állította senki, hogy a felmérés reprezentatív"

Nem is mondtam, hogy valaki ezt állította, csupán azt, hogy a blog "elfelejtette hozzátenni". :)

véleményvezér · http://velemenyvezer.blog.hu 2010.05.09. 19:00:25

@Zoli 29:

2. bekezdés: "Természetesen a szavazások nem reprezentatívak vagy tudományosak, de nem is ez a céljuk."

6. bekezdés: "Pintér Sándor gergényis megjegyzése tehát igenis ártott, és százalékokban mérhető kárt okozott saját, illetve kinevezésének megítélésében - legalábbis a Véleményvezér olvasóinak körében. (Arra természetesen nem vennénk a bátorságot, hogy szavazásunkból általánosító következetéseket vonjunk le.)"

Alvarez 2010.05.09. 19:02:38

"Olvasóink az országos politikában eddig ismeretlen három leendő miniszter közül leginkább Réthelyi Miklósról gondolják úgy, hogy pozitív meglepetést okozhat"

Kedves olvasóidnak ajánlom azt a hírszerzős interjút, ahol az agg gerincvelőprofesszor már arra sem tudott válaszolni, hogy miért ő lett a miniszter. A dolog úgy történt, hogy megcsörrent a telefon...
Amúgy a halvány lila fing szilárd elképzelésnek tűnik ahhoz képest, ami ennek az embernek a fejében van.

www.hirszerzo.hu/cikk.konnyu_azt_mondani_hogy_valahol_nem_kell_korhaz_-_interju_rethelyi_miklossal.149678.html

Zoli 29 2010.05.09. 19:03:12

@véleményvezér:

Tévedtem: tényleg leírtátok, hogy nem reprezentatív. Ettől függetlenül a szándék világos és átlátszó. ;)

dtk74 2010.05.09. 19:06:39

Ez van ha nem olvas az olvasó, de azért válaszol... :-)

Alvarez 2010.05.09. 19:09:44

@dtk74: ehhez képest bagatell, hogy a statisztika reprezentatív-e

Zoli 29 2010.05.09. 19:13:48

@dtk74:

A netezők túlnyomó többsége nem olvas el teljes cikkeket, csupán a címet, max. még a lead-et.
A szerző valóban leírja a szövegben, hogy felmérés nem reprezentatív, ettől függetlenül abszolút megállapításokat tesz, mint pl. "Pintér Sándor gergényis megjegyzése igenis ártott, és százalékokban mérhető kárt okozott.".

Ehhez természetesen joga van, én csupán szóvá tettem, hogy a blog a nyilvánvaló módon sugallni próbál valamit az olvasóknak, valószínűleg politikai okokból.
Ennek legfényesebb példája a választások másnapján leközölt "Hiába győzött, bajban a Fidesz" c. gyöngyszem, ugyanezen a blogon.

Wiseacre_ 2010.05.09. 19:16:34

A bizalom pont az a "kincs", amit ha eljátszunk, kicsi az esélye, hogy vissza tudjuk szerezni.
Pintér egyébként is gyenge pont volt, sokat írtak már a jelölése előtt is erről.
A gergényis megjegyzés pedig szerintem is óriási BAL-lépés. Napokat motoszkált a fejemben, mi a fenéért volt neki ennyire fontos ez a kinyilatkoztatás.
Az a furcsa, hogy a Fidesz csendben ül a problémán, igaz, talán így a legjobb, nem feszegetni feleslegesen.

Alvarez 2010.05.09. 19:22:12

@Wiseacre: "Napokat motoszkált a fejemben, mi a fenéért volt neki ennyire fontos ez a kinyilatkoztatás. "

Pedig elég egyszrerű. Ha az a feladata, hogy megerősítse a rendőrség munkáját, akkor nem kezdheti a vitatott kérdések boncolgatásával. Mert ha igen, akkor egyik rendőr se fogja tudni, hogy mit csináljon az "Orbán takarodj" tüntetésen.

Zoli 29 2010.05.09. 19:23:02

@Wiseacre:

"mi a fenéért volt neki ennyire fontos ez a kinyilatkoztatás."

Az a vicc, hogy nem volt kinyilatkoztatás, csupán egy mellékmondat, amit a média nagyított fel. A mondat lényege az volt, hogy amennyiben történt törvénysértés Gergényi részéről, azt nem belügyi, hanem ügyészi vizsgálatnak kell megállapítania; ebbe a mondatba bökte bele, hogy ő ezt egyébként nem feltételezi.
tv2.hu/tenyek/video/vizsgaljak-az-oszlatast-tenyek-riport
(1:00-tól)

"Az a furcsa, hogy a Fidesz csendben ül a problémán"

Orbán, Varga és Semjén is leszögezték, hogy a Fidesz álláspontja változatlan, és a felelősök számon lesznek kérve.

Wiseacre_ 2010.05.09. 19:28:42

Igazatok van, csak épp várhatott volna az ilyen kijelentéssel. Elszokott a média állandó jelenlététől.

Alvarez 2010.05.09. 19:29:13

@Zoli 29: "Orbán, Varga és Semjén is leszögezték, hogy a Fidesz álláspontja változatlan, és a felelősök számon lesznek kérve."

És pont ezzel cseszik el a rendőrség morálját, mert azok sose tudhatják, hogy politikai alapon mikor nyomják őket a Dunába. Pintér legalább védeni akarta a mundért a politikától és az igazságszolgáltatás felé vinni a dolgot. Hátha az pártatlanabb.

Wiseacre_ 2010.05.09. 19:33:22

@Alvarez:
Igen, Pintér is parancsot teljesít, és a rendőrök meg pláne, nem nekik kell gondolkozni. Rend kell.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.05.09. 19:36:09

@Zoli 29:

Magadtól nyüzsögsz ennyire, vagy csak megdolgozol a pénzedért? :-)

Ebben a postban nem arról van szó, hogy a fidesz mit gondol erről a szerencsétlen félmondatról, hanem hogy a népek mit gondoltak róla.

Egyébként meg nem kell beszarni, mert még ha népszerűségcsökkenést is okozott az incidens (amit egyébként nem állított itt senki), túl sokat az sem oszt vagy szoroz, a kétharmaddal a fidesz gyakorlatilag azt csinál négy évig, amit csak akar. Pl. megváltoztathatja a sztrájktörvényt és a népszavazási törvényt, aztán akkor az ellenzék tényleg csak díszlet lesz, a népszerűség meg a kutyát nem fogja érdekelni kormányzati oldalon.

Alvarez 2010.05.09. 19:39:55

@dark future: "...a népszerűség meg a kutyát nem fogja érdekelni..."

De egyszer az istenadta nép erről is elmondja a véleményét. Ezt 2/3-dal sem tudják kivédeni.

Zoli 29 2010.05.09. 19:41:54

@dark future:

"Magadtól nyüzsögsz ennyire, vagy csak megdolgozol a pénzedért?"

Fidesz-szimpatizáns vagyok, és magamtól nyüzsgök. ;)

stars7726 2010.05.09. 19:50:45

a kormány se sokáig lesz az...
ha nem jönnek sűrgösen az érezhető változások,nem lesznek toleránsak a választók a fidesz kormánnyal szemben sem.
és ismervén ezt a magyar belterjes politikát,számíthatunk még néhány ehhez hasonló elszólásra...

Zoli 29 2010.05.09. 19:54:20

@Bokortalan Lajtalan:

Ez tényleg problémát jelenthet, mármint hogy az érintettek joggal mondhatják: Pintérrel - az ominózus kijelentése óta - nem látják garantálva, hogy 2006. október 23-a nem ismétlődhet meg.

A parlamenti határozatok az állam felelősségének elismeréséről és a vizsgálatok elindulása talán hozhatnak megnyugvást.

Lev Menachem 2010.05.09. 19:54:42

@dark future: nagy hülyeségeket beszélsz amire a legjobb bizonyíték az idei választás, 2/3 sem lehet a néppel szemben kormányozni, mint ahogy sima többséggel sem lehetett, aki ezt nem érti (lásd mszp, szdsz), azt hosszabb-rövidebb távon kirakják a parlamentből a választók

ez a legalapvetőbb logikája a parlamentáris demokráciának, hosszútávon a selejt kiszelektálódik, mégha rövidtávon sikeresnek is tűnhet

Robinzon Kurzor 2010.05.09. 20:06:39

Pintér nem véletlenül mondta, amit mondott.
Jelezni akarta, hogy ő ezt is megteheti.

Emlékezzünk egy bizonyos Mádi nevű fideszes lakáspolitikusra, aki miután azt találta mondani, hogy az ingatlanadó nem eleve képtelenség, lehet azt jól is csinálni, persze nem úgy mint a szocik, esetleg pár év múlva megint elő lehet venni az ötletet ... 3 órán belül már nem volt képviselőjelölt.

Ennek fényében lehet pozícionálni Pintér "Én nem láttam őt, tehát ő sem láthatott engem" Sándor nyilatkozatának következményeit.

Videofon 2010.05.09. 20:06:56

@Lev Menachem:
Nem a selejt szelektálódik, hanem a populizmus. Mdf (a 90-es), Fkgp, Miép, Szdsz (2002, 2006-kampány), Mszp eddig a sor. Mind a be nem tartható populista ígérgetésbe bukott bele. Vajon melyik lesz a következő?

Alikam 2010.05.09. 20:10:14

Azért érdekes, hogy Pintér befolyása nyolc év MSZP kormányzás alatt mit sem csökkent,miután most is szinte az elsők között kapta meg a belügyminiszteri posztot.

Ebből látszik, hogy a háttérben mindenki kurva jól el van.

Ez a Pintér egy maffiózó, talán Magyarországon az egyik legnagyobb, és ilyet belügyminiszternek?...

Vicc ez a Fidesz is.

dr kíváncsivagyok 2010.05.09. 20:11:46

Így nagyon nehéz lesz a rendőrség renoméját helyreállítani. Ezt az egy mondatot helyeslem Pintér részéről, ugyanis a rendőrség nem = a pártkatonákkal . Ha baloldaliak lettek volna az autógyújtogató - TV -foglaló csürhe,( remélem) akkor is közbe léptek volna, és legalább ilyen (a nyugaton gyengének számító ) szigorral. egy ilyen horderejű rendbontás ennyire kevés "áldozattal" a fejlett nyugaton csak álom !!!

reccs 2010.05.09. 20:12:10

@Wiseacre:
de feledékenyek vagytok:
2007. május 17. | 09:49
Gergényi Péter Pintér Sándor üzlettársa lett
www.stop.hu/articles/article.php?id=136494

Videofon 2010.05.09. 20:13:24

@Robinzon Kurzor:
Pintér sem tehet meg mindent. Ha kitelik az ideje, bármi is van a tarsolyában, mennie kell. (Ha egyáltalán igaz a szóbeszéd, hogy kezében tartja a fél jobboldalt.) Aztán majd eldöntheti, hogy magával rántja-e a tartottjait, vagy csendben elkullog.
A politika nem a korlátlan hatalomról, hanem a hatalom célhoz rendelt gyakorlásáról szól.

Gazz 2010.05.09. 20:26:31

Gergényi tevékenységének megítélése, amint az Pintér Sándor szavaiból is látszik, nem egyértelmű. Ezért Pintér Sándor nem felelős. Pintér Sándor szavaival igen jelentős tömegek egyetértenek, de hát ugye egy véleményvezérnek nem igazán sajátja több oldalról is körüljárni egy problémát.

belekotty 2010.05.09. 20:36:59

Mit kell ezen lovagolni? Mindkettő remek rendőr. Hogy ki hova tologatja a felelősséget utólag az egy másik kérdés. Pintér nem tételezi fel Gergényiről, hogy törvénytelenséget követett volna el.
Korrekt vélemény volt a részéről.
De ami történt azt az ügyészségnek kell kivizsgálnia, így folytatta.
Mi ezzel a probléma?
Hajrá Pintér!

juhaszcs 2010.05.09. 20:47:55

Pintér életében először mondott igazat.
Orbántól még várjuk mikor szól majd igazat.
Bukni fog orbán király is előbb utóbb.
Várjuk a nagyarányú adócsökkentést.:-))
Szarjon sünt a fidesz vezérkara.:-))

avanivi 2010.05.09. 20:50:40

Átlag feletti ? Kicsoda ? Semjén ? Hende ?

Ha valaha előkerül Kubatov remélem valaki megkérdezi mi a véleménye egy-két " nyugger" / Kubatov/ koru min.jelöltről?

elstib57 2010.05.09. 21:12:30

@juhaszcs:
Mondd, te nem akarsz egyszer egy normálisabb országban élni? Ha annak szurkolsz már most, hogy a Viktor belebukjon, akkor szerinted a mai választékból kinek kellene rendbe tenni azt a csődtömeget amit 8 (12?, 20) év alatt "létrehoztak"? Én már 53 éves vagyok, nincs sok időm várni...

Pintért egyébként én sem kedvelem, de majd meglátjuk

anarchia-bt 2010.05.09. 21:18:43

Ki faszt érdekel,hogy egy rendőr mit nyilatkozik egy másik rendőrről?

Inkább az a sok elvakult pártos fasz azon gondolkozna el,-hogy lehet ez a Pintér nevű ocsmadék bűnöző a belügyminiszter!

Szép egy ország, ahol Csányinak minimum 263 képviselője ül a parlamentben!

Rohadjon meg az összes magyar politikus és oligarcha!

Jester 2010.05.09. 21:27:57

A Fidesznek nem Pintér kijelentése, hanem kinevezése ártott. És fog is..

Banović Strahinja 2010.05.09. 21:37:42

"Ön is minimum kínosnak érzi Pintér Sándor kinevezését? "

Ha egy akármilyen közvéleménykutatóban egy akármilyen gyakornok ilyen manipulatívan megfogalmazott kérdést akarna feltenni, úgy eltanácsolnák a pályától, hogy a lába nem éri a földet :-)

Bulcsu.HUN 2010.05.09. 21:57:58

Pintérnek nagy lapok vannak a kezében, amiket még valszeg az olajkorszakban szedett össze - amibe hihetetlen módon nem bukott bele -, de hát a moszaddal és a kgb-vel (fszb) a háta mögött ez nem is csoda. Mindenkit eltett láb alól, aki tudott valamit. Orbánt meg már egyszer jól megzsarolta - 100-120 embert fel tudna állítani a székből a parlamentben, Dávid Ibolyától Szabó Ivánig -, aki dühében szétverte az irodáját, majd mégiscsak jól kinevezte belügyminiszternek. Szóval annak a 10.000 milliárdos olajbiznisznek - ami nem is volt - még mindig megvannak az áldásos hatásai, Sasa gyakorlatilag azt tesz, amit akar...

Sambaja5 2010.05.09. 21:58:51

Szerintetek ha ennyien utálják Pintér "angelface " Sanyit,
miért nevezték ki ? Orbán vagy hülye , vagy zsarolják.
Szerintetek ?

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2010.05.09. 21:59:50

Teljesen mindegy, mennyire tetszik vagy nem tetszik Pintér kinevezése, most azt szavaztuk meg, hogy 4 évig azt csinálnak, amit akarnak.
Tudta mindenki, mikor rájuk szavazott, hogy Orbán Pintért akarja, azt is tudta mindenki, hogy milyen kétes alak, most kár picsogni.

Sambaja5 2010.05.09. 22:04:35

@Banović Strahinja:

Ez igen lényeges hozzászólás, Te egyszerű, szűklátókörű
fideszes. És nem bántani akarlak, csak unom a sötét embereket.

dover 2010.05.09. 22:05:49

rinyáltok majd még másért is!
a gáz csak az, hogy nem csak a gyökerék jobbosok, hanem a gondolkozó réteg is szopni fog a fidesszel..

Sambaja5 2010.05.09. 22:10:05

@Gazz:
A Te ismerőseidet is agyonverték ?
És véletlenül sétáltak haza. Vagy ez belefér a hadműveleti veszteségbe ?

Sambaja5 2010.05.09. 22:13:24

Te viccelsz ? Szerinted mindenki huligán volt ?

KG2000 2010.05.09. 22:26:02

Először is nagyon helyesnek tartom, hogy ilyen felmérések készülnek. Még akkor is, ha nyilván lehet kritizálni a módszerét (mint mindennek), és nem reprezentatív.
Ha tényleg az a helyzet, hogy a Fidesz nem tud mást választani, és kb. Pintér zsarolja őket, akkor tényleg nincs Magyarországon demokrácia, és nem is lesz.
Ha optimistább akarok lenni, akkor azt gondolom, hogy Orbán különösen a belügyi és az egészségügyi-oktatás posztokra "tűzoltókat" választott, akiket sikertelenség esetén könnyebben le lehet váltani. Mondjuk Réthelyi esetében ez még igaz is lehet, de Pintér esetében?

Gazz 2010.05.09. 22:48:03

@Sambaja5: Az ismerőseim közül senki sem ment oda. Mi nem nagygyűléseken hódolunk vezéreknek, meg nem utcán gyújtogatunk, hanem szavazunk arra, akit a legjobbnak gondolunk. Miszerintünk ez a demokrácia.
Mégis, miafasz értelme volt annak a Fidesz nagygyűlésnek annó? És mia fasz értelme volt a másik bagázs utcai randalírozásának?
A várost megbénították, de a politikában semmit sem sikerült elérniük, az MSZP kitöltötte a ciklust. Nem is így kell az országnak működnie, hogy kimegy a B közép, aztán majd eldönti, hogy ki vezesse az országot.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.05.10. 00:28:36

Még meg sem alakult a kormány, a fidesz mért veszítene "népszerűségéből"?
Élvezze ki a helyzetet, amíg lehet, most lopjon, mert nem olyan sokára jóval nagyobb lesz itt a fekália, mint azt bárki gondolná.

gpetersz 2010.05.10. 06:52:16

@Zoli 29: 29 évesen (ha ez azt jelenti és nem farokméret) még nem kell érteni amit olvas az ember... majd később 40-50 évesen...

Jézusom! A narancsvilág forradalmárjai már mindent magukra vesznek!

belekotty 2010.05.10. 07:03:02

Borzasztóak vagytok! Pintért azért vádolták mindenfélével mert eltakarította Tasnádit az alvilág éléről, ezzel megosztva az alvilágot, szétszakítva több rivalizáló csoportra. Ezért megtalálták mindennel amivel csak lehetett. Az emeszpések nem merték már támadni, mert róluk is sokat tudott, főképp az olajügyeikről.
Lásd Csikós, aki jól ismert.
Pintérnél jobb belügyért nem lehet elképzelni, mert az egész rendőrség féli és szét fog ütni köztük.
A cigányok meg jobb ha nekiállnak dolgozni, mert ha Pintér kap 3000 rendőrt, akkor a lopósoknak annyi.
A helyetekben örülnék annak hogy Ő kerül a belügy élére, legalább a közbiztonság terén a lehető legjobb úton fogunk járni. Nem mindegy milyen dolgokkal vádolják a Pintért, csak mert sok embernek a lábára lépett? A rendőrök súlyos többsége - már akinek nincs vaj a fején - örül neki.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.10. 07:46:10

Rosszul van feltéve a felmérésben a kérdés. Szerintem teljesen igaza volt Pintérnek a kijelentéssel, mégis azt válaszoltam volna, hogy kínos, mert pont a fideszesek korábbi kijelentései voltak demagóg baromságok az ügyben, ettől lett kínos Pintér szövege.

Szóval én pozitívan csalódtam Pintérben, de továbbra is a kormány leggyengébb láncszemének tartom, felháborító hogy ő lesz a belügyminiszter.

@belekotty:
"Az emeszpések nem merték már támadni, mert róluk is sokat tudott, főképp az olajügyeikről."

Szerintem ez a mondatod óriási öngól, hiszen ha tudott valamit és nem csinált semmit, akkor azt minek kell nevezni?

uggcardy 2010.05.10. 09:31:35

Fidesz kormánynak,kemény dolga lesz a
MÁV-nál.Vezérigazgatótól be zárőlag
a csomponti vezetőkig le kell cserélni
minden vezetőt.Ezek a vezetök 8 éven
keresztül szocik fenekét nyalták.
MÁV meg idejutott,senminek nincs felelőse,seminek nincs gazdája.MÁV-ot
az egyszerü dolgozók tartják össze!
Remélem 1 év múlva,a nagy vízfej már
csak egy álom lesz.

www.bagsmkt.com/herve-leger-black-strapless-bandage-dress-p-4448.html

www.shape-ups.org/mbt-on-sale-mbt-sport-shoes-c-1549_1113.html





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása