Véleményvezér

vv

Lendvai Ildikó vs. sánta kutya

2010.05.13. I 58 komment I Címkék: mszp media lendvai

Az MSZP össze van zavarodva: nem tudja, hogy most kinek is legyen az ellenzéke. A sajtó pedig folyamatosan kihátrál mögüle. Így bukhat el még Lendvai Ildikó is. (Fotó: Magyar Hírlap)

Csak lassan kezdjük átérezni, hogy micsoda változások történnek Magyarországon. Lendvai Ildikót például alig fél nap alatt szembesítette a magyar média azzal, hogy, khm, hogyan is mondjuk ezt szépen, megpróbálta saját pártja vétkét egy másik pártra kenni. Ilyen szembesítésre az elmúlt nyolc, de inkább húsz évben nem nagyon volt példa.

Daliás idők

Minden pártnak megvan a maga megmondóembere, a párt ökle: az, aki szemrebbenés nélkül darálja a lózungokat, ha kell, üti az ellent, ha kell, hazudik, mint a vízfolyás. Ezek az emberek azonban fogyóeszközök.

Bár Lendvai is rendre ebben a műfajban játszott, mégsem kopott el. Egyrészt mint nőt, soha nem lehetett úgy támadni, mint a többieket. Másrészt a pártja mindig ott állt mögötte. Mások egy idő után kínosak lettek és ezért eldobták őket, de nem Lendvait. Lendvai ugyanis nagyon értette és kiismerte pártját.

Az MSZP-hez húzó média pedig ennek megfelelően gyakorlatilag soha nem támadta hátba. Így emelkedhetett a párt ökléből valódi potentáttá. Miközben a többi fejes, Medgyessy, Kiss, Szekeres vagy éppen Gyurcsány néha-néha megkapta a magáét a baráti sajtóban, ő soha. Nem tudjuk, hogy van-e ennek köze Lendvai nyolcvanas évekbeli cenzori karrierjéhez, de mindenesetre a baloldali médiarendszer mindig zárt mögötte. Ezért aztán nem is nagyon égette meg magát látványosan. Egészen tegnapig.

A sánta kutya rajtol...

Mint ismeretes, kedden az MSZP tárgyalóküldöttsége a Jobbikkal olyan alkut kötött, miszerint előbbi a költségvetési, utóbbi pedig a nemzetbiztonsági bizottság elnökét adja. A parlamenti jegyzőkönyv szerint 14 óra 38 perckor Mesterházy Attila egészen pontosan ezt mondta:

Köszönöm szépen. Elnézést a lihegésért, csak siettünk, hogy ne késsünk annyit. Elnézést a csúszásért! (Lendvai Ildikó: Lépcsőn siettünk.)

A következő javaslattal élne a szocialista frakció, hogy feloldjuk az eddig elhangzott vitákat. Bizottsági elnöki tisztségre három bizottságban kérnénk elnöki mandátumot. A költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság, a második a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, a harmadik pedig a fogyasztóvédelmi bizottság. Ebből az következik, hogy a szocialista frakció lemond a nemzetbiztonsági bizottsági elnöki posztról, és ezt az eddigi vita alapján átengedi a Jobbiknak.

Ez elég világosnak tűnik. Szerda reggel azonban Lendvai Ildikó már máshogy emlékezett.

 

Lendvai azt állította, nem az MSZP mondott le a posztról, hanem azt a Jobbik és a Fidesz összefogásának eredményeképpen szerezte meg az előbbi. Amiről pedig tudjuk, tudja, hogy nem igaz.

...majd leelőzi Lendvait

Ez eddig nem is lenne meglepő, hiszen Lendvai nem először „csavar egyet“ egy történeten. Még csak az sem meglepő, hogy a Mokka szerkesztője az internetes klip fejlécébe „A nemzetbiztonsági poszt esetében a Fidesz támogatta a Jobbikot?“ szöveget írta. Nem meglepő, csupán az évek óta bejáratott reflexek jöttek elő.

Valami ami azonban mégis megváltozott. Délutánra ugyanis már valamennyi internetes médium (a Népszavát nem néztük) tényként kezelte, hogy bizony-bizony az MSZP adta oda a bizottsági elnöki posztot a Jobbiknak. Az egykori pártlap internetes oldalán pedig este már nem találtunk utalást a történet Lendvai Ildikó-féle reggeli változatára. Sőt oda jutottunk, hogy maga Lendvai, vereségét belátva, már nem is beszél a döntésről, hanem „csak a jövőre koncentrál”.

customer surveys

Mi történt?

Alapvető változásoknak vagyunk tanúi. Az MSZP össze van zavarodva. Nem tudja, hogy kezelje a Jobbikot. Nem tudja, hogy kezelje az LMP-t. Nem tudja, hogy most kinek is legyen az ellenzéke: a Fideszé vagy a Jobbiké? Honnan fenyegeti a legnagyobb stratégiai veszély: a Fidesz vagy az LMP oldaláról? A sajtó pedig folyamatosan kihátrál mögüle.

Az MSZP nem találja a helyét. Így bukhat el még Lendvai Ildikó is.

Ha tetszett az írás, csatlakozz a Véleményvezér Facebook-csoportjához!

>> LE A MENTELMI JOGGAL!

>> KÖSZÖNJÜK, GÖRÖGORSZÁG! KÖSZÖNJÜK, BAJNAI-KORMÁNY!

>> korábbi írásaink

Ha tetszett az írás, kövesd a Véleményvezért a Facebookon is!

Figyelem! Írásainkat Facebook-csoportunkban lehet kommentelni.

A blogon csak meghívott hozzászólóink kommentjei jelennek meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.05.13. 09:24:07

Nehéz is úgy élni hogy az ember az ellenségeit számolja mindig, könnyen paranoiássá válik tökéletesen elvesztett lényeglátással.
Talán el kellene valami értelmeset az mszpnek önmagáért csinálni. De félek, ezekkel az arcokkal, reakciókkal nem fog menni...

SzL

registraal 2010.05.13. 09:26:36

Bakker ki szavazta be a Jobbikot ekkora létszámban ??? Akkor az nem volt gond ?

Ha bent vannak, majd meghúzzák magukat egy sarokban vagy mi a túrót vártatok?

EZT érdemlitek !

tiborc2008 2010.05.13. 09:32:27

Gondolom, 8 év után megint előtör belőle az eddig szunnyadó szociális érzés, sűrűn hallunk majd tőle lélegeztetőgépről és hasonlókról. Ha elvtársai hagyják, és nem húzzák le végre a klotyón, hogy oda kerüljön, ahová való maszopp kiszeltündéje.

wabel 2010.05.13. 09:35:49

Költségvetési bizottág... ezeknek.... ez is jó vicc!

csorsza 2010.05.13. 09:52:52

mindig is a hazudozásból éltek. Nem fogna már változni, ha akarnak, sem tudnának.

ladislaus 2010.05.13. 10:07:52

ezt nem tanitottak meg hogy ne mutogasson mert tolvaj lesz belole? :)

Esperes úr 2010.05.13. 10:08:30

hehe, kecskére a káposztát, örüljenek, hogy nem lincselték meg egyiket sem anno. Azért a műsorvezető csaj igen mély nyalintásai különösen bájossá teszik ezt a csevegést :)

BéLóg 2010.05.13. 10:16:10

Nálam a Lendvai csúcs az volt, hogy "Tudom hogy hazudtunk a gázártámogatás ügyében, de én azt hittem, igazat mondok.."
Elhangzott valamelyik benyalós reggeli műsorban, még a maszoplib uralkodása idején.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.05.13. 10:16:16

Lendvai Ildikó hazudott (is). Ez általában előfordul vele, ha kinyitja a száját.

tölgyes 2010.05.13. 10:18:31

@registraal: Ha nem tünt volna fel Önnek: most nem a Jobbikról van sz, hanem az MSZP-ről. A Jobbik olyan amilyen..csak most az derült ki, hogy az MSZP meg még olyananabb.. mindent-bármit odadobnak egy tál lencséért.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.13. 10:19:03

Tényleg nagy bajok lehetnek az MSZP-ben, ha ebbe belementek... A magam részéről a harmadik opcióra szavaztam, de úgy látom, nem egyedül...

Frick László Emlékzenekar 2010.05.13. 10:19:13

Tök mindegy, ki vezeti a nemzetbiztonsági bizottságot. A letűnő ciklusban ki is vezette? És minek is? És milyen "eredménnyel". Úgy szarja le a kormány a bizottságot, ahogy akarja, erre iskolapéldát kaptunk 2005. óta. A változat annyi, hogy a kormány jó-e nekünk vagy rossz. Ha nekünk nemtetsző a kormány, büdös a leszarása, ha tetszik nekünk a kormány és vezetője fess ember, akkor a szar mókás. És tapsolunk.

BéLóg 2010.05.13. 10:23:16

@Frick László Emlékzenekar: Egyébként én sem értem, kit miért izgat BÁRMILYEN bizottsági elnöki hely. Ezek a bizottságok SZART SE csinálnak és így az elnöknek szar joga sincsen!
Egy bizottsági elnöki poszt szimplán a FIZETÉSRŐL szól.
Nem a nemzetbiztonsági bizotság elnöke vezeti az NBH-t és fordítva, elég ha valaki tag, hogy BÁRMIBE belenézhessen, vagyis tök mindegy hogy Jobbikos-e az elnök vagy csak szimpla tag lenne.

Az elnököknek szavazatEGYENLŐSÉG esetében vannak plusz jogai, de mivel MINDEN bizottságban 2/3 a fityiszé, hótttttt mindegy, melyik pántlika van az "elnökön".

Unommáazegészet 2010.05.13. 10:26:41

Ildikónak üzenem, lassan, hogy ő is megértse. A Jobbik egy demokratikus választáson került be a parlamentbe.
Ennyi és nem több.

Manyizga (törölt) 2010.05.13. 10:29:08

@BéLóg: Teljesen igazad van. :) A Fidesz meg röhög a markába, ahogy egymást tépi a másik három...

Blogerovac 2010.05.13. 10:34:11

Mi ez az MSZP és hogy kerül a parlamentbe?

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.05.13. 10:37:59

Kellene egy olyan válasz is a szavazáshoz, hogy "Semekkorát, mert az MSZP hívei akkor is kitartanak a párt mellett, ha Lendvai Ildikó minden reggel tarkólövéssel végez ki öt kisnyugdíjast a Kossuth téren".

Csigorin 2010.05.13. 10:38:05

Na állj. Miért is rosszabb nemzetbiztonsági bizottságot adni a Jobbiknak mint költségvetésit az MSZP-nek?... én utóbbitól speciel inkább borzongok... )))

Frick László Emlékzenekar 2010.05.13. 10:38:53

@BéLóg: Folytatom:
A betekintésről.
A Jobbik kopasz még a parlamentben, mert még a hitllerájban is a frissen berántott SS is csak kopasz volt, meg a Vörös hadseregben is, meg az LMP is kopasz, nem ismerik még a dürrgést.
Az a szép a nemzetbiztonsági bizottságban, hogy betekinthetnek, aztán majd 60 év múlva pedig el is árulhatják. Pl Simicskó tudja, hogy ki dobta Szilvy bácsi kapuja mögé a molotov koktélnak fölhazudott csupáncsak PUKKantós benzinespalackot, DE KÖTI A TITOKTARTÁS.
Az egyik tajtparaszt vidéki téeszelnöktagozatosra az utcán 12 éves roma származású gyermek kiabált rá: Mi van képviselőbácsi, bérzintesüveget dobatott a házadra a [politikus neve] ennyi ész , még egy vödör mész se kel a titkohoz, de a nemzetbiztonsági bizottság vezetője elmehet. Na, dörgöli a kezuét az ostoba kopasz jobbikos, na majd ő nem kussol, ha megtud valamit.

Én nem tudom, mit kel lehazugozni szegény Kényszermosoly ldikó nénit, politikus és kész.
Hazudni meg Orbán hazudik és hazudott és fog hazudni. Az eeegééészen más, ha egy jóoldali nem mond igazat, az még nem hazugság, csak retorika. mlékezzetek csak, hogy értette Ildikó néni a nem lesz gázáremelést?? És nem is lett akkor!

Majd Fedor bácsi megtanít benneteket arra, ki hazudik!

Viktus 2010.05.13. 10:40:18

Miért nem azon rágódik a sajtó meg a bloggerek, hogy ilyen 8 év után mit keres szoci a költségvetési bizottság élén? vagy a számvevőszéki elnökét olyan párt adja amelynek a prominens embereit sorban tartóztatják le sikkasztásért.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.13. 10:41:30

@Manyizga: Ez egy pompás mítosz, miszerint összejátsza a kis osztozkodó macilaccikat a csúnya rókucc és elviszi a sajtot.
Na, de hát kell valami ebben a nagy búvalbaszottságban, kis hamis vigasz. Ha a fideszekeknek ekkora politikai érzéke lenne, akkor 2002. nyarán a magyar haladóbaloldali tömegeknek kellett volna az utcára vonulniuk a népharag kifejezésére...

Viktus 2010.05.13. 10:44:04

@Mr. Pither:

Aranyos a komcsik demokráciafelfogása. Szijjártó jól lereagálta:

"Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP még azt is elfogadhatónak tartaná, ha törvényt módosítanának, és a Fidesz vezetné a nemzetbiztonsági bizottságot, a stábfőnök azt mondta: meglehetősen furcsa álláspontnak tartja, hogy a magyar demokratikus rendszer berendezkedését, az alkotmányos szabályokat mindig úgy szabják át, ahogyan éppen az MSZP elér egy választási eredményt. "

Egyébként roppantmód vicces , hogy egy olyan párt képzeli magát még mindig roppant nagynak a holdudvarával egyetemben, amelynek a társadalmi támogatottsága közel megyegyezik azon pártéval amit a demokráciafelfogásuk szerint még az országgyűlésbe sem engednének be. :D

Kismacska (BELLA) 2010.05.13. 10:48:12

"A költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság, a második a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, a harmadik pedig a fogyasztóvédelmi bizottság."

Ha esetleg nem esett volna le: nyilvánvalóan a lobbipénzekből-pártkassza-feltöltés trükkjének lehetünk tanúi. Hogy ezért kvázi terroristáknak szolgáltatják ki a nemzetbiztonságot? Áhh, bakfitty!

Nézzétek csak meg: hány milliárd forint lobbipénz mehet a nagy cégektől egy foglalkoztatási bizottsághoz? Mennyit tesznek zsebre a nagy cégektől azért, hogy picit nyirbáljanak a fogyasztóvédelmen?

Ez most nagyon betette a kiskaput nálam. Eddig azt hittem, hogy azért valamennyire fontos nekik az ország, hát mostmár nem gondolom.

Eddig mindig szavaztam. Eleinte Fideszre, később MSZP-re, bennük eléggé hittem, de most ott tartok, hogy legközelebb beveszem a lexxarom tablettát. Egyikre se fogok szavazni. Úgyis az egyetlen kérdés ilyenkor: kié legyen a húsosfazék?? Ki tud "legálisan" többet lopni? Hjjja, hogy közben szétrohad az ország?? Az, mondjátok már meg, ki a frászt érdekli??

Az embernek felfordul a gyomra.

Viktus 2010.05.13. 10:50:30

@Kismac - Térdileg még rokkant:

Te agyilag is a rokkant státusz közelében lehetsz, ha 8 év után nem esett le milyen párt is az MSZP :D

IamGyuri · http://www.facebook.com/group.php?gid=116570388383612 2010.05.13. 10:53:07

@Viktus: egyetértek a kommented utsó bekezdésével, tényleg kezdenek átcsapni viccesbe...azért ne feledjük, megszokták, hogy ők a császárok már 8 éve, nehéz lesz levetkőzniük ezeket az attitűdöket.
Ugyanúgy nem érdekli őket semmi, csak a harács, valljuk be, a politikusi munka, bár vannakl kellemetlen részei, azért ha az ember a korményban van, roppant kellemes is tud lenni.
Bemész, beszólsz, besöpörsz némi pénzt, mindezt szájtépésért, semmi másért.
Legalább pár jó dolgot támogatnak kormánytól függetlenül is a pártok. Sántakutya for prezident :)

Ja, ide meg klikk, ha tudni akarod, hogy bújj ki a megszorított nadrágszíjból :)
www.klimaklub.hu/hu/hasznos_tanacsok

Kismacska (BELLA) 2010.05.13. 10:56:20

@Frick László Emlékzenekar: azért nem mindegy, mert benne van a nevében, hogy nemzetbiztonság. És azzal, hogy az elnöki posztot átengedik a náciknak, mit üzennek?

Mindegy, mi van, a név és az átjátszás azért rengeteget mond, hű, itt a híres antifasiszta párt és röhögve lemond a nemzetbiztonságról???? Pffffffffffffff.....

2010.05.13. 10:57:09

Lendvai csak kormol és valótlanságot állit.Utólag már nem érdemes magyarázkodni, mert csak jobban belekavarodik, mint a maci a málnásba. Nekik inkább a pénz volt a fontosabb, mint az ország ügye. Akkor meg mi a lófütyit okoskodik utólag? Tettszettek volna ugy kormányozni, hogy megnyerjék a választást, de akkor is, miként most , a lóvé volt a fontosabb, meg az ájvékolás, hogy a jobbik igy, a fidesz meg ugy. Az eredmény látható--hiteltelen és szánalmas lett az mszp. Lendvaival , Veressel, Gyurcsánnyal és Mesterházyval együtt.Szép volt! Csak igy tovább! De akkor miért sirnak, mint a "fürdösök" az esöben?

tlac 2010.05.13. 10:59:18

ez a banya úgy mondott le, hogy még mindig naponta rikácsol az éterbe? Sztem egyszerűen Veres János színesfém kereskedőnek adnának egy alnöki poziciót a trükkök százaiér cserébe, ha már az EBRD nem jött össze..
ez a Szocialista Ildikó most futja legszebb köreit, mint a sarokba szorított patkány olyan

Roa 2010.05.13. 11:01:32

1. A Bizottságoknak semmiféle jelentőségük nincs, főleg, hogy egyet kivéve mindegyikben Fidesz többség van. Ebből következően az elnöki helyeknek sincs semmi jelentősége. Halljam, soroljátok a korábbi bizottsági elnököket! Sőt! Egyáltalán a bizottságokat. Nem is olyan könnyű...

2. Nyilvánvaló volt eddig is, és ez most sem változik, hogy az MSZP senkit és semmit nem képvisel, csak lózungokat puffogtat és nagy szavakat mondogat, mindenkibe belerúg, és lehülyézi. Minden MSZP-s szlogen úgy ahogy van hazugság, pont ilyen az antirasszizmus is. Az MSZP nem antifasiszta, a szavazói sem azok, lássuk csak a nagy átvándorlást az MSZP és a Jobbik szavazótábora közt! Az MSZP mindent csak a saját hatalma érdekében tesz, ezért fasisztázik, ezért mocskolódik. Nem újdonság. Akinek ez csak most esett le, annak gratulálok.

3. A Fidesz taktikai csúcsteljesítménye volt ez a bizottságosdi. A három ellenzéki, egymással szöges ellentétben álló párt még meglévő hitelességét egy nagyvonalú gesztussal annuláltatták. Oszd meg és uralkodj! Tökéletes taktika, kéz kezet mos.

4. Viszont ennek semmi jelentősége sincs: az MSZP törzsszavazói, akik 6 ilyen év után is rájuk szvaztak, nem fognak változtatni meggyőződésükön, hitükön. A hit makacs dolog.

tlac 2010.05.13. 11:06:48

@Roa: bizottsági elnökségnek, tagságnak erős anyagi vonzata van..
nbem véletlenül ment rá a színesfémkereskedő..
De Szarember Imre is befigyel..

deflorator 2010.05.13. 11:13:24

Ha felszínesen nézzük, vicces, hogy kik kerültek az adott bizottságok élére. Minden esetben kecskére bízták a káposztát. MSZP költségvetési? Jobbik nemzetbiztonsági? Remélem minden nap tudok majd ilyen jól nevetni.

Viktus 2010.05.13. 11:15:28

@Roa:

Ja csak ők kihalnak szépen lassan ez a nyugdíjasszövetségek végzete lásd. Munkáspárt.

átlátó 2010.05.13. 11:18:38

Semmi értelmes nem jut eszembe a Lendvai Ildikó neve hallatán, ezért most csak annyit, hogy kivinném saját költségen egy román kamionparkolóba és ott hagynám.

Vincenzo90 2010.05.13. 11:19:48

Ha-ha-ha. Az MSZP mint egyetlen antidemokrata párt, és mint egyetlen másokat antidemokratázó párt lassan belefullad a saját hazug kommunikációjába. Ezt bizony nem kormányzati pozícióból nem fogják tudni tovább magyarázni.

is 2010.05.13. 11:22:49

igaz, az MSZP belesétált a FIDESZ csapdájába. a magyar sajtó annyiban hülye/cinkos ebben a játszmában, hogy amikor a FIDESZ előterjesztette a javaslatot, bizony egyetlen poszt sem született arról (TG eszmélt rá rá két napra), hogy ez mekkora szemétség a részéről. meg az, hogy most sincs ebben az egész posztban egy szó sem arról, hogy a kétharmados FIDESZ Mesterházy idézett felszólalása után miért nem kért azonnal szót, hogy ő ehhez nem járul hozzá, miért tesz úgy, mintha neki köze se lenne az egésznek. egy rendes elemző poszt ezt is górcső alá vette volna, nem igaz?

erősen van sapka, nincs sapka szaga van az egésznek. itt még sokan azt gondolják, hogy ezzel kell foglalkozniuk. nem is tudom, ki nem tud leakadni az elmúlt pár évben beidegződött megszokásairól...

fourgee 2010.05.13. 11:28:28

@Unommáazegészet: "Ildikónak üzenem, lassan, hogy ő is megértse. A Jobbik egy demokratikus választáson került be a parlamentbe. Ennyi és nem több. "

Lehet hogy KISZ tagok nem tudják mi az hogy demokratikus, meg mi az hogy választás. :))))

eml 2010.05.13. 11:33:39

Lendvai Ildikó ismét levett 2%-ot az MSZP támogatottságából.

Ha így halad, akkor Orbán Viktor népszerűbb lesz az MSZP tagok között, mint Lendvai.

Kismacska (BELLA) 2010.05.13. 11:33:59

@Viktus: nem vagyok, de eddig azt láttam, hogy KIFELÉ (országon kívül) elég jól boldogulnak. Meg aztán ez olyan kérdés is, hogy ki milyen oldali.

De mondom: innentől tényleg nem érdekel, mondjuk már évek óta a heveny kiábrándultság, össz-politikus-utálás állapotában vagyok, szóval...

Tiko 2010.05.13. 11:56:34

Azokkal a hozzászolókkal értek egyet:

- akik a bizottsági témát kutyakomédiának állítják be, mert az.

- akik megkérdőjelezik azt, hogy miért nem arról a párt bizottságáról beszélgetünk (ha már ez a téma), amelyik a költségvetési bizottságot kapja annak ellenére, hogy lenullázta az országot.

- akik szívesen látják a maszop vergődését a saját maguk által nyakukra fűzött hurokban.

Végezetül, sok ilyen lendvait szeretnék látni még, hasonló posztok kíséretében. Hátha sikerül neki az, amiben én már nagyon hosszú ideje reménykedem. Remélem hogy lenullázák magukat.. Már csak ferenc testvér kell, egy saját párttal:D

UI: A médiát mi is tudjuk alakítani. Nem ártana, ha az aktuális üzeneteket megfordítanánk. Nem kell mindent abban a formában megenni, ahogy tálalják. (Beszéljünk a költségvetési bizottságról pl, ha már muszáj.)

dögölj meg 2010.05.13. 12:04:24

Aranyos ez az Ildikó néni ! KGB-s ügynök a NH élén,az
rendjén van. MOSZAD ügynökök a hivatalban,szintén
rendben van. De ha egy magyar érzelmű /remélhetőleg az,de majd elválik/ párt belelát a pakliba,az már óriási
nemzetbiztonsági kockázat !

vladislaus 2010.05.13. 12:09:14

Egy valamit nem szabad elfelejtenünk,ha egy
kommunista kinyitja a száját hazudik,ha kinyujtja a
kezét lop.......

phaidros 2010.05.13. 12:09:32

@is: szerintem kérj törlést a bloggazdától, és gyűrkőzz újra neki a kommentednek. :)

Sherpa_1 2010.05.13. 12:09:58

Isten bárányai vagyunk és nem birkái:)
De a nép, úgy tömegben és nem egyénileg egy nagy birkanyáj. Az, hogy gyakorló nácik vannak a parlamentben egy demokratikus választás eredménye. Tetszettek volna másképpen szavazni. Most lehet figyelni mindenkit négy évig, de az biztos, hogy demokratikus eszközökkel idő előtt nem lehet elküldeni őket a halál fa@szára. Az új kormánynak is lehet örülni, talán jobb is lesz mint az előző....csak a plebs a gond. A muzsiknak a Retteget Iván is cáratyuska volt. Most qrva sok a fidesz klón, de ahogy mondani szokták, minden jó, ha jó a vége..meg az eleje...meg a közepe:)

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2010.05.13. 12:16:13

Megint vihar a biliben. Én nem látok egyébként minőségi különbséget a három legnagyobb párt között. A negyedikről meg nem tudok semmit.

Hamis próféta 2010.05.13. 12:17:10

Kedves Ildi néni!

Miért nem teccik követni Ibolya néni példáját?
Miért nem tetszik elhúzni a picsába?

Ha esetleg mégis akkor nagyon szépen megkérem,
vigye magával a Senkiházy Attilát is.

Emennyiben ez megtörténik, úgy lehet rá esély, hogy 10 év múlva lessz hiteles baloldali vagy balliberális párt ebben az országban.

akakukk 2010.05.13. 12:53:59

Szeretnek ellenorizni a kolsegvetest, hogy a haverjaikat vedhessek valamennyire. Szeretnenek belelatni a nemzetbiztonsagba, hogy sajat magukat vedhessek valamennyire. Nem a Jobbiktol kell felni, az MSZP-tol.

playgorro 2010.05.13. 13:07:40

A Tokaj Kereskedőház olcsó bora szar!

egerészölyv 2010.05.13. 13:44:50

Nem vidám, hogy az MSzP átengedte a nemzetbiztonságot Vonáéknak, nem mintha az ő kezükben bármikor is jól állt volna.
Nem vidám, hogy ezeknek szóba kell állniuk egymással.
De ezt mind túl lehet élni.
Lendvai Ildikó ordas hazugsága az egész ügyben a leggusztustalanabb. Meg a sleppjéé: a maradvány sajtójáé.

Diocles 2010.05.13. 14:05:51

azért az botrányos, h a vezető reggeli műsorban még mindig Gyurcsány exszóvivője (Demcsák) osztja az észt, természetes, h falazott Lendvainak...

pedig aligha hiszem, h ne tudott volna a Mesterházy-féle átengedő mondatról, mert a net ezzel van tele két napja.

Lefetyke 2010.05.13. 14:44:47

Jó poszt, a cím is tetszik, habár szerintem Lendvai az évek során (vagy akár csak ez év elejétől számítva is) sok kört rávert már az említett sánta kutyára.

Egyébként meg undorító az egész, mint mindig. Ez a fajta gátlástalan hazudozás az MSZP-re jellemző leginkább. Nyiltan állítani valamit, aminek az ellenkezője az igaz, s ha ez még nem lenne elég, ráadásul könnyűszerrel vissza is kereshető. De a cáfolat ugye ritkán akkora hír, mint maga a kijelentés. Mások se kisangyalok, de ilyen egyértelműen az emberek képébe hazudni, ez szoci szokás.

Hihetetlen ez a cinizmus, mert tulajdonképpen azt sugallja: "lesz*rjuk mit gondoltok, ha több embert sikerül meghülyíteni a hazugsággal, mint amennyi rájön az igazságra, akkor megérte".
Fel tudnék még idézni néhány ilyet az elmúlt évekből.

ügyeske 2010.05.13. 15:08:00

pont ez az amit tegnap én sem értettem bolgárúr műsorában tőle, hogy most akkor ki akart 3 bizottságot , és mér pont ezt az egyet nem, amikor előtte erről beszélt a nagyságosasszony !!
Későbánat , esőután köpönyegforgatás effektus van...
meg szemforgatás meg rinyálás.
Ezt (is) elqrták, akárcsak a köztársaságielnök választást anno , a fafejűségükkel és rövidlátásukkal.
idejelenni lépni ( Le )

gergel 2010.05.13. 15:17:50

Tessenek elhúzni a jó édes kurvaanyjukba.
Az elkövetkező 4 évben ki fog halni a szavazótáboruk mintegy 60%-a. Mit keresnek még itt? Többet már úgysem tudnak lopni...

Bougheau Tschichka 2010.05.13. 15:18:56

Nincs ebben semmi különös.

A Lendvai "Lassan mondom, nem lesz gázáremelés" Ildikóval fémjelzett MSZP elmúlt 8 éves időszakában teljesen megszokott volt, hogy amit tegnap mondtak, holnapra visszájára forduljon!

Így volt ez a vizitdíjjal is, és jó pár törvénnyel, adóval, amit egyik napról a másikra cáfoltak, vontak vissza, írták felül

Ahogy sejtem, nem is fog ez másként működni szocialista berkekben, amíg ilyen Lendvai-féle őskövületek betölthetnek felelős pozíciókat a párton belül.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.05.13. 15:19:26

Végre úgy kellene viselkedniük, ahogy egy szaros 20%-kal szokás...

kasztor 2010.05.13. 15:21:34

Kíváncsi vagyok, hogy a T. Országgyűlés milyen szavazatarányokkal fogja elfogadni a "bizottságokat" ?Majd ott eldől, hogy kinek tetszik a leosztás és kinek nem! :-)

ridegfarkas 2010.05.13. 15:44:03

Az undormányildikó húzza le magát a retyón,oszt ugorjon után a teljes maszop.Törvényességről beszél egy köztörvényes bűnöző,aki társaival hosszú évek óta folyamatosan maffiaszervezetbe tömörülve,amit pártnak neveznek a nyilvánosság előtt becsapja,meglopja a magyar népet?!A szar visszakiabál a wécéből esete áll itt fenn.Ezek a disznók golyót érdemelnének a fejükbe,nemhogy bizottsági posztokat.

Nagy Tes 2010.05.18. 17:35:25

Úgy olvastam, hogy a botox-kezelés kisimítja ugyan a ráncokat (még cenzor-asszonyon is) de kedvezőtlen hatással van a beszéd-értésre, lassítja az agy elemző-tevékenységét.
Hajrá Maszop!
:)





Véleményvezérek a Véleményvezéren - blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel foglalkozó szakértők kommentelik.

FRISS HOZZÁSZÓLÁSOK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bű... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Mag... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • Madár István: "Az Európai Bizottság jelezte, néhány déli országnál hajlandó lehet elfogadni, hogy azok ne, vagy csak később érjék el a kitűzött 3%-os GDP-arányos deficitcélt. Mi annyira rossz viszonyban vagyunk velük, hogy nálunk ez fel sem merül." Ez egy közke... (2013.05.14. 08:46) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a m... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Utolsó 20

FRISS ATLATSZO.HU

Nincs megjeleníthető elem

KORÁBBI TÉMÁK

  • Brückner Gergő: Szerintem ez félrement. A hírnek örüljünk, és a növekedési áldozatot nem lehet felróni a kormánynak, hiszen ő már régen jelezte, hogy nem kéne feszíteni a húrt, nem kéne tovább apasztani a növekedési esélyt. Természetesen a magyar kormány minden bűne, az igazságtalan és kudarcra ítélt ostoba adónemek, illetve a saját háttércsapathoz áramoltatott közpénzek minden gazdasági témájú posztnál elővehetők. De a túlzott deficit eljárásból való kikerülé... (2013.05.31. 02:03) Orbán győzelme: nincs uniós hiányeljárás, de növekedés sincs
  • Madár István: Ugyanerről Gyévai Zoli: tagokvagyunk.postr.hu/utoljara-a-kettos-mercerol "De vegyünk egy másik, mostanában gyakran emlegetett példát. Tőlem is nemegyszer megkérdezték már, miként lehetséges az, hogy Franciaország kap újabb két évet, miközben Magyarország korábban nem részesült ilyen kegyben. Itt is fennáll az az érv, miszerint nem teljesen azonos két helyzetről van szó. Ugyanis, a tévhittel szemben, de facto a magyar kormány is kaphatna „hal... (2013.05.27. 20:17) Orbán miatt csuklóztat minket az Európai Unió
  • NagyLevin: Szerintem az a kérdés, hogy általában véve meddig tartható egyben a Fidesz. Ángyán várható kiválása elsősorban nem szakpolitikai veszteség lesz (miközben nyilván igen alapos ismerője területének), hanem erkölcsi, azt fogja jelezni, hogy becsületes ember nem maradhat meg a Fideszben. Ugyanakkor Ángyán egyértelműen kapitalizmuskritikus politikus (ez nekem nem feltétlenül ellenszenves, bár nem az ő kapitalizmuskritikai megközelítése áll igazán köz... (2013.05.27. 10:19) Ki szerzi meg Ángyán Józsefet?
  • NagyLevin: Ezek is mind érdekes kérdések, még akkor is, ha a Fidesz - ha még képes felismerni a politikai érdekeit - viszonylag könnyű helyzetben van, akárcsak Schmitt Pál esetében volt. Horváth István - bár egy megyeszékhely polgármestereként nyilván van a megyében némi súlya, azért - némi veszteséggel, elengedhető és kicserélhető, jelentkezők nyilván vannak a helyére. Persze, a teljes frakciónak is mennie kéne, akik ott voltak, közreműködtek és együtt ... (2013.05.10. 11:20) Trafikmutyi-hangfelvétel: beáldoz vagy bevéd a Fidesz?
  • Holtzer Péter: Noch dazu "Csuhások térdre, imához!" (2013.05.08. 08:07) Kövér László begurult és megint nincs igaza
  • renyipd: csinálok egy törvényt (2013.05.03. 11:48) Orbán Viktor őszödi beszéde is lehetne
  • Brückner Gergő: Egy szinte off topic megjegyzés, bár a poszt utolsó mondatához tartozik, de értem, hogy nem erről szólt ez a bejegyzés. Szóval a pénzét csak offshore-ban biztonságban tudó posztkomcsik és poszt-fülkések közül a tájékozottabbak már azt is tudják, hogy ma már az offshore szinte ugyanakkora kockázat, mint Magyarországon, transzparensen gazdagnak lenni. Elképesztő ütemben nyírják ezt a világot, lásd francia offshore-kormányválság, a svájci banktit... (2013.04.29. 17:50) A Fidesz fülkeforradalmi tőkésosztálya
  • akos.szalai: És hogy kezdődött mindez? Védjük meg a gyerekeket, ne lehessen mindenhol cigit kapni. Csak összehasonlításként - jószándékkal ez is le van öntve (sőt, kétségbe sem vonom): www.origo.hu/itthon/20130427-szabalyoznak-a-menzak-kinalatat.html De egy ismerősöm tapasztalata: a gyerekek ezt nem eszik meg - mióta idén bevezették az új központosított menzát, azóta alig van menzás az iskolában. Másrészt az engem nem zavarna, ha nem a régi trafikok maradn... (2013.04.27. 18:54) Trafikmutyi: ritka bepillantás a NER működésébe
  • rajcsányi.gellért (ergé): Óceánia meg mindig is Keletázsia ellen viselt háborút. (2013.04.25. 13:29) Megbukott a megszorítások politikája Európában
  • Madár István: Tulajdonképpen ez mégis csak hatékonyabb forma, mint amikor az átkosban egyszerűen csak elvették a boltot, földet, majd megkapták azt az elvtársak. Ki lehet használni, hogy ma már gyorsabb világban élünk, egyből oda lehet adni a haveroknak. Mi ez, ha nem fejlődés? (2013.04.24. 13:56) Dohányállamosítás: megint a haverok jártak jól
  • Brückner Gergő: Életem egyik legmegdöbbentőbb újságírói élménye volt, amikor ilyen titkosszolgálat - alvilág együttműködéseket megismerhettem. A klasszikus szereposztás az volt, hogy a titkosszolgálat címeket adott a bűnözőknek, akik titkosszolgálati információk segítségével időzítették a betöréseket, megtarthatták a lakásban talált cuccokat, cserébe bepoloskázták a lakást. (2013.04.23. 11:39) Portik-Laborc: mit szól az MSZP?
  • NagyLevin: A "jobboldal" történelmi vezető szerepének mítosza is kellett ehhez. Aki ezt a helyzetet, ami "jár" a jobboldalnak, biztosítja, de még ez sem kell, ezt az igényt vezetőként megtestesíti, az a helyén lesz és a helyén is marad. Ezt az igéretet Orbán Viktor "megörökölte" a második ciklusban és végérvényesen betöltötte 2002 után. Az, ahogy a szocialisták viszonyultak a kérdéshez, mindenfajta pátoszt nélkülözött, ők csak azt gondolták, hogy majd ném... (2013.04.02. 10:56) Fidesz 25: egy párt leválthatatlan vezetővel

FRISS TRANSINDEX

Nincs megjeleníthető elem

velemenyvezer [kukac] gmail [pont] com I twitter I facebook

RSS 2.0 bejegyzések I RSS 2.0 kommentek I Tedd a könyvjelzők közé!

írják: többen I

© VÉLEMÉNYVEZÉR 2010-2013.

süti beállítások módosítása